- Mindenki Z Fold7-et akar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silεncε
őstag
Néha lesek már csak be ebbe a topicba, most kár volt...
-
Silεncε
őstag
válasz
FoxiestFox #42784 üzenetére
DDR2-ből eleve is ritka volta 4GB ha jól tudom. Leginkább aprót mondanám
-
Silεncε
őstag
válasz
-=RelakS=- #42760 üzenetére
Idokozben nekunk is megengedtek, ahhoz kepest eleg gyorsan, azt hittem tovabb fognak rajta kotlani.
Pötyi: hat latod, ez egy ilyen jo hely, itt mi munkaidoben modellvasutazunk, annyira nincs melo
-
Silεncε
őstag
válasz
Szakbarbár #42747 üzenetére
Majdnem az összes ismerősöm munkahelyén HO van elrendelve, valószínűleg emiatt fogynak a laptopok. Nálunk most kezdtek el gondolkozni rajta, úgy látom, éppen időben...
-
Silεncε
őstag
válasz
Armagedown #42599 üzenetére
Vajon ha középen meglékelné a kábelt, tenne rá egy csatlakozót és bedugná, mit látna?
-
Silεncε
őstag
Egy tipp: lehetséges, hogy fölpattintották a kamerát? 80-as porton annyit kommunikált, hogy emiatt megölte a modemet (az UPC-s modemek meghalnak nagyon nagy terhelés alatt). Lehet valami botnetbe lett bekötve vagy hasonló. Átpakolva másik portra meg lehet nem tud kommunikálni
-
Silεncε
őstag
válasz
-=RelakS=- #42244 üzenetére
Én annak kifejezetten örültem. Sose használtam amikor volt, azóta meg nem is hiányzik, legalább nem foglalja a helyet. Nyilván ha szükség van rá, akkor szop@s, de arra meg jó egy külső DVD író USB-vel.
-
Silεncε
őstag
válasz
-=RelakS=- #42242 üzenetére
Őszintén szólva fogalmam sincs. Most megnéztem, az újabb TP-ken már tényleg HDMI van. Én abból indultam ki, hogy itthon mindkét TP-m (X230, T450s) VGA+DP (szívtam is egy időben miatta, mert a monitoromon csak HDMI van, szóval maradt a VGA), de lehetséges, hogy ma már a HDMI a menő (az olcsóbb gépeken biztos, a felsőkategória meg ezek szerint kezdi átvenni)
-
Silεncε
őstag
válasz
-=RelakS=- #42240 üzenetére
A DP+VGA csatlakozóból én arra következtettem, hogy valami felsőbb kategóriás gép (esetleg ThinkPad?) lehet, nekik szokásuk lehagyni a HDMI-t. Ha meg az, akkor tudni kéne neki
-
Silεncε
őstag
válasz
Phvhun #41899 üzenetére
A Bitlockert home userek esetében overkillnek érzem. Üzleti cuccoknál alap, de szerintem egy átlagos user nem tárol olyan dolgot a gépén, amit bitlocker-rel kéne védeni (Aztán lehet hogy csak magamból indulok ki, hogy nem tárolok semmi fontos/érzékeny adatot se telefonon se laptopon). A többivel egyetértek
-
Silεncε
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #41710 üzenetére
Én nem szeretek otthon hagyni egyedül bármilyen elektromos eszközt bekapcsolva (van 1-2 kivétel azért), ezért nálam is mindig kikapcsol (egyszerűbb lenne bekapcsolva hagyni, például bárhonnan be tudnék loginolni rá, ha kell valami, nem kéne szenvedni a WOL-al), így a villanyszámlát se pörgeti fölöslegesen (azt is ki kell fizetni, ha nem csinál semmit)
-
Silεncε
őstag
válasz
-=RelakS=- #41358 üzenetére
Anno az első asztali gépünkbe sikerült öcsémnek beleszorítani a CD íróba a CD-t.
Máig nem tudom hogy csinálta, de a CD azóta is az íróban van
-
Silεncε
őstag
válasz
LamerGyuri #41320 üzenetére
Másik pendrive-al működött, valszeg amivel próbáltam döglődik... Mondjuk még mindig jobb, hogy el se kezdte mintha írás közben halt volna meg
-
Silεncε
őstag
válasz
Gyuri27 #41297 üzenetére
Az utolsó bios frissítés javítja a kompatibilitást az új Athlonnal. Na most ez nekem 2600 tulajnak biztos hasznos
Nem azt mondom, hogy nem kell frissíteni (sőt, én például ellene vagyok a windows frissítések offolásának is ellentétben sok fórumtárssal), csak például előfordult már a Ryzen topicban is, hogy egy BIOS frissítés után egyes RAM típusok sebessége limitálva lett, stb. Frissíteni kell, de spec a BIOS frissítés az, amit szerintem csak szükség esetén érdemes (nyilván ilyen Intel ME meg AMT frissítéseket például én is felteszem azonnal a ThinkPademre)
"Ez meg azért nem kell hogy ha eladja a procit és olyan újat vesz biztos ne menjen.
Vagy ha eladja a lapot akkor az új tulaj szopjon vele." - na ez nem fog megtörténni, ameddig ki nem rohad alóla a deszka vagy meg nem döglik a CPU, ez marad -
-
Silεncε
őstag
-
Silεncε
őstag
válasz
dingdongkng #41229 üzenetére
Pedig vannak, bár lehet csak nekünk volt szerencsénk
DJGABI: annyira elb@szták, hogy már kiírta, kár bele a szervíz, ennek már lőttek
opr: mivel nem vagyok kolis, így nekem maradt a szívás része
-
Silεncε
őstag
válasz
dingdongkng #41225 üzenetére
opr szerintem nem (az aláírása alapján
). Mondjuk nálunk infón is vannak olyan csajok, hogy hubzmeg, csak ők már tudják egyedül karbantartani a gépüket
-
Silεncε
őstag
Azt mondja már meg nekem valaki, hogy hogy a jó istenbe lehet egy laptopba porcukrot borítani? A teát még megértem, mellette van a pohár, eldől oké. De a porcukrot honnan??? Nyújtódeszkának használja vagy mi a tosz???
Azt már fel se merem hozni, mekkora igénytelenség szerintem egy laptopon fölött enni vagy kajás kézzel hozzányúlkálni. Egynémelynek úgy néz ki a gépe, mintha este 20 kör után hazaértve telibehányta volna. Undorító
quailstorm: oké, akkor nem csak bennem merült ez fel
-
Silεncε
őstag
Van nekem is ilyen windowsos tabletem (kettő is). Az egyik egy Lark csoda, ami régebben "nagy szám" volt itt a fórumon. Ha jól emlékszem, volt ezen egy partíció amit ha formáztál, keresztet vethettél rá, nem lehetett sehogy se visszahozni. Na az enyémen is szarakszik a win (félresikerült update, azóta fos a rendszer), nem merem újrarakni, így inkább porosodik
A másik ami ilyen volt, ha a biosban kikapcsoltad az usb-portot a nem billentyűzetes verziókon
-
Silεncε
őstag
válasz
Intelligencs #41072 üzenetére
Legközelebb újratelepítésnél egy teljes víruskereséssel kezdek, biztos ami biztos
-
Silεncε
őstag
válasz
-=RelakS=- #41036 üzenetére
Windows 2000-el és egy ebayről kukázott 20 magos Opteronnal....
-
Silεncε
őstag
válasz
macilaci78 #41028 üzenetére
Besz@rás, a PH!-n mindenre IS van topic
-
Silεncε
őstag
válasz
customer114 #40989 üzenetére
Erre szokták azt mondani, hogy sok kicsi sokra megy
-
Silεncε
őstag
válasz
quailstorm #40910 üzenetére
Az biztos, hogy ez egy végtelen pénznyelő (mint amúgy bármi az életben).
wolfman: ha hardveresen nem tudnak fejlődni. majd szoftveresen megoldják, hogy azt hidd, fejlődés van (a'la alma meg a lassítgatás)
-
Silεncε
őstag
válasz
-=RelakS=- #40907 üzenetére
Nekem most lett "kész" a gépem. Ryzen 5 2600 , GTX 1050, 8GB RAM, a gépházon kívül minden viszonylag minőségi (FSP táp, jobb Asus lap, stb..). Ahogy számolgattam, olyan 210 körül állt meg. Ebben csak 1TB HDD van meg 128GB sata3 ssd. Amit még kéne: +8GB RAM (hogy a Ryzen kifussa magát) meg egy NVMe SSD. Ez még plusz 60k legalább. Most veszek egy második monitort, mert fejlesztésre kell (meg amúgy is, hely mindig kell). Eszméletlen milyen árak vannak (és akkor ez még csak egy alsó középkategóriás konfig!!!)
-
Silεncε
őstag
Egyik haver engem is betalált nemrég. Vett egy komplett gépet valami 10k-ért és mondta, menjek el újrarakni. A ZH-k miatt mondtam, hogy nem érek rá, de küldött képet. Annyit bírtam kihámozni, hogy valami lga775 Gigabyte lap meg IDE csatlakozós HDD. Mondom neki, ezzel a lendülettel ki is dobhattad volna az ablakon a 10k-t. De neki csak netezni meg jutyúbra kell, nem kockulni. Mondom, ez valszeg meghal jutúb alatt. De higgyem el, jó lesz az. Mondom oké, te értesz hozzá, nem én. Végül egy másik haver ment el újrarakni, az utolsó infóm az volt, hogy a win7 nem volt hajlandó bootolni rajta... Mondtam neki, hogy legközelebb kérdezzen meg, lehet hogy értek hozzá és tudok segíteni, hogy ne basszon ki az ablakon pénzt
-
Silεncε
őstag
válasz
macilaci78 #40802 üzenetére
Na mostmár ezt is tudom
-
Silεncε
őstag
Akkor az 1050Ti, mert tudomásom szerint (és a Google szerint is) nem létezik 4GB-s 1050. Pont azért nem, mert anno az nVidia nem engedte a partnereinek, hogy 4GB VRAM-ot tegyenek rá, hogy el tudja adni a 1050Ti-t is. a 3GB-s 1050-t is a spórolás szülte, meg is vágta a memória sávszélt, hogy vegyék a népek inkább a 1050Ti-t
-
Silεncε
őstag
válasz
-=RelakS=- #40618 üzenetére
Én is nap mint nap hallom ezt a többezer informatikus hiányzik szöveget... Erre szoktam azt mondani, hogy több ezer olyan programozó hiányzik, aki 150k-ért mindenhez IS ért és a csillagokat is lehozza neked az égről. Nem ugyanaz....
-
Silεncε
őstag
válasz
-=RelakS=- #40614 üzenetére
Na ja, nem azért kapom a fizetést, hogy billentyűket nyomogatom, hanem hogy tudom, milyen sorrendben kell azokat lenyomni
-
Silεncε
őstag
válasz
Mercutio_ #40602 üzenetére
A ThinkPadem amikor megjött, abban a hónapban járt benne egy hdd (ezzel jött) meg két ssd. Nyilván minden cserénél újrahúzás
Igazából semmi fontos adat nincs a gépeimen, nagyon egyedi konfig sincs, a böngésző lehúzza úgyis sync-el, a többit meg fél óra telepíteni összesen. Már megszoktam, hogy kb egyáltalán nem lakom be a wint. kevesebbet is szarja össze magát (meg nagyon nincs is rá ideje
)
-
Silεncε
őstag
válasz
-=RelakS=- #40468 üzenetére
Vettem nemrég egy használt gépet, alaplapos lett, úgyhogy kéne nekem is venni valamit. Használt lapot nem akarok hozzá, mert a proci már kevés volt, néztem a Ryzeneket, 120k lenne egy Ryzen 5 2600+alaplap+8 giga ram. Most azon gondolkozok, kell-e ez nekem (a többi alkatrész már megvan, GPU is)
-
Silεncε
őstag
Hát nem tudom, én azért elég jókat röhögtem/szórakoztam a különböző easter eggeken, pedig még nem is nagyon vagyok benne a kultúrában, mert inkább csak játszok, a popkultúrális utalások egy jó rész nekem kimaradt.
biker: az ilyen ügyfelet el kell hajtani, mint a magzatvizet. Szórakozzon mással
-
Silεncε
őstag
válasz
macilaci78 #40422 üzenetére
A legszebb, hogy a userek 3/4-ének fel se tűnne... Örülnének mint majom a farkának
-
Silεncε
őstag
válasz
quailstorm #40378 üzenetére
Igazából én is így vagyok vele, majdnem mindegy az OS. Most éppen win10-ről írok, de az előző kommentet Ubuntu 18.04 + i3wm alól küldtem. Programozáshoz megint majdnem mindegy, Angular mindenhol van, VS Code is, meg g++ is ha azt akarnám. Java szintén (ha nagy ritkán előfordul), Python szintén. macOS-en kívül bármilyen rendszert szívesen használok (a macOS-nél idegesít, hogy agyon van csicsázva, minden izeg-mozog animált, ezt win10-nél is első dolgom volt kikapcsolni, az i3wm meg nem erről híres
)
-
Silεncε
őstag
válasz
DeltaPower #40368 üzenetére
Azóta Windows 10-et használok, hogy a 10240 még Insider volt (sőt, régebbóta). Ez alatt megfordult kb 20 gépen volt szerencsém használni, vegyesen asztali meg laptop (sőt, 2 tableten is). Munkahelyen és otthon is. Olyan problémám nem volt még vele, ami nagyon súlyos lett volna. Igen,vannak hülye dolgai, de ez van, semmi sem hibátlan. BSOD-ot még nem láttam win10-en (pedig a legfrissebb hardver is 4th gen i5). Semmi pénzért nem mennék már vissza se win7-re se 8.1-re
-
Silεncε
őstag
válasz
-=RelakS=- #40364 üzenetére
Cöhh, nekem meg Windows 2000...
-
Silεncε
őstag
válasz
-=RelakS=- #40349 üzenetére
Nekem se esett le eddig. Illetve most se, csak hogy leírtad. Pedig az ilyen sz.r szóviccek szoktak menni
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- ASUS ROG STRIX 850W Gold Aura Edition RGB Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Corsair RM850i 850W Gold Moduláris Tápegység
- Corsair RM750X 750W Gold Moduláris Tápegység
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest