Új hozzászólás Aktív témák
-
DeltaPower
addikt
válasz
razorbenke92 #39848 üzenetére
egy-ket ember képes lenne az egész enkórt letölteni egy éjjel alatt (ami btw egyetemi hálón tilos).
mikor a rendszergazdák szóltak, csak úgy említés szintjén az 1. emelet lakóinak, hogy jó lenne visszavenni magukból mert a kolesz 1. emeletén 2 szoba akkora adatforgalmat bonyolít mint a többi 3 emelet együtt
mindezt úgy hogy az összes fájlcserélő portjai tiltva voltak a routerben, nem sokkal előtte pedig fél évig nem volt net az egész koleszban bizonyos asva balhék miatt
-
SP4C3
veterán
válasz
razorbenke92 #39842 üzenetére
Értem.
"egy adott IP mögötti felhasználó bármikori beazonosítása kb 1 évig visszamenően" - Ez kivitelezhetetlen. Max a kiosztott IP-ket tudjátok MAC címhez kötni és azt logolni, ezt az ISP-knek kötelességük tárolni 2 évig (legutóbb, mikor tanultuk, akkor ez volt a törvény).
Cirka 1000 felhasználóhoz meg már tényleg kell sávszél (A kábeles net ugyan gigabites), ugye nem ezt a majdnem 1000Mbps-ot osszátok szét 1000+tanári kar felé?
Mindegy, ez van, ezt kell szeretni. Nekünk annakidején valami überkirály 30/30-as netet biztosított valamelyik ISP, kaptunk egy router-t, ami működött 1 hónapig, azután nem lehetett semmivel sem csatlakozni wifin... Megoldottam, mivel a tanárinak másik ISP-től volt adsl kapcsolata, a könyvtári linuxos pc (valami socket A-s csoda volt) meg arra a hálózatra volt kötve, így be tudtam lépni a modem-be és kiolvastam a működő tanári wi-fi jelszavát és már mászkáltak is a bitek.
A rendszergazdák meg mind selejtek voltak, egyedül az infótanárnő aki menő volt, mert tudott normálisan tanítani és órát tartani (kezdő tanár létére)...,kedvencem volt, amikor bejött a fő fő aggyuntus, mert lehalt a szerver és nem tudták megtartani a programozás órát (később papíron írtunk programot, jó volt, főleg a debug rész). Úgy kell elképzelni, hogy adott 32 debilan linux kliens, ami bejelentkezik a szerverre, ahol 8 vmware-en fut a 32 darab virt WinXP... Zseniális megoldás volt.
Szerver bekapcs, ellenőrzi a memóriát (loopban), emberünk meg áll csípőre tett kézzel és nézi a monitort, erre megkérdezi a másik agyat, hogy ez most mit csinál... (valószínű lehalt egy ram modul)
-
SP4C3
veterán
válasz
razorbenke92 #39837 üzenetére
"tudni kell, hogy vezetékes hálózatunk van csak, nincs még lefedettség a szobákra sajnos"
Mi az, hogy sajnos? Milyen lefedettség? Mobil? Legalább így nem szemetet árultok, hanem normális, stabil nethozzáférést. Wi-Fi router-t tényleg mellékelhetnétek, főleg ha hűségre szerződtök, másrészt meg ne szégyelld, nem a te bűnöd, hanem azé, aki zsebretette a lóvét.
Wolf - De egy gépházban mi mehet tönkre, jó számít a gari, de akkor is.
Ami nem igazán szokott romlani, az a proci, ram (ddr2-t láttam már döglöttet, azóta sem), meg persze gépház. Meg a gariztatás is rémálom néha, főleg ha hónapokat ott van a cucc bevizsgáláson. Szifon helyett vegyen valamit, úgyis fél éven belül elavult, döglik az akksi, etc. -
macilaci78
nagyúr
válasz
razorbenke92 #39822 üzenetére
- Rá kéne nézni erre a ...
- Hogyne! ... Szép...
Aztán otthagyom kicsit.
- De, de... Nem működik.
- És mi nem működik?
- Hát azt nem tudom. / Nem kapcsol be. / Kiír valamit. / Ki sem ír semmit sem. -
Josi
aktív tag
válasz
Én erre azt szoktam mondani:
Ránéztem, ez eddig 4000 ft. És mi a hibája? -
ViZion
félisten
válasz
Az epic nálam a "valamit kiírt"... mit? Nem tudom, okéztam...
-
azbest
félisten
válasz
razorbenke92 #39655 üzenetére
Ú, egyszer nagyon megszivattam magam. Még diákként egyik iskolában a szakadt gépen több helyre volt szükségem. Mivel kb senki sem tartotta karban a gépeket ezért én naívan rátoltam egy meghajtó tömörítést. Csak arról nem tudtam, hogy régen ezekre a gépekre telepítettek egy védelmi szoftvert, ami a bootloaderbe eszi be magát, szóval pont ütközik a tömörítős megoldással. Azt pedig, hogy cserélhető médiáról (cd, floppy) ne lehessen matatni, úgy oldották meg, hogy belebarmoltak az mbr-be valamit, amitől az ms oprendszerek lefagynak induláskor.
Természetesen a védelmi szoftvert úgy lehetett volna hivatalosan inaktiválni, hogy egy géphez készült egyedi tartalmú floppyról kell indítani. Na azok már nem voltak meg, senki sem tudta melyik géphez melyik való a néhány előkerültből.
Szóval, azóta tudom, hogy ha valami boottal kapcsolatos fennakadás van, akkor ha nem hardverhiba, akkor a particiós táblában lévő gubanc is lehet, amit egy linux live -ról a lemez particióstáblájának felülírásával (akár nullákkal felülírni az első pár megát, majd újra létrehozni) lehet kezelni
-
ViZion
félisten
válasz
razorbenke92 #39660 üzenetére
Simán írtam volna, h ez átmeneti, csak tesztelésre, amíg nincs meg az XP-s korong...
-
ViZion
félisten
válasz
Szal a szerverben összefűzted a vinyókat és idejöttél arcoskodni vele?
rizikó, de egy ilyen képért simán vállalható -
shteer
titán
válasz
És ezzel elindítottad a saját felhőszolgáltatásod?
Gondolom így se telepítetted -
-=RelakS=-
veterán
válasz
4 PetaByte?
Kéremszépenköszönömszépen!
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Azok a fránya Quantuum-meghajtók, amit a gyíkemberektől loptak az 51-es körzetből...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Synology NAS
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Samsung Galaxy Z Fold 4 256 GB, szürkészöld + S Pen tok
- TP-Link ER-7212PC Omada 3-in-1 Gigabit VPN Router
- TP-Link EAP Omada Wifi AP-k (225, 245, 615)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged