Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiklosSaS
nagyúr
Mindenki azon nyavalyog hogy sokat eszik az FX, meg dicserik az i7-et. De az intel valodi 8 magos cpu-ja (8mag+HT) 150 W-os a TDP-je.
Az igaz hogy az AMD-nek 4 modulja van, de ott a 8 fizikai mag. [link] -
Alister71
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Valami fasza hűtést kellene szerkeszteni erre a gigára is. Helye megvan, furat is van neki, csak honnan a francból lehetne ilyen hűtőt szerezni?
-
Dinter
addikt
A 6300 gyári hűtője csak hangos, vagy hűteni se tud?
-
Alister71
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Az jó, az én lapom tuti nem bírná.
VRM-ek nincsenek hűtve. -
Alister71
nagyúr
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Mennyi feszt adsz a 4.7GHz-hez? CPU NB-t is húztad, vagy az alap 2.2-őn van?
-
=WiNTeR=
senior tag
Valaki tapasztalt már hasonlót, hogy OC-zott FX esetén kifagy az egész Windows a flash playertől (pl: speedtest.net), majd a resetet követően sem indul újra a gép (ventik mennek, de se bios / se boot), csupán a főkapcsoló általi leállítás után?
(AIDA & prime és BF3 alatt stabil a rendszer). -
=WiNTeR=
senior tag
Nagyot álmodtam: 4,8-5Ghz-hez mekkora fesz kellett annak, aki bepróbálta Fx-8320-on?
-
-
törölt tag
válasz
Expendable
üzenetére
CM Hyper 212 EVO nekem elég volt az 1.4V@4500MHz-hez, 60-61 fok volt a proc, ~32 fokos szobában Prime alatt.
-
-
gyuszaa
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
Igen, azért ennél kicsit komplexebb a dolog.

"Ebből újfent az következik, hogy 1920x1080-hoz és a fölé az esetek döntő többségében elsősorban erős VGA, nem pedig erős CPU szükséges."
Ugyan már.. ezzel a mondattal szoktak pedáldózni, mikor i3-at ajánlanak 50-70 ezres videokártyákhoz.
-
=WiNTeR=
senior tag
válasz
Expendable
üzenetére
Én egy CM Hyper 212+ két ventillátorral 4.2 Ghz-n használtam a 8320-asomat, de azért a prime nagyon meg tudta izzasztani.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Expendable
üzenetére
Ha van hol beszerezd, ez eleg olcso de nagyon jo huto. Megeri a penzt amit erte kernek: [link]
-
mackosajt
addikt
válasz
Expendable
üzenetére
-
Expendable
aktív tag
Tudom hogy ez nem az a topic, de itt vannak használati tapasztalatok

Szóval egy húzásra tervezett 8320-ra melyik hűtőt választanátok?
CM Hyper 212 EVO vagy a Freezer 13 PRO-t?
Tudom hogy egyik se igazán tuning hűtő, de kb ekkora keret lenne rá.
Köszi. -
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Régen sem olyankor borult... Mindent kibírt, erre asszony hívott, h BSoD... Mondom mi a bánatot csinálsz? Farmozok

Most játszottam is, fárkráj3 picit, semmi gond. Majd alakítom még.szerk.:
=HG=: pumpát is le kell, 18 W pumpa szétküldi az egészet... feleslegesen, mivel csak a CPU-n van blokk. Ventik is szabályozva vannak. -
-
t.imi
addikt
Urak. Nem tudom ide tartozik-e, de megkérdezem.
Win7 64bit, FX6300, 2x4 gb ram dolgozik a gépben, ami zavar, hogy pl. telepitéskor, nagyobb fileval történő munkánál nagyon belassul a gép.
CPU feszt belőttem, AI OC Tuner manual, Turbo core enable, nem tuningolok. Ramokat 1600-ra állítottam, az a névleges frekijük.Most pl a sacred 2 1Gb-os patchon dolgozik,de nagyon meg meg torpan. 3 mag megy 3-7%-on, ram ~4Gb használatban, de egy ablak mozgatása több másodperc, mire meg tudom mozditani.
Mi a bánattól van ez? -
Huroq
senior tag
Üdv.
Egy nem húzott 8320 as procinál normális hőfok a kupak 49, magok 46?
Prime fut egy ideje, de már nem megy feljebb a hőmérséklet. Egy AC freezer 13 pro van rajta.Köszi.
-
kovsol: az miért jobb? Nem ismerem.
Tomko78: 970 chipsetről volt szó, ettől függetlenül az újon is hagytam a már kiesztelt, tutira stabil HT-t. Ha megvan a freki, akkor lehet próbára feljebb rakom, de sok jelentősége nincs.
Don Sassss: NE "SZÓJÁBE"...
Tudom, h nálad ez csak idle elfogadható teljesítmény. Amíg nincs itthon ZPM, addig nem fogom hajtani nagyon 
Kipróbálom STALKERben, utána asszony farmozik. Ha azt is bírja, akkor ezen stabil.

-
válasz
Tomko78
üzenetére
Nah, foglaljuk össze!
Tomko78: igen, csak a lap új. Azaz a gép főbb részeinek 30%-a... tehát újra teszt. Alulfeszelést előzővel sem próbáltam, szal. passz. Meglesem vmikor majd, de egyelőre a tetejét keresem...
"Kihajcsa-nem hajcsa": sok proginál nagon is számít az 1-2 szálas teljesítmény. Korábban már írtam, hogy sokan TURBO-val OC-nek! Bezony! Dupla meló, meg kell keresni azt, amivel minden megot tudsz hajtani, illetve megkeresni, amit a Turbo bír. Macera, de ezzel a régi mtoros gémek (pl. STALKER...) sokat nyernek.
Lord Vader: nálam sem és ahogy olvastam sokaknál nem volt stabil 2600-al, elvileg a chipsetnek az már OC. Csak benchmarkban hoz valamit, szvsz nem éri meg a macerát, én most is 2400-on hagytam.
dorka16: ha videót vágsz, akkor lehet, h jobb lenne 83xx proci. Sztem a Vegas topikban (vagy amit használsz) jobban tudnak segíteni.
Nah, most 4,4 GHz @ 1,368 V, 2400 HT és CPU/NB. ~250 Wattocskát szürcsölt a drága.
Kicsit visszavette a frekit, magok 59°C-on voltak... elfelejtettem felkapcsolni a ventiket, süti volt a radiátor
Full ventikkel, leszabályozott pumpával 53°C-on tartotta a procit, szal. király a cucc, lehet tolni neki... persze 1,4-1,45 V-ig csak, én ilyen félős OC-s vagyok. -
kovsol
titán
válasz
bozont
üzenetére
FX6100 esetén nálam a HT és az NB órajele is alapból 2000Mhz volt. Azt tudom a FX8120/50 esetében az NB már 2200volt alaból. HT emelése nem fog hozni semmit a konyhára, az NB emelése is max memória érzékeny szintetikus tesztekben. Játékoknál az a +1fps amit hoz nem fog feltűnni úgyse.
www.cpu-world.com szerint alapból 2600 lenne ezeknek a prociknak a HT amúgy, de érezni nem fogod a hatását, esetleg több feszt fog kérni, vagy jobban melegszik arra még jó lehet
-
MrM94
addikt
válasz
laca000
üzenetére
En annak hiszek amit en lattam,sajat szamitogeppel tapasztaltam.
Meg azt is ,hogy sokkal simabban futott a jatek.. mikrolagot egy ilyen teszt sem mutatja ki.. jatszottam en fix 60 fps el es olyan mikrolaggom volt h nemigaz
@ Dorka: tuningolva ugyis atleped a tdp hatart,szoval szerintem mindegy...
Te lány vagy? -
edeleny
őstag
Annak idején még a jumperelős korszakban azt tanultam, hogy van egy határ a tuningban ami felett már nem nő a teljesítmény.
Anno még hét éve is így lőttem be a gépet (ASUS A8-NE, 3,2 Venice)Most milyen bencheket ajánlotok? Kellene ami a komplett rendszert teszteli! Elég az Aida64 pár darab tesztje?
Más.
A fent említett alaplapban aztán egy 4200-as X2 került.
Én a Civilization 5-vel játszom. Azzal a procival nagy pályán, sok ellenféllel 2-3-5 perc is volt amíg a körök között számolt. Most ugyan ennyi, csak másodpercben! (na jó 5-10 másodperc).Ráadásul úgy, hogy az esetek nagy részében csak az 5-ös mag számol 100%-on, a többi el van magának. Mindezt jelenleg 4.0 GHz-en.
Ja, FX 8320. -
dorka16
aktív tag
Hali!
Nem nagyon találok tesztet róla így megkérdezem. Megéri 6350-et venni a sima 6300 helyett??? Játékra, videóvágásra stb. Esetleg lenne tuningolva is.
-
bozont
veterán
válasz
laca000
üzenetére
Én 1920x1200 mellett játszom ezzel a konfiggal és van a gépen 5 olyan játék (WoT, WoW, Planetside2, NFS - World, CoH) amiket eléggé visszafog ez a 6100. És ezek azért elég népszerű játékok, de pl egy Vindictus is megtud zuhanni egy raid-nél, na meg vannak más játékok (általában az ingyenes MMO-k mind ilyenek pl) még amik szintén szeretik a cpu erőt. És miért? Mert egyszerűen nem képesek kihasználni a mai többmagos procikat, csak 1 max 2 magot (ez meg inkább a fejlesztők sara) és ebben az esetben az egyszálas teljesítmény számít. Ha te nem játszol ilyenekkel akkor szerencsés vagy.
-
Alister71
nagyúr
Azt tudja valaki, hogy a 970-es Giga lapom miért 2400MHz-re állítja be autón a HT Link frekvenciáját? 2600-on kellene mennie.
-
kovsol
titán
válasz
laca000
üzenetére
Hagyjuk már ezt a PH tesztet. A játék része egy nullát ér kb. Pont olyan játékokkal mérnek ahol nem jön ki semmi eltérés.
Bárki aki nyitott szemmel és nem szemellenzővel jár az tudja, hogy nem igaz. Meg túllát a 30 másodperces méréseken az tudja, hogy bizony egy nagyobb csatajelenetnél, vagy multis játéknál stb egy cpu irtó hamar limitáló tényező lesz full hd ban is.ricshard444 írásait érdemes átnézni. pl kezdősnek
mod: pedig volt limitálni a 3570k alap órajelen több játékban is. Guild Wars 2 PvP pl tiszta játszhatatlan volt olyan cpu limit volt. FX6100 is úgy feküdt meg tőle, hogy sírva kéredzkedett ki a gépemből. Értsd: 15-20fps vs 40
-
=WiNTeR=
senior tag
Itt tartok jelenleg: FX-8320 / 4,5 Ghz - 1.428 vcore, 59°C prime95 alatt 2600-as fordulaton.
-
Jim76
aktív tag
Amúgy teljesen pártatlanul, de tényleg érdekel, hogy aki ilyet tapasztalt, az pontosan melyik játékban, milyen helyzetben érezte , hogy mondjuk egy 4,5GHz-en futó FX6xxx ugyanazzal a vga-val kevés volt, de egy FX8xxx elég lett. És legfőképp ez miben jelentkezett? (Pl. 45 helyett 49 fps, vagy gyorsabb az autosave közben, vagy bármi)
-
laca000
őstag
válasz
kovsol
üzenetére
"Alacsonyabb felbontás, valamint részletesség mellett meglehetősen nagy volt a differencia az Intel és az AMD processzorai között, ami alól csak a Battlefield 3 képzett kivételt. Full HD-re kapcsolva ez a differencia a Far Cry 2 kivételével szinte tejesen elolvadt, így mindegyik processzor képes volt játszható szintet produkálni. Ebből újfent az következik, hogy 1920x1080-hoz és a fölé az esetek döntő többségében elsősorban erős VGA, nem pedig erős CPU szükséges."
Most akkor mi van?
-
kovsol
titán
válasz
laca000
üzenetére
Miért lássam be, ha én pont olyan játékokkal játszok amihez kell a CPU erő.
Vagy annak kellene örülnöm, hogy mások akik mással játszanak azoknak elég egy fele annyiba kerülő proci is ? Engem csak az érdekel amit én itt látok a monitoron, és amíg tuningolt CPU val gyorsabb a játék, addig igazából lesz@rom, hogy te azt hajtogatod bizony a vga számít csak. Amúgy meg épp most ismerted be, hogy bizony nem minden esetben elég egy gyenge cpu.Amúgy a topicot elnézve, szerintem egy kezemen meg tudom számolni hányan használják alap órajelen a cpu-jukat. Gondolom ez azért van, mert a cpu erő nem számít full hd ban.
-
Alister71
nagyúr
válasz
laca000
üzenetére
Ez javarészt a HWBOT társaság, akik ezt sportból űzik.
Ők csak azért veszik a csúcshardvereket, hogy bevillantsanak egy printsrceen-t. 
kovsol: szorzózár mentes procit akkor is húznák ha alapon is sok lenne a teljesítménye és csak neteznék.
Egyszerűen muszáj, ezt te is tudod. 
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
laca000
üzenetére
Tényleg? Azért néhány esetben igen arcra esnél ezzel a kijelentéssel... Ez az állításod nem minden esetben állja meg a helyét.Jellemzően multiplayer játékok alá full hd-ban is kell az erősebb processzor. Nem véletlen lett lecserélve a 6100-am...
Kovsol: Nem vitatkozom, tényt közöltem.Saját tapasztalat, magamnak meg csak elhiszem, ha látom, hogy kell/ett az erősebb proci.Hiába csavartam ki szegény 6100 belét, nem volt elég sajnos.. Pedig örültem volna ha elég egy "kis" tuning..
-
kovsol
titán
válasz
laca000
üzenetére
Én csak kíváncsi voltam. Mert ha nem bencselsz, és állításod szerint elég volt a phenom2 is, akkor nem látom értelmét fölöslegesen kínozni a procit és az alaplapot.
Nekem is megy 4900Mhz-t a procim, de 4300Mhz -re van belőve, mert a kedvenc játékaimnak pont annyi elég és fölötte már nem gyorsít.(#27814) DeadMeat fölösen szállsz vitába vele. Nem ismeri be, de igenis van több olyan játék ami igényli a cpu erőt és bizony 4Ghz feletti sebesség is hoz a konyhára. Persze van olyan játék ahol meg elég lenne neki még egy fx4100 is alapon bármilyen vga mellé.
-
-
-
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Maradt az FX-6300
... vízhűtésre herdáltam: EK pumpa, meg egy blokk. Nem a legprofibb, legdrágább cuccok, de kicsi a rendszer, elég ez. Persze mittomén 1,5 V fölé amúgy se mennék, az alatt meg pár fok csak az egyszerűbb és a pro blokkok között az eltérés. Árban viszont+ 20k lett volna...Tomko78: alulfeszelni? keresés............... sajnos a kifejezés nem található
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
OK, komolyan: fogalmam sincs. Nem csináltam. Ebben annyira benne van, hogy mér menne, hogy nem is foglalkoztatott.
ASUS M5A97 -> ASUS M5A99FX PRO R2.0
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Villanyszerelés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Óra topik
- További aktív témák...
- Intel Core I7 11700K - 8mag/16szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 11900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic6 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 2800 Ft-tól CsomagExpress
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B760 i5 14600KF 32GB DDR5 500GB SSD RX 9070 16GB be quiet! Pure Base 500DX 750W
- ÚJ Asus TUF A14 FA401 -14"2.5K 165Hz - Ryzen 7 260 - 32GB - 1TB - Win11-RTX 5060 -2 év gari - MAGYAR
- ASUS TUF F16 FX607 - 16"WUXGA 144Hz - Core 5 210H - 16GB - 512GB -Win11 - RTX 3050 - 1,5 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

VRM-ek nincsenek hűtve.

Kicsit visszavette a frekit, magok 59°C-on voltak... elfelejtettem felkapcsolni a ventiket, süti volt a radiátor