- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic V2 - origami
Új hozzászólás Aktív témák
-
cbmfan
senior tag
válasz
qnadam #45942 üzenetére
kösz, ez tuti beválik! de van egy jobb ötletem.
-
PROTRON
addikt
válasz
qnadam #45303 üzenetére
Igazából maga az x4 slotba való SSD adapterekre ráírják hogy legalább x4 slot kell a működéshez, továbbá pár helyen netes is írták hogy x1 slotba helyezve nem biztos a működés, inkább dedikált x1 adapter kell, mert az x4 adapter analóg, csak vezetékezést tartalmaz, az SSD meg arra van tervezve hogy teljesértékű M.2 slotba kerül bele, nem pedig olyanba amiben a vezetékek egy része nincs bekötve és nem megy tovább az alaplapi csipset vagy épp a CPU irányába.
Igazából azért bátorkodtam ide bejelentkezni a témával, hátha valakinek a raktár hátuljában lapul valahol egy ilyen? [link]
Ettől a ebayes cégtől rendeltem korábban pcie átalakítót, ami rendben megérkezett még 2021-ben, csak gondoltam nem lapul-e valahol hazánkban is még eldugva 1-2 darab ebből.
A linken egyébként 11,73 USD-re írja házhozszállítással és VAT-al, ápr. 2-18 közötti érkezéssel, ez kb 4210 huf a bankomnál, csak korábban idehaza 2500-ért lehetett kapni ilyen adaptert.BTW Amit korábban rendeltem pcie x4--->x16 risert az szuperül működik, de analóg, tehát az x16 méretű végébe beletudtam rakni a VGA-t, de tudom hogy csak 4 sáv van bekötve.
Ami azért ciki mert a VGA gen 2.0-ás és így hogy 4 sávot érzékel megfelezi a kommunikációs sebességét az elméleti maxhoz képest, mondjuk Autocad 2D esetén nem számít. : OTök jó ez az ADT gyártó [link], még nagyon filózom egy mPCIe --> mPCIe+sim foglalat adapteren, csak azt a fenti ebay-es nem árulja.
-
PROTRON
addikt
válasz
qnadam #45300 üzenetére
Köszi, nekem is ez volt az eredeti elképzelésem, csak mivel kevesen próbálták senki nem tudott megerősíteni benne hogy működni fog-e.
A dremmel-t (pontosabban parkside másolatot) már bekészítettem a feladatra.
Szerencsére így hogy 2 slot van, az egyik slotnál nem lóg bele a cmos tartó, mint sok más alaplap esetében. -
PROTRON
addikt
válasz
qnadam #45297 üzenetére
Jaja, az SSD oldaláról nincs megkötés, az adapter volt a kérdés, de akkor szerinted se menne x4-essel, hanem x1-es fog kelleni adapterből.
Reméltem hogy hátha lapul valamelyik raktárban még eldugva 1-1 darab.
500-1500 huf érték, nem nagy cuccKöszi a javaslatot, egyelőre igyekszem alaplap csere nélkül megoldani, házi server esetén nem ugyanaz a helyzet mint pistike puffogtatós PC-je...tudod a háziporesz
-
opr
nagyúr
válasz
qnadam #45205 üzenetére
Az nekem pont nem szamit. Ha van egy normalis (lehetoleg 3.1) USB-A, meg egy minimum 3.1 gen type-C meg egy jack csati, az nekem mar doszt eleg.
Kozben ugy nez ki, a Fractal Design Pop Air Black Computer Case Solid haz nyer. Mindent tud, ami nekem kell, meg a hulye fiok is szimpatikus az aljan, csak az usb-c csati extrat kell megrendelni a fractaltol es orombodotta van.
-
DJGABI
addikt
válasz
qnadam #44880 üzenetére
ez jó kösz, vettem egy használt-új notit, a gyári rendszert 11-re felfrissítették, mondom csinálok egy gyári visszaállítást, reménykedtem benn hogy a 10 fog visszajönni, de maradt 11-en, úgy voltam vele akkor már nem copok az újratelepítéssel, driver vadászgatással, meg úgyis előbb-utóbb át kell állni 11-re. de tényleg iszonyat sok hülyesége van.
-
válasz
qnadam #44880 üzenetére
"a gyárban w11 van a gépemen. egy dolog zavart rettentően, hogy a tálcát nem lehetett jól használhatóra (ablak címe kiírva, csoportosítás csak akkor, ha nem fér ki több) állítani"
Ja, de ez gyakorlatilag egy legacy feature, ami Windows 7 előtti viselkedést hozza vissza, amire nem nagyon van szükség mióta gyakorlatilag szinte minden alkalmazás tabokat használ. Nálam konkrétan minden ami most épp meg van nyitva: Chrome, fejlesztőkörnyezet, WinSCP, VMware, Notepad++
-
DeFranco
nagyúr
válasz
qnadam #44880 üzenetére
"egy dolog zavart rettentően, hogy a tálcát nem lehetett jól használhatóra (ablak címe kiírva, csoportosítás csak akkor, ha nem fér ki több)"
ezért mondjuk hangosan beszélnék csúnya szavakat ha használni kéne...
én nem tudom Redmondban milyen egértaszajgató kattintásmániások ülnek és mivel foglalkoznak, de hogy minden egyes alapművelethez be kell járni a fél asztalt kétszer, és egy sima ablakváltáshoz is középkategóriás kártyatrükköket kell végrehajtan ez botrány.
egyszer leültetném őket egy rendes 6-7 ablakos munkakörnyezetbe amiből 4 excel és 2 word file van amik között folyamatosan közlekedni kell, hogy használják már csak úgy 8-9 órát aztán utána egy kedves körmöspálca és egy acetonba áztatott sikárkefe társaságában megbeszéljük hogy milyen az igazi userfriendly experience interface.
-
cbmfan
senior tag
válasz
qnadam #44587 üzenetére
jól emlékeztem, hogy 150k körül volt. akkoriban ennyiből akartak komplett gépet, nemhogy csak videokártyát...
Asus P4P/P4C800 Deluxe lapoknak is van szép ára, 50k körül. az utóbbi pár évben tucatszám találtam, most is van legalább 20 db belőle. Northwood P4 3.2G is van pár, 117k-s ára meredek... viszont 1 Gigás DDR1-et nem látok, az sem lehetett olcsó
-
pycur
tag
válasz
qnadam #44332 üzenetére
Már nincs másik gépem, ugyanezen a gépen volt win7 évekig működött rajta minden progim, de eljött a pillanat amikor le kellett cserélni, csak amiatt mert a home premium 16 gb ram használatra van korlátozva. 2009-be nem gondolták hogy lesz olyan hülye aki 32 gigával csapatná. Csak emiatt nem akartam magasabbat rátenni.
Lényeg, progit nem cseréltem, csak OS-t a C meghajtón. És akkor kezdtek jönni a hibák...
Jelenleg az ffmpeg egy régi verziója csinál nekem x264es mkv-t, azzal nem csúszik el a kép a hangtól...
A forrás felvétel avi-ban jó a hang, oda-vissza kattogtatom, nem csúszik el sehol, a final encode mégis elromlik, akárhányszor kódolom.
De mivel erre találtam megoldást így most békésebb vagyok, de karácsony körül erősen gondolkoztam hogy kivágom a 3,14-be, de nem lett hozzá kapacitásom... -
-=RelakS=-
veterán
válasz
qnadam #44279 üzenetére
Ez is változó. UPC/Fibernetnél szerintem volt, amit tételesen visszavettek, volt, amit "dobjam ki", vagy ha nagyon akarom, vigyem vissza nekik.
A Voda mikor frissítette a boxot, visszakérte a cisco boxot, külön listával, hogy mit mellékeljek. Face csoportban még vita is van róla, mert valakinek felszámoltak némi pénzt hiányzó alkatrészekért. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
qnadam #44277 üzenetére
Nem tudom, nekem ezek nagyon egyben vannak... Én ahány cégnél eddig voltam, ott a leselejtezett termékeket szét kellett verni kalapáccsal, mielőtt a konténerbe kerültek. Ha valaki valamit eltett, az bérlevonást helentett a termék értékére, ha kiderült... Mondjuk ez kereskedelem...
-
biker
nagyúr
válasz
qnadam #44065 üzenetére
Csak azt nem írta le, hogy az egész í mobilgumissal többe került mintha a "drága" gumikat választja az öregnél
No meg ha 15perc 4 gumi, az jó szar meló lehet, emeléssel, csavarozással, le-fel szereléssel centírozással egy ember egy kereket 3:30 alatt szereljen. Tehát ez a része sem igaz.
De szép sztori volt -
opr
nagyúr
válasz
qnadam #43890 üzenetére
Wtf. Theo, 20 perc alatt? Ott valami hiba volt a mátrixban, nálunk az abszolút rekordjuk valami 1,5 óra körül volt, meg is lepődtünk, hogy milyen korán jött.
Tegyük hozzá mindig friss, meleg kaja jött, szóval nem a futár tett egy kerülőt Székesfehérvár felé, hanem egyszerűen annyi rendelésük volt, hogy nem bírták. Régen tényleg nagyon, nagyon jó volt a kajájuk. Ok, nem volt olcsó, sőt, a legdrágábbak között volt, de annyira finom volt, hogy megérte.
-
-
azbest
félisten
válasz
qnadam #43565 üzenetére
néha be lehet azért szopni, korábbi munkahelyen egy komolyabb hálózati nyomtató/másoló szekrény volt. Ricoh talán. És a segédprogi win alatt alapból a generikus pcl-t válaszotta ki. Csakhogy jött egy update, win7 és win10 alá is, ami lecserélte a generikus drivert
Attól kezdve heteken át, kb minden nap valaki beszopta, hogy a kiküldött nyomtatás helyett egy sor ascii karakter végtelen oldalszámmal, amíg ki nem fogyott a papír (több százas adagoló, de általában előtte lekapcsolták). Ráadásul nem minden programból nyomtatva.
Később rájöttünk, hogy át kell billenteni a beállításoknál minden gépen azt, hogy a generic helyett a saját gyártói driverét használja a nyomorult -
F.E.K..
senior tag
válasz
qnadam #43565 üzenetére
Nálam jelenleg egy HP LaserJet 5P szolgál, a következőképpen: a párhuzamos porton egy paralell --> usb átalakító, az pedig bedugva egy TP-Link printszerverbe, az pedig a helyi hálózaton elérhető (win10 szerencsére ismeri némi noszogatás után, az egyszerűség jelen esetben előny
)
Annyi módosítás van csupán hogy a nyomtató memóriáját kimaxoltam megfelelő edo ramokkal, így nem fagy bele a méretesebb pdf-ek nyomtatásába sem. Lassúnak lassú, de működik, és kellően olcsó
-
DJGABI
addikt
válasz
qnadam #43557 üzenetére
Múltkoriban pont lecserélték, de asszem az újon sincs még USB port.
Linugzon is gondolkodtam amúgy, most a Chrome tök mindegy honnan fut, doksi megnyitása meg szerintem édesmindegy hogy MS vagy Libre-ben történik, sokat nem szerkesztget, játék nincs, speckó program nincs (YT letöltő max, de az is Chrome addon asszem). De bevallom annyira én se vágom a témát, nem h supportot adjak hozzá. SHARP AR-122EN a páciens amúgy, úgy látom Vistához is írja még a drivert, 10-es alatt mégis működött, utoljára asszem a scanner életre kelt vele. Nem tudom linux alatt mennyi szerencse lenne vele, gyenge volt a google fu-m.
-
azbest
félisten
válasz
qnadam #42920 üzenetére
nekem egy 180GB-os intel520 meghótt. Pont a legrosszabbkor, kiküldetés közben, de szerencsére volt a gépben másik háttértár is és telepítő pendrive, csak backup nem, hogy ne kelljen nulláról újrahúzni. Ja meg ez az intel is már 7 éves volt. Hogy mitől, hát lehet elektronika, vagy pont ott sérült a flash, ahol a fw-t tárolja.
Egy oem samsung-nál meg túlcsordult az adatmozgatás számláló smartban és azóta hülyeségeket ír, pörög össze-vissza, de működikHibernálás kapcsán kellemes meglepetés volt, hogy alapból altatást választott a win a szokásos hibrid alvás helyett, amikor ssd-s notira telepítettem.
-
Kube
senior tag
válasz
qnadam #42650 üzenetére
Digi nálunk is járt 2 éve, szépen bemutatkozott a házaló. Amint befejezte a mondandóját, azzal a lendülettel én is közöltem vele, hogy nagyon meg vagyok elégedve a Digi szolgáltatásával és supportjával is, az árakról ne is beszéljünk, szóval köszönöm nem.
Rá 1-2 hónapra csengetett a Digi, hogy bekötnék az optikát, 500-ról 1000-re nőne a net ha nem gond, alig 100-200 forinttal kerülne többe. Persze csak ha kérem. Hát hogy a viharba ne
Kijött egy szaki, szépen bekötötte. Közben tájékoztatott, hogy a Digi szeretne mobilfronton is terjeszkedni, de a vodafone és a többiek nem engedik őket az antennaállomások közelébe se, így nekik kell kiépíteni az egészet, ami egy kis időbe telik. Cserébe külföldi árakat fognak hozni telefonálás terén.
Ebből azért kiderült számomra, hogy szép burokban lehetünk, előre lezsírozott szolgáltatói árakkal.
-
cbmfan
senior tag
válasz
qnadam #42650 üzenetére
digi van 10+ éve, 40/10 Megabittel kezdtem. nemrég hív flipes csávó, (telekomtól megkapták kb. mindenki számát, ugye) hogy hiperszupergyors 150 Megabit, TV, telefon kedvezményes áron 3 hónapig! mondom, hogy digi van gigabittel olcsóbban, kihagyom, köszi. de ez optika! na és? még rezen megy, de digi már behúzta villanyóra mellé. van sebességduplázás, még mittoménmilyen kedvezmény, blablabla. kérdeztem, hogy diginél olcsóbban 2 gigabit van-e? az nincs... itt köszöntem el, és kértem, hogy ne hívjanak többet, plusz tiltottam számot.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
qnadam #42641 üzenetére
Már háromszor járt le a hűségidőm, mindig hivogattak 6-10 hónappal korábban, hogy izé, lassan ideje váltani. Mindig elmondtam, hogy a jelenlegi szolgáltatással a jelenlegi áron elégedett vagyok. De az gyorsabb és csak 800 Ft plusz. Nem érdekel. De az háromszor annyi csatorna és csak 1200 Ft. Nem érdekel. De abban ingyen telefonálhatok a vezetékesről. De készülékem sincs. De a 30 Mbit-es csomagmegszűnik. De nekem elég, nem ér pénzt a gyorsabb...
Ezt monden évben, két évben eljátszuk, mindig a legalapabb netes csomagban és a közepes TV-s csomagban vagyok a szükséges, de semmire sem használt vezetékes telefonnal.
Azóta a Vodafone is beszállt a képbe: de ehhez van mobil is. Köszi, de nem érdekel. De ez olcsóbb... Mondtam, az a drága, amit én fizetek. Na, a mobilt a főnököm fizeti... -
pycur
tag
válasz
qnadam #42634 üzenetére
Ennek az az oka, hogy az új horizon upc boxnak kell külön lan net a videótár és a műsor visszajátszó eléréséhez. Az előző nagy lapos ciscos a koaxból megoldja ugyanezt a mai napig. Nem engedtem hogy kicseréljék az újra. Annak a menürendszere ehhez képest használhatatlan. De hallottam egy olyan pletykát pár hónapja, hogy most hogy a vodkafon megette a upc-t így áprilisban lesz valami komolyabb user eszköz frissítés is. Hát kiváncsian várom mi jobbat tudnak kitalálni a horizon helyett....
-
-
wolfman
veterán
válasz
qnadam #41930 üzenetére
Elképzelhető hogy festékszalag volt.
Amúgy meg az 576 Kbyte tv műsor volt még jó akkoriban (Dancsó Peti meg is említi a 90-es évekről szóló videójában). Szobában ültek egy szőnyegen zöldháttér előtt, úgy nyomták a végigjátszásokat. Valamilyen szinten ez volt a streamelés ősattya.
-
cbmfan
senior tag
válasz
qnadam #40255 üzenetére
persze, hogy a gépben van, elem pedig a tokban. kicsit vastagabb de azonos méretű mint a filmek, alján középrészen két érintkezővel.
egy Kodamatic 930-am van, és ez kéne bele.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
qnadam #38290 üzenetére
Színenként külön-külön csipesz kell, a szín inverzének színében a minél jobb kezelhetőség végett és hát az RGB színskála durva sok színből áll.
És nem elég, hogy ki kell venni a színeket, hanem azok helyére a szürke megfelelő árnyalatából kell egy pixelnyit pontosan kivágni és pontosan a színpixel helyére betenni.
Persze a szép végeredmény érdekében a natív felbontáson, nem ám a 2K-ra lebutított "nyomtatóbarát" felbontáson. Persze, utóbbi olcsóbb, de nem olyan szép a végeredmény.Befejeztem.
-
opr
nagyúr
válasz
qnadam #28191 üzenetére
Nem értek hozzá annyira, mint szeretnék sjanos, nagyon rég rendszergazdultam már, átverni meg nem szeretnélek. De 100%ig biztos vagyok benne, hogy beírsz egy ilyen tarifát a megfelelő topicba, és kb 5p alatt megtelik a ph!-s postaládád ajánlatokkal, akik értenek is hozzá. Lehet még ebben a topicban is találsz ilyet, csak ezt itt nem szeretik a népek, jobb az üzletet és a humort külön tartani.
-
ViZion
félisten
válasz
qnadam #28124 üzenetére
Mivel "router/modem" volt írva, én arra gondoltam, h a modemés router egyben van (fantasztikus trés cuccok pl.) és azt szeretné repeaternek -miközben a modem miatt helyhezkötött a buli. Ős-routereket nem, de újakat (amkiket ismerek) már lehet repeaterként is használni, de ez egy fix helyhez kötött modemes routernél nem opció.
De akkor én is félreértettem ezek szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SkyShowtime
- Asztalos klub
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- Bittorrent topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen digitális videókamerát?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest