- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
válasz
BlacKSouL #42861 üzenetére
mellkas, polar h7
szerk: most jött szembe egy yt videó a megfejtéssel: fel kell pattintani a pántra, bevizezni, és akkor próbálkoznielment aludni, és így kapcsolt be. az érdekes az, hogy ezt semmi leírás nem említi, és amikor korábban újrapárosítottam, akkor se volt erre szükség.
-
solena
tag
válasz
BlacKSouL #42686 üzenetére
A ladánál külön kulcs? Ezt eddig nem tudtam, hogy nem ugyanaz (csak azt, hogy a legutolsó hülye is fel bírja törni, a zuramnak évekkel ezelőtt a ladájából így szívták le a benzint, mikor az akkori csajánál aludt
)
qnadam: Nem a tanksapkán, hanem az ajtónyíláson szokott zár lenni, legalábbis a Suzuki Carryn, amit rendszeresen hajtok és tankolok, ott az ajtón van
(és ugyanazzal a kulccsal indítom a kocsit, és nyitom az összes ajtót
)
Pötyi: "akasztott ember házában nem illik kötélről beszélni".
-=RelakS=-: lehet, elkopott a zár, bár nem tudom, mennyi idős. Ha annyira nem fontos, akkor nem gáz
-
azbest
félisten
válasz
BlacKSouL #42040 üzenetére
A levegő jó szigetelő, a paszta a levegő kiszorítása miatt kell oda
Szóval, a síkra polírozott esetén is javíthat egy pici paszta, de oda nagyon-nagyon kevés mennyiség elegendő.
A durva felületnél sokkal nagyobb résekből kell kiszorítani.Elvileg a hűtő rögzítése ki is szorítja a pasztát onnan ahol nem szükséges. Persze, ha valaki rossz minőségű, nem kiszorítható sűrűségű pasztát használ, akkor több marahat alatta, mint kell és akkor rosszabb. De a levegőhöz képest a kiszorítás után maradt paszta jobb kéne, hogy legyen. Az már egy következő lépés, hogy a paszták között is lehet különbség hővezetésben, de ez legjobban akkor jön ki, ha nagy rések vannak vagy nagyon rossz a paszta.
-
salaud
aktív tag
válasz
BlacKSouL #42034 üzenetére
Konkrétan Pentium 4 idején "divat" volt síkba polírozni a cpu kupakot és a hűtő rézmagját, olyan 2-3 C°-ot nyertek vele egy Kazán Pentium 4 Extreme Edition procival aminek a hőleadása volt ~150W. Paszta ekkor is szükséges, ugyanis a cpu kupak nem sík teljesen, sőt, polírozás után sem lesz az. Szóval játszhatsz vele, de igazából felesleges.
-
opr
nagyúr
válasz
BlacKSouL #42036 üzenetére
Szvsz ha van ra ket-harom eved es par millio dollarod, letre tudsz hozni ket olyan feluletet (amik kozul az egyik ugye a proci kupakja, ez dragitja meg annyira, plane forrasztott cpu-nal), amik annyira tokeletesen erintkeznek, hogy a paszta onnantol kezdve konkretan szigetelo hatasu, de valahogy kizartnak tartom, hogy ez megerje.
Az arban a masik tenyezo, hogy barmi, ami ennyire preciz, mar nem sorozatgyarthato, egyedi megmunkalast igenyel minden darab. Persze lehet, hogy a sokadik utan mar akar par ezer dollar/db aron is megvalosithato.
Pl ezek miatt a dolgok miatt olyan rohadt draga az uripar is. Sok, egyedi, rohadt preciz alkatresz az sajnos draga.
-
ViZion
félisten
válasz
BlacKSouL #40808 üzenetére
Én is úgy érzem, h jelenleg ez a legnagyobb probléma az országban. Le kell csapni a piacon a nénikre, adózzanak a répájuk után. Üssenek rajta az éttermeken, akik elvitelre is a helyi áron számolnak -nálunk is ez megy, két ár, de egy. És a bugyiboltban is, h a zokniról nem ad blokkot. Ha ezek megvannak, akkor hátra lehet dőlni, mindenki boldog...
Azért megnézném egy ilyen stadionra mire mennyit tudtak számlázni, de ott gondolom minden IS rendben van. -
-
quailstorm
félisten
-
-
wolfman
veterán
válasz
BlacKSouL #34234 üzenetére
90-es években az iskolában megszokott kérdés:
- Neked hány váltós a bicajooood?
- Nekem 18 váltós!
Igen? Nekem csak kettő, viszont a sebesség fokozatok érik el a 18-at.Urak!
Voltam ma copni kollégámnál. Idősebb kolléga, közvetlen nyugdíj előtt. Mondja nekem, hogy vettek új televíziót és hogy ezt már lehet intenetre kötni. Őt személy szerint kurvára nem érdekli, de az asszony rágja a fülét, ő meg szereti az asszonyt, érdeke otthon a nyugalom. Húzom egy ideje, mert el is felejtettem a dolgot, mondta hogy nem sűrgős, majd ha ráérek. Hazafelé indultam táskámban egy új (használt) Tagan tápegységgel, amit szerettem volna kipróbálni, de megláttam a telephely udvarán kollégát, be is ugrott a dolog, mondom, egye fene, félreteszem a tápom, az várhat. Mondtam, mondja ráér, el hozzájuk. Asszony fogad.
Na mi a cél?
Hát hogy szeretnének videókat nézni tévén, mert azt hallották, hogy ezzel azt is lehet. Nézem, Philips LedTV, ok ez már WiFi-s. Mi a modem WiFi jelszava. Néznek egymásra mint kisiskolás feleléskor a többiekre, fingjuk nincs. Ok, akkor modem reset, de az a fránya Cisco modem nem akart resetelődni, ilyet még nem láttam. Kb. 5. próbára sikerült, vééégre, akkor beállítások, beállítottam mindent, füzetbe beirattam velük a dolgokat. TV-t beállítottam, nagy nehezen sikerült, lassú a készülék mint a brazil gépsor aszfaltozáskor, na megvan. Mutatom, hogy itt a youtube, videókat lehet keresni, vagy esetleg a Videa. Hátőő, de nekik nem ez kell, hanem amit a PCn látnak az jelenjen meg a TV-n. Hmmmmm, nagy levegő!
- Biztos ez kell?
- Igen, hogy amit ott látnak, azt lássák a televízión.
- Minek?
- Hát hogy filmeket nézhessenek az onokák.
Elkezdtem keresgélni nekik kábelt meg HD képes AGP-s VGA-t, majd 5 perc elteltével leesett, hogy jó lesz nekik egy média lejátszó is meg a gépet sincs kedvem fejleszteni már mert fos.
- Ő, az mi?
- Olyan mint a videó, csak nem az és kell nektek!
- Jajj, ez a sok információ.
Elkezdtem mesélni, hogy mi ez, hogy kell használni, mire jó, mire kollégám közbeszólt, hogy nem is néznek tévét sem, unokákat sem szokták engedni hogy sokat nézzék, ő személy szerint utálja a műsorokat, sportot is, asszony meg egy filmet megnéz este és ennyi, erre felesleges. Mindezt az infót így másfél óra elteltével közölték. Úgy jöttem el hogy szar napom volt munkahelyen, ott is szoptam és még feleslegesen is, de még gondolkoznak hogy kell-e nekik.
Összetettem a történetet. Az a baj, hogy megzavarta őket a T-home-os Ubermensch marketing dumája és azt hitték, hogy most a tőlük vásárolt tévével mindent fognak tudni, pofon egyszerűen, villám gyorsan, székből irányítva, csettintésre! De nem! -
Pötyi
őstag
válasz
BlacKSouL #33562 üzenetére
Pedig jó az, vandálbiztos, saválló acélból. Kültéri terminálokba szokták beszerelni. Olyan strapabíró, hogy akár egy elefánt is ugrálhatna rajta. Aki ezt kettéhajlítja a térdén, annak fizetek egy sört.
Kiegészítés:
Nem kell ezt Kínából rendelni, lehet kapni a Magyar ugaron is:
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #33562 üzenetére
Hardcore gamereknek 'explosion proof'
Na jó, hagyjuk is, mert a végén rendelek egyet...
-
opr
nagyúr
válasz
BlacKSouL #33556 üzenetére
Sima ügy. Elnevezed lagálló billentyűzetnek (the worlds first lag-resistant gaming keyboard), feltöltesz egy videót, ahol kezelik egy nagyokossal (10-20+kg-os kalapács), és hogy utána is működik faszául. -> $$$
szerk:
ui.: elfelejtettem, hogy a youtube videó végére még odabiggyeszted ilyen beúszó dübörgő betűkkel, hogy "Video games doesn't make people violent. LAG DOES!" és kész is vagy. -
válasz
BlacKSouL #33223 üzenetére
MSN-en ezek szavak, mondatrészek helyett ugrottak be, olvashatatlanná téve a szöveget. (iskola szóhoz hozzárendelve az adott kép, ha beírta az iskolatáskát, akkor az [kép]táska formában ugrott fel. Ennél csak rosszabbak voltak. No comment) FB-n csak önmagában lehet ilyen mozgó "matricákat" küldeni.. persze egymás után 100-at.. de az emberek szeretik. Küldözgetni.
-
Darkness
aktív tag
válasz
BlacKSouL #33064 üzenetére
igen. az ált. iskolában volt.
akinek nem volt floppy -ja az kazettázot.
ment is a másolás és az írkálás. ABC turbó és társaik.
emlékszem, mikor vettem egy cartridges gyors töltőt, amin kazettához is volt turbó. nem kellett külön betölteni a kaziról.
Szerk.:
azóta begyűjtöttem, már saját tulajdonba egy két gépet.
az elsőt a szomszéd dobta ki, kompletten a kukába. este mikor jöttem haza láttam meg. egyből kiszedtem és vittem fel örömittasan.
-
törölt tag
válasz
BlacKSouL #31933 üzenetére
Felfüggesztve ugyan annyi, vagyis inkább úgy mondanám, hogy nem befolyásolja. A csapágyazás meg nyilván egyiknél kettő a másiknál egy. 5 évente kb szétmegy a csapágy filléres csere, szerintem az teljesen elfogadható. Legalábbis a mienknél. Egy LG directdrive kicsit macerásabb lehet.
Az a titka, hogy megdöntöd hátra a gépet és úgy dobod be a zoknit. Mai gépeknél pláne, amik 2 centi vízbe forgatják a ruhákat órákig, kicsit megdöntöd és már nincs is víz az ajtónál.
Legjobb a tárcsás még mindig.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
BlacKSouL #31421 üzenetére
És hány napot kellett dolgozni hogy megkeresd annak a mosógépnek az árát 40 éve, és hány napot kell dolgozni egy mosógépért most?
Jóval későbbi adat, ez "csak" 30 éves, de 1988-ban az akkori átlagbér 2,4-szeresébe került egy energomat.
Ez mostani árszínvonalra átszámítva 370.000 Ft-ot jelent. Azért már kapsz olyan mosógépet, ami elmegy 40 évig. Vagy veszel belőle 4-5 mosógépet, ami szintén elmegy addig.
A '70-es években (tehát 40 éve) még elérhetetlenebb volt ez automata mosógép, szorozd meg nyugodtan ezeket a számokat másféllel.
-
Solad
addikt
-
axioma
veterán
válasz
BlacKSouL #29798 üzenetére
2-esre: automuszaki boltban kell kerni, valami 200Ft kornyeki penzert adnak a diavetitokbe (is) valo egot, valoban nem birta nalunk se tul sokaig, de igy egy tartalekkal nem egy megoldhatatlan problema
Olyan keretezett diakepet azt viszont tenyleg nem lattak az en lanyaim se. -
wolfman
veterán
válasz
BlacKSouL #29697 üzenetére
Fenét! Most Indiában egy szakács fórumon (szakácsok memoárjai) biztos megjelent egy poszt, hogy a hét legextrémebb kalandja az volt neki, hogy Magyarországon egy számtech boltban, ahol kedvesen megszerelték a számítógépét, nem volt pénze és kénytelen volt az otthon elkészített étel maradékával fizetni, de elfogadták gond nélkül.
-
Chaser
legenda
válasz
BlacKSouL #29257 üzenetére
én lemezeim nem mentek tönkre, legrégebbiek már 10+ évesek
jó író, jó lemez, megfelelő sebességen írás, megfelelő tárolás
mindent lehet tárolni lemezen, csak bizonyos időközönként nyilván másolatot kell készíteni, emellett még nekem van egy hdd is csak archívnak, szerencsére ami nagyon fontos az belefér 2-3GB-ba, többi pótolható -
DeFranco
nagyúr
válasz
BlacKSouL #29257 üzenetére
Optikai lemez (igen, lehetőleg gold, a kritikus adatoknak elég évi egy lemez), mellette mágneses tároló (szekrényből félévente elővesz) és felhő (lehetőleg két szerveren) egyszerre.
Ez így már adatbiztonság, és viszonylag olcsón kivitelezhető (egy hdd 12-13k-ból megvan, egy 10-es guriga kodak gold 3-4k, felhő ingyenes vagy picipénz - és ezzel megvagy 5-10 évre)
persze lehet leásni szalagos tárolót emp zacsiban 2 méterrel a föld alá de ez nyilván nem opció
-
wolfman
veterán
válasz
BlacKSouL #29191 üzenetére
Persze, csak mondom, hogy előtte is Samsung monitorok voltak, csak 4:3 képarányú ls azoknak ennél jobb képe volt/van. Arra ránézek és kellemesebb a szememnek. Meg mondjuk a régiek mat felületűek, az újak meg csillognak.
Én az én gépemhez tartozót tuti oda nem adom, csak azért, hogy 16:9-es legyen.Met: Vettem a céghez be magamnak saját gépet, vagyis alaplapot, memót meg procit meg egy FSP tápot. Odaadtam a rendszeruraknak, hogy állítsák be a céges hálónak megfelelően, erre beletettek egy olyan vinyót, ami darál mint a sz@r. Szerintem 5400RPM-es, még nem néztem. Most egyelőre nincs pénzem SSD-re, de már gondolkozok rajta egy ideje.
-
Traxx
őstag
válasz
BlacKSouL #29103 üzenetére
Volt kolis szobatársam meggyújtotta, csak a pultnál meglökték egy kicsit, és sikeresen a kezére ömlött a cucc. Mivel már 1-2 körön túl volt, szép nyugodtan oltotta el. Akkor nem is volt vele gond, ellenben másnap szüksége volt némi ellátásra a történet miatt. De legalább a csajoknak tetszett a mutatvány
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Motoros topic
- PlayStation 5
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- LG NanoCell 50NANO759PR
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- HUAWEI WATCH GT5 46 mm Active, két hetes készülék, kb 23 hó garancia, ÜZLETBŐL
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung DM48E 48" LED Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest