- Fotók, videók mobillal
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJGABI
addikt
válasz
Gyuri27 #46226 üzenetére
Hú a számokat nem is néztem, de az egész cikk felütésén felszaladt a szemöldököm. Játszós gép, W11 miatt upgradelni? Na mindegy
Egyébként nem jártam utána, azt hittem magasabban vannak az árak, de ja: még egy i3 12100 meg valami bóvli lappal is max 5 ezerrel lett volna drágább, cserébe picit később lesz proci limites...
-
nullpoint
őstag
válasz
Gyuri27 #46091 üzenetére
Ezek mind megvannak. Most csináltam egy repair upgradet, úgyis 2023 januárban frissítettem utoljára. Így sem megy.
Lehet hogy amikor 2022 decemberében friss installt csináltam, azon még kompatibilis volt, ugye azóta nem kellett hozzányúlnom ahhoz programhoz. Lehet már következő frissítés után sem ment volna a telepítő.
Laptopon vagy 4 éves w10 van arra most simán felment. (azon csak V4frame van)
Lehet teszek a laptopra egy friss wint, és megnézem ha azzal megy, akkor ezt a gépet újratelepítem. (majd egyszer
)
-
F.E.K..
senior tag
válasz
Gyuri27 #46001 üzenetére
Asztali pc, 3 csatornás ram vezérlő, 6 slot.
Egy halom egyforma ramot (sorszámok is közel egymáshoz) teszteltem végig, mire minden modult felismert és kezelt a gép (cpu support is kellett hozzá. Nomeg szerencse és rászánt idő).
A többi modul hibátlanul működött más gépekben. Egy kicsit szerencse kérdése (igaz a lap hivatalosan csupán 24GB-ot támogat, de 48GB van benne azóta).
-
válasz
Gyuri27 #46005 üzenetére
Tehát 1-es slotba rakott 1 darab RAM-mal nem indul? Fene finnyás darab. Leírás csak not recommendedet ír erre, de attól még mennie kellene. Ha 1-es slotban indul 1 modullal és 3 vagy 4 1 modullal nem, akkor proci/foglalat vagy valahol összeér valami a DIMM foglalatban.
-
válasz
Gyuri27 #46001 üzenetére
A 6500 két csatornával rendelkezik. 2-2 slot csatlakozik 1-1 csatornához. Ha három slotban megy, akkor nagy valószínűséggel a slot ment el. Ha elindul 2 csatornás üzemmódban az 1-3 slotokban, de nem stabil a memtest, akkor a vezérlő is gyengélkedhet. Ha csak az A vagy B csatornához tartozó slotban megy, akkor nagy valószínűséggel a vezérlő köszönt el a prociban. De általánosságban ha a 4-es a legtávolabbi slot, akkor inkább az a hibás, mert a RAM vezérlő azt szereti, ha a legvégén van a memória a lezárás, reflexió miatt.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Gyuri27 #45475 üzenetére
Windózt futtat.
És én is ezt mondtam neki, de nem.
5500 meg arra kellett, hogy világít szépen a RAM mellett. Sapphire Nitro Limited.
A gép legelső hibája, amit el kellett hárítanom, hogy miért nem látszik a monitoron a bios, csak a Win töltőképernyője... Megfejtés: Mert a TV az alaplapi HDMI-be volt dugva...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Gyuri27 #45471 üzenetére
Az volta a baj. Apám azt hitte, hogy ha egyszer végigfut az update, azzal minden készen van, miközben volt még 2 kör, amit le kellett futni. Update után már elindult a telepítő kifogás nélkül, majd az első adandó alkalommal, mikor elsötétült a képernyő, többet nem is jött vissza a kép. Boot után a win-töltőképernyőnél kifagy, mint az elmúlt 3 évben mindig, mikor megpróbáltuk az aktuális friss driver-t feltenni.
Ha Öreg kiveszi a gépből a kártyát, akkor megpróbálom betenni a gépembe, hátha ott megy. Ha nem, akkor megszívtuk, mert gar már nincs rá és igazából sosem ment a cucc, csak eddig még annyira nem érdekelte, hogy ki is vegye a gépből.
Pedig isten a tanúm rá, már az első alkalommal mondtam neki, hogy vigye el szakemberhez, mert én nem tudom tesztelni. (Akkor full vizes gépem volt, nem tudtam csak úgy kihúzni a VGA-t, ami a 90°-os elforgatás miatt blokkolt minden PCIe csatit.)
-
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Gyuri27 #45062 üzenetére
Legyen inkább kőtábla. Azt lopja el a raboló.
Volt szerencsém látni kiállításon fickót, aki úgy gondolta, hogy ellopja ezt.
Lehajolt, átölelte és -gondolom- el akart futni vele.
Azért csak gondolom, mert ~130 kiló darabja, így felborítania sem sikerült...
Fél percen belül a földön üvöltözött, hátán a 120 kilós biztonságival... -
F.E.K..
senior tag
válasz
Gyuri27 #45059 üzenetére
Cégnél a felső vezetés kitalálta, hogy ugye spórolni kell az árammal, és hát a szerverszobák mennyit fogyasztanak (telephelyenként van kisebb-nagyobb).
Ötlet: hát éjszakára kapcsoljuk le mindet, majd reggelente meg bekapcsolja azokat az IT...
Miután erről le lettek beszélve, jött a következő ötlet:
Ok, akkor csak a klímákat kapcsoljuk le, a hűtéshez meg nyissuk ki az ablakokat a szerverszobákon, elvégre tél van!
...
...Később beszereltettek wifi-s kapcsolókat, hogy az adott telephely üzemeltetési ügyeletese/portások jól kapcsolgatják amikor nem kell. IT része elkészült, elkezdték használni... majd lőn újabb gondolat: de éjszakára a wifi AP-k legyen lekapcsolva, hát az is mekkora spórolás... Amikor fel lett nekik vetve, hogy akkor a kapcsolóikat elfelejthetik, + van olyan AP, aminek illene mennie mindig, akkor viszakoztak...
Most előre aggódik mindenki, hogy mi lesz a következő naaagy manageri ötlet vajon..
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Gyuri27 #45055 üzenetére
Erre is annyi történet van TFTS-en, amit az élet írt. Hatalmas IT-cégek komoly rendszerekkel, aztán jön valami gazdasági visszaesés és az első, amit visszavesznek azok az elemek, amik látszólag csak viszik a pénzt és semmit nem termelnek, amíg be nem üt a ménkű és akkor letérdel az egész vállalat, mert pár dínárért eladták/lebutították a védelmet. Persze aki felterjesztette és megszavazta, az már rég más cégnél mutogatja az ezért járó prémiumból fizetett nyaralás fotóit...
-
envagyok
veterán
válasz
Gyuri27 #44805 üzenetére
Ok, jön be a régi brand.
De ssd nélkül jön, az 6-7k
Ram, háttértár nélkül lehet nagyban 5-6k-ért venni i5 2-3-4. Gen pc-t.
Beleraksz ssd-r, 8gb ramot, kb 18 mire feláll, és 20 környékén adják átnézve, összerakva, telepítve, ami mindent beleszámolva (elhozni, telepíteni hirdetni vevőnek átadni) kb 3 óra meló. A gép eladási ára nem fedezi a nettó munkabért, ha pl. Gázkazán szerelő lenne.
Neadjisten emellett még bérel valaki üzlethelységet, tart fent vállalkozást.
Eleve új termékeken is alig van haszon, míg egy élelmiszerbolt 30-200% haszonkulccsal dolgozik, addig számtech boltban pár százalékok vannak csak.
És kajára sorban állnak a vevők fejenként újjabban 30-40k-kat dobálva pár naponta a kasszába :/ -
salaud
aktív tag
válasz
Gyuri27 #44368 üzenetére
A Metró: Exodus új jött ide, hogy ezt a videót én csináltam, saját hardveren, egy nagyobb gépigényű játékkal.
Idézném a kollégát: "Szeretném, hogy minimumban elvigyen egy Cyberpunk2077-et, meg Horizon Zero Dawn-t, esetleg Elden Ring-et"
Erre speciel az általad ajánlott GTX760 nem igazán képes. Már ha a diavetítést nem hívjuk játéknak.Hozzászólás előtt pedig illett volna elolvasni a fórumszálat, nem pedig ajánlgatni a saját eladó hardvered, majd amikor finoman jelezve van, hogy speciel arra amire ajánlgatod alkalmatlan, megsértődni, mint az oviban.
Én nem ajánlgatok semmit, a kollégának elmondtam a véleményem, mi az alja annak amit ő szeretne.
A szakmaiságom bírálata pedig tőled, nos, én nem csak azt nézem, mi a vélemény rólam, hanem azt is, kié....
Szóval további szép estét.
-
salaud
aktív tag
válasz
Gyuri27 #44365 üzenetére
Metro:Exodus GTX 1050Ti-vel, 1080p-ben. És ezen minőség mellett még így rögzíteni is tudta a videót. Téma off, fórumtárs majd dönt.
-
-
LógaGéza
veterán
válasz
Gyuri27 #44103 üzenetére
Arra szerencsére egy jó ideje nem jártam.
Múltkor láttam, hogy javítják a Mezőberény - Bélmegyer utat. Utánnanéztem, hogy elkészült, pont jól is jönne, menjünk arra megnézzük. Az első 2 km-t Berény felöl ugyanúgy hagyták, amilyen volt, a többit megcsinálták... Nem is értem mire gondoltak, ugyanúgy összességében járhatatlan az út, mivel az eleje/vége borzalmas... Senki nem fog emiatt ugyanúgy arra járni, de viszont be lehet írni, hogy ez is megvan csinálva... -
törölt tag
válasz
Gyuri27 #42649 üzenetére
Volt mikrós netem náluk.
Csak Csütörtökön szerelnek ezen a környéken. Kihozták, felrakták, örülök.
Egyszer kapok levelet, hogy a 2.4-es antennát le kell cserélni, mert csak, legyek otthon.
Ok.
Lecserélték. Az új, az persze tudott volna akkora sávszélt amit ők ott nem szolgáltatnak, és elég is lett volna rá a régi antenna is.
Azután lemondtam, elmentem albérletbe.
Pár év múlva visszaköltöztem, rendeltem újra netet, kijönnek, nincs direkt rálátás. Akkor mondom 2.4 antenna ami tudja ezt a sávszélt, és átlát? Hja, az jó lenne, de azt nem lehet.
Legyek szives kutassam fel azt a pár fenyőt ami takar, bírjam rá a tulajdonost, hogy vágja ki, és utánna keressem őket.
Ok. És elmentem mobilnetet venni. Nem bántam meg.Az utcában lentebb, viszont még mindig látok 2.4-es antennát. Hogy most onnan nem merik elvinni, vagy nem tudnak bejutni a megszűnt szolgáltatást leszerelni, azt nem tudom, de azt is kinézem belőlük, hogy oda még mindig azon megy a net.
-
törölt tag
válasz
Gyuri27 #42646 üzenetére
UPC-t mondtam fel, előtte megkérdeztem van -e valami versenyképes ajánlatuk, mert megyek a digihez.
Azt mondta, idézem: ő nem akarja minősíteni a konkurenciát, de nem csak az ár a szempont, hanem a minőség is
Volt képe
Kérdeztem azért pontosan hogy érti ezt, mert a másik szolgáltatónál a garantált sebességem lesz annyi mint náluk a maximális, olcsóbban... Miközben egy kerülettel arrébb 1 év alatt 1x volt a diginél szolgáltatás kiesés (az is csak DNS), náluk meg... +azzal szórakoznak, hogy a modemet factory reszetelik fél évente.
Válasz: ők nem versenyeznek. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Gyuri27 #42646 üzenetére
Mekkora élmény volt, mikor végre bekötötték a magentát anno, fiberoptik, 50/5 mega, nem is a legnagyobb csomag volt, az invitel meg elkezdett zaklatni, hogy hát lenne ugyanazért a pénzért 15/1, ami pont duplája volt a korábbi 8/0,5-nek, amiről váltottunk. Nem volt más szolgáltató addig a házban. Aztán mikor a digit bekötötték 500/200-on, jöttek a flip-esek, hogy 500ft-tal olcsóbban tudnak 40/4-est adni kevesebb csatornával és a legfőbb érvük az volt, hogy úgyse bírja a gépem az 500-as netet (WTF!?!)
-
wolfman
veterán
-
ViZion
félisten
válasz
Gyuri27 #41644 üzenetére
Modem van, kábelmodemes net van a lakásban. Modem->PC van internet (PC-n is minden auto-n van, semmi extra nincs telepítve, átállítva, etc...). Router-PC: kapcsolat van, router hibátlannak tűnik. Viszont amint a modemből router wan-ra dugom, disconnected-et ír a router, mindegy milyen kábel, mindegy milyen beállítás, ezer restart (modem és router) után is...
Amúgy meg fujjj, nem dugdosom random. [link]
-
cbmfan
senior tag
válasz
Gyuri27 #41315 üzenetére
most tesztelem egy 3.4 GHz-es Prescott-al, érezhetően lassabb mint pl. egy 865 chipsetes lapban.
alapszabály volt ezredforduló körül, hogy 3 betűs chipsetes lapot nem veszünk. ezzel ki is esett a java
így van! ezért kell intel chipsetes lapot és procit plusz nVidia VGÁ-t venni mert az mindig jobb.
-
wolfman
veterán
válasz
Gyuri27 #41307 üzenetére
Nem tudom mostanában lenne bajom másik gyártóval, de régi sérelmek miatt én is régóta csak ASUS-t használok. Volt pár Abit-om, IC7 mekkora sztár volt. Ja, csak kifingatta a rákötött HDD-ket (TaaT-ék örültek neki, mikor hazamenve úgy kellett összeollózzák a fájlokat). Gigabyte-om is volt, az meg nVidia chipset lévén, minden egyes porcikáján lehetett volna tojást sütni, arról nem is beszélve, hogy szeretett kékhalálozni random. Több memóriával is próbáltam.
ASUSok óta nincsenek eget rengető problémák. AsRock-al nekem csak annyi emlékem van, hogy ilyen lappal szerelt gépeket kaptam zömével anno szerelésre és borzalmas instabil volt mind. Igaz egyik se volt alapból bivaly konfig, de mikor levettem a házak oldalát és kivillant a márkajelzés, tudtam, hogy húzhatom fel a szopóálarcot. -
wolfman
veterán
válasz
Gyuri27 #41301 üzenetére
Régen mondjuk elég kétes volt BIOSt frissíteni. Commanderben kellett ha jól emlékszem, mikor még a windows nem bootolt be vagy kislemezre (CDre) kiírva kellett bootolni. Sokan kritikusnak tartották, csak vérprofiknak volt ajánlott. Aztán emlékeim szerint XP fénykorában az ASUS vezette be az oprendszer alól frissíthető megoldást. Áldottuk is a nevét mert pár kattintás után megoldotta a program. Manapság már a fájlt kell letölteni és BIOSban megcsinálja saját magának szóval igazából több előnye van mint haszna.
-
Silεncε
őstag
válasz
Gyuri27 #41297 üzenetére
Az utolsó bios frissítés javítja a kompatibilitást az új Athlonnal. Na most ez nekem 2600 tulajnak biztos hasznos
Nem azt mondom, hogy nem kell frissíteni (sőt, én például ellene vagyok a windows frissítések offolásának is ellentétben sok fórumtárssal), csak például előfordult már a Ryzen topicban is, hogy egy BIOS frissítés után egyes RAM típusok sebessége limitálva lett, stb. Frissíteni kell, de spec a BIOS frissítés az, amit szerintem csak szükség esetén érdemes (nyilván ilyen Intel ME meg AMT frissítéseket például én is felteszem azonnal a ThinkPademre)
"Ez meg azért nem kell hogy ha eladja a procit és olyan újat vesz biztos ne menjen.
Vagy ha eladja a lapot akkor az új tulaj szopjon vele." - na ez nem fog megtörténni, ameddig ki nem rohad alóla a deszka vagy meg nem döglik a CPU, ez marad -
-
-
wolfman
veterán
válasz
Gyuri27 #40857 üzenetére
Na most lehet, hogy az én tűréshatáramat tolta ki a valagnyi 'minéltöbbetminélkevesebbért' ember, de sztem egy E8400 (E8500/8600) 4Gb memóriával éppen elég a win10-nek ha az egy SSDn csücsül. Persze alapból ilyet már én se építenék, csak valami elvetemült esetben. Ja igen, és egy normális alaplap is legyen a rendszer alapja, csak ilyet már baromi nehéz találni vagy olyan áron, hogy mindezt nem éri meg megépíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest