Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomko78
addikt
Most kíváncsiság kép feldobtam az alaplapi drivereket ,és eddig azt csinálta ha belőttem pl 4 ghz-et a cpunak és lementettem a beállítást akkor a win 8 nem töltött be hanem csak akkor ha újra inditottam és csináltam megint egy bios mentést ,na most az alaplapi driverekkel ezt nem csinálja hanem egyből belép , FX ennyire fontos hogy milyen alaplapi driverek vannak fent ? jó még ez nem stabil érték de megnéztem 4.2 ghz elindul e alapfeszen

-
-
-
=WiNTeR=
senior tag
Micsoda-micsoda, a chipset drivereket ne tőti le automatán a Windows Ápdét?
Vagy ezt hol lehet megnézni, hogy milyen van telepítve? -
Altair77
tag
válasz
ViZion
üzenetére
Hát igen ez vicces,mert régen mindig felraktam és nem érdekelt,hogy a winfos felrak e valamit vagy sem de ezek után vissza szokok,hogy wininstall után mindent tolok fel
mondjuk azt még nem tudom,hogy ez hogy függ össze a húzással de remélem menni fog minden esetre az usb-s fülesemet minden restart után ki kellett húzni és bedugni mert nem látta a gép és most fain szóval már megérte 
-
válasz
Altair77
üzenetére
Sokan (99%) az alkalmi "rendszergazdák" úgy gondolják, a win ezeket tartalmazza. Részben igaz, mert elketyeg ...valahogy. De az AHCI, Audio, stb. driverek pont olyan fontosak, mint a VGA driver -amit mindenki hetente néz, mert frissíteni KELL...

Rengeteg laptop kerül hozzám, h webcam, kártyaolvasó, etc. nem működik... Feleteszi szomszéd srác a winnyócat, asztán hadszaladjon...
-
Altair77
tag
Üdv az uraknak!
Lenne egy kis problémám a 8320-asom húzásával.
Elég érdekes a jelenség:4600-on megnyitok egy youtube linket vagy esetleg elindítok egy mp3-at kb. 20-30 másodperc után elmegy a hang...stabilitás tesztet nem is néztem mert ez egyértelműen nem normális
Van amikor elmegy teljesen van amikor halkan kicsit recsegősen szól...először a tápra gondoltam,hogy kevés le is cseréletem egy enermax 525wattos volt és egy 700wattos silent pro 80+ bronze került be ami elég kell,hogy legyen.A proci egy 990Fx sabertoothban csücsül egy 660ti társaságában és egy x-fi extreme audio a hangkártya...gondoltam hogy alaplapival kipróbálom de az megalkuvás lenne és lehet,hogy régi az extreme audio de a lapon lévőnél tuti jobb...ami még fontos,hogy 4200es húzásnál nincs semmi gáz csak ha feljebb megyek...várom az ötleteket mi lehet az oka a hibának
-
Picco
addikt
GIGABYTE GA-990FXA-UD3
ez lesz a lap.
hova lettek a tesztek prohardverrol amugy? regebben minden tesztelve volt ha kell ha nem, most nem talaltam semmit
-
edeleny
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
4200 Mhz-n vagyok automata fesz. szabályzással.
AsRock?!!
Az első pár használt lap után az első értelmes lap egy AsRock volt egy Athlon 2,4-el.
Sokan ma infarktust kapnának tőle. BIOS frissítés csak flopy-ról DOS-ból. Minden tuning csak jumperral.
Ház szétszed, felhasználói kézikönyv elolvas, a kb 30 tüskéből kiválaszt, melyik kell. Összerak, és izgul, mert ha félrement valami akkor vége a dalnak!
Ehhez képest az ASUS A8-NE maga volt a mennyország. Elméletileg akkoriban az Asrock az ASUS leányvállalata volt. Mint a Volkswagennek a Seat. Et is az is kinőtte magát. -
-
-
Picco
addikt
fx 6300 black-hez, kis tunningra(semmi eszeveszett dolog, leggel hutve) milyen alaplapot ajanl a nagyerdemu? illetve ajanlasok melle egy indoklast nagyon megkoszonnek

most talaltam amazonon 78.9 fontert, eddig is gondolkoztam h ujra visszaterek asztalira, de most itt az ido
-
MiklosSaS
nagyúr
...............................dumpster
-
tgulyas
senior tag
Üdv
Új rendszert akarok ki próbálni , a CPU FX 8320 lesz .Milyen lapot javasolnátok állá csak ASUS vagy Giga lapot akarok .
-
mackosajt
addikt
Nekem sem a márkával, mint asrock van gondom, hanem csak a konkrét lappal. Ha jobban sikerült volna választanom, akkor a 990-est kellett volna vennem anno a 8120-hoz. Mármint az extreme4-et abból is.
-
and1ao
őstag
Nem kell tőle csodát várni megvannak a határai amit elvisel ezt én is kitapasztaltam amit hozz azzal én is elégedett vagyok. Innentől kezdve a te igényed hogy mit szeretnél kihozni abból a 6100-ből, ha elég amit most tud nem váltasz ha több kell váltasz kb procival együtt akkor már.
-
válasz
edeleny
üzenetére
Ez normális. A stressz progik folyamatosan 100%-ra terhelnek, játék alatt ilyen ritkán van. A proci így is hűti magát, ha nincs meló, akkor akár magokat is visszavesz, Neked spórol... Van olyan játék, ami nem tud rendesen több szálat használni (pl. STALKER, hogy snork rágja le a programozó kezét
) 65°C így is elég határeset, jó, hogy nem borul meg a rendszer. -
edeleny
őstag
Kicsit off.
Olyan progi kellene, ami használat (játék) közben nem csak a fesz, hőm. venti, hanem az órajel adatokat is rögzíti.
Kicsit gyanús, hogy a Prime, és társaik szétfőzik a procit, miközben a windows-os alkalmazások, vagy az a két jéték ami rajta van meg nem. Úgy 80°C, így meg 65°C.
Kíváncsi lennék játszik e az órajellel is, mert a feszkót nem babrájja
-
Tomko78
addikt
Most a FX-6300 letiltott modul van , vagy eleve már 3 modulosként készült a cpu ? Mert milyen szép is lenne egy 8 magos 95 W tdps cpu , hamár a amd nem kezdi el árulni a FX-8300 cput
-
bozont
veterán
Én is elégedett vagyok, bár 8000-res Fx még nem járt a lapomban, de ezzel a 6100-zal jól el van. Mondjuk ha sikerülne minimális ráfizetéssel 6300-ra váltani annak örülnék.
Viszont szívesen kipróbálnék egy ilyen lapot egy Piledriver társaságában, jól ellennénk az hiszem.

-
Jim76
aktív tag
válasz
miresz
üzenetére
Ja... de, ha az utolsó 1,5 órát olvasod itt, pont ez jön le belőle... (egyébként, ha figyeled én vagyok az egyetlen félkegyelmű itt aki ezidáig teljesen elégedett az asrock-jával, semmi bajom nincs vele, de már kezdem rosszul érezni magam miatta, és lehet, hogy elkezdek irreális elvárásként 5GHz-eket forszírozni a 20eftos deszkában, hogy generáljak valami hibát, hátha meggyőződéssel el tudom kezdeni szidni, és végül legyen miért lecseréljem

-
Alister71
nagyúr
-
Tomko78
addikt
Hát igen ilyen rossz a Asrock

-
miresz
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
Aha! Mé pont kék? Ménem ződ? Csigaaaaaaaaaa! Ez ittenék kékezik mindent!!

Csigaaaaaaaaa!!! Amiklóska is itt kékezik az efix topikba!
Bannóni kell őtisaz ormányossal együtt!Jah,és azért a gyengéid,mert megalomániás vagy és tele vagy $$$-al.
Még a cerkát is ~50e-es lapban járatod. 
-
-
Tomko78
addikt
De a Phenom II 965 nem volt ilyen , szerintem itt más van ,de sebaj , Phenomot se járattam 4 ghz holott 1.375 V alapfeszen bírta ezzel trollkodtam is , hogy minek az a 4 ghz 3.6 ghz is bőven elég
Sokan ott erőlködtek hogy alig tudják elérni a 4 ghz mert az a szent GRÁL a 4 ghz ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Csiga! CSÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍGAAAAAAAAAAAAAAA!
ezekitten flémkeltenek, meg inteles deszkákat linkelgetneeeeeek!
Bannold őket a zuniverzumból pár napra léCCi!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Komolyan: Az asus színei alacsonyabb kategóriában a durva tréfa és a f!ngós vicc kategória között ingadozik. A linkeltek jól béznek ki. Másik: egyszerűen fájna FX proci alá is normális színekkel (vagy szérián belül több szín kombinációt...) mATX vagy ATX deszkát készíteni?
...esetleg itx APU deszka? (OK, van pár, de ATX árban...) Azt sem találtam, pedig 17×17 cm ütős lenne, de AMD-nél ezek kimaradnak. -
-
Tomko78
addikt
válasz
miresz
üzenetére
Jó hát nekem is behalt 1 évesen az első Fatal1ty , de nem írtam le a Fatal1tyt elszállt a déli híd talán , na ha ez is elfog 1 évesen akkor már gyanakszom hogy valami nem stimmel
csak mondom addig csinálja ezt míg garis , első MSI K9A2 Platinum alaplapon nem volt jó a hang , második viszont hűen szolgált éveken át
Laca000 : MSI 990 FXA -gd80 nem kaptam így maradt ez -
tibee77
őstag
Az mitől lehet, hogy a cpu nem megy fel 52 fok fölé?Feszültség 1.404-en, órajel 4361-en és ugyanannyi a hőmérséklete mint ~4100 mhz-en 1.330 V-on.Na nem mintha nagy baj lenne de elfelejtettem valamit kilőni biosban?

-
miresz
veterán
válasz
Tomko78
üzenetére
Én sajna megjártam a Fatal1ty-vel 2x is,pedig én szeretem a seggsziklát. Rendeltem még akkor mikor bejöttek az FX-ek eggyet,és hibás volt. Sípoltak ralt a tekecsek mit az örült+ a hangkártya sem működött. Visszaküldtem cserére,a cserelap 1 hetet sem bírt és elszállt rajt az egyik VRM.
-
Tomko78
addikt
Már rég megvan ,de olyan nincs hogy adott gyártónak nincs hibás lapja , de attól még nem szabad leírni semmit , mert ugye erre való a gariztatás , nekem anno azért tetszett meg a Fatal1ty mert elég jól felszerelt lap és ára se volt sok
Én azt mondom MSI nincs jobb , 3 után vettem ezt a lapot de a következő tuti megint MSI lesz , ja még egy MSI 970 A-G46 itt van tartaléknak nekem Alaplapok -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Exelsior
üzenetére
Az én nagy tervem az MSI 990FXA-GD80 volt, de beszerzési problémákba ütköztem, így kompromisszumként lett a Gigabyte 990FXA-UD5, szal. szerintem ezeket érdemes...

Amúgy nem gondolnám, h. ebben a kategóriában szerepelnének gagyi lapok, tehát az apró különbségek alapján választja az ember a legszimpatikusabbat.
-
Azért ezekkel a fázisokkal is csak óvatosan... Asus 6+2 is tökéletes

Inkább 6 jó fázis, mint 60 gagyi alkatrésszel megoldott... Teszteknek kell hinni, nem a számoknak szerintem. -
Jim76
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Villanyszerelés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- További aktív témák...
- Intel i3-10100F Processor 6M Cache, up to 4.30 GHz
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4684
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- Nothing Phone (1) / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Újszerű Apple MacBook Air 13 M2 (2022) 8GB/256GB - 61 Ciklus - 91% akku - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagy ezt hol lehet megnézni, hogy milyen van telepítve?
mondjuk azt még nem tudom,hogy ez hogy függ össze a húzással de remélem menni fog minden esetre az usb-s fülesemet minden restart után ki kellett húzni és bedugni mert nem látta a gép és most fain szóval már megérte 

De sebaj majd legközelebb Msi lesz , mondjuk a biosa az asrocknak is szuper , nekem laikusnak is könnyen átlátható beállítható