- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tserrof77 #45740 üzenetére
Megtaláltam, csevegtem is vele, azt mondta, hogy a tüskék túl vékonyak a visszahajlításhoz, így csak teljes socket cserét vállal, az viszont olyan nagy hővel jár, hogy nem tudja garantálni, hogy utána működni is fog az alaplap, vagy nem-e visz magával pár dolgot üzembe helyezés után. Vagyis megcsinálja a cserét (előre kell fizetni), de ha nem működik utána, vagy esetleg meg is öli a procimat vagy bármi mást, akkor így jártam.
-
DJGABI
addikt
válasz
tserrof77 #45706 üzenetére
Ezen nevettem amúgy. Mikor jött be ez hogy nem eszi már a W7 kulcsot? Csak mert pont múlt szerdán frissítettem asszony öccsének a gépét, azt hiszem akkortájt jöttek az első cikkek erről a hírről. Sok cucca volt rajt, nem lehetett újrahúzni, de a W7 aktiválatlan volt, elsőre talán hibát is dobott a telepítő, azt megoldottam okosba', majd ment rá a 10-es és engedte. De olvasom hogy írjátok: működik a frissítés, csak épp aktiválatlan lesz a rendszer? Ennek megint mi értelme? Ja, tudom: $$$$.
szerk: hmm, így visszagondolva a 10-es alól aktiválhattam megint újra, ha jól emlékszem. És tényleg, MAS to the rescue, azért durva hogy egy ennyire látványosan előtérben lévő (github, lol) toolt még nem lőttek le.
-
azbest
félisten
válasz
tserrof77 #45709 üzenetére
Ne írd be win 10 telepítőbe a kulcsot, hanem lépj tovább és válaszd ki azt a kiadást (home, pro?) amilyen volt korábban rajta. Aztán jó eséllyel online beaktiválódik az ms nyilvántartásából, mert anno, amikor beaktiválta, az ms el is mentette a géped hardver "ujjlenyomatát", amiből újra felismeri.
Ha pedig mégsem menne valamiért, 2-3 ezer forintot megér a használt licensz magyar cégtől véve, akik számlát is adnak.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
tserrof77 #45709 üzenetére
Én sem várom el ingyen a kicsipuha munkáját természetesen, csak egyszerű magánfelhasználóként teli áron kicsit soknak tartom. Nem haszonszerzésre van a számítógép.
Főleg, hogy amikre használom a Microsoft termékeit, azokat zömmel a Win95 és a Word6.0, Excel6.0 is tudta. Netezés, filmezés, játék, néhány doksi, táblázat.Édesanyámnak kellett egy laptop, gyógytornára jár, a gyakorlatok egyesével le vannak videózva és kapom a gyógytornásztól messengeren. Letöltöm, csinálok egy playlist-et, amennyire lehet, leegyszerűsítem a gép használatát, mert jelenleg kb mission impossible egérrel duplakattal indítani bármit is.
Bekapcsoló gomb megnyom, indul a laptop, jobbra nyíl a playlist parancsikonra, Enter. Szóközzel szünet a lejátszásban a gyakorlat végén, megcsinálja a kívánt darabszámban, szóközzel folytatódik a lejtszás. A végén bekapcsoló gombbal kikapcsolja.
Kiszuperált Latitude, de erre még bőven kiváló. Tavasszal vettem bele SSD-t, a rajta lévő Win7 kulccsal aktivált a Win10 is. Az Office-on gondolkodtam, de áh, ezen a gépen legfeljebb csak megnézni fognak doksit, azt is elvétve. Open Office van rajta a biztonság kedvéért. Meg Acrobat Reader és TeamViewer. -
-
opr
nagyúr
válasz
tserrof77 #45276 üzenetére
Azok a tomato lapok akkora lutrik voltak, hogy az nem igaz. Olyan szorassal gyartottak oket, hogy jobb helyen etelhordot se engednenek ki a gyarkapun ugy.
Nekem egy 266-os p2-t tudott stabilan 500mhz korul jaratni, havernak az ugyanolyan lapja ugyanazzal a procival 333mhz-en se bootolt. -
válasz
tserrof77 #44928 üzenetére
Több mint tíz éve, párom akkori HP Compaq 6910p-jét teával öntötték le. Intercity-n épp egyetemről ment haza, mikor a mellette ülő hölgy pohárba öntött teát, ami természetesen felborult, így a noti elázott. Az illető egy "bocs"-on kívűl mást nem tett a dologba. Szerencsére menthető volt a gép, nagyrészt a billentyűzet kapta a cukros lét, így átmosás, takarítás után újra hibátlan lett. Akkoriban még masszív notebook-okat is gyártottak.
-
cbmfan
senior tag
-
azbest
félisten
válasz
tserrof77 #44258 üzenetére
Múltkor szívtunk hasonlót. Céges gamer estéhez a kolléga egy gépről átklónozta a telepített rendszert több másikra. Win persze nem indult. Sikertelen Win boot javítás után load bios defaults... ettől két gép folyton rebootolt, kép nélkül, minden valahanyadikra recovery bios kép, de az is rebootolt.
Netes keresés után varázs kombó, gép áramtalanít, bekapcs gombra rátenyerel egy időre. Majd fél percig nyomott bekapcs homb mellett áram visszakapcsol, gomb elenged, utána bekapcskor bios visszaflesselő recovery elindult.Persze utána is volt amelyik hülyült. Talán diszk hiba, talán elfáradt kondi miatti memória hibázás. Régi, 10 éves gihabyte lapos gépek. Utána ubuntu telepítő is elszállt egyiken.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
tserrof77 #44258 üzenetére
"Users always lie." (TFTS)
Nekem is volt csörtém itt az aprón, hogy a lyukasan vásárolt, hivatalos szervízben megjavíttatott és 2bar-on nyomáspróbázott radiátor folyik... Mondtam a jóembernek, hogy nálam itt a számla a javítástól és a próbáról, ha marhák voltak a vízhűtéshez és belehajtották a rögzítőcsavart azzal nem tudok mit tenni.
Első tulaj is pont azt tette. Csavarbehajtóval... Újabb fajta radiátor volt, amin van a csavarok alatt egy védőlemez, hogy ne tudd a csavart túlhajtani. Fickó beletolta a védőlemezt fél centi mélyen a lamellákba...
Tarzan erős, csinálni másik lyuk...
-
DJGABI
addikt
válasz
tserrof77 #44250 üzenetére
"Mindezek mellé hab a tortára.... tádááámm.... az adattörlő matrica.."
egyik kolléga nálunk is új telefont vett, aztán kérdezte mi is ez. Mi meg csak néztünk, mint hal a szatyorban. Vagyis hát, én láttam Bestbuy topicban hogy emagosok még egy powerbankra is rányomták, aztán ennyi. Nem érdekelt különösebben a dolog. De ha jól értelmezem kb annyit csinál mint egy gyári visszaállítás, csak épp NER kompatibilisan. Hát ezért aztán megérte egyáltalán legyártani azt a matricát. Tudom-tudom, EU rendelet....
-
válasz
tserrof77 #44239 üzenetére
Mi az, hogy 9550@9600XT? Csomóan mondtak ilyen, de ez erős túlzásnak tűnik. Legalábbis nekem anno volt 9550, tényleg atom mód tuningolható, de leginkább 9600 szint ment. 250/400-ról fel lehetett rakni 420/480-ra. De a 9600XT meg 500/600, ráadásul más GPU-ja is volt, gondolom hogy bírja ezt az órajelet.
-
azbest
félisten
válasz
tserrof77 #44185 üzenetére
Múltkor egy irodai dell latitude e6440 billentyűzet debugnál jártam úgy, hogy kékhaláloz a win bill kiszerelés után. Persze az is cmos halál volt, és mivel a külső akkut levettem szereléskor, ezért elfelejtett beállításokat - ahci módot.
A kollegina ragaszkodik a belakott gépéhez, nem akar újabbra váltani. Mindig szidja, de fél a költözéstőlAzt hiszem kb sikerült megvennünk az ország egyetlen új billentyűzetét ahhoz a géphez.
Az új dell vostro 3500-aknál meg a rendszergazda kolléga futott lukra azzal, hogy a win10 iso-t dd-vel írta ki pendrivera. És úgy valami nyomorék vagy legacy módban induló lesz a telepítő, amikor nem látja az nvmi ssd-t
Kell egy win a jó telepítő létrehozásához, vagy a wim fájl darabolós hekk, ha csak linux van kéznél.
-
opr
nagyúr
válasz
tserrof77 #44185 üzenetére
Jó story, tanulságos, nekem tetszett!
Amúgy ez sajnos annyira jellemző, hogy van valami hibád, az első 5-10 találat biztos az lesz, hogy kuka az egész, baszhatod, vegyél újat, meg X db ember, aki leírja, hogy nem lehet megoldani, neki is újat kellett vennie... Aztán google n-edik oldalon valami eldugott random soselátott fórumon egy kocka beírja, hogy "ja, nyomd meg a sárga gombot kétszer", és bazdmeg működik. Annyiszor, de annyiszor van ilyen. -
cbmfan
senior tag
-
-
dingdongkng
tag
válasz
tserrof77 #43327 üzenetére
Én szerintem rájöttem! Ennek az egésznek egyszerűen az az oka, hogy ezek az emberek nagysagrendi tévedésben vannak annak kapcsán hogy hányféle patron létezik. Ami logikus mert én is azt gondolnám hogy egy gyártónak van egy vagy két féle legfeljebb, de nagyrészt univerzális. Ha legközelebb ilyen ügyféllel találkozik valaki tesztelje már le nekem ezt az elméletet :). Hogy számszerűsítse, hogy több ezer féle patron kapható.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
tserrof77 #43108 üzenetére
E60. A gyári gumicső 5 mm falvastagságú, szöveterősített, epdm, és bele van nyomva a bmw logó!!. Annyiba kerül amennyibe. De hosszában idővel felhasad.
A boltban vásárolt gumicső falvastagsága 5 mm, szöveterősített, epdm, és nincs benne a gyári logó. Belső átmérő azonos. Kerül 4500 Ft-ba egy fél méteres darab.
Lemérés után méretre vágás, formázás, felhelyezés, bilincselés. Kb. 40 perces munka. De a mi munkadíjunk és órabérünk egy doboz sör volt óránként. Nemtom a gyári gumicső darabon mennyibe kerül a bmw logó, és a márkaszerviz munkadíja hány doboz sör.
Onnantól még egy évet és vagy 30-40 ezret minimum elment, majd f10-re lett cserélve.
Szoval a lényeg, hogy értelmes emberek normális anyagokkal sok pénzt tudnak maguknak vagy egymásnak spórolni, csak ésszel kell mindent. Ezért nem a szarrágás miatt nem ad ki valaki 180k-t, hanem mert ez az értelmetlenül pofátlanul túlárazás kategóriája. Nyilván ebből a 4500 Ft-os alkatrészből, meg a tippelem 20k pluszáfa rezsióradíjból kell megszedni magukat, sok ember szájába kenyeret vizet adni, de fizesse meg aki nem tud rászánni 40 percet meg némi kézügyességet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest