Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Aktív témák
-
Psychonaut
veterán
válasz
hoffman_
üzenetére
MPC-HC: Media Player Classic Home Cinema
Amugy a WMP12 nem ismeri az mkv formatumot, ezert nem jatssza le. Ha mindenkeppen azzal akarod lejatszani, akkor javaslom a Shark007-fele kodekpakkot.
-
fatal`
titán
válasz
hoffman_
üzenetére
Soha nem gányolt az összes partíción, mindig csak az elsődleges HDD elsődleges partíciójára tette a loadert, nincs ez másképp a win7nél sem.
Ha előbb ubuntut telepít, akkor utána szophat a grubbal, hogy újra előhozza, mivel a win nem fog bootmenüt csinálni a linuxhoz. Jó ez neki?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
Ezaz! Működik. Igazából nem tudom miért
Leszedtem megint, felraktam ugyanazt, megint. Annyi történt, hogy Regseeker-el is kitakarítottam mindent, amiben volt "codeblocks", illetve automatikusan a Program Files(x86)-ba tette, és most átraktam a simába. Most megy
Nem értem a dolgot, de nem is érdekel
Köszi a helpet! -
válasz
hoffman_
üzenetére
Most direkt kipróbáltam,a 10.5-öst, kifogástalanul megy, nincs külöbség a 8.x-hez képest, legalábbis, ami ezt a "compiler" mizériát illeti . (W7 x64 alatt)
Előzőt uninstalláld, ha külön compilert telepítettél azt is, aztán töltsd le ezt: [link]
Telepítést követően az első indításkor már látszik is, hogy GNU GCC Compiler Detected...
Innentől nincs dolgod (mármint, ami a compiler-t illeti
) -
fatal`
titán
válasz
hoffman_
üzenetére
A compileres verziót töltsd le.

(#43896) Sk8erPeter: Nem olvastam mindent valóban. Korábban én is említettem, hogy semmi szükség rendszervisszaállításra, sőt továbbmegyek: hozzáértőknek az UACra sem. De borzalmasan le lettem hurrogva, úgyhogy azóta megpróbálom kerülni a témát.

-
válasz
hoffman_
üzenetére
codeblocks-10.05mingw-setup.exe ezt töltsd le, ebben bent a compiler is többek közt, amit az első indításkor felismer és konfigol, ha minden igaz GNU GCC Compiler néven.
(Azért a feltételes mód, mert utoljára még a 8.x-et használtam, ott így zajlott le a dolog, feltételezem a 10.5-ben is ilyen vagy hasonló a szitu). -
fatal`
titán
válasz
hoffman_
üzenetére
Command promptba shutdown /?
(#43021) potyi23: A vhd nem képfájl, hanem a virtual pc hdd fájlja, így kiírni nem tudod, csak virtual pcvel létrehozott gépre bekötni és elindítani.

(#43025) potyi23: Elindítod a virtualpc-t, létrehozol egy gépet és nem új hdd-t hozol létre, hanem a vhd-t adod meg neki. Ezután indíthatod.

-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
Nos, tényleg ez a Tages "driver" lesz a ludas. A hiba mibenlétére nem jöttem rá. Leszedtem a legfrissebbet, és futtattam, azt írta, hogy a Tages meghajtók üzemelnek, és nem hinném, hogy történt bármi is. Aztán csináltam a launcherj-én egy kompatibilitási hibakeresést, azóta el tudom indítani, de sajnos csak CD-vel. XP alatt nem kellett. Ez a Tages a másolásvédelmi rendszere a játéknak, vagy mi a szösz, tehát az összefüggés adott, csak orvosolni nem tudom. De jobb mint a semmi, legalább fut.
rgida:
Hogy gondolod? Vegyem meg mégegyszer? Vagy mégis hogyan
Vagy nekem az is jó, hogyha egy nem eredeti fut a gépen, ha a dobozost nem tudom feltenni, esetleg tudsz ajánlani vmit? -
válasz
hoffman_
üzenetére
Itt már valakinek volt ilyen hiba, hogy tages, vagy mi. A legújabb verziót kell azt hiszem felrakni. De a keresőt használd, hátha megtalálod.
Akkor próbáld meg nem csak az exe-t komp és admin módban futtatni, hanem az egész meghajtót cd-t, hátha lehet.
Amúgy szerintem lehet hogy köze van neki, hogy szét van moddingolva a rendszer, és azért csinálja.. De ez csak egyötlet.. Ha másoknál ment a játék, nálad nem, akkor ott a rendszer a "bűnös"..
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
Far Cry-ra találtam egy ilyet. Vajon ez arcon csap majd, vagy működni is fog

-
válasz
hoffman_
üzenetére
Ezeknek a játékoknak menniük kellene W7 alatt, csak valószínűleg kell nekik Patch. A régebbi játékokhoz gyakran adnak ki ilyen patch-eket, amik sok esetben pont a Vista/W7 alatt előforduló hibákat javítják. (Ezek hibajavító patchek, nem illegális cuccok)
Oliverda
Tényleg nem poénnak szánom, de jó a CTRL billentyűd, mindkettővel(jobb és bal oldali) próbáltad? Egy mappából CTRL lenyomása mellet másolnék ki egy parancsikont, az ikon alatt ilyenkor egyből meg kellene jelennie, hogy másolás.
Feltételezem, ez nálad nem jelenik meg ezek szerint...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
Hehh, mégsem ilyen egyszerű
Hogy indítom rendszergazda fiókkal? A Felhasználói fiókokban is csak az enyém és a Vendég(tiltva) van, kijelentkezés után is csak az enyémbe tudtam visszajönni. Hol a buktató?mod:
Hát ez már csak így van, de nálam azért még ott is szokott lenni "Windows-meglepi", biztos, ami biztos

mod:
Valami furaság van itt. A Rango az egyetlen és egyben rendszergazda fiókom is, és most engedte kipipálni, amit kellett. Ezek után sem működik a Button Changer. Visszapipáltam a dolgot, de akkor most hogyan tovább...
-
Воланд
titán
válasz
hoffman_
üzenetére
Leszedsz egy férget/vírust/stb a gépedre, vírusirtó nem találja meg, nem törli. A vírus, pontosabban kártékony program azzal a felhasználói jogosultsággal fog futni amivel te be vagy jelentkezve. Szóval ha te, mint sima user módosíthatod a rendszerfájlokat akkor a vírus is meg tudja ezt tenni. Ezért kell egy rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező fiók alól elvégezni minden telepítést, rendszerbeállítást, majd létrehozni egy sima felhasználói fiókot és még ennek a fióknak a jogosultságait is lehet módosítani, csökkenteni, így kapsz egy olyan rendszert amit nagyon nehezen fog tönkretenni egy vírus.
Szerk.: Asszem marad, mert a módosítás után egy másik explorer.exe fog futni, ami tartalmazza az új start gomb képeit. Nem árt az eredetiről ilyenkor egy másolatot készíteni. Sőt, ha minden igaz, ezt már megteszi a program magától.
-
-
válasz
hoffman_
üzenetére
Miért ne lehet rossz? 6 drivert raktál fel, 6 rossz hozzá. Ha másnak működnek, akkor nálad van gebasz.
De ha nem hiszed, akkor húzd újra a rendszert és próbáld ki őket. Persze elsőnak a hangdrivert dobd fel.
Ha akkor sem működnek akkor az alaplapi hangkártya megdöglött. Ez van. -
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
Beszarok

Ma ez az első bekapcsolásom a gépen. Most kapcsoltam be a hifit, és végső elkeseredésemben benyomtam az AIMP-ot. Működik. Most erre mit mondjak? Ugyanúgy a közép/mélyen van, és működik. Nem történt tegnap este óta semmi, akkor még nem volt jó. 4 óra megfeszített install/reboot/google, és erre így kapok eredményt? Még csak segíteni se fogok tudni, ha valakinek hasonlóproblémája lesz... Ilyen a világon nincs

-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
Ez egy telibek_rt trágya, most már az idegösszeroppanás szélén állok. Ha kiveszem sztereo-ból, és berakom 5.1-be, akkor tudok normális hangot kicsikarni belőle. A középső/mély hangszóró kimenetére kell dugni a jack-et*, és akkor rendesen szól. A demó. És ennyi kb. Beraktam AIMP-al egy albumot, és amíg dugogattam és kerestem hogy melyik bemenetre szórakozta ki magát ez a szar addig jó is volt, mikor megtaláltam, de amint nyomtam egy OK-t a kezelőpanelon, elkussolt, és azóta egy kurva hangot nem tudok kipréselni belőle. A demó persze végigmegy az 5.1-en, amikor a középhez és a mélyhez ér, akkor nekem szól szépen a bal és a jobb, de ennyi. Ennyit értem el 4 óra szenvedéssel.
* Egy RCA-jack kábelem van, amivel egy Sony minihifire kötöm rá a PC-t.
mod:
Megy a zene, nyitva a panel, kihúzom a jack-et. Visszadugom a közép/mély kimenetre, szól egy pillanatig, és azonnal elhallgat. Valami itt szoftveresen vagy úgy elbaszva, hogy én ilyet még nem láttam.
-
Воланд
titán
válasz
hoffman_
üzenetére
Innen szedted le a legelsőt?
Szerk.: Itt is találtam drivert. Mindegyik WHQL, szóval valamelyiknek jónak kell lennie. Ha egyet feltettél és mégsem jó, akkor vezérlőpult, hangkártya kiválasztása, majd eltávolítása, utána indítsd újra gépet és így próbáld meg feltenni a következőt.
kop8: Lehet, hogy neked sem ártana egy driver frissítés.
Chaser: link
-
Воланд
titán
válasz
hoffman_
üzenetére
Első körben én kölcsönkérnék valahonnan hálókártyát, úgy nézném meg, hogy a windows update talál-e egyáltalán megfelelő drivert az eszközökhöz. Mivel a w7 telepítője nem ismerte fel az eszközöket, szvsz ez esélytelen, de egy próbát megér. Utána jöhet a háló/hangkártya vásárlás, csak oda kell figyelni, hogy w7 kompatibilis legyen.
Sequadon: A windows 7 startert már nem fogod sehova se csupaszítani. Max kikapcsolod a lapozófájlt, meg a rendszer-visszaállítást, de még így sem fogsz annyi helyet kapni, hogy a programok/driverek felmenjenek és még a wear levelingnek is jusson hely.
-
-
válasz
hoffman_
üzenetére
SHA1 - Secure Hash Algorithm 1 bővebben
A fenti dolog csak érdekesség, amit tenned kell, hogy pl Total Commander-ben ráállsz a W7 ISO-ra, majd Fájl menü/CRC ellenőrzés (SFV formában)
Ha itt simán OK-t nyomsz, akkor létrejön egy SFV kiterjesztésű fájl, ami a CRC kódot tartalmazza. Ha a korábbi ablaknál bepipálod a SHA1-et, akkor meg egy SHA kiterjesztésű fájl jön létre, amin belül ott a SHA1 kód.
Mind a CRC, mind SHA1 kódot így már összehasonlíthatod a neten megadottal.
Ha nem egyeznek, akkor az nem eredeti/érintetlen W7 ISO... -
-
Воланд
titán
válasz
hoffman_
üzenetére
MSDNAA keretében professionalt kaptok abból nem találtam letölthető verziót, itt van a 90 napos enterprise változat, de ez szvsz nem fogja elfogadni a kulcsot. Ha jól értelmezem, akkor innen le lehet tölteni a telepítőkészletet, de az meg nem bootolható, azaz oprendszer alól kell feltelepíteni. Alaplapcserénél vagy kiírja, hogy aktiváld újra a terméket, ilyenkor csak meg kell adni újra a reg kulcsot (ha azt írja, hogy ez már aktiválva van, akkor rá kell csörögni a supportra és megoldják, mondani kell, hogy alaplapcsere volt, bár ez nem oem-es verzió szóval nem hiszem, hogy ilyen gond lenne vele), vagy nem fog szólni semmit a w7.
-
dudasj
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Az iskolai ip cím tartományok be vannak rakva a campus letöltőközpontjánál, így talán célszerű valamelyik (pl. ahonnan van) egyetem vagy főiskola számítógépterméből, könyvtárából tenni ezt.
- A Campus licencet nem kell aktiválni, felmegy és készen van.
Én a mai napig nem értem, mi értelme crackelni a win-t...
-
Livius
őstag
válasz
hoffman_
üzenetére
Akárhonnan beszerzett (nem OEM) telepítővel tudod telepíteni azt a serial-t, és aktiválja is. 32 és 64 re is használható majd. Ha alaplapot cserélsz nincs gáz, majd újra telepíted, valószínű még több tíz ezer hallgató kapja meg a tisztaszoftvertől azt a win7 kulcsot, szóval bőven van lehetőség aktiválgatni.
-
-
Morden24
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
MS forrásból nem valószínű, hogy le tudnád szedni (gondolom TN, MSDN nem játszik), de ha a neten találsz gyári, módosítatlan telepítőt (hash alapján össze tudod vetni), akkor meg van oldva a dolog.
Vagy kérsz egyet egy ismerőstől
Jogtiszta leszel így is, mert a kulcs valóságossága és a Windows (nem hivatalos) külső módosításoktól mentes volta számít legalitás terén (a fentebb említett nyelv/x86 vs. x64 sem számít).
Egyébként lehet, hogy egyszerűbb (biztosabb, és hosszú távon kifizetődőbb) lenne a noti gyártójától kunyerálni egy telepítőmédiát. -
Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Apple iPad mini 4 (A1538) 128GB Wi-Fi Asztroszürke
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen2 LTE i7-1165G7 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- LG 65EU961H 4K OLED 65" TV! 3840x2160
- Dell Latitude 5520,15.6",FHD, i5-1145G7,16GB DDR4,256GB,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Leszedtem megint, felraktam ugyanazt, megint. Annyi történt, hogy Regseeker-el is kitakarítottam mindent, amiben volt "codeblocks", illetve automatikusan a Program Files(x86)-ba tette, és most átraktam a simába. Most megy
Köszi a helpet!
)

Az igen, nem kapkodják el. Akkor körbe kell kérdezni a suliban, hátha van valakinek ilyen telepítőkészlete.