-
Mobilarena
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #62599 üzenetére
Ez biza menne még, csak épített víz kéne neki, vagy egy kis nitró.
Az előző procim 4600 körül 92-95gflops között ingázott, általában.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #62570 üzenetére
-
Jakuskacsa
senior tag
válasz
- = Zk = - #62590 üzenetére
nem sértegetni akartam senkit sem, csak rendet raktam
-
MK VII
veterán
válasz
- = Zk = - #62582 üzenetére
Az odáig oké, de azokból a tesztekből már világosan lehet következtetni, hogy játékokban hogy is áll a két fél..
Egyébként játékok bench tesztjei és egyéb más érdekesség van ott.. -
MK VII
veterán
válasz
- = Zk = - #62580 üzenetére
Bizony ám.. Tele van sok hasznos teszttel...
-
Mr.Mord
csendes tag
válasz
- = Zk = - #62577 üzenetére
van 1 passmark cpu eredményed?
-
Mr.Mord
csendes tag
válasz
- = Zk = - #62570 üzenetére
alaplap pl Asrock B85M-HDS vagy Gigabyte GA-B85M-D2V alaplap, alaplapra max 16-7k lenne.
nemtom ezek mennyire kepesek K-s i5 tuningra. -
Mr.Mord
csendes tag
válasz
- = Zk = - #62568 üzenetére
Valami olcsóbb B85-s lap lenne, mivel ezek olcsobbak gondolom nem K-s procik tuningjara van, szal valszeg nem usznam meg kesobb egy K-s procira cserevel.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
- = Zk = - #61720 üzenetére
csak is a legjobb arcok vannak az AMD offban
-
ViZion
félisten
válasz
- = Zk = - #61720 üzenetére
kb. akik voltak régen is. Sajna páran leléptek (Gyiku, Miresz, stb...)
-
ViZion
félisten
válasz
- = Zk = - #49336 üzenetére
Száll ide, de nem szálloda... ki az?
Te meg miféle félisten lettél? A fél- és egyszemöldökűek istene? Mi a isten... Nekem is össze kellene trollkodni, asszem rajta is vagyokOhh, gratula ám érte! Gyere néha OFF-ba is.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #49232 üzenetére
Én nem néztem, nem mértem hőfokot, de megfogni nem lehetett a bordát.
Nálam is meleg, csak a mozgó levegő épp elég.
A socket pl. pont jó, az 60 fok körül járt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #49229 üzenetére
Kifelé termelő venti itt is van bőven, de az kevés, mert friss levegőt nem kap a vrm.
Hátul 1 db 140-es, felül a h100i 2db 120-as ventije, és az felett még 2db 200-as. Oldalról, előről pedig 1-1db 200-as. De ez így kevés.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #49204 üzenetére
Ezért stabil Nálad az Asus.
Nálam 1 óra min. de általában 2-3 óra legalább.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #49202 üzenetére
Változó.
Volt amikor pár perc, az előbb pl. kellett hozzá 1-1,5 óra.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #49200 üzenetére
Nincs.
Már kitaláltuk, hogy mit lehetne majd vele tenni. A ház engedi, hogy kapjon még 1 ventit, de az nem mostani megvalósítás lesz a tulaj részéről.
Mondjuk valószínűleg hamarosan megoldjuk, mert muszáj lesz. Mert engem is eléggé fusztrál, hogy egyszerűen nem tudok többet kihozni belőle.
Pedig, 5GHz-n is ment a prime, és nem eldobta, hanem throthlingolt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #49192 üzenetére
[link] + 8350.
És, ugyan úgy throtling.. Wáh..
Nem dobja el a prime-ot, csak HWInfoban beesik a min. órajel beesik 70MHz-re...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #49190 üzenetére
Most próbálom 4,6-on, olyan fesszel, mint Nálam megy a 8320.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #49185 üzenetére
Az is uefi-s.
-
PofaJenö
senior tag
válasz
- = Zk = - #49173 üzenetére
A giga-ra itt a válasz [link] rev.4-es kell belőle.
-
HunLogin
csendes tag
válasz
- = Zk = - #49158 üzenetére
Hát atom hűtésed van az fix
h80i elbírja a 4.8 GHzet?
Vagy a noctua nhd14. a DeepCoolban elég nagyot csalódtam. Adnám is el iziben -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
- = Zk = - #49136 üzenetére
nah jó az nem ér
mondjuk én sem panaszkodom a jelenlegi lapon aktív hűtésének köszönhetően minden hőfokom 3-asal kezdődik -
MinionFlasH
senior tag
válasz
- = Zk = - #49049 üzenetére
Én egy Atom N270-et mellett döntöttem volna, hiszen I N T E L, meg különben is veri az FX 4300at simán...pár tesztben... bizonyos programoknál...bizonyos helyzetekben...
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
- = Zk = - #49049 üzenetére
Jó döntés. A 965BE gond nélkül elmegy 3,8-4GHz-en és jó választás mellé a 7770/7790.
-
Habugi
addikt
válasz
- = Zk = - #49032 üzenetére
1680x1050-re tök jó volt, a 965ös BE kicsit meghúzva, szerintem még egy 270essel is megbírkózik akár.
(#49033) Béka 3:
Ahogy Zsivaagoo írta, vizuálisan: [link]
-
Habugi
addikt
válasz
- = Zk = - #49030 üzenetére
Mármint az UD3-asban, egy Giga 6850es volt mellette.
-
and1ao
őstag
válasz
- = Zk = - #48929 üzenetére
Te egyszemöldök ahhoz nem a hőcsöves gyári jár? mert az annyira nem gáz egyébként, bár hangja annak is van.
Másnem dobsz rá egy Cold Tower(már ha találsz)
Vagy csekkold meg [link]ezt -
pipo112
őstag
válasz
- = Zk = - #48929 üzenetére
aha és vegyél egy Gorenje légbefúvós hűtőszekrényt
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48925 üzenetére
A hyper 612s elvolt vele 4GHz-n.
-
ViZion
félisten
válasz
- = Zk = - #48925 üzenetére
Ugyan azzal, mint az FX-et...
ua. a lefogatás.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
- = Zk = - #48868 üzenetére
nekem volt olyan FX-em és rossz házam amikor nyáron a nagy melegben ilyen ventivel kellett hűtenem a gépet a folyamatos konvertálás idejére, mert különbem kikapcsolt
jó szolgálatot tett -
Beretvás
veterán
válasz
- = Zk = - #48866 üzenetére
"szobaventi" az meg miazmá..
-
pEtii94
tag
válasz
- = Zk = - #48748 üzenetére
Nah, az jó. A jövőben én is beszeretnék majd ruházni egy SSD-re, ha lesz rá keret. Amúgy igen, a netcode probléma nálam is él még, de ettől függetlenül én élvezem a játékot.
A 3-al XBOX 360-on nyomtam nagyon sok meccset, de pár hónapja beszereztem PC-re is
-
pEtii94
tag
válasz
- = Zk = - #48746 üzenetére
Az szép, most nekem 4.2 Ghz-ig sikerült "feltornázni" a jelenlegi hűtőmmel, de ez elég is nekem. (IBT high teszt alatt 57 fokig ment, de linkeltem is képet róla korábban a mai nap folyamán) Bf4-ben durván látszódik a javulás direct3d11-ben. A mantle nekem micro szaggatásokat eredményez,ám megnöveli az fps-t, de hát hiába..., szóval attól nem várhatok nagy javulást.
Azt írták sokan kevés a VRAM, mert hogy legalább 3 GB kell neki.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48720 üzenetére
Mennyi van beállítva bios-ban, és mennyit kap a proci a valóságban, pl.
-
Habugi
addikt
válasz
- = Zk = - #48617 üzenetére
Egybeszemöldök, tényleg hiányzik nekik a hűtetlen VRM egy 6magos alá, jószerivel default biost beállításokkal Turbóval egy isten tudja mennyire szellőző házban 5évre?
Értem én hogy
GigásASUS becsípődésünk van, de pont ezt a lapot nem ajánlanám még az ellenségemnek sem! -
ViZion
félisten
válasz
- = Zk = - #48617 üzenetére
21k-ért a butított lapot? Olcsóbban van a síma aprón, az is többet ér...
De már nem mondom el újra, hogy LE-t kerüljék, Asus legalja. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48546 üzenetére
Driver-ekben egyik sem különb a másiknál.. De ne robbantsunk ki driver vitát itt..
Egy szó mint száz.. Véleményem szerint szépen kihasználja a 270x cf-et a 8320.. A tuning kell, alapon kevés volna.. Amikor próbálkoztam 4,7-4,8-on, az többet hozott játékélményben, mint az, hogy 1200/6000-ren ment mind2 kártya. Csak sajna a proci nem volt stabil, így maradt a 4,6.
A 280x-nél más a helyzet, de ott is szépen ki lehet paszírozni a 100%-os GPU kihasználtságot, de ott is kell a tuning.
Oké, sejtettem. De, amikor meglöktem a kártyákat, akkor sem változott a CPU használat annyit, ami azt mondta volna, hogy a processzor limitál, nem valami más. Ezért is említettem, hogy amikor kicsit többet ment a proci, többet számított, mint az, hogy a vga-kat hajtom. Plusz, mint említettem, 280x-nél sincs nagyobb cpu használat nagyobb grafikai beállításokkal.
Ha még kap AA/AF-et, akkor az kicsit rátesz egy lapáttal, de akkor is 70% körül megáll. Plusz, ott már elfogy a 256bit.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48544 üzenetére
Hogy, hogy mi? Amikor meghajtottam 1200/6000-ren mindkét kártyát, akkor sem változott semmit a CPU használat, ugyan így ~60% körül ment. Szinte semmi változás nem történt.
Ergo, véleményem szerint a proci nem limitál..
Eddig azt állítottad, hogy nem lehet rendesen használni a CF-et (elbukott), ez egy példa, hogy lehet.
Az, hogy valamiben nem jó, az egy hiba, nem bukás.Hozzáteszem, 1 kártyával, 20-30%-on megy a proci ugyan ezekkel a beállításokkal.
280x-el ugyan ez a helyzet, 30-50% körül hajtja meg a 4,6GHz-n ketyegő 8350-t...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48537 üzenetére
A lényeg, hogy nincs procilimit, és szépen teker a cf. Ez mellett a proci 50-60%-on teker. Mondjuk sikerült már 80% körüli cpu használatot is összehozni, ofkorsz úgy, hogy mind2 GPU 90-100%-on dolgozik.
-
ViZion
félisten
válasz
- = Zk = - #48313 üzenetére
ilyen szemöldökkel nappal is sírnék...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48310 üzenetére
Mert pár program alatt nem megfelelően működik, az nem elhullást jelent.
Példának okáért, pl. Crysis 3, Bioshock Infinite, BF3 alatt működik rendesen, és ez most pár példa.
Manapság, aki belevág a többkártyás rendszer kipróbálásába, annak tisztában kell lennie azzal, hogy mire vállalkozik.
Teljesen mindegy, hogy az CF, vagy SLI.
De tudom, Nálad elhullott, mint a Giga lap.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48277 üzenetére
És?
Nekem a 270x CFx plusz a 4,6GHz-n ketyegő FX is kajál ~600W körül..Maga a procit terhelve 350W körül fogyaszt a vas konnektorból.
Az autó is fogyaszt, ha odalépsz Neki.
Ezen felesleges lovagolni.
Kiegészítés. Ha egy játékhoz építesz gépet, olvass utána, hogy mi kell hozzá.
Tudod, ez olyan mint a Gigabyte lap...
-
Preacher1980
tag
válasz
- = Zk = - #48283 üzenetére
1. teljes mértékben igazad van: a döntés az enyém.
2. azért vagyok itt, hogy meghallgassam mások véleményét,tanácsát, tapasztalatát, így a fej leharapás nem is jöhet szóba.
Szerk.: a Thief kezdeti CF támogatása elég rossz volt, én most vettem meg a játékot és nem volt problémám.
-
ViZion
félisten
válasz
- = Zk = - #48283 üzenetére
Jól vagy? Egyet értesz velem?
Szvsz ha játékra kell, akkor nagyobb proci is felesleges, ha a CF így jó. Inkább táp+tuning, az ócó
.
-
Preacher1980
tag
válasz
- = Zk = - #48277 üzenetére
Na akkor most vagy bontom a CFx-et vagy hagyom a 9590-et a fenébe?
-
Preacher1980
tag
válasz
- = Zk = - #48263 üzenetére
Szia!
Köszi a választ, csak nekem a 750-es FSP Raidernek nem 2 db 270X VGA-t + húzott FX-et kellene elbírni, hanem a 9590-est + egy 7970 Ghz + 280X. S ehhez kevésnek tűnik.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48218 üzenetére
Szerintem sajna nem annyira..
-
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = - #48218 üzenetére
Jaja, meg hogy az AMD szerinti ártól mennyivel fog eltérni az itthoni összeg
@48221 stratova: Yep, ezt a képet tettem be az előbb, kicsit elcsúsztak az itthoni hírekkel.
-
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = - #48205 üzenetére
Vishera többet kér azonos órajelhez mint a Bulldozer, viszont a 4.7@1.5V tényleg meredek
Egyébként hogy is van hogy a 8370 és -E-nek is ugyanaz a specifikációja, közben meg végig 3.3GHz-ről szólnak a képek a Guru3D-s tesztben?
@48215: Szívemből szóltál, Ed!
Szerkesztéshez: Nem árt egyébként, később még jól fog jönni az a 10-15%-os teljesítménynövekedés. Olyan példányt kell valahogy kifogni, amelyik viszonylag alacsony fesszel is szépen megy. -
stratova
veterán
válasz
- = Zk = - #48211 üzenetére
Hmm netezni, filmezni 4.8 Ghz-en.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48208 üzenetére
Vagyis, elég kevesebb is, csak nem lesz stabil.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Nekem is 1,5V körül kell hozzá.
-
válasz
De mi ráértünk kitapasztalni, mennyi elég a procinknak.
Az is lehet, hogy egy olyan ócska darabot kaptak, ami ennyit eszik. -
vakond5
őstag
válasz
- = Zk = - #48128 üzenetére
Ne bántsd, Egyszemöldökű, jókat szokott írni a Hangyászunk
Jogos, azt nem néztem! -
pipo112
őstag
válasz
- = Zk = - #48128 üzenetére
Na de ha,igaza van és okosat mond mért ne lógassa bele
-
djculture
félisten
válasz
- = Zk = - #48109 üzenetére
üdv a klubban
Lassan venni se lehet ilyet mert a kingston saját vállalatrészt csinált a hyperx-ből. Sokan meglátják az új hyperx ramokat mi ez a noname valami azt mondják..
-
ViZion
félisten
válasz
- = Zk = - #48109 üzenetére
JAh, tényleg, nekem is. Még abból az időkből, amikor a ram ára 1100 Ft/GB körül volt...
-
ViZion
félisten
válasz
- = Zk = - #48050 üzenetére
Tudjuk!
Kérek mindenkit ezt ne +1 -ezze, mert betelik a topik...
-
ViZion
félisten
válasz
- = Zk = - #48048 üzenetére
...ki nem nézi a kit???
(#47954) ViZion válasza Piloss (#47949) üzenetére:
... ... ...
Egybeszemöldökű: menjél Te, kis sárgafejű-furaszemöldökű gépnyúzó...Szal. kaptál választ, de külön hsz-t nem. Bocsánat, he nem felelt meg kényes szemöldökségednek!
-
ViZion
félisten
válasz
- = Zk = - #48046 üzenetére
há'hol-e?
-
ViZion
félisten
válasz
- = Zk = - #48041 üzenetére
Mi ez a szóf**sás egybeszemöldökű?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48037 üzenetére
Akkor meg van magyarázva a dolog.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48035 üzenetére
Használsz CnQ-t?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #48033 üzenetére
-
Tito30
tag
válasz
- = Zk = - #47968 üzenetére
Meghiszem azt,még egy dzsátubi vigyiót sem tudok lejátszani. A lányom angry bird játékában is szaggatva repül néha az a qrva madár
-
Comic
aktív tag
válasz
- = Zk = - #47289 üzenetére
Ez-ez...legalábbis akkor sem és azóta sem tudok zalmanban hasonló elrendezésűt, amihez itthon hozzá lehetett jutni. Asus-ban tudom, hogy van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #47285 üzenetére
Sokáig Én sem. Aztán annó kaptam egy fülest, hogy elméletben van a prociban tartalék, így meghajtottam.
Azóta volt már 965, és most az FX.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #47237 üzenetére
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
- = Zk = - #47247 üzenetére
+ GA-990XA-UD3
+ GA-990FX-UD5
Csak onnan tudom hogy ilyen lapok vannak itthon nekem, Aida64 v2.85.2419 beta
Az AUX-ot kell figyelni frissebb verziókból hiányzik ez az opció. GA-990XA-UD3 itt volt értelme mivel az északi híd nincs 1 hőcsővel őssze kotve a VRM hűtésével, érdemes külön ventivel hűteni. -
válasz
- = Zk = - #47247 üzenetére
Én úgy tudom, hogy igen.
-
=HG=
addikt
válasz
- = Zk = - #47237 üzenetére
Nem csoda, hogy nem tudtad eladni.2200Ft újonan..
(#47239) - = Zk = Akkor sem volt túl drága, mert annó a gyári hűtő helyett, (amit nem találtak a boltban) ilyet kaptam ajándékba...Igaz a simát, nem V2-őt..
-
Nemt0m12
tag
válasz
- = Zk = - #47127 üzenetére
Nem azt mondom, hogy jó
csak, az proci igényesebb valamivel
Persze a bf3 is érdekel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #47124 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #47121 üzenetére
HWInfo.
-
AusWolf
őstag
válasz
- = Zk = - #47094 üzenetére
Pedig állítólag az újabb driverek már valahogy összehangolják a képkockákat, hogy ne legyen CF-ből eredő lag. De nem hiszem, hogy egy 16/4-es rendszerrel boldogulnának, úgyhogy én inkább kihagyom.
Így is néha CPU-limitbe futok, bár egyáltalán nem zavaró.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
válasz
- = Zk = - #47070 üzenetére
Ez így van!
-
AusWolf
őstag
válasz
- = Zk = - #47092 üzenetére
Meg az alaplapom is. Az x16/x4-es CF valahogy nem hangzik túl jól.
De nem baj, így is elégedett vagyok a rendszerrel. Nem is értem, miért mondják, hogy az FX-ek nem jók játékra.
-
AusWolf
őstag
válasz
- = Zk = - #47087 üzenetére
Látom, FSP Raider, mint az én 550 wattosom. Jó kis cucc ez, bár az enyémmel nem mernék 2 VGA-t hajtani az FX mellett.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #47085 üzenetére
Nekem ezt két kártyával sem sikerült prezentálni..
-
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #47085 üzenetére
De legalább megtudtuk, hogy f@sza tápod van!
-
Pancsermeste
őstag
válasz
- = Zk = - #46992 üzenetére
Hát, akkor maradok a Matterhorn-nál.
A D14 és egy HR-02 se tudta lenyomni, igaz a Matti is kapott 2db Swif2 PWM-et.
Az a baj, hogy hiába a nagyobb hűtő (nagyobb hőleadó felület), ha a hőátadás a CPU mag -> IHS -> cooler talp -> hőcsövek -> hűtő lamellák között nem tökéletes, ami így éppen csak langyos, míg a mag forró. -
Pancsermeste
őstag
válasz
- = Zk = - #46984 üzenetére
No és mennyivel jobb a H105 a D14-nél?
Csak azért kérdezem, mert próbáltam D14-et, de sajnos 4,7GHz-nél feljebb nem jutottam vele. (a kis Matti is pont ennyit tud), viszont kipróbálnám a H105-öt - ha nyernék vele kb. 10 fokot, akkor megérné... ám, ha nincs benne ennyi plusz, akkor hagyom az egészet. -
AusWolf
őstag
válasz
- = Zk = - #46988 üzenetére
Itt se volt még lag, vagy egyéb hibajelenség a nálam töltött 2 éve alatt. De örülnék, ha ez így is maradna még vagy további 2-3 évig, úgyhogy amennyire csak lehet, igyekszem hűteni.
Szerk.: Arra lennék igazán kíváncsi, hogy lehetséges-e léghűtéssel 61 fok alatt tartani ebben a nyári hőségben. Vagy ez a 61 fok humbug lenne?
hackeeeee: Az a 47 fok szép, de vízhűtéssel azért lehet alkotni.
-
antikomcsi
veterán
válasz
- = Zk = - #46988 üzenetére
Erre inkább nem is mondok semmit!
-
AusWolf
őstag
válasz
- = Zk = - #46984 üzenetére
És ez normális?
Intel procinál nem aggódnék, de valahogy mindig a szemem előtt lebeg az AMD által beharangozott bűvös 61 fokos felső határ.
-
lovas001
aktív tag
válasz
- = Zk = - #46942 üzenetére
igen igen annak is +1 ebben a kategóriában jóféle. 14 centis ventivel jól hűti a gépezetet csak ha cserélni kell a ventit 5 rugó darabja
-
ViZion
félisten
válasz
- = Zk = - #46798 üzenetére
Olyan drágák a ventik, h már agyaltam a szobai venti vételen. Amúgy 120-as még nem gond, Xilence olcsó, jó is és halk úgy 1,5 évig. Akkor meg leszarom, ha ki kell dobni, de egy 4-5 k ventit nem szeretnék kukázni...
Lehet végül nálam is 9×120 venti lesz, akkor is ha nem olyan halk, mint a 4 ×180, viszont árban alig fele...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #46796 üzenetére
Jaja.
Én most bepakoltam reggel a 2db sickleflow ventit a 23-as 700rpm-es helyett, pár fokot dobott. De megpróbálok megint RC-zni, meglátjuk mit ér. Mivel több levegőt mozgat a 2db 12-es, így több levegő megy a házikóba is.
Ezért gondoltam egy nagyobb teljesítményű 23-asra majd a későbbiekben, hátha. Bár lehet, hogy ennek 4db 12-es lesz a vége.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #46770 üzenetére
Valami ilyesmi kéne.
Most felpattintottam a 2db 12-est az oldallapra, pár fokkal hűvösebb a lap. A VRM sem forr annyira.
Visszafogtam a ventiket ~1500rpm-re
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #46770 üzenetére
Csak ugye az a baj, hogy 23-asokból nem nagyon van semmi.. Felpakolhatnék 4db 12cm-est is az oldalára, de az elég érdekesen néz ki, bár légszállításban lehet, hogy többet érne..
Van 2db 12-es cm Sickleflow ventim, lehet, hogy fogok tenni egy próbát. Mivel a ventik ebben az esetben kicsit fentebb lennének, mint a 23-as.
Mondjuk Y kábellel alaplapra kell kötni őket, de 2 venti még belefér.
Viszont, 2 ventivel az alsó vga nem kap levegőt.. Érdekes gond ez.. Na segáz, egy tesztet megér majd.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #46768 üzenetére
Még az A8N-E-n csináltam ilyesmit.
Filóztam Én is azon, hogy felkéne pakolni valami 4cm-es ventit, de nem szeretek barkácsolni, vagy rendesen, vagy sehogy.
Akkor inkább szerzek valami magasabb fordulatú 23-as ventit az oldalára, ami tolja befelé a levegőt.
Mondjuk tényleg kemény, hogy ~0,04V fesz +3-4 fokot jelent a procinál.
Lassan tényleg vissza fogom tenni kíváncsiságból a 612S-t, hogy mit tud a seidon-hoz képest.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #46765 üzenetére
Kéne valami bikásabb 23-as venti oldalra, csak sehol sem találtam semmi jót, de majd körbenézek megint.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #46761 üzenetére
Csak le kéne prime-olni, hogy stabil marad-e.. De azt ~30 fokos környezetben kicsit nehéz.
Eléggé meleg a VRM is így.
Lehet ez is ellenne, csak le kéne tesztelni, hogy stabil-e, vagy sem. Csak vicces, mert ultrahigh LLC-vel kell neki az 1,52V. Ha vissza rakom high-ra, azonnal megfagy terhelésre.
Nekem a 4,6 a határ 1,44V-n. 1,44 felett fűt mint a kazán..1,47V-n már 2-3 fokkal melegebb, és így tovább.
Nekem is ez marad szerintem, csak mindig próbálkozom, hátha.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #46759 üzenetére
Hát Én nem tudom.. Nem próbáltam még, hogy ívet tud-e húzni..
Nos, nem jó ez..
Próbálkoztam, 1,5V fölé kell menni a 4,8GHz-hez. A 4,7 is úgy van meg, talán, hogy 1,48V-1.5V között ingadozik a vcore..
De így viszont már forr a vas, eléggé.
-
Habugi
addikt
válasz
- = Zk = - #46755 üzenetére
Ha a #46711-re gondolsz, igen.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
- = Zk = - #46746 üzenetére
En mindig MX4-et hasznalok
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #46748 üzenetére
Természetesen ezek hw info (elvileg) socket hőmérsékletek.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
- = Zk = - #46746 üzenetére
Hát pedig..
Külső hőmérsékletben nem nagyon volt eltérés, talán 1-2 fok.
Most 4,6-on hűvösebb a cucc. Megpróbáltam a 4,7-et megint, 1,47V-n, ott már 65fok volt a max, de az átlag ott is pár fokkal kevesebb volt, mint előtte.
-
Habugi
addikt
válasz
- = Zk = - #46554 üzenetére
Teljesen jól, köszöni, az új ház nagyon jól teljesít.
Nem buheroltam már napok óta a procit, az háziorvosom aki előrehaladott tunningmániát diagnosztizált félig gyógyultnak nevezne.
A VRM sosem volt meleg ezen a lapon, tökmindegy volt mennyi fesszel etettem a procit éppen.
Az alaplapi NB borda már annál inkább, hibát ugyan sosem okozott, cirka két hete gányoltam neki hűtést ami teljesen bevált, zavart a tudat hogy jószerivel megérinteni sem lehetett. Most telibefújja egy kis 6os venti, közel olyan hőmérsékletre hűlt emiatt mint a VRM. Ígértem is róla képet csak lusta voltam még kivenni.(#46572) hackeeeee:
Magam is sokat szórakoztam vele, hogy 1.5V alatt (1.475) stabilitást érjek el 5Ghz-hez de nem sikerült.
Merevre ugyan nem fagy, de egy-két mag helyből eldobja magát primeban mint valami olcsó ribbon.
Egyébiránt nincs gond az 1.5-el sem, simán hűthető, ahogy észrevettem a legutóbbi tunningoknál a pokol 1.55 fölött szabadul el.Felelősség téma.., szerintem mindenkinek igaza van egy kicsit.
Elsődlegesen mindig a vásárló felelőssége, hogy mit vesz. A másodfokon pedig nagyjából egyenlő arányban osztoznak a "hozzáértő" ismerősök/eladók. Esete válogatja, azért az sem elvárható egy nagyobb szaküzlet eladóitól, hogy kívülről tudják az általuk forgalmazott hardverek paramétereit, egy bizonyos szintig persze nem ártana, de nem elvárható.Utána kell nézni vásárlás előtt, azért egy hardver komponenseinek kiválasztása, fejben összeillesztése nem hasonlítható egy IKEA szekrénysorhoz. Persze ebben a fogyasztóállat társadalomban megeshet, hogy páran ebben a félreértésben élnek, de a leckéből amit generál kb mindenki tanul.
A vásárlóé a fő felelősség, az eladótól egyszerűen nem elvárható, hogy mindent tudjon/elmondjon, egy számtech szaküzlet nem patika, szépen is nézne ki arról nem beszélve, hogy külön szakmát igényelne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Medence topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Opel topik
- E-roller topik
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X Processzor!
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest