- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mobil flották
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
#90933760 #33914 üzenetére
MILF? Erről valahogy a következő jutott eszembe:
Két részeg fazon ül a kocsmában a pultnál. Egyszer az egyik odafordul a másikhoz:
- Tegnap megdugtam anyádat!
A kocsmában síri csend lesz, majd a másik pár másodperces szünet után megszólal:
- Menj haza, apa! Részeg vagy. -
válasz
#90933760 #33848 üzenetére
A "már nem lehet bele kapni alkatrészt" dolgot azért nem szoktam mondani, mert nem igaz. Ha meg elviszi máshova, és ott ez kiderül, akkor utána én vagyok a rohadék lehúzós. Rájöttem, hogy hazudni nem éri meg, mert aki meg akar sértődni, az úgyis meg fog, akkor meg már inkább olyankor sértődjön meg, amikor ott vagyok és tudom kezelni.
A használttal meg tökéletesen egyetértek, pontosan erre gondoltam Én is, egy jó kis c2d, vagy 2magos am3-as config (amelyikből jobb ár/értékarányút találok) tökéletes a célra még évekig, és valszeg még belefér az is, hogy 4gb ram legyen mellette és van egy használható gépük.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
#90933760 #33753 üzenetére
mivel soha nem használom az ébresztő funkcióját, és mivel csak két dróttal volt ráforrasztva a nyákra, ezért könnyű szívvel operáltam ki belőle. a művelet hátránya, mint utólag kiderült az volt, hogy valahogy ez mérte a hőmérsékletet is, mert azóta össze-vissza mér a hőmérő része, de ezt valahogy túlélem
-
válasz
#90933760 #33616 üzenetére
Legutobb bekotottunk egy rendszert (napelemes cegnel dolgoztam nyaron) es a halozati fesz 254V volt a betapnal alapbol, na ezen a minieromu meg emelni fog, bele se merek gondolni, mi lesz a vege
Encsen pl a villamos szekrenyben mindent lekapcsoltunk, de meg utana is volt fazis... Safety first! -
Hequila
őstag
válasz
#90933760 #33520 üzenetére
De amúgy 1 Teránál se, ha olyan júzerhez kerül, mert úgy is mindent C-re rak.
Dehogy nincs. Nem mindegy, hogy a fájlok elérésénél a lemez teljes sugarát be kell járni a fejnek, vagy csak mondjuk ötödét (kb. 250GB-os rendszerpartíciót feltételezve).
Már a rendszerbetöltés hangjából (és sebességéből) megmondom, hogy fel van-e partíciózva ésszerűen a merevlemez. -
válasz
Ezért szoktam én a dokumentumok mappát átirányítani a d-re, és kirakom az ikonját az asztalra, hogy ide dobáld bele tesó a cuccaidat, és jó helyen lesznek. Persze azzal én sem tudok mit kezdeni aki a sokgigás fájljait az asztalon tárolja direktben. (Bár elvileg azt is át lehet helyezni a d-re, de ilyet még nem csináltam.)
Anyáméknál úgy oldottam ezt meg, hogy azon kívül, hogy nekik is kijelöltem egy d-re helyezett mappát, a Synology NAS cloud station alkalmazásának szinkronizálásába beletettem még a desktopot is. Így ha elpukkanna esetleg a diszk, akkor azok a cuccok is meglesznek a NAS-on, amiket az asztalra pakoltak.
-
Pickit3
aktív tag
válasz
Régen egy ismerősnek osztottam egy 500 Gigás vinyót, leesett az álla amikor 2 meghajtót látott és csak ennyit kérdezett: "Úúúú, hogy dugdostad azt az izét, hogy kettő lett belőle?" Pluszpoén mindent a C-re rakott.
Amúgy nem értelek min vagy fennakadva, nekem 1 Terám van, de nem a C-re hanem a Dokumentumok mappába tárolok mindent. -
SityiSXT
őstag
válasz
#90933760 #33208 üzenetére
A chatünk automatikusan megjeleníti. Viszont elgondolkodtam azon, hogy egy digitális kifestőkönyvet ki kéne rakni a beállítási útmutatóink elé. Aki azt képes abszolválni, hozzáférhet a dokumentumokhoz, aki nem, azt a sárkány megeszi. Mert nagyjából ennyi intelligencia kell ezek megértéséhez (oké, a Mikrotik és Ubiquiti cuccokhoz több, de akik ilyet vesznek, azok azért tudják, miért is vettek olyat)
-
wolfman
veterán
válasz
#90933760 #32839 üzenetére
És nem értve, hogy miért kerül ez bármibe, mikor az illetőnek ez a hobbija, hiszen úgy is mindig számítógép előtt ül.
(#32840) Darkness: Azért, ha a gép ezek után bekapcsolt hibamentesen, el lehet mondani, hogy a táp jó munkát végzett egy noname-hez képest. Igaz leégett a fenébe, de nem volt öngyilkos merénylő és vitte magával a többi komponenst is. Ez ilyen Júdeai Nemzeti Front Elit Öngyilkos Alakulat tag lehetett, aki csak önmagára veszélyes.
Ahogy elnézem a fotókat, ennek bizony égnie kellett jódarabig ehhez az állapothoz.
-
-
-PLevi-
senior tag
válasz
#90933760 #32043 üzenetére
Én is törekszem a rendezett asztalra, meg úgy általában a rendezett gépre, telefonra. Sajnos ez az íróasztalomról nem mindig mondható el.
(#32044) Ed3r_X_
Nálunk szerencsére az infós termekben lévő gépeken és az osztálytermekben található laposokon (interaktív táblához) tartományi bejelentkezés van, de a néhány könyvtári gépen a közös felhasználóval hasonló a helyzet. Még jó hogy két év alatt csak néhányszor használtam őket, két alkalomra emlékszem mindössze.(#32045) batonyo
A múltkor már ki lett tárgyalva hogy mi a teendő a fekete téglalapok elkerülése érdekében. -
BlacKSouL
addikt
válasz
#90933760 #31405 üzenetére
Az új mosógépekkel az a baj, hogy amíg régen rozsdamentes lemezből volt nemcsak a dobjuk, de a burkolatuk is, manapság az olcsóbb szénacélból, vagy hasonló, nedves környezetben korrózióra hajlamos anyagból készítik. Ezért a 30-40 éves Hajdúk, ETA-k még akkor sem rozsdálnak meg, ha a festék már rég lekopott, és a nyers lemez kilátszik mindenhol, az új közel százezres gépek meg nem 10, de 3-4 év alatt is simán szétrojtosodnak. Én sem hittem, de egyre több képet látok erről.
Továbbá a régi és az új mosógép között a mosás technikájában vajmi különbséget igen nehéz felfedezni, hiszen egy mosószeres meleg vízzel félig teli lyukas dobban forgatja a ruhákat. Ez mit sem változott az elmúlt 60 (70?) évben. Ami változott, az maximum a vezérlés, most már kerepelő léptetőmotor helyett chipvezérelt elektronika van. Nem 0-100-0 a centrifuga, hanem lágy indítású, esetleg a szíjas dobhajtás helyett direct drive van, meg vastagabb a hangszigetelés, kisebb az energiafogyasztás, amik fejlesztések ugyan, és hasznosak is, de a felhasznált anyagok minőségén viszont spórolni kellett. Így 40 év helyett 10 év alatt elrohadnak. Egy tökéletesen működő, épségben lévő tárgyat viszont csak azért szerintem nem kellene cserélni, mert már 10 éves. És sokan gondolják így.
Aztán persze ha mindent 50 évre terveznének, mi mozgatná a világot?
-
Pötyi
őstag
válasz
Tudod, még vannak olyan 1970-es gyártású mosógépek, melyek még mindig mennek. Negyven éve. Hát ezért van az, hogy az emberek egyszerűen nem hiszik el, hogy az Electrolux tíz év után már tönkremegy. Az a régi Hajdú életkorának csak a negyede! Nem ezt szokták meg. Még emlékeznek a negyven évig működő gépekre. Mondd bele a képükbe, hogy haljanak ki, hogy egy új nemzedék legyen, akinek már nincs emléke ezekről a gépekről, akikbe már az új fogyasztó társadalmi vásárlói szokások vannak belenevelve, berögzülve. A tervezett élettartamú gépek.
-
wolfman
veterán
válasz
Azért az ilyen mosógépszerelő állatfaj is megéri a pénzét (természetesen most kérek elnézést azoktól akik becsületesen és lelkiismeretesen végzik a dolguk). A mi mosógépünk 2x rohadt már le eddig, mind a kétszer olyan embereknél voltak, akik megjavították, mosni lehetett vele, de olyan hangja lett a motornak mint a rekedt fazék, az elektronika meg kerreg. Hogy ezt miért nem lehet egy füst alatt megszerelni nem tudom. A gép működik, és nincs gond.
-
Alg
veterán
válasz
Édesanyám az anno drágán vásárolt és alig használt miniDV kamerával van így. Elszállt a szalagkábel, mindenáron meg akarja javíttatni, hiába mondom hogy a fényképezőnk jobb videót tud, meg mivel játszanánk le a szalagos minikazettát.
Jah, megy bele memóriakártya is, Sony MS pro, és talán tud rá 800x600-at rögzíteni
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
#90933760 #31400 üzenetére
Azért egy 4 magos Core2 sem olyan nagy csúcs már. Persze a Quadok árai piszkosul el vannak/voltak szállva. Viszont pont jól jött karácsonykor, mikor memóriával együtt 15 körül árultam a q9300-at, mert gyorsan kellett a pénz. el is vitték azonnal. Az alaplapom már le volt sajna rohadva, az új gép meg elvitte az ajándékpénzt.
-
TA68
őstag
válasz
#90933760 #31311 üzenetére
"Na de igen, én ezért nem vállalok el már semmi javítást meg satöbbi PC-s melót, hiába jönne jól az a párezer pénz, de annyit nem ér ami kínlódás jár vele."
Van igazság abban, amit írsz. Most is egy olyan gép van nálam, ami még rövidnadrágban látta Lenint. Tegnap óta szenvedek vele.
-
macilaci78
nagyúr
-
MasterMark
titán
-
ViZion
félisten
válasz
#90933760 #31192 üzenetére
+1
Megb*zulnak a vékonyságtól, telefonnál engem ez ZAVAR. Laposnál is miért nem lehet picit vaskosabb? Masszívabb érzetet ad, és elférne a hűtés... Na meg a vinyó. Szép a 7 mm vastag HDD, csak jobban zakatol, mint a retro gőzösök. Asszonynak is mikor megjött a lapos az első fél óra próbálgatás után ment bele az SSD... Tényleg félelmetes volt, este, csendben hallottad a vinyót -
patomi
őstag
válasz
#90933760 #31134 üzenetére
Nem biztos, hogy jó helyen van itt, meg nem is igazán neked válasz, csak úgy ki kívánkozik belőlem. E heti csoda.
Édesanyám tabletjén egyszer csak nem ment az érintő panel. (ezen a héten történt)(nem esett le és nem ütődött meg) Levitte a közelben lévő mobilos boltos szakemberhez. Ember megállapította, hogy elromlott és 10K az érintő panel cseréje (kb.8K-t ér a tab).
Szerencsére nem hagyta ott, hazament és hívott, hogy mit csináljon. Mondtam indítsa újra, de nem tudta, mivel nem érzékel semmit és a gombbal sem ment neki. .. A kollégám arra lakik kértem ugorjon be érte, hozza el nekem. Szerencsére a kollégám sem sült bolond, megpróbálta újra indítani ami sikeres lett és utána hibátlanul működött a tablet. Azóta sincs vele gond. -
quailstorm
félisten
-
törölt tag
válasz
#90933760 #30873 üzenetére
Ja nem sorry, csak a 65 nanósból volt egymagos és kétmagos is, a 45 nanós csak kétmagos. Az elnevezések ugye....
A P31 még csak 4 ramoldalt tud, azért én is P35-öt kutattam minimum anno.
A P3 időkben is volt ez, ott szoptam, hogy a 896MB helyett csak 768-at látott a gép. De legalább elindult. -
Zsivaagoo
őstag
válasz
#90933760 #30866 üzenetére
Öcsém 2008-as konfigját fejeltem meg 4 GB rammal. A Giga lap csak 4 GB ramot kezel, de 4 db 1 GB-os kétoldalas rammal meg nem indul. Azért lett bele 2x2GB DDR2 800-as Samsung.
Most szépen fut rajta a Win7, a vinyó egy SATA2-es 320GB-os 7 éves WD.
Akkoriban is tudtam, hogy mit kell venni, csak a Giga lap sikerült túl alapra. Hja kérem, 100K-ból kellett óccsó de ütős masinát összehozni akkor is. A táp TT 420W és bírja szépen, halkan. Mondjuk nagyobb vas alá már nem tenném.No, 2 GB ram és alaplapi vga-s használt gép 20K-ért az instant szopás, még az XP-nek is szorulása van rajta. Költeni kell arra, hogy Win7-tel használható legyen.
------------- szerk ----
Használt ram-hoz az utánjárás is felemészt nálam nem kis összeget, lévén nagyon szomjas egy állatfajta vagyok, oszt hirdetések böngészése is nagyon sör igényes műfaj.
-
Habib[HUN]
senior tag
válasz
#90933760 #30849 üzenetére
Azért vedd figyelembe, hogy ezek bőven mennyiségi kedvezményes árak. Nettó vagy bruttó árat mondott a kolléga még az is kérdés. Kiskereskedelmi forgalomban azért ezek az árak ennél kicsit magasabbra csúsznak. Na nem mindegy hogy valaki elvisz 100 gépet, vagy csak egyet
Amúgy meg nem mondott a kolléga extrém árat, fél lábbal már a cégünk nagykerében dolgozom. HP 6200 Pro Core i5-2400 procis vas hazavitelén én is gondolkozom. "B" gépnek is bőven erős lenne a kis vas -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
#90933760 #30723 üzenetére
Akinek drága, ne akarjon 20 ezerből gamer gépet
Mert ez jellemzően úgy megy, kéne egy olcsó gép, de jó lenne, ha menne rajta a Crysis 3 is még, aztán mikor odamondják az árat, akkor áll leesik, de hát ez sok, neki olcsó kell.
Nagyok az igények, sok ember azt se tudja mit akar, de neki mindenre kell (meg minden, mert a józsi is most vett hitelből, nehogy már nekem ne legyen). Még arra is, amire nincs kerete. A realitás keretein belül mondom, mindenki addig nyújtózzon, ameddig a takarója ér.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 12/512GB, új, rengeteg kiegészítővel, garanciális
- iKing.Hu Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Motorola Razr 50 Ultra Midnight Blue Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB
- iKing.hu - RedMagic 10s Pro Gamer erőmű 3 hónap garanciával! 12 GB RAM / 256 GB tárhely -Nightfall
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest