- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
1999-ben jött ki.
Akkoriban slot1 p3 katmai 600mhz volt a csúcs, év vége felé talán volt 700-750mhz coppermine.
S370 akkoriban csak celeron only volt, amd is slot-a-val ment még.
Hangkártya sb live lehetőleg az arany csatis, bátrabbak vortex2-vel próbálkozhatnak
Oprendszer win98se -
opr
nagyúr
CD, lehetőleg írós. Dvd akkoriban még tényleg csak a nagyon elitnek volt. Drága is volt, meg még vagy 5 évig igazából értelmetlen is, hogy legyen akár csak olvasó is a gépben.
Hangkártya: ha jól emlékszem, akkor már egész használható integráltak voltak. De ha dedikált kártya, jó kérdés. Valami SB. Talán az audigy jött be akkoriban. Mondjuk ezek már nem ISA, hanem PCI kártyák voltak. 2000 körül már erősen kifelé ment az ISA, sok lapon már nem is volt.
Hdd: jah, maxtor 20gb az akkoriban a go to volt.Ha ezt mind összedobod, nagyon fasza kis XP retro vasad lesz!
-
opr
nagyúr
Az miért lenne jó? Én végig röhögtem, kb sose fogom elfelejteni. Egy jól megírt, vicces sztori volt, jól előadva, az ilyen jó, ha megmarad.
(Felhő ide vagy oda, akkor is. Plusz úgyse tudja senki, igazából kik a szereplők, szóval emiatt szerintem ne legyen lelkiismeret furdalásod vagy valami.)
-
cbmfan
senior tag
az a 2X256 RAM már akkor is karcsú volt, bár sulinetes gépekbe ha fillérb*szó volt ember és nyomtatóval, monitorral nem akart 120k-nál többet fizetni a felét raktuk
de már a TuaCerka mellett is 512, majd VIÁ-s lapra cserélve 768 volt gépemben. most meg 32 GB és leszóltak érte mert gémer gépbe legalább 64 kell...
és ha már ócó gép ez még 2016-ból van:
nagyon megérte ennyiért!
gyerek meg balhézott, hogy miért nem megy a GTA...
-
Gézengúz
addikt
Reméljük azért ettől modernebb..
"a gozso által eladásra szánt számítógép így nézett ki:
Abit IC7 alaplap (1 hét gar)
CeleronD 2,8ghz (1 év gar)
Sapphire 9800Pro 128mb/256bit VGA (2 év gar)
2*256/400 Hynix chipes ddram (1év gar)
Thermaltake Tsunami, fekete ablakos ház (1 év gar)
Chieftec 360W táp HPC-360-202 (1 hó gar)
IBM 120gb HDD (ő elég régi, az első 120gb vinyók egyike volt, 1 hét gar))" -
n4n3x
csendes tag
A fórum nem felejt... - asszem én is egy jó 1,5 éve találtam meg, és ámulattal olvastam/vinnyogtam rajta
- Amúgy meg annak a topiknak eléggé elhalt, pedig nagyon kíváncsi(ak) lenné(n)k a sztori végére
szerk.: esetleg a félkonfigodat ha valamelyik itteni kolléga megveszi, akkor grátiszba mehetne a sztori a vas mellé -
DJGABI
addikt
jaja, simán 5k alatt megvan már. pár hónapja még 7 ezer körül mentek.
de ne aggódj, más állami intézményben is ez van. havert irigylem, polgármesteri hivatalokban van pénz, pár évente új gépek, Ryzen is akár, dedikált gpu (minek?). vicc.
W10 LTSB/LTSC nem játszik? nálunk az van, hát vinyóval még ez is szenvedős frissítésekkor, de a tiszta -még akár wrz- image még mindig élhetőbb, mint a tiny11 + a felület legalább marad ismerős nekik. tiny-nál a sok letiltott service nem okoz inkompatibilitást?
kollégának én is egyik nap panaszkodtam: reggel 20 perc volt a logon. azt mondja: "hova sietek?" na azóta van ssd a gépemben
-
PROTRON
addikt
Mint fentebb írtam főnökömet is alig bírtam rávenni az irodai gépében a +4gb ram és hhd-->ssd cserére, holott 40 éves villamosmérnök....
"minek az hát megnyitja így is a pdf-et nem?"
"És az 5 perc időveszteség amikor épp sietnél nyomtatni?"
"addig legalább elintézek egy munkatelefont..." -
SP4C3
veterán
Tudom mi az, mar a 10-zel is ilyesmit muveltem, mondjuk ott en magam gyomlaltam ki a rendszert es hasznalhato volt. Ha az update megy, akkor ujra lassu lesz... Tiny11 ha valakit erdekel...
off: en nem kovezlek meg, de az atlag magyar informatikus majd mindjart jon es elmagyarazza, hogy mitol 8bit 1 byte, vagy csak nezz be win10 es win11 topicba...
-
koby11h
őstag
Egyetértek veled!
Ügyfelet győzködtük évek óta, hogy SSD, 8GB vagy a fölött lehet bármi, de az i3, 4GB, 500HDD felejtse már el. 2022 elején csere 80 gép 4C8T/6C12T, 8/16 GB, 240/500 GB SSD-re, továbbá még 20+ gépbe csak SSD és +4GB beépítése.
Azóta a gépekkel kapcsolatos panaszok 75%-a megszűnt! 15% korábban is user error volt, szóval maradt 10% valóságban is létező apró-cseprő hiba, ami már ésszel kezelhető. -
axioma
veterán
Nagyon koszonom, hazaertem, megtalaltam, atallitottam, TC vegre reagalt a billentyukre. Meg libreoffice ment fel mert azt fogjak neki tanitani, meg beraktam magam skype partnernek, teamviewert mar tegnap probaltam mobilrol es modositottam megjegyezhetore a jelszavat, ugyhogy at is adtam epp nemreg, viszik le hozza.
-
axioma
veterán
Mar keso, megvan (hsz idejen is megvolt). Ma telepitgettem a szukseges programokat, osszelottem teamviewerrel ami eddig tetsz, meg masolgattam fel zeneket, kepeket, videokat, ebook-okat, ilyesmit, offline is tudjon mit csinalni (bar kozben meggyoztem hogy inditsa a net rendeleset), de nem olyan veszes, install es harom szalon masolas megboritja, de hat nem ez a celkozonseg tipikus hasznalata. Illetve addig jo amig nem melegszik, mert ha mar nagyon, akkor - legalabbis olben, a'gyon, ferden, lehet hogy asztalon nem lesz ennyire - azert hangja van, valami venti cseres, de mar nem fer bele idoben vszinu leszallitasig. Alapra ha visszament amig pl. valogattam, leallt vagy halk. Ez eszembe se jutott, nekem paszsiv van mar 4. eve
Azt megneztem, winchi elvileg 100-as (hdsentinel), es akku allitolag cserelt, mondjuk a tartossag igazolodott amig nem kapott aramot, biztos tobb mint 1 ora de lehet hogy inkabb 2 korul volt, es akkor se sirt toltesert csak atkoltoztem a lakas masik vegebe es ott keznel volt a dugalj. Me'g azt nem ertem az F5 es tarsai miert csak Fn (egyszeri!) lenyomas utan mennek, az valami beallitas lehet de nem turtam utana, most mar csak holnap. Meg holnap tudom meg, lesz-e office a tanfolyason es meylik, ms vagy valamelyik ingyenes.
Sztem aki eladta az kereskedik hardverrel, bar igyekezett a csaladot beleszoni stb. de nem o hasznalta, viszont nincs szetnyuzva (gepeles azert koptatta). Sztem tapipad nem is nagyon hasznalt. Optikait nem probaltam, mondjuk minek is.
Te mit tudsz, mi a jellemzo szar benne? Ha kicsit tobb ido lett volna, lehet hogy tobbet nezelodok, de hogy 130-ig ujonnan kb. csak minimal celeron van, az elegge lehangolt. Ki fogja a nyugdijas birni, ha csak 1-2 evet megy el. Akkor kap majd a csaladtol az addigra kialakult szokasaihoz illot. Ezt most ugyis o akarta fizetni. -
axioma
veterán
Uuuu, koszi! Nem tudtam sokat kiszedni belole, hogy mi lesz benne, igy akkor most tudom hogy hogyan kezeljem
Net nelkul: persze, ha nem egy 70 eves no lenne aki most akarja megtudni, mire jo ez. Ja gyerekeinek volt anno mikor bejott a Mariahilfer latogatas ZX spectrum sinclair, de csak jatekot latott. Meg a magnohang zavarta
-
tserrof77
őstag
Kevered, ő K50C-vel szenvedett, ami egy low-low-end gép, a K50AB egész jó gép volt, amíg működtek, de a tervezés okán 2-3 évesen sorozatban döglöttek meg. Nekem elsődleges kijelződonor forrásaim
Az inteles verziókban (K50IJ, IN) meg a töltés vezérlés szokott széthullani, bár azok azért némileg ritkábban. A maguk korában jó ár-érték arányú gépek voltak, besztbájtos koromban vitték őket szépen. Aztán ugye 3 év után meg vissza, bontásra...
-
axioma
veterán
1. ingatlan.com-ra vagyok bekotve nezelodes miatt, netto csaladi hazra gondoltam
2. enyim lanynak malyvaszinunek mondanam inkabb, de alapvetoen rozsaszinbe is belefero - de a laptopja... (12"-es)
3. butorlapgyartotol fillerekert vasarolt - amivel a konyhafrontokat csinaljak - foliat tett nekunk az amugy szabadonallo feher mosogatogep ajtajara a konyhas, ha nem csicsas a haz akkor az oldalara sztem ugy felmenne ha talalsz rozsaszint, hogy meg nem mondani hogy nem odavalo (eleg massziv es felrakas se nagyon ronthato el mert merevebb), ha instantice nem talalsz rozsaszin hazat, akkor ezt meg lehet me'g probalni -
Hequila
őstag
Az egyik volt főnököm jut eszembe.
Adott egy feladatot: forrasszunk CR2032-esre kábelt. A műhelyfelszerelés, ami a feladat elvégzéséhez adott volt, kimerült egy 20 éves noname forrasztópákában és némi hasonló korú forrasztóónban.. Próbálkoztam, nem ment. Mondtam is neki, hogy _ilyen felszereléssel_ nem tudom megcsinálni. Erre ingerülten kikapta a kezemből, hogy majd Ő megmutatja, miként kell. Legyen. Én addig csinálom tovább a dolgomat.
1 perc múlva a hátam mögül hallottam egy tompa puffanást, amit nyomban hangos és változatos káromkodás követett. A nyomorult addig melegítette az elemet, amíg az a pofájába nem robbant. Egyetlen szerencséje, hogy szemüveges, így a szemét nem károsította a matéria. Másnap úgy nézett ki mint egy turista, aki napszemüvegben aludt el a tengerparton.Egyébként én is nagyon sokat forrasztottam a következők szerint:
Elem megcsiszol mindkét oldalán. Erős folyasztószer (emlékeim szerint Wolt folyasztókrém volt) rá, enyhén túlfűtött pákával csak 1-2mp-ig hozzáérve és előónozva nagyon szépen és könnyen, károsodás nélkül sikerült mindig az elemet feldrótozni. A művelet után folyasztószer-maradék eltávolítása kötelező. -
salaud
aktív tag
Veszel egy műanyag elemtartót, elhajtod a füleket, ráforrasztod a zsinórt, beleteszed az elemet, és a végén ráhúzol zsugorcsövet. Szerintem elfér ugyanott. Van állított is, ott még hajtogatni sem kell.
És a zsugorcső eltávolításával az elem is cserélhető. -
TA68
őstag
-
szjoci
őstag
Vennék foglalatot hozzá, ráforrasztanám a kibontott vezetéket, bele az elem, zsugorcsövet rá és problem solved.
-
-
-
toydog55555
csendes tag
Munkahelyen 4 ilyennel és egy "erősebbel" vagyok megáldva. Laptopot akartak venni olcsón, lett 4 E1-2100-as, +1 erősebb a főnöknek. SSD sokat gyorsított rajtuk. A wifi részével sem az igazi valami, mert hajlamos eldobálni a hálózatot, meg a BIOS is szeret visszaállni IDE módból AHCI-ra.
-
Mercutio_
félisten
E6400 nem is 9W-ot eszik
Mivel igp-s, így +2GB ram sokat segítene rajta, W7 home-nál kövérebb rendszert nem érdemes rá tenni, és a drivereket is megnézném, mert ott valami wifi bibi is lehet, ha ilyen lassan tölt, a proci hw-san gyorsítja a videókat ás a netes tartalmakat. (htpc-nek/letöltőgépnek tökéletes, nálunk ennek az E-350-es elődjével szerelt 11.6"-os netbookot használták a kölykök FB+filmezés hdmi-n tv-re kötve, torrent, youtube, stb. aztán lecseréltük egy 1007U-s intel procis ugyanilyenre)
-
*Ropi*
félisten
Melyik verzió? Ha a SATA portos, akkor vigyázz, mert a SIL3112 vezérlő csak mindenféle trükkökkel (BIOS moddal, de lehet még úgy sem) erőszakolható meg: ha a két SATA port közt másolsz akkor jó eséllyel CRC-sek lesznek a fájlok. Megvan hozzá még minden driver meg moddolt BIOS összegyűjtve, ha kell (volt ilyen lapom nekem is, nemrég bontottam szét). 3 GB RAM-mal nem volt gond a Win 7-tel (attól eltekintve, hogy csak 2 db 1 GB-os modullal volt hajlandó települni, a harmadikat csak utána lehetett betenni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged