- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
ShadowX #91001 üzenetére
A lábtörlő használatnál félreértettél. Igyekszünk mi használni, de egyszerűen van, amikor úgy alakul, hogy nem sikerül. Amivel nem is lenne semmi baj, mert 8 lakásos a társasház, és egész sokáig bírja a heti takarítás. A dolog akkor válik tragikomikussá, mikor valaki unalmában ezt figyeli, hogy ki mikor hagyta ki véletlenül a lábtörlést.
Egyébként ez nálunk is így van, a 8 lakásból 3-nál többet még soha nem láttam lakógyűlésen, de többnyire ketten szoktunk megjelenni.
Amennyire szép elv a társasházi lakás (mint a kommunizmus hehe), a gyakorlatban annyira nem működik.
-
martonx
veterán
válasz
ShadowX #90882 üzenetére
Hja, én azóta nem is keresem a háziorvost ha bajom van, mióta tavaly ősszel klasszikus influenz... izé koronavírusos tünetekkel felhívtam. Kivéve, hogy lázam nem volt. Azt mondja, amíg nincs lázam, addig felesleges bármit megbeszélnünk, felesleges tesztre küldenie. Akkor hívjam fel, ha belázasodnék.
Rá két napra hívtam, hogy 39 fokos lázam van, már az ágyból kikelni is alig bírok. Azt mondja, hogy képzelem, hogy lázas fertőző betegen bemenjek, vagy hogy ő kijönne, vagy hogy teszteltessen. Szedjek lázcsillapítót, feküdjek stb... Végül magánorvoshoz kellett elmennem, amikor kezdett a fertőzés máshova is lemenni.
Szóval a magyar egészségügy a fizetős covid tesztekkel tehet nekem egy szívességet
-
-
Rimuru
veterán
válasz
ShadowX #90685 üzenetére
Mint hallgato osztom meg a velemenyem.
Webkamera mikrofont nem szabad hasznalni.
Notebook eleg vegyes altalaban erdemes ezt is kerulni, valahol itt vannak az earbuds jellegu cuccok
Telefon/tablet megfelelo tavolsagbol jok.
Headset mikrofonok altalaban meglepoen jok, ide sorolom a mikrofonos "office" speakereket is
Normalis mikrofon ofc jo de 99% hogy tulzas (csak meetingekhez). -
SirRasor
addikt
válasz
ShadowX #90663 üzenetére
+mindenkinek köszönöm a sok hsz-t, végül is ez lett a befutó:
Philips Sonicare EasyClean HX6511/50
Nem kell semmi okos funkció, csak tegye a dolgát sokáig
Nyomásérzékelő hiányzik belőle, de arra figyelni fogok.
Illetve csak 1 erősségi fokozatos, de lejjebb lehet állítani a manualja alapján, mint "bevezető"martonx pont azt találtam, hogy a normális akksis körkefések sokkal drágábbak. 20k-ig csak NiMH-sat látni, fölötte meg nem nézelődök. Milyened van (feleségem körkeféset szeretne...)
-
martonx
veterán
válasz
ShadowX #90655 üzenetére
Körkefés elektromos fogkefét használok már jó sok éve. A fogorvosok, meg tesztek szerint is pont ugyanolyan a tisztító hatásuk, mint az ultrahangosnak (az egyik lányomnak meg ultrahangos van). Szóval a drágább szónikusoknak csak placebo hatása van. Viszont az elektromos fogkefe tényleg sokkal jobban tisztít, mint a manuális.
Javaslom menj el a SmileDent-hez (Erzsébet utca), náluk van szájhigiéniai rendelés, egy tök aranyos fogdoki néni, miközben kitisztogatja a fogaidat (kb. mint egy fogkő eltávolítás, csak épp olyan mélyen csinálja, hogy végig sírod) megtanít helyesen fogat mosni, elmagyarázza, hogy mit hogyan, mikor érdemes fokgköz tisztítót használni, hogyan kell fogselymezni stb... Totál személyre szabott, tisztogatás közben látja, hogy a te fogaidnak mire van szüksége a legjobban.
Ja, meg egy kisebb vagyont hagysz ott, természetesenDe szerintem összességében megéri.
-
fradi81
veterán
válasz
ShadowX #90655 üzenetére
Ugyan azt írnám mint Shadowx, most philips sonicare van, barátnőnek oclean ONE, nem is tudom mikor töltötte utoljára nagyon jól bírja az aksi, oclean F1 pedig tartalékban, alin olcsó volt 4 fejjel 11.11-kor. Szóval csak szónikus, de ebből is van olyan ami nem az igazi, pl. xiaomi ex3 túl kemény volt.
-
tisn
addikt
válasz
ShadowX #90647 üzenetére
en minden hasznalt cuccra szoktam mondani, ha nem jo, egy hetig visszaadom az arat. meg soha semmit nem hoztak vissza.
(ja de egy ramot, de azt eleve ugy hirdettem, hogy nem muxik nalam, garis az alzaba. kiprobalta a srac, nala sem ment, visszacsereltuk es elkuldtem gariba.)
(de en eleg keveset bizniszelek, az igaz)
-
finest
addikt
válasz
ShadowX #90647 üzenetére
Nekem az furcsa, h hullámokban érkeznek ezek a friss regek a hülyeségeikkel. Mintha valahol felkapnák a hirdetést és rányomulnának 2-en 3-an. Persze, az is lehet, h ugyan az az ember különböző regekkel, de sokszor éppen a stílus elég eltérő ahhoz, h ne egy személynek gondoljam. Ez most sokadszorra van, azért gondoltam bedobni a kérdést.
Valóban aggasztó, h nem is olvasnak figyelmesen az emberek. Nem álltam neki tegnap érvelni pl. az utánvét kapcsán, h nekem 17 évem van ebben a fórumban, neki 17 órája, akkor ki lehet nagyobb kockázat? De ezt is egyből látni, ha valaki ránéz a profilra. Ezért úgy voltam vele, h kár a gőzért.
@ totya694 Köszi a választ neked is, amit priviben küldtél.
-
martonx
veterán
válasz
ShadowX #90624 üzenetére
Kültéren szvsz nagyobb eséllyel üt el egy autó, minthogy elkapd a covid-ot, és még ráadásul bele is halj
Legjobb sztorim a beltéri maszk viselésről: Múltkor a rókusi Tesco-ban az önkiszolgáló kasszáknál a kígyó sorban egy öregbácsi állt előttem. Maszk volt rajta, viszont amikor tüsszentett, egy gyors mozdulattal gyorsan félrehúzta, nehogy már a maszkját tüsszentse teleFura, hogy nem haltunk mind meg, pedig jó pár tucatnyian voltunk a közelében.
-
tisn
addikt
válasz
ShadowX #90624 üzenetére
Viszont egyre többször látom, hogy kültéren is tesznek az emberek a távolságtartásra, mert hát ugye kültéren vagyunk...Simán elfutott mellettem a Felső Tiszaparton egy futó úgy a múltkor, hogy köhögött (nem pont rám, hanem még tőlem jó pár méterre). Mindezt persze maszk nélkül, mert ő sportol
igy nem kapod el, nyugi. amig nem allt be a derekam, minden nap futottam a ligetben a futokoron, termeszetesen semmi bajom nem lett.nyilt teren, hacsak nem valami tomegben alldogallsz sokat, nem fogod elkapni
-
martonx
veterán
válasz
ShadowX #90496 üzenetére
Hidd el rengeteg olyan család van, ahol eddig csak mobil / ősöreg évek óta be se kapcsolt laptop - asztali gép volt.
Ezek tavaly március óta folyamatosan azon veszik észre magukat, hogy normális gép kell, ha tanulnia kell a gyereknek, vagy ha hirtelen pár napot otthonról kellene dolgoznia valakinek. -
Ezekiell
veterán
válasz
ShadowX #90496 üzenetére
Óóóóó, ha tudnád... De igen a homeschooling inkább, de a homeoffice is. Amikor az anyósom tőlem kért laptopot, hogy tudjon otthon dolgozni, és a kérdésre, hogy mit rakjak rá neki, a válasz az volt, hogy semmi, majd felrakják rá a céges SAP-t, akkor azért kicsit meghűltem...
VPN meg nincs, állami nagyvállalat, azt se tudjék mi az.
-
tisn
addikt
válasz
ShadowX #90446 üzenetére
mar a multkori hasonlo threadnel (1-2 eve) rajottem, hogy nem igazan birom az olvtarsat, igy rendszersen skipelem az irasait
ha sporolni akar a (nelkulozhetetlen) asvanyvizen, akkor minden nap elteker a tescoba vesz ket uveggel. mozog, ingyen van es hat ideje is van boven...
semmilyen jo szomszed nem vallalna be, hogy heti rendszeresseggel vizet hordjon valakinek
(Nekem megélhetési rokkantnyugdíjas anyósomék - tokeletes definicio)
-
martonx
veterán
válasz
ShadowX #90440 üzenetére
Már hiányzik a világfájdalom, mi? Nekem megélhetési rokkantnyugdíjas anyósomék pont ugyanilyenek. Sajnos jól ismerem ezt az embertípust, aki soha nem tehet semmiről, és mindig meg tudja magyarázni, hogy miért nem csinál semmit, sőt a legjobb, ha még csak bele se kezd, hisz úgysem sikerülne. De ha mégis belekezd valamibe, amit aztán törvényszerűen elbalfaszkodik, akkor arról természetesen nem ő tehet, hanem a körülmények.
Az a tuti, ha otthon TV-zik 7/24-ben és várja a postást a pénzecskével, miközben mindenki mást rühell, aki hozzá képest gazdagnak tűnik. -
veze
őstag
válasz
ShadowX #90400 üzenetére
Szerintem már tudnak mindenkiről annyi adatot hogy az x-et kérő szeméttel elárasszanak.
nekem küldhetik, felbontás nélkül megy oda ahová való
más: keresek én is otthon végezhető könnyű munkát nettó öccázezerért, képzettségeim elavultak, nem is akarok tanulni, nyelveket nem beszélek, IT terület nem érdekel, mert ahhoz hülye vagyok , fizikai munkát nem bíírok végezni és senki se akarjon kihasználni !! ajánlatok PM ben kérem -
Polemius
senior tag
válasz
ShadowX #90400 üzenetére
Gondold végig.
Csomóan nem fognak regisztrálni.
Vagy mert nem akarnak, vagy mert azt sem tudják, hogy neten kellene regisztrálniuk. Sokaknak internete, netán mobiltelefonja sincs, meg e-mail címük sem. Például a mélyszegénységben élők.Tehát regisztrál pl. 2 millió ember. Közben meg ott lesz mondjuk 8 millió embernek elegendő oltóanyag.
Szerinted majd azt mondja a kormány, hogy bocsi, aki nem regisztrált nem oltjuk be, és haljon meg még pár ezer ember? Szerintem ezt nem fogják bevállalni.
Személy szerint én nem regisztráltam, mert szerencsére időben disszidáltam.
-
kovaccss
tag
válasz
ShadowX #90306 üzenetére
Ennek így nincs értelme. Amilyen életem volt, nem lehet normális a viselkedésem semelyik emberrel sem, mert az egész életemet más emberek tették tönkre, amiből nincs kiút. Egyszer kezdhettem volna normálisan 20 évesen a felnőtt életet, ezt apám elkúrta, úgyhogy ennyi. A 8 általános után 6 évig jártam még iskolába, 2 szakmám is lett, meg B+C-s jogsim, és az egész nem ér semmit, mert sosem vezettem kocsit az autósiskolán kívül, soha többet nem tudok dolgozni semmilyen melóhelyen semmit, és autóvezetésre is alkalmatlan vagyok. Az idegeimet, a pszichiátriai állapotomat semmi sem hozhatja helyre. Nem fogom elnézni mások baromságait, főleg az e házban lakókét nem, mert megkeserítik az életemet, amit nem engedhetek meg. Szenvedtem eleget. Nem fog itt senki zajongani, vasárnap lakást felújítani, stb.. Ha nekem be kell tartanom a törvényeket, akkor ők is be fogják tartani. Mindenki jobban él nálam, ketten meg egyenesen gazdagok, 3 kocsijuk van 2 garázsban, plusz egy 2xm-s házuk, kiadva a lakások, stb..
Nem érdekel hogy a boltosoknak mi nem tetszik, mert abban a hitben élnek, hogy bármit megtehetnek, a vevőkkel is, és majd minden vevő hozzájuk igazodik, ha meg valami nem tetszik, akkor majd elmennek máshová. Ez nem igaz, ez nem így működik. Nem csak a tömegigényeket kell kiszolgálniuk, hanem a rétegigényt is, ez is kötelességük. Így is 500 Ft/kg a kenyér, meg 4000 Ft a kaja (házi szalámi), amit hozzá veszek (paradicsom ehhez kéne, de 900-ért lehetetlen, ma pl. 1 nagy (10 gerezd) fokhagymát vettem 200-ért), ezek nem olcsó fos kaják, ez már prémium kategória. Ha meg már ennyit fizetek, akkor legyen már elérhető az a rohadt termék a hét minden napján Szeged legnagyobb piacán! Hát nem, mert nem az! Örülhetek, ha heti 5 napon kapható ez a Tatai rozsos 1 kg-os kenyér keddtől szombatig a Favorit pékségnél, mert éppen ma jelentette ki (eddig máshol vettem a kenyeret), hogy vasárnapra NEM lehet ilyet rendelni, mert vasárnap NEM sütnek ilyeneket, csak átlagos kenyereket, plusz hétfőn ZÁRVA van a bolt a Nagycsarnokban.
Hogy merik ezeket megtenni?? 3 napra kellett 3 kg-ot vennem, mert hétfőn máshol kell majd vennem, 4 napra nem vehettem, mert megszárad, és nem volt 4. Eddig kedd, csütörtök, szombaton mentem kajáért, át akartam térni a szerda, péntek, vasárnapra, mert a szombati tömeget utálom, de így lehetetlen. A szalámis vállalkozó meg csak szerda, péntek, szombaton jön be a csarnokba, más napokon NEM lehet ilyet venni! Mi ez a baromság?? Plusz ezeken a napokon sincs mindig ott. Ráadásul ma fél 7-kor mászott be a csarnokba, akkor hordta be a kaját! Hogyan mer ilyen későn jönni? 5-6-kor már egy csomó eladó bent van. Miatta fél 7 után kell mennem, eddigre meg már nem lesz kenyér, mert HÁROM db volt ma az összes, mindet én vittem el, és összesen NÉGYET hoztak reggel! 4 kg kenyér 1 fajtából 5-12 óráig! A másik kenyeresnél rendelgetnem kellett, itt nem fogok, elegem van. Átagnál jobb kenyeret csak rendeléssel lehet megvenni a NAGY piacon egy 170e-es városban?? Ez nem normális! Akkor hol van még a többi kaja? Utálok enni, és kaját venni, mert hiába költök többet, mint kéne, ez van, amit leírtam, másnál is. A kevés pénzem nagy része kajára megy el, és így viselkednek velem? Heti 3-szor kell öltözgetnem, bicikliznem, szarakodnom a maszkkal, mert e nélkül nem szolgálnak ki, és ezt merik tenni? ÉN VAGYOK A VEVŐ, ENGEM KELL KISZOLGÁLNIUK, EZÉRT VANNAK OTT, ŐK VANNAK ÉRTEM, BELŐLEM IS ÉLNEK, ÉN FIZETEK, NÁLAM VAN A PÉNZ, ÉS MINDENÜTT LESZARNAK?? Hogyan tűrhetném el ezt?
-
fradi81
veterán
válasz
ShadowX #90194 üzenetére
[Aquaphor Modern]
Mondjuk mi kancsóba toljuk így nem kell sűrűn töltögetni. -
SirRasor
addikt
válasz
ShadowX #90166 üzenetére
Ha már itt tartunk: úgy tudom jelenleg a legegészségesebb főzési lé a kacsa/libazsír. Jobb, mint a disznózsír és jobb, mint az összes fajta olaj.
Ha meg olaj, akkor a magyar, hidegen sajtolt napraforgó jobb, mint a drága extra szűz olívaolaj.Amúgy a fején találtad a szöget. Ledolgozok 8,5 óra ülőmunkát, utána muszáj kimennem edzeni/futni, mert különben rottyon lennék. Régen ez bele volt építve a munkába
-
Doggy dog
senior tag
-
Met
nagyúr
válasz
ShadowX #89997 üzenetére
Nem magánszemély hanem egy üzlet.
Nem tudom utánvéttel kérni és gyanús nekem a bolt.
Azért gondoltam arra hogy valaki elmegy, megnézi hogy tényleg azt küldik amit rendeltem és átveszi.
4 db könyv amit sehol máshol nem találok csak náluk, új könyvek (állítólag). Ezért gyanús nekem, ráadásul valami reklámajándékos cég. -
csoszogi
tag
válasz
ShadowX #89893 üzenetére
Nem vagy az, nekem le kellett tiltanom az OTP kártyát (2020 szeptember), küldtek cserekártyát más pinnel (de ugyanazzal a lejárati idővel, mint a letiltott), és pin az mellette volt egy érdekesen leragasztott papír alatt. Én úgy emlékszem soha nem adtam meg pint, hanem küldték a kártyával, ami kell az aktiváláshoz és csak utána tudod módosítani.
Viszont mivel lejárt ez a csere kártya most novemberben, küldték az új kártyát ami mellé már nem volt pin adva, az a csere kártya pinje maradt.
Néztem az OTP directben nem láttam ilyen menüpontot, hogy pin csere, de attól még lehet. Be kell menni a Takaréktár utcai OTP-be, ott biztos tudnak segíteni.
-
tisn
addikt
válasz
ShadowX #89849 üzenetére
kinabol rendeltem egy nyilvan kinai 3 ledes elso lampat, kellemes 20-30m bevilagit. deszkre jarok focizni, es este mar kurva sotet a bicajut.
sajna a hatso lampam valamior leesett, elloptak, persze mindig akkor jut eszembe, mikor sotetben kapcsolnam be
de mindegy, most 6 honap bicajmentes idoszak. mit nem adnek egy rendes globalis felmelegedesert
-
veze
őstag
-
Polemius
senior tag
válasz
ShadowX #89789 üzenetére
Csak az autóba rendőr is kellene. Meg eleve, az autó sincs ingyen. Persze, a büntetés hoz bevételt, de a Zállamnak. (Na meg, ha működik és mindenki szabályosan fog közlekedni, akkor nem lesz bevétel sem.
)
A balesetveszélyes helyekre lehetne fix kamerát tenni, mint sok helyen világszerte. Mármint a _valóban_ balesetveszélyes helyekre, nem úgy mint a VÉDÁkat telepítették.
Arról nem is beszélve, hogy átgondolt, újragondolt forgalomszervezéssel is sokat lehetne tenni. Pl. a telizöld szerintem borzasztó veszélyes, mert legtöbben nincsenek hozzászokva, sokan azt sem tudják mi van olyankor. -
SirRasor
addikt
válasz
ShadowX #89783 üzenetére
Pár napja a Makkosházi Lidlinél ütöttek el majdnem egy apát a gyermekével. Mondjuk ott pont az apa volt a hülye. Fékezve megállt az autó, majd az apa BEMENT a kocsi elé, hogy ne tudjon elmenni és nekiállt reklamálni. Utána, amikor indult a kocsi, még rá is vágott a kocsira...
Ha ezt egy kattant sofőrrel csinálja meg, lehet el is üti. Ráadásul ilyen viselkedést tanít a gyermekének, hogy az a megoldás, hogy rongáljonNagyon sötét van egyesek fejében...
Ezt persze végig is néztük a gyerekekkel jó közelről és a kislányom (!!6!!) még 2 napig rendszeresen felhozta, hogy milyen rossz emberek vannak már, hogy csak úgy csapkodják a másik tulajdonát...Milyen megoldás a jó? Amit az egyik munkatársam akar csinálni pont az ilyen helyzetek miatt: testkamera, aztán az mehet be a rendőrségre, ha a rendszám is látszik.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
ShadowX #89776 üzenetére
Ha megvan a rendszám, akkor rendőrségen fel lehet jelenteni. Ha van kamera a közelben, kikérik a felvételt és megdádázzák. A rendőrségről aláírt jegyzőkönyvvel gyere el.
A Kresz nem ismer olyat, hogy a kijelölt gyalogátkelőhelyen, amiben nincs jelzőlámpa, ott a gyalogosnak ne lenne elsőbbsége, főleg ha már mögötted ment el.Én anno egy Opel Astra motorháztetejére ültem rá a Városházától a Korzó Mozi felé menet a zebrán, augusztusban, kora délután.
-
tisn
addikt
válasz
ShadowX #89776 üzenetére
biztos latott? ebben az esos, kodos, taknyos, szurkuletes idoben a std sotet ruhazat nem tul nyero
tegnap este akkor vettem eszre a gyalogost, mikor elmentem mellette (valoszinuleg az A oszlop is takarta), siman kivasalom ha 3 lepessel elorebb jar.esszel kell menni, ha elsobseged is van maximalisan figyelni, foleg gyerekkel!
szemed mindig az autokon, szemkontaktus, inkabb varj kicsit.(es normalis, nagykereku babakocsi, ami atmegy mindenen)
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz
ShadowX #89763 üzenetére
Sógoromék használnak, semmi sem vízköves.Kb 300k volt az a berendezés, amit a vízóra után közvetlen beraktak és van olyan kapacitása, ami tároló nélkül ellátja a háztartást. Üzemeltetési költségről nincs infóm.
Munkahelyen 60k-ért szereltettünk be egy kicsit 10 literes tárolóval, azóta nem kellett vízkőmentesíteni a vízforralót, kávéfőzőt. Ennek már kb 6 éve. Eddig semmit nem csináltunk vele, a szűrőket elvileg évente kéne cserélni 10-15 k-ért. -
martonx
veterán
válasz
ShadowX #89660 üzenetére
Lehet, hogy ez akkor nem vidék - főváros eltérés, hanem generációs. De mindig nagyon jót mosolygok azon, hogy jó pár szingli kolléga mennyire rá van csavarodva a munkájára, és mennyire a munkatársai a baráti köre is, aztán mennyire maguk alá kerülnek a HO-tól, hogy hirtelen magukra maradtak a 30nm-es 40 millióért vett mini lakásban.
Én meg mennyire jól elvagyok a családdal, szegedi barátokkal.
Megtehetném, de telefonon direkt nincs fent semmi, ami a munkához kell. Ha szabadságon vagyok hagy teljen el az a fél nap akklimatizációval, üzenetek olvasásával, nyilván senki se várja el, hogy X nap kihagyás után hirtelen máris ott folytasd ahol abbahagytad.
Szvsz akkor jó egy szabadság, ha úgy megyek vissza, hogy arra se emlékszek mit hol hagytam abba. Ha úgy megyek vissza, hogy mindennel képben vagyok, máris teszem a dolgom, akkor minek mentem szabadságra? -
Frenky89
addikt
válasz
ShadowX #89656 üzenetére
Nagyon változó tud lenni, sok paramétertől függően (hétköznap/hétvége, napszak, stb.). Nem vezetek statisztikát, de nekem kb. az a tapasztalatom, hogy sebesség ügyileg Wolt <= Netpincér GO < Netpincér == saját futáros megoldások < pizzafutárok.
Pipi Zero-ból, Zero Street-ből, Malátából, Palántából, Zöldlevelecskéből, Monkey-ból, Pizzatoronyból, Rudi és Fickóból, Baan-tól szoktam rendelni változó rendszerességgel, mikor éppen milyen kedvem van.
A leggyorsabb a Maláta vagy Baan, mind a kettő Wolt-tal, általában 25-30 perc.
A leglassabbak pedig egyértelműen a pizzások.
(Meki, Burger, KFC vonalat nem erősítem, így nincs tapasztalatom, de tippre ők lehetnek a leggyorsabbak Wolt-tal.)Pipi van saját futáros verzióban telefonon és Netpincéren keresztül, illetve Wolt-on is. Általában a Wolt-os leggyorsabb, de a saját futárjuk is szokott pozitív meglepetéseket okozni. A Zero ugyan ez.
Malátát és Baan-t fent kifejtettem.
Palánta csak saját futáros, közepes sebességgel.
Levelecske saját futáros, vagy Wolt-os. Egyértelműen a Wolt a gyorsabb, a saját futár közepes sebességű.
Rudi és Fickó kb. Maláta szint.
A fent említett pizzás helyek tudtommal nincsenek se Netpincéren, se Wolt-on, de a sor végén biztos, hogy ők vannak (általában 1-1.5 óra a rendeléstől a szállításig).Egyébként én azért szoktam ezeket a kajafutárokat igénybe venni, mert egyszerűbb az egész folyamat. Telefon helyett egy pár klikk a rendelés, azonnal ki is lehet fizetni és gyors a szállítás is.
Mellesleg Monkey-val jártam nemrég úgy, hogy a szomszédba vitték ki a rendelésem, a szomszéd állítólag át is vette.
Egy órával a rendelés után hívtak, hogy elszabták, de sürgősséggel csinálják az újat. Na innen még egy óra volt kb. mire hozták.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
ShadowX #89511 üzenetére
Meg azért egy belépő szifon is bőven 100k fölött van újan és használtan is jobban tartja az árát, így egy javítási költség rentábilis. Manapság pedig már a telefonra is lehet biztosítást kötni, így például egy jijelzőcsere is olcsóbb. Persze a biztosítást is csak magasabb értékű telefonra szokták kötni.
-
quailstorm
félisten
válasz
ShadowX #89511 üzenetére
Látva, hogy mit összeszenvednek Rossman-ék, nem hiszem hogy ez még sokáig így lesz. Nem férsz hozzá a beszállítói lánchoz, nincs alkatrész, minden egyedi azonosítós.
(#89512) martonx: törött készülékekre pl. nem sok garancia vonatkozik, és abból elég sok van. Kijelzőcserére biztos van igény, régebbi csúcsmodellek esetén akkucserére is. De ez többnyire nehéz feladat, és még kereskedés mellett is nehéz profitot kitermelni vele.
-
martonx
veterán
válasz
ShadowX #89511 üzenetére
Szvsz kétféle android-os telefon van:
1. megveszed kínából szaré-hugyé, aztán bírja amíg bírja, amikor megadja magát, rendeled a következőt (legalább az android frissítés is 2 évente megoldva)
2. megveszed normál magyar boltban / szolgáltatónál garival, ekkor megint nem neked kell bajlódnod a szervizeltetésévelAzaz nem látom a piaci rést, hogy mi értelme lenne Androidos telefonok szervízelésével bajlódni. Nincsenek ilyen szervizek, de ez egy nagyon szűk réteget leszámítva nem is hiszem, hogy bárkinek hiányozna.
-
tisn
addikt
-
csoszogi
tag
válasz
ShadowX #89342 üzenetére
A kád három oldala 150x60x60 a fallal érintkezik. Az miért lenne más? . A miénk panelfürdőszoba. A falazás meg úgy van, hogy belátok a kád köré ha akarok, csak a kád gerince alatt van falazat, arra lett "ráültetve". A kád peremét meg kicsit bemarták a betonba én úgy tudom, vízvető van szilikonnal zárva, meg csempe a falon. És mivel nyitott a közös összefolyó felé ami a budi hátulján van (ott tudok belesni a kád alá lámpával), így ott szellőzni/száradni is tud ha akar a kád alatti rész.
De nyilván az eleje is lehet nyitott/nyitható, ha úgy akarod. Négyen zuhanyzunk, kurva sok vízzel (nem én) vizesedést doh szagot nem tapasztaltam. -
csoszogi
tag
válasz
ShadowX #89338 üzenetére
Mikor a kádat cserélték nekünk, akrilra, akkor a szalonban azt mondtak lábra kell állítani/szerelni. A mester viszont teljesen aláfalazott, nem purhab hanem rendes porotherm blokk plusz malter. Én zuhanyozok abban a kádban (kb 110kg) és semmi baja. Ajánlom az aláfalazást, vagy mit a mester biztos jobban tudja a nevét a metódusnak. Lehet a sima purhab is elég, de csak tippelek...Ha eddig is alá volt falazva, akkor majd valaki okosabb jobb tippet ad...
-
quailstorm
félisten
válasz
ShadowX #89295 üzenetére
A Win32 WebView továbbra is az IE11, szóval vagy átteszik a WebView-t majd Chrome alapúra egyszer, valamikor. Vagy IE11 az marad.
Rövid távon biztos marad. Egyébként ezért is szívás az UWP, mert így IE fejlesztéseket már nagyon régóta nem kapott a Win, és egy Metro FB login ablaktól a Visual Studio bejelentkezésig minden IE11...(#89297) totya694: a driver azért van visszadátumozva, hogy ne írja felül véletlen se, ha te a gyártóit akarod használni
Ha fikázol, legalább nézz utána! -
válasz
ShadowX #89295 üzenetére
A Microsoft már rég megtehette volna,hogy az alapoktól újra írja az egészet de egyre csak nagyobb káoszt csinálnak.
2020-ban 2006-os IDE/SATA vezérlőt tesz fel a W10 driver telepítője?????
Csak végig kell nézni egy frisen felrakott windows után,hogy önállóan milyen drivereket rak fel...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest