- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
Új hozzászólás Aktív témák
-
solena
tag
válasz
ViZion #42471 üzenetére
Az engem is mellbevágott, bár én nem csak epoxis dolgokban gondolkodtam, mikor a "felsőmarót akarok" dolog beütött, meg nem ekkora mennyiségű (10 litert használt fel a fazon a videóban) epoxi-igénnyel. Aztán rájöttem, hogy egy dekormaró is tudja, amit szeretnék, csak kicsiben, az meg van itthon kettő is
-
Narxis
nagyúr
válasz
ViZion #42162 üzenetére
Szüleim gépe volt mindkettő(tesómtól örökölt gaming pc-k), ők tényleg csak netezésre használták éppen ezért nem tudtam rábeszélni őket újra. Amúgy mondom ha azt mondják a bevizsgálás után, hogy ők ezt nem javítják akkor megmondom szüleimnek aztán vesznek újat. Csak akkor legalább jussunk el odáig, hogy ránéznek vagy kerekperec küldjön el, hogy bocs nem. Lényeg, hogy mondja ki, ne engem próbáljon rávenni, hogy mondjam azt, hogy na jó vegyünk egy új gépet, ja és akkor írják ki a honlapjukra is, hogy fenntartják a jogot a túl régi gépek javításának elutasítására. Lehet akkor be se viszem, de gondolom így lehet a legtöbb embert beterelni a boltba, hogy aztán eladjanak nekik egy új gépet, de asszem használtakat is árultak. Amúgy pörög ez a javítási biznisz mert legutóbb mikor ott voltam, volt vagy 20 javításra váró gép. Szóval én megértek mindent de a stílus, sunyiság, taplóság rendesen felcseszte az agyam. Nyilván nem várok olyat se, hogy egy 10 éves gép, 3 ezer forintos javítására adjon fél év garanciát.
-
SityiSXT
őstag
válasz
ViZion #41966 üzenetére
Há! Nálunk van képzés! Mindenki, aki belép a céghez, az én másfél órás magánszámomat kell végighallgatnia!
Ő is ott volt, emlékszem rá. Meg arra is, hogy semmit nem kérdezett. Ez szokott gyanús lenni, ez ugyanis azt jelenti, hogy nem fogja fel, amit brekegek, pedig direkt szájbarágósan mondom. No meg a rendszerünk logikáját próbálom elmagyarázni, azt könnyebb első nap megjegyezni.
-
Pötyi
őstag
-
SP4C3
veterán
válasz
ViZion #41722 üzenetére
Ha kloffolsz rajta kicsit, akkor még a vízbüll is kiszedi neked a hidrogént.
Winfasságai ellen véd: van tűzfala, az mehet ki a netre, amit te kiengedsz, minden mást el tudsz küldeni a sunyiba, mert a számológépnek semmi keresnivalója a hálózaton, meg a sok zsnyö háttérfolyamatnak sem.
Block And Terminate-et a népnek.
Ha jól beállítod, akkor mindent szűr (még saját magát is), winfos tűzfala csak befelé szűr, a sok spyware mehet a netre alapból. #Fa**fejMicrosoft
Ha nem kell az AV része, akkor valahonnan le tudod szedni a tűzfalukat, mint különálló program. Ingyé van, full ingyé (asszem még céges környezetben is legál, de ezt ne vedd készpénznek!)
A hibernáció ellen:
powercfg -h off
-használjatok inkább sleep-et, vagy shutdown-t!!!Ha a hibergennyációt kilövöd, akkor nem lesz "fast-boot" sem, amit legkevésbé se bánj, mert az is egy rakász iszap, ahogy sokminden más is ebben a csodálatos platformban.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ViZion #41712 üzenetére
Ja, ip konfigot még mindig cmd-ből a legegyszerűbb felderíteni
Azt meg nem látom, hogy a Powercfg-vel hol lehetne a fast startup-ot állítani. Nem is látom listázva a power scheme-ben
Vagy arra gondoltál, hogy kapcsolnám ki a hibernálás, ha úgysem használom?Mindenesetre a HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Power\HiberbootEnabled értéke 0, szóval talán ki van kapcsolva
A link végén lévő batch adta az ötletet, hogy megnézzem.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
ViZion #41700 üzenetére
Nálunk ilyen nincs szerencsére, telepítgetni nem szokott Apám. Lassan nyugdíjas mezőgazdasági gépészmérnök, szakmájában dolgozni, mellette gazdálkodik is. Az agrárfórum és a facebook üzeneteket meghagytam, a többit kiszedtem. Win 10 beépített víruskergetője van csak. Mellette a fent linkeltet néha lefuttatom és annyi, a nyomtatóba teszek papírt, ellenőrzöm a tintaszintet, minden másra ott a teamviewer.
Amúgy egy elég pattogós kis gép van náluk, i5, SSD, HDD, 730 GT, szóval bőven jó lesz ez még tartalomfogyasztásra, böngészésre. -
azbest
félisten
válasz
ViZion #41643 üzenetére
egy bátortalan tipp, ha nem hibás egyik sem:
talán ugyanolyan ip tartományban oszt címet a saját router natja, mint amit a "kábelmondem" is oszt (pl 192.168.1.x).Mivel a kábelmodem gyanítom hgw - tehát egyben router is. A címtartomány ütközés miatt meg fejreáll minden, rossz fele mennek csomagok, félrevezető hibaüzenetek.
Bár lehet tévedek, látom nem mindenkinek van még hgw, de tán egyszeri 2500-ért lassú nethez is cserélik arra [link]
-
válasz
ViZion #41650 üzenetére
Még nagyon régen (kb. 9 éve) volt szerencsém a Tarr-hoz. Egy Mohács melletti kis faluban. Az akkori barátnőm apjának valami rokona akart wifit a laptop miatt, a fenti szolgáltató általi kábelnet volt. Csak és kizárólag az egyetlen asztali PC MAC címével volt hajlandó csatlakozni a kábelmodem, így egy klónozás után volt Wifi a házban.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ViZion #41645 üzenetére
Olyan szemétség nem lehet, hogy csak regisztrált eszközt hajlandó kábelen kiszolgálni a router (MAC alapján, vagy ilyen)?
Mintha régen a FiberNetnél lett volna ilyen gond.Bár lehet, hogy az más volt. Az tuti, hogy HUB-bal nem ment a net megosztása, router mögé kellett bújni.
-
dingdongkng
tag
válasz
ViZion #41251 üzenetére
Az egy "tunning processzor valódi órajellel" -> ez amúgy pontosan mit jelent?
Az a baj, hogy ez nem is a legjobb alakítása volt, csak sajnos pörgeti ki ezeket a cuccokat.
Volt egy 09 MacBook Air-je (amit persze külön írt a hirdetésben), ahol a benne lévő u9600-ra azt nyilatkozta, hogy : 2,13 GHz-es Intel" Core 2 Duo "processzorral (SL9600) 6 MB gyorsítótárral! /1066 MHz-es (Mac Book-ba nagyon izmos processzor)
Illetve ugyanezen témához : 2010es modelleket is szerelték ezzel a procival mivel veszett gyors.
Érdekes figura...
-
macilaci78
nagyúr
válasz
ViZion #41166 üzenetére
Hát, szülők gépén is a TV, van egy full duplexes nyomtató, de úgy fénymásolunk, hogy berakja az ADF-be a köteget, beolvasom kétoldalasba, látom, hogy egyoldalas a doksi, kilököm a fehér oldalakat és elindítok egy nyomtatást...
De már eljutottunk oda, hogy a youtube, facebook önállóan is megy, böngészik a híreket, megy a google keresés, lementik a linkeket, könyvjelzőznek és ha ráérünk, akkor válaszolunk a kérdésekre.Tavaly nyáron hazavittünk öcsémmel egy komolyabb gépet, az enyémhez hasonló. Hát, a C2D SFF géphez képest csendesen suhan, apám szája fülig ér, de előtte még kétszer megkerüli a nyakát.
Mondtam, hogy az árában van egy kis garancia, meg a cél az volt, hogy 4-5 évig fejfájásmentes legyen a gép.
-
Top cat
addikt
válasz
ViZion #41026 üzenetére
Kihagyom!
Inkább őt varrogatnám
-
Top cat
addikt
válasz
ViZion #41014 üzenetére
Tessék itt egy kis rozsdás
-
Gyuri27
félisten
válasz
ViZion #40982 üzenetére
S te fizetségként vagy kettőt elraktál. Némi csilis vazelint és a világ egy boldogabb hely lett.
Egyébként én azt mondom ne ítélj. Otthon a négy fal közt azt csinálsz amit akarsz.
Persze két kivétel van. Az egyik ha zintelt veszel a másik ha nv-t.
Mert akkor a házat, telket is bele bacccnám a napba. -
macilaci78
nagyúr
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ViZion #40775 üzenetére
Akkud is: milyen? *lemerült*
Procid is: milyen? *csigalassú*
HDD-d is:milyen? *nem SSD*
Windowsod is: milyen? *xp*
Böngésződ is: milyen? *ie 6*
Garanciád is: milyen? *rég lejárt ... höhöhö*
Webcam-ed is: milyen? *VGA*
Hangszóród is: milyen? *Sokol*
Hajad is: mijen? jen? jen?
Ahajadismiljen! Ahajadismiljen! Ahajadismiljen! Ahajadismiljen! -
-
válasz
ViZion #40676 üzenetére
kérdezd már meg, hogy inkább 3 számmal kisebb cipőt akar hordani, de k*rva olcsóért, vagy jót/kényelmeset de +pénzért?
a játék az szórakozás, tehát nem kenyérre kell.
vagy nem ért hozzá és te kell útbaigazítsd, hogy trabanttal is lehet menni a nürnburgringre, de ne igazán számítson 300km/h sebességre, vagy te kell útbaigazítsd, hogy vagy hallgat rád, vagy inkább menjen a gyerekkel horgászni. -
n4n3x
csendes tag
válasz
ViZion #40627 üzenetére
konnektort mérd ki feszmérővel, ha az jó, akkor adj nekik árat egy új vagy használt felújított gépre, meg monnd hogy ilyen régi vackokkal te már nem foglalkozol.
Hümmögnek, majd átgondolják, aztán vagy nem keresnek fel többet, vagy megrendelik, de akkor legalább az plusz pénz. -
azbest
félisten
válasz
ViZion #40648 üzenetére
Áh, már mindent értek. 3 évig működött. Szóval nem kell kikapcsolni, ha egyszer szivatóval elindul
A fia most bekapcsolta, a power gombbal és azóta jó, már csak a resetet nyomkodja.. vagy a monitor kapcsoló gombjátBár hasonló vicces story az volt még, amikor a power gomb ragadt be és azért kapcsolt le.
-
ViZion
félisten
válasz
ViZion #40648 üzenetére
Nah, hívtam a polgárt, h saját hosszabbító+tápkábellel megyek... nem kell, a fia bekapcsolta, azóta is sok ki-bekapcs és jó... WTF?
De legalább megúsztam, amúgy is fáradt voltam, egy színt építettünk, most dobtam rá a tetőt. Annyit létráztam, h ott is izomlázam van, ahol izmom sincs... -
azbest
félisten
válasz
ViZion #40629 üzenetére
Földeletlen konnektor vagy hosszabító. De döglődő táp vagy alaplapi kondi is lehet, ami épp határon van, s nálad valamiért jobban szereti a kraftot.
Esetleg a gép oldallapjának felrakásakor egy csavar belelóg valamibe, vagy a ház alakja igazodik úgy hogy valami törés vagy kontakt máshogy feszül
Ilyen hobbit ellenségeimnek kívánok
-
Jazzos
őstag
válasz
ViZion #40629 üzenetére
Simán lehet, hogy nálad otthon megvan a 230V, helyszínen meg nem, csak mondjuk 200V és érzékeny rá. Ha a helyszíntől függ, hogy indul-e vagy sem, általában valami hálózati feszültség hiba simán bejátszhat. Lehet a többi eszköz jobban bírja...
Ha nem ez, hanem valami más x akta, akkor nálad indítsd el szünetmentesről és told át az egészet az ügyfélhez gurulós asztalon. Ha jó marad akkor win, ha nem, akkor meg kell figyelni, melyik GPS-koordinátáknál fagy le.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ViZion #40467 üzenetére
Ja, ráadásul nem jókedvemben váltok, emiatt kb csúcskategóriás lap jöhet szóba (Gigabyte AORUS X370 Gaming 7, szerencsére a Cyberlink oldala listázza is, hogy jó arra, amire kéne: UHD BD lejátszás...)
Mondjuk fura belegondolni, hogy most olyan, mintha kb most vettem volna új alaplapot-procit, míg 20 éve kb 2 évenként fejlesztenem kellett, mert a játékok kezdtek akadozni
-
kisi
aktív tag
válasz
ViZion #40409 üzenetére
És a memória defragmentálókról, tömörítőkről , és memturbóról még nem is beszéltünk...
Sőt, a szoftveres memória növelő... Ki az , akinek kellett még ilyet leszedni a felhasználók gépeiről? -
wolfman
veterán
válasz
ViZion #40358 üzenetére
van egy Stockfotós csaj, akinek "követem" a munkásságát. Értsd úgy, hogy felismertem már pár szakma űzése közben. Volt már Call Centeres, elektronikai üzlet eladó, vegakaja plakát arc, boldog családanya stb.
Áh, közben ki is derítettem, hogy Ariane-nek hívják.
Talán a Tesco-nak is volt arca egy időben.
-
-
pycur
tag
válasz
ViZion #40084 üzenetére
Engem kb 3 hete megtalált egy ismerősöm egy régi céges pc géppel, hogy jaj ez lassú szar, tegyem már át neki a progiját egy másik gépre ami van neki, hátha az gyorsabb. Azon folytatnák a raktárkészlet kezelését.
Mindezzel este 20:30-kor hívott hogy holnap már szeretné használni reggel.
Aha persze...
Na majd holnap Délután megnézem munka után, hogy mi van.
....
Hát az van hogy egy 11 éves gépet kéne egy 10 évesre frissíteni. Majdnem 1 órámba volt mire felmértem a 2 gépet, hogyan kapcsolnak be, melyik progit kéne áttenni, stb...
Mondtam neki hogy mi a pálya és ez így nem igazán lenne gyorsabb.
Gó computer bolt, ők adnak jó pénzért jó gépet, a 35 ezres 4 szálas cpus, 4 giga ramos verzióst szoktam ajánlani a népeknek, eddig nem panaszkodott rá senki.
Azt mondta jó akkor legyen, megrendeli.
Múlt héten véletlenül láttam az utcán, kérdeztem mi a helyzet a géppel? Azt mondta meg van rendelve, a héten jön.(Azon a héten.)
Máig nem keresett...
Ha egy vállalkozásnak gondot okoz 35e ft kifizetése az már nem igazán a nyereség csúcsán áll.... -
-=RelakS=-
veterán
válasz
ViZion #40084 üzenetére
Ismerős... Project manager: "sürgős, azonnal, stb" megcsinálod, bent rohadsz sötétig. Elküldöd. Két hét múlva kérdezed, hogy hol a válasz a vevőtől. Akkor küldi tovább, látod, mert cc-ben benne vagy...
Új munkahely, új IT. Már márciusban létrehozták a fiókomat, úgyhogy ma 122 olvasatlan levél fogadott. Cirkuszolás (cirkusz jegy), ilyen olyan szabály módosítások, stb, ennek is a nagy része szemét.
Aztán volt ott olyan, hogy ha valami One Drive-on megosztott cuccnak néz ki, így meg így kezeld, ha nem biztos, IT-nek szól, hogy nem veszélyes-e. Mindez egy pdf-ben.
Pár levéllel később:Szeretnénk pontosítani az előző levélben leírtakat. Az a level, amit az IT közösről küldtünk ki és tartalmaz egy PDF csatolmányt az NEM az adathalász dokumentum. A PDF-et kérlek mindenki nyugodtan nyissa meg és olvassa el.
Ehh, mondom, bash.hu-ra keveredtem?
(próbáltam a helyesírást is visszaadni, figyelni kellett
)
-
sequator
senior tag
válasz
ViZion #40046 üzenetére
Szerintem azért hajtották el, mert úgy ment oda, hogy ez csak 4 kondi/dióda csere, 3 perc alatt megvan és 500 Ftból kijön. Ilyen kezdés után inkább nem is mondták neki, hogy mennyiért csinálnák meg, mert akkor ment volna a hápogás, hogy hogy mer elkérni 5-8-10 ezer forintot egy ilyen apró munkáért.
sautia
-
wolfman
veterán
válasz
ViZion #40013 üzenetére
Mi meg úgy jártunk faterommal, hogy elkértük nagybátyám gyalugépét, mert volt egy kevés gyalumunkája fateromnak. Neki minden ok, majd én elkértem fatertól, mert párom házában kicsit kellett gyalulni az ablak élein. Hát jó, de vigyázzak rá. Ok.
Elvittem, 3 húzás után durr, durrant valami a belsejében, utána érezhetően erőlködve ment. na itt valami csapágy gond lesz. Eskü semmibe nem toltam bele, se csavar, se görcs, 10mp után nálam romlott el. Szétszedtem, mind a két csapágy eldeformálódott. Vettem bele másikakat, meg a szánkefét is meg kellett reparálni. Takarítás után és persze a munkát befejeztem, visszaadtuk.Nyilván ez már akkor bajos volt mikor még nem kértük el, de aki kölcsönkér az vállalja, hogy nála keletkezett kárt javítja. Bár nem mondom, elég szarul esett, hogy fatert még kibírta, majd nálam lehelte ki a belét.
-
wolfman
veterán
válasz
ViZion #40002 üzenetére
Nekem eddig a legdurvább az egy hónapra kért 120eFt-os kölcsön. Adtam, de állította, hogy lesz neki jöv hónapban, csak most kurvasürgős lenne neki a vállalkozásához. Jött kövi hónap, pénzbácsi meg nem gyütt. Érdeklődök, hát hogy még az nincs, de amint lesz szól, de rajta van. Heti rendszerességgel én érdeklődtem, de nem, dollárpapa pihent. Kövi hónap megint mentem, mert hogy a csávó nem keresett, azt mondja, hogy na megvolt a pénz, de a nővére őt is lenyúlta a közös számlájukról, aztán kiment külföldre.
Gyereken mondjuk tényleg látszódott, hogy seggig kormolta az ideg, de megígérte, hogy hamarosan megadja. Na harmadik hónapban sikerült visszaadja 3 részletben heti rendszerességgel, de ilyen ezres, kétezres címletekben. Jó ok, többnek tűnik, de na. Mondjuk bankba mindegy volt.
Azóta egyszer akart még kérni, de sajnos "akkor nekem sem volt"!
-
salaud
aktív tag
válasz
ViZion #39928 üzenetére
Windows. A 7-es verzió óta itthoni, saját, más által nem használt, lejelszavazott gépen többször megtörtént már, hogy csak úgy átváltotta az otthoni profilt nyilvánosra. Én meg lestem, miért nem érek el dolgokat.
Nyoma nincs, sem eseménynaplóban, sem hibajelentésben, sehol. Úgyhogy nem lep meg.Ma reggeli esemény, a tegnap este szabályosan leállított Windows 10 reggel közölte, hogy nem tudott bejelentkeztetni ismeretlen hiba miatt, most ideiglenes profillal vagyok bent, kérjem a rendszergazda segítségét.
Megkérdeztem magam, hogy most mi a f@sz van, mondtam magamnak egy vállrándítás után hogy Windows, majd reboot-oltam a gépet, és utána simán beengedett. Konstatáltam hogy mai vudu megvolt, megy tovább az élet, ittam a kávét tovább.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bittorrent topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Path of Exile (ARPG)
- MÁV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest