Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
SityiSXT #43672 üzenetére
Cégnél van egy laptop, ahol hol a tápot akarom az usb-be, hol az egeret a táp helyére dugni.
Lenovo ügyesen tervezett egy tápcsatlakozót, aminek a külső méretei ránézésre pontosan azonosak az usb-vel, csak a bele más.Soros port tüskéire ráhúzott usb-s egeret már én is láttam
-
SityiSXT
őstag
válasz
SityiSXT #43656 üzenetére
Szerkeszteni már nem tudom az előzőt, ezért akkor új hsz.
Nekem úgy tűnik, ez a beállítás a registryben itt van:
Számítógép\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Power\PowerSettings\238C9FA8-0AAD-41ED-83F4-97BE242C8F20\BD3B718A-0680-4D9D-8AB2-E1D2B4AC806D
Ha jól sejtem, az ezalatt lévő DefaultPowerSchemeValues ág tartalmazza az egyes energiasémákat, és akkor itt kell AC-re és DC-re vonatkozóan 0-ra állítani a SettingIndex kulcsokat. -
DeFranco
nagyúr
válasz
SityiSXT #43487 üzenetére
persze, hanyag meg lusta emberek mindenhol vannak minden területen, meg a szakmai felkészültség is nagyon változatos.
az excelnek egy "bűne" van hogy kb. a wd40 és a kombináltfogó szerelemgyereke, csak falazni nem lehet vele, minden másra bevethető annyira sokoldalú, így könnyű rászokni.
-
azbest
félisten
válasz
SityiSXT #43484 üzenetére
Pénzügyi területen az excel doksik az atyaúristen. Nagyban is. Az adatok exportja és importja is sokszor excel fájlokkal történik. Sőt, nem csak az adatok, hanem akár a webes rendszerek konfigurációja, de még a képernyők leírása is abban van definiálva, azzal importálják be
Talán azért is, mert egy excel fájlt a legegyszerűbb és legkézzelfoghatóbb átadni, átvenni, eltenni archivumba esetleges jogszabályi dolgok miatt. Aztán persze néha gond, hogy csak 1 mllió sor lehet egy táblában
Bár itt gyanítom, hogy inkább a "kisebb" önjáró excel doksi csomagokról van inkább szó most.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
SityiSXT #43484 üzenetére
jó hát ha apénzügyesről beszélünk (így általánosságban és általánosítva) én akkor tudok beszélni aitsről aki meg adott esetben ha it megoldást kell kialakítani egy problémára, akkor magasról tesz a szakmai tartalomra "mert azt neki nem feladata megérteni és nem is fogja" bebújik a specifikáció mögé, amihez szintén nem ad megfelelő támogatást
majd mivel a specifikáció két homlok egyenest eltérő szakma határmezsgyéje (gudlakk rendszereket részletesen specifikálni ha nem értesz a rendszerekhez) ezért nyilván nem lesz résmentes a specifikáció ami miatt az eredmény is minimum akadozó de inkább sz*r lesz, amit aztán SLA-ban meghatározott maximum átfutással korrigál, és a termelés helyett mindenki levelez meg projektre jár mert a rendszer nem hasznosul de nyilván a vezetés felé meg győzni kell de legalább is a másikra hárítani hogy miért nem takarodott meg a FTE nap.
lehet ezt reszelni de szerintem felesleges, tényleg nem jók a 10+ megás mammut excelek de bőven vannak olyan helyzetek amikor ez az egyetlen járható kényszerpálya. meg olyan is van, hogy valaki szakbarbár és nem lát ki az xlsx-ből azt meg addig kell ütni amíg nem nyílik a látótere.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
SityiSXT #43472 üzenetére
az access azért nem excel. megbízhatóságra sem, meg skillsetben sem.
meg az még mindig egy lokális valami, OK, hogy beteszi accessbe és azt kérdezgeti le utána, ennyi még elvárható egy átlagos pénzügyestől de az adatbázis management az már más kávéház...
és nem azt írtam, hogy az excelt abuzálja az IT-s, azt csinálja a pénzügyes. az adatbázis létrehozása, managementje viszont már IT feladat. a pénzügyes meg majd queryz belőle. (de szíp magor szó)
-
-
Pötyi
őstag
válasz
SityiSXT #42661 üzenetére
Ez kábé ugyanaz, mint amikor a forgalomban az elötted közlekedő kocsinál látod, hogy a női sofőr elfelejtette kivenni a töltőcsonkot a tanknyílásból és kitépte a kútoszlopból...
Nekem egyszer olyanhoz volt szerencsém, hogy a földön álló gépbe dugott pendrájvot törte bele a kolléganő az USB aljzatba. Megpördült a forgószékén, a pendrájv már nem tudott kitérni előle.
-
-
solena
tag
válasz
SityiSXT #42661 üzenetére
Aztak, hogy sikerült letépniük?
Mert a másik fele szerintem valahol ott lesz, ahonnan kihúzták
Ami szintén felvet egy-két érdekes kérdést, mert a hdmi nem egy különösebben ragaszkodós fajta
(más: egy héten belül már háromszor hivatkoztak úgy a főnökömre, mint a férjemre. Igaz, hogy férjnél vagyok, ott a gyűrű az ujjamon, de miért kell azt hinni, hogy ő az?
Ilyenkor kúsznék legszívesebben hátra a szervizrészbe, hogy valami kacatba belerúgjak, de nem lehet, mert velem általában csak akkor találkozik a vevő, ha a főnök nincs bent valamiért, így nem hagyhatom ott)
-
bendess7891
csendes tag
válasz
SityiSXT #42338 üzenetére
Nálunk a Facebook születésnap átírása másnapra a menő, mert azt nem lehet egyből visszaállítani. Egyik kollégának az anyja is boldog szülinapot kívánt meglepetésében.
A másik pedig egy Chrome kieg ami minden, böngészőben megjelenő képet kicserél Nicolas Cage-re.Ez addig volt igazán vicces amíg nem tudta mindenki a környékünkön, hogy hogyan is lehet eltávolítani...
-
wrongduke
aktív tag
válasz
SityiSXT #42338 üzenetére
Arrafelé az alábbi módszer nem divat?
Ha lezáratlan gépet találsz, először csak figyelmeztetés.Másodikra balkezesre állítod az egeret, 1 percre állítod a lezárást, majd a szomszéd egerét/billenytűzetét is bedugod a gépébe.
A haramdiktól pedig a sztenderd meleg fiús háttér, egér babrálás (átkötés, optika leragasztás...stb), böngészési előzmény feltöltés, asztal átrendezés, pár mappa átnevez, gobok felcserélése billentyűzeten...stb. A lényeg, hogy 5 percbe bele kell férjen az akció. Kis gyakorlással simán eszközölhető.
Meg kell mondjam, hatékony.
-
-
-
wolfman
veterán
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
SityiSXT #40328 üzenetére
Főleg, miután a felnőtt bestresszel, hogy "takard el a csunyádat".
Illetve miután azért a mai világban nem árt megtanítani nekik, hogy ahonnan a pisi jön, oda más nem nyúlhat.Viszont látom, elfogytak az idióták, ha a felvetett kérdésemre egy darab válasz nem jött XD Vagy csak túl specifikus volt
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
SityiSXT #40323 üzenetére
Nincs gyerekem, de szerintem a srác csak utánozta, amit a tévében látott, bele sem gondolva, mit tesz. Mintha lehetett volna hasonlót olvasni ámerikából, mikor az öcsi nem járt jól a pankrátor meccsen látottak utánzása miatt.
A kislánynál viszont lehetnek gondok, mert az írásodból az jön le, hogy akarata ellenére csinálta vele a srác.
Mondjuk itt is mi a különbség az akarata ellenére beleharaptak a barackjába, és ha pl akarata ellenére bezárják a homokozó melletti kisházba, és nem engedik ki, mert jó móka között?Mindkettőtől simán lehet rémálma.
A kislányodhoz meg sok sikert! Havernak van egy másfél éves kislánya, aki ha meglát, úgy elkezd vigyorogni, hogy tojok minden gondomra
-
wolfman
veterán
válasz
SityiSXT #39987 üzenetére
Ja, hogy ez a szimulátor ilyen feladatokat is ad?
Azt hittem, hogy csak megépíted és húzod stb. Így mondjuk már érdekesebb a dolog, ám még így se játszanék vele egy percet sem. Való életben se szórakoztató ezekre időt költeni, nem hogy játékban.
Egyébként ma megfogalmazódott bennem egy fontos dolog, mégpedig, ha egy MediaMarkt alkalmazott ajánl neked valamit, mindig, kivétel nélkül kételkedj, vagy legjobb ha nem is foglalkozol vele és ignorálod.
Történt ugyanis, hogy árulom cimborám régi konfigját. Jelentkezett a prociért egy gyerek, ami ezesetben egy AMD FX-8150-es. Elvittem a MM-ba, ahol dolgozik, találkoztunk, kiderült, hogy neki is egy barátjának lesz, aki ott volt a helyszínen, csakhogy mivel haver nem túlságosan ért hozzá, ő állítja össze a konfigot. Na ahogy ott beszélgtünk, haverja rákérdez, hogy ugye ez a proci nem fogyaszt nagyon sokat. Hát mondom, mihez képest? A vele egy szinten lévő intelhez majdnem kétszerese. Rámnéz a srác, kerekedik a szeme, 'neeeeeem, ez nem fogyaszt sokkal többet, minimálisan, jó ez!' Ekkor már ráncoltam a szemöldököm, rámnéz a haverja csodálkozva, kérdezi, hogy igaz-e ez? Mondom nem kétszerese, kicsivel kevesebb, de azért ha táblázaton kell ábrázolni, akkor az messziről is könnyen leolvasható. Na ekkor ránézett a MM-os csávóra, az meg rögtön mentegetőzött, hogy 'neeeem, nem sokkal, nagyon jó kis proci ez stb stb.'
Ekkor összeállt nekem a képlet, valamiért úgy érezte, hogy AMD kell a haverjának (gondolom az árban jobban ki tudta neki hozni), aztán finomította előtte a kontrasztokat, így nem akartam meghiúsítani az üzletet, bólogattam én is. Kicsit a haverja elbizonytalanodott, de végül csak örültünk mind a hárman!
(a haverja így) -
DeFranco
nagyúr
válasz
SityiSXT #39762 üzenetére
3rd party programok ellen nincs orvosság, a saját gépemet nem "merem" újratenni mert két nap összekukázni minden ratyi állományt meg listázni a telepített/endő programokat pedig amúgy rendet tartok a gépen.
igaz szükség se lenne rá azon kívül hogy a boot idő már veri a 60 secet ssd-vel ami felháborító
-
dark2
tag
válasz
SityiSXT #39119 üzenetére
Ilyen K50C laptop nekem is van otthon, nem fiatal már. Arra nem való win7, winxp-vel viszont elment és ott volt videokártya driver, amivel pl. lehetett rendesen teljes képernyősben xvidet nézni. A bios-ban be lehet kapcsolni, hogy a proci növelje az órajelét, ha jól emlékszem 1.4-re (de olvastam olyat, hogy szoftveresen emelték az fsb-t magasabbra).
Gondoltam rá, hogy ubuntut tegyek fel - arról annyit találtam, hogy az ubuntu 12.04-es volt talán, amiben volt a sis-es vga-hoz driver. De kipróbálni még nem volt időm.
A legjobban azon morogtam, hogy a proci bele van forrasztva a lapba, tehát semmi esély a cseréjére és azt sem tudni, másik rokon gép (pl. K50ab) lapja beleépíthető-e? -
macilaci78
nagyúr
válasz
SityiSXT #38932 üzenetére
Azt nem veszed észre, hogy ő már advanced user. Simán kezdhette volna úgy is, hogy
- Figyi már, az OTP-től jött valami sms egy linkkel, rákattintottam, meg még párat valami felugró ablakokra, most meg nem megy semmi. Pedig próbáltam már resetet, csökkentett módban drivert cserélni, meg valami ajánlott féregírtót, de az az ingyenes orosz szar sem ért semmit... Seígtsél mán! -
azbest
félisten
válasz
SityiSXT #38845 üzenetére
ó, és milyen igaz. Tényleg szokás hardveresen gyorsítani, hogy ne egyen annyi nyers teljesítményt [link]
És így, konkrétan be is ugrik, hogy például raspi kapcsán keresgéltem a neten, hogy vajon a 3asba került 64 bitet is tudo soc-ban van-e aes gyorsítás, mert opcionális, és például openvpn is tudhatja használni. De azt hiszem nincs abban
De alapból nekem sem ugrott volna be, hogy a procira gondoljak. Mégsem olyan hülyeség thinkpadeknél a teszt ami pár hetente látom hogy fut és kipróbálja a procit. -
Dr. Mózes
aktív tag
-
axioma
veterán
válasz
SityiSXT #38526 üzenetére
En 17-es monitorral kertem a laptopot, ami viszonylag ritkan de akkor nagyon muszaj hogy laptop legyen; plusz egy monitorom van fuggolegesben. A kollegak akik asztalin vannak, jellemzoen ket monitorral, igy annyira nem kirivo az igenyem. Napkozben a kod stb. megy a nagy monitoron, kenyelmesebb, es a levelezes, tool tesztfutasa stb. a kisebben - annak ugyis a valos felhasznaloi is kell hogy laptopon jol lassak. Mindezt en mar kulonbozo dioptrias szemuvegekkel kell kezeljem, az autovezetesre jo mar nem alkalmas a monitorok tavolsagara. A mobilom kicsi (4.7), de azt joval kozelebb tartom, szemuveg nelkul lathatora. Bonusz hogy otthonra kicsi sajat gepre, jellemzoen olben tartva egy harmadik szemuveg a jo...
-
Mackósajt
senior tag
válasz
SityiSXT #38526 üzenetére
"A hordozhatóság megint nem érv, mert ha tárgyalásra megy, akkor ott majd látni fogja jól ugyanezt a képernyőt?"
Nem mindegy, hogy az idő 20%-ában kell használnia a kis képernyőt vagy mindig. Az se nyilvánvaló, hogy ugyanarra használja a gépet, amikor a helyén van, mint amikor hordozza.
-
válasz
SityiSXT #38519 üzenetére
Regi cegnel en is ugy dolgoztam, hogy laptop + 2db kulso monitor.
Kicsivel kesobb meg ugy, hogy ket desktop workstation + 4db laptop, meg osszesen tokom tudja hany monitor, de az mar tenyleg beteg volt.
Szoval, en nem ertem mi a problema ezzel, szerintem rengetegen dolgoznak laptop + kulso monitor komboval. -
lupus_l
aktív tag
válasz
SityiSXT #36277 üzenetére
A legjobb, amikor panaszkodnak, hogy lassú a gép... a végén kiderül, hogy nem a gép a lassú, hanem a Facebook/Youtube/index/origo betöltődésének ideje
Egyszer kifogtam, hogy egy ilyen esetet kaptam. Ügyfél panasza, hogy használhatatlanul lassú a gép. Kimegyek, megnézem. Kiderül az internet a ludas. Nem fizette be a számlát időben így az Invitel korlátozta a sávszélességet
-
ViZion
félisten
-
azbest
félisten
válasz
SityiSXT #36107 üzenetére
- Kitartani. Tanulni, tanulni és tanulni
Múltkor egyik itteni topicban futottam bele olyanba, hogy valaki hónapok óta próbál programozáshoz használni egy eszközt, de semmire sem ment vele. Az olvasás és tanulás javaslatom nem elég segítő véleménye szerint
Szóval belinkeltem neki a hivatalos leírást, amit ő nem olvasott gondolom. A példájában pedig rámutattam arra, hogy a két 5-5 soros működő vs nem működö kódban nem is ugyanazt kapcsolgatja. Azóta nem jelentkezett, na majd pár hónap múlva
-
-
UnSkilleD
senior tag
válasz
SityiSXT #35667 üzenetére
szerintem ezt érti, azt nem érti hogy lehetnek ilyen nyomorultak az emberek hogy ezt csinálják
én is belefutottam már ilyenekbe, nem tudja a jelszót, akkor elfelejtett jelszó opció, na igen de milyen email címre küldi? nem tudja, találgat, már nem létezik a cím mert törölték stb, kínszenvedés az egész az emberi nemtörődömség és lustaság miatt
én ilyenkor már ott szoktam hagyni a faszba az egészet, aztán csináljon amit akar
-
SityiSXT
őstag
válasz
SityiSXT #35453 üzenetére
Ugyanez az ügyfél elvárta volna, hogy gyorstalpalót tartok neki a wireless hálózatokról. Udvariasan leszereltem, és nem sértődött meg, szerencsére. Azt hiszem, itt olvastam azt az analógiát, amit neki is előadtam, hogy az autószalon eladója sem fogja megtanítani ingyen vezetni (meg persze nem is feladata), hiába akar ott autót venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az érkező Call of Duty is megnehezíti a csalást
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen processzort vegyek?
- Óvodások homokozója
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Prestige 15 i5-1240P/ 8gb ram/512ssd FHD IPS/RTX3050Ti
- Szuper áron DELL XPS 13 9380 /i7-/16 GB Ram/512 GB SSD 4K Touch/IPS/
- Apple Watch Ultra S1 49mm 1év garancia.
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2051
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest