- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
pető bá' #43478 üzenetére
Bizonyára lehetne normalizálni azt az excelt - igen, ez egy megoldás
de ez ismét nem az IT dolga.- igen
inkább korrektül megfogalmazott igények kellenének az IT vagy fejlesztők irányába, hogy megfelelő sql*-t rakjanak neki össze, amiből tud dolgozni, és ne a nyers adatokat varázsolja meg excelben. - ez viszont abszolút céges policy függő és nem a pénzügyes dolga, hanem azé aki ezt manageli, legyen az a vezető, vagy az IT felelős vagy az aki felelős a folyamatok optimalizációjáért... egy (1) pénzügyes igénye miatt nem lesz sql alapú adatbázis.
az volt a felvetés hogy miért nem megy databázba... viszont ez általában nem a pénzügyes döntése hanem a céges policy-é
*kérdés mit értünk sql alatt, a queryt vagy magát az adatbázist. szerintem a pénzügyes tudjon queryt írni legalább alaphaladó szinten, adatbázist már nem kell tudnia építeni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
pető bá' #39591 üzenetére
nem voltak rosszak azok a fusik, itthon van még egy (l7300), most tettem rá lubuntut, áll mint katiban a gyerek még a zsanér is fickós.
a mai konzumer gépek lényegesen szarabbak, csak ezeket is utolérte az olcsóságátok, mivel olcsó volt, mindenki ezt vette, abszolútértékben sok volt a hiba is. arányaiban annyira nem, tudtommal.
-
ViZion
félisten
válasz
pető bá' #38914 üzenetére
de ez nem az árról szól. Tűzveszélyes is, mert ha ott felejti? De szimplán gáz, undorító. Ha ennyire igényes, akkor gondolom hetente cserél gatyát (a teljesen normális 2-3 nap helyett
)
oriic: ezt meg a kollégám szokta mondogatni. Meg azt, h érzelmek nélkül neki nem megy a sex... legalább gyűlölnöm kell.
-
törölt tag
válasz
pető bá' #26053 üzenetére
Meglepődnél. Én magam igyekszem igényes lenni a nyelvet illetően. Ez nem jelenti azt, hogy nem hibázom, vagy nem gépelek el semmit, de próbálok helyesen írni. Éppen ezért egy-egy elírás nem zavar, de nem tudom megérteni azokat, akik ennyire igénytelenek a nyelvet illetően.
Nemrég eladtam egy ingatlant. A vevő egy 60 körüli pár volt, az egyik főpincér, a másik étterem üzletvezető. Elmondásuk szerint ők "budaiak", valójában érdiek. Az asszony olyan szinten lenézett, hogy alig beszélt velem. Nos ez a pár több e-mailt is írt különböző dolgok miatt. Nem volt olyan mondat, amelyben ne lett volna legalább két kisebb, és két komolyabb nyelvtani hiba.
Ennél még van rosszabb is: van olyan ismerősöm, aki tudatosan igénytelen a nyelvhasználatra. Elmondása szerint így is megértik a lényeget, ő nem fogja törni magát, hogy helyesen írjon. Ez pedig nem a tanulatlanság miatt van így.
Szóval röviden: de. Nagyon sok, akár nagy tudású ember a végletekig igénytelen a nyelvhasználatot illetően. Ugyanakkor sajnos a világ ebbe az irányba tart, a kommunikáció funkcionalitása lesz mindinkább fontos, a szépsége egyre inkább háttérbe szorul. De ha már az MTA sem foglalkozik vele...?
-
wolfman
veterán
válasz
pető bá' #26053 üzenetére
De ezeken a hibákon még egy gyengébb tanuló is túllendül 10 éves korára és összetettebb problémákat vét, nem ilyen egyszerű T/P T/K felcseréléseket. Szerintem meg arról van itt szó, hogy bár rettenetesen buta, szeret erre még rá is játszani, mert ez megy neki. Nekem volt ilyen osztálytársam általánosban, kis cigánygyerek. Alapvetően nem volt tökhülye, de sokan szekálták mert nehezebben tanult és ez új jött elő nála, hogy rá is játszott a butaságára. Határmezsgyén volt mindig is a bukás és a kettes osztályzat között, de év végére mindig tudott 3-as 4-es dogákat írni, hogy ne bukjon meg. Na csak mondom, hogy ő csinálta ezt, hogy alap hibákat direkt lőtt el. Nem hiszem, hogy ennek a szövegnek minden hibája igaz lenne, inkább csak a ténylegeseket leplezni szeretné sok átlátszóval, hogy az a pár fatális ne legyen olyan feltűnő. SZVSZ!
(B)(#26054) DeFranco
/B) Amikor azt látom, hogy sok buta fiatal kikerül a munka világába, az eszesebbje (vagy bátrabbja) meg megy külföldre, akkor megnyugszom, hogy nekem legalább jut munkahely idehaza. Csak sajnos ez meg nem ilyen egyszerű.
(#26055) gozso: Jöhet.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mikrotik routerek
- Kingston FURY Renegade G5: Adatok villámgyorsan
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Battlefield 6
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- VKB Gunfighter MK IV - 'Modern Combat Edition' Pro - Botkormány - Nem twistes
- ThinkPad T14 Gen3 14" FHD+ IPS érintő i5-1250P 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Nitro AN17-41 17.3" FHD IPS Ryzen 7 7735HS GeForce RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Silver - Használt, karcmentes, 100% akku
- 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest