Új hozzászólás Aktív témák
-
solena
tag
válasz
Silεncε #42582 üzenetére
Japp: Nők, nőügyek, ráadásul a Társadalom, közélet szekcióban, ahol ez a topik is van
-
wolfman
veterán
válasz
Silεncε #42411 üzenetére
Jó ideje nem szoptam semmilyen géppel.
Ámde most nemrég vettem egy SSDt egyik kolléga gépébe egy sráctól. Megjött, 0%-os. Mondom az embernek, hogy koma, valami csúnya szarság van itt. Hú, hát ő ezt nem is tudja, úgy még sosem járt (hogy? Hogy valaki ránézett HDSentinellel az eladott portékádra?). Elég kis nyájasan beszél velem egyelőre és abba is belement hogy fizeti a gariba visszaküldést a boltba ahol vette nem sokkal előtte. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Silεncε #42241 üzenetére
Már nem látok annyi új laptopot a mostani munkahelyemen, de nem pont a DP-t szokták újabban lespórolni az akár félmilliós laposokról is? Kivezetik a processzor HDMI 1.4 kimenetét, azt jónapot. Hogy a processzorban van DP kimenet is, az érdektelen.
A júzer meg csodálkozik, hogy az UHD monitoros laptopja csak 30Hz-en hajtja meg az UHD külső monitort(másfél éve ilyen Dell laptopom volt)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Silεncε #42239 üzenetére
Ami persze csak akkor működik, ha a laptopon DP++ (DisplayPort Dual Mode) van, azaz tud magából HDMI jelet is kiadni.
-
pycur
tag
válasz
Silεncε #42184 üzenetére
Kösz! Az időzítést szerencsére a windóz feladatütemező meg tudja csinálni, meglepően jól és pontosan megy.
A kérdésem meg bemásolom az említett topicba nekik is.
Gugliztam én ilyesmiket de www linkre specializált progit nem találtam, csak szavakat, adatokat szedett ki az oldal szövegéből és azokat számolta meg. -
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Silεncε #41961 üzenetére
Előző munkahelyemen Japán nyelvű Windows és Office volt néhány gépen. Ott konkrétan hibakeresésnél az ikonok alapján tájékozódtunk a rendszerben. Aztán amikor kiírt valamit a gép ment a fejvakarás mert tolmács nem
volt a közelben.
Arra meg külön figyelni kellett, hogy ezek a gépek csak 110V-ról mentek. Volt pár füstbement táp amikor leraktak ilyen gépet az irodába és mi “beüzemeltük” őket. -
pycur
tag
-
quailstorm
félisten
válasz
Silεncε #41359 üzenetére
Nem rakja be rendesen és rácsukja a tálcát.
Egyszer vettem egy retro gépet, és a CD olvasójában volt egy újságmelléklet DVD!!!! rajta eredeti Pokoli szomszédok.
Na azt pont így szorították be. De a lukon benyúlva meg kellően tépve kijött és a lemez is túlélte meg az olvasó is.Gép amúgy pont elég lett volna a minimumhoz a játékban, de a CD olvasó akkor se olvas DVD-t.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
Silεncε #41321 üzenetére
Jah, hogy az volt a gond...beleszaladtam én is ilyenbe. Csak neves gyártó eredeti penjei jók ilyenre.
Arról nem beszélve, hogy hetekig kellett vadásznom kis méretűre, mert 2GB-nál nagyobb se jó néhány laphoz.
Fene gondolta volna pár éve, hogy ennyire nehéz lesz keríteni egy 128, és egy 256MB-s pendrive-ot -
Pötyi
őstag
válasz
Silεncε #41235 üzenetére
Szóval a műszaki informatika karon sok volt a hím. Ezért felvettük a kapcsolatot a zsámbéki tanítóképző főiskolával, ahol meg női túlsúly volt. Emlékszem, még '98-ban én voltam a dídzsé a zsámbéki főiskola pinceklubjában, egy közös bulin. Oszt amikor beraktam a Penge I-ből a jellegzetes zenét a diszkójelenetből, még én is meglepődtem, mert az ottani csajok felmásztak a legnagyobb hangfal tetejére és elkezdték a fejük felett pörgetni a melltartóikat...
Nem volt nálam konzerv vér, hogy visszaadjam a buli eredeti hangulatát a filmből, úgyhogy kénytelen voltam pezsgővel locsolni őket...
-
opr
nagyúr
válasz
Silεncε #41224 üzenetére
Igen igen, ilyen teren egy szavam nem lehetett se az egyetemre, se (plane) a kolira.
dingdongkng: Van sok infos lany is, aki szep, de amugy nalunk anno a matematikus lanyok mindent vittek. Valami eszmeletlen gyonyoru lanyok voltak ott, raadasul nagyresze hihetetlen intelligens, jo humoru, stb. Na, ott azert par fokkal nehezebb volt zsakolni, nem is sikerult olyan sokszor.
Merugye, egy bolcseszlanynak siman beadod, hogy azert akarod felverni rajta a tojasokat mattreszegen, mert osszetol titeket az univerzum, meg amugy is, a csillagok is ugy allnak, es hogy ennek ala kell vetni magad, aztan ha holnap jozanul is igy erzitek, akkor minden csodas lesz es dildoszarvu unikornisok fogjak az egre huzni a szivarvanyt, ami boldogsag-agyhullamokbol szintetizalodik. Na, hasonlo szoveget eltolsz egy gyonyoru matematikus-lanynak proba-szerencse alapon, es nem csak hogy aznap este single player lesz a kufirc, de onnantol kb az egesz tarsulatnal elvagtad magad. Mondjuk ott nem is egyejszsakasra ment az ember, azok a lanyok mar mas kategoria, ott szarabb volt, ha csak egy ejszakara sikerult megszerezni, mint ha egyaltalan nem sikerult volna.
-
wrongduke
aktív tag
válasz
Silεncε #41175 üzenetére
Erről kapsából az jutott eszembe, mikor cimbora, hozza a frissen megvásárolt Premiere Pro-t, hogy tegyem fel a laptopjára. Azt mondja nem siet, megvárja. Gépet kitette az asztalra, én addig hoztam frissítőt, majd beérve látom, illegális szemétlerakó lett a "munkaasztalomból". Lepakoltam a kezemből, srakon fordultam, gumikesztű, ablaktisztító, gyom-ez-tosz kendő és papír törlőkendő.
Kérdezi gyermeki tekintettel, mire fel ez a cécó, azért nem ilyen veszélyes a helyzet. Mondom, az hagyjám, hogy úgy takarítod a billentyűzetet, ahogy más ember a könyvet lapozza, de az influenza oltásom csak 2 törzs ellen véd abból 20-ból ami a kijelzőn van. Aztán kiderült, hogy a laptop fehér és a google nem állított be új default témát... Ha már nagy generál, lepattintottam a hátulját és adtam neki sűrített levegőt (lakáson kívül). Mondtam neki, ha apádéknál jársz, kérd el tőle a kompresszort.
Ezek után nem lepődök meg mikor lehetetlen dolgot látok lehetetlen helyen. -
F.E.K..
senior tag
válasz
Silεncε #41175 üzenetére
Én a kávé és egyéb (nem tudom mi lehet, ragacsos az biztos) notebook kijelzőket szoktam értetlenül szemlélni... többeknél láttam, de nem tudok rájönni hogy miként állítják elő... ráköpik rendszeresen a kávét? Általában az egész kijelző foltos és ragacsos... (billentyűzet szintén, miközben kívülről normális (azt talán a táska tartja tisztán
)
Mercutio_ : réges-régen találtam gumicukor békát (zöld/fehér ha valakinek így ismerős) egy HP lézernyomtatóban a toner alatt... persze nyilván senki se nyúlt hozzá az adott irodában...
-
Gyuri27
félisten
válasz
Silεncε #41141 üzenetére
Egy: te foglalatot irtál.
Kettő: nem olvastam. Hiszen miért is tettem volna mikor olvasatlanul is nyilván szellemesebb és kellemesebb vagyok.
Három: vegyé fel valami furdő rucit. Testedet kennyed be naptejjel. Vegyé fel szkafendert. Mert most bele leszel baccva a napba. -
F.E.K..
senior tag
válasz
Silεncε #40912 üzenetére
No igen, a telefonoknál is jönnek az újabbnál újabbnál készülékek, picit több ram, picit erősebb cpu (bár a többség sosem használja ki), de a fő attrakció a selfi kép szerkesztése és az új emoji-k. Hát... ha ez a fő fejlődés akkor kösz, ennyire nem sietek...
(A több kamera valóban változás, bár azzal is kezd pár gyártó szerintem túlzásba esni, a 4-6 kamera fölöslegesnek tűnik számomra a hétköznapokban egy mezei mobiltelefonban)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Silεncε #40909 üzenetére
Én egy Z370 Aorus Gaming 7-et akartam, de mióta komolyan gondoom, azóta felszívódott a cucc. Azóta Z390 Aorus Masterre és i5-9600-ra álltam rá, az meg ilyen keci drága. Mikor megláttam a RAM-ok árait, úgy döntöttem, hogy a mostani gépből át fognak költözni. Mondjuk RAM nélkül meg nem tudom, hogy hogy fogom tudni eladni
(Z170 Gaming 7 egy i5-6600-al)
quailstorm
A mostani gépem tökéletesen elég lenne (lásd fent), ha nem kattantam volna rá az UHD BD lejátszásra. Ez viszont olyan utasításkészletet követel, amit a gép nem támogatTeljesítménnyel szerintem bírná.
wolfman
Procik belassultak, videókártyáknál nVidia vonalon a 9xx és a 10xx között nagy volt az ugrás, a 20xx sorozatot viszont elcseszték, annyira erőltették a sugárkövetés és a mélytanulás részt. Ez annyira látszik, hogy még mindig jön ki új 10xx-es sorozatú kártya (1070 most éppen) -
quailstorm
félisten
válasz
Silεncε #40909 üzenetére
Egy budget 4-5 éves workstation alapú (brand PC) sem áll meg 100k alatt, ha i5 vagy i7 verzió kell meg normálisabb VGA...
De még mindig jobban állunk szvsz, mint mondjuk "99-ben. Évente két új grafikus API és videokártya generáció nem jön ki mostanság. CPU fejlődés is eléggé lelassult.
-
-
-
Pötyi
őstag
válasz
Silεncε #40803 üzenetére
Hát igen, mert amikor pld. a mekbörgerbe bemész, ott is az az
elsőmásodik kérdés, hogy helyben, vagy elvitelre? Az első kérdés az az, hogy Miben segíthet? - amire én már ösztönösen azt válaszolom, hogy semmiben, inkább legyen szíves vegye fel a rendelésem...Szóóóval, ha az elején kell döntened arról, hogy helyben, vagy elvitelre kéred, akkor ezt borítod fel, ha később meggondolod magad. Túl sok a macera, amikor egy a kasszánál már kifizetett és asztalhoz kikért, de meg nem evett Rákóczi túrós miatt kell sztornózni egy blokkot, mert az elvitelnek más az ÁFA tartalma.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Silεncε #40801 üzenetére
A helyben fogyasztás egy szolgáltatás, kedvezményesebb áfával, az elviteles pedig termék a normál 27% áfával.
Le kellett volna sztornózni a helyben fogyasztós sütiket, megírni az 1 helyben fogyasztós és 1 elviteles számlát, mellé a jegyzőkönyvet. Mindezt nagy pörgés közepette úgy, hogy közben még a K. Vevő a füledbe lihegi, hogy halaggyá, me mén a busz! -
cbmfan
senior tag
válasz
Silεncε #40615 üzenetére
erről ez jutott eszembe. sokak szerint mi is ezt csináljuk
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Silεncε #40423 üzenetére
Nana, a múltamban volt olyan hogy a P4 helyett kapott I5-re való csere után másnap tajtékzó felhasználót eredményezett, miszerint azonnal követeli vissza a régi gépét, ez a **** sokkal-de sokkal, használhatatlanul lassabb!!
Szóval de, van hogy "észreveszik" (bár ha gépház és az oprendszer nem cserélődött volna le valószínűleg nem lett volna baja...
-
quailstorm
félisten
válasz
Silεncε #40377 üzenetére
Nekem i5-3317u-n volt néhány random BSOD, közvetlen indítás után, nem nagyon értem miért, a dump semmi értelmeset nem hozott ki.
De alapvetően nekem az erőszakosság a bajom vele meg a kompatibilitás megszüntetése, átalakítása. Egyik W10-ben még van Windows Mobile eszközközpont, következőben nincs, ugyanez USBAudio2-vel, vagy bizonyos droid emulátorokkal (bár azon túllépett a fejlesztés szerencsére).
UWP része így 1803-ban kezd kinézni valahogy legalább.Amúgy meg nekem mindegy az OS. W10-ben ami W10 és használom, az a naptár outlook beépülés, bár alig-alig, meg UWP appok, mint az MS to-do, OneNote vagy Posta, esetleg a Unitys speedtest, meg már játék.
Munkahelyen W7 van és igazából amire használom mindegy, lehetne tőlem 8.1 is, XP azért nem, mert azon nem megy a Visual Studio 2017 meg a TIA Portal V13.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Silεncε #40223 üzenetére
Ugyan nem vagyok boltos, de nem rég nálunk is volt ilyen hiba. Random kikapcsolt a gép, töltőcsere után vígan üzemel tovább. Egy elég régi gépről van szó (HP DV7), gondolom elfáradtak benne az alkatrészek. Szerintem próbáld ki egy másik töltővel, ha van rá lehetőséged.
-
wolfman
veterán
válasz
Silεncε #39839 üzenetére
Mindenkinek egyéni joga eldönteni, hogy újat vagy használtat vesz, csak mikor kikéri a véleményemet, majd mondom, hogy használtan ez olcsóbb lenne vagy ugyan ennyiért jobbat összerakok (jelzem, tudom, hogy fontos neki az ár/érték arány), akkor vegye figyelembe amit mondok, nem kell érezhetően szarni bele. Mert hogy ugye akkor miért kérdezett meg? De végül elismertem, hogy boltból az jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest