- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ViZion #42162 üzenetére
Szüleim gépe volt mindkettő(tesómtól örökölt gaming pc-k), ők tényleg csak netezésre használták éppen ezért nem tudtam rábeszélni őket újra. Amúgy mondom ha azt mondják a bevizsgálás után, hogy ők ezt nem javítják akkor megmondom szüleimnek aztán vesznek újat. Csak akkor legalább jussunk el odáig, hogy ránéznek vagy kerekperec küldjön el, hogy bocs nem. Lényeg, hogy mondja ki, ne engem próbáljon rávenni, hogy mondjam azt, hogy na jó vegyünk egy új gépet, ja és akkor írják ki a honlapjukra is, hogy fenntartják a jogot a túl régi gépek javításának elutasítására. Lehet akkor be se viszem, de gondolom így lehet a legtöbb embert beterelni a boltba, hogy aztán eladjanak nekik egy új gépet, de asszem használtakat is árultak. Amúgy pörög ez a javítási biznisz mert legutóbb mikor ott voltam, volt vagy 20 javításra váró gép. Szóval én megértek mindent de a stílus, sunyiság, taplóság rendesen felcseszte az agyam. Nyilván nem várok olyat se, hogy egy 10 éves gép, 3 ezer forintos javítására adjon fél év garanciát.
-
válasz
cbmfan #42156 üzenetére
Igen az, egy társasház alján volt a bolt, neten találtam rájuk de javítással szerintem mások nem is foglalkoznak. Lehet az eladó nem alkalmazott volt hanem a tulaj, passz. Igazából ha azt mondja rá, hogy javíthatatlan az se baj de akkor mondja ki de nyilván ahhoz azért meg kellene nézni és akkor utána beszélhetünk új gépről de már ezt se nagyon akarta. Én szívem szerint vettem volna új gépet szüleimnek, szerintem 100-120 ezerből olyan irodai gépet lehet összerakni ami évekig jó de nekik a számítógép ugyanaz mint az autó vagy mosógép, 15-20 évig bírnia kell vagy amíg azt nem mondják rá, hogy javíthatatlan vagy javítható de annyiért amennyiért nem éri meg.
-
válasz
DeFranco #42151 üzenetére
Elég érdekesen felhúzott a srác, gondoltam itt megkérdezem már, hogy a mi pálya. Én megértem, hogy egy ilyen kis számtech bolt nem él meg szervizelésből. Semmi bajom ha megkérdezik 1-2 mondattal, hogy nem-e vennék új gépet de itt a srác nem akart leakadni a témáról, sőt érezzem én magam szarul, hogy igénybe vettem egy szolgáltatásuk. Lehet, hogy én vagyok elszokva a rögvalóságtól mert amit csak lehet online rendelek és alap dolgokat, pasztázás, alkatrész csere, op. rendszer telepítés én is meg tudok csinálni a gépen, de olyan hiba volt aminek megkeresésére se kedvem se időm nem volt, ezért vittem be. Egyébként első alkalomkor amikor mentem a megjavított gépért akkor csak a szervizes srác volt ott, vele teljesen normálisan lehetett beszélgetni, elmondta mi volt a baja, mit csinált, nem próbált eladni egy új gépet mindenáron. Lehet kifogtam egy bunkót, de ez a magatartás szerintem nem vonzza be a vevőket, főleg ha egyszer majd vennének tényleg egy új gépet.
(#42152) Pötyi: van egy eladó aki csak átveszi a gépeket de nem szervizel, rá se néz csak megírja a papírt aztán ennyi. Ő próbált meg mindenáron lebeszélni a szervizelésről, addig erősködött amíg nem állíthatott össze nekem 2 konfigot, egy olcsóbbat és drágábbat, ezután átvette a gépet.
-
Számtech boltosok ti prémiumot kaptok minden egyes eladott PC után?
Van egy kis számtech üzlet ahol szervizelnek is PC-ket, aki szervizeli az nem az eladó, hanem egy srác másodállásban, elég ügyes nincs rá panaszom. Szüleim gépét vittem hozzájuk teljesen mindegy milyen okból. Első alkalomkor egy 8 éves gépet(talán 2016-ban vagy 17-ben, nem emlékszem), 2. alkalomkor egy 7 évest pár hete és mindkét alkalomkor hihetetlen agresszív módon próbáltak rábeszélni arra, hogy vegyek új PC-t meg hogy hozzá se fog nyúlni a szervizes. Éppen csak nem kérdezte meg, hogy minek hozom ide? Normális az ilyen? Egyik PC sem játékra van használva és a javítható hibától eltekintve semmi baja. Tesóm játszik PC-n, ha ő újat vesz akkor a régit leadja szüleimnek akik netezésre és office-ra használják. Miért kell ekkora kreténnek lenni? Ráadásul teljesen mindegy mit mondtam az idiótának, hogy pl. én előbb vennék konzolt HA játszanék mint új PC-t, nem nagyon hatotta meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Everest / AIDA64 topik
- Nyaralás topik
- BestBuy topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest