Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armagedown
őstag
válasz
Mercutio_ #43499 üzenetére
Nem, csak a támogatási idő végéig fogod kapni a biztonsági frssítéseket, aztán muszály telepíteni a feature update-et is.
Az Enterprise verzió esetén 30 hónap a támogatás, tehát az adott buildhez a megjelenésétől számítva eddig használhatod build frissítés nélkül.
Remélem nem jön valami félisten ide, mert akkor le leszek ezért bacva -
Elemental
addikt
válasz
Mercutio_ #43303 üzenetére
Hát ez nagyon nagy
"Ma volt egy szabad félórám és segítettem egy keveset az iktatóban. Cserébe megleptek egy rostos üddítóitallal. Topjoy Fitness feliratú energiaital aminek visszazárható, biztonsági nyaka van. Vitaminokat is tartalmaz. Nagyon ízletes. Nem akartam elfogadni, de rámtukmálták."
-
Pötyi
őstag
válasz
Mercutio_ #42799 üzenetére
Letekersz a munkahelyi kábeldobodról tíz métert és ráraksz a munkahelyi krimpelőfogóval két RJ45-öt a két végére. Törésgátlóval. (Természetesen az RJ45-ös csati és a törésgátlók is a munkahelyi készletből legyenek.)
Ha nem ilyen jól felszerelt a melóhelyed, akkor vegyél a Kapualj Számtek Boltban. Nem egy nagy összeg. Ilyenen szinte nem is illik nézni a legolcsóbbat...
Mondjuk én márkás cuccot szoktam venni a NewNetwork nagykerben. Panduit, ilyesmi...
Vagy benyúlok a hátam mögött a szekrénybe, kiveszek egyet és ebédszünetben odaadom neked a Moszkván.
Kiegészítés:
Most nézem, ez csak CAT5-ös...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mercutio_ #42799 üzenetére
csatlakozom egy kérdéssel:
tud valaki ajánlani a jelenlévők közül olyan helyet (ha lehet, zuglóban vagy a közelében), ahol egy "hozott" utp kábelre raknak nekem csatlakozót picipénzért azonnalra? (fórumtársi szívességet is szívesen fogadok
)
van egy hosszabb fajta utp-m de el lett gányolva még anno lakótárs által, végét levágnám, tennék rá csatlakozót de se csatlakozóm se krimpelőm.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mercutio_ #42781 üzenetére
"Szávusz! Mit akarsz? Kávé? Nincsen. Szándics? Nem adok! Menj innen, hulye kocsog! Nem kapsz semmit, elfogyott, kifogyott, kész, vége, mindennek! Fölfordultam, megéjtetted?! Pfuh,pfum. Csoki! Hol vagy? Gaben! Ezt nem hiszem el! Vigyázzál' mert behúzok neked egy olyan stjigulát, hogy nem igaz! Mé' nem jön ide senki?"
-
dingdongkng
tag
válasz
Mercutio_ #42631 üzenetére
Ebben az a jó hogy ez megint az xbox360-os élményeiket hozzá elő. Anno ezt én is megcsináltam mert LAN nem volt az x360 WiFi adapter meg egy vagyon. Lehet laptopot így kvázi WiFi adapternek konfiguralni. Meg a household hacker nevű ősi YouTube csatornán találtam a tutorialt.
-
wolfman
veterán
válasz
Mercutio_ #42553 üzenetére
Ájj ájj ájj, ez összeszerelő csarnok. betanult munka. Itt nem sok konyítás kell az adott hardver működésére, csak kis rosszindulattal, hogy az oda megy ez meg ide. Persze tisztában legyen és felfogja, hogy az amivel dolgozik az micsoda és mennyit ér.
Én nem erre gondoltam, hanem hogy nő szétkapja a laptopomat és megmondja hogyan mivel, miként lehet azt fejleszteni és meg is csinálja, neadjisten még ha kell forraszt is benne ha úgy van. De nem ördögtől való ez sem, csak mondom, hogy ritka mint fehér Zorro és nem rökönyödök meg azon ha valaki ezen megrökönyödik. -
FatCutter
tag
válasz
Mercutio_ #42276 üzenetére
A terminal.hu-n kezdtem, aztán jött párhuzamosan a hwsw.hu. A terminal.hu megszűnt szanalmas.hu módon, a hwsw pedig bezárt fórum szempontjából. Ez is szét lesz cseszve előbb-utóbb, vagy pedig rendeznek egy "Nagy Kommentpusztulást" amit a szánalmas.hu-n elkövetett az oldal tulajdonosa.
Menjen mindenki fészbukozni. Ööööööö.... ezzel meg csak az a bajom, hogy Zuckerberg-ék megszüntették a fiókom 6-7 év után. Merthogy a művésznevem alapján nem vagyok azonos magammal. - Nyádpics nevezetű verbális emoticon. - Én nem szeretek magamról személyes adatot megadni... Mi az első személyes adat? Természetesen a nevem. A polgári nevem a törvényi besorolás alapján...
Na, ezek után be fog fellegezni a netes , kötetlen kommunikációnak minaddíg, amíg valaki újra fel nem találja pl. az IRC-t.
Villany leó, menjen mindenki a kocsmába! 13:00 tájékán én is oda megyek. SÖR! Mindenkinek! De! Nem én fizetem. Bocs....
-
cbmfan
senior tag
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mercutio_ #41609 üzenetére
effi: a kajarendelős cégeknél vagy előre fizetsz és nincs ilyen eshetőség, vagy utólag a futárnak akkor meg le kell számolni neki a bevétellel ami standard beviteli érték a databázba (fizetve/banhammer).
szerintem erre sem idő sem szándék nincs ha csak nem a sarki kisbüdösből rendelsz, ott lehet jár ez a móka de komoly, rendszeres kiszállítást végző cégnél ilyen formán célzottan nem hiszem.
idióták mindenhol vannak de akkor random g.i. joe fog kapni szeretetcsomagot nem célzottan valaki, erre nincs se idő se energia ha van napi 100+ rendelésed.
szerintem.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Mercutio_ #41604 üzenetére
ha te otthonosan mozogsz a folyamatok logikus felépítésével akkor úgy építenéd fel a folyamatot hogy a nyilvántartó rendszerben legyen lehetőség külön dokumentálhatóan és visszakereshetően kutyázni az egyes megrendelőket (egyáltalán hozzáférhessen bárki írási joggal a rendszergazdán kívül) és a szakácsnak vagy a csomagolónak legyen ideje és lehetősége arra, hogy ezt a kutyázó adatbázist az adagolási-csomagolási munkacsúcsban böngéssze és röhögések közepette kicsit felextrázza miközben ordít a polcon a rádióból a kokodzsambó monóban?
mer' én ezt úgy csinálnám hogy semmi köze hozzá, jön a szalag, kanalazza bele az egységadagot, egy mozdulattal tolni a fóliázóba majd a végén az automata nyomja rá a megcímzett etikettet a szikár, ember kéz érintése nélküli és gdpr kompatibilis databázból és megy a szállítókonténerbe és közben mindenkinek úgy jár a keze mint a motolla mer' két óra van kiadagolni egy negyed város ebédjét és nem azért fizetek hogy szívküldit játsszanak kovácskettővel mert a múlt hónapban három csillagot adott a főtlen pulykára.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Mercutio_ #41598 üzenetére
Szegeden volt/van egy kajálda, kiadtak egy adag tejbegrízt, amiben 4 különböző embertől találtak spermát, 3-nak a gazdája meglett, le is ültették. Nincs ezzel gond, mindenki felelősséggel csinálja a dolgait. Én se az étterem facebook profiljára írtam, hanem az e-mailben kapott kérdőívre.
Ha beleköpnek, akkor több fronton is támadható a történet, első sorban a futár felől, de ott az ÁNTSZ/KÖJÁL, vagy tököm tudja, ki látja el ezeket a feladatokat, ma már ott a GDPR is
Ezek mellett ott van ma már a közösségi média is, de tuti az index, blikk és hasonló magas színvonalú, ellenben széles tömegek által olvasott napilapok is harapnak az ilyen sztorikra.
Amúgy meg hány pókot is eszel meg életed során álmodban? -
válasz
Mercutio_ #40798 üzenetére
Először a cukrászdákban vezették be az eltérő áfát. Az adóellenőrök bementek kértek két sütit helyben fogyasztásra, majd később az egyiket becsomagoltatták, mert nem tudták megenni. Ezután elővették az igazolványukat és bírságoltak, mert az elvitelesnek magasabb az áfája. Tökéletesen indult a rendszer.
-
wolfman
veterán
válasz
Mercutio_ #40596 üzenetére
Amúgy is szét volt már barmolva az egész, volt valami nyűgje is ami miatt egy két progi nem akart működni. Úgy döntöttem klín rendszert kapnak.
(#40598) cbmfan: Mert tudod ez úgy van, hogy látják első körben, hogy az infós az hiány szakma, pedig a tévé bemondta, hogy durva hatszámjegyű összegeket lehet kapni ebben a szegmensben. Hmm, akkor biztos azért, mert aki infós, az fél kézzel emeli meg a GDP-t és akármikor belenyúl a tőzsdébe. Második ok, hogy az amcsi filmeken nevelkednek, ahol ugye a buta vagy finoman fogalmazva laikus néző miatt végtelenül leegyszerűsítve tálalják ezeket az infós dolgokat, aztán gondolhatnók, hogy egy olyan ismeret, hogy 'háromgigaherc' bőven elég bárki lekenyerezéséhez. Na meg olyan jelenetek, mint a Mag c. filmben ahol 'Patkány' egy rágó alupapírjába belefújt miközben tárcsázott mobilon egy számot és utána ezzel ingyen telefonálhatott bárhová, na ezeket készpénznek veszik és elhiszik, hogy létezik ez a sok hekk és ismerjük is.
De nem.
-
Silεncε
őstag
válasz
Mercutio_ #40602 üzenetére
A ThinkPadem amikor megjött, abban a hónapban járt benne egy hdd (ezzel jött) meg két ssd. Nyilván minden cserénél újrahúzás
Igazából semmi fontos adat nincs a gépeimen, nagyon egyedi konfig sincs, a böngésző lehúzza úgyis sync-el, a többit meg fél óra telepíteni összesen. Már megszoktam, hogy kb egyáltalán nem lakom be a wint. kevesebbet is szarja össze magát (meg nagyon nincs is rá ideje
)
-
DeltaPower
addikt
válasz
Mercutio_ #40384 üzenetére
2 gépem van összesen, a melóson csak megszokott, bevált oprendszer lehet, 99% rendelkezésre állással, vagyis win7. Viszont haladni kell a korral és szokni az új dolgokat, mert előbb-utóbb muszáj lesz átállni, ezért van a notin win10, azzal lehet kísérletezni és nem baj ha összeroskad. A következő upgrade-nél (zen2) majd a melós gép is átáll win10-re.
-
wolfman
veterán
válasz
Mercutio_ #40308 üzenetére
Visszakanyarodok picit.
Stockfotó lényege a figyelemfelhívás nem a hitelesség, erre elkezdjük elemezni egy szakmai topikban mennyire állná meg a helyét a valóságban.
Erről az jut eszembe, amikor az alul semmi c. filmben elkezdték nézni a Flashdance-t, hogy abból tanulják a táncmozdulatokat. Film kezdő képsoraiban a csaj bemegy a gyárba és ott ő egy hegesztő, leül hegeszteni. Egyik csávó (volt gyári munkások) meg rögtön:
- B@zmeg. Nem jó a varrat!
- Maradj már! Nem ez a lényeg.
- Dehát elb@ssza a hegesztést.
- Nem tudnál inkább a tánc részére koncentrálni?
- De hát hogy tanuljak egy olyan filmből, amiben már ez se csinálják jól?a szöveg nem pont ez, de a lényeg a lényeg.
-
Pötyi
őstag
válasz
Mercutio_ #40068 üzenetére
Azért nem tettem fel neki szájbarágós kérdéseket, mert a pénzügyi osztályon használnak pár laptokot, úgy általában. Bent, a melóhelyen, nem hazahordva. Teljesen jogosan hittem azt, hogy ezt a példányt is bent akarják majd használni. Az a pár személy pedig, aki eddig haza akarta hordani a céges laptokját, az korábban oda tudta böfögni nekem ezt az információ-morzsát és azok a másik imidzset kapták.
Hidd el, tanultam az esetből, mostantól meg fogom kérdezni még a felhasználó kedves édesanyjának segg-köb-fogatát is, csak hogy biztosra menjek.
Tanulság? Az nem sok van. Csak annyi, hogy szóból ért az ember. Igen, én is rákérdezhetnék. De akár ő is mondhatná magától!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Mercutio_ #39767 üzenetére
Nna, ami miatt hónapok óta morgok, hogy újra kéne rakni a rendszert, azzal ez nem működne.
Ugyanis a feltelepített windowsban van valami vacak, ami miatt meg-megakad a filmlejátszás, meg néha a játék isKülönösen utálja a rendszer, ha egy bizonyos flash játék megy, és valami újabb 3d lövöldözőssel (újabb... SS3
FE
) elkezdek játszani. Előtte volt egy win7->win10 szörnyszülött rendszer, azon persze minden jó volt ugyanezen a hardveren
Szóval már eleve az alap el van rontva sajnos, én meg lusta -
cbmfan
senior tag
válasz
Mercutio_ #39543 üzenetére
az lehet, de ez már kevésbé
-
axioma
veterán
válasz
Mercutio_ #38786 üzenetére
Tudod amikor odaallunk mondjuk a ferjemmel, es en kerdezek de amint belemegy a reszletekbe, hozza fordulva magyarazza tovabb, az eleg gaz. Forditva egyetlen egyszer se tortent meg. Szoval nem egyforman ertetlennek kezelesrol van szo. Megjegyzem, ez volt az epitkezesen is, a munkas velem nem volt hajlando beszelni majd a tulajjal (most a penzugyi resztol eltekintve is...), kozben en egy nagysagrenddel tajekozottabb voltam mar a temaban.
-
*Ropi*
félisten
válasz
Mercutio_ #38279 üzenetére
Einstein is megmondta, hogy az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen (bár az utóbbiban nem volt biztos).
)
Nálunk nemrégiben úgy próbált valaki alkudni, hogy fekete-fehérben kérte a képeket, mert akkor a színeket nem kell kifizetni.
Megírtuk neki, hogy a színeket mi ajándékba adjuk és mint ilyen nem váltható át anyagi értékre.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motoros topic
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Renault, Dacia topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- ÚJ HP Elite SFF 600 G9 Core i5 13500 /8GB DDR5 //512GB SSD /Windows 11 + gyári gari dobozos!
- Fujitsu Primergy RX300 S7 + 2xE5-2620 + 64Gb RAM + 6 HDD CADDY + LSI MegaRAID SAS 2208+BBU + RAILKIT
- GAMER PC : Ryzen 5 5500 /// 32GB /// 5700XT /// 512GB SSD /// Számla+Garancia
- Gamer Gép - Gigabyte Z790 D, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RX 6950XT, 3 TB M.2 SSD, Seasonic 1300W
- 3dfx Voodoo2 12 MB Inno3D Retro videokártya
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest