- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
adax01 #39868 üzenetére
Az U501 nem a pozíciója, hanem az ID-ja.
A kondiról pedig: Hiába van bárkinek ilyen kártyája, smt kondikon nincs felirat. pF nagyságrendet kiforrasztás nélkül nem fog senki megmérni, normál eszközökkel még kiforrasztás után sem.
Keríts egy service manualt szerintem.
Esély még abban lehet, ha elviszed valami vájtszemű szakinak. Azok a körülvevő alkatrészek alapján megmondják, hogy az ott milyen feladatot lát el. Ezután rákeresel azora a sot-23 5pin IC-kre, amik ezt a feladatot látják el. Kiválasztod a legmagasabb értékeknek megfelelőt, és beforrasztod.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
adax01 #39863 üzenetére
Az nem tudom feltűnt-e, hogy van egy marék másik hasonló méretű kondenzátor és ellenállás a környékén, amiről pont annyi az információ a képed alapján, hogy létezik.
Amúgy meg ha korábban volt ott valami, mégis, hogy a fenébe esett le? Ha meg nem is volt ott semmi korábban, akkor lehet, hogy nem is kell. Ha megnézed, van még ott jó pár üres forrasztás.
-
Spet
addikt
válasz
adax01 #39860 üzenetére
Keresd fel a megfelelő videokártyás topikot, és ott is tedd fel a kérdésedet, ott szerintem hamarabb kapsz választ.
Illetve készíts egy távolibb képet is a hiányzó darab helyéről. Mert így kutathatják majd az emberek, hogy egyáltalán melyik oldalról is van szó első körben.
-
válasz
adax01 #39306 üzenetére
Valami biztosan blokkolja, mert nálam csak bekapcsolt ublock-kal tűnik el a belépési ablak. Nem használok más kiegészítőt.
Azért tudtál, mert akkor még nem frissült nálad a szűrőlista. Az naponta szokott, nálam már Chrome alatt is rossz, nem csak FF-nál. A reklámblokkoló verzió mindegy, mind ugyanazokat a szűrőlistákat használja, utóbbi friss verzió cseszi el az oldalt.
Mindig változnak a hirdetések, most ez van épp ott. A loginoldalhoz egyébként hónapok vagy évek óta nem nyúltam hozzá.
Nem lehet levenni, mert fizettek érte. Ráadásul nem is a mi hibánk, hanem a szűrőlista rossz.
A login oldalra szerződött a partner, ez nem így működik, hogy csak úgy átrakjuk. Meg nem is lehet, mert a loginhoz lett tervezve. Magának a hirdetésnek egyébként semmi köze ahhoz, hogy nem látszik a login.
-
-
válasz
adax01 #39302 üzenetére
Nem látszik a login ablak? Az a reklámblokkoló miatt van, valamit elcsesztek a szűrőlistánál és elrejti a belépési ablakot. Ki kell kapcsolni az adblockot / ublockot / akármit, akkor látszódnia kell.
A napokban most frissül mindenkinél a reklámblokkoló szűrőlista (egy forrásból dolgozik kb mind), s már alig várom, hogy tömegesen szidjanak minket más hibája miatt.
-
-
-
kisi
aktív tag
válasz
adax01 #28360 üzenetére
Ma reggel pislogok ki a fejemből a reggeli kávé felett az ablakon, és mit látok:
Az utca túloldalán a sittes konténer tetején egy számítógép. Gyorsan behozom, piszok nehéz..
Compaq evo W6000.
Két proci helyett ugyan csak egy, de 512 rammal, winyóval, dvd íróval.. Indítom, megy. XP, 3 felhasználó plusz rendszergazda. A felhasználók jelszóvédettek, a rendszergazdára kattintva beengedett.. WTF????
Valami charity szolgálat kirakott gépe lehetett, dokumentumok, táblázazok..
Legyalultam, Win 7 ment rá, most tesztelem majd, aztán kitalálom, jó lessz e valamire..
Szerintetek? -
Tim82
félisten
válasz
adax01 #28357 üzenetére
Akkor kezdjük ott, hogy a HP-dben nem 945-ös chipset van, hanem 965-ös. Az valóban látni fogja és meg tudja címezni rendesen a 4 GB RAM-ot. A 945-ös viszont nem. 64 bites oprendszerrel sem.
Tabletről vagyok, úgyhogy csak a Wikipedia vonatkozó szócikkéből tudok idézni: "Remapping of PCIE/APIC memory ranges not supported,[26] some physical memory might not be accessible (e.g. limited to 3.5 GB or similar)." (aláhúzás tőlem)
-
opr
nagyúr
válasz
adax01 #28135 üzenetére
Hát, de éjjel-nappal a PH!-t bújod, ez a hobbyd, miért ne kérdezhetne?
szerk: TESCO-Zsömle: nnna, így már világos, köszönöm!
shteer: Én mint ex-kollega vagyok itt, vagy az már nem is ér?Viszont, hogy ontopic is legyek, megosztanék én is egy storyt, konkrétan ma reggel történt (hosszú lesz, sorry):
Reggel rohanás van, késés, szokásos kapkodás, gyereket öltöztetni, stb hogy beérjünk az oviba 8-ra.
~7:50kor kopogtatnak, mondom wtf, ki a franc zavar 8 előtt, pláne nem telefonon, hanem kopogtatva?
Ajtót kinyitom, ott áll a srégen szemben lakó öregasszony, hogy ne haragudjak már, de hallotta a múltkor, hogy telefonálok, és hogy informatikával kapcsolatos volt a dolog, és hogy én értek hozzá. Miután rendeztem az ábrázatom, ami valahol a "mi a f@szról beszél ez a marha", az "atyaúristen, lebuktam", és az abszolút, mély, határértéket átlépő pofátlanság okozta meglepetés között mozgott, nyeltem egy nagyot, sóhajtottam egyet, és közöltem, hogy igen, jól hallotta, informatikus vagyok. (Közben, csak hogy érezzétek, összevissza forgok, kapkodok, gyerekre adom a sálat/cipőt/kabátot, etc)
Innentől a párbeszéd:
- Nnnnna, akkor tudna nekem segíteni?
- Hölgyem, komolyan beszél?
- Persze, hát ért hozzá!
- De könyörgöm, mihez? Illetve nem látja, hogy enyhén szólva nem jó az időpont?
- De, látom-látom, de nem lenne sok idő, és hogy jöjjön már át valamikor!
- Hölgyem, egyáltalán, miről van szó? (Tudom, amatőr hiba, amint kimondtam, leesett, de ez van, reggel volt)
- Hát, hogy reggel valami történt, és hogy akkor még szép volt, de utána valami ilyen zavaros történt, és hogy azóta nem jó.
- (Teljes zavarodottsággal) Oké, de mi nem jó?!
- Hát, hogy nem jön be a TV-n az ATV!
- Most komolyan beszél?
- Igen-igen, ugye, hogy milyen zavaró?!
- Hölgyem, én nem arról beszéltem. Én informatikus vagyok, nem TV-szerelő. De egyébként most, hogy így mondja, igen, már engem is zavar, hogy nincs ATV-je.
- Na, akkor át tudna jönni?
- De én nem vagyok TV-szerelő!
- Dehogynem, az is csak egy számítógép, ugyanaz, ért hozzá!!!
- Higgye már el, hogy...
- Fizetnék is érte, nem ingyen kérem!
- De ha fizetni is szeretne, hívja ki a TV-szerelőt, sokkal egyszerűbb, nem?
- Hát, de nézze már meg, az úgyis csak átver, hátha!
- Jó, tudja mit, majd egyszer ránézek.
- Jó, most ráér?
Kb ekkorra tartottunk ott, hogy gyerek is és én is indulásra készen vagyunk. Valamiért ez a kérdés már sok volt, kicsit morci lettem.
- Hölgyem, ez a kérdés most komoly? Lehet, hogy nem fogja elhinni, de nem azért öltöztettem fel a gyereket, mert az minden vágyam, hogy átmenjek vele önhöz TV-t szerelni, és közben kizárjam az erkélyre. Ráadásul 8-ra be kellett volna érni az oviba, most van 8:03.
- Jaaaa, nem úgy értettem, hanem hogy miután bevitte a gyereket az oviba, hogy visszajön.
- Nem gondolja komolyan? Hölgyem, én dolgozó ember vagyok, mennem kell a munkába.
- Jó, akkor utána, mikor tudna átjönni? Mondjuk délben jó?
- Hölgyem, lehet már nem emlékszik rá, 8 óra a normál munkaidő, +1 óra ebédszünet, + mire odaérek meg vissza, az is egy óra. Nem, nem leszek délben itthon. De ha ennyire sürgős, és fizetni is szeretne, erősen javaslom a TV-szerelő kihívását.
- Az úgyis átbasz!
- Hát, de én is!
- Jajj, maga biztos nem.
- Jó, akkor nem. Most mentem, viszlát.
- Jó, ha visszaért a munkából, mindenképpen kopogjon amjd át, én itthon leszek!
- Aha... Biztosan.
- Ok, várom, viszlát!
- Viszlát.Na most, kérdezem a rutinos kollegákat, hogy mi a frászt csináljak? Ha átmegyek, sose szabadulok meg tőle. Ha nem megyek át, zaklatni fog, és akkor elküldöm melegebb éghajlatra, viszont nagyon nem szeretnék veszekedést házon belül. Ha átmegyek, és kevés pénzt kérek, a nyakamba akad az egész rohadt 10 emeletnyi koporsótöltelék-csorda (kivéve két öreg házaspár, azok nagyon normálisak, értelmesek, nekik mindig segítek, ha tudok). Ha átmegyek, és elkérek vagy 5000ft-ot, akkor meg elpletykálja, hogy tőle is milyen sokat kértem, biztos rohadt gazdag vagyok. Valamiért ezt se szeretném. Gyilkosságot most nem tervezek, sok idő, meg minden, nem fér bele a napi rutinba.
Szóval, kérdezem a napi szintű rutinnal felszerelt kollegákat: ötlet/jótanács? -
opr
nagyúr
válasz
adax01 #28132 üzenetére
Nekem még ebben az esetben sem tűnik
kategóriás kérdésnek, sőt, egy teljesen logikus kérdés. Az, hogy nem szakmabelinek tette fel... És? Ha nem vagyok olimpikon úszó/profi úszásoktató, csak hobbiból lejárok az uszodába, akkor már nem kérdezheti meg tőlem a haver, hogy a gyorsúszásban mikor/hogy/milyen tempóval kell levegőt venni anélkül, hogy hülyének nézzem?
Én most itt komolyan nem értem a problémát. -
opr
nagyúr
válasz
adax01 #28126 üzenetére
Mi a franc köze van ennek az egyetemhez, vagy bármilyen okításhoz. Őszintén szólva ezt a repeater-es ügyet én sem értem, valahogy hiányzik némi info a story-ból nekem.
Arról nem is beszélve, hogy sok szakmabelinek is (szerelők, programozók, stb) a hálózatok témakör mélylélektana gyak feketemágia, viszket tőle a mindene. De meg is értem, ez szerintem is egy olyan témakör, hogy gyak bármikor, bárminek lehet olyan baja, ami nem tűnik logikusnak/nehezen kideríthető/javítható.Szóval, mi is a baj azzal, ha valaki megkérdezi, hogy egy router mehet-e repeater üzemmódban? Nekem teljesen logikus kérdésnek tűnik vásárlás előtt.
TESCO-Zsömle: nem a boltostól kérdezte? Illetve informatikus és informatikus között is van különbség bőven. Nekem pl van olyan kollegám, aki egy abszolút zseniális programozó, hihetetlen aggyal és tudással, de a hálózatokkal és a hardverrel enyhén szólva hadilábon áll.
-
quailstorm
félisten
válasz
adax01 #25410 üzenetére
Ha az olyan egyszerű lenne. Így is kézzelfogható fejlesztés helyett dobtam ki egy vagyont az XFX-re. Mert állítólag ez megbízható. A HKC meg csak 3,5 éves volt, nem akartam tovább kockáztatni. Meg akkor füstölt el egy Mercury anyám gépében, vitte a HDD-ket is oszt beszartam na.
De én azt hittem ha már ennyire prémium az XFX legalább a kábelre ügyelnek.
-
MR_Joe
senior tag
válasz
adax01 #25408 üzenetére
Azt szabad.. azt még gyártják
Szerk.: Vargányáék amúgy átnyargaltak a napkollektoros üzletbe
szerk2.: már ha ők azok.. sok vargáné és tsa van
-
quailstorm
félisten
válasz
adax01 #25405 üzenetére
ááá, a hkc 5580-amé 3k HUF-ot adtak. Jó az.
Viszont 2 havernak van nagyobb fogyasztó gépekben 430-as. Az merész. Természetesen mindkettőt gariztatták már
Egyébként ha 5v nehéz a táp (atx1.3) és kb egy 350-es Atx2-nek felel meg az 5580, akkor a 430-ra nem kötnék 9800gt-t.
Amit szerettem az 5580-ban, hogy hűvös, csendes volt, puha kábelekkel. Meg szép. A mostani XFX olyan sprőd hogy szétbaszta az összes meghajtót és kontaktos lett mind -
ViZion
félisten
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
adax01 #24888 üzenetére
Kizárt.
Sima szilikonzsírban nincs semmi, amitől megmurdelhetne. A legtöbb paszta alapja szilikonzsír vagy -olaj. Nem éppen hővezető anyag, de megfelelően felhordva nem sokkal ad rosszabb eredményt a "rendes" cuccoknál. Ennek oka, hogy azon a vastagságon nem nagyon jönnek ki az eredmények, így -szinte- bármi lehet ott, csak ne gáz legyen...
A fotó nem a legjobb, de innen nézve legfeljebb mennyiségi probléma lehet, bár az meg csak túlmelegedést okoz. Ha a kártyának van védelme, abba se hal bele, csak használhatatlanná válik a fagyások miatt.
-
Speed®
titán
válasz
adax01 #24888 üzenetére
wärmeleitpaste ez is, ha minden igaz..vízgázos ismerősöm használ hasonlót.
-
ViZion
félisten
válasz
adax01 #23585 üzenetére
Igen, többnyire ez a megoldás a legtöbb problémára az életben... csak kikerüljük és kész. Oh..., w8!
A problémákat elodázni lehet, kikerülni nem sokat, amit ki lehet az nem is probléma. Ősi dakota mondás: "Az idő bármilyen jelentéktelen dolgból hatalmas problémát csinál.". Szal. nem elfutni kell, hanem megoldani. Boldogabb leszel és kicsit felnőttebb. Arra gondolni sem merek, ha pár csaj visszautasít akkor...
Ez a dal erőt ad! -
-=RelakS=-
veterán
válasz
adax01 #22110 üzenetére
Hehe, mennék én is szívesen boltba, mert egyrészt rühellem a mostani állásomat, másrészt ma ránéztem proc árlistára, és meg kellett állapítanom, hogy csak az Intel-AMD között tudok különbséget tenni, annyira kiestem a gyakorlatból
Viszont:
1: lehet, hogy nagyon gyorsan meg akarnám fojtani a vevőket
2: a mennyit engedsz a feléből hozzáállás miatt lehet, hogy nem tudnának annyit fizetni, amiért bevállalnám :/Pedig régen szerettem gépet összerakni/karban tartani. Ma meg döbbenten tapasztalom, hogy a 6 éves gépem még mindig teljesen jól megállja a helyét.
-
toydog55555
csendes tag
válasz
adax01 #20558 üzenetére
Lehet még akkor sem
Elég régi konfig már:
Asrock P4V88
2,66 CelD
2x512 (pontosan már nemtudom) DDR333
vinyó tán maxtor.
Raidmax házban. Előlapja levéve "Csak takarítottam, majd visszateszem", rá egy hónapra, "jaa még mindig nincs rajta". 3 alkalommal voltam kint, mert a környékbeli szolgáltató a szar rendszere miatt cserélgeti az IP-ket, ledobál, a régi netgear router meg már nem birta tartani az iramot vele. Amikor már a routert se látta a gép, akkor inkább kivittem takaríttatni, egyből halkabb lett, meg megleett a router a kábel másik végén.
Hoztak egy gépet, rakjammáössze, VGA egy MX400 volt :[link]
Hamár VGA, "valamijér nem ad képet": A delikvens egy i865-re való bordát a szivacsnál pillanatragasztóval tett rá:[link]
A hiba okozója nyákkal együtt le is jött.
Alkatrészcsere után működött rendesen.proof88: Az villogott benne, ledes cucc, asztal alatt mindkét oldalról takarásban biztos nagyon nézték, gépben süvített a gyári 478 hűtő, de nem zavarta őket.
-
cbmfan
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmgyűjtés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- LEGO klub
- Epson nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest