- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Intelligencs #46319 üzenetére
Én azt nem teljesen értem, hogy minek egyáltalán saját gépeket tartani?
- > Mert sokkal olcsóbb. Tipikusan fele-harmada árból kihozható, hacsak nem tudod pontosan mit csinálsz és építed fel optimálisan. Akkor meg ezért a tudásért, időért fogsz fizetni.Lényegesen rugalmasabban skálázható, ott aztán biztosan nem fordul elő ilyen leállás.
-> Akkor skálázható úgy van felépítve. Ez idő és pénz, anélkül még több pénz. A cloudban bőven előfordul leállás, nem is kevés alkalommal. Az egyik nagy CDN szolgáltató DNS szerverei nem régen beleálltak egy kis időre a földbe.De ott biztos nem veszne el az adatbázis...
-> Sajnos ez sem igaz. A backup, kezelése, redundancia és monitoring beállítása ott is felhasználó feladata. Persze adják a szerszámokat, de nem megy ha nem értesz hozzá. Ördögi kör nem? DevOPS címén sikerült backup és replikák nélkül fellőni DB szervert a fejlesztőknek. Amikor jött a kötelező frissítés, akkor meg pislogtak... -
Gyuri27
félisten
válasz
Intelligencs #46319 üzenetére
Ez kb a tyúk vagy a tojás esete.
A saját szervernek is megvan az előnye. A hátránya is persze.
Ugyanaz a helyzet ha a szervert valami szerverüzemeltető kezeli. A felhő alapú szolgáltatásoknak is megvan a hátránya. És ott is fordul elő adatvesztés, adatok ellopása stb-stb.
De bármelyik megoldást is választja az ember mindig kell legyen egy B-terv.
A felhős egyéb megoldásoknál is kell legyen naprakész, müködő mentés máshol is.
A biztonság és a rendelkezésre állás meg 90%-ban pénz kérdése. Erre pedig minden pénzt is el lehet költeni. -
válasz
Intelligencs #44684 üzenetére
Ki ne tedd már.... el fogják vinni előbb-utóbb, nem elfér nálad? Tedd fel egy szekrény tetejére.
-
Josi
aktív tag
válasz
Intelligencs #44682 üzenetére
Hát ha ingyen el is postázod, akkor elgondolkodom rajta .
Nem kérek plusz pénzt, a veszélyes, nem gyorsan lebomló hulladék miatt. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Intelligencs #43248 üzenetére
Az említett képhiba csak akkor jön, ha egy pillanatra elmegy a kép. Az meg lehet, hogy kiküszöbölhető a GSync kikapcsolásával, vagy a nem GSynces monitor mellőzésével. (azon szokott menni az obs studio játék alatt)
Ezt még nézni kell, hogy mikor jön elő pontosan (kb írni fogom)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Intelligencs #43246 üzenetére
Montor kikapcs-bekapcs valamit újraindítana a videókártyában is? Az megoldja, illetve az is, ha a videókártyán a monitorbeállításokat babrálom: pl visszaveszem 60Hz-re, majd nem kérem a beállítás megtartását.
-
válasz
Intelligencs #43208 üzenetére
Igen, tudom, fogalmazzunk ugy, oka van annak, hogy a marketingesek altalaban minden letezo eszkozt bevetnek, hogy mernok ne legyen a meetingeken, csak manager. Plane olyan jellegu mernok, mint En, akinek sajnos rendkivul kicsi a beepitett bullshitbuffere, amit ha megtoltenek, hajlamos ra, hogy kiszaladjon a szajan egy "Te most szorakozol velunk, vagy tenyleg ennyire hulyenek nezel?".
Volt mar ra pelda, hogy az eloado altal nem oszinten ertekelt, sot, nyugodtan mondhatjuk, hogy keretlen oszintesegu inputom miatt lett elkuldve az egyik marketinges ceg kompletten a picsaba. Amiert szivas volt, az az, hogy utana a fonok/tulaj gyakorlatilag kotelezove tette a reszvetemet a marketinges meetingeken/sales pitch-eken. A masik oldalrol nezve viszont annyira halas volt, hogy kaptam egy het extra szabit, meg nemi fizun feloli kreditet.
A kovetkezo marketinges ceg viszont nagyon fasza volt, nem nyomtak tobb bullshitet, mint hivatasbol kotelezo, illetve koko helyett piackutatast toltak, veluk gyumolcsozo volt a kapcsolat. -
wolfman
veterán
válasz
Intelligencs #41072 üzenetére
Van olyan hogy 5 perc alatt kész egy gép? Amit nekem hoznak 90%-ban minimum egy teljes délután.
-
Silεncε
őstag
válasz
Intelligencs #41072 üzenetére
Legközelebb újratelepítésnél egy teljes víruskereséssel kezdek, biztos ami biztos
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Intelligencs #39996 üzenetére
Ez a kártya a te gépedbe olyan kb. mintha egy Volkswagen Golfba szeretnél Porsche motort építeni. - A Trabantban is Ferdinand Porsche által tervezett motor van.
oriic: ez a szimulátor, atya ég!
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Ok, ez WTF?
szerk: 40k \o/
-
negyedes
addikt
válasz
WTF??? es ezek utan meg 200k gpu kell neki?
-
bullseye
addikt
válasz
Intelligencs #39958 üzenetére
1, a te hibád, ezek szerint adtál neki valaha valamit ajándékba.
2, csak nekem nem hiteles, hogy eddig egy 760-tök jó volt, de most hirtelen már csak 1080 menne (mondjuk rendes, hogy nem Ti)
3, Írd meg neki, hogy egy 1030-at tudsz szerezni, az több mint 250-nel jobb, de picit drágább... -
törölt tag
válasz
cimborával annó beszéltük, hogy lecseréltem a VGA-m, mire mondta hogy neki akkor kellene.
Odaadtam próbálja ki, hogy majd beszélünk.
Legközelebb már csak hálálkodott, mekkora jó arc vagyok, hogy adtam neki egy ilyen kártyát. Bennem meg WTF volt erősen (csak a nem gyári hűtő 10k felett volt rajta, nem ajándéknak szántam) De annyira jóban vagyunk, és annyira ártatlan volt, hogy elengedtem a témát.
Legközelebb ez akkor jött szóba, amikor visszahozta az elhalálozott kártyát, hogy tudja a hűtő nagyon drága volt, és ezért visszahozza -
cbmfan
senior tag
válasz
fiú vagy lány? elmúlt 18?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Hát nézd, fiatal szervezet, az alig használt veséknek, szaruhártyáknak nagy keletje van... Tán még egy alig használt monitort is kifut a VGA mellé.
-
cbmfan
senior tag
válasz
Intelligencs #39245 üzenetére
nem, valami sufniboltot kellett volna vinni. inkább keressen egy madarat vagy vérpistikét
-
*Ropi*
félisten
válasz
Intelligencs #38321 üzenetére
Igaz.
-
kmisi99
addikt
válasz
Intelligencs #37627 üzenetére
Mert azt kuplungnak is hívják itthon amivel optikai kábeleket patchelünk össze. De ez szerintem csak magyarosítás, valaki így félrehallotta vagy csak így akarta. Ugyanis angolul couplernek hívjuk a kábel toldót ami ugye "párosítani" de az autó kuplungja angolul nagyon máshogy van.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Intelligencs #37627 üzenetére
Nekem az toldó.. De az csatlakozó, és nem kábel.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Intelligencs #37249 üzenetére
-
wolfman
veterán
válasz
Ahogy Adamis is mondja, nem csak az infláció mértékével lett emelve a mai VGA-k ára, hanem tegyél hozzá kategóriának megfelelően + 100%-ot. Ahogy mondtam az ASUS Radeon 7950 3Gb VGA-mat vettem 2012-ben 93eFt-ért. Most majd ha kijön a hasonló kategóriába sorolható Radeon 490-es vagy nem tudom mi lesz a megnevezése, akkor higgyedel bizony 200 fölött lesz az ára. MIÉRT?
Nagyobb turpisság van itt mint belenyugodni hogy infláció meg forint romlás. Ennyivel nem lett rosszabb a forint.(#37251) lezso6: Az megvan, hogy az ATI 470, 480 soha nem is volt egy kategóriában az nVidia 1070, 1080-asokkal? 480 középkategória alja míg az 1080 a csúcs. Elhúzott, mert a Radon még majd valamikor fog kijönni a felső kategóriával. Legalábbis én így hallottam és logikus is lenne.
-
Adamis
őstag
válasz
Ha a kategória-átlagot vesszük, akkor is 20% körül kellene lennie a drágulásnak. De itt dupla annyi lett az ár, nem csak 120%-os...
-
wolfman
veterán
válasz
Intelligencs #37170 üzenetére
Nem az ismeretlen számokkal van a baj, hanem a számkijelzés nélküliekkel. Akik engem hívnak ismeretlen számmal, azok általában valami hirdetésemre jelentkeznek, mert szoktam boltolni HA-n vagy Jófogáson stb., esetleg valami ismerős aki számot cserélt és most hív először, szóval ezekkel kifejezetten nincs baj, bár van hogy telemarketinges cégek, de ez meg felhív, leteszem, majd elmentem NE VEDD FEL! néven. Legközelebb látom, hogy üzentem magamnak a múltból!
A nagy baj ami igazán kelletlen az a számkijelzés nélküli hívás. Na itt ebből 10 hívásból 8 tutira valami marketinges bullshit és csak ritkán érdemleges hívás. De ezeket el sem tudod menteni, hogy legközelebb tudd mi van, mert nincs mit elmenteni.Nekem volt régebben egy gyermekétkeztetési alapítványos hívásom. Valami okból kifolyólag rábólintottam, ám legyen alapon. 2000Ft-os összeget lehetett adni. Küldték a borítékot, befizettem, majd utána megint hívott egy hónappal később. Mondom a nőnek, hogy na nekem erre nincs pénzem, köszönöm. De mikor hívhatom legközelebb, MIKOR LESZ PÉNZE? Mondom nem tudom, sokára? Igen? Két hónap múlva. Igen, akkor, visszhall. És halljátok, pontosan ahogy letelt a két hónap, már csörgött is a telefon, de addigra már tiltva volt. Utána még vagy 10x hívott, mára feladta.
(#37173) cbmfan: nem kell beszólni, szívatni droidot a túloldalon, hisz ő is csak próbál megélni.
Éppen tényleg nem kell leugatni a fejét, de az nem mentség hogy próbál megélni. Tisztában kell legyen vele, hogy alja munkát végez, minimál bérért vagy még annyiért sem de undorító jutalékos rendszerben, tudja hogy amit csinál zavaró, zavar vele másokat, szóval ha idegesebb, emelt hangnemben válaszolnak, ne legyen meglepett. Csináljon bármi mást, csak ne a hozzá hasonló jópolgárok idegeivel játszon. Ha be is paliz 3 embert 10-ből, a maradék 7 ideges lesz mint a franc.(#37176) bullseye: közlöm, hogy üzenem a főnökeinek, hogy azonnal töröljenek a listáról
És te még el is hiszed, hogy törölnek? Ezek a cégek olyan szinten illegálisan szerzik be ezeket a híváslistákat, hogy csuhaj. Van egy vállalkozó akinek kellenek telefonszámok nevekkel esetleg egyéb infókkal. Haveri alapon egy másik cégvezetőtől kapják meg valami szolgáltatásért cserébe, mondjuk az ő partnereik, ügyfeleik adatait átadják, ami full illegális, de ki nem derül sosem. Volt már hogy neked elmondták honnan származik a számod? Hidd el, nem a telefonkönyvből vagy az internetről. Ha ellenőrzés is van már összehazudnak mindent a forrásaikról. -
ViZion
félisten
válasz
Ügynökös telefonok érdekesek. Egy -azt hiszem angol- komikus csinálta meg, h szólt a polgárnak, ne tegye le. Adja a felügyelőt. Majd folytatta: megölték brutálisan akit hívott, őt is ki kell hallgatni, etc... etc... Mire a jóember próbálta magyarázni, h ez csak random hívás, csak ügynök, akármi... Végül úgy beszaratta, h szerintem lehet, h inkább munkanélkülire ment
Asszonynak azt mon'tam, mondja azt, h hitel kell, mert a mostanit nem tudjuk fizetni, árverezik a házat. Ezután többet nem keresnek.
Cégnél elég sokan keresnek (fuvarozók, beszállító-jelöltek, stb.), nincs időm ezekkel foglalkozni, lerázom hamar. Többnyire vagy elég a szerződött partnerünk van, vagy a nem vagyok döntéshozó szöveg. A mail-os megkeresések durvábbak. A sok balfasz berak láthatóan 250 címet... bassza meg.
-
törölt tag
válasz
-
törölt tag
válasz
Intelligencs #36292 üzenetére
Én félek az AVG-től.
[link] -
TaaT
nagyúr
válasz
Intelligencs #35718 üzenetére
Akkor már erről se feledkezzünk meg.
[link]
-
Speed®
titán
válasz
Intelligencs #35136 üzenetére
A HTs Genyánál azért egy D8x0 is sokkal jobb. Meg kell nézni, mit eszik a lap, filléres vétel lenne. 1 magból nem lesz 2 SSDvel sem.
Utóbbi helyett már az ótvaros lassú vinyóról átmigrálni a fürgébb újra is érdemi fejlődés lenne.Szerk.: 620MT eszik C2Dt is..simába D960 a legnagyobb, de rezes hüteccsel.
Szerk.: Ha kell egy D820, szólj, találtam a kacatos fiók alján. E4400 is akadt.. -
snecy20
nagyúr
válasz
Intelligencs #35136 üzenetére
"Szummázva a véleményeket, azt hiszem inkább nem csinálok semmit. " - Na, a körülményeket és a matuzsálemkorú gépeket figyelembe véve, az egy intelligencs megoldás lenne!
-
wolfman
veterán
válasz
Intelligencs #35125 üzenetére
Legutolsó legfrissebb XP kiadást rápakolni, beállítani rajta mindent, de már ne vegyél bele semmit. Nem mondtad, hogy milyen platform, de gondolom 775-ös. Ha nem C2D E8400 van benne akkor azt még olcsón ki tudsz fogni, de több minden tényleg nem nagyon kell bele.
-
shteer
titán
válasz
Múzeumba velük!
-
GoZoL
senior tag
válasz
S775-ös, rakj bele erősebb CPU-t 2-3e Ft-ért találsz még, majd egy újratelepítés, akár ssd és tényleg egy darabig nyugtod lesz. Utána kuka a gép!
-
TA68
őstag
válasz
Szerintem úgy kel hagyni őket ahogy vannak, megy ameddig megy, aztán kalap kabát. Itt nem a vinyó a szűk keresztmetszet.
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
SSD-t beléjük, meg kicsit gatyába rázod-lefrissíted az operációs rendszert, és 2 évig nyugtod lesz újra.
Szerintem. -
quailstorm
félisten
válasz
inkább a proci a kevés már, szaggató videón nem segít az SSD, csak általános élményen
-
LamerGyuri
senior tag
válasz
Intelligencs #33985 üzenetére
Ilyesmit én is játszottam lányom egyik pasijával
Első találkozás véletlenül az utcán, lányom:
- édesapám
- ő pedig a barátom
Kezet fogtunk, majd én nem engedve az övét, mosolyogva csak annyit szűrtem a fogaim között: Ha egy ujjal is hozzáérsz úgy a lányomhoz, eltöröm a kezedet
Mekkora volt már. Még azt a halálravált pofát!
Csak pár másodperc múlva kezdett magához térni, mikor lányom mellkason bokszolt, hogy "jaj fater, ne szívasd már" -
ViZion
félisten
válasz
Intelligencs #33725 üzenetére
+1
ha nem lennék ilyenlustaelfoglalt, ezeket magam is leírtam volna!Samu monitorom első sorban azért cseréltem, mert idle villogtatta a standby ledet, villanáskor hallottam a táp zizzenését. Engem megőrített, más meg nem értette miről beszélek... Kollégám az új tulaja, elmondtam neki, h ilyen, de még nem panaszkodott.
-
wolfman
veterán
válasz
Intelligencs #33673 üzenetére
Egy csaj ismimnek tavaly egy Lenovo G520-at vettem. Annyi a különbség, hogy abban Corei3 van, meg optikai meghajtó is, de nem volt oprendszer. Kipattintottam a HDD-t, bele egy SSD-t, friss W7 és ment is kifejezetten szépen. Amíg bütyköltem és használtam megszerettem, nekem tetszett.
-
Syl
nagyúr
válasz
Intelligencs #33529 üzenetére
A user mappán belül szinte mindent át lehet pakolni másik helyre. Dokumentumok, Letöltések, Zene, Film, Asztal, még a OneDrive mappát is.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Intelligencs #33529 üzenetére
Na, ez egy intelligencs megoldás!
-
ViZion
félisten
válasz
Intelligencs #32952 üzenetére
uhhhh
-
wolfman
veterán
válasz
Intelligencs #32670 üzenetére
Ezek szerint te baszod el a vásárló közönséget, mert megcsinálod nekik ingyen a gépet, hogy nem is tudják közben mi összegeket pakoltál bele nekik a gépükbe, aztán mennek a harmadik rokonhoz hogy de XY annó fillérekből megoldotta. Na ezt nem szabad.
Mindig azt mondom, azért hiszik sokan hogy egy számítógép olcsó és nem ördöngösség megcsinálni, mert mindenkinek van és bitang jó rajta játszani meg ökörködni. Közben meg fingjuk nincs alapjaiban hogy is működik. Hát a szomszéd hülyegyekernek is van, biztos nem bonyolult műszer egy PC.
(#32683) br.rak: Vagy beülni 2 naponta egy Zepter előadásra ahol fantasztikus ajándékok várnak a végén. De nem...
-
válasz
Intelligencs #32670 üzenetére
Engem meg azonnal elkap az ideggörcs ha a család apai részéről érkezik informatikai kérdés. Annyira semmibe veszik az egészet, hogy az félelmetes. Tényleg csak annyit látnak, hogy pár másik doboz, pár cuccot kiveszek meg beteszek és facerollozok a billentyűzeten. A hardver itt terem a kiskertbe és ráadásul időmilliomos is vagyok. Egyszer mondtam neki, hogy most nem érek rá neki triviális kérdésekre válaszolgatni(Sata kábel bedugása), mert megyek dolgozni. Ezt célzásnak vette, miszerint én akkor most pénzt akarok elkérni azért, hogy segítek neki? Hádehádehádeunokatestvérekvagyunk!!!
Na azóta ezt így családon belül nem szoktam erőltetni.
Érdekes módon nagynénémnek mikor a laptopját raktam rendbe, eszembe nem jutott bármit is elkérni, az isteni finom ebéd után. De addig nem engedett el, még el nem fogadtam tőle a pénzt a munkáért cserébe.
-
TA68
őstag
válasz
Intelligencs #32168 üzenetére
Teljesen jogos, amit írsz. Nekik csak a modemig terjed a hatáskörük, a te routeredhez már nem nyúlhatnak!
Egy lakásban akár a biztonsági rendszer is működésképtelenné válhat egy ilyen akciótól. -
törölt tag
válasz
Intelligencs #32168 üzenetére
"Azzal, hogy kiiktatta a routeremet, belenyúlt a hálózatomba."
Határeset! Az ő hálózatukra volt ráakasztva a te routered...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Intelligencs #32163 üzenetére
szerintem nem nyúlhatnak bele az otthoni konfigba. ha jól tudom (és ez is a logikus a cég szempontjából) addig és csak addig terjed a munka, hogy a kijelölt célgépre eljut a net a legegyszerűbb útvonalon (kábel-modem-gép) és a többi a felhasználó területe.
képzeld el milyen reklamáció- és kártérítési igény áradatot szülne, ha odaállna konfigolgatni a routert meg az okostévét meg a nast.
neked triviál, mert ismered az eszközöket, megvannak a rátok optimalizált konfig beállítások fejben, de neki az egy n+1-edik ismeretlen új eszköz amit számára ismeretlen igények alapján lövögessen be egyesével, meg nyilván supportáljon is ha mégsem jó.
na erre nem terjed ki a szolgáltató által biztosított ingyenes bekötés, ez már fizetős meló, szakemberrel. vagy megcsinálod magad.
szerintem.
-
ViZion
félisten
válasz
Intelligencs #32137 üzenetére
Ehh, kiválasztottak vagytok!
A szomszédoméknál a tréééé ügyintéző reseteltette a routert... naná, h utána nem volt net. Mint kiderült -meglepő módon- aegyébként is a tré miatt nem volt net. -
TA68
őstag
válasz
Elment a netünk.
"kapcsold ki a modemet és a routert, majd kapcsold vissza" hátha segít.
Azt nem hinném, mert nem fizettem be a csekket. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Kree!
-
MurdR
veterán
válasz
Intelligencs #31487 üzenetére
Igen, én asszonyom is kibírta röhögés nélkül
-
TA68
őstag
válasz
Intelligencs #31487 üzenetére
Vajon hogyan lehetne ilyen frankón megkínozni egy számítógépet?
-
quailstorm
félisten
válasz
Intelligencs #28038 üzenetére
na igen, meglepő hogy még mennyire gyakran megtekeri a hajlékonylemezt a windows, főleg mikor általánosan scanneli az összes kötetet
ott kivárni 20x a nem válaszol timeoutot hibás beállítás miatt az sok -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Intelligencs #28038 üzenetére
Nem tudom, de igen idegesítő volt, hogy mire bejön, az is 10 perc, a formázós rész után (vagy előtt, nem emlékszem már) is 10 perc, akár USB, akár DVD.
Legközelebb kipróbálom.
Nekem már nincs floppy ugye, lehet hogy ezért is gyorsabb? 775-nél még van, azokkal szívok így.
-
axioma
veterán
válasz
Intelligencs #27457 üzenetére
Laptop elonyei me'g, szigoruan szvsz: 1. beepitett szunetmentes 2. kevesebb kabel, csak idonkent a tap, minden mas egybeepitve
Aki az alsobb kategoriat veszi, marmint bemegy hiperbe es az a valasztek eleg, me'g csak nem is igazan feltetlen dragabb, ha nincs monitorja se. -
ViZion
félisten
válasz
Intelligencs #27102 üzenetére
memtest lefutott, sztem ebben is majd a HDD hal meg, úgy, hogy smart nem is jelzi előre. Visszakapta ügyfél, majd mondja... Volt egy másik is tegnap, decemberben gariban volt a laposban HDD csere, erre eddig bírta... minden noti vinyó fos? Ez egy WD valami volt...
-
Zsivaagoo
őstag
válasz
Intelligencs #26951 üzenetére
Én örményzsidó vagyok, ez is rasszizmus? És igen, dolgoztam költségvetési szférában 7 évig közalkalmazottként.
Nem pajeszos kipás zsidót kellett volna írni, hanem "pénzügyi rabbi"-t.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Aztán ne intézkedj itten "Intelligáncs" módon, mert rád uszítom a Micimackós képernyővédőt, ami közismerten a legelvakultabb iszlám fanatikus az IT világban. Túszul ejti a billentyűdet és az egeredet, aztán nem marad más neked, mint "Térdre, imához! Álláhu ákhbár!"
-----------
Bocs, switch to OFF mode. -
Ygg
senior tag
válasz
Intelligencs #26953 üzenetére
Na, hogy belekössek.
Szóval akkor a skót alábbvaló?
Őt nem sérti?
Nem egyenlő a mérce?
Ez megkülönböztetés!
Rásszistááá!!!!!
Úgyis mi képzel, hogy el akar szakadni az UK-tól.Hogy kicsit kitekintsek, amúgy a skótok a legenda szerint nem zsugoriak, hanem csak a mostoha természeti körülmények között igyekeztek mindent megbecsülni, s az ellenséges angolok terjesztettek el róluk minden rosszat lejáratásból.
Mint ahogy nyilvánvalóan hülyeségek az összes többi más népekre ráhúzott sztereotípiák.
Valami alapjuk mindig van, anélkül nem lennének hihetőek, de sokszor csak a propaganda által elferdített valóság, mint a fenti példa mutatja.Illetve még egy dolog jut eszembe, ha már csapongok.
Főiskolán egyik haveromnak volt egy néger szobatársa.
Ezt a srácot megkérdezték, hogy mit gondol akkor, ha leniggerezik.
Azt válaszolta: Az attól függ, hogyan mondják.Szerintem nagyon igaza volt...
-
azbest
félisten
válasz
A mai világban már a bajuszokat használják jelzőként
-
Mercutio_
félisten
válasz
A skót az amolyan szólás-mondás és nem is nagyon van érintett népcsoport hazánkban akit sértene, míg a zs.-zés más kategória.
-
Ygg
senior tag
válasz
Intelligencs #26951 üzenetére
S ha skótot írt volna?
-
azbest
félisten
válasz
Intelligencs #26937 üzenetére
Nem igazán értem miért írod ezt neki. Így működik az állami szféra, aki benne dolgozik az naponta tapasztalja.
-
wolfman
veterán
válasz
Intelligencs #26937 üzenetére
Nem kell, de nyugodtan lehet törölni (na nem a profilom, hanem a kommentet).
-
SityiSXT
őstag
válasz
Intelligencs #26791 üzenetére
Rossz körökben mozogsz akkor...
Itt szinte mindenki így csinálja. Aztán vannak nagy csodálkozások, hogy nem tud belépni, nem csatlakozik a wifihez, és hasonlók. Aztán még nagyobb bociszemekkel néznek rám, amikor kikapcsolom a Caps Lockot, és úgy meg valahogy hirtelen minden megjavul. Egy ideig próbáltam mondani, hogy a Shift lényegesen kiszámíthatóbb ilyen szempontból, de hát falra hányt borsó...
-
Akybron
aktív tag
válasz
Intelligencs #26791 üzenetére
Állítólag valami chat-en történt:
- SZIASZTOK SKACOK
- Nyomd meg a Caps Lockot!
- KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL NYOMVA TARTANOM A SHIFT-ET, HOGY NAGY BETŰKKEL ÍRJAK!(Bocs...)
-
gozso
őstag
válasz
Intelligencs #26672 üzenetére
a részenkénti kiárusításban mindig az a baj hogy a kurrens dolgokat viszik el...
itt pl a lap hamar elkelne, a ram is. a procira nehezen találna vevőtszerintem
-
Josi
aktív tag
válasz
Intelligencs #26621 üzenetére
Ilyen mélységbe nem akartam belemenni, én csak a költség oldalra reagáltam.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Lehet használni, csak földeltet nem - mármint azt is lehet, csak kell berakni a "másik" oldalra egy leválasztót.
gozso
U/S/FTP kábelt csak 100m-ig lehet használni, utánna kell valami aktív erősítő (switch/repeater), ami persze, hogy pont olyan helyen lesz, ahol áramellátás nem lehetséges - itt jön a képbe a PoE, de már akkor a PoE képes repeater bőven túl van a költségvetésen.
Optimális megoldás lenne az 5Ghz-es irányított antennás mikrohullámú jelátvitel, de az közel se jön ki ebből a keretből.
wolfman
Házba hogy megy be? Koaxon vagy UTP-n? Koaxal könnyebben meg lehet oldani, de akkor a túloldalra is kell egy modem...
-
Ygg
senior tag
válasz
Igen, ott a pont.
Két épület között illik figyelembe venni a földpotenciál különbséget. -
LÁZ
addikt
válasz
Intelligencs #25634 üzenetére
az a sziszkó kombó cucc valóban egy hulladék, átmenetileg párom szüleinél lakunk, ahova szintén az került beszerelésre, kb a nappaliban van net, 1 elválasztó fallal arrébb már küzd a jelszórással, ha meg sticken szeretnék netezni, folyamatosan ledobálta....amit lehetett normalizáltam rajta, de igy is kellett egy erősebb stick, mert a saját wifi rúterem tápja meghalt
-
ViZion
félisten
válasz
Sztem még túl is teljesített, régi cuccaid sem vitte el. Örülj neki, h nem kezdte konfigolni a dolgaid.
-
Hintalow
senior tag
válasz
Intelligencs #25638 üzenetére
Kicsit túl sokat remélsz
Az ilyen szerelők sima betanított munkások, kb tudják az éppen aktuális eszközt 1 módon beállítani, és csoki. Amikor nálunk a digit szerelték, a szakiból simán kinéztem, hogy kb a google keresőbe írja be, hogy www.akármi.hu, ha a leveleit akarja megnézni. (Ha egyáltalán használ szgépet magánemberként, és nem csak egy szükséges rossz neki a munkavégzésben.)
Mindenféle rosszindulat nélkül, még az is benne van, hogy azt sem tudta a 40 rugós routeredről, hogy mifene az, nemhogy adaptív módon, a helyzetnek megfelelően intézkedjen. -
azbest
félisten
válasz
Vannak olyan szutyok szolgáltatói eszközök, amit be sem lehet állítani bridge módra. A szerelőnek a szolgáltató eszközének beüzemelése a feladata, azt viszont meg kell csinálnia. Ha csak otthagyta volna a cuccot, hogy valaki majd összerakja úgy ahogy akarja, akkor meg az lenne a baj. Egyébként értem a problémát, csak ezzel nem nagyon lehet mit kezdni, mint utólag úgy beállítani, ahogy a helyi hálót felépítetted.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Nekünk amikor be lett kötve az IP TV (ki lehet találni melyik szolgáltató) akkor azt mondta a "szerelő" hogy a linksys usb-s "stick"-et (szülők gépe) nem lehet összehozni a cisco router-el, előtte azért persze fél órát próbálkozott, fel is hívta a rendszergazda kollégáját a cégnél.
Aztán eljött haver aki egy kicsit vágja a témát, 15 perc és működött, há mondom fasza.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Nem értenek hozzá. Örülj neki hogy a drága routert nem vitte el.
-
törölt tag
válasz
Intelligencs #24304 üzenetére
Igen, és miért van ez?
Azok miatt a kollégák miatt, akik - és ez most sértő lesz - itt is fellelhetőek, akik kell a pénz címén hajlandóak 500 forintos órabérben dolgozni. Megértem, hogy van, aki rászorul, de nagyon sok olyan eset van, mikor volna lehetőség nemet mondani.
Mottó: Ami ingyen van, annak nincs értéke.
Ha az ilyen élősködőket mindenki elhajtaná, vagy közölné vele, hogy akkor a webshopra az előleg mondjuk 30 ezer lesz, a gép reinstall mentés nélkül 8+fa, ha mentés is kell, az óradíjban 5+fa, és az illető nem kapna jobb ajánlatot, akkor rájönne arra, hogy ez egy szakma, amit illene becsülni, továbbá jobban is vigyázna a gépére. Mért figyelne oda, amikor majd haver megoldja haccázé'?
Érdemes elolvasni Jakab Andor írását. Írt egy ilyet, hogy "mért nem vállalkozom" vagy valami ilyesmi. Abban pont ez az egyik pont, hogy nem tud korrektül versenyképes lenni, mert mindig jön valami buherátor, aki feketén megcsinálja a felének a harmadáért. Miért kell ezt tűrni, csinálni?
Elnézést a bő lére eresztett hsz-ért, de ez a dolog nagyon a bögyömben van. Többször megtörtént eset, hogy ügyfél kihív egy borzalmas állapotban lévő géphez, a vinyó utolsó bitje is betelt, szanaszét van a gép, de csak most szól, mikor már a Windows sem indul el. A gépen könyvelés, számlázás, e-mailek, címlista, meg egy család és egy cég egész élete. Mentés persze sehol. Összességében óvatos becsléssel két munkanap, mire minden lementésre és visszatöltésre kerül, az összes program, driver, modul, adat, a helyén lesz. 16 munkaóra. Adok rá egy 28+áfa ajánlatot szervizbe szállítással, visszaszállítással és helyszíni üzembe helyezéssel együtt, és elzavar. A kiszállási díjamat sem fizeti ki, elvégre hogy le akarom húzni. Eltelik két hét, és felkeres az ügyfél, hogy már hárman nézték meg a gépet, egy helyi csávó, egy pesti szerviz, meg a T-Com szuperszerviz, ebből ketten nem vállalták a feladatot, a pesti szerviz pedig egy 80 ezres ajánlattal kínálta meg őket, és akkor most elfogadnák a 28+áfás ajánlatot. Ja barátom, csak eltelt 2 hét, fene tudja, ki mikor nyúlkált bele, hányszor indítottak egy adatmentésre váró HDD-t, és a többi. Először is a múltkori kiszállást kifizetik, utána behozzák a gépet, és megmondom. Addigra már a bios sem látta a lemezt, kattogott, minden baja volt. A Kürt Zrt-hez irányítottam őket, ott végül 240 ezret ott hagytak, és utána jöttek vissza, hogy akkor install. Mindennel együtt nettó 300-ból állt meg a történet, mert az uralkodó szemlélet az, hogy ezek csipcsup-ügyek, majd a szomszéd kissrác megoldja.
Amíg ez nem változik, amíg itthon az informatika lakossági szinten a bepálinkázott kendácsolás szintjén van, addig a blogon leírt párbeszédek mindennaposak lesznek. Pedig hányok tőlük, és ahogy elnézem, nem vagyok egyedül.
-
gozso
őstag
válasz
Intelligencs #24304 üzenetére
nekem új az oldal... a leírtak nem
-
Mardel92
tag
válasz
Intelligencs #23560 üzenetére
Ez de ismerős
Pont a múlthéten jött be a kedves ember, 3 éve vett egy használt gépet és lengette a számlát, majd mondogatta mellé, hogy nem áll fel a vindóz.... Persze fel volt háborodva, hogy fizetnie is kell. "Há itvettem tűletek, még a papíja is mögvan".
Másik, nem is olyan rég bejött egy ember, hogy nem megy a levelezés, valaki menjen már ki. Kimentem, bekapcs, hát nem a levelezés nem megy, egy Saját gépet sem nem lehetett megnyitni, annyira romokba volt az oprendszer, de az okosnak ez tűnt csak fel, hogy az outlook nem nyílik... Persze rendszertelepet, ott, azonnal 1 óra alatt, mert várja a spameket...
-
Hequila
őstag
válasz
Intelligencs #23466 üzenetére
Hát egy álmos márciusi napon lehet kiveséztem volna vele a témát, de így a karácsonyi állatkert közepén jobbnak láttam egy megértő bólintással rövidre zárni a dolgot.
-
bullseye
addikt
válasz
Lassan tudományosan kutathatóvá válik a placebo hatás második lépcsője, a hülyeség hatás...
-
shteer
titán
válasz
Tobb power jut a procinak. Egyertelmu.
-
shteer
titán
válasz
Intelligencs #23459 üzenetére
t-nél gyakorlatilag megvetetik a felhasználóval
-
szumo
senior tag
válasz
Intelligencs #23450 üzenetére
Én ezt tudom, mert muterom mindig zaklat, hogy olyan nehézkesen megy a farmerama.
Tegnap 98% ban győztem az egyik inviteles csodálat felett. Azért csak 98% mert többedszeri megkeresésre végre ez a csodálatos cég kinyögte, hogy a modem a felhasználó tulajdona, és az ő dolga a hibás modem cseréje önerőből! Még kell egy modem, most a tesztmodem van ott az ünnepekre, mert jófej vagyok.
-
bullseye
addikt
válasz
E8500-t pl. a Cursed Trasure 2 70-80%-on terheli. Ez sem mai proci már, de azért ezt kicsit durvának érzem.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Simán elhiszem...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Intelligencs #23168 üzenetére
Etyeki MGTSZ, kibernetikai kombinát, FarmVille alegység.
-
válasz
Intelligencs #23156 üzenetére
Hát én ilyenre vágtam most W7-et, csak 2,8-as cpu-val, 1GB ram-mal. Hát nem egy kapkodó idegbeteg, de legalább ugyan olyan lassú lesz 1 év múlva is. XP 1 hét után
-
ViZion
félisten
válasz
Intelligencs #23156 üzenetére
Ha működne is, nem lenne gyorsabb. Cserébe szívatod magad a driverekkel is. Kis takarítás, portalanítás, regcleaner, junkware remove,, kész. Még a reinstall-t is kihagynám, hátha... Persze tartsd ott 3 napig, h lássák mennyit melóztál vele. Kapjon új témát is az XP, meg az asztalt rakd rendbe, akkor az új.
-
cbmfan
senior tag
válasz
Intelligencs #23088 üzenetére
RMA garanciáztatás gyorsabb, egyszerűbb. kisker-nagyker-gyártó bohóckodását megkerültem azzal, hogy elpostáztam én. szó nélkül csere, jött az új, nem javított két héttel később címemre.
-
azbest
félisten
válasz
Intelligencs #23076 üzenetére
-
cbmfan
senior tag
válasz
Intelligencs #23078 üzenetére
nyugodtan megtarthattad volna. Flextronicsnál javítják, 18 mélyformázás és 2 nap folyamatos teszt után adják ki. ergo talán jobb is mint az új.
-
Jazzos
őstag
válasz
Intelligencs #23076 üzenetére
WD30EFRX elvileg Red vinyó, kép alapján mégis Blacknek tűnik. Érdekes. Kibontottad megnézni, mit tud? Vagy vitted vissza bontatlanul?
-
axioma
veterán
válasz
Intelligencs #22522 üzenetére
Oh, telefonosnal nekem sokkal jobban bevalt az, hogy megkerdezem, hogy ki keres, milyen ugyben, amint kiderul hogy valami spam, tolom a kerdest, hogy honnan van meg a telefonszamom, es mi az adatkezelesi azonositojuk, ha me'g nem rakta le es szemtelenkedik hogy a gepbol, akkor kerem a ceg nevet, a _beszelo_ nevet erthetoen, akar betuzve, a fonok nevet, a ceg adoszamat, hogy kell nekem az adatvedelmi biztosnal feljelenteshez...
Mondjuk akinek a telefonszama ugymond ceges, hogy azt adja meg mint vallalkozo hogy elerjek, ott ugye ezt nehez eljatszani. Egyik csajnak me'g azt is mondtam, mikor orvosi szirszart akart promociozni, hogy azt a legujabb kutatast hallotta-e, hogy a direktmarketingesek rovidebb ideig elnek?
Valami haszna van, mert a vonalas telefont tamadtak regen (ott mindig a telefonkonyvre hivatkoztak, en meg visszakerdeztem, hogy tudja-e, hogy mit jelent a paragrafusjel a szam mellett - a marketinghivas-tiltast egyebkent), az is kezdett ritkulni de aztan leadtuk, mikor mar nem voltunk a ceges net miatt kotve hozza, de mobilon is eleg ritkan talalnak most mar meg, valoszinuleg azert huzogatnak ki a listajukrol. Egyebkent termeszetesen volt is, hogy megirtam a feljelentest, amikor valami extra felhaborito modon viselkedtek. Ferjem is amig meg volt ilyen hivasa, mindig adta oda nekem, en jobban tudtam kezelni oket -
maláj
addikt
válasz
Intelligencs #22522 üzenetére
- csengetésre van ignore /adott időpont után off/
- ha mindenre igent mondassz az nem jó mert a hangodat ráhúzzák 1 telefonon kötött szerződésre aztán nézel mint terri blekk a nőgyógyásznál ...
- telefonon ha keresnének /még nem volt rá példa/ akkor telefon letesz a hangfalak mellé és csinálom tovább a dolgomat (egyszer úgyis lerakja közben + legalább hallgat 1 kis zenét
)
-
SityiSXT
őstag
válasz
Intelligencs #22388 üzenetére
Szerkesztettem is egy emailt gyorsan a kovetkezo szoveggel:
"Hello,Tessek, itt vannak:
es a linkeden szereplo kepet ketszer beszurtam
Udvozlettel,
Service Desk"
es elkuldtem a csoportvezetomnek, aki ugyan nagyot rohogott rajta, de sajna azt mondta, hogy ezt igy nem kuldhetem el valaszkent
-
cbmfan
senior tag
válasz
Intelligencs #22185 üzenetére
akart húzni rajta egy keveset (gombokért szerezte valahonnan), de nem jött be neki.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Intelligencs #22189 üzenetére
Fekete lyuk
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Elcseréli török talpnélküli zoknikra.
-
Kicsirics77
veterán
válasz
ilyen disney-s meg mondja hogy szeretlek ha ezt itt meghúzod
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Intelligencs #21710 üzenetére
Én ezt egyszerűen megoldottam:
Amióta nem kérek pénzt a munkámért, azóta senki sem keres hogy gond van a gépévelMég egy mezei újratelepítést sem kellett elvállalnom.
Lehet hogy úgy vannak vele, mint a Linuxszal: ami ingyenes az csak rossz lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AliExpress tapasztalatok
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- EA Sports WRC '23
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kés topik
- További aktív témák...
- MSI MAG 341CQP QD-OLED 34" UWQHD ívelt Gaming monitor + több mint 3 év garancia
- Sony PlayStation 5 Media Remote eladó
- Eladó Xiaomi Mi 10 5G 8GB / 128GB Twilight Gray Szinte karcmentes!
- iPad Pro 12.9" 4.Gen 2020 1TB Space Gray Wifi cellular, Garanciával, üzletből
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Xiaomi Redmi 10A 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest