- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
veterán
válasz
macilaci78 #46035 üzenetére
Lehet inkább örülni kéne a GDPR-nak!?
Ausztrália példája mutatja meg igazán, mit csinálna a Meta az európai felhasználókkal, ha nem lenne a GDPR!
HVG cikk. -
azbest
félisten
válasz
macilaci78 #46035 üzenetére
hány boltos maradt szabadlábon, miután kinyírták a problémás ügyfeleket?
-
cbmfan
senior tag
válasz
macilaci78 #46020 üzenetére
tudod, hogy mit és hova...
-
shteer
titán
válasz
macilaci78 #45960 üzenetére
azt megmosolyogtam, hogy a belépő lapokon már csak egy 2Ft-os műanyag pöcök tartja az SSD-t
-
macilaci78
nagyúr
válasz
macilaci78 #45960 üzenetére
Itt vannak rendes távtartók.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
macilaci78 #45893 üzenetére
Köszi, de még szükségem van a vesémre.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
macilaci78 #45886 üzenetére
Így nem nyomja ki maga alól a drága hővezető pasztát
-
tserrof77
őstag
válasz
Jusszumpepi...
-
shteer
titán
válasz
Mi a baj ezzel? Így több a réz
-
pn4hvq
senior tag
válasz
macilaci78 #45837 üzenetére
Jó-jó, de érdekel a teleregény további fejezete: összehoztad az ügyvezetővel, hogy el ne szalasszátok az év üzletét?
-
Elemental
addikt
válasz
macilaci78 #45828 üzenetére
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
macilaci78 #45828 üzenetére
És tényleg
A szomszéd Józsi nagyon szereti, hivatkozz nyugodtan rám. De gonosz… tetszik
-
SP4C3
veterán
válasz
macilaci78 #45819 üzenetére
Okos ember lehet a főnököd, biztos nem hiába etették kiskorában.
-
PROTRON
addikt
válasz
macilaci78 #45819 üzenetére
Mé nem mondtad hogy:
persze, tedd éjjel a gyerek párnája alá meg mellé 2-3 tejfogacskát...ja már nincsenek meg? akkor buktad -
azbest
félisten
válasz
macilaci78 #45812 üzenetére
és még én hittem azt, hogy az élet császára vagyok, amikor mPcie slotba adapterrel hekkeltem bele 2242 ssd-t, fordítva és oldalra tett tartó csavarral
-
HoaryFox
őstag
válasz
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Nekem maszkolószalag tartja a helyén.
Az nem ennyire biztonságos
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Teljesen jó.
-
PROTRON
addikt
válasz
macilaci78 #45783 üzenetére
Nekem meg az ha panaszkodnak de nem tudják megfogalmazni, ha visszakérdezek akkor "nem érdekes"...és minden jó.
-
PROTRON
addikt
válasz
macilaci78 #45781 üzenetére
Hiszen ha nincs panasz, nem is kell semmit sem csinálni.
-
gozso
őstag
válasz
macilaci78 #45738 üzenetére
én injekciós tűvel egyengettem
-
i400
senior tag
válasz
macilaci78 #45708 üzenetére
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Ha a gépen már volt win10 akkor nem kell venni új kulcsot, HWID alapján felismeri az aktiváló szerver és kulcs nélkül is aktiválja, ha jól tudom.
Egyébként meg érdemes MS accounthoz kötni a licenszt és akkor még rugalmasabb a rendszer.
-
SityiSXT
őstag
válasz
Szerintem erről szó sincs. Akinek eddig be lett aktiválva, azt már nem bántja a Microsoft, de új gépnél "új" régi kulccsal már nem fog menni. Szerencsére a beaktivált kulcsot egész könnyen át lehet vinni egy teljesen új gépre is (csináltam már ilyet - igaz, nem tegnapelőtt, de működik).
-
tserrof77
őstag
válasz
Köszönöm, Te pontosan látod a problémám. Meg még többezer ember problémáját...
i400: Amúgy meg a "fogyasztói társadalom" meg mehet a sunyiba... a folytatás meg flamekeltés lenne, inkább nem is folytatom
-
cbmfan
senior tag
válasz
macilaci78 #45691 üzenetére
még néhányszor
-
nullpoint
őstag
válasz
macilaci78 #45691 üzenetére
Sehányszor.
-
PROTRON
addikt
válasz
macilaci78 #45676 üzenetére
Ezért emeltem ki hogy villamosmegálló sziget. Arra más szabály vonatkozik mint sima zebrára.
"de az már két esélyes, hogy a menetirány szerinti jobb, vagy bal oldal felé indul"
Ezért emeltem ki hogy úgy kell megközelíteni az úttest közepén lévő villamosmegállós sziget esetén a zebrát, hogy azonnal megadhasd az elsőbbséget, mivel igen is ilyen helyzetben jár gyalogosnak.
Ez nem normál zebra aminél a lelépés pillanatáig jogilag nincs elsőbbsége a gyalogosnak, csak akkor ha lelépés előtt meggyőződött hogy nem készteti aránytalan mértékben zavaró helyzetbe az autósokat, pl. féktávon belüli úttestre lépésnél a gyalogos hibája.De úttest közepén lévő villamosmegállós zebra esetén az autósnak kötelező felkészülnie hogy leléphetnek az úttestre a járdára, tehát ezeken a speciális helyszíneken másképp áll hozzá a közlekedési jog a "féktávon belül elém lépett" történethez.
Pláne amikor a kocsisorból minden bunkó az előtte haladó seggében, a kressz szerint kötelező követési távolságon belül halad, nehogy meg kelljen állniuk a speciális zebránál várakozó kismamának... -
-=RelakS=-
veterán
válasz
macilaci78 #45670 üzenetére
Azt nem azért csinálják, hogy ne lármázzák fel az egész várost? Ahol fontos, hogy észrevegyék őket, ott bömböl, máshol csend van. Mondjuk ha a villogó sem ment a csendben, akkor az már véleményes.
Jobban idegesítenek azok a szirénák, amik nem ordítanak, hogy FÉLRE, JÖVÖK!, hanem olyan kis cinege hangjuk van, hogy "Szeretnék gyorsan átjutni, amolyan sürgős dolog, tetszik érteni, engedjenek már el, ha nem probléma" -
PROTRON
addikt
válasz
Már ha a villamos a járdasziget megállóhoz közeledik, már akkor lassítani kell és automatikusan jár az elsőbbség...amíg a villamos ott tartózkodik pedig végképp kötelező mindenre is számítania a közeledő autósnak...
Nem értek egyet hogy csak akkor van elsőbbsége ha már lelépett a zebrára, hiszen a villamosról leszálló ember 100% hogy el fogja hagyni a járdaszigetet (najó, lehet előtte smacizik a párjával, de utána már indulnak is), tehát a kressz alapját képező logika azt diktálja hogy mivel csak adott irány(ok)ba tud tovább közlekedni és Ő a veszélyeztetettebb, így automatán jár neki az elsőbbség attól a pillanattól hogy leszállt a villamosról. Tehát a zebra felé közeledve autóval kötelező lassítani, hogy a gyalogos érvényesíthesse a neki járó elsőbbséget.
-
koby11h
őstag
válasz
Vészvillogóshoz én is oda szoktam menni, hogy Jó napot, segíthetek?
- Mié'?
- Hát úgy látom gond van a gépjárművel...
És itt már a vörös fejjel odébb hajtástól az ablak fel, zene maximumra, vagy a központi zár bekapcsolásán át a "Mi a k.rv. anyád közöd van hozzá?"-ig minden volt, csak épp műszaki hibás autó nem nagyon!
De komolyan, több tucat autóból az elmúlt pár évben eggyel volt csak baj, azt segítettem eltolni a következő mellékutcáig. -
PROTRON
addikt
válasz
macilaci78 #45662 üzenetére
"
járok eleget a világban, a kerékpárosok és a rolleresek közt látom arányaiban a legtöbb szabálytalankodót.
"
Ilyet én is tudok!!!
Nekem van 2 db, mindennap biciklivel közlekedő ismerősöm, egyik sem szabálytalankodik, akkor írok egy statisztikát hogy 100%ban szabálykövetők a biciklisek...Azt látod amit látni akarsz, de ha objektíven állnál hozzá látnád hogy nagyon nincs így.
Tömegközlekedést használóként ezerszer jobban zavart amikor az üllői úton a jobb szélső sávot végig eltorlaszolták a bénán parkoló az autósok és egészen a metrópótlásig(tehát amíg le nem zárták rendesen) nem tudott közlekedni abban a sávban a mentős a parkoló autóktól.
Miközben a dugóban állók meg lekiabálták a mentős fejét, hogy dehát ott a jobb szélső sáv, miért akadályozza a suvját az ácsorgásban...mert hogy a parkoló autók miatt a suv se tudott helyet hagyni a mentőknek a saját sávjában...igen jól látod az ellentmondást, a bunkóknak semmi sem szent...
Szal rendkívül irritáló hogy a parkoló autósok miatt a mentők 30 éve kénytelenek az Üllői és a Váci úton a szembesávban közlekedni...de végre most már nem a bunkóbbnál bunkóbb taxisok élvezkednek a jobb szélső sávban előzve a kocsisort, mivel ki vannak tiltva, ellenben ha a mentős akarja, a kresz szerint képes elférni.Meg a kedvencem a középső villamos megálló szigetnél a villamosról épp leszálló gyalogosoknak nem ám hogy megadja az elsőbbséget, inkább padlógáz, ledudálja a nagymamát hátha infarktust kap, majd áthajtva a zebrán 90el satufékezik, mert ott áll a kocsisor a következő piros lámpa miatt...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
macilaci78 #45662 üzenetére
Igen, igen, láttam én is, a nagy tülekedésben dudálva jeleztek a megállóból kihajtó buszoknak, hogy megadják a kötelező elsőbbséget.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
macilaci78 #45655 üzenetére
Természetesen, ahogy a tilosban parkoló autós/motoros is küldi a fényképet a köztereseknek minden alkalommal "Bocsánat" megjegyzéssel, geotag-gel.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
macilaci78 #45655 üzenetére
Akkor sorolhatjuk még a motorost, akit nem érdekel a piros lámpa, meg a mozgó autók között tolakodik előre, az autóst, aki még átmegy a narancsos sárgán, cikázik a sávok között, letolja a másikat, meg úgy általában szerinte aki a sebességhatár alatt hajt, az mazsola.
Ugyanekkor nem minden bringás pirosozik, stb. de legalább az autók szeretik lesodorni őket az útról, illetve egy jobbra kanyarodás előtt még gyorsan megelőzni. -
PROTRON
addikt
válasz
macilaci78 #45621 üzenetére
Nem is a gépet eladni gondoltam, hanem hogy a maszek szerelő ahelyett hogy 30-ért "szerzek bele használt 1050-est", helyette inkább 30-ért kicserélni a procit picivel erősebb iGPU-val szereltre, a régit meg beszámítja és eladja használt piacon.
#45622 ollie
Azért ma már az AMD procik esetén ez nem mindig igaz, ellenben a + hűtés miatt hangosabb, meg magasabb a fogyasztás is.
Ne feledjük, nagymama sokszor sose kapcsolja ki a PC-t, az egész nap megy a kis szobában, mert nem tudja hogyan kellene visszakapcsolni.De sokszor az intel igpu is elég, legalább is ami az egyszerűbb játékokat illeti és akik vidéken maszekhoz viszik a gépüket és rábeszélhetőek a 1050-re, azok legtöbbször nem az esportolók akiknek számít az FSP.
Általában megelégszenek játék terén a HalfLife 2 színvonallal, annál nagyobb teljesítményt nem igényelnek, szal nem gond nekik ha vissza kell kicsit butítani a kinézeten.Mielőtt még belemagyarázás történne, nem arra célzok hogy a videkéik lusták, hanem hogy átlagjózsinak van jobb dolga is mint a PC-kkel kapcsolatos anyagok átnézése...ez párosul azzal hogy vidéken kevesebb a lehetőség PC boltok elérhetősége terén mint pl Bp.
Bp-n átlagjózsi be tudja vinni szervizbe, a szervizes meg 2 sarokra bármit betud szerezni a boltokból, míg vidéken fél napokat kéne utaznia átvenni alkatrészeket.Ezért egy vidéki területen könnyen rábeszélhetőek a vevők 1050-re olyankor is, amikor nincs is szükség rá.
-
PROTRON
addikt
válasz
macilaci78 #45619 üzenetére
Azt hozzátenném hogy akiknek a 1050-es VGA elég, azoknál valójában az i5-7500 és annál újabb procikban lévő iGPU-k is elegendőek, csak sokszor olvassák a neten a VGA szót, ezért hagyják magukat rádumálni a felesleges alkatrész és energia pazarlásra...sokszor persze anno rábeszélték az iGPu mentes procira, de a tapasztalatom hogy olcsóbb használt piacról iGPu-val szerelt procira cserélni és eladni a jelenlegit, mint külön VGA-t bele.
Cégnél is egyik kollega kérdés nélkül berendelt egy PC-t, legagyibb tápegységgel, 1 db 8GB ram stickel, leggagyibb alaplappal, iGPu mentes i3 procival, mellé meg akkoriban 45k-ért egy 1030-as VGA-val...meg persze 10k-ért egy 1 TB HDD. Irodai használatra.
Megnéztem akkoriban az árakat, 16GB rammal, HDD helyett 250-es SSD-vel, jobb tápegységgel, picivel erősebb és iGPU-s procival, jobb minőségű alaplappal együtt ugyanabból az összegből kijött volna.
"dehát autocadhez kell a dedikált VGA, nem?"...mondom neki legközelebb kérdezz, mert 2D rajzolás során iGPU is elég neki, mivel kizárólag 1 magos számítási kapacitással dolgozik a képpontok kiszámolásához. Ezért 1 magon a minél nagyobb procierő számít. -
SP4C3
veterán
válasz
macilaci78 #45597 üzenetére
Kiderült, hogy company policy a masik oldalon az is, hogy mindig telefonom egyeztetni kell a szamlaszamot, valahogy nem tortent meg, holnap folyt kov, €170k-t akarnak utalni, remelem jo helyre megy
Egy biztos, nem lennek az illeto helyeben.Azt a 70k-t, amivel atvertek oket, meg majd az interpol intezi, remeljuk a legjobbakat.
-
Josi
aktív tag
válasz
macilaci78 #45597 üzenetére
A Sberbank volt.
De ha rossz helyre ment, az hogy lehet?
Én számítógépen utalok, a törzsben vannak a bankszámlaszámok.
Nekik is csak át kellett volna írni és akkor nincs más számlára utalás.
Nem ám mindig beírogatni a számlaszámokat -
Top cat
addikt
válasz
macilaci78 #45458 üzenetére
A gyártónak az az érdeke, hogy a garanciaidőt kibírja és utána nem sokkal menjen is tönkre.
#45459 cbmfan
Az is csoda, hogy foglalkoztak vele. Úgy néz ki a forrszemeken, mintha hozzányúltak volna. -
Ygg
senior tag
válasz
macilaci78 #45439 üzenetére
Már ha olyan a multis, központból meghatározott folyamat.
Mert ha userhez kötődik, akkor mindez nem megy. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
macilaci78 #45439 üzenetére
"Az angol ülve gondolkodik, a francia állva, az amerikai járkálva, a magyar meg utána..."
-
DeFranco
nagyúr
válasz
macilaci78 #45358 üzenetére
Nem másoltatni akarom, egyelőre elméleti síkon érdekel pár dolog arról hogy hogyan működik a kódkiosztás belső logikája, tokenhez rendelés, ilyesmi, ezért keresek szakit.
-
opr
nagyúr
válasz
macilaci78 #45220 üzenetére
Ott volt a legolcsobb, ez most az egyszer igazan, tenyleg nem az en hibam. Neztem minden mast is, amit ismerek, tap, alaplap ezert is van mashonnan. Ebuyer, box, scan, currys, argos, technextday, hotukdeals, cc, ebay, marketplace, gumtree, meg a tokom tudja meg mi mindent vegigneztem. Amazon nyert, pedig nagyon nem ez volt az eredeti terv.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
macilaci78 #45172 üzenetére
Júzer? Mi köze hozzá? Örüljön, hogy nem vékony kliense van.
Ugyanakkor van IT-s is, akinek foglalkozni kell a vinyóval. Vagy azt mondod, hogy a manager szerint az IT-s csak léhűtő, nem termel lóvét? -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
macilaci78 #45150 üzenetére
Én amióta Budán (Rózsakert környéke) dolgozom, azóta befizettem magam Teletálra, az 10k egy hétre leves+főétel, néha desszer.
A bolttól 2 percre van egy kisközért, de nem akarsz odamenni. 200HUF a zsömle, 1500HUF a 110g csomagolt szeletelt trappista, én első alkalommal rányúltam egy literes Aloe üdcsire, az 1800-ba fájt, este otthon mutti kezébe pont ugyanaz volt, ő 800-ért vette a lidli-ben.
Mondjuk ugyanebben a boltban van 180.000HUF-ért pezsgő meg bor is...
-
koby11h
őstag
válasz
macilaci78 #45142 üzenetére
Pontosan, Eger hasonló. Szinte semmi nincs 2350 Ft alatt. Ennyi az alap pizza, ami 2-3 éve még 1390 Ft volt, de ennyi házhoz szállítással egy Cordon Bleu, Gyros, hambi+krumpli is.
Ha ott fogyasztasz, akkor néha drágább.
Beülve pedig még +100-150% rendesebb étteremben.
4 főre vacsi (2 felnőtt, 2 gyermek), csak mentes italok, desszert nélkül, jobb étteremben 27000 Ft. Ez 15000 Ft volt covid előtt, és akkor még lányom bevágott egy somlóit is. -
thesound
addikt
válasz
macilaci78 #45133 üzenetére
Plázás kínait (ételt, ugyebár
) szoktam néha enni, ott ~2,5k egy adag, én avval jóllakom. Egész normális kaják vannak. (pesze lehet ma'kka, de csí'ke néven fut) De sztem nem sokáig jön ki 5k-ból ott sem két ebéd. Ha elvitelre kérem, akkor már most sem.
-
koby11h
őstag
válasz
macilaci78 #45133 üzenetére
Igen, elmegy egy 500-as HDD-vel és 8 GB-al is a gép, és a legtöbb ember csak a Windows update-nél érzi meg az ssd hiányát, de ott nagyon!
Én 10 éve SSD-t használok a gépeimben, itthon backupnak van csak hdd, mert azok 2 TB-osak. Az egyik legnagyobb találmány az elmúlt évtizedben! -
cbmfan
senior tag
válasz
macilaci78 #45078 üzenetére
jól hangzik, de azért enyhén kamu szaga van
-
F.E.K..
senior tag
válasz
macilaci78 #45068 üzenetére
De, jópár vezetőnek szégyen a feltételezés is, hiszen Ő mindenhez ér és kész!
Az igazán értelmes felfogja, hogy nem, nem ért mindenhez, és nem is kell, arra vannak körülötte a szakemberek, akikre lehet hallgatni. De nem minden vezető beosztású ilyen mentalitású sajnos.
-
envagyok
veterán
válasz
macilaci78 #45030 üzenetére
Nem erre szoktátok írni, hogy hányni tudnátok az ilyenektől?
-
nullpoint
őstag
válasz
macilaci78 #45030 üzenetére
Ezt akartam írni én is.
-
tserrof77
őstag
válasz
macilaci78 #44943 üzenetére
A mai napot ilyen nyitvaisvagyokmegnem napnak terveztem, kiírás szerint holnap nyitunk. Így nem volt gond, bár egy patront vittek, de neki elég volt a blokk. A franc se tudja, hova ástam el a számlatömböket
-
nullpoint
őstag
válasz
macilaci78 #44859 üzenetére
Itt sehány felesleges nincs.
-
cbmfan
senior tag
válasz
macilaci78 #44789 üzenetére
szerinted?
-
Pötyi
őstag
válasz
macilaci78 #44786 üzenetére
Hááát, azért a lány gépébe nem raknám be, még panaszkodna, hogy túl kicsi a... Izé... Az ÓRAJELE!
-
válasz
macilaci78 #44660 üzenetére
Szívem szerint dobtam volna bele egy SSD-t, de hát a tulajdonos nem szánt rá pár ezer forintot.
-
cbmfan
senior tag
válasz
macilaci78 #44572 üzenetére
legalább szőke volt ha már belül sötét?
-
válasz
Okos
-
válasz
Szép!
-
koby11h
őstag
válasz
macilaci78 #44494 üzenetére
És nagyon összevissza mozognak az árak. Régen is volt ilyen pl. a memória kb. 20 éve, de nem ennyire. És sok termék akár 2-3 évig is volt forgalomban, most meg van amit fél évre dobnak piacra.
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #44469 üzenetére
-
koby11h
őstag
válasz
Sokat, hónapok óta nem volt ennyi hozzászólás
És még mindig kell 11084... -
wrongduke
aktív tag
válasz
Jónéhányat. Itt a megkésett, hányódtatott délelőttös műszak. Mi a hányás? Mit kell arrébb hányni?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
macilaci78 #44462 üzenetére
Én már el is felejtettem, hogy miért hányjuk ezt ide folyton, csak hogy vicces tud lenni.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
macilaci78 #44457 üzenetére
Aztán ha elrontjuk, csak szemrehányás a vége
-
cbmfan
senior tag
válasz
macilaci78 #44412 üzenetére
volt pár gépem nekem is, persze konzollal kezdtem. Amstrad GX4000 (az ordas bukása cégnek) NES, SNES, majd C64 flopival, másolgatás ment nálam is
aztán jött a PC korszak...
- valami 486
- passz milyen Cyrix 233 MHz-re húzva S3 Trio-val, 32 Mega RAM-mal és 3.2 Gigás Quantummal, talán Toshiba CD olvasóval és a korábban említett HP íróval
- Celeron 333 valami lappal és dupla magas kétoldalas 66 MHz-es 64 Megás RAM-mal (a mai napig nem találtam belőle másikat) az S3-mal és Diamond Voodoo 1-gyel és 36X-os Creative CD olvasóval
- PIII 600 MHz (4.5X133 Coppermine, nem 6X100 Katmai) Asus P3B-F lappal és 128 Mega RAM-mal (ami bővítve lett 256 Megára) Voodoo 3 3000-rel és még mindig a 3.2 Gigás Quantum-mal, de jött mellé 13.6 Gigás WD, majd 30 Gigás Quantum LCT20 ami el is füstölt persze a gagyitron Skyhawk táp miatt.
- TuaCerka 1.3 GHz Asus TUSL2-C lappal, a korábbi 256 Mega RAM-mal, 13.6 Gigás WD és 60 Gigás Maxtor HDD-vel, V3 maradt amit váltott egy Voodoo 5 5500. a lap elfüstölt, jött helyette egy Asus TUV4X és még 512 Mega RAM két menetben, végén egy Sapphire 9700 Pro 75 ezerért... 13.6 Gigás WD is kiköltözött, ment be egy 120 Gigás Seagate. ODD is cserélődött, 24X10X40X LG és "p*nás" Pioneer DVD olvasó ami elfüstölt, cserélődött 8163B-re ami a mai napig megvan mert olvassa a legkarcosabb lemezt is.
S754 Athlon 64 3000+ Abit VIA chipsetes valamilyen lappal és 512 Mega kék bordás Geil RAM-mal ami duplázódott. 9700 Pro, 120 Gigás Seagate, LG író és DVD olvasó maradt az elején, majd az író lecserélődött egy beépített kártyaolvasós Benq kombó meghajtóra. jött 320 Gigás Hitachi SATA HDD. meg is bántam, soha többet AMD-t...
Celeron 420 Giga 965-DS3 lappal, 2X1 Giga 1066 MHz-es RAM-mal, hogy tudjam húzni. be is jött, 1.6 helyett ment 3.6 GHz-en stabilan. optikai meghajtók és a 320 Gigás Hita maradt, jött bele egy használt HIS 1650XT, 500 Gigás WD (talán kék)
C2D E8200 Giga EP45-DS4 lappal, 512 Megás Giga GF 9600 VGÁ-val. RAM, 320 és 500 Gigás HDD maradt, jött még egy NEC 7173S SATA író majd 64 Gigás ADATA SSD ami elfüstölt és cserélődött 120 Gigás Kingstonra. később VGA is cserélődött egy Giga GTX 650 TI Boost-ra és a proci egy használt Q9400-ra majd QX9770-re (nem beszól, kellett, na
Q9400 gyorsabb volt húzva 4 GHz-re mint a 9770...) vége felé RAM is bővült közben 4X1 Gigára és árvíz előtt pont sikerült vennem egy 2 Terás Samsungot 16 ezerért.
i5 4670k ASRock Z87-Extreme3 lappal, 2X4 Giga 2400 MHz-es (azt hiszem) Geil RAM-mal. VGA, SSD, 2 Terás HDD maradt, DVD író cserélődött másik NEC-re mert nem nyílt a tálcája. jött egy 4 Terás Seagate, 512 Gigás ADATA NVMe SSD PCIe átalakítóval. 21 január elsején hajnalban lefagy gép, füstszag. indítom, se kép, se hang, kivert a víz.. VGÁ-t kiveszem, integrálttal indul, megúsztam. a kártyának égett szaga volt erősen mert elfüstölt a VRM... Ideiglenesen jött helyette egy Sapphire 7870XT. így elvoltam májusig, de akkor már érezhetően instabil volt a gép.
és jött a jelenlegi vasam, i9 10850k, ASRock Z490 Pro4, 2X8 GB GSkill 3600 MHz, Thermaltake vízhűtés, 1 Terás Samsung NVMe SSD. Kingston SSD-ről költözött a rendszer az 512 Gigás NVME-re, 2 és 4 Terás SSD, ODD, 7870XT maradt. vízhűtésből elszivárgott a lötty hét hónap alatt ezért cserélődött és nemrég jött egy 3070TI.
házak, tápok, egyéb perifériák is cserélődtek persze, de maradtam a lényegnél. ennyi idő alatt volt még jó pár ezer gép kezeim között amiket használtam vagy foglalkoznom kellett velük, de ez már csak ilyen szakma
azbest: a mai napig használom a 98-ban regelt hotmailes címem. néha vicces visszaolvasni régi levelezéseket de egyben szomorú is hisz van amit olyanoktól kaptam akik már nincsenek köztünk.
-
válasz
macilaci78 #44414 üzenetére
Hát de miért nem kerestél rá az interneten?
-
Jester01
veterán
válasz
macilaci78 #44412 üzenetére
Az csak "go 64" volt
Egyébként ha a commodore gombot nyomva tartottad bekapcsoláskor akkor nem kellett parancsot írogatni, egyből c64 módban indult. -
koby11h
őstag
válasz
macilaci78 #44379 üzenetére
Nem én döntök, csak csinálom... de általában így szokott lenni. Néha belefér, néha meg kifizetik.
-
koby11h
őstag
válasz
macilaci78 #44375 üzenetére
Addig, amíg minden rendben megy. Aztán ha homokszem kerül a gépezetbe, akkor jönnek hozzánk, mert ha nem Next, Next, Next, akkor már gond van...
Ügyfél rendelt eszközt. Beüzemelés? Nem, megoldják. Nem megy. Hát pl. nem ártana beállítani fix ip-t, és nem a dhcp kapott címet megadni a kliens gépnek. Jó lenne a médiák méreteit betöltés után a meghajtó programba is beírni, akkor talán nem lenne elcsúszva a nyomat. Nem ártana elmenteni is a konfigurációt, hogy áramszünet után ne kelljen újra mindent beállítani... de a lényeg, hogy megoldották, mi meg segítettünk... csak nem fizettek érte, de az ügyfél elégedett és még igaza is volt.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
macilaci78 #44310 üzenetére
Haver írt nekem CD-t. Az összes hosszú fájlnév rossz lett.
Nero-val nem is tudom, hogy sikerült-e végül olyan formátumot választanom, amivel tudtam ezt reprodukálniA TEAC CD íróm meg szerintem még megvan valahol, de az határozottan nem volt ilyen ördögi.
-
kisi
aktív tag
válasz
macilaci78 #44272 üzenetére
Már nem foglalkozom számítástechnikával, de azért egy ilyenekkel telepakolt konténerre én is rácsodálkozok...
A srácok lelkesen pakolták kifele, a konténerbe én meg be egy párat, ami a kocsiba befért per pillanat.. -
válasz
macilaci78 #44204 üzenetére
Vagy BSA-t.
-
Pötyi
őstag
válasz
macilaci78 #44163 üzenetére
Az öreg Józsi bácsinak megműtik a torkát. Mivel nem tud nyelni, ezért alulról, egy a végbelébe bevezetett gumicsövön keresztül etetik.
Jön a kórházi nővérke, hozza az ebédet. Beilleszt egy tölcsért a gumicső végébe, majd betölt egy kis adag húslevest, utána betunkol egy kis krumplifőzeléket fasírttal. A végén beönt egy kis csésze kávét.
Józsi bácsi fészkelődni kezd, izeg-mozog, csak úgy pattog az ágyon. A nővérke megkérdezi:
- Mi van Józsi bácsi? Tán túl forró a kávé?
- Naná, majd keserű! -
azbest
félisten
válasz
macilaci78 #44050 üzenetére
Nekem úgy tűnt, hogy már vagy 10 éve volt valami durva forint árfolyam ingadozás, amikor hétről hétre tőzsde volt a termékek értéke. És a kisebb boltok egyszerűen nem tudtak ezzel mit kezdeni. Az akkori népszerűbb itteni boltok is átváltottak arra, hogy többféle nagyker listából generált árlistákat kezdtek kitenni helyi készlet nélkül.
Akik mostanában megvannak még, azok lehet közbeszerzések alvállalkozói vagy bejáratott céges ügyfélkörel bírnak.
De barkács téren is nagy a parlag, legalábbis rossz tapasztalataim vannak. Volt, hogy több üzlettel rendelkező "csavarboltba" mentem be egy listával, hogy milyen méretű és fajtájú csavarok kellenek nekem. És hiába tette ki a bolt felét a csavaros polcok sora. Némelyik méretből hiányoztak hosszúságok, csak gagyi fajta fejjel voltak. Volt, amiről nem tudták hogy mi. Csak az olcsó nem saválló fajta. Nem olcsón és darabra. És előre porciózott pakk is csak pár fajtából volt. Egy órán át számolgatta a srác a csavarokat a fizetéshez
Azóta sem értem, miért nem mérleggel becsülte. A végére amúgy is elszámolta plusz-minusz pár tucattal őket.
Azóta inkább megrendelem kínából előre, ha nem sürgős. 50-100as kiszerelésben jobb minőségűt adnak fillérekért. Bár azóta mintha lenne olyan webshoppal is rendelkező hálózat is, ahol elvileg van mindenféle. Csak nem mindig sikerült beazonosítani a webshopos infókból, hogy mit árulnak.. az sem az igazi.
Vagy elektronikai komponens... az országban sem volt szerimtem sehol.. neten nem találtam. Aztán egy lengyel üzlethálózatnál lett meg.
Vagy 3d nyomtatós, barkács téma. Lengyelektől rendelni méretre vágva sokkal olcsóbb volt alu építelemet, mint szegeden megvenni. Más magyar üzleteknél meg nincs ár, telefonon kéne érdeklődni mindenért, lehet csak nagy megrendelőkkel foglalkoznak.
Mintha a világ végén lennénk.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
macilaci78 #44050 üzenetére
mégis tele van az OBI szombat-vasárnap jólöltözött családapákkal és családanyákkal.
persze, utánajársz, én is utánajárok, de ez már pont az a kategória amikor sokan sajnálják már az időt meg az energiát azért a két vasalatért vagy konnektorért bejárni tolnát-baranyát amikor ott van minden egy helyen, igaz 10-20% felárral
ezen persze az sem segít, hogy pont a barkácsboltok olyanok, hogy általában vízumköteles kerületekben vannak nyitva 9-től 3-ig 12-13:30 ebédszünettel szóval jólöltözött családapa választhat hogy kivesz-e egy nap szabit és nyakába veszi a külső körutakat anyagbeszerzőként, vagy összetolikocsizza az obiban és csak egyszer húzza fel magát.
-
opr
nagyúr
válasz
macilaci78 #44044 üzenetére
Igen, akarhanyszor beszeltem a taggal, mindig volt egy olyan uj, de sokszor hallott story, hogy valami random barom beront es koszones nelkul, orjongve, uvoltve kezdi el mondani, hogy ott vette ezt a szamitogepet es szar, nem mukodik, azonnal kapja vissza a penzet!
Igen, ott vette, 10 eve. Es amugy de, mukodik, csak baszott befizetni az internetet es lekapcsoltak. Vagy valami ehhez hasonlo szintu dolog, ha nem is napi, de heti szinten biztos volt. -
cbmfan
senior tag
válasz
macilaci78 #44044 üzenetére
most aközött vacillálok, hogy helyeseljek vagy beszóljak valamit, de inkább döntsd el te
-
cbmfan
senior tag
válasz
macilaci78 #44022 üzenetére
ki más?
telefont offoltam, skype kilőve, mailt nem nézek, elegem van mára
-
F.E.K..
senior tag
válasz
macilaci78 #43932 üzenetére
Nem sok valóban (400 000Ft/év), de ha adják, hát adják...
Most, hogy a covid miatt szabadabban elkölthető, lényegesen kényelmesebben elkölthető lett szerencsére (a szálláshely zseb amin fel szokott gyűlni nálam is általában, mivel a három részre limitáltak a ráigényelhető összegek).
@Ygg: szerencsésebb hely valóban, szerencsére az IT-n kifejezetten gyorsan tovább lehet lépni ha nem tetszik a munkáltató (és ezzel azért a munkáltató is tisztában van. Nyilván mindenki pótolható, csak az idő/belefektetett energia ami a nem mindegy a munkáltatónak sem).
-
Mr X
veterán
válasz
macilaci78 #43927 üzenetére
Engem hogy szeretnek a futárok, egy 5k-s rendelésre is kapnak egy ezres borravalót.
-
Mackósajt
senior tag
válasz
macilaci78 #43927 üzenetére
Amikor nincs ráírva az étlapra, hogy szervizdíj lesz, azt én se szeretem, de ez teljesen külön probléma a szervizdíjtól mint megoldástól. Jobb helyeken a szervizdíj rajta van az étlapon.
-
KROK640
nagyúr
válasz
macilaci78 #43912 üzenetére
Nekem sincs épp ott ahol vagyok. Sőt, az előző helyen sem volt. De a baráti társaságban többeknek van. Igaz van aki havi szinten kemény 3-4 ezret kap rá...
A másik amitől ki vagyok, az a zsebelgetés. Elmegyünk bowlingozni, és három ember kell, hogy összerakjuk a nap végén a számlát a zsebelgetés miatt. Közben külön számlát kell vezetni a fogyasztásról, mert az meg ugye kaja és nem szabadidő...
(ez nyilván úgy megy, hogy a szép kártyások kifizetnek mindent, aztán leosztva, akinek nincs szép karija, a kártyásoknak jattol KPben, rosszabb esteben Revon-n utalással) -
F.E.K..
senior tag
válasz
Az azért eléggé alap, mármint a cafeteria. Adózás szempontjából praktikus, a munkavállaló se jár vele rosszul (mondjuk idén minden zseb mehetett mindenre az sokat lendített azért pluszban a dolgon).
Részemről simán abból ebédelek majd egész évben amit a szép kártyára kapok (igaz, nálunk a munkáltató átvállalja az adót, a bruttó keretünk a nettó is egyben).
-
customer114
őstag
válasz
Szia!
Burzs szép kártya tulaj jelen. Megeszem a csulás pizzát is a reklamációm után.
Ha van bármilyen kérdésed szívesen megpróbálok rá válaszolni.
-
válasz
macilaci78 #43903 üzenetére
Senki nem várhatja el a jogosan a jattot a munkájáért. Ha kevés a fizetése, az nem az ügyfelek hibája.
-
válasz
macilaci78 #43850 üzenetére
Sokszor, de van mentsegem. Nem vagyok trehany, jol megirtam, csak keszulok a brszk-ra.
-
biker
nagyúr
válasz
macilaci78 #43824 üzenetére
este vagy holnap de megnézem, és írok privát, ne offoljunk
-
biker
nagyúr
válasz
macilaci78 #43822 üzenetére
Ok! Egy tábla csoki/doboz, van még ahonnan ez jött
-
Krogoth
senior tag
válasz
macilaci78 #43798 üzenetére
No shit sherlock...
-
törölt tag
válasz
macilaci78 #43736 üzenetére
7 éves körüli azt hiszem. És közben kiderult, hogy ezt a csatlakozot az Asus koppintotta az Appletol, persze némi átalakítással. Próbáltam működésre bírni a gépet, de az akksi és a kijelző off. Alaplapon is van gond. Borult rá Cola és egy lavalampa is. Leteptem a hatlapot, mert bele volt rohadva az összes csavar, ssd meglett, csak ki kellene találni, hogy a jó drága Asus mégis milyen csatlakozót használt ennél az ssdnel és Kínából rendelni egy adaptert. Lehet az új Asus is ilyen megoldással rendelkezik, de gari miatt nem kapom szét. Egy adapter usbvel, új gépre rákot, atmasol lenne a legjobb.
-
Vicoo
senior tag
válasz
macilaci78 #43690 üzenetére
Na itt most egy tétel volt, 5000 Ft.
-
válasz
macilaci78 #43687 üzenetére
-
Pötyi
őstag
válasz
macilaci78 #43633 üzenetére
Most nem dicskevésből, de az én ménkü nagy bránerem fizikailag nem férne bele egy 3,5 colos meghajtóba...
Kiegészítés:
Merje valaki azt mondani, hogy én beleverem a f@aszom a munkába!
-
tupacamaru
veterán
válasz
macilaci78 #43541 üzenetére
Nincs számla, a HA-ról származik.
Gyuri27 ASUS STRIX-GTX1080-O8G-GAMING
-
dingdongkng
tag
válasz
macilaci78 #43492 üzenetére
Oh ne aggódj a copy paste sem működik. A Ms lemerült a shitlistemrol amikor megláttam a paste history funkciot. Lenyűgözött hogy gyors hatékony és tökéletesen működik. Nem is értem hogy sikerült ezt. Aztán jött egy frissítés azóta szar. Ami késik nem múlik, nem kell aggódni :(.
-
Krogoth
senior tag
válasz
macilaci78 #43441 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hardcore café
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Formula-1
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- iPhone topik
- Milyen autót vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
- OMEN 15-ce01nh 15.6" FHD IPS i7-7700HQ GTX 1060 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD magyar vbill új akku gar
- GARIS! Lian Li HydroShift !!!! LCD !!!! 360TL (RGB)
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- KFA2 RTX 3060 12GB GDDR6 1-CLICK OC Eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Quadro FX 570 eladó
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged