- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pötyi
őstag
válasz
Pttypang #40637 üzenetére
Én sem akarom az amúgy sem sok szabadidőmet, vagy alkalmasint a karácsony másnapomat (sajnos volt már ilyen) arra pazarolni, hogy más szutyok gépét pátyolgassam, de ha felkérnek ilyesmire, akkor a melóhelyemen négy monitor mögött ülve, a cég vezető, senior rendszergazdájaként kissé hiteltelennek hangzik, amikor azt mondom, hogy "Saaajnos nem értek a számítógépekhez..."
-
wolfman
veterán
válasz
Pttypang #40037 üzenetére
Mikor felvették sok panasz volt rá,eléggé arcos volt állítólag, köszönni is luxus volt a többieknek. Aztán csak rászokott. Alapból jó fej, de a munkamorálja az valami borzalmas, a hozzáállása meg még borzalmasabb. Az említett dolgon kívül csak annyi a bajom, hogy én szeretek csendben dolgozni vagy ha zene akkorolyan háttérmuzsika, amit szeretek, akkor tudok koncentrálni. Ezek (mert van mégegy gyerek) nyomatják a rádió1-et meg a helyi rádióadót, aztán mikor Kozsó után RGon keresztül Geszti Péter valami förmedvénye megy sokadszorra, na akkor végem van.
-
ViZion
félisten
válasz
Pttypang #39594 üzenetére
Nem fogja. Megmondtam neki, h engedje el...
Mérnök nálunk, havi fizuból röhögve vehetne egy i5 vasat (2D CAD, semmi játék, szal max. 1050-es VGA elég, monitor, etc van, gyk. lap+ram+proci+ssd+táp kellene), és akkor sem kellene hitelkártyára venni a kiflit... de ugye kinek mi a prioritás.Másik kolléga enyhén ideges volt, asztalra baCCott egy embereset a laptop mellé. Vinyó kuka. Nézette máshol, gariban cserélik neki, mert nincs egy éves a lapos. Viszont csak annyi adata maradt, amit gmailba küldött/fogadott. Semmi külső HDD. Bár fele ilyen bátor lennék! Én gyáva vagyok, a fontos, vagy annak vélt adatok mindenfelé mentve vannak...
-
scarabaeus
őstag
válasz
Pttypang #39585 üzenetére
Szoktam én ám azokat "magától ilyen lett" leírású, katasztrófa sújtotta, előtte internetről is leválasztott gépekbe is dugni, nomeg általában minden idegen géppel szemben vannak fenntartásaim. Boot: véletlenül elbénázom a kreatív gyártók kreatívan sokszínűsített egyedi bootmenü gombját, aztán nem nézek oda, már odabootol egy "magától ilyen lett" leírású rendszer, aztán a pendrive is "olyan lesz".
-
scarabaeus
őstag
válasz
Pttypang #39579 üzenetére
A micro SD-n nincs írásvédő pöcök (de az adapterén lehet)
#39578: A rendszer észleli, és írásvédettnek tekinti. Ez tehát szoftveres, de nem jellemző, hogy törődni szoktak a megkerülésével. Amúgy a Canon kompaktokhoz összehozott CHDK szoftvert önindíthatóvá lehet tenni, amely után írásvédett SD-vel automatikusan indul a fényképező bekapcsolásakor a CHDK, de ugyanúgy irkál a kártyára képeket (a normál Canon firmware persze nem).
-
axioma
veterán
válasz
Pttypang #39279 üzenetére
Thunderbird. Otthon 5-7 fiok, nekem nincs vele mukodesi bajom, bar idegesit hogy 20 masodperc egy 10kB-os level "kacsacsorozese" valaszhoz... (html-t kikapcsolom).
Cegnel le van tiltva a kulso fiokok elerese, ott csak a ceges van benne (bar a policy az outlook hasznalata lenne es pop3 nincs de az imap me'g engedelyezett, foleg a linuxosok miatt), meg lightning a naptaruzenetekhez, az otthoniakat ilyenkor mobilra kapom meg (standard android email kliens, gmail nincs hasznalatban), meg a sajat webmail-jen (roundcube a sajat domainen, nagyon neha indamail vagy korabban me'g t-online is). Kintrol a cegesre megy az android emailben (biztonsagi engedelyekkel), meg van owa. -
ViZion
félisten
-
macilaci78
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Pttypang #37953 üzenetére
Nem az a baj, hogy sok adatot használ, hanem az informatikai épületben (!!!) konkrétan nincs lte hálózat, 3g meg éppen néha van térerő kategóriásan van, ezért egyszerűen a képek töltésénél nem jut tovább a dolog.
Informatikai épületben? Szerintem ez valami feladat lesz pontokért...
-
-
Bazsesz
őstag
válasz
Pttypang #37439 üzenetére
Amit eddig tapasztaltam: chatelni ugyanúgy lehet, kinézetre is kb. ugyanolyan, fotót is lehet küldeni. És kb. ennyi amit tud. Nem lehet színezni, nem lehet becenevet adni, nincsenek benne smilek, nincs ez a buborékos hülyeség a kezdőképernyőn (bocs, nem jut fejembe a neve hirtelen). Magyarul nem tud sz×rt se. Cserébe mindössze 12 megát foglal. Gondolom a képeket is ugyanúgy kisebb méretben küldi, illetve mutatja, mint a FB Lite-ba.
Nekem bejött...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pttypang #37431 üzenetére
Na jó, általában ott sincs ilyen, csak mikor vmi g*cinagy vihar van a közelben, akkor a live kitolja főoldalra a regionális kompozit-videót egy gif formájában.
Nekem szerencsém volt, mert kb hónapzárás előtt 5 nappal történt a dolog. Állítólag vannak ilyen brutál sávszél-fogók, hogy app-ok ne tudjanak torkosborzzá válni.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pttypang #37240 üzenetére
Azért a 4xxx-ekkel az -akkor már- AMD eléggé megfogta az árversenyt és csizmával taposta le az nVidia torkán...
Pedig még akkor is vadul ment az urban legend, hogy "az nVidia gyorsabb, de a Radeon-nak szebb a képe." meg hasonló marhaságok. Ugye, "pénégy" szindróma...
Azóta nvidia technikailag kevés olyan "kunsztot" mutatott be, amivel számottevően verte volna a konkurenciát, de elvitathatatlanul jobb marketinggel dolgozott. Nem tudni hogyan, miért, de a piac -látszólag- úgy táncol, ahogy az nVidia fütyül. Mindig azok a szempontok dominálnak, amik a zöldeknek kedveznek. Mikor éppen mi. Ugye emlékszünk még a kazán GeForce-okra, meg a két GPU-s "önmagát kiégető téglára". Akkor a kutyát nem érdekelte a fogyasztás, mert "akinek van 200+k-ja videókártyára, annak lesz pénze villanyszámlára is". Legutóbb a Maxwell-ek okán meg mindenki azon lovagolt, hogy hány wattal eszik többet egyik 200+k-s videókártya a másiknál. Most, hogy a Pacalba vissza kellett pakolni mindazt, amit a Maxwell-ből kivágtak, már szó nincs a fogyasztásról.
Másik vicc, hogy 100+ fokos a Radeon-okon a VRM, és az jujj... Az alkatrész 150 fokot is kibír, az üzemi hőmérséklete 110°C, de ez láthatóan senkit nem érdekel... A legjobb, hogy nVidia ezt megoldotta egy huszárvágással, mert nem lehet monitorozni a VRM hőmérsékletét, így a user nem lát olyat, amit neki nem kell...
De mindegy, kicsit elkalandoztam. Megyek is aludni, mert holnap csha-csha-csha...
-
válasz
Pttypang #37153 üzenetére
Ez egy nagyon érdekes hozzáállás, az ismeretlen számok nem felvétele. Sosem hallottam még ilyet. Ezek valami szélsőségesen introvertált emberek lehetnek. Én fekete listát alkalmazok, egy esélyt mindenki kap!
Van egy 'ne vedd fel' név, és az alá adogatom hozzá azokat, akiket nem kell már többet felvennem. A hívószámkijelzés nélküli hívásokat felveszem, ki tudja ki az és mit akar. Hátha fontos. Ha meg valami reklám/felmérés/bemutatóra hívás, akkor meg lerakom és kész.
Engem sokkal jobban zavar, ha az otthoni telefonomon hívnak idegenek. Kicsit olyan, mintha bejönne a lakásomba. Esetleg felkelt, vagy megzavar valami tevékenység közben. Szűrni is nehezebb az ilyeneket. Ilyenkor ha valami átbaszós tevékenységgel kapcsolatosan hívnak (szeretnénk felajánlani Önnek egy ingyenes orvosi vizsgálatot), akkor köszönés nélkül lerakom.
De most már ki fogom próbálni azt a tréfát, amit egyszer valahol olvastam, hogy ilyenkor azt kell mondani a hívónak "egy pillanat, mindjárt adom az illetékest", majd odahívni a gyereket, kezébe adni a kagylót, és azt suttogni neki: "a télapó az, mond el neki mit szeretnél".
-
salaud
aktív tag
válasz
Én számkijelzés nélküli számot nem veszek fel, le is van tiltva hívószámszűréssel. Ha valaki el akar érni, ne szám nélkül hívjon. Aki fel akar hívni, az meg szokta tudni ezt jegyezni, érdekes. Amúgy külön vicces sztori volt, amikor (régebben, a tiltás előtt)szám nélkül felhívtak és közli egy női hang, hogy a számlavezető bankfiókomból hívnak, és én vagyok-e X.Y.. Mondtam melyik bank? Hát, azt nem mondhatja meg. Akkor én meg nem mondom meg, én vagyok-e X.Y.. Többszöri visszahívás után eljutottunk odáig, hogy megkérdeztem a kedves már erősen kiakadt telefonálót, hogy tud-e nagyon figyelni? Mondta, tud. Majd megkérdeztem, hogy ő fordított esetben megmondaná egy ismeretlen számról hívó ismeretlen hangnak, aki nem hajlandó megnevezni azt az állítólagos bankot, aminek a nevében hív, a nevét, és a címét és egyéb adatait? Jól gondolja meg a választ, mert ha igent mond, akkor HA van velük bármilyen kapcsolatom, azt megszüntetem, mert ennyire ostoba embereket foglalkoztató pénzintézetben nem bízom meg. Nagy csend lett, majd elnézést kért, lerakta.
10 perc múlva számkijelzéssel felhívott a főnöke, hogy bocs, tényleg ők azok... -
axioma
veterán
válasz
Nem a te'ves, hanem a kimondottan nekem celzott marketinghivasokkal van gond. Igaz, meg kell kulonboztetni az ismeretlen de lathato, es a nem lathato szamot, az utobbi 99% hogy ez a kategoria. (En mindent felveszek, sot akar visszahivok, mert lehet hogy a gyereknek nem muxik a telefonja es kert meg valakit hogy hivjon fel... de amit egy marketinges tolem kap (ha adatokat is tudok rola, akkor a megfelelo hatosagok meg tudnak rola meg altalam...) az eleg ahhoz, hogy azert elegge lekoptak.)
-
Littoral
aktív tag
válasz
Pttypang #36886 üzenetére
Nagyon jó sztorik vannak ott
A freelancer - paidlancer eddig viszi a pálmát, és ezzel az a legnagyobb cucc, hogy tényleg vannak ilyen emberek (még ha a történetek egy része esetleg kitalált is...).Well, you work for free! If you were supposed to be paid, you’d be called a paidlancer or something!
Az egyik hozzászóló foglalja össze a lényeget: "Morons."
-
*Ropi*
félisten
-
wolfman
veterán
válasz
Pttypang #36412 üzenetére
Mert rokon volt és akkor még annyira nem voltam benne a bizniszben. Gondoltam majd hoz helyette másikat, csak pár Princo meg Ridata lemez után rájöttem, hogy nem lesz ez így jó. Nem hiszem hogy az élet minden mozzanatát te is rögtön kurvaokosan kezded!
(#36413) pycur: Igen, ez akkoriban nagyon ment. Elkért valaki valamit és ha véletlenül nem emlékeztél kinek is adtad oda az ominózus lemezt, akkor baszhattad is, mert mindenki tagadott rendesen! Meg 'de nálam nem fog eltűnni, én vigyázok rá nagyon' kijelentések is voltak. Nem egy lemezem tűnt el, hogy nem emlékeztem kinek adtam oda. Aztán mikor bevezettem, hogy semmit senkinek, akkor el sem kértek inkább semmit.
-
pycur
tag
válasz
Pttypang #36412 üzenetére
Fiatal csapatos cimboráknál ez nem így megy, ezt biztos te is tudod
Én a 3. vissza nem kerülő lemez után már csak másolatot adtam kölcsön, amit meg is tarthatott az illető lemezáron.
2000-ben, amikor bejött a net és megtaláltam rajta az akkoriban friss ropogós c64, sega, gameboy, nes, stb emulátorokat az nagyon kelendő lett. És amikor 2 hét után könyörgésre úgy kaptam vissza a lemezt, hogy átment rajta egy tank, és a fele nem volt olvasható, na akkor morcos lettem. Nem kis melóm volt az iskolai 10kb/s nettel levadászni őket... Egy darabig nem kapott senki semmit, szedjék össze maguknak, nekem ment, nekik is fogAz altavizsla segít
ON történetem egy ideje nincs... -
wolfman
veterán
válasz
Pttypang #36407 üzenetére
Mert tisztában voltak vele, hogy mennyiért lehet venni ITmediáról vagy XXLDVDről, csak egy egy lemezt ők nem tudtak berendelni utólag ugye, nem álarc kérdése.
De így tiszta. Hozol lemezt és kiírok rá bármit szívesen. Én még boltba sem rohangálok el csak egy egy lemezt megvenni. -
-
ViZion
félisten
válasz
Pttypang #36358 üzenetére
Dettó nálunk is ez volt, albérlet 3. emelet és 2. emelet is laktunk. Még autók is alig voltak, egyik oldalon park, házak, sétálóutca, másik oldalt a parkoló, ahol csak a lakók álltak meg, gyorsan sem lehetett menni, por sehol nem keveredett fel. Most a nem túl forgalmas főúttól 60 m-re lakunk, új nyílászárók, semmi levegő nem mozdul és mégis minden poros... Beszéltem ismerős menyecskével, aki takarít sok helyen, és bizony az új házakban is ez van. Tervezem egy porszűrős levegőbefújós okosságot beépíteni, de hát az píííz.
-
kmisi99
addikt
válasz
Pttypang #36328 üzenetére
De ők nem értenek hozzá, ha olyan van akkor olyan szedi szét aki ért hozzá. Van az osztályban kb 4 ember aki rendesen szét tud szedni egy gépet. Illetve azért írtam, hogy ők "maszekba" fillérekért vállalnak ismerősnek javítást, én annyiért rá se néznék a kb fertőtől tocsogó gépre.
-
törölt tag
válasz
Pttypang #36255 üzenetére
Pedig ez egyszerű.
5 másodperc alatt felméred, hogy az illető ért a szóból, vagy nem. Ha igen, akkor elmondod az érveidet. Ha nem, akkor mit foglalkozol vele? Rendeljen e-bayről. Ha gondja van, akkor pedig forduljon az eladóhoz bizalommal. Ki kell röhögni. Úgysem vesz tőled soha semmit.
Van egy kedvenc mondásom, amit ilyenkor fel szoktam idézni: "A vaknak mindegy, hogy kacsintasz, vagy bólintasz."
-
ViZion
félisten
válasz
Pttypang #36253 üzenetére
Ha ebay olcsóbb, akkor onnan kell rendelni, ennyi. Ha garizni kell, vagy csak téglát kapott, akkor ez van, rendelek én is kínából, el kell dönteni, h belefér-e, hogy 3 hét mire ideér, és a gari, etc. problémás.
Magyar webshopoknál alap dolog, h ha valami nincs, akkor mínusz 20% és marad az ár összehasonlító oldalakon...
-
dobragab
addikt
válasz
Pttypang #36124 üzenetére
Beszállok, eddig read-onlyban voltam, de ezt nem bírom ki.
Nálunk néhány hete beszereztek egy ~60 centi magas, saját lábon álló WC-papír tartót. Két függőleges rúd felül körívben ér össze, azalatt 10 centivel egy U alakú marhaság, aminek az egyik szára a két függőleges tengely közé, tengelyként van rögzítve, a másik felére kell ráhúzni a gurigát. A tengely viszonylag jól szorul, tehát képes megtartani a teljes gurigát, így alapállapotban az U alakú cucc vízszintes síkban van.
A képhez hozzá tartozik, hogy olyan közel van a vécé a falhoz, hogy ez a gyönyörűség csak hátra, a tartály és az ülőke vonalába fér oda. Okos női családtag (aki beszerezte) nem gondolt arra, hogy a férfiak állva vizelnek.
Szóval amikor dolgom végeztével a papír után nyúlok, le kell hajolnom hátra, az ülőke magasságába, vigyázva a megtörlendő célpontra. Fél kézzel (mert ugye bal oldalt, hátul van) le kell tépnem a papírt, ami nyilván a perforációnál a legerősebb. Ha türelmetlen vagyok, mert pl. kevéssé élvezem a testtartást, az U alakú csoda meglazul, a tengely elforog, a guriga lejjebb esik, hajolhatok 15 centivel lejjebb, lehetőleg lecsöppenés-mentesen. És ha hátrafelé tekeredik a papír, még 15 centivel lejjebb.
Hiába magyarázom el ezt a közelemben élő nőknek, elő szokott fordulni, hogy random időközönként a guriga "megfordul", csak mert neki úgy tűnik logikusnak. Sebaj, mondom, akkor logikusan takarítsd is össze, amit összehugyoztam, miközben erőlködtem vécépapírért.
-
customer114
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Path of Exile (ARPG)
- MÁV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dune: Awakening
- Elektromos autók - motorok
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest