Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Davidkoma
tag
válasz
qqcqqc #45841 üzenetére
Esetleg a megdöglött F9 Pro TC-t "összeházasíthatnád" egy új F8 Pro TC-vel, azaz a 9-es motorját ki, helyére az új F8 meghajtását kompletten.
Feltételezem, hogy ugyanaz a kettő, csak eltérő méretekkel.
Egy új Arctic F8 Pro TC ~1800 forint, és nem kell külföldről rendelni.(Nem csináltam még ilyet, csak ötletként felmerült)
-
kisi
aktív tag
válasz
qqcqqc #45845 üzenetére
A Vantec gyárt még ilyesmit...
Bár, ez csak egy csatlakozó, ahol az alaplapi szenzor értékeit fogadja.. Kérdés, hogy ide egy külső szenzor direktrben köthető e ????Hmm, szerkesztve : A 3D képen megforgatva, van hátul egy szenzor, a két sárga madzag csak plusz feature..
Van beépített szenzorja, bár nem hosszú vezetéken.. -
válasz
qqcqqc #45287 üzenetére
egy toldóval oldottam meg, de ez szerintem nem tartós megoldás
ha nem jó a minősége, azt még értem, de miért ne lenne tartós?
a legolcsóbb megoldás valami ilyesmi lenne. ha minőségi igények vannak, akkor persze jöhetnek a rendes hangkártyák meg usb dacok...
a pcie hangkártyák a hardverek általános drágulásán kívül azért kerülnek többe, mert egyszerűen sokkal kisebb igény van rájuk, szerintem nem is létezik olyan alaplap, amin nincs pci slot se meg hang se. esetleg valami szervercucc. és az alaplapi hangkártyák is sokkal használhatóbbak, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt.
-
-
válasz
qqcqqc #44811 üzenetére
Az kemény, mi még a mai napig használjuk a 3. gen.-es inteleket is
Nem egészen értem a nagy cégeknél miért kell pl 3 évente lecserélni az egész gépparkot. Lejár a gari, akkor lejár, de általában nem mennek tönkre még további 5 évig. Persze van benne, ami igen. És annyi pluszt nem hoz az új, hogy megérje. Pl az említett 3. gen-es proci és a 8. gen-es proci között van azért nagy lépés, érezhető, de utána sehol... Már a 11. gen-nél tartunk laptopba(lassan 12.), de nem veszek észre az égeagyadta világon semmit, a mondjuk 7-11 között. Igaz mi excel-outlook-ügyviteli szoftverekre használjuk.
-
virkir
veterán
válasz
qqcqqc #37228 üzenetére
Nem új, hanem egy harminc éves kis lakótelep ahol a T az egyeduralkodó.
Egy részében a DIGI kiépítette a nyomvonalakat csak valamiért nem léptek tovább a UPC meg most kezdett végre mozgolódni, bár ez nem nagy vigasz az áraikat nézve.
Fél füllel hallottam valami olyasmit, hogy azért golyózták ki a DIGIT mert valahol véletlenül belemászott a T csövébe, csatornájába, amit nagyon nem értek, mert mintha lenne mostanság valami rendelet, hogy kötelesek hozzáférést adni ha másik szolgáltató kéri. -
törölt tag
válasz
qqcqqc #37228 üzenetére
Ez igaz, de elvben az építtető ilyen szerződést nem köthet, mert korlátozó hatású. Ennek ellenére szoktak. De társasháznál már láttunk olyat, hogy pár ügyvédi felszólításra elálltak a kizárólagosságtól, és pár (nem sok) esetben bérbe is adták a hálózatot (ami a mi esetünkben a lakók pénzéből került kialakításra).
Vicces móka ez is. Pl egy tíz lakásos új építésű társasház esetén hogy alakítod ki a lépcsőházi hálózatot, ha tudod, hogy egyik szolgáltató sem használja a másiknak kialakított rendszert. Csinálsz egy csövezést a Diginek, a Telekomnak, és a UPC-nek is?
És akkor jöhet a móka, hogy egy új belépő rögtön becsatornázza a lépcsőházat, ettől meg nem kicsit szocos kinézet lesz-> a lakások kevesebbet érnek.
Hiszti az utólagos piaci belépés.Viszont az sem kizárt, hogy adott területet már fog egy szolgáltató, de nem épít rajta hálózatot akármilyen ok miatt. (Szorgalmi jog, védett növény/állat, stb... )
-
pycur
tag
válasz
qqcqqc #37095 üzenetére
Így van, ezért nagy kérdőjel a jelenség nálam.
USB rackben, másik gépben a hdd hiba nélküli teljesítményt hoz. Jó gyors, ahogy kell, 20p volt a ghost.(18 gb adat).
IDE módra állítva a laptop nem olyan nagyon lassú mint előtte, de a ghostra azt írta, hogy 52 percre lesz szüksége, ami nem bíztató...320 mb/perc sebességet írt. Az kb 5 mb/s.
Ja a ghostot úgy indítom, hogy windows install bootol, shift+F10 és a paranccsorba regedit, onnan a fájl importálás ablakban az exe-t jobbklikkel adminnal indítom.
Így marad. Bekapcsol, betölt, nem vírusos, működik.Köszi mindenkinek!
-
LógaGéza
veterán
válasz
qqcqqc #36392 üzenetére
Pont van egy hasonló párom, csak narancssárga bordákkal, arra is élettartam gari van. Olyan márciusban megtaláltam, mondom bedobom egy régi gépbe, megnézzük mit bír. Hát sajnos fel se bootolt vele a gép, másik párral meg igen.
Na akkor gyorsan megkerestem a supportjukat, kiteszteljük az élettartamgarit legalább, nyitottam 2 RMA caset (ez volt április elején), és azóta is Pending Approval mind a kettő... Nem kapkodják el... -
válasz
qqcqqc #36356 üzenetére
Varr*
Nekem legutobb az ágy alól mászott(?) elő egy 20 centis porcica, csak néztem, mikor hazaértem ,hogy na ez honnan került a szoba közepére, de a társait levadásztam az ágy alatt, nehogy magányosak legyenek nélküle.
Nem tudom, valamiert olyan nevetsegesen poros a szobam, pedig panel, nem is foldszint, harmadik emelet, de letorolgetek mindent es par ora mulva mar latszik, hogy poros megint..
Pedig szelloztetek rendesen. -
Traxx
őstag
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
qqcqqc #33068 üzenetére
Én a C64-hez valahol láttam egy logikai áramköri ábrát, hogy egy eszközt hogy csatlakoztattak a felhasználói I/O csatlakozóra. Kibökte a szeme a "Reset" feliratú rész. Odaforrasztottam egy nyomó gombot, és működik frankón
Nem igazán voltam híve a ki/be kapcsolgatásnak, lást a kölcsön cartridge-ken lévő reset gomb.
Sajnos lemezegységem sosem volt, úgyhogy az utántöltős progikat nagy szemekkel néztem a suliban az IT fakultációnJa, meg láttam szép színes szalagkábelt elektronika hobbi boltban, úgyhogy a gyári egyesével beforrasztott kábelköteget szalagra cseréltem ^^
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- ASUS ROG STRIX 850W Gold Aura Edition RGB Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 2x 12VHPWR
- Corsair RM850i 850W Gold Moduláris Tápegység
- Corsair RM750X 750W Gold Moduláris Tápegység
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eredeti Lenovo külső akkumulátor eladó: T470 / T480 / T570 / T580 / L470 / L480 / L570 / L580 / P51s
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest