- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
wolfman #42731 üzenetére
Én thinkpadhez a kifejezetten hozzá való, eleve rajta lévő / olyanra öntött előlaposakat vettem kínából. Az univerzálisokból volt amire mások panaszkodtak, hogy nem működik nekik. Van amelyik kapcsoló állítgatással működésre fogható, van ami nem. Meg az előlap átrakosgatás is necces néha. 1500 forint körül voltak régebben a direkt típushoz valók.
Szerintem, ha valami jót találsz itthon 2000ért, akkor érdemes lecsapni rá, mert kínából most 2 hónap vagy több is lehet, mire ideér, pláne hogy még lehet hetekig nem lesz feladva sem.
Meg ugye az is érdemes gyorsan végiggondolni, hogy ér e több óra gondolkodás, nyomozás annyit, hogy azzal töltsd az időt, vagy megveszed, ami épp kényelmes és legfeljebb nem jön be. -
salaud
aktív tag
válasz
wolfman #42718 üzenetére
Bekötési különbségek is vannak a csatlakozófelületnél, amit utoljára vettem, azon speciel volt egy piciny tolókapcsoló, amit Hp-hoz bal, Lenovo-hoz jobb oldali állásba kellett pöccinteni.
Van ahol nincs kapcsoló, hanem csak ilyen vagy olyan bekötésű, az fix-en géptípushoz való. -
opr
nagyúr
válasz
wolfman #42493 üzenetére
Attol, hogy fix keretben van a hdd meg siman lehet problema a csatlakozoval es/vagy a kabellel (ha nincs egyenesen a lapra forrasztva, erre is lattam mar peldat).
Tegyuk hozza, hogy akarhogy is rogzited, a vinyo picit "rezegni" fog mikor mukodik, ez meg okozhat akarmilyen hibat. Hasonlo problemat oldottam mar meg a vinyo keretenek meg a szalagkabenek a cserejevel, igaz ez nagyon nem ma volt mar. -
salaud
aktív tag
válasz
wolfman #42445 üzenetére
A tervező arra gondolt, hogy mivel ennyire bonyolult, átlag Józsi neki sem áll, hanem vesz másikat. A konzumer laptopok alapvetően max 3 évre tervezett, eldobható tárgyak.
Ezért van nekem üzleti gépem, cpu csere művelete hátlap gombja elhúz, leemel, 3 csavar kiteker, 1 csatlakozó lehúz, socket zár old, cpu cserél. Kb leírni tovább tartott, mint megcsinálni.
-
Adamis
őstag
válasz
wolfman #42319 üzenetére
Pedig azalatt egy nagyon jó kis fórummotor dolgozott. Nagyon sajnáltam, mikor kinyírták. Vissza akartam keresni valamit évekre visszamenően, de már nem tudtam. A fórumot lelkes amatőrök átvitték egy másik szerverre, de nincs meg minden.. A régi tagok közül persze ott vannak sokan, de már nem az igazi..
-
-=RelakS=-
veterán
-
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
wolfman #41997 üzenetére
Igen, ez csak arra jó, hogy ne kelljen egy teljes monitort beszíjazni a szekrénybe, illetve ne egy tálcát kelljen beépíteni, amire ráraksz valami billentyűzetet.
Ha épp nem kell, akkor kevés helyet foglal, ha meg kell, akkor meg kihúzod, kihajtod, és tudsz dolgozni a szerveren. Olyankor érdekes, amikor hálózaton keresztül nem lehet valamit megoldani, pl mert lerohadt a hálózat XD
-
macilaci78
nagyúr
válasz
wolfman #41974 üzenetére
"nincs is annál jobb", mikor kolléga abszolút 0 az informatikához, de amúgy úgy ehte elég suta mindenhez, ami nem autószerelés, de mégis egy egész műhely vezetőjeként van felvéve, tehát irodai munkát kell végezzen - ezt nagyon adom. Nálunk is a műhelyfőnök egy kiváló szakember abban, amit a műhelyben dolgozóknak tudnia kell, de irányítással, adminisztrációval, készletgazdálkodással, kommunikációval, informatikával már vannak gondok...
Küldtem neki konszignációt, árazza be, kinyomtatta, tolla ráírta az árakat, lefotózta, helyspórolás miatt kicsinyítve elküldte a képeket, mindet elforgatva, zajosan, szemcsésen, főnököt is becsatolva.
Azzal kezdtem a főnöknek címzett választ, hogy vegyenek már egy ADF tetős, full duplexes gépet neki, hogy megkönnyítsék a munkáját. Természetesen az iroda sarkában ott áll egy ilyen gép, ráadásul A3-as. -
macilaci78
nagyúr
válasz
wolfman #41954 üzenetére
Koax netünk volt először már akkor, amikor akkori barátnőméknél még csak ISDN volt.
ADSL-em pár éve volt, 10 mbps, erre még ráhúzták az IPTV-t.A net sebessége nem volt rossz, de olyan nevetséges volt a forgalomkorlát, hogy vettem 50k-ért egy 80 gigás vinyót, meg egy USB-s házat és az egyetemi könyvtárban DC-vel húztam cuccost. Ami nem tudott minimum LanT1-el feltölteni, azt lelőttem a *csába.
Aztán diákmunkába be a Telekom CC-be, ugyanez a vinyó fel a hálózatra, hát azzal a nettel már nyertem a "kinek a f@sza nagyobb" játékokat, amíg valaki be nem linkelt egy sebességtesztet az egyetemi gerinchálózatról. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
wolfman #41927 üzenetére
F-Prot?
Azért gyerekként is jók voltunk
(középiskola, de na!)
Lemezen adták, hogy nesze, vírusirtó, próbáld ki.
Én hülye kipróbáltam.
Még jó, hogy nem baxtak ki a számítástechnikai termekből, mert az a szar nem vírusirtó volt, hanem valami kártékony vacakVírusnak nem mondanám, mert az után, hogy elindult, azon a gépen tuti, nem szaporodott már semmi újratelepítésig
-
salaud
aktív tag
válasz
wolfman #41905 üzenetére
Anno még Windows Xp-s korszakban ~2005-ben, próbából csináltam olyat, frissen telepített Windows Xp ahogy lemezről települt, kiengedve adsl-en keresztül a netre hogy update-eljen. Semmi sem lett megnyitva a gépen, csak rá lett dugva az adsl modemre, betárcsázás beállítva aztán úgy hagyva. A 8-adik percben dobta fel a talpát a rendszer, utólag a hdd-t ellenőrizve több db, emlékeim szerint ~14 fajta rosszindulatú cucc lett találva. Már akkor aktívan scannelték a netet a férgek, ma meg ha megnézel egy netre kitolt tűzfal logot, az eldobott/tiltott kapcsolódások 3/4-e ilyen scan próbálkozás.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
wolfman #41816 üzenetére
BIOS-ról jutott eszembe, hogy anno ismerősnek amikor összeraktam a gépet és minimális pénzösszegért karban is tartottam dobtam egy jelszót a BIOS-ra, hogy ne mókoljon rajta semmit (korábban már nyúlt bele olyan beállításokhoz, amikhez nem kellett volna). Szóltam ha kell valami vagy gond van szóljon megnézem.
Pár hét múlva jött felháborodva, hogy mi az hogy én lejelszavaztam a gépét, meg, hogy a szomszéd srác megoldotta, hozzám meg soha többet nem hozza....
Mondom ok..
1 hónap múlva jött... ÉN meg elhajtottam.
-
n4n3x
csendes tag
-
törölt tag
válasz
wolfman #41749 üzenetére
Én írtam nekik, hogy kapcsolják ki a kétlépcsős azonosítást. Ez volt a válaszuk kb 10 órán belül:
Sajnálattal értesültünk a komplikációról, a Ubisoft fiókjával kapcsolatban. Ahhoz, hogy lehetőségünk legyen segíteni, ilyen esetekben ideiglenesen le kell tiltanunk a kétlépcsős azonosítást.Végül is megtették amit kértem
-
sequator
senior tag
válasz
wolfman #41729 üzenetére
A ház lába helyén van? Nem lehet, hogy valami rossz minőségű gumi láb volt fénykorában? Nekem régi HP nyomtatók és a APC 650es szünetmentesek gumi tappancsai folyósodtak el egy idő után. Zsíros, nyúlós ragacsos trugyi lett belőle és összekent mindent, amihez hozzáért.
sautia
-
pycur
tag
válasz
wolfman #41734 üzenetére
Én az ilyen szutyok géphez már hozzá sem nyúlok, visszaadom a tulajnak hogy nem tudok rajta segíteni.
Amúgy bekapcsoláskor kiír a bios egy évszámot, és ahhoz viszonyítva 10 évnél régebbi gépet se veszek át. Ennyi. Azóta nincs komolyabb problémás gép, csak vírus miatti reinstallos.
Nemrég épp megtaláltak egy olyannal hogy ALL YOUR FILES ARE ENCRYPTED!! és nem tudják mi van a géppel, de szerintük vírusos....ja, talált süllyedt, az összes adatával együtt...
Szerencsére csak a petike játszós gépe volt, steam login visszatölt mindent és mehet tovább a menet... -
-=RelakS=-
veterán
válasz
wolfman #41687 üzenetére
Az sem rossz, mikor a lendkerekes egér gyakorlatilag beragad.
Nem tudom, mi történt vele, fejjel lefelé pörög, talpon nem pörög. A műszerolaj csak rontott rajta, és mivel valószínűleg sokat adtam neki, már a szenzort is zavarja(néha hiába görgetek, nem görög a dokkumentum/weboldal)
Így cseréltem most a G500-at G502-re.
A korábbi G5-ömet (még az 1db hüvelykujj gombbal rendelkezőt) meg azért cseréltem G500-ra, mert furán eltolódott a görgőjének az érzékelése. Egyik irányba már kattanás előtt görgetett, a másikba meg kattanás után sem mindigNa, ezeket hogy lehetett volna megszerelni?
-
salaud
aktív tag
-
DeFranco
nagyúr
válasz
wolfman #41429 üzenetére
mármint azon kívül hogy beírod a gugliba, megmutatja neked a helyet a térképen majd megtervezi neked az útvonalat a választott közlekedési eszközzel 4 alternatívát kínálva, berajzolja vastag kékkel és kiszámolja az érkezési időt?
milyen méretarányban kéred és milyen színű tussal rajzoljuk? domborzat is legyen vagy elég a sematikus?
(és miért a helyszínre küldjük?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- Automata kávégépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged