- Külföldi SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Öregszünk...
-
-
válasz
Szakbarbár #46010 üzenetére
Kensington zár mindegyikre?
-
Köszönöm a javaslatokat!
Még nem tudom mit csinálok, ugyanis az alaplapot eladásra szántam (pár évig használtam, de most áttértem AMD rendszerre). Sajnos szétszerelésnél figyelmetlen voltam, és megtörtént a baj. Sajnálom kidobni, mert újonnan még mindig 50k egy ilyen alaplap, de lehet, hogy mégis inkább kidobom, mert nem akarom úgy eladni, hogy vagy megöli pár alkatrészét a vevőnek, vagy nem.
-
válasz
tserrof77 #45740 üzenetére
Megtaláltam, csevegtem is vele, azt mondta, hogy a tüskék túl vékonyak a visszahajlításhoz, így csak teljes socket cserét vállal, az viszont olyan nagy hővel jár, hogy nem tudja garantálni, hogy utána működni is fog az alaplap, vagy nem-e visz magával pár dolgot üzembe helyezés után. Vagyis megcsinálja a cserét (előre kell fizetni), de ha nem működik utána, vagy esetleg meg is öli a procimat vagy bármi mást, akkor így jártam.
-
Na szóval... sikerült összekúszálnom néhány tüskét LGA1700-es socketben (ne kérdezzétek hogyan, nem vagyok rá büszke).
Az alaplap nem volt így bekapcsolva, eleve szétszerelt állapotban történt, vagyis elektronikailag teljesen rendben van.
A kérdés, hogy tudtok olyan helyet, ahol vállalnak ilyen fajta javítást? Csak ki kéne óvatosan egyenesíteni azokat a tüskéket. Sajnálnám kidobni a MOBO-t, mert újonnan még mindig 50k körül van (ASUS TUF GAMING B660M-E D4) -
válasz
TESCO-Zsömle #45718 üzenetére
100% legit emailnek tűnik
-
válasz
Kicsirics77 #45559 üzenetére
Szerintem LED-ek vannak mindenhol, de megnézem.
-
Srácok, milyen BIOS beállítás okozhat olyat, hogy amennyiben a gép hibernált vagy alvó állapotban van, egy villanykapcsolót fel- vagy lekapcsolva, a gép bekapcsolódok magától. Nem vicc, még a villanykapcsoló is változik időnként, néha egy másik kapcsolótól függ a dolog, az is változó, hogy épp a le- vagy felkapcsolás triggereli a gépet.
A gép egy desktop(!), Ryzen 5 5500 procival, jelenleg ASUS alaplappal, de korábban egy Gigabyte lappal is ezt csinálta. Ha pontosabb konfig kell, megírom, de kétlem, hogy számít a konfig, mert az első konfig óta már minden cserélődött benne az SSD és tápegység kivételével (bár eredetileg is Ryzenes volt). Nem hiszem, hogy hibás lenne a táp, mert a gép nagyon stabil.
-
válasz
PROTRON #45424 üzenetére
Ezért sem értettem sose az alma imádatot MO-n.
Az egyik volt munkatársam felmondása után egy olyan céghez ment dolgozni (szoftverfejlesztés), ahol kötelezően mindenkinek almás gépe van. Mondta, hogy rengeteg extra munkája van mindenkinek a cégnél e miatt, mert egy csomó minden nem működik az új apple processzorokon, ami intel meg amd procikon működik, ezért minden héten külön meetingek vannak csak arra, hogy hogyan találjanak kerülő utakat ezen problémák megkerülésére. Ezt a cégvezetés is tudja, mégis ragaszkodnak az apple-hez, pedig ezzel komoly pénzeket veszít a cég. -
-
-
-
válasz
-=RelakS=- #45102 üzenetére
Ó tényleg, my bad.
-
-
válasz
envagyok #44981 üzenetére
Autószerelő, gázkazán szerelő, villanyszerelő
De ezekhez kell egy minimum 10, vagy akár 20 év tapasztalat, hogy valaki jó szakember legyen, és előtte még évekig kell is tanulni.
Autószerelő szakmának már eleve nem kezdenék neki, mert ha így folytatódik a gazdasági "fellendülésünk", akkor 10 év múlva alig lesz ember, aki autót fog tudni tartani. A másik kettő fog kelleni, de többnyire valszeg csak filléreket fognak tudni kérni a szerelésért, különben senki sem fogja tudni kifizetni (már most a szegénységi küszöb alatt él a népesség 70%-a).
Az IT meg azért jó, mert szinte 100%-ban nyugatra dolgoznak a jól fizető cégek. -
válasz
TESCO-Zsömle #44979 üzenetére
Nekem 2 kollégám van, aki 40 év felett kezdett el Test Automationnel foglalkozni. Az egyik zenész volt, egy együttesben játszott, a másik a dioplomácia területén dolgozott. Mindkettő elment Java-t tanulni úgy, hogy semmi progtramozási ismeretük nem volt (meg amúgy IT-ban sem volt semmi), és most mindketten egész jól csinálják. De ehhez mindketten egy komoly tanfolyamon vettek részt, 10-12 hónapig, napi 8 órában. Persze ez nem mindenkinek sikerül, meg nem is olcsó, több százezer forint egy ilyen tanfolyam, és addig ugye nem is dolgozol. Bár a második felében ha jól tudom mindketten már gyakornokként dolgoztak, de az értelemszerűen nem jár nagy fizetéssel. Most mindketten medior szinten vannak, olyan 1-1,2 milliós bruttó fizetéssel (nem tudom pontosan, de kb ennyit kapnak a mediorok nálunk).
Összefoglalva. Igen, meg lehet csinálni, de vagy kell hozzá sok pénz tartalék, vagy pár évig minden szabadidőt a tanulásra kell fordítani.
-
válasz
DJGABI #44977 üzenetére
Konkrétan Scrum Master pozíció érdekel? Olyan ritka, hogy keresnek valakit erre a pozícióra, mint a fehér holló. Ezzel ne számolj. Ha meg eleve nincs benne semmi tapasztalatod vagy előképzettséged, akkor meg gyakorlatilag nulla az esélyed rá (még Budapesten is). Bár ahol most dolgozom, volt 2 Scrum Master is, de elküldték őket, amikor leállították a projektek, amin dolgoztak. A nagy IT cégeknél (pl EPAM) sem szoktak kifejezetten SM-et alkalmazni, ezt a szerepet jellemzően olyan valaki szokta ellátni, aki mást is csinál a projekten (pl. Project Manager, Project Owner).
-
válasz
I02S3F #44971 üzenetére
IT-ban a programozásból lehet jól megélni, vagyis Software Engineerként vagy Test Automation Engineerként. Simán meg lehet keresni másfél millió bruttót senior szinten. Más szerintem nem fizet jól ezen a területen, vagy pedig óriási mázli kell hozzá. Nálunk a cégnél még senior szint alatt (medior) is legalább 1 millió bruttó lehet az átlag.
Ja, és ehhez persze folyékonyan kell beszélni angolul. Egy komoly céghez sem vesznek fel angol tudás (és jó fizetés) nélkül, mert mindegyiknek nyugati ügyfeleik vannak.Na jó, még ezek is jól tudnak keresni, de kevés ilyen emberre van szükség és általában sok tapasztalatra:
Business Analyst
Scrum Master
Project Lead/ManagerSoftware Engineer viszont sok kell, utána jön a Test Automation Engineer (számban).
Egyébként nem számít a végzettség. Persze legyenb minimum egy érettségi, de a tudás meg a tapasztalat számít mindenhol a legtöbbet.
-
Ki mondta, hogy a laptopok nem könnyen tisztíthatóak?
-
-
-
válasz
TESCO-Zsömle #44821 üzenetére
Épp most volt hír arról, hogy meghalt egy 10 éves kislány, mert a villanyszerelő fordítva kötött be 2 vezetéket, és a fűtőtestek is áram alá kerültek.
-
válasz
Klaus Duran #44697 üzenetére
Van egy csomó fake restoration videó a youtube-on, lehet, hogy ez is olyan.
-
válasz
-=RelakS=- #44672 üzenetére
Ja, tele van a bestbuy topik olyanokkal, akik kiverik a balhét, ha nem kapják meg az online, erősen elárazott terméket.
-
válasz
-=RelakS=- #44670 üzenetére
Vannak ilyenek?
-
-
-
-
válasz
macilaci78 #44572 üzenetére
Szép!
-
-
válasz
macilaci78 #44414 üzenetére
Hát de miért nem kerestél rá az interneten?
-
Átnevezzem a topikot amatőr útfelújítók kiborulására?
-
válasz
macilaci78 #43903 üzenetére
Senki nem várhatja el a jogosan a jattot a munkájáért. Ha kevés a fizetése, az nem az ügyfelek hibája.
-
-
válasz
MasterMark #43647 üzenetére
A driverek gondolom a legfrissebbek (most lett vásárolva a gép, 11 generációs intel van benne), de azért megnézem. A Biosba még nem néztem be, de köszi a tippet, azt is megnézem. Persze furcsa lenne, ha egy most vásárolt, vadiúj gépnél ez rosszul lenne beállítva.
-
Szoktatok olyannal találkozni, hogy a laptopnál alvó állapotban nem állnak le a ventilátorok? Sőt, olyan, mintha csak a kijelző kapcsolna le, mert meleg marad a gép is. Ezt most úgy oldottam meg, hogy átállítottam, hogy a kijelző lehajtásakor hibernáljon a gép alvás helyett, így kicsit tovább tart a feléledés, de legalább működik. Egyéb megoldásról tudtok, hogy megmaradjon az alvó mód?
-
válasz
Armagedown #43629 üzenetére
De most miért? Mindkettő kihúzható, akár működés közben is, nem?
-
válasz
TESCO-Zsömle #43580 üzenetére
Vettél egy Gamers Nexus-os pólót?
-
-
válasz
customer114 #42910 üzenetére
Athlon XP-st?
-
válasz
macilaci78 #41536 üzenetére
Lehet, hogy az is hamisítvány, és homokkal van töltve.
-
válasz
dingdongkng #41495 üzenetére
Jobb oldalon ott van mindkettőnél a Terms and Conditions résznél, hogy fél év és 1 számítógép.
-
válasz
dingdongkng #41481 üzenetére
Hát úgy tűnik, hogy nem is fogunk látni ilyet.
-
válasz
-=RelakS=- #41094 üzenetére
Igen, nagyon jó OS.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BIOS topic
- Házi hardvert villantott a Xiaomi Pad 7S Pro
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Külföldi SIM-ek itthon
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- Videós, mozgóképes topik
- Hobby elektronika
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Új WiiM Ultra streamer & DAC Wi-Fi 6E, HDMI ARC, Hi-Res Audio 2 Év Garancia!
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (10/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Ti O8G OC Edition
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest