- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
válasz
macilaci78 #96784 üzenetére
Szintén a Szisznél van a társasház ahol vagyok és nincs velük problémám. Tetőcserét vezényeltek le elmúlt évben és szerintem teljesen korrektül végigment, ez elég jó benchmark-ja volt a dolognak véleményem szerint.
-
válasz
macilaci78 #96726 üzenetére
Régen amikor még a lavrokat szerelték a házak tetejére már akkor is volt a szerelőknek olyan parabola beállító műszerük amely TV is volt egyben.Igaz csak 7-8" de legalább le tudta azonnal ellenőrizni.
-
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #96671 üzenetére
Kisse grafoman vagy, eszrevetted mar magadon ?
-
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #96667 üzenetére
Ugy picit elgondolkodtam, h mennyit kell ahhoz masodsllasban forrasztani, h ezt megerje kialakitani … de inkabb nem szamolgatok, csak koltoien.. kijott belolem
-
válasz
macilaci78 #96667 üzenetére
2,5 évig forrasztottam napi 8 órában sejtem miről beszélsz...
-
válasz
macilaci78 #96665 üzenetére
Ilyen "óvatos megfogalmazásba" sem hallottam még,hogy nem enged be a nejed
(csak vicc volt) -
válasz
macilaci78 #96651 üzenetére
Az a baj ezzel, hogy a kormány soha nem támogatta, most sem támogatja. Szavak szintjén persze nagyon is, választások előtt mindig beígérik, ha ígéretekből híd épülhetne, akkor már lenne 2x6 sáv+villamos+vonat is menne rajta...
-
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78 #96640 üzenetére
A városnak nincs hozzá elég forrása. A kormány (legalábbis a jelenlegi) meg biztosan nem fogja megépíteni. Hiszen ha megépülne, mit ígérnének meg minden választás előtt?
-
válasz
macilaci78 #96640 üzenetére
Forrás?
Mert ez már kb. a tizedik megszületett döntés a gengszterváltás óta (egyszer még el is tapsoltak pár milliárdot a tervek tervezésére), szerintem a mostani is hasonló... -
Stylewars_kp
őstag
válasz
macilaci78 #96587 üzenetére
Ja, hamar betud épülni. Plusz fák, ide egy bokor, oda egy ágyás stb...
Amúgy, amikor elhaladunk Hmvhely mellett, akkor engem nem zavar a fehérje feldolgozó szaga. Lehet, hogy ha a környékén laknék zavarna, de elutazni mellette még vállalható. Egyszer ott pukkant meg egy kerekem, pont a feldolgozó előtt. Ott azért autóból kiszállva erős a szag, de nem zavart a kerékcsere időtartama alatt. Egyik ismerősöm mondta, aki ott dolgozott, hogy vagy megszoksz vagy megszöksz. Van aki első nap mondja, hogy csuma léptem, van aki tíz évnyi munka után szabadság alatt hiányolja a szagot!!
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #96579 üzenetére
Igen ezt irtam en is, csak nem akartam reszletezni. Sortizesben lakunk. Amennyiben jobb: felujitasok egyszer veget ernek,mi most pont abban a stadiumban vagyunk, ezert nagyon csendes, neha egy egy kepet raknak fel, akkor furnak. A fu meg folyamatosan no, a kutya folyamatosan ugat evekig, a flex se pihen. Nekunk asztalos volt a szomszed, es tuzelt a muhelyeben, finom fustoltkolbasz szagu volt minden ruhank....vagy ha mugyantas lap kerult e keze koze, lakkozott fa akkor brutalis. Beszeltunk vele: hat ezvan nem akarmegfagyni telen, es 30 eve kemenyebb telek voltak....amint latod ezeket meg gyerekkent maganhazban tapasztaltam. Peldaul most: nem kelek ilyen koran, de most mashol vagyok es egy kutyaugatas ebresztett
-
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #96571 üzenetére
Nagyon jól hangzik. Én meg melléraknék n eked egy akkugyárathogy a melóhely is biztosított legyen
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #96571 üzenetére
vasbeton keritessel, automata gepagyukkal, legelharito raketakkal, alatta atombukerrel, ahol 20 eves bikinis szepsegverseny nyertesek meloznak a hidroponikus kajatermelesben
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
macilaci78 #96567 üzenetére
Szerintem full élhető Hmvhely, sok minden elérhető közelségben, folyamatosan fejlesztett város. Relatíve megfizethető az ingatlanárakkal.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #96567 üzenetére
ha a dogfeldolgozo felol fuj a szel el lehet pusztulni
es az nem sima szarszag. -
garga pista
őstag
válasz
macilaci78 #96564 üzenetére
Nyilván a nagyüzemi más, én most csak a házi tartásra gondoltam.
-
garga pista
őstag
válasz
macilaci78 #96561 üzenetére
Otthon a szüleimnél elég sokat vagyok, kis létszámú város (de inkább falunka hívja mindenki). Én erre a zajra azt szoktam mondani, h ha egyik szomszéd se zajong éppen, akkor gyanús h mi vagyunk soron
Na jó, viccet félre téve nem vészes, és legalább nem alattad/fölötted zajonganak, mondom ezt úgy h most sikerült lakást (panel) vennem Szegeden
Az állattartás meg kétrétű dolog, lehet úgy is csinálni h ne legyen szaga és légy az egész utcában, rendszer takarítás, fertőtlenítés, stb.. (Mindkét nagyszüleimnek volt disznó, tyúk, stb.) Egyébként normális esetben akkor szokott jobban terjengeni a tárgyaszag, ha változik az időjárás és hirtelen a légnyomás változás van. Ebből lehet sejteni h eső/vihar közeleg
A levegő meg nagyon változó tud lenne településen belül. Hiába kis létszámú nálunk a város, mindig van 1-2 idióta aki neki áll gumit meg műanyagot tüzelni, azt megfulladsz ha kimégy. 2 utcával arrébb meg már jó (vagyis ink jobb) a levegő. -
mAtech
aktív tag
válasz
macilaci78 #96516 üzenetére
Jogos a felvetés.
65 kg elég lesz? -
válasz
macilaci78 #96500 üzenetére
Azért remélhetőleg van átmenet az egész napos gép előtt ülés és a segédmunka között.
Én is ilyet keresek most.
6 év elég volt a monitorra meredve 8 órában. -
mimi82
aktív tag
válasz
macilaci78 #96494 üzenetére
Hardveraprón.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
macilaci78 #96481 üzenetére
Ez igaz,de gondolom elszívós csiszológéppel talán nincs akkora,nem kell gittelni,maszkolni,szárítani,polírozni,stb.
-
garga pista
őstag
válasz
macilaci78 #96466 üzenetére
Ha meglesz a kulcs, fogom keresni a Digit, csak helyi tapasztalatra lettem volna kíváncsi, ha valaki pont arra lakik.
Nagy dilettáns az üf szolgálatuk, mamánál a bekötés is hasonlóan kezdődött (másik településen). Eléggé tortúra volt, jó lenne megúszni. -
válasz
macilaci78 #96456 üzenetére
Ötujjas zoknit vettem a hidegebb időkre, azzal is tök jó... -
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #96438 üzenetére
Igen, meg gyanítom 2003-2004 körül volt lakás használatbavételi engedély is, de őszintén a franc se akar ilyen mélységű bizonyításokba belemenni. Látva a kazánunkat, kazánházat, nagyon komolyan meglepődnék, ha utólag derülne ki, hogy valaki 2014-ben szerzett egy 2002-es használt kondenzációs kazánt, és utólag azt kötötte szabálytalanul a kéményre. Az egész kazánházunk Buderus. Az összes szivattyútól kezdve a vezérlőkig minden egyidős (kettő szivattyú már időközben meg is adta magát a mi 8 évünkben, így tökéletesen látszik a kazánházban, hogy mi az, ami egyidős és eredeti, és mi az, ami cserélve lett). Valaki ezt a ház építésekor összerakta, és ehhez azóta senki nem nyúlt (kivéve két szivattyú cseréjét).
De igaziból lényegtelen is, mert csak akkor fogok ebbe a bizonyításba komolyan beleállni, ha peres útra kerülne az ügy, de nem fog kerülni. -
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #96432 üzenetére
Ne hátráltasson semmiben.
-
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #96429 üzenetére
Biztos bevásárló kocsi volt társasház udvarában.
-
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #96427 üzenetére
70 cm hosszan, egyenes vonalban ?
Én is így szoktam, amikor más autóját karcolom. -
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #96421 üzenetére
Fiat Doblo 2015, 1.3 Multijet
-
szabzoltan1
tag
válasz
macilaci78 #96343 üzenetére
Semmi baja nincs.
Az a baj,hogy nekem nincs és kellene egyet szereznem -
veze
őstag
válasz
macilaci78 #96338 üzenetére
az ok, csak én fel akartam rakni -
szabzoltan1
tag
válasz
macilaci78 #96339 üzenetére
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #96291 üzenetére
Kivaloak
-
proper
őstag
válasz
macilaci78 #96272 üzenetére
Itt 60
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #96251 üzenetére
És ha majd 1 tábla csoki több lesz, mint 10k?
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
macilaci78 #96251 üzenetére
De ezeket ingyen szeretné adni.
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #96238 üzenetére
szerintem ha meglatnam a gep/szerverparkot sirnek
-
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #96217 üzenetére
ne tőlem, a mávtól kérdezd meg szerintem, k biztos tudják..vagy sem
engem nem érdekel, nem is vonatozok
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
macilaci78 #96161 üzenetére
Pedig a telehordó borozó csábító helynek tűnik.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
macilaci78 #96157 üzenetére
+1
Én nem szeretnék együtt ülni veletek egy járműben ami kigyullad.
Viszont egy füstös krimóban egy-egy hideg malátának örülnék veletek. -
ritkaság
aktív tag
válasz
macilaci78 #96135 üzenetére
Sajnos rosszul írtam, elakadás jelző háromszög kell a kocsiba kettő. Egyet előre és egyet hátra kell kirakni.
A másik dolog nem rossz ötlet... -
-Tsaba-
tag
válasz
macilaci78 #96112 üzenetére
Valóban, inkább Battonyánál kéne átmenni
Amúgy köszi mindenkinek
Úgy tűnik ott nem munkaszüneti nap a május 29, szóval ha minden jól megy átmegyünk kicsit nézelődni is... -
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #96103 üzenetére
Milyen celú felhasznalasra jok ezek a kannák ?
-
garga pista
őstag
válasz
macilaci78 #96070 üzenetére
Köszi @martonx és @macilaci78!
-
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #96070 üzenetére
-
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #95995 üzenetére
Én ?
a ceg dolga lett volna
de talan ez a szabalyozas eleg lesznem hasznaltam meg lime-ot, de ugy tudom a fel nem oldott roller elmozditaskor iszonyat vinnyog
ne mar h egy terkamera se veszi egy illegslis elhelyezest sem
-
válasz
macilaci78 #95849 üzenetére
Online kosárban csak online kupont tudsz használni és végig kell vinni a rendelést. Így +500 Ft összekészítési költség.
-
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #95844 üzenetére
a színek miatt személyesen fogjuk kiválasztani..de ha nem adják meg a kedvezményt maradt az online rendelés+ személyes átvétel..ahogy nálad volt
&
TX pepe01 -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #95811 üzenetére
10 evente egyszer van ekkora szarazsag, de ez a vezetekes viz ellatasat nem igazan erinti. de ez legyen a catl baja, ha esetleg vizkorlatozas van es le kell allniuk. de mint irtam a debbiii viz erosen felul lett meretezve a szoci ipar miatt.
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #95807 üzenetére
Pont azért írtam, hogy minden más csak mellébeszélés, mert nem jobb semmivel sem. Azzal, hogy nem odaf*ngasz az asztalhoz, megkímélted a családod, de valakinek el kell szívnia a produktumod.
Csak máshol.
Azért írtam, amit írtam, mert általában ezzel az érvvel takaróznak a full elektromos autók megszállottjai. De jó is lesz majd, ha kiderül, hogy nem fog olyan ütemben terjedni a megújuló energia, hogy tudja majd tartani az elektromos autók igényeivel a lépést és kialakulnak lokálisan agyonszennyezett részek a világban, mert mondjuk szénnel állítják elő az áramot. Vagy ezek az akku előállító gócpontok.
-
válasz
macilaci78 #95798 üzenetére
Falvak felett a tavaszi munkák megkezdésével együtt már portyáznak is a spicli repülők(már csak akkor vehető észre amikor elment feletted olyan csendes)
Ha meg ismét 40 fokos lesz a nyár és aszályos mint tavaly akkor hamar meglátszik hol locsolják a füvet.Mi van akkor valaki engedélyezteti a fúrt kútját és az a következő évben bedöglik mert már 40-50 éves a kút és bármikor bekövetkezhet akkor visszaadják az engedélyeztetés árát?????Vagy még azt is engedélyeztetni kell,hogy egy kútfúró mester horror áron felszedje azt a pár méter csövet és szűrőt ami szintén veszélyes hulladék?
-
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #95783 üzenetére
köszi
felkeresem őket -
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #95777 üzenetére
Sampon.. spár ?
mintha tavolodnank az alapkerdestolám, ha valaki tuti szegedi beltéri ajto boltot tud az meg mindig erdekel (cpl 100k alatt)
-
Frenky89
addikt
válasz
macilaci78 #95772 üzenetére
Valami katalógus szerűségben meg lehet nézni, hogy ezek közül melyik melyik, meg hogy melyik opció kombinációk léteznek?
-
lorcsi
veterán
válasz
Ezek a kerdesek lefedik a ‘honnan?’-t ?
-
tisn
addikt
válasz
megjott a profi...
a sehol sem allithato muanyag ajtomon hol lehetne allitani, hogy ne erjen le a padlora?
-
lorcsi
veterán
válasz
macilaci78 #95752 üzenetére
Szerintem erre gondolhattal [link] , ok Forraskuton gyartanak
oket is felkerestem mar
ok sem igazan olcsok -
vizslakutya
senior tag
válasz
macilaci78 #95747 üzenetére
Kiszombor- Nagylak I-II-Battonya- Méhkerék mind járható minden ország állampolgárainak+ autóbusznak is.
Melyik is az ami nem és Szegedről nem kerülő? -
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #95718 üzenetére
Kérdező kérdezett én válaszoltam, mert tudom, hogy ilyen helyeken vannak. Majd elmegy megnézi.
De ha már patentos bőr dolog. Neked kockáid vannak én meg szerettem fogathajó versenyekre járni:
[link]
Mondjuk fura, hogy egy 60k-s fejhallgatót nem bőröznek...vagy akkor 100k lenne -
Gergello
addikt
válasz
macilaci78 #95708 üzenetére
Bőrgyógy már nem ott van sajnos.
-
ritkaság
aktív tag
válasz
macilaci78 #95688 üzenetére
Te nem szoktál arra járni?
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
macilaci78 #95662 üzenetére
Nem tom. Szétnézek, köszi.
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #95646 üzenetére
Munkába is ingben kell járnom. Alig van akasztós helyem, azt elfoglalja a téli kabát meg az a pár ing. Tárolgassa a franc!
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #95556 üzenetére
doma
en maradtam szegedn.,
-
válasz
macilaci78 #95553 üzenetére
Népligetig jó lehet?
mod: ment pü
-
válasz
Keress meg privátban pár oszkárost! Nekem évekkel ezelőtt elvittek egy (jó nehéz) oszcilloszkópot Debrecenbe, konkrét címre. Nálam vette fel. +500Ft volt minden "kitérő", tehát +1000 volt a felvétel és a leadás.
Persze tele fuvarral ment Debrecenbe az én cuccom csak + volt. -
tisn
addikt
válasz
ha jobb ido lesz, bicajozok majd arra
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #95506 üzenetére
Óóó basszus, részvétem.
A BX500-as szériával valami nem 100-as. Csomóan panaszkodnak arra, hogy csiga lassú. Fél éve hozott egy emberke egy laptopot hasonló hibával, pedig új SSD-t vett bele. Nézem, az egy 500-as BX500 volt. CrystalDiskInfo szerint semmi baja, de 52 C°...terhelés nélkül. Megterhelem, 57 C° és kezdődött a lassúság, úgyhogy szerintem valami hűtés-throttling gond lehet.Másrészt ha mondasz egy árat, lehet meg tudtunk volna egyezni
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #95482 üzenetére
Mondjuk arra elég is volt, hogy utána összerakjak pár oldalt kis guglizással.
martonx egyébként van jövője a webfejlesztésnek az ingyenes CMS-ek (WordPress, Joomla, Drupal) és az egyre fejlődő AI mellett? Mondjuk 10 éves távlatban gondolom.
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #95473 üzenetére
Oda se neki, 2-3 hónapja írtam ki ide, hogy valami lom 2k-ért eladó és törölte egy modi
-
válasz
macilaci78 #95473 üzenetére
Olvasd el a címet is.
-
Tottu
senior tag
válasz
macilaci78 #95422 üzenetére
Az a problémám, hogy most én se ismerek jó "tradícionális számtekboltot" Szegeden.
Régen éppen boba6-tól vettem gépet, de akkor még volt rendes számtekbolt. (számla egyébként kellene igen)
Köszi a tippet, egy kérdést azért elküldök neki.
#pilóta:
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #95417 üzenetére
oszinten szolva meg elkepzelnem is nehez, hogy ilyen szajbaragosan kell egy programozonak specifikalni egy sql script modositasat
ezt barki meg birja csinalni 100-as iq kornyeken, nem kell programozonak lenni.
sqlt ket hetes tanfolyamon meg lehet tanulni kb. annyira nem veszes.
nekem most van egy tobb alview-t tartalmazo sql view-m, eleg bonyolult, na azt mire javitana ki magatol egy ingyan?!
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #95253 üzenetére
Van ilyen rendszer, persze nem otthonokhoz.
Mert amit írsz: ahhoz kellene párásító és páramentesítő is. Persze mindenből minden helyiségenként, vagy csak egy érzékelő/egység valahova? Mert az úgy nem sokat ér. A páratartalom/hőmérséklet meg egy helyiségen belül is variálhat, ami megkavarja a hőérzetet/készüléket. Kell fűtés/hűtés szabályozás, hozzá több "fan coil". Meg hozzá egy/több fénymérő ami a fényerősség alapján kapcsolja a fényt, zárja nyitja az árnyékoló zsalurendszert, hozzá szélsebességmérő, hogy viharban biztos behúzza a ponyvát(gondolom emiatt kell neked a szélsebességmérő, vagy miért?). Ez egy tökéletes üvegház, vagy nevelő kamra. Ami egy bizonyos szinten zárt rendszer kell hogy legyen, mert másképp nem működik megfelelően, vagy túl széles paraméterskálát kell megadj, ami miatt nem fogod jól érezni magad. Másrészt mi négyen vagyunk, és mind a négyen tök más igényekkel ki-ki a saját szobájában, ott tuti meghülyülne ez a rendszer.
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #95200 üzenetére
Köszi, házhoz megyek. Ezeket elmondom az illetőnek is.
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz
macilaci78 #95171 üzenetére
+ SirRasor
Én is a nagysága miatt vásároltam és semmi komoly szándékom nincs vele, csak ha túl magasra szökik a páratartalom az előző értékhez képest, akkor kinyitom az ablakot és ha visszatér akkor meg becsukom. Az nem mindegy, hogy ez az idő 3 perc vagy 6 perc legyen ilyenkor a fűtésszezonban. Van egy másik is, egy Trotec, azt én is megbízhatóbbnak érzem.
-
válasz
macilaci78 #95144 üzenetére
Az is jó
-
válasz
macilaci78 #95121 üzenetére
Szilánk volt benne?
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #95051 üzenetére
asszony nagyon meg akarja nezni moziban, de jobb lesz az itthon. legutobb mikor moziban voltam vele, a vaszon kisebb volt, mint az 55-os tvm (pedig csak a 11-ik sorban ultunk) es azota a tvt lecsereltem 75-osre
-
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #94998 üzenetére
Én a Simple-t azóta dobtam mióta visszatérő probléma volt vele, hogy nem tudtam parkolásért fizetni (a zónákat megfelelően kezelte amúgy). Minden esetben levonta a napi teljes díjat (pedig csak elindítani akartam a parkolást) és elutasította a tranzakciómat, majd írta, hogy egyszercsak visszautalják. Volt, hogy ezt többször is megtette napon belül. 3 hét után nekem kellett írni az ÜSZ-nek, hogy ugyan legyenek már kedvesek visszautalni...
Azóta Parkl-t használok, ha ilyen célra kell. Azzal nem volt még gondom.
-
vizslakutya
senior tag
válasz
macilaci78 #94998 üzenetére
Tökéletes, esetleg akkor,ha pont a körzet határán állsz, akkor nézz rá, hogy melyikbe tett.
Jómagam is ezt használom,igaz van " kényelmi" 🤔 díj,de perc alapon fizetek,így az legtöbbször visszajön. -
vizslakutya
senior tag
válasz
macilaci78 #94995 üzenetére
Nem.
Bocsi már látom megoldódott.
Amúgy " nemzeti" parkolás van az országban -
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #94995 üzenetére
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #94976 üzenetére
Szerintem Lölő órabérét nem fogja tudni megfizetni...
-
pachito
őstag
válasz
macilaci78 #94976 üzenetére
-
Vicoo
senior tag
válasz
macilaci78 #94969 üzenetére
GPS jeladó ki, vezérlő csere, fekete neolux
kész a vidéki, nem dohányzó új roller -
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #94950 üzenetére
Szerintem is karcsú a tanári fizetés, viszont szemmel láthatóan a tanárok túlnyomó többsége szerint nem karcsú, így van minden rendben.
A fiam osztályfőnöke még külön órát is szentelt annak, hogy elmagyarázza a gyerekeknek, hogy ő hogyan tud húsz év munkaviszonnyal havi nettó 250K-ból vígan kijönni. Spoiler: 44 évesen egyedülálló nőként otthon lakik az özvegy anyukájánál.Ki vagyok én, hogy helyettük jobban tudjam mi a kevés és mi nem? Én bátorítottam a fiamat, hogy menjen tüntetni, és ha tényleg lenne értékelhető méretű összefogás a tanár társadalomban azt illetően, hogy kevés a fizetés, és ezért egységesen utcára is vonulnának, én is csatlakoznék. Így, hogy a 95%-uk szerint minden a legnagyobb rendben van, mit erőltessem meg magam miattuk, mert szerintem kevés a fizujuk?
Aztán meg ők vannak besértődve, hogy az emberek nem tüntetnek értük
Fura világot élünk. -
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #94919 üzenetére
"Mindenestre feleségemmel megbeszéltük anno, ha a gyerekünk szakmunkás akar lenni, teljesen elégedettek leszünk vele. Egy villanyszerelő, vagy kőműves mi pénzeket leakaszt ma?"
Ezzel maximálisan egyetértek. A fiam végül 1 pont híján nem lett Ságváris. Pontosabban ugyanannyi pontja lett, mint az utolsó még bekerültnek, csak az a gyerek előrébb volt a névsorban.Feleségemmel beszéltük, hogy bekönyöröghetnénk, de minek?
Valamire így is biztos vinni fogja. -
ShadowX
őstag
válasz
macilaci78 #94913 üzenetére
A mostani munkahelyemen veszem észre, hogy mennyire fontos az állásinterjú, de ami még fontosabb az az interjúztató személye...
Egyszerűen azt látom, hogy némelyik "kollégám" olyan arrogánsan interjúztat, ráadásul olyan elvárásai vannak már alapszintű munkakörökre, hogy hajj.
Mintha valami könyvből tanult módszerhez ragaszkodna mikor kérdez.
-
csoszogi
tag
válasz
macilaci78 #94903 üzenetére
Én arra gondoltam: hiába káros valami, rossz a környezetnek embereknek azt mindet felülírja az ország/vállaltok gazdasági érdeke. Ló*aszt se számít a user a legvégén.
Ha nem megy a nafta, avatkozzunk be, legyen inkább több műanyag (higiéniára hivatkozva három réteg csomagolás mire eljutsz a kajádhoz meg ilyenek)Az kimaradt az előzőből: még 2021 nyarán is óva intettek, hogy merek én nyaralni menni külföldre, még benne volt az emberekben a covid félsz nem kicsit.
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #94870 üzenetére
Boneco iszonyat mód túl van árazva
Légmosójukról írtam fentebb, nem vált be.
Ráadásul a régit is alig tudtam eladni, féláron -
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #94866 üzenetére
"Ha egyébként se divat nálatok a szellőztetés"
Dehogynem, de télen a füstös-büdös levegő miatt ritkábban szellőztetünk.Légmosó nem jó, mert...volt BONECO W200, brutálisan párásít és emiatt max télen használható, cserébe nem éreztem annyira tisztának a levegőt, mint egy HEPA-szűrőssel szemben (volt 1 éve kis xiaomi...nem volt rossz, de a venti minimum fordulaton is nyikorgott, úgyhogy elálltam, azóta meg nincs semmi).
UVC külön vételén gondolkoztam már, ha az egész cuccost magamtól rakom össze, de egyszerűbb volna egyben.
ShadowX jogos, amit láttam házi tákolmányok, ott vagy pici venti ment, vagy maga a porszívó hajtotta meg
Viszont a légmosóból 2 féle van: vagy a tárcsás, ami egész jól párologtat, de nem porlasztja a vízbe teljesen a leveőt, tehát annak hatásfoka nem a legjobb.
A másik a...ami a Boneco W200: ott egy szivacsszerű nyavaja megy körbe, de azt meg rendszeresen kell mosni, vízkőteleníteni és nem valami masszív; könnyen szakad.Páracsinálást elengedem, elég macerás és még feláras is. Teregetéssel úgy is kb. 40% fölött tudjuk tartani. Akkor csak szimplán tisztítsa a levegőt, minél olcsóbban. UVC+HEPA, ózon az bónusz.
Most találtam egy ilyet: Rohnson R-9440 - beépített "ózongenerátor light" (ionizáló) és uvc.
Vagy másik, ahol a nevén is nevezik, csak már drágább: Klarstein Tramontana 6-in-1 -
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #94846 üzenetére
+ magassarkúban
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
macilaci78 #94840 üzenetére
Arra is kell gondolni, hogy a munkahelyen hova teszi?
-
fradi81
veterán
válasz
macilaci78 #94840 üzenetére
Az tuti, nálam most csak 1 emelet és 13 kg ez nem gond. Ezeknek a hibáira van megoldás szerencsére.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #94788 üzenetére
Lehet csak szerencsések vagyunk, de az elöltöltős Samsung vagy LG a franc se emlékszik már rá (és nem vagyok otthon, hogy megnézzem), több mint 6 éve, zokszó nélkül kiszolgálja a 6 fős családot. Mondjuk annak idején volt 160K, de szerintem megérte.
Közben már a második Candy szárítógépet nyúzzuk, pedig az első Candy szárítógépet egyszerre vettük a mosógéppel... -
Stylewars_kp
őstag
válasz
macilaci78 #94788 üzenetére
Van szárítógépünk, mert a gyermekem eü. okok miatt nem tartózkodhat huzamosabb ideig párás környezetben. Ettől függetlenül fontos a jó centrizés. Ideiglenesen kellene valami mosószerkentyű aztán majd látom mit veszek. Viszont a szárítógéppel való egymásra tornyozás miatt jobb lenne az elöltöltős gép. Most külön van, éppenséggel elfér a fürdőbe, de jobb lenne egymáson.
Whirpoolba amit előbb említettem műanyag csapágy van egyik oldalt. Hiába a két támasztás. Sőt, hallottam olyat is, hogy felül töltős, de ugyan úgy egy oldalon van megtámasztva. -
Stylewars_kp
őstag
válasz
macilaci78 #94784 üzenetére
Vettünk egy elöltöltős Indesit mosógépet. 1 év után dobhibás lett. Elgörbült a dob! Nem centrizett rendesen és elkezdte becsípni a ruhákat. Kaptunk érte egy levásárolható kupont.
Na mondom legyen felültöltős Elektrolux. Ez 2 év után egyik centrizés alkalmával csattant egy nagyot és eltört az ellensúly...azóta nem centriz rendesen és ugrál. Ráadásul elkezdte a vizet is ereszteni. Mindig odafigyeltünk, hogy ne tömjük túl, ne legyen leterhelve a gép. Heti 4-5x mosunk vele.
Rokonom vett egy Whirpoolt 4 éve. Heti 1x mos. Ledarálódtak a csapágyak. Csörgött-zörgött. Megjavították, 1 évet bírt ki. Egy hónapja megint kicserélték neki a csapágyakat. Most a héten meg program hibás lett. Random csinálja a műveleteket. Heti 1 mosás... kuka a gép. Teteje úgy elrohadt mint egy random 5 éves Mazda küszöb.Ipari hulladékok korát éljük. Szüleim 20 éves Elektroluxa tavaly adta be végleg a kulcsot. Próbálták minél jobban elhúzni a cserét, folyamatosan szervizelték, hogy ne kelljen ipari hulladékot venni. Most vett egy LG-t 150 ropiért. Nem tudom meddig bírja neki és ezzel párhuzamosan nem tudom, hogy Én most milyen gépet vegyek. Komolyan lehet veszek egy felújított Hajdú Energomatot. Klasszik zöld-fehér vagy sárga színűt.
-
Rimuru
veterán
válasz
macilaci78 #94684 üzenetére
pl mav ezt tudja.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest