- Yettel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
adax01 #39868 üzenetére
Az U501 nem a pozíciója, hanem az ID-ja.
A kondiról pedig: Hiába van bárkinek ilyen kártyája, smt kondikon nincs felirat. pF nagyságrendet kiforrasztás nélkül nem fog senki megmérni, normál eszközökkel még kiforrasztás után sem.
Keríts egy service manualt szerintem.
Esély még abban lehet, ha elviszed valami vájtszemű szakinak. Azok a körülvevő alkatrészek alapján megmondják, hogy az ott milyen feladatot lát el. Ezután rákeresel azora a sot-23 5pin IC-kre, amik ezt a feladatot látják el. Kiválasztod a legmagasabb értékeknek megfelelőt, és beforrasztod.
-
Max a kiosztott IP-ket tudjátok MAC címhez kötni és azt logolni, ezt az ISP-knek kötelességük tárolni 2 évig.
Kvázi ezt csináljuk, csak fordítva.
Mindenki aki regisztrálja a MAC címét, az kap egy darab publikus IP-t az adott félévre. A publik IP-k viszont emeletenként vlan-okra vannak osztva, és a wifi ezért lesz kényes, mert az AP-nak 10 vlan-t is ki kell osztania adott esetben, emellett roaming + egyéb kényes dolgok.ugye nem ezt a majdnem 1000Mbps-ot osszátok szét 1000+tanári kar felé?
Tanári kar nincs a kollégiumban, csak egyetemista hallgatók (kiemelt mentor hallgatók felügyelnek a rendért).
A kérdésre válaszolva 2 gigabites optikánk van (már rég akarunk/tudnánk 10-et fogadni, de a másik oldal is a mi problémáinkkal küzd, a rég befagyasztott fejlesztések miatt túlterheltek már).
Ez a sávszél megy fel az emeletekre 2x 1Gib réz uplinken (kb 100 embernek). Bár kevésnek tűnhet, nagyon nem az. Ha nem csinálnánk forgalomszámlálást, egy-ket ember képes lenne az egész enkórt letölteni egy éjjel alatt (ami btw egyetemi hálón tilos). -
Nem így értettem. Ez egy egyetemi kollégium, öntevékeny szakmai körként üzemeltetjük a hálózatot, az egyetemtől kapunk linket. Sajnos ahhoz, hogy a cca. 1000 felhasználónknak tudjunk wifi-t biztosítani, és mellette biztosítsuk az olyan elvárásokat, mint pl. egy adott IP mögötti felhasználó bármikori beazonosítása kb 1 évig visszamenően, ahhoz drágább eszközök kellenek. A pénz egyszer már megvolt rá, csak aztán jött az egyetemeken bevezetett kancellári rendszer, és hát hiába volt meg a lóvé, és hiába nem közpénz volt - tehát a kancellárnak semmi köze nem volt hozzá - senki nem mert a sarkára állni. Jelenleg ott tartunk, hogy az ország egyik legnívósabb egyetemén egy koleszban sincs rendes wifi. A kábeles net ugyan gigabites, de változók az igények. Az ilyen-olyan szupervékony gépek miatt pl egyre gázabb a helyzet, mert azokon már nincs dedikált ethernet. Erre gondoltam a sajnossal, illetve arra, hogy tudom mi lehetne már...
-
válasz
wolfman #39828 üzenetére
Lehet, hogy már meséltem itt, de erről az jutott eszembe, amikor koleszban kimentünk supportra egy kiscsajhoz, mert szólt, hogy nem megy a net.
Tipp-topp rendezett asztal közepén fehér laptop cuki rózsaszín kövekkel. Csak a töltő van beledugva (tudni kell, hogy vezetékes hálózatunk van csak, nincs még lefedettség a szobákra sajnos).
- Oké, hol a netkábeled?
- Az nem kell ehhez a géphez.
- Őőő, hogy micsoda?
- Ez olyan gép, hogy nem kell hozzá kábel, apukám otthonra beállította, csak bekapcsolom és van rajta internet, itt is csak be kell állítani valamit, de én nem értek hozzá, ezért szóltam.Ezután röviden elmagyaráztam, hogy ehhez kell egy wifi router, ami itt nincs, szóval kábelen kell interneteznie. Láttam a szemében a további kérdéseket, de inkább elsunnyogtam, mert magam is szégyellem, hogy még mindig nem tudunk wifi-t adni (a pénzünk is megvolt rá, csakhát, na mindegy ebbe nem megyek bele, mert politika)
-
-
válasz
ViZion #39659 üzenetére
Az a vicces, hogy ezt úgy küldtem ki anno a csapattársaknak, hogy "Megjött a storage upgradeünk", majd volt olyan kolléga, aki a petabájtok végiggondolása nélkül (messze elég kicsik vagyunk, hogy ekkora értékek irreálisak legyenek) elkezdett flammelni, hogy mekkora nyomorult vagyok, hogy Windows7-et kezdek telepíteni az új vasakra
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch Ultra 2év garancia!
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024) - M3 - 68 Ciklus- 8GB/256GB (MRXN3MG/A) Asztroszürke - MAGYAR
- G.SKILL 32GB Trident Z5 DDR5 6400MHz CL32 KIT F5-6400J3239G16GX2-TZ5S
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe gar
- Nitro AN515-44 15.6" FHD IPS Ryzen 5 4600H GTX 1650 16GB 512GB NVMe gar
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest