- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ga
tag
Ha esetleg vkinek szüksége lenne rá próbálgatáshoz, az alábbiak az én beállításaim az előzőekben említett Pstate-ekhez:
...\AmdMsrTweaker_1.1\x64\AmdMsrTweaker.exe Turbo=1 APM=1 P0=25@1.4625 P1=24@1.4125 P2=22.5@1.3125 P3=20@1.1875 P4=16.5@1.0375 P5=10@0.8125 P6=7@0.7375 NB_P0=12@1.175 P0FX-6300 95W TDP
AsRock 990FX Ex3
CM Hyper 212 EVO
Corsair TX650
Turbo, APM OnBye,
Ga -
stratova
veterán
Minden elismerésem
Nem kevés idő lehetett ezt ilyen szépen beállitani. Mindjárt barátságosabb az az egy szálas teljesítmény. Egyébként kellett CPU affinitást állítani, ahhoz hogy előbújjon az 5 GHz? (már ha előfordult akár rövid időre is).
CB single-ben megverted az FX-9590-et (1.28)egálban vagy az i5-2400-zal.
-
-
Ga
tag
APM kikapcsolásával, 4500 MHz-en, Prim95 LargeFFT-vel, a VRM a 212 EVO következtében túlmelegszik (kevés a légáram), és jön a throttling, épp mielőtt a core a 65-70 fokos tartományba érne, úgyhogy APM nélkül már a komponensek határait feszegeti.
Némi extra VRM hűtéssel még megpróbálom tesztelni, meddig bírja a cooler (valsz 4500 lesz a teleje így is, csak tovább fogja bírni).Vizion:
Közben pont megválaszoltam a kérdést.
Az idle esetében nem az órajel, hanem a VCore a fontos a fogyasztás szempontjából, plussz a Win power sémákkal tudsz játszani, pl Balanced-en 90%-ra, LowPoweren 70-80%-ra limitálva a max clockot.
A mag lekapcsoládhoz mindenképp Balanced vagy LowPower kell, a High Perf módban nem nagyon fogsz Parked CPU core-t látni. (Win energiagazdálkodása már csak ilyen)
Amikor meg kell, egy kattra max Power.Bye,
Ga -
ViZion
félisten
Köszönjük!
Egy (pár) kérdés: miért nem hagytad had szaladjon? Miért tartod a TDP limitet?
Engem az idle freki csökkentés érdekel, ill. nem látom, h lekapcsolna magokat (tehát 0 MHz-re), mert amikor netezünk, tutira nem kell 6×1400... Nem mintha nagy gond lenne, csak erre megoldás lehet az AMDMSRTweaker? Kísérleteznék az idle "butítással" -
miresz
veterán
Próbáltam érthetően és röviden leírni,hogy mi lehet a probléma. A lap veszi vissza az órajelet ,ha úgy érzi,hogy túl sok a terhelés neki. Egyébként ez érdekes dolog,(nem tudom
Gagyibájtnálhogy van) ASRock,és Asus lapoknál még nem tapasztaltam az APM kikapcsolása után,hogy a lap VRM miatt vissza vett volna.Tigi: Nem tudom Gigáéknál milyen néven van az APM. DE viszont én a helyedben(
nem Giga lapot vettem volna) a feszt is lejjebb vinném,hogy a VRM-eket ne terhelje annyira. Ki kell tapasztalni,hogy a procid melyik az a legkisebb fesz amivel tudja a 4Ghz-t. Ez játék és muzsika lesz,de nem 5 percben.
-
Tigi
őstag
Igen, figyeltem köszi.
Most jelenleg két hűtő esélyes.
Az egyik az EVO a másik pedig Jester01 kolléga LOKI-ja.
Amelyikhez előbb tudok hozzájutni az lesz.
Az EVO-t csak akkor tudom megvenni, ha ismerős hazajön és megy a nagykerbe vásárolni, a másikat pedig akkor, ha Jester01 eladja.Mondjuk még a két hűtő méretét is meg kell néznem, hogy beférnek e a házba.
Hát úgy látom, hogy a LOKI alacsonyabb 25mm-el, tehát az biztos befér, az EVO az már neccesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- World of Tanks - MMO
- Komoly GPU a processzorban: AMD Phoenix APU-k tesztje
- iPhone topik
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Energiaital topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged