Új hozzászólás Aktív témák
-
Hequila
őstag
válasz
Ed3r_X_ #31707 üzenetére
Átalakító ofkósz... ugyan úgy a SATA táp is.
Múltkor kerestek nálam olyan kábelt, aminek mindkét vége USB _dugó_.
Rossz szokásom, hogy amikor ritkán használt cuccokat keresnek nálam, akkor megkérdezem, hogy mihez szeretné a kedves ügyfél használni.
Jött is a válasz, hogy (kapaszkodjatok) a laptopját szeretné tölteni a számítógépéről. Értitek?! Úgy, hogy a számítógép USB aljzata össze van kötve a laptop USB aljzatával.
Amikor megemlítettem neki, hogy ez nem lesz kivitelezhető, a szkepticizmus azonnal felcsillant a szemében. Jött is a válasz, hogy ne mongyam má' neki, hiszen a telefont is lehet így tölteni! Nehogymá a laptopot ne lehessen!
Nem láttam értelmét további érvelésnek, közöltem vele, hogy ilyen kábelt sajnos nem tudok adni.MasterMark
"De ilyenkor ha elmondod neki, hogy az aktuális terhelést veszi csak fel, rakjon rá egy spáros watt mérőt, akkor se hiszi el, vagy mi?"Nem vagy bótos, jól gondolom?
-
törölt tag
-
wolfman
veterán
válasz
Ed3r_X_ #31084 üzenetére
Azért az varázslatos, hogy bárkire, akinek a gépét szerelem, képtelen vagyok rátukmálni egy normális tápegységet. Előfordulnak persze, de elenyésző. Rögtön olyasmi kérdések merülnek fel, hogy atól gyorsabb lesz vagy mi haszna lesz belőle egyáltalán. Mikor elmondom, hogy nem lesz gyorsabb (báááár, már erre is voltam szemtanúja, hogy csere után gyorsabbnak éreztem az adott gépet), de biztosabb alapot ad a gép áramellátásának, kevesebb meghibásodás stb, akkor legyintenek, hogy 'mindegy az, az enyém régóta jól működik' kijelentéssel el van intézve.
Eskü, legközelebb azt fogom mondani hogy 20%-al lesz gyorsabb a gép és a korájöt proci megköveteli.
-
cbmfan
senior tag
válasz
Ed3r_X_ #30927 üzenetére
erről jut eszembe, egy kis nosztalgia, bár németül.
-
ViZion
félisten
válasz
Ed3r_X_ #30724 üzenetére
+1
engem baCCogatnak, mert 19 éves autóm van. Eeegen, ez van, de nincs rajta hitel és rendben van tartva. Erre futja, ennyi elég a napi 25 km autózásra bőven. Ha nem fuSSa, akkor nem kell másik. Másnál fordítva van, megveszi a jobb autót, de lesz@rja milyen PC-je van... -
törölt tag
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Ed3r_X_ #30718 üzenetére
"miért sz*rért-h*gyért kell minden az embereknek":
- 1. nincs pénzük,
- 2. nincsenek tisztában azzal, hogy mi mibe kerül,
- 3. születetten sóherek.
- 4. az előző 3 pont permutációi.Múltkor foltoztam össze az asztalosunk P4 konfigját, másik P4 félkonfigot + mindenféle szir-szart hozott...
Kénytelen voltam a narancssárga címkés 300W-os Codegen tápomat berakni neki, mert az ő Acorp 250W-os csodája agyonverte az összes vinyóját. Ja, a maradék IDE vinyóimat is elhasználtam. -
Petyyyyy
addikt
válasz
Ed3r_X_ #29386 üzenetére
Fősulin a szobatársam 775-ös konfigja szintén ilyen állapotban volt kb minden évben legalább kétszer.
A venti is olyan szőrös volt, hogy ollóval elő kellett volna nyírni a borotváláshoz, a borda meg teljesen covered.
VGA nem volt a gépben, cserébe HDD-n és tápon melegedő cicák fogadtak. -
törölt tag
-
tatabike
őstag
válasz
Ed3r_X_ #28384 üzenetére
Nem cerka, Prescott magos Pentium, 3.4GHz, 2M L2-vel. Télire pont jó egy kisebb szobába fűteni...
Szerk.: volt munkatársam mesélte, Budán lakik, hogy a társasházukban van a lépcsőházban egy "vatera asztal", arra mindenki kiteheti, amire nincs szüksége, aki meg akarja, elviheti. Ha nem lesz gazdája egy-két héten belül, a gondnok kidobja. Teljesen jó cuccokat szokott hozni, állólámpát, lávalámpát, akkus csavarozót rossz akkuval, ceruza akkukat, amit elemnek hittek, közben csak fel kellett volna tölteni...
-
tatabike
őstag
válasz
Ed3r_X_ #28375 üzenetére
Múlt héten mi is találtunk a szemetes mellett egy brand-gépet. Fekvő ház, teteje nem volt, DDR1-es 775-ös MSI lap, és egy bazi nagy fekvő Zalman CNPS procihűtő. Sejtettem, hogy mire kellett az a dög nagy rézhűtő bele, és igazam lett, ugyanis egy 3.4-es Prescott lapított a foglalatban...
Jah és még volt benne egy 80+ Seasonic SSF mini táp, össz. 300 wattos, két 12V ágon 270-et tud tolni...A hűtő meg a táp teljesen használható cucc, és még érnek is valamit.
-
Tim82
félisten
válasz
Ed3r_X_ #28351 üzenetére
Egyik barátomnál van egy Dell Dimension 5150 (workstation kategóriás brand gép 2006 elejéről - nem fogad Core 2 Duo procikat sajnos), egy rekesz sörért vette, amikor lehalt az előző gépe, RAM, vinyó, videokártya nélkül, Pentium D 925-tel, ha jól emlékszem a processzorra.
Kapott a gép 4 GB RAM-ot (oké, ebből ~ 3,2-t tud megcímezni/használni a chipset) meg egy HD5450-et, átkerültek a régi gépből a vinyói, telepítettünk a gépre 32 bites Windows 7-et és Xubuntu 12.04-et, aztán csókolom, amire neki kell, arra több, mint elég. Mondta, hogy igazából teljesen elégedett vele, mert halk és stabil.
Azt már csak én jegyeztem meg, hogy lehetne gyorsabb is szerintem a gép, de én évek óta SSD-t használok itthoni gépekben.
-
wolfman
veterán
válasz
Ed3r_X_ #28250 üzenetére
Kell rá a Win 7. Ja, driver honnan lesz? A másik meg a rossz RAM-ok miatti kékhalál, IDE HDD ami lassú, de szeretem én ezt.
Megkaptam itt párszor, hogy miért is ülök le akár csak egy percre is 478-as gépeket megszerelni, mikor csak a baj lesz velük. Mentségemre legyen szólva, hogy ha lehet akkor CPU/alaplap/táp cserével kezdem és nem a lábos sz@rt forralom fel újra.
Neked mi a mentséged arra, hogy rendbe hozz egy ramhibás, drivermentes gépet?
-
TaaT
nagyúr
válasz
Ed3r_X_ #28250 üzenetére
"A s478-at meg adja el bagóért, vegyen inkább RAM-ot a másikba belőle, vagy mit is tudom én."
Megdobtak ismerősék egy ilyennel hogy nekik már nem kell [link] Valami* cerka, 1gb DDR, mercury ház/táp, IDE-s winyó. Aszem 7e-ért hirdettem, el is vitték pár hét alatt. Az árából vettem magamnak egy X-Fi Titaniumot.
* valaki nagyon lepucolta róla a pasztát.
[link]
-
wolfman
veterán
válasz
Ed3r_X_ #28035 üzenetére
Van hogy az alaplap fogja vissza a benne csücsülő perifériákat. Régebben, még 478-as korszakban volt egy Gigabyte alaplapom (már fene tudja milyen). Kb. 2 hónapig volt meg, aztán cseréltem Abit IC7-re, már érezhető volt a gyorsulás, pedig az sem egy fene stabil alaplap, de a gigabyte-al csak bajom volt. Szóval van hogy egy jó alap többet ér mint a magasabb Ghz vagy a memória.
Amúgy meg tényleg az kell. Kislemeznek már helye nincs még a legrégebbi gépben sem, BIOSban tiltani ami nem kell és amiket biztosan tud az ember azokat a beállításokat nem 'auto'-n hagyni, hanem manuálisan a megadott értékre.
-
válasz
Ed3r_X_ #28035 üzenetére
"mire a telepítőben rányomtam a telepítésre, és továbblépett, kellett 10 perc"
Nem akarok okoskodni, de ez nem a floppy miatt van? Bizonyos régebbi lapoknál volt ez a jelenség, ha nem volt beszerelve floppy meghajtó, viszont BIOS-ban engedélyezve volt. Ilyenkor a Windows telepítés közben meghasonlott önmagával, mikor kereste a floppy lemezt, és csak sok-sok perc múlva ment tovább. Én is többször azt hittem, hogy lefagyott az egész gép. A megoldás egyébként, hogy vagy beszerelsz egy floppy meghajtót
, vagy letiltod a floppy egységet BIOS-ban.
-
-
wolfman
veterán
válasz
Ed3r_X_ #28031 üzenetére
Az elmúlt hetekben engem neveltek "nagyfiúvá" itt a fórumban régi gépek szerelése témában.
Mostmár nem nyúlok hozzá egy ilyenhez sem, csak ha min 5000Ft-ot kapok én vagy normálisan mer rá költeni a gazdája, mert a minimális összegből (de inkább ingyen) fejlesszük maximumra megoldás már nem járja.
-
-
Hintalow
senior tag
válasz
Ed3r_X_ #27358 üzenetére
Egyszer régen egy prescott magos P4-et kellett gatyábaráznom valami elfuserált hibával (kontakt miatt betegeskedett, ha jól emlékszem) az 1000+1 szétszedéstől - összerakástól már szét voltak cincálva az ujjaim (gudold P4 gyári hűtő) és egy idő után már a hűtő nélkül indítgattam, próbára jó lesz felkiáltással.
kb 10 - 20 másodperc alatt forrósodott érinthetetlenre -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest