- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Francia91
veterán
-
egykori
őstag
„Minek pazaroljátok az időtöket ezzel az elszúrt rendszerrel való folyamatos szívással?”
Ez az állítás még mindig károgás-szerű, mert itt jönnek a fórumozók részéről ilyen-olyan panaszok - amik persze valósak -, de még nagyon sok jól, vagy elfogadhatóan működő WP telefon van használatban. Az azért pl. egy picit árulkodó, hogy a közvetlen közelemben 5 db WP-t (640, 650, 735, 930 és 950) használunk, de szerintem még nincs több gond, mint az androidosokkal. Mert ha nem is járok a droidos topikokba trollkodni, de látom, olvasom a sok panaszt, idegeskedést.
Persze, már senkit nem biztatnék, hogy akár használtan is (új már nem nagyon létezik) beinvesztáljon bármennyit is Windows-os telefonba, de ezek, amik még ma mennek a beszűkült applikáció kínálattal együtt, jól használhatók.
(Az MS meg olyan, amilyen!)
-
scyllarus
veterán
Semennyire, sima ügy lesz. Én is így használtam a WM-et, névjegyek Gmailben, a MS azonosítóm is a Gmailes címemmel hoztam létre anno (éreztem én, hogy így lesz jó...
)
Költözéskor simán jöttek a névjegyek, az MS alkalmazások adatai (pl. OneNote jegyzeteim) is megvannak.
Az SMS-ek is áthozhatók az Import SMS from Windows Phone alkalmazással. (WM-on letöltöd, beépül a gépházba, backup-ot nyomsz, átküldöd a droidra, ott beolvastatod a Playről letöltött verzióval.) -
Sztyepadzso
őstag
Én átmentem Droidra, Sony-ra.
Most megnéztem, és a következő van:
-A Live fiókom volt a rendezett, és ultimate címtáram
-A Gmail-em csak kb 20, email-el rendelkező embert tartalmazott, mert egyszer csináltam egy alapos takarítást és kézi szinkronizálást.
-Most a Gmail-en megvan minden, ami a Live-on van, de megvallom őszintén, nem is emlékszem, mikor állítottam be ilyet.Szerintem ezek miatt nem lesz gond a névjegyekkel.
A Onedrive tárhelyem kevés volt, ezért én befizettem magam egy ilyen 50GB-os csomagra, szóval elvileg nekem mindegy, h milyen eszközt használok, kell, hogy működjenek az office funkciók, de a letöltésük elvileg nem ütközhet problémába akkor sem, ha nem vagy előfizető(talán van valami funkciókorlátozás, nem emlékszem.).
Használtam a Sony WP-s alkalmazását, amivel az sms-ket át lehet menteni(aztán lehet, hogy ez hozta a kontaktokat is, nem tudom, kövezzetek meg), és hiába szidják működik: 9000+ SMS-t(!!!, ~2013 jan-tól) szinkronizált le, igaz, volt vagy 25 perc, mire kiírta, hogy kész a csomaggal, amit át kell tennem a Sony-ra(nem jelzi, h hány százaléknál tart, vagy valami).
Aztán behoztam a csomagot a Sony-val, és fél délelőtt, kb 50-es csomagokban SMS-t kaptam, amint megnéztem az előző 50-es csomagotDe megkaptam
-
-
-
-
Clemi
veterán
Nos az a szomorú helyzet, hogy foggal körömmel ragaszkodtam eddig a WP-hez és hangoztattam, hogy droidot NEM mert volt egy szörnyű főleg az árához képest szörnyű wayteq táblagépem. Most mivel a WP-re nincs és soha nem is lesz (ez a gyártó határozott kijelentése) olyan program amivel a fényképezőmmel WiFi kapcsolatot tudnék létrehozni, (azt távirányítani, képeket átvenni majd feltölteni valahová) beinvesztáltam egy Samsung Tab S2-be. Nos azon most a 6.01 droid fut és bizony nap mint nap szembesülök a WP-re írt vagy portolt alkalmazások szörnyű sivárságával, helyenként bosszantó és felháborító hiányosságaikkal és persze arról már nem is beszélve, hogy a speciális alkalmazások milyen sok területen egyszerűen nem léteznek. Hogy ez kinek a hibája nem tudom, de gyanítom hogy az MS sara mivel szerintem csak nyűg neki ez a rendszer és így akarja szép lassan elsorvasztani másokra mutogatva, hogy a meghülyített felhasználói tábor ne rá mutogasson.
De most komolyan! Csak egy újabb példaEmlékszik valaki rá, hogy a Onde Drive fiókban mennyi tárhelyet is kaptunk a WP aktiválása után? Azt gondolom mindenki tudja, hogy ha valaki nem volt résen (mint a nejem is) annak most 5 GB a tárhelye, aki meg időben válaszolt a rinya emailre annak 15 GB maradt. Nos regisztráltam a táblagépen a OneDrive alkalmazást, és kaptam 100GB tárhelyet 2 évre az MS-től
Ez mekkora genyaság megint! A saját felhasználóinak hess, aki meg más platformról jön annak 100 GB? De ez csak egy példa, de gondolom sokan mások sok sok más példával tudnának érvelni, ami azt bizonyítja, hogy az MS milyen aljas játékot játszik.
-
Aethelstone
addikt
-
netpeti98
addikt
Mondjuk úgy látom, hogy az asztalra is elég kevés értelmes UWP érkezik. Mondjuk azokat tényleg nagyon könnyű kiadni mobilra is, csak a device family alatt be kell jelölni a mobilt is (alapból be is van, de a fejlesztő dönti el, hogy milyen eszközökre jelenjen meg az app), és hozzáigazítani a felületet a kis kijelzőhöz ha szükséges.
-
sfefe
addikt
Semmilyen kesztyut nem kell felvenni es nem arrol van szo ki szereti a topikot es ki nem.....
A fikazas, frocsoges aminek semmi koze egy adott problemahoz az nem ide valo ennyi nem tobb nem kevesebb... Egyszer nem irtam meg semmi wp majmolo szoveget de fikazast sem, ez ilyen rendszer igy kell elfogadni ha nem tetszik lehet valtani... -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Én, már konkrétan nem is várom ezeket a frissítéseket, mert tényleg valahol ehhez is kell hozzáértés, hogy egy kijavított bug, generáljon másik nem létező(ke)t. Ami nem lenne gond, ha ez néha előfordulna, de csesszék meg, évek óta ez megy. Ha ennyire nem megy a kódolás, akkor cserélgetni kell a fejlesztőket, [moderálva].
Gabe Aul-t folyamatosan szidták szinte mindenhol a user-ek (meg nem is egy matyó hímzés a csávó enyhén szólva), a csajt már nem, tehát az agymosás valamilyen szinten itt is működik, ha neki elnéznek sok mindent, de én elképzelni nem tudom, hogy ez a csaj egy "kódmester" lenne, valószínűleg nem is az...
[ Módosította: Qru ]
-
mtomi95
senior tag
Le van maradva szerintem itt mobilon a 10. Kedden valószínű, hogy nem a .222-est kapjuk meg, hanem majd egy teljesen újat, mivel mobilra már van .222, csak RP ringen mint technical preview.
Nálam amúgy a .222-ben több bug volt (értesítésekkel volt hiba) mint a .189-ben és ahhoz képest egy fokkal mintha gyorsabban is merült volna.
Valószínű emiatt hanyagolni is fogom a rp ringet. Már nem th2-nél járunk, hogy égető hibákkal tűrni kelljen egy buildet hivatalos körön egy hónapig. Na ahhoz képest lényegesen jobb a helyzet. Csak azt nem értem miért rosszabb egy újabb rs1 build, még ha csak egy preview is mint egy régebbi. Még ha valami egyedi, "nálam" hibáról is van szó, jóhiszeműen frissítettem újabbra, hogy legyen még jobb, nem azért hogy elrontson mindent. -
-
Partyface007
őstag
-
törölt tag
Azt kell megnézni hogy a Surface eladásai is akkor indultak be, amikor a Windows RT-t kukázták, és mindn Win 32 programot tudott futtatni.
Nekem ipadem volt (2013-as évjáratú), és idén lecseréltem egy Surface 3-ra (nem pro, mert max 10 collost akartam). Azért nem ipad pro-ra, mert 1) olcsóbb volt, 2) nem csak egy appstore-ban meglévő appokat tud futtatni.
Na mármost nézzük meg az apple appstore-ban és az UWP appstore-ban lévő alkalmazások mennyiségét....
Vagy meg tudják csinálni, hogy hatékonyan tudjon üzleti környezetben, amúgy is MS alapú cégek által használt (Win 32-es) programokat futtatni, akár egy továbbfejlesztett Continuum-al, vagy a Surface Phone is bukta lesz.PS. a fő telefonom egy LG G4, és melléje, másod készülékként gondolkodok rajta h egy 650-et beszerzek mert nagyon jól néz ki, ill. kicsi és könnyű. De a fő feladata az lenne, h a MS ökoszisztémához tartozó cuccokat (Outlook.com-os mail, naptár, kontaktok, onedrive, office) futtassa frankón és hatékonyan. Ehhez képest folyamatosan azt olvasom itt h frissítéstől elcsesződik az egyik vagy másik beépített MS app.
Milyen már ha a saját in-house appjuk nem fut rendesen a saját OS-ükön??? -
Én sem használom a FB-t. A Vibert email-nek használom (napi 1x, általában este nézem meg) azok miatt akiknek nincs pénzük telefonálni vagy sms-t küldeni, vagy úgy gondolják, hogy nekik a tözsdecápákhoz' hasonlóan online jelenlét és gyors reakcióidő kell az életbe vágó üzenetek/esemény azonnali le reagálásához... Komolyan... az anyagi részét még csak-csak értem ezeknek, mert pénzügyes vagyok; de, hogy miért jó ha javarészt értelmetlen 1-2 szavas chat jellegű kommunikáció zajlik... na azt nem értem. Na mindegy.
Szóval azért tudtam WPs lenni és maradni, mert ha ezt a platformot egyszerű, szinte már majdnem butafon-ként használod, akkor elégedett lehetsz vele, mint én is. De az ilyen emberek, mint Te meg én... az elhanyagolható kisebbséghez tartozunk. Így tökéletesen elvagyunk a mobiltársadalom meg nem értett linuxosai között, azaz Windows telefonosként.Email ellenőrzése naponta 1-2 alkalommal, offline navigáció, FB és üzenetküldők kvázi nem, menetrendek és időjárás megnézése sem online, hanem ha csak tudni akarom, hogy milyen idő lesz (ez 1-2 naponta fordul elő ez, mert egyébként nem a mezőgazdaságból élek, nem szabad ég alatt dolgozom és ha kinézek, akkor látom, hogy épp milyen idő van és ezért nem akarom látni csempén sem, hogy épp milyen idő van), zenét profi mp3 lejátszóról, profi fülessel hallgatok... Hja és egész nap gép előtt ülök egy irodában, így a mobil az TELEFON és nem kell ezért 5 colon nézni azt, amit 23 colon is nézhetek, 20x nagyobb billentyűzettel és kényelmes egérrel.
De -ahogy az előbb írtam- nem ez a tipikus felhasználó, de pont ezért az ilyeneknek még jó a WP is még... mint nekem.Aki meg függővé lett és beszippantotta őket cukorhegy bácsi és társai, az nézze meg szüleit, vagy gondoljon arra, hogy tegnap hívtak telefonon a 20 éves osztálytalálkozó miatt, mert -sajnos- a FB-n nem találtak meg és kérték, hogy szóljak egy másik kollégámnak is (akivel egy osztályba jártuk), mert ő sincs az FB-n. Mindenkit megnyugtatok... köszönhetően a 20 éve változatlan telefonszámnak és annak, hogy live is találkoztam osztálytársakkal, így megtaláltam FB és Viber nélkül is. Ahogy korábban is összejöttek szüleinknek az osztálytalálkozók az elmúlt évtizedekben.
-
netpeti98
addikt
Ezzel én is így vagyok. A droid esetében valahogy a GUI nem az igazi számomra. Az IOS nem lenne rossz, de az IPhone nem vonz annyira. A Blackberry szintén nem lenne rossz, de az gyakorlatilag halott rendszer.
Még mindig a Windows áll a legközelebb az igényeimhez, csak hát a W10M esetében a start után egy évvel már illene a gyerekbetegségektől megszabadulni.Mondjuk jelenleg "kívülről" figyelem a történéseket (Lumia 925, WP 8.1) és 1-2 év múlva meglátom merre tovább.
-
Amit linkeltél, az van a cikkben is!
2017 vége fele, vagy akár 2018 év elején várható egy olyan telefon, ami már nem a mainstream (sic!) közönségnek készül. De ha Te ennyiért akarsz venni egy olyan eszközt, ami "produktivitásra van kiélezve, és mellesleg lehet vele telefonálni is" - valahogy így szerepelt az általam fordított cikkben... akkor elnézést, mert akkor neked is készül és figyeld a megjelenését.De majd kiderül, hogy a Médiában keltett korai hullámokból mikor emelkedik a Surface Phone, milyen áron és akkor milyen állapotban lesz az MS platformja / piaca. Most gőzerővel dolgoznak azon ami a cikkben is szerepelt, de már Intel nélkül. Ha a Surface egy 950-es utód lenne, akkor a termékciklus szerint karácsonykor polcokon lenne, de a Surface (vagy bármi is lesz a neve) nem neked és nem nekem készül... Még ha hasonlít is egy render képen egy vágyott telefonra.
-
-
A lefordított cikkben is utaltak arra, hogy egy W10-es telefonnal már el lehet lenni.
A cikk elég egyoldalú a fejlesztés és hardver részt boncolgatja, az eladásról és a piaci részesedés hatásairól nem ír semmit. Itt volt már szó arról, hogy az idei eladásokból(szállított készülékek) számolt piaci részesedése az MS-nek ijjesztően alacsony. Ezért hátra van még a fekete leves. Mivel nagyon kevés W10-es készülék talált gazdára. Ezért amint a 8.1-es telefonok (x20,x25,x35) kikopnak (ez már lassan várható) illetve az x40-es széria sem mai gyerek... akkor nagyot fog esni ez a másik piaci részesedés is. Az un. OS torta ezt szépen mutatja.
Ez azt jelenti, hogy a Whatsapp, Viber szerverekre már alig fognak csatlakozni Win-es eszközök... szinte már csak az a néhány' x50-es, W10-es. Ekkor a mainstream app-oknak sajnos nemcsak a fejlesztése áll le (ez biztosra vehető), hanem akár a teljes támogatása is... ergó nem fognak működni (ez már csak következtetés). A 8.1-es eszközök végleges kikopásával olyan durva zuhanás lesz, hogy az megadja a kegyelemdöfést a platformnak. Ez pedig sokkal gyorsabban be fog következni. A jelenlegi x50-es tulajok - akik az utolsó Windows-os telefonjaikat használják - sajnos ezt nagy eséllyel átélhetik.
Én ezt a piac/részesdés hatást hiányoltam a cikkből. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
HR-t kizárólag Windows Device Recovery Tool--lal!
Az idejét sem tudom már, hogy mióta ezt szajkózóm. Ha valami rendbe rakja a rendszert, az WDRT.
Ráadásul, ha nem is sokkal, de gyorsabb, mint a HR-res fos/fogaskerekezés, de ha mégis ezt választja a user, természetesen ilyenkor a biztonsági mentés(ek) minden esetben KUKA! -
pikszel
addikt
Early Chill néven sincs a listában? Ha nem lenne meg, ide felraktam neked.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest