- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csoszogi
tag
válasz
totya694 #95113 üzenetére
Ok világos valamennyire, habár tudtommal nem minden márka váltott "műanyagra"...ha edzett üveg, mert annak kell lennie, akkor nem szilánkosra törik, hanem apró "kavicsokra". Az nemigen tud bemenni a bőr alá, habár ütközéskor bármi lehet... Az üveget nem látja semmi, vagyis ha nem veszik észre bent marad a testben, és képes vándorolni és bajokat okozni, főleg a szilánkos fajta (sima ablaküveg). A műanyag/polikarbonát vagy mi, pedig képes szövetbarát anyagként nem kilökődni, szervezet befogadja, körbenövi stb.., lásd második világháborús pilóták esete a kabintetővel. Ezért elvileg jogos lehet. Gondolom a mattulás meg úgy van kalkulálva, hogy pont annyi "védő" komponens van a a műanyag búrában, hogy X évig de nem tovább védjen utána meg bambi...
-
Stylewars_kp
őstag
-
Stylewars_kp
őstag
-
martonx
veterán
válasz
totya694 #95054 üzenetére
Igen, önmagában a számok semmit nem jelentenek, az érzés a lényeg. Aki a SATA3-as SSD-jének a sebességével is elégedett, annak felesleges gyorsabb SSD-re pénzt kidobnia. Aki meg az m.2 PCI-E 4.0-ás SSD-t is időnként lassúnak érzi, annak minden pénzt megér egy gyorsabb SSD beszerzése.
Csatlakozom, Boldog Karit mindenkinek!
-
martonx
veterán
válasz
totya694 #95019 üzenetére
Jelentem elkezdtem összeválgatni a leendő új gépem komponenseit. Tekintve, hogy csak a gépház kerülne 80K-ba, ez egy hosszú beszerzés lesz
Huh, nagyon durván elszálltak az árak / Forint gyengült (leginkább mindkettő). Lelombozó látni, hogy 400K-ból mi jönne csak ki, miközben csomó komponenst még meg is mentenék a jelenlegi gépből.
PCI-E 5.0-ás SSD-k megjelenésére várok még, utána indítani fogom az új gép projektet. -
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
totya694 #94568 üzenetére
Kolléganőmet tegnap hívták az "Erste bank ügyfélszolgálatáról", hogy "csalók" utalást indítottak el a számlájáról és hogy adja meg az adatait, hogy ezt meggátolják, de lehetőleg rögtön, mert kifutnak az időből. Az igazi csalók telefonszáma csak egy számjegyben tért el a valódi ügyfélszolgálatétól... A rendőrség szerint mindennap érkeznek bejelentések a károsultaktól.
-
-
válasz
totya694 #94459 üzenetére
18h-kor kitöltöttem az "adatgyűjtést" de még nem tudtam beküldeni...
"Sajnáljuk de a kérdőív beküldése nem sikerült. Jelenleg a kérdőív csak az Ön gépén van eltárolva, ezért kérem ne zárja be a böngészőt. Kérem várjon egy percet és probálja meg beküldeni újra az elkészült kérdőívet"
-
SirRasor
addikt
válasz
totya694 #94239 üzenetére
Alsó tápos házam van, ráadásul valami 20k-s Be Quiet!, ami mókolás nélkül teszi csendben a dolgát
Most netezés közben 44 fokos a proci, a GTX 1060 meg 36 fokos.
Persze erős játék közben az egész gépház tűzforró, VGA 75 fok körüli, CPU meg 68. Illetve most már kevesebb, mert leszedtem a hangszigetelést a ház oldaláról...csak azóta nem játszottam.
Igazából házat is kéne cserélnem, mert a teteje teljesen fedett, nem tudok ventit rakni oda és az elején se tudja hol beszívni rendesen a levegőt...persze pénzt se költenék rá, de flexxel se akarok nekiesni -
macilaci78
nagyúr
válasz
totya694 #94162 üzenetére
Hát, a szabály az szabály.
A kedvencem, amikor valamelyik lokál topikban azon ment a vita, hogy a női mell elsődleges nemi jelleg-e, engem meg azért moderáltak, mert a kétkedőknek általam linkelt wikipedia szócikkben általános iskolai tankönyvi ábra is látható volt a témával kapcsolatban.
Kb 10 éves sztori, azóta sem tudok napirendre térni felette. -
Stylewars_kp
őstag
válasz
totya694 #93966 üzenetére
Ezek rég nem így működnek sajnos vagy hála. Van olyan ismerősöm aki a sok lada/varesz/varesz/fityó szerelés tákolás-kókányolási igények miatt váltott szakmát.
A mai benzinesek semmivel sem jobbak mint a dízelek. Ugyan úgy van benne turbó, kettőstömegű, részecskeszűrő stb. -
martonx
veterán
válasz
totya694 #93532 üzenetére
Nem is tudom ki hordta őket pestről
Egyébként feleségem laptopjában a mai napig is egy ilyen futkározik.
Ezért is mondtam, hogy amikor 15K-s értékhatárról beszélünk, nem a csúcs latest 1-2TB-s SSD-kről, akkor kár ezt nagyon túlragozni, meg kell venni, amelyik pici pénzért a legtöbb tárhelyet / legnagyobb sebességet nyújtja és ennyi -
quailstorm
félisten
válasz
totya694 #93264 üzenetére
Nem tud mindent, amit a SmartBank. Nekem kevés dologra kell, így nekem mindegy. Viszont van pozitív fejlemény is. A SmartBank az ujjlenyomatolvasós azonosítás felében errort dobált, belépni alig tudtam, vagy utalni. A Mobilbanknál nincs ilyen gond, az elsőre beveszi az ujjlenyomatolvasót mindig.
-
ShadowX
őstag
válasz
totya694 #93264 üzenetére
Én az OTP új appja miatt váltottam bankot 20 év után.
A sok apró dolog mellett a Simple + az új Mobilbank volt a legfőbb indok és az utolsó csepp a pohárban.Amúgy sajnos muszáj leszel váltani a Mobilbankra. Ugye most lett volna a határidő, de annyian nem váltottak, hogy kitolták pár hónappal, de ennek mostmár a végleges határidőnek kell lennie, utána elvileg csak céges számlacsomagokkal lehet használni a Smartbankot.
-
Rawulf
őstag
válasz
totya694 #93127 üzenetére
Az általad leírt szempontok alapján:
TP-Link Archer AX73 AX5400 Router
Viszont az extra szoftveres funkciókért külön kell fizetni a TP-Link-nek érte.
Ha már Wifi6, akkor legyen azért legalább 3600-as a sebesség, ergo olcsóbb alternatívának:
Xiaomi AIoT AX3600 (DVB4251GL) Router
Ha viszont mindenféleképpen ismertebb márka kellene hasonló árban, akkor:
ASUS RT-AX55 Router , de ez csak 1800-as.
Ha pedig "minél olcsóbb 1800-as legyen" a szempont, akkor:
Tenda TX3 RouterÉn kb. ezt a négyet nézegetném. Persze ha van rá elég lé, akkor 100ruppó körül bőséges a választék.
-
válasz
totya694 #93036 üzenetére
Az nem jó. A plexinek pont az a lényege, hogy a kijelző esztétikailag nem piacképes részeit elrejti és csak a lényegeseket láttatja.
Majd rákötök egy elemet az egyik kijelző modulra és elviszem a boltba. Aztán sorra mögé teszem annak a sokféle kacatnak amit találok.Ettől függetlenül keresek zöld plexit.
-
SirRasor
addikt
válasz
totya694 #92280 üzenetére
+Jimmy8
Ryzenhez ajánlott fajta RAM-ok: G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB
Kb. 1 évig ment egy ilyen csomag 16 GB rammal tökéletesen. Utána fél évig +egy ilyen csomaggal ment, azaz 32 GB volt összesen és utána adta meg magát az egyik modul.
1. CPU-Z szerint mindegyik Samsung chipes
2. 1,2v-ról XMP alapból 1,35-re emelte a feszkót, tehát ezzel nincs is gond
3. Azt vettem észre, hogy ha az XMP be van kapcsolva és a proci teljesen alapon megy, akkor hamarabb (16 GB környékén) kezd hibázni. Ha az ajánlott túlhajtáson áll (Ryzen 3600: 1,5xx V helyett 1,25 és 3600 MHz helyett fixen 4050...és így gyorsabb is max terhelésen, idlén meg vagy 10 fokkal hidegebb), akkor csak 22 GB-nál hibázik.
4. Szinte azonnal hibázik a fenti beállításokkal. Ha viszont csak 4000 MHz-re állítom, akkor NEM HIBÁZIK a teszt feléig, mert utána meguntam és lekapcsoltam. Persze utána jöttek a Wines összeomlások, szóval nyilván nem jó.A 3-as és 4-es pont miatt kezdek elbizonytalanodni, hogy tényleg a RAM-kit a rossz...lehet ez még alaplap is talán, de akkor meg miért működik tökéletesen 16 GB-al, XMP profilostul
-
SirRasor
addikt
válasz
totya694 #91997 üzenetére
Max 2 óra volt eddig a rekordom, utána már fáj a hátam az egyenes tartástól. Utána meg már fél óra után, szóval cserélgetem a rendes székemmel (szereztem hozzá egy másikat, mert a magasságot állandóan állítanom kéne..)
De azért próbálok óránként felkelni 5-10 percre és úgy egyáltalán nem vészes.
Azért az esti jógát nem váltja ki -
-
veze
őstag
válasz
totya694 #91082 üzenetére
Meg a csekket nem is fontos befizetni, lehet utalni is és akkor nem kell a kerekitett összeget utalni csak a határozatban kirótt pontos összeget. ( hisz a megállapított összeghez mérten hiányod akkor sem keletkezik)
Mivel több járműre is kiküldtek nálam , a lefelé kerekítetteket csekken fizetem, a felfelé kerekítetteket pedig utalom( az utalás kb 15 ft-ba kerül a banknál nekem)
-
azbest
félisten
válasz
totya694 #91078 üzenetére
Nem. Nem a vámkezelés, azt a követősöknél látni, hogy 1-2 hét töketlenkedés max. Az, hogy a posta belső logisztikai rendszerében valahol mintha összevárnák a küldeményeket és csak ha megtelt a teherautó / havonta egyszer hoznák szegedre a követetleneket. Van aki szerint a szegedi posta várja össze őket, de az elég balgaság lenne, mert a kézbesítő minden nap jön és nem sok értelme van, hogy mindent havi egyszer borítsanak a nyakába, hogy szopjon.
#91080r0by
a rendes követősöket, ha lassan is, de egyenletesen szoktam megkapni. A nem követőseket viszont dömping módon. Volt hogy két havi termés egyben, 6-8 küldeményt. Meg havonta egyszerre 3-6, a tipikus. Sokféle ország postájával szállítva, szóval nem a küldő oldalon gyűlt. Ezek ilyen filléres követetelen kacatok, amelyeket máshogyan kezelnek, mint a követőseket.Elveszni nem nagyon szoktak. Egyszer egy új kézbesítő lenyúlhatott mindent - bár hivatalosan kamuztak, de az első ügyintéző látta a beléső követésben, hogy tán a postás táskájából tűnt el. És más is lett a kézbesítő
meg akkor hipp hopp megtérítették az árát. amúgy meg a nyári fejetlenségben volt hogy két apróságnak nyoma veszett - lehet máshol akadt el vagy megsemmisült út közben, esetleg visszaküldték valamiért. De szerencsére amúgy elveszni nem szoktak a dolgok, csak lassan érkeznek meg.
-
válasz
totya694 #91063 üzenetére
Nem tudom én ezekkel a NAS-okkal mindig úgy voltam, hogy szép-szép de itthonra nem kéne .....
igazából NEKEM, mondom NEKEM (nem neked!) sokkal egyszerűbb simán csak beletenni a gépembe plusz egy vinyót, ha tárolni akarok valamit. Minden elfér a gépen kényelmesen, valahogy nem érzek rá késztetést, hogy a "gépemen kívülre" helyezzem a fontos adatokat.
A felhővel is ugyanez a bajom... valahol vannak az adataim de boldog boldogtalan ránézhet a tudtom nélkül...
Én Home Office-ban vagyok \ voltam már a korona előtt is, szóval nem igazán akarok távolról semmit se elérni, ezért is egyszerűbb, ha itthon a gépemen rajta van minden és kész. Nyilván céges körülmények között teljesen más a helyzet, de így itthonra csak próbálkoztam a NAS-al de végül nem tudtam igazán semmit találni ami amellett szól, hogy tartsam meg ...
Tudom-tudom ... most úgyis kövezés következik ...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Battlefield 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Könyvajánló
- Arch Linux
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3041, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest