- Vodafone mobilszolgáltatások
- DIGI Mobil
- Mobil flották
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ teszt
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nooeca
senior tag
válasz Plazmacucci #86680 üzenetére
Kinek a pap kinek a papné, nekem van 930-am és hát nem szívesen használom. Nekem nem tetszik a kijelzője. Sosem szerettem az amoledet.
Hunork: 640-et talán már nem is kapsz újonnan, szóval így csak a 650 marad (ha ez a téma, nem olvastam el teljesen... )
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Az Insider egy körforgás. Ezért is "alfa".
Lényege az hogy elindul a teszt tök bugosan eljutunk egy kevésbé bugos verzióra, ebből lesz a hivatalos kiadsás / update. Aztán újra beleugrik a bugtenger az egészbe, tele lesz újra rengeteg buggal, és ebből indulunk tovább a hivatalos kiadás / update fele ismét.
De ez a folyamat ez a "bugosítás" ez egy teljesen normális dolog, hiszen az új fejlesztések implementálása elsőnek bugokat hoz felszínre... ezt más cégek eltüntetik úgy, hogy nem tesznek "tesztelhetővé" semmiféle rendszert. Majd folytatódik a dolog és újra eljutunk egy kevésbé bugos verzióhoz, ebből lesz az újabb kiadás... a kommulatív frissítések pedig ezt a kevésbé bugos kiadást javítják... ez annyiban tér el magától a fejlesztési fázistól, hogy ez kifejezetten csak "bugtalanítás", míg maga a fejlesztési kiadások nem.
Ez könnyen észrevehető: Ha egy buildszám első része változik pl. 10586-ból lesz 14444 az fejlesztés. Ha a 10586.186-ból lesz 10586.333 az már bugtalanítás. Fejlesztés = bugok megjelenése sok esetben használhatatlan rendszer. Persze ezek fiktív számok, meg ezek a kifejezések is, csak hát nehéz máshogy megértetni a nagyközönséggel.
-
Nooeca
senior tag
Igazából az a helyzet hogy most 3 hete csak a mobilomra vagyok utalva, es amióta jött ez a frissítés semmit nem vettem észre kivéve az akkuidot ami jelentősen javult a botrányos .189??-rol.
Szóval nálam ez mar csillagos 5-os, még par ilyen batterry update
es rendben vagyunk... Csak az RS2 ne tegye majd tönkre mint most az RS1 tette. -
Nooeca
senior tag
válasz #22743424 #86297 üzenetére
Én még most sem tartom rossz rendszernek a WP-t, de az hogy kihúzzák a vasat alólam az már gond. Konkrétan tervben van egy új teló legkésőbb tavasszal, és alternatíva hiányában muszáj leszek androidot venni. Igaz, eddig is volt androidom a WP mellett (3 számom van), de a WP volt a főtelefonom.
Android az mindig változott, mivel az sosem volt az én tulajdonom... valamikor tesztelni kaptam több hétre, valamikor máshogy, a lényeg az hogy androidom hiába volt, még sosem fizettem érte, cserébe nem volt huzamosabb ideig egy telefon a kezemben belőle...
Szóval vennem kell majd egy androidost... annyi biztos nem samsung lesz az S6-os tapasztalataim után, főleg ha megnézzük azt is, hogy milyen ronda. Valószínűleg Hauwei-re váltok, P9 Lite talán... de persze ez a jövő kérdése, még nem most tervezem cserélni a 640-em. 1,5-2 évente szoktam, most egy éves.
-
Nooeca
senior tag
Aki tanult programozást, az tudja, hogy akárhányszor beleásunk a programkód gyökerébe, utat engedünk a bugoknak. Én azt nem értem miért kell minden nagyfrissítés előtt a OneCore-t csiszolni... Értem én hogy ez a központi magja az egésznek, de akkor meg ne adjanak ki insidereket legalább 2 hónapig.
Illetve inkább adjanak ki évi 1 frissítést a kettő helyett, és akkor talán mikor kijut consumerekhez a végleges build, nincs gond.
-
Nooeca
senior tag
A gond itt nem ezzel van.
Ha valaki mélyen belebuherál a kódszerkezetbe az érthető hogy új bugokat generál. A gond csak az hogy minden nagy firssítésnél jön egy ötlet, hogy még ezt meg azt, módosítsunk már a core-on. Nem egyszerre, hanem minden nagyobb frissítésnél... így jönnek az új bugok. Az normális hogy megmókolás esetén jönnek a bugok...
-
Nooeca
senior tag
válasz leslie23 #86136 üzenetére
De most konkrétan egyáltalán nem ugyanarról beszélünk...
te eladási statisztikával jössz... én meg lefedett piaccal... a kettő két külön dolog.
Most pontosan azt nem tudom hogy 1 vagy 3 hónap alatt nőtt 0,05%-al, mert most nincs erőm visszakeresni azt ahol ezt olvastam, de az biztos hogy ez szeptemberi adat.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Egyébként meglepő, de a 2,3% helyett 2,35% már a piaci lefedettség... lehet mondani hogy kevés, vagy nevetni rajta, de legalább nem csökken, hanem minimálisan nőtt.
-
Nooeca
senior tag
válasz Brucehun #86091 üzenetére
Vannak olyan elképzelések miszerint a Surface egyfajta Apple versenytársnak készül, kifejezetten drága készülékkel és hasonlóan évente adna ki új modellt.
Persze ez csak egy elképzelés, ez mellett létezik olyan is hogy több szegmensben adnak ki telefonokat. Most hogy ezek közül melyiket valósítják meg, az egy jókérdés...
De nincs kizárva hogy az apple-t másolják.
-
Nooeca
senior tag
Nekem 640-el is megbízható a Windows 10, csak sajnos a Redstone eléggé levett aksiból... ezt kéretettjük mielőbb javítani.
-
Nooeca
senior tag
Úgy néz ki, Windows Phone / Windows Mobile itt is kimarad.
Pedig ez biztos egy sikeres alkalmazási platform lesz.
-
Nooeca
senior tag
válasz Francia91 #85082 üzenetére
Nem mondod hogy ezek a kerek profilképek ilyen szarul néznek ki csempén? Kockán még szépen is mutatott, de oké, hogy még a kapcsolatok listában kerek, mert legyen ha szerintük ez jó, de hogy néz ki az a kapcsolatok app?
Még szerencse hogy nekem le van minimalizálva annyira, hogy ne lássak ilyeneket
-
Nooeca
senior tag
válasz junior11 #84820 üzenetére
Applikációk hiányát nagyban befolyásolja a készülékek hiánya. Azaz hogy nincs 10 millió féle fajta Lumia mint annak idején. (a számot ne vegyük készpénznek )
Illetve az is gond hogy csak az MS gyárt. Ha nekiállna mondjuk a Lenovo is többet kiadni, nem csak azt amit tesz, a HP, Acer is több változatot, újra belemenne a HFC a Windows platformba, akkor az appfejlesztők is nekiesnének az appoknak.
De amíg gyártók nem karolják fel az OS-t, addig senki nem veszi komolyan a platformot.
-
Nooeca
senior tag
válasz junior11 #84804 üzenetére
Rebesgetés csak találgatás, egyes információk szerint több féle variáns jön több szegletbe Surface néven. A Lumia nevet azért cserélték le, mert lejáratták, és még a Nokiához tartozott, hiába volt Microsoft előtte.
Illetve szeretnének a telefonjaiknak egy kicsit komolyabb beütést adni + az univerzális felfogás szerint nem csak a rendszereknek kell univerzális OneCore, hanem a családnak is egy univerzális név.
Már el is képzeltem Surface hololens
-
Nooeca
senior tag
Nincs abban semmi furcsa hogy nem 1-2 GB RAM-al jönnek ki az új típusok.
Ma már 1 GB RAM kevés, 2 GB az alap, lassan már csak így jönnek ki majd új középkategóriás telefonok, így pedig az sem furcsa, hogy nem 4 hanem 8 GB RAM-ot pakol a felsőkategóriás készülékébe az MS. Ez már egyébként elég régi hír. Még régen híresztelték ezt a Continum elterjedésekor.
Idén még ha jönnek 1 GB-os telefonok középkategóriában, de jövőre már nem fognak.
-
Nooeca
senior tag
Mint írtam, ha elolvasom a hozzászólásod (ahol kb 10 mondatnál több van, azaz egy regény azt sosem teszem meg) és találok benne "emeletes butaságokat" azokat nem teszem szóvá. Attól még rengeteg dolog van amit nem olvasok el, és valszeg abban is van emeletes butaság.
Még egyszer akkor a 650-re:
Alapvetően jó telefon. De: Ez egy céges "presztízs" telefon. Mint írtam, mikor jön egy új telefon nekem van lehetőségem 1-2 napra kipróbálni azt. Az ismerőseim közül sokan és sokakat általam vezényeltem WP rendszerre... 8.1-nél még megvolt a varázsa, hogy megmutogatom a telefont és "hát basszus én meg androidos vagyok, be kell szereznem egy Windowsos telefont". Legalábbis ezt pont egy általam meggyőzött személy mondta....
Szóval a lényeg az, hogy vannak ismerőseim elég sokan akiket már érdekel a WP sorsa. Mikor megkaptam a 650-et tesztelés céljából - mint minden telefonnál - itt is megmutogattam nekik is. Mind csalódottan bámultuk a telefont, mivel hardverileg nem egy csoda - sőt - külsőre meg olyan amilyen, megosztja a közönséget. Abban teljes egyetértés volt, hogy ez a telefon nem kellene semelyikünknek.
- Ha már presztízst akarunk, ott a 950/950XL azokból mindannyian álmodtunk egy darabot magunknak, sőt perpill én vissza se akartam adni az XL-t.
- Ha hardver a lényeg, akkor maradunk (maradtunk), az olcsóbb 640-nél.Szóval a lényeg az, hogy ennek a telefonnak céges körülmények között, nem felső vezetők kezében meglehet a hatása, de így sima felhasználói szemszögből megosztó telefon... nem lehet csúnyának nevezni, ugyanakkor nem lehet szépnek sem, mert valakinek ez, valakinek az. A belső az meg egy 640 +/-.
Szóval szakmai szemszögből, és tapasztalatok alapján elmondhatom, hogy a 650 annyira lett sikeres, mint amennyire sikertelen, legalábbis magánszemélyek szemében... hogy céges ügyfelek mit gondolnak... azt nem tudom.
-
Nooeca
senior tag
A hozzászólásaidat úgy olvasom el, hogy kb 2 mondatot. Aztán ha érdekel amit írsz, akkor az egészet. Most pl. elolvastam.
Általában a regényeidet nem olvasom el, mert csupa-csupa előadási irritációval írsz, mármint a stílusod olyan értelmezhetetlenné, érdektelenné teszi azt amit leírsz, olyan mint a krétacsikorgatás, minden mondat fájdalommal tölt el, az csak másodlagos hogy ha olyan a téma, akkor szintúgy nem olvasom el (pl. a buildokról alkotott véleményed, "ez fasza, ez rossz, ez nem jó, ez tökéletes".).
Az hogy általában ez mellett emeletes butaságokat is írsz, azzal ma már nem foglalkozom. Mármint nem lepődök meg, mert úgy már látom hogy rólad van szó, hiszen a te hozzászólásod. Azokra többnyire nem is szoktam reagálni.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Azért jegyezzük már meg, hogy mindenkinek amit ír saját vélemény. Csak megjegyzésképp: A 650 számomra minden, csak nem egy szép telefon. Sőt... inkább ellenkezője.
Csak mert mindenki ebben az 58 hozzászólás között amit nem láttam, úgy irogat mintha általános tények lennének:
- 650 szép (egyéni izlés, nekem bűnronda)
- 8.1 jó (jó vagy sem, elvonják a támogatását lassan, szóval halál reá)meg még sorolhatnám.
-
Nooeca
senior tag
válasz zsoltzsolt #84557 üzenetére
Mivel a szolgáltatók "tesztelik" a jelenlegi Redstone-t ezért elképzelhető hogy a jövőben az lesz az alap.
Elvégre ezért is alap a régi TH2, mert legutoljára az volt szolgáltatói szemszögből elfogadva, a hozzá kapcsolódó többi frissítés, meg csak toldás/foltozás.Szóval valószínűleg a most megjelent build - redstone - lesz az újabb mérföldkő.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz kiralyroli #84463 üzenetére
nincs jelentős különbség az insider és a hivatalos között.
insideren egyel frissebb build van, nem is biztos hogy megjelenik végleges körön.
-
Nooeca
senior tag
válasz this is life #84404 üzenetére
Szimplán Edge / IE következtetésből lehetett leszűrni az arányokat... de ott az UC Browser pl. ami igaz hogy elenyésző, de kérdéses hogy 8, 8.1 vagy 10-ről van szó.
-
-
Nooeca
senior tag
Itt már nincs inkompatibilitás, vagyis ha TH2-n tökéletes volt a migráció, akkor RS1-en is, hiszen nem változtat az utóbbi az előzőn. Appok ugyanaz a programkörnyezet (nem 8.1-es) és a OneCore is OneCore, az alap ugyanaz még ha csiszoltak is rajta. -> Migrációs probléma kizárva.
Szimplán kell a 8x-es frissítés, vagy egy annál újabb.
-
Nooeca
senior tag
válasz tibike8 #84348 üzenetére
Üzemidő itt sem problémamentes. Ez az RS1 eddig fos, de remélhetőleg jönnek még patchek amik javítják ezt. 4xx-es 10586 az elég fain üzemidőt produkált.
Éjfél óta 6%-ot merült ami rekord mert ennyit nem szokott egy este alatt.
3-4% volt még TH-n üresben.[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Kegyetlen halk lett az ébresztő az RS-el, full hangerőn.
-
Nooeca
senior tag
A mai új hivatalos Facebook nekem pörgősebbnek tűnik!
Illetve hozzászólásra tudok hozzászólást írni.
-
Nooeca
senior tag
Ennek oka többnyire a készülékek hiánya... 2016-ban nem szeretnének az emberek 2015-ben megjelent telefonokat vásárolni. A 650 ugye nem kifejezetten felhasználóknak szánt telefon, az 550 meg kevés.
Bár érthető az MS szemszögéből is... de remélhetőleg 2017-ben azért nagyobb lesz a kínálat mint idén.
650 drága, inkább céges telefon.
550 túl buta
950 meg felső kategóriás telefon.[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz zsoltzsolt #84139 üzenetére
Jókérdés, mert vannak róla pletykák hogy valami .87 vagy milyen jön ki ma. Lehet hogy két lépésben (ha ugye a .67-et megint jóvá kellett hagynia a szolgáltatónak.
-
Nooeca
senior tag
-
Nooeca
senior tag
válasz ViktorHUN79 #84090 üzenetére
Szerintem egy rakat embert üldözött el a Windows Insider program.
És nem az a gond, hogy az emberek ezt használták, vagy hogy az MS ilyen lehetőséget hozott a világra... hanem hogy a felhasználók tömkelege azt sem tudja, mi ez, vagy hogy is van ez.
Találkoznak egy buggal, vagy egy töltési hibával pl. 550 esetén annak idején... és máris azt mondják, fúj, a Windows szar, bugos szemét... Közben meg fogalmuk sincs róla, hogy az Insider azért Insider, mert bugos, ha nem lenne az, egyből tolnák ki élesen.
Most is felhívták az emberek figyelmét, hogy eleinte nem feltétlen lesz érdemes frissíteni Fast ringen, mert a szokásosnál több bug jelenhet majd meg... ebből is majd nagy botrány lesz, figyeld meg!
Talán még itt is jönnek majd a kommentek, hogy lassú, akad, gyorsan merül, crashel az alkalmazás, stb!
Nem az Insider programmal van gond, hanem azzal, hogy egyeseknek a mai napig nem jutott el az agysejtjeihez az az információ, hogy Insidert nem használunk élesen főtelefonnak...
-
Nooeca
senior tag
válasz Bogyó bá' #83965 üzenetére
Nem hétvégén jön az biztos. Csütörtökön megkezdték az importot, szóval már elvileg minden készen áll a frissítésre... gondolom várni akarnak vele keddig, mert valamiért bevett szokás az MS-nél hogy mindig minden kedden jön, ami hivatalos.
Logikusabb lett volna, ha rögtön ahogy kész vannak kiadják mondjuk Péntek este, csak nem teszik, hiszen bevett szabály hogy hivatalos build előtt és után legyen 1 munkanap... előtte azért, hogy felkészüljenek a frissítésre, utána azért, hogy ügyeletben legyenek.
Péntek este mint tudjuk ez így nem megoldott.
-
Nooeca
senior tag
A skype úgy néz ki elvileg hogy októbertől 2017 elejéig korlátozottan utána egyáltalán nem érhető el.
Hogy mi ez a "korlátozás" az jókérdés.
-
Nooeca
senior tag
Megszűnik a Skype APP támogatása 8.1 illetve RT rendszereken.
-
Nooeca
senior tag
Egyébként valószínűleg itt is lesz valami apposdi, nem csak úgy frissítéskeresés Redstone. Mert ha nincs akkor hogy lesz a céges ügyfeleknek még TH a telefonon és hozzá tartozó frissítés hónapokig?!
Leszedtem újra a frissítési tanácsadót és ugyanúgy keres 10-es alaprendszeren is úgyhogy ha elérhető lesz gondolom majd ott fogja jelezni.
-
Nooeca
senior tag
válasz Bogyó bá' #83872 üzenetére
De van rá szükség, mert nem mindenkit kötelezhetsz egyből a váltásra, és akit nem kötelezel (főleg a cégek) ott sem hagyhatod abba a támogatást...
Az csak véletlen műve, hogy a második kedd ami minden hónapban a frissítést hoz, az előbb hozta a 545-öt mint az RS-t... De fordítva is ugyanúgy kiadták volna az 545-öt.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
-
Nooeca
senior tag
Csak tisztázzuk.
Minden hónap második keddjén jön a cumulatív frissítés. Vagyis ez megjött kedden... ezen nem változtat a Redstone mai vagy hamarosabbi megjelenése.
De értelemszerűen nem tesznek bele pár "apróságot" és készítenek egy frissítést csak azért hogy az RS-re támogatott buildok 2 nappal az RS előtt még megkapják ezeket a frissítéseket, hiszen az RS-ben benne vannak ezek a frissítések.
De mivel még a beállításokat nem piszkálták meg, ezért ez a frissítés lejön az eddig támogatott készülékek listájára, hiszen még nem állították át RS-re az adott készülékeket.
Vagyis a végeremény még mindig az, hogy ez a frissítés nem a 640, 550, 950 és az RS-re támogatott készülékek miatt jelent meg, hanem azért mert még mindig elérhetővé teszi a TH frissítéseit az MS (és még tenni is fogja), szimplán mivel nem változtattak még előre a beállításokon így lejön az RS-re támogatott készülékekre is.
(fentebb leírták hogy céges ügyfelek miatt van még támogatva a TH2, nem a magán felhasználói támogatott készülékek miatt készült ez a frissítés, értelmetlen is lenne, hiszen ha ma megjön az RS, abban is benne vannak az 545 vagy milyen végződésű frissítés fixei)...
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Most készülnek az előkészületek az RS TH ágra való átmozdításával, azaz magyarra lefordítva az RS kiadása Production ringre.
Az 545 lejön a mostani TH telefonokra is... de minek?! Kedden jött... ma csütörtök van, lehet még ma kijön a RS. Jövőhónapban is jön ki még TH frissítés... még 3 talán...
Attól hogy RS nem jön bizonyos telefonokra még kapnak TH-s frissítéseket.
-
Nooeca
senior tag
545-öt olyanok kapják meg, akik megakadtak a TH2 ágon, mert RS már nem jött a telefonjukra.
-
Nooeca
senior tag
Jelenleg RP-n (faston és slowon is) megegyezik a verzió PC-n és Mobilon 14393.67.
-
Nooeca
senior tag
válasz boncser #83734 üzenetére
Hát nálam ez nem így van. Outlook leszinkronizálja a gmailes leveleimet és ezt meg telefonon szinkronizáltatom le. A valóság az hogy outlookban több levelem van mint gmailban, mert érdekes módon max az új gmailes felületen (inbox) látom csak.
Ezáltal nekem öröm ha gépen/mobilon olyan emaileket jelez, amelyeket gmailban amúgy sem találnék meg sosem. (még keresésre se találja meg őket). Érdekes mód nekem minden levelem megjön outlookon talán máshogy állítottam be?!
Csináltam egy outlook fiókot, ez van megadva gépen is felhasználónak (ms account) és ebbe kértem le az adott 2 gmail levelezéseit és ezt az egyet szinkronizálom le a mobilra... viszont minden értesítés megjön, kb óránként 2-3-at mindig pittyeg a telefon, vagy ha ki van kapcsolva a net, akkor meg egyből elözönlít egy rakat emaillel mihelyst netet kap.
Minden reggel úgy kezdem, wifi be, gyors átnézem az emailjeim és mennyiségre is megvannak, szóval hiányozni se hiányzik belőlük semmi. Napi 30-50 emailem mindig megvan.
-
Nooeca
senior tag
válasz ZavaBalazs #83713 üzenetére
Már kb 1 hetes hír.
-
Nooeca
senior tag
válasz turbulencia8 #83677 üzenetére
már semmi. régen nem volt, és rajtamaradt.
-
Nooeca
senior tag
válasz ZavaBalazs #83674 üzenetére
nem gondolom ezt így, mert attól függ meddig maradnak a háttérben (azaz hogy milyen gyakorisággal használom őket).
Pl. Messenger jó példa, akkor nyitom meg, ha üzenetet kapok, azon kivül sosem.
-
Nooeca
senior tag
válasz ZavaBalazs #83671 üzenetére
mint leírtam - ha tudsz értelmesen olvasni - ha a zseblámpa ott marad a folyamatlistában, akkor reggelre 100-ról 0-ra esik le az aksi. Nem tudom mi ezen a nehezen értelmezhető.
-
Nooeca
senior tag
válasz mukibuci #83662 üzenetére
Azért ha a beállításokat valaki testreszabja az nem halálra butítás...
Pl.
- nálam a fényerő alacsony... ha helyzet adja felhúzom, pl. napsütésben kint, mert úgy jobb a kép (alacsony - megvilágítás mellett kint semmit sem látni). De alapvetően mindig alacsony.
- a háttérben futó alkalmazásoknál csak az kap engedélyt amire szükség van.
- helyzetmeghatározás kikapcsolva, ha kell navi, akkor bekapcsolom.
- este nem megy semmi, se mobilnet, se wifi, elvégre aludni akarok, olyankor szinte mindent deaktiválok.
- mindig mindent bezárok a folyamatlistában, mert pl. az a zseblámpa alkalmazás ha a háttérben fut, akkor reggel arra ébredek hogy 0-ra lemerült az aksi a 100-ról.Viszont a Glance Screen az állandóra megvan hagyva nálam. Így egy este alatt 2-4% a merülés. (éjféltől reggel 10-ig).
-
Nooeca
senior tag
Ez mennyire jó már... kell egy ilyen
-
Nooeca
senior tag
Én azért maradok WP-s mert nincs Pokémon
-
Nooeca
senior tag
Azért tegyük hozzá hogy vannak cégek, amelyeket egyáltalán nem érdekel a +/- oprendszer, ők akkor is írnak alkalmazást rá, ha alig éri el a fél százalékot a telefon...
Ilyen cég pl. a Facebook, meg a Szerencsejáték zrt is. Remélhetőleg ezt nem kell magyaráznom...
-
Nooeca
senior tag
Tények vagy nem, én csak arról beszéltem, hogy az OPrendszer nem áll le, semmiképpen sem.
-
Nooeca
senior tag
Röviden:
Már nem 1x kijelentett tény hogy az idei év nem a Windows Mobilé, ennek ellenére legalább 2018 végéig mindenképpen folytatódik a Windows Mobile fejlesztése.
-
Nooeca
senior tag
válasz ZavaBalazs #83090 üzenetére
keresd a hibát: Nokia márkajelzésű mind, vagyis az MS nem fogja ezeket kiadni. Ez valami régi elképzelés lehetett.Hülyeséget írtam, hiszen erről szól a cikk is
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Na most olvastam a Lenovo is ad ki középkategóriás WP-t.
5 hüvelykes karcálló IPS kijelző 294 ppi-vel és 1280*720-as felbontással.
8-5 Megapixeles kamera 1080p-s videófelvétellel.
32 GB-os tárhely 3 GB RAM.
8 magos processzor Snapi 617.
Természetesen LTE
2250 mAh.[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz csabyka666 #82999 üzenetére
Nem.
Amik nem kaptak Windows 10 TH2-öt véglegesben (pl. az X20-as széria 520/920 stb), azoknak véget ér a frissítési ciklus a TH2 Insider befejezésével.
Vagyis nekik se RS se RS Insider nem jut, se TH2 végleges csak Insider formában (azaz nem Production ringen). De pl. a 640/640XL többek között megkapja az RS1-et és az RS2-öt is.
Aztán lesz még egy RS3 a pletykák szerint, azt is lehet még megkapja, utána viszont újabb kapálás lesz.
-
Nooeca
senior tag
Majd az RS2 jövő tavasszal lesz megváltás, ugyanis az MS is abban bízik, ezért is jön egyidejűleg majd a Surface nevű eszközökkel.
-
Nooeca
senior tag
Azért ez az apposdi kicsit más történet.
Józan logika: Ha sok fejlesztő úgy dönt, nem csinál appot a saját alkalmazásához Windows Mobile-ra, akkor azzal egyben a piacot is megcsonkítják, hiszen a felhasználónak fontos az app...
Így hiába tetszik neki a Windows OS mobilon, váltani fog androidra, vagy iphonera, ezáltal pedig a fejlesztőnek nem kerül költségbe a OS-ra való külön fejlesztés+fenntartás, így ők jól járnak.
Persze ez csak akkor müködik, ha sok a fejlesztő, aki visszatart.
Ha mindenki úgy állna a progarmozáshoz Windows OS-re mint a Facebook, akkor fel se merülne ez a "legyen app, ne legyen" dolog, hiszen nőne mellette a piac.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Ma nekem ismét jött Messenger frissítés, hogy mi új van benne... az jókérdés. 26 MB most csak.
-
Nooeca
senior tag
-
Nooeca
senior tag
válasz #97246720 #82088 üzenetére
Őszre az RS2 volt bejelentve, ami átcsúszott jövő tavaszra. Ez egy lényegesen nagyobb drasztikusabb frissítés lesz, de hogy mi az még kérdőjeles. Ha a mobil Edge még nem kap kiterjesztéseket (ami szinte 100%), akkor az RS2-ben már kapni fog... ez az egyik biztosra vehető pont.
De hogy mi lesz a többi, az már egy nagy kérdőjel. Még messze van, de Augusztustól - Szeptembertől okosabbak lehetünk a publikus Insider buildok miatt. Elvileg már van garázsban prototipus, szóval lehetséges, hogy hamar kikerül majd a nagyközönség elé, RS1 megjelenése után. Bár a funkciók majd folyamatosan épülnek bele...
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz bopeti98 #81578 üzenetére
Miért ne érné meg?
Még mindig a Windows fejlődik a legdinamikusabban évi 2 frissítési csomaggal jön idén is meg jövőre is, havi hibajavításokat adnak hozzá, a Windows 10 Mobile meg még 2020-ban is támogatott lesz ez közel 100%. Mondhatjuk azt, hogy igazán kiforrott rendszer majd csak jövőév végén lesz szerintem az RS3-al, persze minden egyes nagy frissítési csomag rányom egyet a kiforrottságra.
Az hogy gyártanak-e még készüléket, az 100%. Az hogy milyen választékot, az már kérdéses... De azt már kinyilatkozták hogy ha a partnerek nem raknak semmit az asztalra, akkor ők fognak. Az MS pedig úgy van vele, hogy RS2-ig nem éri meg készüléket kiadni mert most még TH2-ön eléggé kiforratlan volt a telefon szoftvere. ( marketingszempontból hogy néz ki az, hogy az új brandet valaki a kezébe veszi és legszivesebben az ablakon dobná ki, mert egy kiforrott rendszert várt alá? )
Mindjárt itt az RS1 szóval élményben szerintem csak nyom a 640 / 640 XL-en is és már most jobb állapotban van az RS1 mint amilyen állapotban volt a TH2 2 hónnappal megjelnés előtt.
De a szoftver életútja még szinte csak most kezdődik.
-
Nooeca
senior tag
Főleg hogy azért gyorsaságban még mindig nem nagyon van mire panaszkodnia a W10-nek.
-
Nooeca
senior tag
válasz Plazmacucci #81437 üzenetére
Nincs mivel az csak egy ideiglenes build, csak release körön, majd a véglegesen megjelentben ott lesznek a változtatások egyben az összesnek.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz Plazmacucci #81426 üzenetére
Elég rossz az értelmezésed.
-
Nooeca
senior tag
válasz this is life #81422 üzenetére
Vibert nem tagadom mert egy nagyon hasznos app, én is nagyon szeretem. A Messengert személy szerint nem, de mivel a Facebook lassan már átveszi a reális élet szerepét, így azzal tisztában vagyok, hogy független hogy én és az ismerettségi köröm elég ritkán használjuk és egész más célra, attól az még a legsikeresebb app...
A whatsapp igazából még egy telefonon sem volt telepítve azok közül, amiket a kezemben tartottam. Elég sok egyébként. Hallotam már rengetegszer, de olyannyira nem használom, hogy azt sem tudom igazából mire jó vagy hogy müködik.
Skype meg csak azért sikeres a körünkben mert mikor még volt MSN, akkor az mellett komolyabb célra a Skype-ot használtuk, mióta nincs MSN minden célra azt használjuk mi és az ismerettségi köröm. Ha nem lenne oly öreg mint amilyen nem sokan használnánk azt biztos.
Viberben talán az a legelőnyösebb, hogy nem kell hozzá semmi, csak egy telefonszám, semmi regisztráció, gépről is kezelhető, gyakorlatilag interaktív ingyenes smsezés. A másik része már korlátozott dolog mobilnettel, így annak annyira nincs nagy térnyerése.
Üzleti/munkaügyi körben főképp a Skype az, amit kényszerűség is nyom a megszokás mellett nálam, de néha a Viber is átveszi a szerepét.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Szerintem akinek okostelefona van annak Skype az a legalapabb csevegő szolgáltatás. Még amikor MSN volt akkor is nagyon elterjedt dolog volt a Skype utána meg főleg, hiszen integrálódott bele az MSN.
A Viber már egy olyan dolog, ami azért kisebb réteteg érint. A Messenger meg csak a Facebooknak köszönheti a sikerét.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz mirci18 #81372 üzenetére
QR olvasóval is ez volt. Sokan sírtak utána, hogy jajj eltűnt, aztán már van 20 app is aminek a része az. Wintools pl. az amit én használok, ott is van ilyen olvasó sok más egyébbel együtt.
Minek legyen FM rádió, normális, ha van gyári, ami tökéletes? Mivel nem lesz gyári, ezért valaki csinálni fog nem gyárit.
-
Nooeca
senior tag
válasz mirci18 #81351 üzenetére
Azért a QR olvasó van más appokban szóval ez nem lehet hátrány, értelmetlen így ezen vitatkozni, hogy a rendszer része-e vagy sem, ha van olyan multifunkcionális app amely többek között ezt is tudja, másrészt pedig az FM rádió még nem szűnt meg, csak az RS-ben fog majd juliusban. TH-n ami a hivatalos kiadás ugye még ott van.
Mivel még van FM rádió, ezért még nem csináltak megfelelően használható alkalmazást rá, de ami késik nem múlik, tuti valaki csinálni fog valami FM rádiót. Az RS nevében nem lehet nyilatkozni hiszen az még meg sem jelent vagyis azt mondani hogy nincs FM Rádió, még butaság, mert van a TH2-ben. Mivel az RS Julius végén vagy Augusztusban jön valahogy még van idejük írni rá egy appot valakinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest