- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Top cat
addikt
Ez még elég kulturált ehhez képest.
-
PROTRON
addikt
This was a triumph...I'm making a note here: Huge success!....
But there's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.
[cakeforeveryone] -
PROTRON
addikt
Céges 4 lemezes NAS-ban tavaly szeptemberben kezdtek haldokolni a WD NAS-ba szánt 4 TB HDD-k, de csak decemberig fajult olyan szintre a dolog hogy a főni felhívott hogy homeofficeom kényelméből menjek be irodába megoldani a helyzetet...
A vicc hogy összesen 5 év alatt 600 GB adat került fel rájuk, de azt legalább a Synology saját rendszere biztonságban megtartotta a 11TB háttértáron(ugye síno speckó "raidje" van rajta aktiválva)...
Ki lett cserélve 4 db 1TB Samsung PM883 server SSD-re, így most "csak" 2,7 TB az elérhető tárhely a korábbi 11 TB helyett, de mivel csak 600 GB adat jött össze 5 év alatt nem gondolom hogy egyhamar gond lesz belőle, ellenben az 1 gigabites belső hálózaton megdícsértek a kollégák hogy meggyorsult a fájl elérés...
Oké ahhoz hasonlították hogy 2 hónapon át nem értették miért akadoznak a folyamatok, mert nem tudták hogy haldokolnak a vinyók.De amikor rendesen mentek a HDD-k akkor is lassú volt...az egyetlen ami zavar, hogy ha nem decemberben hanem augusztusban egyből észrevettük volna, akkor ugyanaz a pénz 4 db 2 terrásat ért... : (
-
macilaci78
nagyúr
Biztosan meg fogják érte dicsérni az illetőt.
Nálunk a pénzügyes kolléga rendre utal már megszűnt, vagy megszüntetés alatt álló számlára, holott a partnerek a legkülönfélébb módokon hívják fel a figyelmet a számlaszám változására.
Legutóbb melyik bank is volt szarban, vonult ki Magyarországról? Akkoriban hirtelen több partnerünk is egyszerre jelezte a változást. -
cbmfan
senior tag
ugyan, elég lett volna méteres rézcső is folyékony nitrogénnel megtöltve!
ha már tuning volt olyan elvetemült aki egy Cedar Mill Cerkát 8.37 GHz-re húzott.
-
gozso
őstag
kénystermegoldások ezek... szarból várat tipikus esete
de valamit mindenképpen lépnem kell, ha használni is akarom a gépeketés... mivel nagyon felhúztak, azt hiszem ideje összeszednem a saját "kihelyezett" switch-eket, AP-kat...egyik sem nagy érték, általában cisco 100-as switch-ek, de akkor is.
-
PROTRON
addikt
Az én főnököm villamosmérnökként még mindig azt látja hogy a pdf nyiogatásra, 80 tabos böngészésre, word doksi szerkesztésre napi munka felhasználású AIO gépe tökéletes....
I3-2130 proci, tavaly óriási harcok árán de sikerült rábeszélnem második ram stickre, így már 2x4gb ddr3 ram és 250 ssd-re(persze legyen olcsó, mondtam frászt, kell ide egy MX500-as...), + igpu, 21 col monitorban.Hiába magyarázom neki hogy napi legalább fél-1 órát elbukik a homokórázáson és röccenéseken, nem érdekli amíg el nem füstöl az a gép, addig nem akar újat venni...pedig az ő "órabérével" belátható időn belül megtérülne az új 24 colos monitorral együtt a kb 220k-ba kerülő kis mATX irodai konfig...pusztán az hogy gyorsabban nyitja meg az anyagokat, hogy egy nagyobb rajz esetén nyomtatás nélkül is átláthatná anélkül hogy minden egyes ráközelítés során perceket kéne várnia...
Autocad-hez most már vett laptopot mert a 2007-esnél erősebb verziót nem tudta futtatni, de azt meg csak odahaza használja...mármint fixen csak odahaza...
Erről intézi az átutalásokat is, mert megbízik a kétlépcsős autentikációban.
Meg minden céges levelezést is, az hogy vannak köztük szigorúan bizalmas anyagok az sem érdekli... -
PROTRON
addikt
Nagyon jól renderel a 16k monitorod, egész valósághű képet hoztál össze erről a virtuál desktopban lévő PC-ről, mert hát oké hogy célgép kell mert az adott régi software máson nem fut, dehát ez megoldható tuti virtuál desktopban, szal ez olyan fake hogy kiüti a monitorom. : O
.
.
.
...mi van ha mégsem? -
-
-
wrongduke
aktív tag
Ismerős a helyzet. Íme én hogy szaktam csinálni és engem, hogyan tanítottak.
Az első 1-2 órában nincs gyakorlat, csak beszélgetünk az elméleti dolgokról. Ott nagy vonalakban kirajzolódik mi az amit tudnak.
Ha belőtted mi az amit tudnak, akkor jöhet a gyakorlat azzal kezdve, így relatív sikerélménnyel kezdenek. Éreztetni kell velük, hogy tanulni jöttek és ha kontrollált környezetben is, de dolgozzanak úgy, mintha valódi meló lenne és merjenek hibázni. Aki nem dolgozik az nem is hibázik, ha mégis hibázott, akkor meg ne söpörje a szőnyeg alá, kérjen segítséget ha máshogy nem tudja megoldani.Ez volt az első nap.
A maradék az meg minden csapatnál változó. Javaslom egy általános oktatási terv elkészítését, arra koncentrálva, hogy a legalapabb dolgokat megtudják csinálni a túléléshez. Az idő kevés, hogy profikat faragj belőle, de később legalább egy profinak be tudnak segíteni és közben tanulnak majd. Abból meríts mi az amit átadnál, tudnál átadni a melódból.
Ennek fényében látod mivel kell többet foglalkozni, mivel kevesebbet. -
DJGABI
addikt
Szerintem messzebbről kell kezdeni, vagy hát beszélgess velük mennyire vannak képbe. De akkor az előző csapat alapján kb semennyire. Te persze kened vágod, mert ebben dolgozol évek óta, nekik a GSM-es tudásra lehet hogy pl életükben egyszer se lesz szükség... Hálózatos résztől mondjuk nekem ezzel az OSI modellel, meg a száraz, papíron IP subnet számolgatással rendesen elvették a kedvem, de ha esetleg gyakorlatban/érdekesen prezentálni tudod nekik az hasznos lehet.
-
*Ropi*
félisten
Van az a vicc, hogy
- Elbeszélgettél már a lányoddal a szexuális felvilágosításról?
- Igen, elég sokat tanultam tőle.Azon a generáción valóban elég nehéz kiigazodni így, hogy még nem döntötték el, mik akarnak lenni (természetesen nem a továbbtanulásra gondolva).
Szerk.: (#42706) Silεncε:
-
*Ropi*
félisten
Valami egyszerű motivációval lehetne kezdeni, pl. feldobni egy nekik dedikált honeypotot, aztán letenni eléjük egy Nokia N900-at vagy valami lapost Metasploittal és megmondani nekik, hogy ha feltörik, akkor jutalmul 10 percig nézhetik az iskola női öltözőjét a belső kamerahálózatukon (természetesen előbb azt is fel kell törni, bár az könnyű, mert szinte minden második Kínai IP kamerán van backdoor).
1 órán belül hátradőlve élveznék a női esztétikát.
-
wolfman
veterán
Nagyjából egy éve én takarítottam ki, meg azelőtt is. Be is kentem neki jó hűtőzsírral. Csakhát használja és ezek szerint kicsit sem törölgetik. Én meg ha picike szösz is van valahol, már szedem le zsepicsücsökkel. :)
Az alkoholos korházi fertőtlenítőszer elég jó munkát végzett kívül belül. De, legalább nem dohányos gép. -
TESCO-Zsömle
titán
Én se, de muszáj. Távoli asztal, konstans 1mp laggal, ami időnként el is dobja a kapcsolatot a szerver felé, mert bár lehetne DIGI, vagy Telekom, mi Antenna Hungárián vagyunk. SAP még istenes, de egy PDF-katalógus megnyitása akár egy perc is lehet, átgörgetni rajta meg negyed-fél óra. Akik nem kliensen vannak, azoknak se rózsás, mert megatatott, hogy WinXP-n dolgozzanak S478-as vasakon.
Volt pár éve egy ilyen céges rendezvény, hogy levittek munkaidő után -kötelező jelleggel- a vidéki központba, ott -kiírás szerint- megvitathattuk volna az ottani dolgozókkal, felsővezetőkkel ,hogy mi, a tápláléklánc vége, akik mégiscsak használjuk azt, amit ők csinálnak, mit gondolunk, hogy lenne nekünk jobb. Ehelyett 3 órán át mosták a fejünket, hogy úgy is az lesz, amit ők kitalálnak, ha nem tudjuk eredménnyel alkalmazni, akkor a mi bérünk lesz kevesebb.
Na mindegy, itt hangott el az informatikai vezető felé, hogy az alkalmazott levelező keresője szar, kétszer ugyanarra keresve, nem ugyanaz a találati lista, amire az ő válasza az volt, hogy keressünk papír alapon.
Ugyanez az ember bármilyen felvetett (kár évek óta fennálló!) problémára csak kétféle válasszal tudott reagálni némi halandzsával megspékelve, összezavarandó azokat, akik nem értenek a gépekhez:
1 - Ezt nem lehet megcsinálni
2 - Őt erről a problémáról nem értesítették.Az egyik "Nem lehet megcsinálni" egy olyan funkció volt, ami 2 éve még benne volt a rendszerbe és köszönte szépen működött rendesen.
Szóval itt vagyok most, nem infós, csak elgyszeri eladó, aki néha érti is, mekkora marhaságot mondogatnak neki hozzá nem értő, lusta, kapzsi emberek. -
-
macilaci78
nagyúr
Mármint hogy wolfman-hoz vittek-e már gépet azzal, hogy a vadi új SSD-vel lassan bootol a gép?Amúgy meg az a vicces, hogy ilyen fizikai sérülés ellenére is az SSD maga lehet még ép és működhet, mert a nyák messze nem ér végig a házban.
-
macilaci78
nagyúr
-
Max a kiosztott IP-ket tudjátok MAC címhez kötni és azt logolni, ezt az ISP-knek kötelességük tárolni 2 évig.
Kvázi ezt csináljuk, csak fordítva.
Mindenki aki regisztrálja a MAC címét, az kap egy darab publikus IP-t az adott félévre. A publik IP-k viszont emeletenként vlan-okra vannak osztva, és a wifi ezért lesz kényes, mert az AP-nak 10 vlan-t is ki kell osztania adott esetben, emellett roaming + egyéb kényes dolgok.ugye nem ezt a majdnem 1000Mbps-ot osszátok szét 1000+tanári kar felé?
Tanári kar nincs a kollégiumban, csak egyetemista hallgatók (kiemelt mentor hallgatók felügyelnek a rendért).
A kérdésre válaszolva 2 gigabites optikánk van (már rég akarunk/tudnánk 10-et fogadni, de a másik oldal is a mi problémáinkkal küzd, a rég befagyasztott fejlesztések miatt túlterheltek már).
Ez a sávszél megy fel az emeletekre 2x 1Gib réz uplinken (kb 100 embernek). Bár kevésnek tűnhet, nagyon nem az. Ha nem csinálnánk forgalomszámlálást, egy-ket ember képes lenne az egész enkórt letölteni egy éjjel alatt (ami btw egyetemi hálón tilos). -
Nem így értettem. Ez egy egyetemi kollégium, öntevékeny szakmai körként üzemeltetjük a hálózatot, az egyetemtől kapunk linket. Sajnos ahhoz, hogy a cca. 1000 felhasználónknak tudjunk wifi-t biztosítani, és mellette biztosítsuk az olyan elvárásokat, mint pl. egy adott IP mögötti felhasználó bármikori beazonosítása kb 1 évig visszamenően, ahhoz drágább eszközök kellenek. A pénz egyszer már megvolt rá, csak aztán jött az egyetemeken bevezetett kancellári rendszer, és hát hiába volt meg a lóvé, és hiába nem közpénz volt - tehát a kancellárnak semmi köze nem volt hozzá - senki nem mert a sarkára állni. Jelenleg ott tartunk, hogy az ország egyik legnívósabb egyetemén egy koleszban sincs rendes wifi. A kábeles net ugyan gigabites, de változók az igények. Az ilyen-olyan szupervékony gépek miatt pl egyre gázabb a helyzet, mert azokon már nincs dedikált ethernet. Erre gondoltam a sajnossal, illetve arra, hogy tudom mi lehetne már...
-
ViZion
félisten
Ha lassú a gép, akkor megoldás lehet ilyen turbógyorsító alkalmazásokat telepíteni. Legalább 8-at, akkor van értelme...
Meg 2 AV, az a biztos. Gyorsabb lett? Nem? Akkor kék ledet, az megoldja.(#39706) staker: LAN-ról nézd meg, h van-e zárt driver hozzá. b37 vagy ilyesmi csomag (nem emléXem pontosan, nálam ilyesmi kellett, amolyan mindent bele driver cucc) is kellhet, de kiírja, vagy 2 perc gugli és írják, h miként tudod beazonosítani a vasat és a drivert hozzá. Arra figyelj, nehogy több drivert is engedélyezz, mert akkor sem műXik.
-
-=RelakS=-
veterán
"egy ép-kéz-láb antivírus"
Pendrive szerverbe bedug, Symantec EP kis ablaka feljön: "Megakadályoztam, hogy az explorer.exe megnyissa az autorun.inf-et".
Köszönöm, jóbarát, nincs autorun.inf a pendrive-on
(legalábbis én nem látok rajta, pedig szeretem látni a rejtett/system fájlokat is)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- PS5 Slim+ 2x Dualsense Wireless Controller garanciálisan
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest