- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Omli85
őstag
válasz
Whysperer #71200 üzenetére
Hát nem lesz olcsó móka sajnos ez van, viszont remélhetőleg pár évig elég lesz az a teljesítmény amit letesz az asztalra.
Én személy szerint jelenleg elég overkillnek tartom ezt a 1700 8/16 kombót főleg ha bírja az OC-t is.
Viszont ettől lehet időtálló is adott esetben tekintve hogy én elég jól elvagyok jelenleg az FX-el is.
Szerencsére túl nagy moddolás a vizes rendszeremhez se kell és ha a húzott FX-el megbirkózott akkor talán ezzel sem lesz majd probléma.
Mindenesetre kivárok a tesztekre nem ugrok azért bele egyből a vásárlásba aztán az is lehet, hogy nálam is családban marad az öreg FX is öcsémnél teljesít a továbbiakban szolgálatot
.
(#71201) Exelsior: Teljesen rendben van az az érték. Nyáron esetleg kánikulában lehet lesz pár plusz fok arra lehet érdemes lesz figyelni de ez így jelenleg bőven oké
.
-
ViZion
félisten
válasz
Whysperer #71204 üzenetére
A munkát ne keverjük ide, amíg dolgoztam a gépen addig én is fejlesztettem erősen. De kitermelte az árát. Viszont játékra (mert kb. minden másra elég már egy APU is) 70-100 k proci meg 80-200k VGA és a "járulékos" költségek kicsit sok nekem... és ennek nincs köze ahhoz, h megengedhetem-e magamnak. Inkább ebből egy konzol a gyerekeknek, kész.
-
Omli85
őstag
válasz
Whysperer #71198 üzenetére
Értettem én hogy mire gondoltál
.
Amúgy én is azon agyalok még most kéne kiszállni relatíve jó áron ha elmegy mert ha be esik az új cuccok ára akkor kb nem éri meg majd eladni az öreg FX-et
. Viszont mivel mindennapos használatban van a gép és jelenleg alternatíva sincs egy 1700+lap+16GB DDR4 meg cirka 200K+-ba fog fájni induláskor nem tudom mi legyen
....
-
Omli85
őstag
válasz
Whysperer #71192 üzenetére
50K környékén jó indulattal talán az olcsóbb 4/8-as modellek lesznek.
Abban viszont egyetértek hogy a jelenlegi FX széria új és használt ára be fog esni olyan szinten hogy elég jó alternatíva lehet annak akinek szűkös keret de mégis egy használható konfigot szeretne.
AMD anno jelezte hogy a Ryzen érkezésével nem nyírja ki egyből a jelenlegi FX szériát szóval egy darabig még a polcokon maradnak. Mondjuk amíg nem érkeznek meg a kisebb modellek nem kell itt különösebben semmiféle áresésre számítani.
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Whysperer #71149 üzenetére
Ó dehogy nem! De az is lehet, hogy ennyire éhes a cpu. Mire van rakva az LLC, lehet csak amiatt ugrott ekkorára a fesz. Terhelés alatt be eshet ez alá, vagy még fölé is (na az már tényleg sok).
Egyébként ha leon segített, nagy baj nem lehet. Nálam is saber lap van, szóval összenézhetjük a beállításokat, viszont nézd már meg ormányus urunk írását az összefoglalóban, ott is asus lap bios-a van fent, nem e valami máshogy van beállítva mint nála. -
Habugi
addikt
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Whysperer #71143 üzenetére
Sokan váltottak, néhol hoz, néhol meg buksz rajta. Szóval valami újabb kell (Új gen, valamelyik olodalról) ami tényleg hoz annyit, hogy érdemes legyen váltani. Azért, mert kapok 10-15fps-t szerintem teljesen értelmetlen kidobnom 150eFt-t teljes platformváltás névvel. Majd ha az a 150eFt hoz 30+fps-t akkor lesz értelme bármin változtatni.
-
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
Whysperer #60998 üzenetére
Én sajna sosem voltam oda az ati kártyákért, de ez lehet azért is, mert 2db is megadta magát nálam, és mindkettő javíthatatlan volt. mindkettőn buktam úgy 20e-t... azótta csak nvidia-t veszek.. az "öreg" 760 phantom sok játékot megevett már, és semmi bajom vele, pedig nem egy új kártya. Az nv kártyák jelenleg jobban muzsikálnak mindenben, még dx12 támogatásban is...
-
MK VII
veterán
válasz
Whysperer #60986 üzenetére
Pont most van hír a TV-ben, hogy Lajcsi bíróság előtt, mert lefizette a villanyórásokat, hogy ne bukjon le a lopott áramja miatt meg miegymás..
Természetesen az a hibás aki feljelentette, mert rosszat akarnak neki..
Egyáltalán nem az a baj, hogy ő ezt csinálja..Ha elítélik akkor lesz ám neki "Száz forintnak ötven a fele"!
-
Doodi18
csendes tag
válasz
Whysperer #60858 üzenetére
Szia koszonom!
Elnek a lehetoseggel mert akad azert lehetoseg, vagy ugye valami fx olcsobban mint az intel megfelelo vagy dragabb intel esetleg a mostani hasznalt alaplappal ami tuningolhato es amit bir azt kifacsarom beloleez lenne a legolcsobb megoldas csak nem tudom lenne e ertelme? Mennyire fogyaszt sokar az FX hasznalat kozben ? Nem elso sorban a fogyasztas szamit de azert erdekes informacio
Elore is koszonom a valaszt!
-
Whysperer
addikt
válasz
Whysperer #60937 üzenetére
Halldo nekem akkro volt iylen mikro nagyon sok lett a pasta. a Triton Blockja nagyon jól fekszika CPU-ra szóval nem kell sok pasta. Legalábbis csináld aszt,hogy vedd le a Blockot. csak a blocckról töröld le azt apasztát ami rajta van és a CPU-n hagyjad rajta ami van és úgy rakd vissza.
-
Habugi
addikt
válasz
Whysperer #59205 üzenetére
Nagyon bepörögtél pedig én csak poénból postoltam ezeket a gondolatokat.
Ki akarja próbálni a kék oldalt hát próbálja, rosszabbul még tervezetten sem lehetne időzíteni de ez nem a mi dolgunk/pénzünk.
Szerintem simán fog annyit gyorsulni de a tévedés jogát fenntartom, ahová kell egyszálas erő mert pl 1-2 magot használ csak ott csúnyán elmennek az Intelek, ehhez nem kell Hasi-E vagy i7, Pentium elég hozzá.Más kérdés ugye, hogy kinek mennyit ér a 80-ról 100-120fps úgy, hogy ezt egy marha régi játékban kapja, az újabbakban meg ígyis-úgyis a VGA limitálja le nagyon hamar. Megint csak egyéni dolog.
Részemről max annyit tudok mondani, hogy használja egészséggel!
Szokásos totál értelmetlen Intel saláta az egész megint a topicban, én befejeztem, amúgy is csak mókának szántam.
-
válasz
Whysperer #59199 üzenetére
úgy van hogy deszkával együt 85k.. a deszkára idén márciustól 3 év gari szol sipi 85 hőz a procira jövő év februárig van ipon gari adig nem is csiszoltam volna sikba .. de folytatam sipivel eszme cserét igy a 4790k+asrock fatality z97 killere 58k füzetek rá.. az alaplap 1 az 1 ben lenne a procira kell 58k rádobnom... tudom bukok rajta ez ilyen de mindig azt kell nézni meik ad nagyobbat teljesítményben és fogyasztás mérsékelve! de mivel beszámolja igy le is veszem a hirdetést!
-
válasz
Whysperer #59070 üzenetére
hát nem tudom lehet de nem biztos nincs akkora hátrány mint amiről csevegnek itt a topikban igen van kakaó az FX ekben!
ép azon morfondírozok hogy éppitek valami buta vizes cuccot és meg pöccintem a 8350 est még jóban
meg ugy ki probálnák még egy 6970 est hogy menyit dobna a szekeren de abbol már majd nem veszek egy R9 290x et
ha eladom a mostani 6970 est ...
-
rambustibi
őstag
válasz
Whysperer #58978 üzenetére
Most néztem milyen válasz érkezett a hozzászólásomra
"Hazug vagyok" bekulázok
Sebaj, írtam még hazugságokat a válaszomban
Olvastam a hozzászólásodat és jól nyomtadNem akarunk senkit megtéríteni, hogy váltson. Ellenben kikérem, ha temetik az fx-et vagy fikázzák.. egy sima pici tükröt tartottam elé, szegény srác belenézett a tükörbe és megrémült ezért a reakciója az lett, hogy én hazudok, mikor a videó csak az igazságot mutatja (ami neki nem igazság)
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Mikor váltani akartam egy Q9505 ről FX 6300 asra nekem azt mondták egy másik fórumon, hogy nem éri meg váltani mert nem lesz előrelépés sőt még lasabb is lesz és inkább vegyek egy B85 lappal egy I5 4440-est.
Q9505 el BF4 lowon volt 40-50 Fps-em
FX 6300 assal meg lett 160-170 Fps-em -
pipo112
őstag
válasz
Tudjok a i3 mindent kihajt és mindenben gyorsabb az Intel el kell ezt fogadni Ennyi !
Én úgy vagyok ezzel hogy megtéríteni nem akarok senkit realitás mezején maradva egy i7 3770k val simán versenyben vagyok ami jelen és közel jövőbe Mindenre elég!!![/boldogok a lelki szegények övék a mennyek országa ahol minden KÉK
B]
-
rovtiv2
csendes tag
válasz
Whysperer #58857 üzenetére
Oké, igazad van, rosszul fogalmaztam. Árnyaltabban, ha jól tudom, a dolog úgy néz ki, hogy az FX architektúra elvileg egy "fejlettebb" több szálat is hatékonyan alkalmazni képes szoftverkörnyezethez lett kifejlesztve, négy éve. Azóta ez ügyben nem sok minden történt, az FX pedig senior korba lépett.
(Egyébként én is meg vagyok elégedve az enyémmel, igaz, egy H110-es játékvíz + egy Cooler Master V750-es táp árán.)
Béke. -
Plebi
senior tag
válasz
Whysperer #58458 üzenetére
Újra pasztáztam a procit. Egyenlőre cooler master ezüst színűt kapott, egy borsó szemnyi pöttyöt középre és rányomtam. Elég ez így? Videók alapján nem terül szét teljesen ennyi mennyiség a processzor egészén, csak a közepén egy körben.
A hőmérséklet nyugalmi állapotban 35 fok, prime95 alatt 68-ra ment fel, de a ventilátor csak közepesen megy.
-
fasterware
aktív tag
válasz
Whysperer #58465 üzenetére
Ezeket tudom, a min/max/átlag értékek értelmezését, csak a két programban más megnevezések vannak, azokat nem értem, lehet rosszul fogalmaztam
.
A kérdés az lenne, hogy" - Aida-ban cpu 54 fok viszont hwinfoban a NB 54 fok " a cpu-ban lévő nb vezérlő lenne 54 fokos ?, max meddig mehet ?
" - Aida - ban magok 59 fokosak hwinfoban cpu0/package 59 fok " a cpu0/package az a maghőmérséklet ?, illetve meddig mehet max
" - - a hwinfoban mi az a cpu 70 fok ? ( esetleg az alaplapi vrm ) " a 70 fok a vrm hőmérsékletét jelenti, illetve meddig mehet max ?
-
Habugi
addikt
válasz
Whysperer #58399 üzenetére
Elvileg ctc cirka 10% van közöttük de mivel nem volt olyanom, közvetlen Phenom II X4-ről váltottam erre így nem tudom, többen írták már itt akiknek volt mindkettő.
Tehát ami nálam 4.5Ghz az nálad 5, ami nálam 5 az nálad 5.5, stb..
Szerk.:
"WTTJ" -re esetleg a "germán tehenészlányra" érdemes keresni legközelebb, utóbbi viszonylag ritkán fordul elő a topicban..
-
fererencz89
őstag
válasz
Whysperer #58388 üzenetére
Nyugodtan kövezzetek meg, de most még alap 4GHz órajelen használom, eddig nem láttam értelmét tuningnak.
Javítana a helyzeten? (bár akkor nem értem, hogyan segítene, mert monitorozás szerint külön-külön se nagyon terheltek a magok)
Egyébként órajelet nem vesz vissza, néztem, azt is stabil 4GHz-en tartja, nincs ugrálás. (Bár ha belépek a beállítások menübe, akkor néha visszaveszi 1400-ra, de egyébként maga a játék alatt folyamatos a 4GHz) -
inspiroyhome
senior tag
válasz
Whysperer #58375 üzenetére
FX 4100-am van már, csak elfelejtettem átírni. A hőmérséklet valóban jó, de ezt úgy tudja tartani hogy mivel nincs fan állítási lehetőség, megy egy darabig 2-3 ezerrel, aztán hirtelen felugrik 5500-ra.
LLC-t regular-ra állítottam, így már csak 1.380 körül kér prime alatt. Igaz, a biztonság kedvéért az órajelet is visszavettem 3000-re. Érdekes hogy gyárilag az LLC auto-ban Extremet használ.
Gyári hőcsöves AMD hűtő van rajta, CM arany pasztával.
A táp kicsit aggaszt, mert amikor ráterhelek a CPU-val, felmegy 100-ig a hűtése (pontosna nem tudom meddig, hallásból szerintem max lehet). 400-as FSP, de ilyen "irodai" tehát nem hexa, semmi különös. A 6 pines VGA-t is átalakítóval tudtam csak elérni rajta.
-
Habugi
addikt
válasz
Whysperer #58151 üzenetére
Hát nem tudom, alapvetően igazad van csak tudod nekem sokszor lenne mit írnom pár Inteles topicba (mert igen, néha olvasgatom azokat is..) de nem teszem, meg úgy kb más AMD/FX-es sem, pedig amikor egy 100k-s procit lehet visszavinni mert hűthetetlen az Intel féle ("AMD-től elhúzott") csúcstechnológia.., akkor azért rendesen ki tudnám aknázni a szókincsemet még féltucat mondatban is..
Elfér itt néha egy kis Inteles saláta, csak amikor a féligazságok megtöltik a immunrendszeremet akkor szoktam kicsit "elégedetlenkedni".
Nyilván aki FX-ről váltott Intelre a saját szemszögéből jogosan érezheti úgy hogy felhozza a témát mert gyakorlati tapasztalata van. Ám ez mindenkinél mást jelent, itt van pl elvtársUram aki az életben nem húzta az FX-et, meg pl a Macska vagy Sasbá', ha ez még nem elég változó amire figyelni kell amikor ilyen fórumtárs "véleményét" olvassa valaki, akkor még ottvan az is mikor váltott.
Milyen játékokkal tolta vagy akkoriban mennyire használtak négynél több szálat ezek a játékok stb.Szóval sok esetben erősen köbgyök kategória, ezért is marhára nem szerencsés általánosítani.
Ráadásul ottvan még az FX-ek tuningra gyártott mivolta. Egy huzatlan 6100as is "FX", meg egy 5+Ghz-re tolt Vishera is. A kettő viszonya pedig kb Gizike kontra Gőzeke, megint változó hogy feltételezett egykori tulajok éppen random topicban hogy nyilvánulnak meg egyikről vagy másikról, ugyanakkor az esetek 90%-ban csak FX-nek hívják egykori procijukat.Hablaty után pedig csak annyi, nem azt kell nézni mit mond, hanem azt hogy ki mondja..!
Arról nem beszélve, két fajta felhasználó van ezen a fórumon, az egyik mondja/írja mit tud a procija/hűtése, milyen procilimitje volt/nem volt, kihajtja-e vagy sem stb, a másik pedig mutatja!
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Whysperer #57876 üzenetére
Én is 4+1 fázisos Ext4-ben használtam az FX-8-at. 4,2-4,3GHz-en teljesen stabil volt. Természetesen proci alulfeszelve, a szokásos BIOS optimalizációk beállítva, és ügyelni kell, hogy a VRM kapjon levegőt.
(#57874) Balathruin: Garanciát természetesen nem vállalok rá, de nem is erőltetem rá, csak leírtam, hogy én a helyében kipróbálnám... nyilván azt tesz, amit akar.
Mondjuk én még nem találkoztam elfüstölt FX-el, hallani is csak egyről hallottam, de az se nem asrock lapban volt, hanem ASUS ROG lapban feszelték szét. -
-
zimi1991
aktív tag
-
rambustibi
őstag
válasz
Whysperer #57343 üzenetére
Hiába csinálok terheléses videót, az sem jó és cpu vagy vga limit van mások szerint. Azt nem nézi a tehetséges polgár, hogy az én tesztem 31 autóval van futva, amit rálinkel a videómra azon meg a piskóta free practice egyedül körözget
Ezért szeretem azokat a videókat, ahol előszőr jön a fika, hogy az amd proci így meg úgy elavult, rossz, gyenge, stb....belinkel egy "kék" procis videót, hogy ez "kihajcsa" a titan x-et. Az ilyen videókra imádok csinálni egy csontra ugyanolyan beállítással videót, amire jönnek a meglepő eredmények..lásd a tegnapi videómat, ahol kiderül, hogy nincs is akkora teljesítménykülönbség a "kék" és az amd proci között
Ezek után pedig ez szokott jönni: "ez lehetetlen egy FX-től, meg különben is mennyi hőt termel a proci" -
ViZion
félisten
válasz
Whysperer #57343 üzenetére
hiába írod neki, nem érti meg, h az AMD akkor is sz@r,mert az Intelesek megmon'ták
tegnap este is kiderült: 45k-ért a 2500k jó vétel, jól bírja a játékokat futtatni. A pár fps különbséggel lemaradó, de alig 4,7 GHz-n botorkáló, 42k Ft-os FX meg szar, az már nem jó. És ezt kb. így, a teszt alatt...
Erre mit lehet írni? Legyen boldog ha Intele van, majd jelzem, ha a tanácsait kérem. De egyelőre elég az FX, köszi mindenkinek, h aggódik az fps droppok miatt... -
Habugi
addikt
válasz
Whysperer #57240 üzenetére
Mindenki ezzel (GTA V) benchel manapság, szóval csináltam magam is egy rövid anyagot: [link]
Korábban akartam csak lusta voltam mint a tetü..Sokan leírják hogy FX-en nem az igazi a GTA V.., hát nem tudom, szerintem úgy megy mint a mérgezett egér, szépen hajtja a húzott 280X-et, ritkán van 60 alatt az FPS pedig nem éppen medium beállításon játszom. Város/füves fás külváros/sivatag...
-
Yllgrim
őstag
válasz
Whysperer #57152 üzenetére
AMD elkepzelese szerint alakultak a low level API-k
Ok talaltak-dolgoztak ki, persze hogy a technologiajuk is megvolt ra. Az FX-ek igy nyertek most par evet, a VGA-k is jok lesznek, uj R9 sorozat combosnak nez ki, de a tobbi gyartonak rengeteg penze van es sokat invesztel K+F-be uh ez egy ideig segit csak, ZEn es az R9 3XX-es sorozattal most nagyon be kell talalni.
Jo uton halad a ceg, ujra lesz/van verseny ami nekunk jo es a lenyeg hogy az FX-ek meg a piacon tudnak maradni legalabb a Zen-ig
-
rambustibi
őstag
válasz
Whysperer #57132 üzenetére
Amikor én vettem a Titan X-et akkor a 295X2 310e-be került:
[link]
Asus-t nem találtam akkor ebben a formában, de ezért 310-et? Inkább Titan X!
Először is AMD gépem volt, a Titan X-et később vettem hozzá. A processzorom 63e-ért vettem újonnan kiskerből! Az alaplapom 32e vettem újonnan szintén kiskerből.. Az intel többszörösébe került volna, azért a +8fps-ért nem éri meg.
Akkor cserélek intelre, ha valaki megszponzorál sacc 200e forinttal (ennyi +8fps) ez intel alaplap, intel proci, ram) -
Whysperer
addikt
válasz
Whysperer #57131 üzenetére
Hallod amúgy nem okoskodásból meg izé ,de van egy fx9590-ed meg egy TITAN-X-d. nem lett volna értelmesebb egy i7k-s meg egy 295x2 vagy egy i7k + 980gtx? vagy egy alapból egy i7 a TITAN mellé? Én csak azért írtam a 295x2-t mert az 100-150-el olcsóbb mint a titán és az kb rögtön egy 4790k ára alapból és ,ha az nem a zavar ,hogy a 9590-en fogyasztása ekkora akkor gondolom egy x2 fogyasztása se zavart volna! 8)
amúgy nagyon fog érdekelni,hogy a i7 4790k 18 milliót csinált az AMD Radeon R9 290X-al FULL HD-ban és a FX 9590 m egy TITAN-X-el meg csak 16 milliót 720 HD-ba.. itt is csak a CPU dolgozik? sima HD-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Death Stranding (PC)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- SörcsaPH!
- Autós topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nintendo 3DS és DS topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest