- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
válasz
azbest #76254 üzenetére
Azok az NNG válaszok tejóég
Mennyi ilyet néztem a Gamelofttól is az elmúlt 3 évben. Social/Community manager helyett fizethetnének +1 programozót vagy valami, mert ez mocskosgáz.
Hogy telik az idő, 2014-ben szálltam ki a navigációzásból, azóta azt se tudom mi történik.
Amúgy meg igen, ez az új motor, ami a szülinapp alatt is megy, szóval elvileg stabilitással, kompatibilitással meg UX-szel nagy bajok nem kéne, hogy legyenek.
-
csoszogi
tag
válasz
azbest #76038 üzenetére
siman el tudom kepzelni. Aztan csodalkoznak, hogy akiben van kis gogyi, az kimegy kulfoldre akar meg teljesen mas mukara, vagy az iparba. Ez mondjuk igaz a nemeteknel is, sokan az ipart celozzak meg, kevesebn maradnak a tanar/kutatoi palyan. Ezt is ki lehet jelolni celiranykent, csak aztan nem kellene csodalkozni hova jutunk. Most magasabb a PhD osztondij, de meg most is szanalmasan keves. Ahhoz eleg, hogy tulelj,de egzisztenciat nem tudsz ra epiteni. Anno ugy szamoltuk netto 20k forintot er egy egy szamerletra fok..
macilaci78 : errol tudnek meselni, tobb tenyezos. Tobben vannak kulfoldon az ismeroseim kozul, mint akik itthon maradtak. Foleg osztondij tipusu palyazatok vannak, de persze akad ami sima fizetes. A keszhez kapott osszegben lenyegi differencia nincs, mindketto lehet tobb is, kiegeszitesekkel.
-
Rick4
félisten
válasz
azbest #75997 üzenetére
Amelyik meg orvoshoz jön haza, az nem a magyar közegészségügybe megy, hanem a magánklinikákra, mert itt olcsóbban megkapja a színvonalas ellátást.
A húgom int van UK-ben, London mellett egy nagy mobiltelefonos cégnél dolgozik, kb olyan, mint egy telekom- voda üzlet, csak az egy független cég, ami kint kb minden városban jelen van, és minden szolgáltató minden cuccát, telefonokat, tartozékokat is meg lehet venni. Értelemszerűen jól beszéli az angolt, a fizujából adót is vonnak, nyugdíja is lesz, sőt, talán egyszer majd UK állampolgársága s lesz, de 10 év nyugdíjjárulék- fizetés után már jogosult a kinti nyugdíjra is, ami most épp 400GBP körül mozog, azaz jelen áron is 140k körül számolhat. Azért a minimál órabérből ott sem olyan kolbászos kerítéses házban lehet lakni, de elvan, mindent meg tud venni magának normális keretek között, de nincs dőzsölés, inkább csak úgy normálisan... Épp a héten volt kint fogorvosnál, egy kerámiával feltöltős repedéses valamit csináltak neki 55 GBP-t fizetett. Itthon se lett volna kevesebb, de a lakhatás még a korrekt áron csak egy házban többekkel külön szoba is 400GBP, ez Londonban minimum a duplája, de inkább 1000GBP, a kaja, tusfürdő, habi egy egy beülés ide-oda elvisz 200-250 GBP-t, még kifizet ezt azt, és marad 3-400 GPB, ami itt nem rossz, de ott nem sok.
Ő tipikus alkalmazott típus, nem igazán tud mit kezdeni a hozzáértésével, viszont ha megmondják neki, mit kell csinálni, azt rendesen meg tudja csinálni. Azért azt sejtem, hogy ha hasonló melót végezne pl Pesten, kb kicsit rosszabbul jöhetne ki, mint most.
-
-
Attix82
addikt
válasz
azbest #75993 üzenetére
Külföldi melóhelyen döbbenek rá, hogy ott jóval többet kell letenni az asztalra mint itthon....szarra hajtják a munkásokat....haza járnak gyógyulni, autót szereltetni, romokba jönnek haza...(mert hát ott ugye a fizetésük arra már nem elég ott kint)
150 nettó filléres munka egy szakképzést nem igénylő helyre?
Ha összehasonlítom, hogy egy orvos mennyit tanult és mekkora a felelőssége, akkor 8x-sát kéne kapnia a recepcióshoz képest.
-
azbest
félisten
válasz
azbest #75863 üzenetére
Ja és kínai helyszíni videó riportok alapján a helyi áruházakban az ebayes árak feléért is megkapni mindent. És ott is lehet százas vagy ezres nagyságrendekben is rendelnie a seftelőknek. Egy ideje át is váltottam aliexpressre, mert sokszor lényegesen olcsóbb apró kacatokat ott venni, mint ebay-en. Pl asix chipsetes usb lan nem 10 dolcsi felett van, hanem 3-4 körül.
Régebben egyébként volt hogy taiwanról rendeltem magamnak sd kártyákat. Olyan szinten automatizált volt, hogy miután kiválasztottam mit akarok és fizettem, már utána 2 órával élő nyomkövetése volt (úgy értem, hogy már úton volt, másik postai egységnél). Lehet emberi kéz nem is érintette, egy géppel leheggesztett, megcímzett tasakban jött.
-
SirRasor
addikt
válasz
azbest #75859 üzenetére
Ha már itt tartunk, ebben mi a biznisz? Szállítási költséget nem fedezné onnan..
-
csoszogi
tag
válasz
azbest #75838 üzenetére
van évente pár családi összejövetel, azon pont szépen nyomon lehet követni éppen kik a gyűlölt csoportok. Hol az egyik hol a másik. Mivel nem politikai topik még csak példát sem hozok, de mindenki tud szerintem. Valami kedvezmény kell, mert nyilván a gyerek nem önálló kereső. Mikor én voltam egyetemista akkor a lakhely között volt kedvezmény, de egyébként is volt valami kedvezmény a többi útra is.
-
_Petya_
őstag
válasz
azbest #75556 üzenetére
Pontosan, vitte is a régit, el kell vele számolnia, nem volt opció, hogy a kezembe adja az újat és lelép. És igen, nem akarok sok tízezer Ft-t kiadni + garanciavesztést kockáztatni egy gépre ami még majdnem 2 évig garanciális. Drága volt, benne van az árban a helyszíni garancia, élek vele. Az más kérdés, hogy ha ezt a gépet most jelen állapotában bevinném bármelyik szervizbe, azzal a lendülettel hajtanának el, hogy biztos én barmoltam szét a kijelzőkeretet...
De a legjobbat nem is mondtam, azzal kezdte, hogy kivette az akksit (eddig jó), csodálkozott, hogy hm, milyen vékony, és kezdte is bontani, mondtam neki, hogy van ám benne másik, belső akksi is, szóval úgy kéne hogy BIOS-ban akksi disable, másik akksi leköt, és akkor van áramtalanítva, de nem nagyon hatotta meg a dolog, á, jólvanazúgy
mondjuk ha baj lett volna, gondolom gariban kapok zsír új gépet, szóval nem tettem szóvá, de azért egy Thinkpad szerelőnek ezt talán tudnia kéne, minden szerelős video ezzel keződik a neten...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
azbest #75539 üzenetére
Igen, én is csak zsebre vágom, aztán otthon elrendezem azt a 40 szelvényt és iratcsipesszel összefogom.
-
_Petya_
őstag
válasz
azbest #75526 üzenetére
Igen, mert sok embernek leküzdhetetlen akadályt jelentett a korábbi parkoló cetlik beszerzése, az SMS küldés meg ügye űrtechnika, aprót dobálni a kék dobozba, az való nekik.
A legjobban azt sajnálom, hogy ha jól tudom, ezzel megszűnik a napi jegy, illetve ugye korábban ha vettél egy jegyet bárhogyan (SMS/papír) akkor az érvényessége alatt bárhányszor átállhattál máshova, na most ez megszűnt, most ha átálsz máshova, vehetsz új jegyet.
-
-
tisn
addikt
válasz
azbest #75278 üzenetére
Nem olyan sima a hdmi->displayport átalakítás valsz és nem megfordítható az irány az adapternél, a passzívnál is van szintillesztés.
laptopon csak dp van, igy hasznalom mar jo par eve filmnezesre (uj tv-vel mar nem annyira, eleg jo a beepitett medialejatszo + ugyis szar a kep mert lcd
)
-
quailstorm
félisten
válasz
azbest #75179 üzenetére
Konkrétan érdekesnek tartott régi szemetet akarok videóra venni, amit belső recorderrel nem lehet, mert vagy saját 3D APIs (Matrox, S3 vagy MeTaL), vagy simán csak marha gyenge a gép.
Már a logoutomban látott 486 laptopnál is el kellett lopnom apám monitorját egy időre, mert a CRT-ben minden látszott, csak a kép nem.Erre a célra eredetileg egy klasszik régi IBM 1024x768-ast akartam. Kaptam helyette egy 1280x1024-est áprilisban, csak le kéne mosni, meg áttolni magam ezen a szemeszteren is.
Ja igen, nekem nagyon jó megoldásom van a flicker-free-re, felnyomtam a fényerőt
A cikkben mindjárt az első képen ott van az ingyen elvihető CRT monitor. -
kovaccss
tag
válasz
azbest #75152 üzenetére
Pont ezt látom én is, azokat a monitorokat hirdetik, amik gyenge képminőségűek, ezeket cserélték jobbra. Ha nekik nem jók már, akkor nekem se. Nincs értelme CRT-ről 10 éves TN-re váltani, pláne akkor nincs, ha 10e-ért van. A bontókban, használtcucc kereskedőknél is 2003-2009-esek vannak, mind TN-es.
Az nem normális, hogy 10-15 év alatt esik a monitorok ára az ötödére (50e-ről 10e-re), más műszaki cikknél nem ez van. Az újan 50e-es monitornak, TV-nek 5 év múlva már 10-12e-be kéne kerülnie.
A CRT 30 kg, 15 éves, hiába 5-6e, a TN hiába 5-10e, nem jó, IPS-es nincs használtan 10e körül, az új IPS+ normálisak meg 40e fölött kezdődnek. A 25-35e-es újak nem sokat érnek, ahogy látom, és még mindig sok a TN-es. Márpedig 4 jegyű összegből kell megoldanom a monitorproblémát min. 5 évre. -
Rick4
félisten
válasz
azbest #75152 üzenetére
Mondjuk ehhez képest veszel egy 32"-os Samsung LED TV-t, aminél egy kis trükkel a HDMI bemenetről minden képjavító mókát kikapcsolsz,és gyakorlatilag kapsz egy kiváló monitort, amit emellett tévének is használhatsz. Az emberek áltlaában vagy gépeznek, vagy tévéznek, azért kár még egy eszközt tartani, hogy amikor az egyik ki van kapcsolva, akkor bekapcsolhasd a másikat... Nekem már vagy 10 éve tévé a monitorom, a sokadik után is azt mondom, ez a tuti, most épp egy 50"-os blaupunkt van, több, mint 2 éve szolgál becsülettel.
-
-
Rawulf
őstag
válasz
azbest #74917 üzenetére
Ha már nézni kell valamit, akkor sci-fi rajongóknak szűkös a kínálat jelenleg, de:
"Nagyon rég vártunk már egy ilyen sci-fi-sorozatra" -
Gergello
addikt
-
Gergello
addikt
válasz
azbest #74127 üzenetére
Azért raktam be azt a jófogás linket, mert nagyobb webshopokban rövid keresés után 8-9000 Ft találtam cat6 kábelt.
Poe-hez kell, igen.
Eddig úgy néz ki, hogy van 4 kamera+splitter, nvr, poe switch, már csak össze kell szerelni.
Ahonnan ezeket rendeltem, onnan vettem -ahogy mondtad- tömör rézeres kábelt valamennyit, de ott se rakták rá a csatlakozót sajnos.Lehet biztonságtechnikai boltból kellene megvenni a kábelt.
Amit Rick berakott -most már látom, hogy- kettőt az árban jó, de nem írják, hogy tömör rézeres lenne.
-
ShadowX
őstag
válasz
azbest #73884 üzenetére
Sokat gondolkodtam, hogy leírjam -e erről a véleményem, de végül is miért ne? Ez is csak egy vélemény lesz a sok közül.
Szegről-végről ugyanarról beszéltek Rick-el. Amúgy, amit írtál sajnos volt alkalmam személyesen megtapasztalni. A legrosszabb az egészben az, hogy észre sem veszed és magával is ránt a többi ilyen mentalitású ember. Egyszerűen úgy érzem, hogy két generáció közé szorultam. Egyfelől itt van a szülök/nagyszülők vonulata a legyen a munka bármilyen rossz is, ha biztos akkor meg kell tartani vs. a mai "fiatalok" hozzáállása, akik fogják a cókmókjukat és lépnek.
Kisvárosi gimnáziumból jöttem Szegedre. Ahogy írod. Voltak olyan osztálytársaim az általánosból, akik Ságváriba, Deákba, Radnótiba jártak. Nagyon sokra vitték (legalábbis így látom) és aztán ott vannak azok, akik a kisvárosi gimnázium után ott is maradtak a kisvárosban és megkeseredtek, elhagyták magukat, stb. Az ilyenekből lettek a helyi "kiskirályok", akikről a helyi kis putri szórakozóhelyeken beszélnek, és odavannak értük a tizenéves kislányok...
Na ebből lett részben elegem, illetve abból a negatív hangvételből-hozzáállásból, amit az ilyen emberek létrehoznak maguk körül. Azt tapasztaltam, amit írtál, hogy ezek nem is képesek más létet elképzelni maguknak, csak a rabszolga, "éppen elvagyok és mindenki mást hibáztatok érte" életet. De marha nehéz ám egy ilyen körből kiszabadulni, mert ezek a negatív energiák képesek a pozitív hozzáállás maximális kiírtására. És ebben az állapotban hónapok, sőt évek telhetnek el.
Aztán jött nemrégiben a feketeleves. Felmondtam a munkahelyemen (végül közös megegyezés lett belőle). Az addigi jópofát vágó kollégák elmondták a véleményüket a döntésemről (nem mintha kérdeztem volna
). Pontosan az általad részletezett "kondícionált" emberekről beszélünk, akit a szervezeti hírek, struktúra és a vezetők arra idomítottak, hogy örüljenek, hogy van állásuk és fogják be, mert ennél jobb helyük nem lesz. Szóval jöttek olyan dumákkal, hogy "mégis mit gondolsz, majd jobbat találsz?", "ilyen fizetést úgysem kapsz máshol" (nemrégiben volt a bérek rendezése valamilyen szinten), "nem vagy te normális, nem hiszem, hogy találsz valami jót", stb. Olyannyira meggyőzőek voltak, hogy majdnem el is hittem, hogy nem volt jó döntés, amit meghoztam (gondoltam, ha már 10-ből 9-en ezt mondják, akkor csak lehet benne valami). Valahogy nem tudják elképzelni, hogy van élet egy adott cégen kívül is és hogy nem kell feltétlen egy helyen eltölteni 20-40 éveket (persze lehet). 6 évet töltöttem el itt, de a végén már alig vártam, hogy eljöhessek. Szóval jó időbe telt felismerni a helyzetet és megtenni a szükséges lépéseket. De mi a helyzet akkor, ha a "csapat" egyik fele, aki így viselkedik mondjuk a családodból kerül ki? Na akkor már kicsit bonyolultabb a helyzet. És mi van akkor, ha a nagy kupacban te vagy az egyetlen, aki nem úgy gondolkodik? Na ez is sz@r egy helyzet (mármint meggyőzni az ilyen beidomított, berögzött elméket a saját, más elképzelésedről).
Ezzel szemben van az, amit Rick is mond, hogy a saját kezedbe is lehet venni a dolgokat. Nem könnyű, nagy kockázatokkal jár, azonban ha kitartó leszel és piacképes a dolog, akkor működni fog.
Mindössze csak erre akartam reflektálni: "Aki csak ezzel találkozik, az el sem hiszi, hogy lehet másmilyen élete." Képes lekötni ez a gondolat nagyon hosszú időre és sok időt és energiát emészt fel megszabadulni tőlük. Valamint sok konfliktust is szül.
Végül nem bántam meg a döntésemet, azóta beigazolódott, hogy jól döntöttem. Most a következő lépésen agyalok. Az viszont biztos, hogy az ilyen embereket mostantól kezdve ott kerülöm, ahol tudom, mert csak ártanak. És a legbosszantóbb az egészben, hogy magának sem tesz vele jót, csak feszültséget próbál levezetni rajtad. A sajátját. Igazából nem értem "aggódott" egyik sem, hanem saját magáért. Mert én meg mertem lépni valamit, amit ő sosem fog, mert nem tudja a komfortzónáján (ehhhh, de utálom ezt a mostanság felkapott szót) kívül elképzelni az életét, csak idomítottként a kerítésen belül. Valójában irigy volt az összes "rosszakaró" (legalábbis mostmár így látom).
Szóval azt felismerni, hogy lehet más is az életem, nem is olyan rossz dolog.
-
Rick4
félisten
válasz
azbest #73902 üzenetére
Szerintem te ezt a kockázatot félreérted.
A vállalkozó kockáztat, és pénzt bukhat.
A munkavállaló kockáztat, és mit bukhat? Alapfizetése van, éhen nem hal, max eltelt különösebb erőlködés nélkül a hónap.
Ehhez képest ahogy én tapasztalati alapon látom:
Amennyiben a munkavállalónak van egy feladata, és nem végzi el jól, akkor rendesen ki kell fizetni? Igaz egy egy sepregetős udvarosra, targoncásra, teherautósofőrre is, akár úgy is, hogy előbbi órabérben kap, teljesítménybérben, utóbbi km pénzben. Ha nincs megfelelően elvégzett munka, akkor még egy szoftverfejlesztő se tarthatja a markét, vagy tévedek?
Viszont amennyiben jól csinálja a munkáját, annak jár a bér, teljesítménybér, prémium, 13. havi, stb stb stb. A területi képviselői állás az pontosan olyan munkakör, ahol ösztönző jelleggel érdekeltté tudod tenni a munkavállalót az eredményesebb munkavégzésben. Itt nem az a lényeg, hogy kettőkor már az órádat nézegesd, hogy mennyi van még hátra, ha reggel 9-ig megcsináltál 3 millió rendelést, szerintem a munkaadót se érdekli, hogy elmész vásárolni, ügyet intézni, vagy az asszonyt viszed fürdőbe...
ÉS bizony ez a korrekt az alkalmazottal szemben. Itt nem az a cél, hogy az alkalmazottnak legyen hol eltöltenie a napját, hanem hogy termeljen, termelje ki a saját bérét, és még egy keveset.Vagy fordítsuk meg:
Az alkalmazott kap 200 nettót, de látja, hogy havi 6 millió forgalmat összehoz, és tudja, hogy abból a haszon legalább 1 millió. És azt gondolja, mekkora genyaság ez, abból az 1 millióból igazán kaphatna még 150-et, hiszen jól dolgozik, de nem kap, mert fix béren van. Mi fogja motiválni következő hónapban, ha a pénz ugyanannyi így is, meg úgy is?A közmunka program alapja, hogy az embernek nem segélyt fizetnek, hanem közmunka után fizetést, de ez nem egy fix, évekig szóló állás, szokd meg, hogy reggel felkelsz, elmész dolgozni, és ha megszoktad, rájössz, hogy máshol is dolgozhatsz annál többért, add át a helyedet másoknak, akik még mindig nem dolgoznak.
Az persze más kérdés, hogy mit meg hogy lehetne ezzel kapcsolatban is jól csinálni, meg mi lenne, ha nem lenne annyi ellopott pénz.. -
-
Gergello
addikt
válasz
azbest #73902 üzenetére
Egyik sem volt rossz példa, mind más-más munkakörre vonatkozott, ahol más-más a berzés alapja.Elképzelhetetlen? Ilyen munkakörökben talán évszázadok(!) óta más-más a bérezés alapja. Attól, hogy pont az informatika (mondjuk azon belül a fejlesztés, mert ugye elég szerteágazó) világát nem írtam le még léteznek azon kívül mások is. Azért, mert valaki nem ismeri egy terület sajátosságát és rámondja az amúgy annak bevett, évszázadok, de tizedek óta biztosan működő rendszerére, hogy beteges, az elég szűklátókörűség. A világ (nem csak Magyarország) nem olyan egyszerű, hogy bármi van, kap mindenki egy fix fizetését és kész.
-
Gergello
addikt
válasz
azbest #73899 üzenetére
Kereskedelemben ez az egész világon így szokás.
Sőt gyártásban van olyan, hogy norma, amit teljesíteni kell. Gondolom ez is teljesen elképzelhetetlen akkor ?
Olyan is van, ahol az alapján fizetnek, hogy hány olyan darabot csinálsz meg egy nap, ami átmegy a meon.
Akkor szerinted ez is kockáztatás, mert ha nem dugtam tegnap, szar napom, kevesebbet tudok megcsinálni, akkor veszélyes, kockázatot vállalok mert lehet kevesebb pénzt kapok ? -
Gergello
addikt
válasz
azbest #73895 üzenetére
Nézd, az én oldalamról nézve egy magas fix fizetés a kockázat. Tapasztalati példa alapján felesleges vállalni. Most is az informatikához hasonlítod gondolom, ahol az összes munkavállaló, meg úgy általánosságban véve bármilyen munkavállaló dúskál az állásajánlatokban. Hát nem abban az országban élünk szerintem, bár most mondták, hogy 2,8% csak a munkanélküliség, biztos van egy képlet ami ezt adta ki.
-
Rick4
félisten
válasz
azbest #73891 üzenetére
Ez a jutalékos teljesen rendben van, tizenéve az utolsó munkahelyem a würth volt, na ott aztán lehetett alkotni, minden listaár a normális triplája, adj el, ha tudsz, és ott is ilyen rendszer volt, ha volt forgalom kerestél, ha nem, akkor nem. Nyilván ez nem is azoknak való, akik elpapírozgatnak egy irodában 8 órát, vagy egy szalag mellett állnak napi 10 órát. Az nyilván még más világ volt, a fix alapbérünk kezdőként 2002-ben 35 ezer bruttó volt, utána lett 50, erre jött rá ilyen- olyan jutalék, a leosztott területeken lehetett havi 1.5M-s forgalmakat csinálni, ebből a beszerár lehetett 500, a maradék 1M-ból a vízfejnek ment 800, a területi képviselőnek 200 bruttóban.
Van olyan kollégám, aki már régen más cégnél, de pont ugyanazt csinálja most is, és ugyan dolgozik vele eleget, de Szegeden lakik, és havi 4-500-akat keres rendszeresen nettóban, teljesen korrekten bejelentve, ott viszont az eladási árak is jók, tehát nem kell ismeretség, könyörgés, stb.. ÉS tök átlagos cégekhez jár, egy- két nagyobb is van, de havi 5-6M-s forgalmakat csinál, rezsianyagok, csavarok, munkavédelmi cuccok mindenhova kellenek.Ja, van Szegeden rengeteg cég, aki saját erőből, saját zsebből, nulla politikai kapcsolattal, kizárólag a megbízhatóságából és a hozzáértéséből kovácsolt tőkéból jutott el oda, ahol van, ismerek nem egyet, akinek soha egy forint hitele nem volt, és 100 milliói vannak tisztán, legálisan, leadózva. Ennek ellenére minden reggel kel, és megy az üzembe, csinálja a dolgát. Ha nem tenné, az emberek ellopnák a vágókorongot, a kesztyűt, az alapanyagot, a munkaruhát, pedig becsületesen meg vannak a melósok fizetve. A raktárkulcs a mai napig nála van. Na erről ennyit
-
Gergello
addikt
válasz
azbest #73891 üzenetére
Miért szerinted egy ajánlat esetén a munkáltatónak kellene vállalni az összes kockázatot ? Mert ha csak ilyen gondolkodású munkavállalók vannak akkor megtartom az összes kockázatot (ami amúgy is az enyém) és az összes pénzt magamnak. Hány olyan alkalmazott volt, hogy én termeltem ki a fizetését...
Ez kereskedelem, nem informatika. Itt nem egy terméket, programot állítasz elő.
Nagyon magas fix alapfizetés esetén semmi motivációjunk nincs az embereknek kereskedelemben dolgozni. -
Rick4
félisten
válasz
azbest #73884 üzenetére
Na de pont ezt mondom, aki a médiából tájékozódva dönti el, hogy akkor most ő jól érzi magáz, vagy a z országos helyzetre tekintettel rosszul van, nem pedig maga teremti meg a saját komfortzónáját, azzal mégis mit akarunk tenni? Magáért se hajlandó (vagy képtelen) tenni. A szorgalom, a tehetség, és az önmaga életének jobbá tétele pedig elég szorosan összefügg. Amennyiben valaki nem tud felülemelkedni az esti barátok közt- nézésen, az egészen biztos nem lesz 3 diplomás egyetemi docens, sebészprofesszor, 30-50 emberes cégvezető, ezek a dolgok egészen egyszerűen kizárják egymást, térben, gondolkodásmódban, igényességben, és időben is.
Erre az iskolázottságra azért annyit mondok, hogy aki közepes tanuló valahol, és ugyan rendezett, de szerény családban nő föl, tehát otthonról nem lát példát, de van benne kurázsi, szorgalom, az lehet simán cégvezető, sokszoros milliomos, aki kitűnő, és gazdag családban, vállalkozói szemlélettel szembesül világ életében, abból simán lehet egy középszerű alkalmazott. Mi a különbség? Csak az, hogy az ember a körülötte lévő világból mit lát meg, és abból mit képes a saját előnyére fordítani.
Nézhetsz te híreket az M1-es, az RTL-en is, lehetsz tájékozott (vagy csak félretájékoztatott?) de ha nem tudod megszűrni az infót, és a mindennapjaidban használni, akkor lényegében tökmindegy, hogy más elvállal egy munkát alacsony fizetésért, mert te nem teszed, keresel jobbat. És ezt akár 3-4 havonta megtehetnék az emberek, ha nem félnének az új kihívásoktól, a komolyabb feladatoktól, (akár lehet ez vállalkozás is, még jobb is) mert ugye a bizonytalanság... Ismerek olyat, akinek sok milliója, háza, autói vannak, mégis dolgozik egy helyen becsülettel, a saját vállalkozása mellett 120-130 ezerért, és beosztja ami van, mert jó az, hogy ők fizetik a járulékait. Pedig esze, és lehetősége is lenne valamit csinálni, de nem, jó az úgy.. Az ideje meg elmegy a más hasznára. És ő még a jobbak közé tartozik, az emberek nagy része sajnos szereti, ha az idejét mások osztják be, sőt, mások mondják meg neki ,hogy mit és hogy csináljon. -
Gergello
addikt
válasz
azbest #73884 üzenetére
1. Nézd, úgy elég csalóka, ha 400-500 e Ft-os informatikus fizetésekhez hasonlítjuk.
2. Főleg egy olyan szakmánál, ahol mondjuk 1 hónapig nem lehet fizikailag mérni a sikerességet. Nem egy lefut-e a programkód a vizsgálat ? Valahonnan el kell indulni, ezért vannak ezek a szakmák alapfizetés + jutalék bérezéssel.Odaraksz egy 400-as nettót, akkor ha valaki 1 hónapot kihúz valahogy, akkor már jó pénzt keresett. Ügyes ember 1 hónapot végig alibizhet akár... Vagy mit kellene szerinted, 1. hónap 400k fix meg egy 5 millás elvárt forgalom ? Ki felelne meg szerinted ?
-
Gergello
addikt
válasz
azbest #73867 üzenetére
Az offtopicos részt a végén mire érted ? Arra, hogy az unió nem engedné, hogy a közmunkások infrastruktúrát építsen vagy félreértettem a végét ?
Azt olvastad, hogy most már gyárakba, üzemekbe is küldhetők lesznek majd a közmunkások ? Építhetik az akármelyik földesúr uradalmát. Ezt biztos megtámadja majd az unió, lehet majd rájuk köpködni.
(Ennek egy light verziója már most is ment, azzal, hogy az önkormányzat saját üzemeltetésű létesítményeibe küldte a közmunkást szakmunkás helyett !! Nálunk a faluban az önkormányzat által üzemeltetett étteremben a felszolgáló, szakács, kisegítő ... mind közmunkásként van foglalkoztatva.
-
Rick4
félisten
válasz
azbest #73867 üzenetére
Amíg államilag azt próbálják az emberek fejébe verzni, hogy nem ér semmit a munkájuk,
Ha valaki dolgozni akar, pontosabban szorgalmas, és ne adj isten ért is valamihez, annak teljesen mindegy, melyik országban él, ott milyen színű kormány van hatalmon, és azok mit próbálnak a fejébe verni. Már elég régóta az van, hogy az ember sorsáért csak önmaga tehető felelőssé.
Igen, akárkire igaz, hogy ha az épp aktuális munkaköre, fizetése nem tetszik, akkor el kell menni egy jobban fizető melóba. Ugye nem hisszük, hogy bárki is megakadályozhat egy ilyet, ha az illető komolyan gondolja?
-
Rick4
félisten
válasz
azbest #73792 üzenetére
A parkolózóna kezdetét minden kereszteződés után jelölni kell, erre a felső tábla jó. A megállni tilos tábla hatálya a feloldó tábláig tart, ezt kitehették 10-20 méter után is, tehát a következő sarokig akármennyi hely lehet parkolásra, de van, ahol nem szabad megállni, ez is jó így, semmi baj sincs vele, mellé elszállításnak nézel elébe a kiegészítő tábla alapján, ha mégis szabályt szegsz, az is rendben van. A legalsó tábla meg azt jelzi, hogy a tiltás a jobb oldalon érvényes.
-
Rawulf
őstag
-
ShadowX
őstag
válasz
azbest #73527 üzenetére
Nyilván a 256-os SSD-k ára kezd a nagyon elfogadható szintre csökkenni. Most annyi, mint nekem anno a 128-as került.
Gondolkodtam is a cserén, de aztán rájöttem, hogy az elmúlt 2,5 évben elfértem rajta nagyon bőven + az 500-as HDD és a 2TB-os NAS elég a filmeknek, fényképeknek, videóknak, stb.
Mondjuk a hibernálást kikapcsolom, azzal lehet nyerni pár gigát. Nekem csak az alap dolgok vannak fent, Win10, Office2016, böngészők, multimédia alkalmazások. Semmi komolyabb tárhelyet igénylő dolog. De valóban jobban megéri a 256-os már ha az árakat nézzük.
-
Rick4
félisten
válasz
azbest #73527 üzenetére
128-as SSD van a gépemben, minden frissítés, a napi dolgokhoz szükséges program fent van, a 120-ból formázás után 118 használható, ebből 83GB jelenleg is szabad. Minek a 120-asnál nagyobb? Filmet- fényképet tárolni nem jó, arra ott egy nas a nagyobb SSD árkülönbözetét már lehet is arra költeni. Nekem felcsatolt mappákkal ott a nas 3TB-os vinyóval, ennél jobb megoldás úgysincs..
-
vizslakutya
senior tag
válasz
azbest #73516 üzenetére
Lenovo Z 50-70 volt,alaplap halt be rajta,elméletileg javítható,gyakorlatilag nem éri meg vele foglalkozni.
Most egy Dell van kinézve,alapból 3 év gari+2 év a szalongari .(jöhet róla vélemény,ha valakinek van.
)
-
válasz
azbest #73508 üzenetére
Akkor a technisat tuner miért tudott jól működni? Annak nem számít a túlvezérlés? A technisathoz 2009 óta nem adtak ki újabb drivert és a mai napig működik.
Nem tudom mennyire értesz hozzá a technisat tunere egy elég nagy fémkalitka alatt van, míg a tbs-é szintén fémkalitkában van de az jóval kisebb kompatkabb, meg az egész kártya sokkal kisebb mint a pci-os technisat.
Lehet hogy a technisat tunere mellé beépítettek egy olyan alkatrészt ami kezeli a túlvezérlést?
De egyébként meg egyáltalán nem biztos hogy túlvezérlésből ered a probléma, akik Mo-ról rendeltek TBS tunert mind ugyanerre a hibára panaszkodtak az ország különböző részein, nemcsak digi hanem tarr felhasználók is. Minden háztartásban túlvezérelt lenne a kábel? Az nem lehetséges hogy a moduláció tér el a nyugat európaitól? Tehát van valami kváziszabvány amit a magyar szolgáltatók előszeretettel használnak, csak nem kötik az orrunkra?A technisat tunert anno hivatalosan forgalmazták nálunk, tehát ha van valami magyar sajátosság arra nyilván alapból felkészítették.
-
Gergello
addikt
-
Gergello
addikt
-
Gergello
addikt
válasz
azbest #73187 üzenetére
2. Felet mersekelten ertem, pl a kotoszavakat azokat igen lol.
Az a baj, hogy ezen a telehelyen nincs sok opcio netre. Van az invitel 5/0,5 a netsurf ezzel nem igazan voltunk megelegdve az elozo helyen plussz eleg magas arat adtak ide, illetve ezek a mobilnetes agymenesek. Lehet meg kellett volna kotni az invitelt csak ott nagyon kicsi a savszel... vicc hogy szegedtol 15 kmre faluban jobb netet tudok kotni mint bent a varosbanVoipra, szerverre barmire nem latok ra. Magyar voip szolgaltatotol vettunk egy 62.es szamot voipshop.u amugy meg van egy express talk nevu kliens. Szoval szerverre, barmire semmi rahatasom. Van egy login informaciom es ennyi, ez egy prepaid szam.
-
finest
addikt
válasz
azbest #73146 üzenetére
Aszem sokaknak meggyűlik még a baja a katasztrófavédelemmel, ha belefolynak a kéményseprésbe. Nem akarok itt senkit se megbántani, de messze a legkacifántosabb csapatnak tartom őket a rendvédelmi szervek közül - N.B. nem tévesztendők össze a tűzoltókkal. Iskolai közösségi szolgálat kapcsán volt velük dolgom, emlékezetes eset, hogy valami május elsejei programhoz statisztákat kértek a suliból. Bár sokan jelentkeztek, végül csak azokat engedték részt venni a műsoron, akik korábban már megkezdték, vagy teljesítették náluk a közösségi szolgálatot és így részesültek balesetvédelmi oktatásban. A diákoknak egyébként sebesült, ájult embereket kellett volna alakítani a programon... Bár segítőkészek, együttműködőek voltak, ez a sarkosság, maximális szabálykövetés a legjelentéktelenebb ügyekben végtelen kiakasztó tudott lenni.
Ez a szikrafogó pont ilyen, már alig várom, h hozzánk is jöjjenek. -
veze
őstag
válasz
azbest #73136 üzenetére
elvileg akkor kell szikrafogó ha jól tudom ha a kémyén körzetén 15 méteren belül éghető anyagu tetöfedés van (nádtető, bitumenes lemez, zsindely) a cserép az nem gyullad meg szikrától..
Viszont ha az én tetőm zsindely és 15 méteren belül van a szomszéd kéményéhez akkor a szomszédnak is kell felrakni Én még nem nagyon láttam kéményen ilyet...
Ez amit linkeltem azért ilyen kerek, mert a szabvány méretű saválló rozsdamentes kémény béléscsőre készül, és csak simán rá kell húzni.
Elvileg a kistéglábol rakott kéményeket is ki kell bélelni ilyen csövekkel most már . Ezeknek métere "potom" pár ezer forint.. és a legritkább esetben lehet csont ( és bontás) nélkül behúzni egy meglévő téglakéménybe ( ez tapasztalat, egyet megcsináltam így. 130-as kémény, idomokkal stb csak az anyag kb 60-70e volt, évekkel ezelőtt
[link]
Egyébként ha nincs béléscső ugy sincs mire ráhúzni, akkor valami ilyesmiben kell gondolkodni :-) [link]
és nem kell több ezer forintos cuccra gondolni. Egy drótváz és körbetekerni 10x10mm -es hálóval, vagy libahálóval többszörösenigaz hogy nem rozsdamentes és egyszer elrozsdásodik kilyukad, de amig nem, addig ugyanugy megfogja a szikrát ? mint a 10ezer forintos saválló
Egyébként mekkora szikra az amit a gyári 10x10mm hálós megfog? az már parázs... a szikra az én fogalmaim szerint ekkora rostaméreten átmegy simán.. -
DarkByte
addikt
válasz
azbest #73037 üzenetére
Nem rossz. Viszont nincs UV lámpám még. De lehet ezek szerint be kellene szerezni egyet
tisn: reluxa azért nálam van az ablakokon.
De én pl. nem tudok világosban jót aludni és nem poén reggelente arra ébredni hogy már 6 órakor világos van a reluxa ellenére is. Persze most megoldottam átmenetileg albérletből kimaradt függönyök felcsipeszelésével, csak ez így eléggé gányolt.
De nem baj, annál jobban értékelni fogom amint lesznek szép odaszabott függönyök.
-
Ted_Beneky
senior tag
-
kovaccss
tag
válasz
azbest #72816 üzenetére
A problémáim mind valósak. Minden nap kell a neten és itthon dolgoznom, hogy a járadékomat kiegészítsem.
Egyáltalán nem unatkozom, inkább sokkal több dolgot akarok megcsinálni, mint amennyit meg tudok.
A hobbimból lett a megélhetéskiegészítés. Nem ezt akartam. Nem tudok sehová se mozdulni, mert kevés a pénzem, és senki nem segít, csak akadályoz. Úgy látszik hogy 2 féle ember van, aki árt nekem, és az, aki tudna segíteni, de nem teszi. Senki nem fog olyan dolgokban segíteni nekem, ami neki nem érdeke, és főleg olyan dolgokban nem, amiktől nekem jobb életem lehetne. Akkor inkább a saját életét fogja jobbá tenni. -
FIREBLADE78
addikt
-
martonx
veterán
válasz
azbest #72453 üzenetére
Hol írtam azt, hogy ne oltassunk?
Nem vagyok védőoltás ellenes, természetesen egyetértek azzal, hogy komoly betegségek ellen oltassunk. De amikor már bárányhimlők ellen is oltatunk (egy szimpla influenzának nagyobb a halálozási, szövődményes aránya), akkor az már erősen a ló túlsó oldala.
A többi meglátásoddal maximálisan egyetértek.
-
csoszogi
tag
válasz
azbest #72385 üzenetére
"Amúgy egy vicc, hogy az éppen aktuális divat szerint mire mondják, hogy egészséges és egészségtelen."
Ez pontosan igy van, sorozat is keszult ebbol, lattam is, teged is emlegettek benne
mar a korai 1920-30-as evekben publikaltak a veszelyessegedet, de tobb volt az elonyod meg a profitod aztan meg most is betegednek meg emberek ettol a szuper anyagtol. Egy kicsit en is dolgoztam vele, remelem nem lesz bajom, mert hosszu a lappangasi ido...
Vagyis alapvetoen a "xyzlobbi" (barmi behelyettesitheto) ami meghatarozza mi is jo jelenleg nekunk
Az olajpalma ultetvenyek iszonyatos termeszeti karokat okoznak, mert kegyetlenul irtjak a termoteruletek miatt az esoerdotA Vadasparkban is van egy figyelemfelhivo tabla a tevek kornyeken errol, de nagy szakirodalma is van.
En nem sult hus sutesre hasznalom a kokuszzsirt, nekunk arra jo az etolaj is, hanem minden mashoz, ahova inkabb zsir kellene.
-
csoszogi
tag
válasz
azbest #72373 üzenetére
Ha belegondolunk, most is azt irja, hogy nem lehet főzni csapvízzel. Ugyanakkor minden etel amit megeszik valahol, csapvizzel keszul, ami elparolog belole az is csak tiszta viz, a szenny meg ott marad. Kb 500 gramm liszthez kell 250ml viz, hogy kenyer legyen belole.
Mashoz is kb enyyi kell (pizza, kalacs, zsemle stb). Valaki/valakik itt emlitettek, hogy igazabol ennek lelki hattere lehet. Az biztos, ha itt vegeznenk egy mini felmerest, kiderulne, igen sokan emlekszunk azokra az etelekre, amitol rosszul voltunk, hanytunk nem esett jol stb. Ennek evolucios oka van. Volt etkezesi zavaros ismersom, ahogy itt a kollega leirta milyen kedves volt a mama egyaltalan nem kizart ez sem, hogy ez a problema. Sok ilyen "nagy termeszetu" embert ismertem, oszt csodalkozott mikor problemas lesz a gyermeke. Raadasul ha valaki erzekenyebb lelkuletu, akkor jobban megviseli az ilyen dolog. Lehet a testvereire semmi nem hatott, tok normalisak. Igy meg nehezebb. Parhuzamos gondolatsor a nemi eroszak is: van aki tobbet ra se tud gondolni a himnemre, masok frigidek, megint masok felnottfilmes karrierbe kezdenek, de nyom nelkul keves ember lep tul rajta.
Tenyleg hadd kerdezzem mar meg, ilyen pszichomokus szakembernel jartal mar? Erre nincs lehetoseg, ismerve allapotod, hogy "felirjak" receptre, hivatalbol?ja amugy nem neked ment azbest...
teged veszellyes hulladeklerakoba vinnelek...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Eredeti játékok OFF topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Energiaital topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Asus ROG X13 Flow 2in1 Touch WUXGA 120Hz Ryzen9 5900HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 3050Ti Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest