- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Yettel topik
- Mobil flották
- Realme GT Master Edition - mestermunka
Új hozzászólás Aktív témák
-
nullpoint
őstag
A SedreAC és a DocbackupAC a program neve. Mindeny ilyet gyomláltam. Tököm se gondolta volna hogy van sima BackupAC is a registryben, mert az vicces.
Képen már nem látszik mert töröltem, szerencse volt, hogy a BackupAP már ott volt mellette, mert Ageia-ról nekem a fizikai gyorsítókártya jut eszembe, onnan meg nem töröltem volna semmit. Így már tudom.
Külön poén, hogy ez 3 dvd-s program, és csak úgy megy tovább a telepítő hogyha ugyanabba a virtual meghajtóba mountolod a következő dvd-t, amibe az elsőt. Windows ilyet nem tud (random előjelet ad), rakhattam fel arra is külön programot. Erre már nem is emlékeztem két év távlatából. -
Memória így lehet könnyen bővíteni 2*16-ra, de tőlem cseréljük le 2*8-ra, nem sokkal drágább...
Gyengusz, ok, 11. generációs I5-el egyenértékű kb, de mire gondolsz hogy gyenge, mire nem elég, nem 4k tömörítésre kell, se nem 4k játékra?
A tápot nem ismerem, azt gondoltam márkás táp, 500W, hát akkor tévedtem, ha ez ennyire szar, miért ilyen drága? Cseréljük ki akkor, picit drágább, kb 1.000 Ft egy Chieftec, Coolink.
Így kb 111.000 Ft lesz, és biztosan össze lehet ezt olcsóbban is rakni máshol.
A kérdés ugyanaz, miért ilyen drága a használt piac, miért drágább mint az új, garis cuccok nettó ára?De akkor adott a téma.
Ki mit rakna össze bruttó 110 körül (kártyát pluszban tegyük hozzá) -
Ehh, nem tudjátok hogy kell jóidőt csinálni.
2017 óta évente 1-2 alkalommal járok az egyik lányomhoz Dániába, alkalmanként 2-10 napra.
Panaszkodik hogy mindig esik (ez igaz, tények szerint, kb olyan az időjárás mind Albionban), kivéve mikor ottvagyok.
Olyankor, általában vagy hétágra sütött eddig a nap, vagy néha volt pár órás zápor.
BTW. Állást keresek arrafelé, (nem UK-ban) mindenhez (is) értek. -
nullpoint
őstag
Egy ilyet találtam
https://dfir.blog/unfurl/ itt nem tudta semelyik opció dekódolni a linket.
meg egy ilyet
https://github.com/tomnomnom/unfurl/releases/tag/v0.4.3
Ez utóbbi egy exe file (32 vagy 64bitverzió letölthető). Ha jól látom hasonlóan kell használni mint a parancssoros youtube-dl programot.
-
PROTRON
addikt
Nekem is vannak régóta elpakolt vinyók, nem feltétlen kuka, nincs ilyen áltolánosítás, le kell ellenőrizni. Annyi, hogy ha még is kuka, akkor az IJ kategória. Lehet vinni a kürthöz, ha fontos adatok is voltak rajta és nincsenek meg máshol.
Amúgy lehet elsőre elindul vele a gép, csak mondjuk 1-2 szektor már nem olvasható, tehát nem elég csak bedugni a gépbe és UEFI-ban megnézni hogy látja-e a gép, hanem azért érdemes be is olvasni 1-2 fájlt, vagy ahogy kollega írja tesztelni.
Az biztos hogy elsőre hosszabb ideig szokott tartani amíg "újrakeni magát a vákuumban"
Ez persze irónia volt, de tény hogy lehet 1-2 perc kell neki mire tényleg felpörög rendesen, szal nem kell kétségbeesni pusztán azért ha elsőre kicsit lassabb lesz. -
Elemental
addikt
Az öreget ismerve tuti patent az állapota. Ami a keze alá került, és javítható, azt helyre tette. Hihetetlen dolgokkal vannak teli a szekrények, ami nekünk, (örökösöknek) szemét, mert használati értéke semmi. Kicsit fáj is a szívünk, mert biztos kerülhetne jobb helyre, mint a kuka. Most válogatjuk szegény öreg cuccait. Muzeális értékek kerülnek elő.
Ez pl mi?
-
opr
nagyúr
ui.: Volt is valahol fotom, kerestem, de nem talalom, de 1000%-ig biztos vagyok benne, hogy volt egy olyan tenyleg McAfee prompt, amiben az volt, hogy:
Dear <USERNAME>!
Your subscription will end soon!
To continue the protection of your system, click HERE.Halalra rohogtuk rajta magunkat. Azon, hogy force-olta magat foreground-ba es napi kb otszor felugrott mar annyira nem rohogtunk.
-
cbmfan
senior tag
tévhit, hogy drága egy ilyen, viszont épített víz tud az lenni. mint írtam ez már a második, előző valami Termaltake volt, abból hét hónap után eltűnt a víz. ez közel másfél éves, már bugyog pumpa indulásnál szóval ebből is fogyott valamennyi.
visszatérve ház témára nekem egy Thermaltake S300 van, elfér benne minden ami kell. egy 4 Terás HDD maradt, 3070TI középen bőven kap levegőt. plusz ~20 éve nincs fent egyik gépem oldala sem
-
pn4hvq
senior tag
Nálunk valamelyik BeQuiet hűtő van, szemre az általad választottnak is hasonlóan van rögzítve a ventije: egy acél rugós feszítő, amit a lamellák közé tudsz behelyezni. Én megnéztem, lehet rögzíteni feljebb is a ventit (1, 2, x lamellával magasabbra), bár vélhetően a hűtés hatékonysága romlana és hülyén is nézne ki, de ha a ramot alá akarom tenni, feljebb kellene tenni, hogy beférjen.
Hozzáteszem, nekem is ilyen ram van a gépben, ez még alacsony fajta. A gyerekében valami gskill nemtommi van, az jóval (saccra 4mm-rel) magasabb. A Corsair befért a hűtő alá az eredeti pozíciójában. -
PROTRON
addikt
arukereso.hu?
Aztán ott a régebbi PC boltok, Aqua, Pcx, Bluechip...esetleg Alza van hogy akciózik, IPon szerintem már akkor is a legdrágábbak között volt mikor kiköltöztél...Én most NH-D15-t nézelődöm, mert a mostani Silver Arrow Extreme 'B' egységem amit használtam vettem, lehet az előző tulaj dry wickelte, szal gyengélkdik a 10940x alatt
Aztán egy jó kis chromax fekete D15 2 ventivel botlból bruttó 52k hufról indul, ami valahol 135-140 ajró.
Mondjuk német Amazonon 120 ajró + szállítás.De amazon használt-on 80 ajró + 4 ajró szállítás...mint idehaza HA-n.
-
PROTRON
addikt
Csak 1 dolgot nem látok a felsorolásodban: jó magyar boltot ahol jó magyar királyi forinttal fizethetsz...csak nem a haldokló nyugatra vágyódunk, ahol annyira nincs pénze az embereknek hogy minden kütyü olcsóbb, mint nálunk , hisz bajszos népünk győzni fog UFF!
FITYMA! PIHENJ! -
macilaci78
nagyúr
Értek mindent, csak azt nem, hogy miért borulsz ki a bolti kínálattól, ha mindent amazonról linkelsz?
Amúgy engem nem érdekel, mi van az előlapon, vagy hol. Egy kis műszerdobozba kihoztam a power, reset gombokat, jack aljzatot, rá pedig egy 7 portos usb 3.0 hubot. A gép meg a fiókok mögött egy polcon van a térdemnél, nem is férek hozzá, csak az asztal alatt fekve.
-
opr
nagyúr
Kozben lehet szerencsem lesz, mert ezt is neztem: Fractal design pop black, es nem volt keszleten, de ujra van. Na, akkor ugyis ebedido van, johet a tesztnyalazas. Felkeszul tech Jesus.
-
Mint írtam, van porvédő kb mindenhol, elől is. Az előlapot viszonylag le lehet pattintani, s hozzá is férsz. Amúgy az előlap is hangszigetelt.
Nézz róla teszteket, az a biztos. Meg nézd meg a többi Fractal Design házat is, mert nem biztos, hogy Define C lenne neked a legjobb, inkább példának hoztam.
-
-
DJGABI
addikt
Zalman T7? Bár úgy látom a procihűtő pont nem férne bele. Meg: két éve 10k volt, most már inkább ezt is 20-asért dobálják, brutális.
szerk: most pont MattKC-nél láttam roomtourban hogy fekvő gépháza van, tényleg furi látvány a mai világban
[link] de elgondolkodtató, nekem pl sose volt highend VGA-m, mondjuk most ez a 2060 is elég hosszú azért...
-
koby11h
őstag
-
-=RelakS=-
veterán
Továbbá nem mindenki óhajtja a vackait hordozható bolti kirakatba pakolni, szóval a plexit / edzett üveget sem kellene erőltetni.
Vannak olyan kretének (én is), akiknek még vannak 5,25-ös cuccai. Kenjem a hajamra? Ha valamiért (pl pont vga) házat kellene cserélnem, azoknak kéne ácsolni valami kis külön rack-et. Nem mintha használnám a két bd meghajtót, de ez meg az én lustaságom
Illetve ha már ott tartunk, hogy Type C az elejére, akkor lehetne az a teljes USB 3.1 (asszem) kivezetés, nem csak a 9 tűs 3.0. Ugyanitt az alaplapgyártók is pakolhatnának legalább 2 ilyen aljzatot az alaplapra, amit ki lehetne vezetni a ház elejére.
A csavarmentes kitörhető bővítőkártya helyek divat még, vagy már leszoktak róla?
-
-=RelakS=-
veterán
"Hidd el, nem azert teszik teljesen tonkre a vinyokat, mert imadjak a penzt egetni, "
Mennyi idő ez a DBAN? Gondolom, ha minden egyes bitet felülír, akkor pár órát elszöttyög egy nagyobb vinyóval.
Mennyi idő eltörni egy vinyót? Kalapáccsal van egy perc? Ezt megmutatod egy managernek, rátenyerel, hogy törd össze, és menj tovább lóvét termelni, minthogy órákra lefoglalj egy gépet vinyó takarítással. Szerintem. -
azbest
félisten
szegedről is pár példa, napi menü desszert nélkül
90c 1890
famous 2280
hági 2690
india 2200 vega, 2400 húsos
kínai nagy fal 2000 kicsi, 2200 normálLehet akad még valahol valami diákokat célzó trash food hely, de könnyebb drágábbat találni.
Csak azért nem drágább, mint pár éve hamburg, mert azóta romlott a forint.Errefelé a coop, tesco, spar meglehetősen drága. Aldi még viszonylag jó, tán a lidl is. Simán van hogy az első háromnál 2x-es ára van valaminek az utóbbiakhoz képest.
-
PROTRON
addikt
Azért az a hazautazásod megoldható olcsóbban is, még mindig vannak a normálisabb kerületekben értelmezhető ebéd árak.
De ha a kényelem is számít napi 6k alatt semmiképpen nem úszod meg a kajálást, inkább 8-al számolj ha desszertezel is a helyeken, nem csak bolti csoki.Ha ezen felül még vurstliba látogatsz, az már persze egyéni preferencia, de a sör jobb helyeken már drágább mint londonban.
Kollegám melóhelyen meg neki állt védeni a rendszert, hiába magyaráztuk neki 3-an hogy nem csak az 5 vs 27% áfa miatt kerül ugyanaz a pick szalámi németországban 2500 hufba magyarban meg 5000-be.
Na érkezik a kajám, f...p...a-n megint behúztam a pandabox akciót mert épp nem csak s..r helyeket javasolt.
Így a normál gyros tál és 1 normál falafel tál + 900 ft házhoz szállítás + 110 huf rendszerhasználati díj együtt 4410 ft. A desszertet majd megoldom.Más helyről 1 napi leves+főélet menüt rendeltem volna 1 30 cm pizzával házhosszállítással, kb 5k-ért.
-
-=RelakS=-
veterán
Csáng úrnál is már 1000 forint alatt nem úszni meg, pedig csak egy kis üzlethelységet bérel Kelenföldön.
Burger kingben ha van valami új csodaszenya, és menüben kéred, akkor a 4000 forintot könnyűszerrel összehozod. Egy adagra!
Amikor kezdtem, egy töröknél a kis gyros tál volt kb 900-950 forint, a nagy 1200. Most a kicsi legutóbb 1700 volt, a nagy 2000 felett jóval (nem emlékszem), +50 forint a dobozért.Valamelyik nap mondom, eszek virslit lap sajttal meg valami kiflivel. 4 szálas csomagolást vettem, meg a legolcsóbb lapka sajtot, 1000 forint csak úgy repült
-
Gyuri27
félisten
De tudod miért vannak ők?
A főnök nem lehet gyökér. Mert még mindenki utálja. Jön a problémamenedzser. Megcsinálja a spórolást, a leépitést. Aki közli, hogy nincs fizuemelés mert válság van szóval megcsinál minden szart.
Ha megy a dolog jó. Ha nem van kire mutogatni. Persze az akkor megvont, megspórolt minden már nemigen kerül vissza az alkalmazottakhoz, a cégbe.F.E.K..: szerintem nem kell oda net meg ehhez való berendezések. Aki vásárolni akar az jöjjön el személyesen, írjon sms-t, küldjön levelet.
Az ügymenetet se papiron kell intézni mert ellopják. Legyen inkább kőtábla. Azt lopja el a raboló. -
DeFranco
nagyúr
kiskereskedelemben egyébként mindenhol ez van, nem csak IT froton.
van még pár őskövület, pl. méteráru, meg pár olyan ág amit a céges vásárlások életben tartanak, pl. festékbolt, de a többségnek annyi.
papírbolt, vasedény, barkács, műszaki cikk stb. ezektől mind elszívták a multik a vásárlóerőt, az tud megélni (pl. ruházat) ahol képesek bődületes, akár több száz százalékos haszonkulcsot is rádobni a termékekre, és ez kitermel valamennyi profitot (az sem sokat).
kiskereskedelemben nőttem fel, már 20 éve is tisztán látszott hogy nincs tovább, tizedelés lesz rövid időn belül.
-
macilaci78
nagyúr
Szegeden szívják a fogukat. Leggyakrabban nincs készleten az, ami kell, ha van, akkor is rágább, mint 890 Ft-tal terhelt szállítási költséggel együtt máshonnan.
De tényleg IT boltot nyitna ma nincs értelme, mikor zsebben mindenkinél ott a net, hirdetések, árgép és persze a fillérb@szó vevők. Szolgáltatást sem igen tudsz eladni, gépösszerakás youtube-ról, szoftvertelepítés meg next, next, next, enter.
Számtekboltban mSD olvasót vettem, mert egy árban volt az ebay-essel, egy USB HUB-ot és egy hosszabb adatkábelt hozzá, meg VESA-konzolt. 8 év alatt, mióta Budapesten élek. Minden mást Apróról...A másik véglet meg annyira fogalmatlan, hogy szentül hiszi, a bótos zárta el a fészbukot...
-
DeFranco
nagyúr
én akkor lepődtem meg, amikor a híresen gyatra tartókarral rendelkező 970p (gyakorlatilag az összesnek tönkrement a csillivilli ötdimenziós tartókarja, de ha a rugó bírta is, a szerkezet is tört mint a ropi egy idő után) megbontása után a szürke fedlap alól előkerültek a rejtett VESA felfogatási pontok.
na itt még ez sincs, de megbontani sem nagyon merem, mert annyira semmi az egész szerkezet
-
KROK640
nagyúr
Egyébként kolléganőm hétfőn úgy járt (igaz nem pizzával, hanem valami más kajával) hogy megrendelte 9 körül az ebédjét. majd 12:02kor jött a mail, hogy sajnálatos módon a rendelését nem áll módjukban jelenleg teljesíteni, így a pénzt 8 napon belül visszautalják a számlájára.
Hát köszi ... -
KROK640
nagyúr
2009-2010ben nagy Don PEPE-s voltam. Egyszer gondoltam, kipróbálok valami másik pizzériát is, olcsóbb is volt 200ft-al miért ne?
Volt tőlem vagy 100 méterre a Péterfián volt, gondoltam ha a Pepe a város másik végéről ideért 1 óra alatt akkor ez meglesz sokkal hamarabb. Aha, hoztak majd 2 óra múlva (már rájuk telefonáltam merre járnak?) egy csontra elhűlt zsírban úszó meglepően kicsi pizzát... Többet nem volt kedvem 200ft-ot spórolni. -
MBazsee
tag
Sikerült, igaz kicsit értetlen arcot vágtam hozzá, hogy nem esik le neki, és én is azt hittem, hogy csak poénkodik, de nem!
Volt korábban egy érdekes telefonbeszélgetésem vele:
- Balázs, a telefonom, csak számokat ír!
- Őő... hát lépj ki a tárcsázóból...
- És azt hogyan?
- Középső gomb alul.(#43801) cbmfan: és ha eltol valamit és jelzed neki, hogy valami nem stimmel, akkor még ő van felháborodva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged