- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Windows 10 Mobile (Windows Phone) szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android szakmai topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- eSIM, a kártyamentes szabadság
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
netpeti98
addikt
A gazdagabb rétegeket, hogy érted? A Surface, Surface Book, Surface Studio esetében még oké.
Viszont egy Surface Phone esetében (ha erre céloztál), már problémás lenne, mert ugyan azzal a szegényes appkinálattal, és bugos rendszerrel, mint a hagyományos készülékeken van, nem nagyon lenne sikere szvsz. Hiába lenne a legjobb anyaghasználatban, kamerában, kijelzőben, stb. Viszont ezek nem javítanának a haldokló mobilos rendszeren. A rendszernek is kellene valami pluszt nyújtania, nemcsak a hardvernek.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Kíváncsi leszek mi lesz ennek a kikristályosodott eredménye. Az elérhető appok abszolút száma igazából csak egy tájékoztató adat, a minőségi kínálattal gyengén korrelál. Arra viszont ugyancsak kíváncsi vagyok, hogy mikor lesz hellyel közzel egyező a W10 és a W10M áruháza, mivel W10-re azért szépen jönnek ki az appok, csak annyi a lényeg, hogy az MS kötelezze a fejlesztőket a Mobile szegmens feltételeire is.
timelord1987: én MOZO tokot használok, így nincs szükség fóliára.
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
Aethelstone
addikt
-
-
ZavaBalazs
őstag
amikor még 930-akat gyűjtött, rajtam akart egy szépet nyerészkedni, és elég sokat nyaggatott vele, és kellemetlenül sokáig nem vette a lapot, hogy nem akarom az amúgy is olcsón meghirdetett telómat még 10000-rel olcsóbban odaadni neki, hogy aztán 20000-rel drágábban visszategye a piacra. nem tűnt akkor sem a legkorrektebb tagnak...
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
félisten
-
turbulencia8
őstag
Kivetted a SIM kartyat? Marmint nem kivetel utan jelentkezett a gond? Mert konnyen letorhetnek a csatlakozotuk, ha vki sokszor vagy netan veletlen rosszul veszi ki vagy teszi be. Egyszer BlackBerryn belefutottam hasonloba, szervizben forrasztatni kellett egy uj SIM-foglalatot.
[ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
Attól félek a következő évben sem fog tudni ez jobb irányba fejlődni... elment már az a hajó. Pontosan azért váltottam 820-ról 830-ra, hogy kapjak WP10-et, ez lehet hogy egy felesleges lépés volt részemről, mert ha ez így megy tovább lefogják lőni ezt a rendszert. A 8.1 kisöprése egy halom embert érint, a részesedés így is alacsony hát majd még most... Az applikációk tekintetében a 3 év alatt semmi előrelépés nem történt, az alternatívák sokszor használhatatlanok.
Jó a csempés felület, de az egyszerű gyors rendszer képéből jelenleg egy lassú bugos applikáció hiányos haldokló képet mutat.
Akkor szakadt el nálam a cérna amikor eldobta a jelet a telefon, berakta repülőbe majd beragadt. Újra kellett indítani. A galéria beragad a képeket nem bírja el, újra kell indítani. Tehát amikor már telefonálni sem tudok, és a névjegyemet is összehányja... könyörgöm, ezek után örülnöm kellene, hogy bekapcsol a telefonom?
[ Szerkesztve ]
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
Sjkolrd
aktív tag
En úgy gondolom a Lumia márkát dobja el, s a telefont is beviszi a Surface termékcsaládba. Ami igy max. évente 1 vagy 2 készülék terveznek kiadni. A többi döntés az oem gyártókon múlik,múlt mindig. Viszont a zárt rendszer környezetben komolyabb elvárások vannak mint egy nyilt rendszernél. A nyilt rendszerrel csak az a bajom,hogy max 1. vagy 2. frissítés es telefont kiadó gyártótól aztán elvan felejtve a készülék, mert ott az os-t az oem-nek kell megcsinálnia...viszont ios azt csak apple csinálja..a wm meg szerintem úgy képzeli el saját mobilos rendszerét,mint az asztali..különböző hw / 1 sw.. Amúgy a 950-el nem lenne semmi gond, ha mondjuk nem csak az xl-be tettek volna bele a gorilla screen 4-et hanem a kisebb testverebe es nem műanyag hanem fix. aksis alu házzal szerelt lenne, de hat erre is csak azt mondom eddig az volt a baj hogy ilyen most meg ez...sd kártya bővítést meg el kell felejteni, 32/64/128 gb alaptarhely es nincs baj. Talan a 128 gb az túlságosan is sok, kivéve akkor nem ha mindent a készülékem tartasz es semmit nem töltést fel a felhőbe...nekem ez a véleményem a most kialakult helyzettől aztán majd meglátjuk hogy formálódik jövő ilyenkorra..
App. teren, meg nekem nincs gondom a skype-al elso indítás lassan, de utána azonnal kapcsolodig a szerverekhez.
[ Szerkesztve ]
-
Sjkolrd
aktív tag
Nekem meg mindig visszataszító a droid,ios felület, s azért ott is akadnak bajok. Igaz más jellegűek, de azokról nem igen szólna fama...Nekem a telefont kamerája egy elég fontos szempont, s a 930,950-es szebb képeket keszit mint a droid,s ios készülékei. Továbbá nekem az rs1 frissítés óta komolyabb bajaim nincsenek (hozzáteszem előtte sem voltak) az rs2 meg egész szépen hozza finomításokat. Csak az olyan bugokat kellene maguk mögött hagyni mint ez a 0%-os nem lehet letölteni... Én meg jövő évig kitartok az ms platform mellett(rs2,rs3), s majd ha akkor sincs túl nagy mozgolódás akkor elgondolkodom egy váltáson. Jelen esetben nem latom értelmet egy ios,droid-ra váltásra mivel wm-en is eltudom intézni a dolgaimat. Ha mar bank akkor legyen banki atutalasrol....de ezt kevésbe használom mivel.mindent csoportos beszédessel fizetek ki..
-
Kube
senior tag
Én is kezdek beleunni a várakozásba. Elég nagy bizalmat fektettem a rendszerbe, mondván csak idő kell neki és jó lesz. El is telt azóta néhány év, sokat fejlődött a rendszer aminek én kifejezetten örülök. Végre bekerültek olyan alap dolgok amiket más már jó ideje használ.
Appok terén nincs előrelépés, néhányat megcsináltak rendesen, de hogy egy messenger program elindulásához 15-20 másodperc kell az azért már egy kicsit nevetséges. Sok alap modul pedig elég sokszor bugosan működik (ahány telefon annyi bug tudom én). Ha már bármilyen galériával kapcsolatos műveletet kell csinálni akkor pedig egyszer csak elfogy a telefon és kilép, azontúl persze, hogy borzasztóan lassan működik sokszor.
Imádom a rendszert ne értsetek félre (hibáin kívül persze), de a felhasználóbázis csökkenése nem túl jó jel a jövőre nézve. Amikor láttam, hogy egy 2012-es Note 2-n hogyan megy a droid, komolyan elkezdtem foglalkozni azzal, hogy váltok...
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
félisten
-
őstag
Talán az lehetne itt az előrevivő, ha a manuális beállítások között, fényviszonyokra tekintettel meghatároznánk egy-egy optimálisnak tekintető beállítás paramétereit. Így talán a simítás kevesebb gondot okozna.
[ Szerkesztve ]
-
bszg@
tag
Nem vitatkozni akartam, állítottam vmit. Ha fotózás terén IS laikus lennék, akkor is látnám, hogy a fehér fal a képen is fehér.
A témához: a fotóklip bekapcsolása mellett (nekem mindig ki van kapcsolva, ezért nem tűnt fel) valóban van ez az utolsó simítások, majd este kipróbálom, hogy mit változtat. -
martin66
senior tag
Én WP 7.5-től vagyok wines és már azóta is van utolsó simítás (az már kérdés, hogy akkor gyorsabb volt ). Viszont nem tudom miért sírtok ennyire emiatt nálam az esetek 70%-ban javít az utolsó simítás a képen. A 30%-ban meg ront, ez szerintem vállalható arány. Az gond és idegesítő, hogy nagyon sokáig van ez az utolsó simítás.
-
PuMbA
titán
Nekem a Samsungok képeiben az nem tetszik, hogy a kontúrok nagyon ki vannak emelve. A levelek széleit mintha feketével körberajzolták volna. Jobban tetszenek a Lumia 640-em képei már csak emiatt is... A régi csúcs Lumia 1020 meg szerintem még mindig jobb, mint az S7. Kíváncsi vagyok, hogy mivel lesz lenyomva a 1020 a jövőben.
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
Fotóklippre a megoldás, hogy kiveszed a klippből a képkockát. Ott még tudsz szemezgetni. De valóban a végeredmény xar lesz, de a fotóklipp veszett jó hangulatot ad vissza ennek ellenére is. S7-nél nézted? Ott változik vagy a végén is szép kép "születik"? Kollégám tegnap vett egyet. Megtapizom majd.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Nálam egy nap után, 321-es telepítést követően plusz egy ki-bekapcsolással egyelőre bugmentesnek tűnik. A kapcsolatok ikonnal én nem szórakozom, mert a legkisebb méretben használom. A fotózás is megy, mint eddig, bár az utólagos feljavítás időbe telik. Szólok, ha lesz valami.
Még update előtt vettem fel 720p/60fps videót és csinált benne egy jó kis szaggatást, mondjuk csak egyszer fél mp erejéig..
[ Szerkesztve ]
-
netpeti98
addikt
Asztalon böngészni és frissíteni lehetett (a gyári programokat) fiók nélkül is az Áruházban, de nem rémlik, hogy engedett volna a mást is telepíteni a fiók megadása nélkül eddig. A letöltésre kattintva rögtön feljött a bejelentkezés. A régi neten se említik sehol, valószínűleg az évfordulós frissítés hozhatta magával.
Mindenesetre érdekes, bár mobilon nem hiszem hogy sokan lennének akik fiók nélkül használják a készüléket.[ Szerkesztve ]
-
scyllarus
veterán
Igen, többen belefutottak, az MS fiókkal van valami gond.
Akik (mint én is) Gooogle fiókot használnak, nem érintettek.Szerk. akkor nem tudom. Biztos az MS fiókkal van gond, mert 8.1-en is előjött a hiba.
[ Szerkesztve ]
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
confuser
senior tag
Teljesen elbeszélünk egymás mellett, scyllarus-ra ez szintén igaz. Ugyanazt írtuk le. Belenyúl a szoftver, csak szarul. Ez mflexnek nem tetszik (jogosan). Ok. De egy jó JPG-hez is bele kell nyúlni, mert az érintetlen nyers verzió DNG. Az pedig van, de mflex nem azt akarja.
-
confuser
senior tag
annyit szeretnék, hogy lőjön egy frankó képet a 950 mindenféle beavatkozás nélkül
...
nincs kedvem emiatt raw-ozniCsak szerintem üti ez a két mondatod egymást? Ha JPG-t akarsz, akkor ahhoz mindenképpen be kell avatkoznia a telefonnak. Az más kérdés, hogy a jelenlegi beavatkozása neked nem tetszik, de attól még ne azt írd, hogy beavatkozás nélküli képet akarsz, amikor ezt 1 mondattal korábban élből elutasítod.
-
félisten
-
félisten
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na, most kipróbáltam (havonta egyszer-kétszer használom a telefent fotózásra, egyébként MILC-cel kattogtatok): az US nálam konkrétan javított a képen (kontrasztosabbá tette), a fekete képernyő buggal szerencsére meg nem találkoztam még. Most sem. (Luimia 650DS, tegnap frissítve).
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Pacee87
aktív tag
Kipróbáltam a fényképezőből a kis képre kattintós dolgot manuálban és automatában is, nekem nincs ilyen hibám (dokkolóra kötve és anélkül sem). Az elkészült képek viszont mintha csak úgy egy-két percen belül lennének véglegesek, első megtekintésre mintha rosszabb minőségűnek tűntek volna.
Dokkolón viszont továbbra is megvan az a bug, hogy teljes képernyőn darabos a kép, majd visszaméretezi közepesre az egészet. Hiába indítottam újra a galériát, majd láss csodát pár perc után megjavult.Csempék nálam jól működnek, lekopogom még a Fitbit is úgy néz ki, hogy egész normálisan működik jelenleg.
Az ébresztőnél most nekem úgy tűnik, hogy valami köztes állapotot lőttek be a növekvő hangerőt illetően. Miért nem lehet ezt választhatóvá tenni? Nekem szimpatikusabb volt, hogy kíméletesen, lassan emelkedve ébresztett. Egyelőre ennyi tapasztalatom van! Ja és működik a YT dokkra kötve! Remélhetőleg ez valami nem visszatérő nyűg volt nálunk!
Akku időt tekintve confuser kollégának igaza van, várjunk pár napot az ítélkezéssel! Ez BB-n is ilyen volt, az Androidos telefonomon meg inkább nem próbáltam ki, mert a frissítéssel csak rontottak rajta egyet, majd tudtommal soha nem javították az elcseszett dolgokat...
novoszath: Valamelyik, talán a 640 topikban részletezik, hogy hogyan kell átírni registry-ben a telefon típusát! A lényeg, hogy a módszerrel a hivatalosan nem támogatott készülékekre is felvarázsolható a 10.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
jksx
senior tag
Nem azt írták több portálon, hogy az MS eladja (eladta) a Lumia márkát és a Vietnami gyárat is leépítik, kirúgtak egy csomó embert, az áruházban nemhogy nő az appok száma, hanem csökken és jópár megszűnt, vagy a támogatása? Persze a remény hal meg utoljára..., de biztosan.
-
törölt tag
Csúszik a surface phone is Szerintem feladták, és próbálnak minél kisebb veszteséggel kiszállni.
[ Szerkesztve ]
-
jaffa 2843
Ármester
Igen, ugyanezt csinálja az S7 Edge a virágokkal.
Undorító, de hát ez van. És ezt RAW-ból sikerült kihozni. A sima JPEG jobban néz ki meglepő módon, gondolom a tonna sharpening miatt. [link](#86277) pikszel
Ez mivel lett lőve? Nagyon ocsmány a balos...
[ Szerkesztve ]
#### Egeres közvélemény-kutatás | http://goo.gl/forms/egt3lQRWsh ####
-
confuser
senior tag
A pü-t benéztem, ide akartam elsőre is írni, aztán csodálkoztam, hogy nem jelent meg a topikban
De ettől függetlenül az érvelésem jogos, ez így megy a multiknál. Tudom, mert én is multinál dolgozom. Attól hogy te nem foglalkozol vele és nem jellemzed, semmi nem fog változni.A véleményemet meg szerintem leírhatom, egy fórumon talán nem akkora vétek reagálni egy nyilvános hozzászólásra.
-
confuser
senior tag
Azért nézz már egy kicsit magadba. Azért nem lehet jó programozó, mert nő és szereti a divatot? Egyébként nem is kéne neki olyan mélységekben értenie hozzá, hiszen menedzser (vezető). Szerinted egy autóipari vezető kisujjból összeszerel egy autót? A világ már rég nem így működik...
-
sfefe
addikt
Mar bocsi ez szakmai topik ha a teloval kapcsolatban vannak problemak es arra valaszolva vannak megoldasok az ide valo. ( nem az a lenyeg, hogy ki mit szeretne olvasni ilyet nem is irtam ha latnad..... )
Ha meg frocsoges van, hogy ez a wp milyen szar arra meg ott az off topik....Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
Nooeca
senior tag
Aki tanult programozást, az tudja, hogy akárhányszor beleásunk a programkód gyökerébe, utat engedünk a bugoknak. Én azt nem értem miért kell minden nagyfrissítés előtt a OneCore-t csiszolni... Értem én hogy ez a központi magja az egésznek, de akkor meg ne adjanak ki insidereket legalább 2 hónapig.
Illetve inkább adjanak ki évi 1 frissítést a kettő helyett, és akkor talán mikor kijut consumerekhez a végleges build, nincs gond.
-
Nooeca
senior tag
A gond itt nem ezzel van.
Ha valaki mélyen belebuherál a kódszerkezetbe az érthető hogy új bugokat generál. A gond csak az hogy minden nagy firssítésnél jön egy ötlet, hogy még ezt meg azt, módosítsunk már a core-on. Nem egyszerre, hanem minden nagyobb frissítésnél... így jönnek az új bugok. Az normális hogy megmókolás esetén jönnek a bugok...
-
zsamiatt
őstag
ok ok
most úgy is lejárnak a szervereink és az eszközeink garijai. Át szeretném alakítani az egész irodát. Continuumos eszközök lesznek meg remote desktopok. De ez majd jövőre. Addig meglájuk mit fejlődik a vas a szoftver alatt.[ Szerkesztve ]
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
this is life
Ármester
Lehet hogy nagyjabol itt is tudjak , csak a mobilos fejlesztoi reszleg, lecsontozasa,ossze vonasa , illetve a mobil OS mostoha gyermek sorsa miatt , se kapacitas se affinitas nincs a javitasra ... orok beta tesztelo os lett a w10m ...
Kiprobaltam a frissitett navi appot ,net nelkul is oke a jel megtalalasa kb 1 perc, hang van es tartja a jelet navi alatt is . A twitternel ha lehetseges probald ki hogy atrakod masik tarthelyre hatha az gatyaba razza , anno th2-on nalam helyr hozta az ilyen bugokat ... belsorol sd-re , majd vissza es megint mukodott az addig nyuglodo app...
Egy esetben nem ment amikor frissult a messenger az uj feluleture, ott megmaradt ikon nelkul a regi el se indult es torolni se lehetett, alatta meg ott volt az uj fb mess app ...[ Szerkesztve ]
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
turbulencia8
őstag
Nem veletlen dobjak el a Lumia markanevet, sot a vietnami gyarat is leepitettek rendesen. Amugy a Surface Book pl. nagyon kiraly cucc lett, egyelore szerintem korai temetni a WP-t. Penze van boven az MS-nek, gondolom ok is tudjak, hogy a 8.1-10 frissites nagyon el lett cseszve, szoval megprobaljak vmi ujnak eladni a majd a WP-t, de azt csak akkor, ha mar versenykepes szolgaltatasokat nyujt, es erdemes lesz rengeteg penzt invesztalni a marketingbe. Az asztali Windows10 is egesz sikeres, az Office 365 meg foleg. Utobbi lesz a WP legbagyobb fegyvere.
[ Szerkesztve ]
-
mtomi95
senior tag
Hm megnéztem, nekem alapból kikapcsolt GPS-el, bekapcsolás után rögtön megmondta pontosan hol vagyok!
Nem lehet, hogy most olyan pozícióban vannak feletted a műholdak, hogy nem ideálisán? De most viccen kívül, én úgy tudom a pontos navigációhoz legalább három műholddal kell kapcsolatot tartani a telefonoknak. Aztán meg kitudja.[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
mtomi95
senior tag
Kár hogy a naptár csempe nem ilyen magától megjavulós bug!
Bátorkodtam feltenni az új RP ringes buildet hátha megjavítja a naptár csempét, de nem változott. starr email csempe kirakós trükkjével ki tettem a fiókomat, így pöpecül mutatja az email-eket, de az értesítés a glance-en tovább marad mint kellene. Értem ezt arra, hogy két új, engedélyezett "bot mail"-t töröltem, majd a gyorsképernyőn jó fél óráig még mutatta azért. Ez szerintem 14393.221 sajátossága lesz, mert eddig nem volt nálam ilyen.
Különben elég szomorú, hogy a felhasználóknak kell trükköket felfedezni mint a sok lépéses térképek hang vagy az email csempe helyes működése. Mindegy lenne ha ott lenne a tippek és súgóban mindkettő, mert ezek a hibák nem most kezdődtek el és le van szarva, nem foglalkoznak vele.zsamiatt:
Nem tudom mi az a Group, de az elsősorban mutatja a válaszom amit írtam rá, alatta egy vonal és a konkrét üzenet a címekkel, kelttel.[ Szerkesztve ]
Az élet túl rövid ahhoz, hogy mindig biztonságosan távolítsd el az USB pendrive-ot...
-
zsamiatt
őstag
A consumer piacon rájöttek, hogy nem tudnak gyözni. Mondjuk ezt szerintem előbb is tudtuk. Kell egy olyan szegmens ahol erősek és ahol lehet nyomulni. Ez pedig a vállalati szegmens. Mint eszme futtatás érdekes, de ha bejön nekik akkor onnan jobban tudnak terjedni, ami az applikáció fejlesztéseket is húzza magával. Kemény egy év lesz nekik szerintem. Nem irigylem őket. Egy eleve telitett piacon kell valami bevinni.
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
Nem vagyok jövőbe látó. De az, hogy mi van most és mi lesz két független dolog. Ettől még az MS ha a biznisz felé indul ott jó nagy ügyfélkört megszerezhet. Ami már másnak is fontos lehet. De ez idő. A vállalati szegmens nem mozdul egyik napról a másikra. Ahhoz mondjuk az kéne, hogy a SAP bejelentés, hogy holnaptól csak UWP app lesz. De ezt mind a ketten tudjuk, hogy nem húzzák meg egyik napról a másikra. Viszont az MS felborította az álló vizet. Hogy aztán ez tényleg sikeres lesz e, arra kíváncsi leszek.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Egy év bolti garanciás. Viszont 15 éves, milliárdos forgalmú cég komoly nyereséggel, nem tűnik el egy hét múlva. Innen vettem kora tavasszal az enyémet 54k-ért. Szerintem a zasszonyt is meglepem eggyel, bár nagyon jól el van a kis Lumia 610-zel.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
bszg@
tag
Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy közben nem volt kikapcsolva vagy újraindítva.
Más.
Néhány hete nem hajlandó hosszú i-t írni a telefon. Semmilyen általam használt alkalmazásban. Két 640LTE, független és vodás.
A felajánlott szót tudom beilleszteni, úgy van csak.
Hát ez jó!
Amikor írtam a bejegyzést, még akkor is fennállt a hiba, utána rögtön megjavult.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Asszociációs játék. :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vissza a PC Masterrace-re
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...