- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
válasz
pető bá' #43478 üzenetére
Bizonyára lehetne normalizálni azt az excelt - igen, ez egy megoldás
de ez ismét nem az IT dolga.- igen
inkább korrektül megfogalmazott igények kellenének az IT vagy fejlesztők irányába, hogy megfelelő sql*-t rakjanak neki össze, amiből tud dolgozni, és ne a nyers adatokat varázsolja meg excelben. - ez viszont abszolút céges policy függő és nem a pénzügyes dolga, hanem azé aki ezt manageli, legyen az a vezető, vagy az IT felelős vagy az aki felelős a folyamatok optimalizációjáért... egy (1) pénzügyes igénye miatt nem lesz sql alapú adatbázis.
az volt a felvetés hogy miért nem megy databázba... viszont ez általában nem a pénzügyes döntése hanem a céges policy-é
*kérdés mit értünk sql alatt, a queryt vagy magát az adatbázist. szerintem a pénzügyes tudjon queryt írni legalább alaphaladó szinten, adatbázist már nem kell tudnia építeni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
pető bá' #39591 üzenetére
nem voltak rosszak azok a fusik, itthon van még egy (l7300), most tettem rá lubuntut, áll mint katiban a gyerek még a zsanér is fickós.
a mai konzumer gépek lényegesen szarabbak, csak ezeket is utolérte az olcsóságátok, mivel olcsó volt, mindenki ezt vette, abszolútértékben sok volt a hiba is. arányaiban annyira nem, tudtommal.
-
ViZion
félisten
válasz
pető bá' #38914 üzenetére
de ez nem az árról szól. Tűzveszélyes is, mert ha ott felejti? De szimplán gáz, undorító. Ha ennyire igényes, akkor gondolom hetente cserél gatyát (a teljesen normális 2-3 nap helyett
)
oriic: ezt meg a kollégám szokta mondogatni. Meg azt, h érzelmek nélkül neki nem megy a sex... legalább gyűlölnöm kell.
-
törölt tag
válasz
pető bá' #26053 üzenetére
Meglepődnél. Én magam igyekszem igényes lenni a nyelvet illetően. Ez nem jelenti azt, hogy nem hibázom, vagy nem gépelek el semmit, de próbálok helyesen írni. Éppen ezért egy-egy elírás nem zavar, de nem tudom megérteni azokat, akik ennyire igénytelenek a nyelvet illetően.
Nemrég eladtam egy ingatlant. A vevő egy 60 körüli pár volt, az egyik főpincér, a másik étterem üzletvezető. Elmondásuk szerint ők "budaiak", valójában érdiek. Az asszony olyan szinten lenézett, hogy alig beszélt velem. Nos ez a pár több e-mailt is írt különböző dolgok miatt. Nem volt olyan mondat, amelyben ne lett volna legalább két kisebb, és két komolyabb nyelvtani hiba.
Ennél még van rosszabb is: van olyan ismerősöm, aki tudatosan igénytelen a nyelvhasználatra. Elmondása szerint így is megértik a lényeget, ő nem fogja törni magát, hogy helyesen írjon. Ez pedig nem a tanulatlanság miatt van így.
Szóval röviden: de. Nagyon sok, akár nagy tudású ember a végletekig igénytelen a nyelvhasználatot illetően. Ugyanakkor sajnos a világ ebbe az irányba tart, a kommunikáció funkcionalitása lesz mindinkább fontos, a szépsége egyre inkább háttérbe szorul. De ha már az MTA sem foglalkozik vele...?
-
wolfman
veterán
válasz
pető bá' #26053 üzenetére
De ezeken a hibákon még egy gyengébb tanuló is túllendül 10 éves korára és összetettebb problémákat vét, nem ilyen egyszerű T/P T/K felcseréléseket. Szerintem meg arról van itt szó, hogy bár rettenetesen buta, szeret erre még rá is játszani, mert ez megy neki. Nekem volt ilyen osztálytársam általánosban, kis cigánygyerek. Alapvetően nem volt tökhülye, de sokan szekálták mert nehezebben tanult és ez új jött elő nála, hogy rá is játszott a butaságára. Határmezsgyén volt mindig is a bukás és a kettes osztályzat között, de év végére mindig tudott 3-as 4-es dogákat írni, hogy ne bukjon meg. Na csak mondom, hogy ő csinálta ezt, hogy alap hibákat direkt lőtt el. Nem hiszem, hogy ennek a szövegnek minden hibája igaz lenne, inkább csak a ténylegeseket leplezni szeretné sok átlátszóval, hogy az a pár fatális ne legyen olyan feltűnő. SZVSZ!
(B)(#26054) DeFranco
/B) Amikor azt látom, hogy sok buta fiatal kikerül a munka világába, az eszesebbje (vagy bátrabbja) meg megy külföldre, akkor megnyugszom, hogy nekem legalább jut munkahely idehaza. Csak sajnos ez meg nem ilyen egyszerű.
(#26055) gozso: Jöhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Anime filmek és sorozatok
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROG Ally Z1 Extreme
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest