- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Van itt ket apro felreertes. A kiegesziteseddel egyet ertettem, csak excluzaltam magam, mert 2 evtized utan nem tudtam pontosan visszaadni a tanultakat. Ha ez nem volt egyertelmu, akkor remelem most mar az.
Amit Macilaci linkelt megtalaltam magamtol is, elvegre a google nincs esik tul messze, de sehol nem talaltam olyat, hogy egy gyalogosnak elsobbsege lenne, ha a megallo jardasziget. A szabaly csak annyit ir, hogy fokozott elovigyazatossaggal kell vezetni. A gyalogosnak bar elsobbsege nincs, megis kilephet az auto ele le es felszallasnal, vagy csak azert, mert el akarja erni a jarmuvet. Ez teljesen logikus es helyes, de akinek a kerdest cimeztem a gyalogos elsobbsegerol irt. Ezt neki illene alatamasztania. Eddig ketten valaszoltatok es cafoltatok az allitasat. A fundamentalista is ra vonatkozott aminek az alapja az ahogy a jarmuvezetok szabalytalankodasat kiemelte, mikozben a kerekparosoket bagatelizalta.
Ja, igen a fundamentalizmus nem csak vallasi csoportra ertelmezheto, lehet az vegan, paleo, valamilyen sport vagy mozgalom. Engem kimondottan irrital amikor megmondjak a tutit ertelmezheto forras nelkul.
-
Nem fogalmaztam pontosan, d egyertelmuen amig esely van a fel-le szallasra addig az autos all es var.Ez van, ha valaki az emlekeire hagyatkozik amik megkophatnak. De hatarozottan a KRESZ-ee hivatkozasnal egy pontos link jo lenne, mert kicsit fundamentalista hozzaallast erzek megfelelo alatamasztas nelkul.
-
opr
nagyúr
Anno talan 4 eve kijott sogorom latogatoba. Gyonyoru napsutes, 30+ fokok, isteni ido. Leszall a gepe, mire kier a repterrol, esik. Ket hetig volt kint. Vegig esett, borzaszto fos, depressziv ido volt. Eleteben nem latta meg a srac a tengert/oceant, ugyhogy meggyozott, hogy le se van szarva, hogy esik, menjunk mar ki, csak meg szeretne nezni. Ott a foton, ahogy gatyaja felhuzva combig, bokaig all a vizben a szakado esoben es vigyorog.
Ahogy felszallt a gepe, kisutott a nap. Meg megvan a foto is, amit kuldtunk neki, hogy a gepe gyonyoru kek eg+napsutes mellett szall fel.
Azon a nyaron kovetkezo heten kb minden nap megdolt a melegrekord. -
TaaT
nagyúr
Idén ma léptem be először a freemail-es fiókomba.
Beérkezett üzenet 200Új
Spam 989Új
A lényeg, már nem ez az elsődleges email címem (érthető okokból), szóval a fenti számok 100% spam. Sőt, 2 vagy 3 éve egy spammer átvette a fiókom feletti irányítást, és elkezdte a címtárba szereplő kontaktokra önteni a szart. Csodás.A freemail már halott számomra, csak azért tartom meg mert ez volt az első email fiókom.
-
TaaT
nagyúr
Gondolom az az mint a #43707 ajánlás, egyelőre kihagyom, életem első email fiókjáról van szó.
#43710 Intelligencs Valószínűleg igen mert az eredeti jelszóval nem tudtam belépni már régóta. Az eseménynaplóban meg a világ minden országából regisztrált belépést láttam, aztán kértem új jelszót.
2021. márc. 28. 11:45 E-mail módosítva
Magyarország
2021. márc. 28. 11:46 Sikertelen bejelentkezés, helytelen jelszó
ChileAz átirányításon elgondolkozok, jelenleg gmail az elsődleges fiókom de spam-et már évek óta nem láttam rajta.
-
opr
nagyúr
1. Haaat, az biztos. Jelenleg... Vagy barmikor. Barhol.
2. Volt fonokom csak. Nem hiszem, hogy allamositjak, kifizeti a vedelmi penzt minden honapban. Legalabbis mikor neki dolgoztam, fizette a megfelelo "jogi jaradekokat", hogy ne lepjenek a labara. Persze nem csinalt semmi illegalisat, de mivel uzletelt Kinaval is, muszaj volt neki perkalni, hogy ne lehetetlenitsek el egy-ket jol kitalalt jogszaballyal. Neki is olcsobb volt a netto haszon kb 10%-at inkabb siman odaadni annak, akinek oda kellett, meg a masik oldalnak is kenyelmesebb volt siman elvenni, mint magara a cegre ralepni.Amugy En se vagyok nagy koponya vagy valami, csak
voltam mar hazasdolgoztam mar multinal, ahol az volt a kultura, hogy mindenki mindig vedi a sajat segget, raadasul nagyon alacsony beosztasu embertol a helyi kirendeltseg berkein belul nagyon magas beosztasuakkal is dolgoztam egyutt, ugyhogy megtanultam atlatni a szitan, es leszurni a lenyeget a bullshitbol. Neha hasznos, ha van egy borzalmas munkahelyed par evig.
Amugy az elso marketinges sales pitch-e az volt, (atfogalmazom, hogy ne lehessen konkretumot tudni, de a lenyeg valtozatlan), hogy "eszre se veszi, mennyi penzt kolt nalunk". Namost ennel vevo-taszitobb dolgot En meg eletemben nem hallottam, a vadbarom meg meg volt rola gyozodve, hogy ebbol mindenkinek az fog lejonni, milyen egyszeru es kenyelmes a szolgaltatas.
Az teny, hogy valami kib@szott profin adta elo, meg az is teny, hogy ilyen szempontbol kivalo volt a fonok, azonnal bevallotta maganak es nekem is, hogy egy jo pitch-el ezek szerint csobe lehet huzni, es mivel irgalmatlan penzrol van szo, innentol nelkulem nem lesz ilyen meeting. Eredetileg azert ultem bent, hogy ha tech szempontbol baromsagot mondana, kijavitsam, mielott bajunk lesz belole. -
Beba Snake
aktív tag
-
customer114
őstag
Postázza vissza neked, te pedig utald vissza az árát, ha olyan állapotban van az alkatrész, amilyenben te azt átadtad a részére. 3000 Ft-ért felesleges extra köröket futni bárhol is.
Postát természetesen ő állja.(Ne felejtsd el letiltani a p!csába, és linkelni ide a kedves felhasználót, hogy mi is letilthassuk!)
-
ViZion
félisten
Gyereknek lesz, nyilván nem ez az elsődleges. Lehet mondani az okosságokat, de ahol több gyerek is van, ott azért nem könnyű a hónap végéig kihúzni. Elmondom a lehetőségeket, ennyi. Nem fogom erőltetni, nem az én dolgom, h mire költ. Győzködésből is megjöttem, ha a vevő (általánosságban, nem a mostani páciens) meg is veszi a jobbat, ott marad benne, h ehh, az olcsóbb is elég lett volna, ezek átbtak. Nem mindenki ilyen, de sokan. Hiszen úgyis a haszon a fontos. Jah, nyilván, mert ezen meg lehet gazdulni'...
Kaptam közben teszt oldal linket, elég szerény a gépigénye, mondjuk ahhoz a Worms 3D grafhoz kell is -
wolfman
veterán
Ezt már mondtam párszor. Az a hülye téveszme kering az informatikáról, hogy hát mivel mindenkinek van, sokan játszanak is, biztos nem lehet olyan drága egy játékos gép. A mostanit vették 40e-ért (ami persze semmire nem jó, de ő úgy érzi, hogy villámgyors), ha most meg rákölt +20eFt-ot ,akkor már tuti VGA-t lehet beletenni amivel minden menni fog. Hát nem! Rettenet el vannak sokan tévedve az árakkal.
Vagy hogy a kisfiam barátja is most kapott egy 80eFt-os gépet és hibátlanul fut neki a Fortnite. Aha, én meg azt mondom, hogy
1. Nem a Fortnite-al játszik
2. vagy nem FullHD-n játszik
3. vagy 20FPS-el játszik
4. vagy nem 80eFt volt az az ár
5. vagy csak VGA lett véve nem egy teljes gép
6. előzőek mindegyike egyszerre!Nemrég egyik ismerős laposába kellett SSD, lehet meséltem is itt. A lényeg, hogy kicseréltem az 5400rpm-es HDDt egy Samsung 840 EVO SSD-re. Visszaadtam, jelezték, hogy ők nem érzik, hogy gyorsabb lenne.
Nem akarom elhinni, hogy a 45mp-es boot utána a 10mp nem tűnik fel nekik. Vagy hogy rákattintanak a Chrome ikonra és 2mp után írhatják amit keresnek, nem pedig 15mp-ig matekoznak.
-
macilaci78
nagyúr
BIOS/UEFI, admin jelszó a számlasorszámából és az üzlethelyiség helyrajzi számából képezve, de az ügyfélnek el nem mondva. Win távsegítséggel lehet telepíteni, miközben a júzer a telepítésre való jogosultságát igazoló okmányokat és jelszót bemutatta. Ja, a vírusos site-ot tiltása.
Munkaidőben egyeztetett időpontban 2k/megkezdett óra, egyeztetés nélkül 8k az első óra, utána 4k/megkezdett óra, munkaidőn kívül 20k az első óra, 8k/megkezdett óra. -
wolfman
veterán
Igen! A Digi-vel meg az a probléma, hogy megvetik a lábukat a sok előfizetőt magába foglaló helyeken, aztán a többire fosnak. Már egy utcával arrébb is képtelenek átvezetni a kábelt. Nálunk itt Gyulán is van egy cég, digitális netet adnak. bevezették a lakótelepre, majd 2 házzal a lakóteleptől, ahol lakunk, már nem jönnek.
-
guftabi96
addikt
-
föccer
nagyúr
Pedig nagyon fontos paramétere a friss betonnak. Egészen másképpen viselkedik magas (28-30) fokos hőmérsékleten, mint ideális (15-20) hőmérsékleten. Ha téli időszakban lemegy alacsonyra (5-10), akkor megint másként dolgoznak benne az anyagok. Mivel a beton alapvetően egy kémiai-fizikai (és bizonyos értelemben geológiai) rendszer, így nem meglepő, hogy a hőmérséklet változás erősen befolyásolja a benne fégbe menő kémiai reakciók sebességét, illetve a beadagolt adalékszerek hatásmehchanizmusát.
-
wolfman
veterán
1.: Akkor nem, ha a vásárlásnál el van mondva a vevőnek, hogy ez nem pontosan az ami neki kell, de teljesen jól használható ugyan úgy, csak ez kicsi és adapterrel kell beletenni. Alap tájékoztatás, mert mindig abból kell kiindulni, hogy az emberek alapvetően rettenetesen buták. Gonoszul hangzik, de így van.
2.: Az megint más kérdés, hogy bunkóapukának fingja nincs 2015-ben, hogy milyen típusú memóriakártyák vannak. Nem a teljes repertoár nem ismerete a baj, hanem az alapvetőeké is. Meg nem ész nélkül kell kidobálni mindent ha már nem érti, esetleg már a boltban rákérdezni, hogy az a mikrocsip ott a kártya mellett micsoda és mire szolgál.
Kommunikációs problémák mindkét félről.
-
wolfman
veterán
Nincs joguk megtiltani, egyszerűen ráülnek és ha hozzányúlok, utána hallgathatom az utálkozó szövegüket. De igazából lehet hogy az lesz, hogy felbasznak, a hónom alá csapom és leviszem. A főnök titkárnőjének elég az új 220eFt-os kávéfőző is, a főnök nem mondta ki, hogy mi legyen a régivel, de utalt rá, hogy felesleges szerinte (ő is kerüli a konfliktust), egyedül a csajok érzik úgy, hogy ez az ő felségterületük.
(#34373) Mercutio_: Ez alapvetően így lenne, de egy 20 éve vett kávéfőző már irreleváns ki vette hová. Ha mondjuk egy vállalati számítógép lenne, akkor nem adjuk csak úgy át másik részlegnek, mert leltáron van, de egy kávéfőző nem tétel, az élvezeti cikk, nem a munkafolyamathoz kellő eszköz. Oda tudnánk adni, nem kell. Pl. a veszélyes hulladékot én intézem, van hogy kilószám hozzák az ITsek a régi gép alkatrészeket. Volt hogy megengedtem, hogy válogassanak kinek mi kell (apróságokat vittek csak), de mivel ilyenkor elkapja az embereket a bizsuláz, mostanság már olyan moshpit-eket nyomnak egy egy szállítmánykor, hogy félelmetes nézni. Egymás kezéből tépték ki a COM1 kábeleket, mert azt hitték monitor kébel hosszabbító, annak ellenére, hogy 20x mondtam el, hogy DE EZ NEM AZ! De neki ilyen van otthon.
(#34379) TESCO-Zsömle: Ne is mond. Én nekem elég egy kis kellemes 19-20 fok is az irodában, de a csajok minden reggel odakongatnak a kazánnak 23 fokig. Ugye beérkeznek, jujj de hüsi van, fázok, hujjuj, aztán csak úgy reccsen a termosztáton a tekerő "csapágya". Munkások jönnek papírmunkát végezni, mindegyik padlót fog, hogy de rohadt meleg van. Ugye lent a műhely fűtött, de jönnek mennek, 16-nál nincs melegebb ha megszakadnak sem télidőben.
-
cbmfan
senior tag
de, persze
nemrég volt itt ismerős 9 éves fiával. asztalon volt Metallica S&M kazettán, megkérdezte, hogy ez mi? kezébe adtam egy ceruzát és küldtem apjához, hogy kérdezze meg tőle. hirtelen kitört a röhögés másik szobában, kölyök meg csak pislogott
(ha valaki ezt nem érti akkor még ő is gyerek
)
-
törölt tag
Isten bizony nem.
Mondom még 1x. Itt Svédben ez a divat. Vesz újat, a régit kirakja. Nem addig használják amíg már minden baja van, és nem igazán javíttatnak semmit.
Gamer fejest talált egy kolléga, mindössze az volt a baja, hogy az elemtartóba bele folyt az elem (teljesen tisztítható volt).
Volt olyan cucc is, hogy dobozával, minden tartozékkal, papírokkal, becsomagolva szatyorba volt a kuka mellett a cucc. -
quailstorm
félisten
Vonalzóval mérve nagy. Én ezen már nem lepődök meg.
A papírral hatástalanított TV távirányítók és az állandóan rejtélyesen szétmenő set top box és mobil után.
A gép az már külön nehézség volt.Amúgy nem volna baj az IE-vel, de azon a laposon gondolom max a 8 van és az már baj. 10-11 minimum kéne.
Bár az IE8 amilyen buta, olyan gyors, és még mindig jobb kompatibilitásban mint egy 2-es Fox, mert számolni kellett vele.amúgy én örülnék annak a laposnak, akármilyen fos VGA, fos chipset és gyenge, a 486/SX az nem túl sokra jó manapság
logouton voltak guberált P3 laposok, akár a GeForce 2 Go-s, de Szegeden nem lehet ilyenhez hozzájutni olcsón
horror árak vannak az ócskán -
tsiga18
tag
Az még a jobbik eset, ha nem találkozol az illetővel. Ha netán kifogsz egy "hadibarmot", eljön hozzád, megnézi fél órán/ 1 órán keresztül amit árulsz, hümmög párat, és jön a várva várt kérdés: mennyit engedsz feléből? Mert a bkv jegy/benzin drága, éhezik a famili, meg amúgyis neked minek a pénz az áruért?
Ezek után még természetesen te vagy a hülye, mert nem engedsz az árból, vagy nem annyit, amennyit ő elgondolt magában -
Szakbarbár
aktív tag
"ülj le vele és beszéld meg. (táp + 2GB DDR3 + 1155 alaplap + g/celeron megvan 22-25k-ból az apróról és fényévekkel előrébb vagytok)"
Olyankor megy a helyeselés, hogy persze megvesszük az alkatrészeket de majd csak a következő fizetéskor. Addig viszont nem tudnád megcsinálni a mostani gépet?
Aztán a vásárlásból nem lesz semmi, még évekkel később is ugyan az a gépük lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Probook 640 G2 (14FHD/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Kamerarendszerek telepítése //// Gyengeáramú hálózatok kiépítése //// Informatikai segítségnyújtás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged