- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hequila #36939 üzenetére
Na várj, mivel eléggé benne vagyok a szakmában, embereket vezetek, interjúztatok is a multinál ahol dolgozom, eléggé jó rálátásom van arra, hogy mik az elvárások.
Konkrétan 1 élő nyelv tudása kell, az az angol (magyar nem feltétel), és 1 programozási nyelv ismerete kell, ez általában a Java vagy a C#. És kezdőket is felveszünk (természetesen juniorként, kezdő fizetéssel, de az is messze a magyar átlag felett van). Csak idén felvettünk 2-300 embert (lehet, hogy alábecsültem), jövőre még többet tervezünk.
És nem véletlenül említettem meg, hogy a magyar nyelv nem feltétel. Sajnos egyre több külföldit kell idecsalogatnunk, mert tényleg olyan kevés informatikus van itt Magyarországon. Rendszeresen interjúztatok külföldit a világ minden tájáról, annyira kellenek az emberek. Sajnos a magyarok közül sokan elbuknak az angol nyelvtudáson, pedig azt sokkal egyszerűbb és könnyebb megtanulni, mint programozni.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Hequila #36921 üzenetére
Maga az élet ugyanannyi, mint vidéken. Én Szegedről költöztem fel szűk 3 éve. A Tesco, Spar, CBA árai ugyanazok, a rezsi (fűtés, víz, gáz, villany) kb ugyanannyi, esetemben olcsóbb, a net nem drágább (a nagy szolgáltatók széles választéka miatt jellemzően olcsóbb), a mobil ugyanaz.
Ami viszont nehézség, az a lakhatás kérdése. Az albérletárak elszálltak, egyedül egy keresetből bérelni aligha lehet. Vagy lehet, de akkor a munkával töltött idővel összemérhetővé válik a munkábajárással töltött idő.Viszont több a lehetőség is, például azonos munkáért jobban fizető helyet keresni, vagy picit több munkáért érezhetően több lóvét kapni. Ezzel együtt az is igaz, hogy elsőre nehéz megtalálni azt a jövedelmet, amivel elégedett az ember.
Nekem szerencsém van, mert
- Páromé a lakás
- olyan fizum van, hogy szükség esetén albérletet is fent tudnék tartani
- nincs szükségem albit fenntartani, így tudok tartalékot képezni. -
TA68
őstag
válasz
Hequila #35767 üzenetére
"Hát én speciel soha nem voltam híve az ilyen odaszorítós kontaktoknak. Idővel nyúlik a zsugorcső is, mozdul egy kicsit az elemen az érintkező, és máris nem lesz üzembiztos."
És előbb-utóbb hibát is szokott okozni. Ez már tényleg kókányolás.
Többen említették itt az elemtartót. Majdnem annyiba kerül, mint egy forrfüles gombelem, és nem biztos hogy elfér. A könnyű elemcsere sem indokolja, mert arra már valószínűleg nem is kerül többet sor, de ha mégis, akkor az legyen annak a gondja, aki cseréli.
Forrasztani is csak végszükségben. (szerintem)
250 forint alatt van egy forrfüles gombelem, nincs miről beszélni. -
válasz
Hequila #34801 üzenetére
Ugyan más területen, de én is foglalkoztam így személyesen emberekkel. 2 évig bírtam.
Legtöbb ember akihez szerencsém volt, olyan akivel "normális" esetben soha nem venném fel a kapcsolatot. De "jó" látni, nem csak felénk vannak ilyenek.ui: ha megengeded, elküldöm ezt a linket a volt kollégáimnak, ez erőt ad nekik, látják, nem csak ők kínlódnak.
-
válasz
Hequila #34801 üzenetére
A vége az b@zd meg jó lett, ekkora iq betyár, ja és még valami, nekem az nem tetszik
Nem csodálom, ha ezen 2 úriember után döntöttél a kapitulálásról, és az a szomorú, hogy rokonom is mesélte, hogy a irodában lévő Mici titkárnéni se okosabb és neki kell ajánlotak adni, szomorú, ami a mai világban folyik, ennyi hülyét szabadlábon.Ja és még valami ...
-
-
válasz
Hequila #34801 üzenetére
Huh, hát bevallom, 5 részletben sikerült végighallgatni. Hát, nem csodálom, hogy hagyod a francba, ennél az unalmas irodai robotmeló is jobb, még egy igazi kretén főnökkel a nyakadban is.
Szóval, grat a türelmedhez, meg a döntéshez is, csodálom, hogy még nem vagy egy teljes idegroncs. Viszont ha bezár a bolt, nagyon nem fogom irigyelni azt, akinek újrakiosztják a telefonszámot.
-
quailstorm
félisten
válasz
Hequila #34801 üzenetére
Xperia L-t adtam el magánszemélynek, aki ilyen volt. Szerencsétlen fehér készülék már fekete volt mire elvitte, kénytelen voltam elfogadni a -1 ezres alkut, mert a rongálása nagyobb értékvesztés volt...
Respect a türelemért. Hihetetlen vagy. Most járok 11 percnél, élőben már kezdődne az agyfasz.
-
wolfman
veterán
válasz
Hequila #34805 üzenetére
Igen, én is így vagyok vele, hogy nagyon kerülöm az olyan álláshirdetéseket, ahol eladónak kell lenni vagy kiszolgálni másokat, mert azzal tuti csak a szopás van. Márpedig kis hazánkban a meghirdetett állások 80%-a ilyen.
Az egyik jóbarátom most akar hazajönni (vagyis csak a közelbe) a fővárosból, mert elmondása szerint a vidékiek rettenetesen felhígították a fizetéseket, a külföldiek meg az albérlet árakat aztán a kettő nagyon nem passzol. Előbbivel kapcsolatban az a baja, hogy az egyszeri vidéki felmegy, kínálnak neki egy munkát az ott kérhető összeg feléért, azok meg elvállalják, mert így is kétszerese amit egy kisvárosban kaphat, de nem látja be ésszel, hogy megélni már nem fog tudni ott. A munkáltatók meg az évek alatt hozzászoktak és meg se próbálnak nagyobb összeggel meghirdetni pozíciókat, mert remélik egy vidékrő' gyütt' fog jönni betölteni, az beéri kevesebbel.
-
-
ViZion
félisten
válasz
Hequila #34663 üzenetére
Nah, azt én is szeretem, mikor megvesznek mindent vhol, majd kihívnak, h nem jó a wifi, nyomtató, akármi... a legjobb, h felénk van pár khm... jóember, aki pl. feltelepííti a gépet vagy a laptopot és le is jelszavazza a biost. Mikor kérdezem mi a jelszó, akkor meglepődnek: nem, nem a fészbúk, nem a a géjmél, nem a windóz, hanem a bios jelszó kell csókolom.
Ők a profik...
-
*Ropi*
félisten
-
Pickit3
aktív tag
válasz
Hequila #34444 üzenetére
Emlékszem amikor tintás nyomtatóm volt. Nekem is sűrűn beszáradt, próbáltam ellene valamit tenni, de sosem sikerült kivéve egyszer. Aznap reggel a beszáradt patront beletettem egy speciális folyadékba, de úgy hogy szóró részét érte csak, majd este nagy pálinka szaggal végre sikerült nyomtatnom. Másnap reggel az összes tinta a nyomtató(hp) alatt volt, azzal a lendülettel dobtam ki az udvarra. Elegem lett a beszáradt patronból, az újratöltögetésből, hogy nem is rakták tele és utána még újjal se működött, ráadásképpen a folytonos szervizeléssel, mert pusztult, mint az sz*r. Hirtelen felindulásból megvettem a legolcsóbb lézeres canont amibe már 2éve nem kellett belenyúlni. kopp-kopp!! 1500lapot megevett, füstöl, de megnyugtattak, hogy porol mert még tele van a toner.
-
Cucuska2
addikt
válasz
Hequila #33686 üzenetére
Én egy papír-írószer boltban akartam venni 100 lapot, mert vagy 10 embernek kellett vinnem ZH-ra papírt, mondom neki, hogy kérek százat, azt mondta, hogy x-be kerül, de akkor már jobb lenne egy ötszázast venni 2x-ért. Mondtam neki, hogy oké, otthonra úgyis kell. Erre utána még két óráig nem tudtam hazamenni, és tépte a vállamat az a 400 lap.
-
wolfman
veterán
válasz
Hequila #33592 üzenetére
Egyik jóbarátommal meg az esett meg, hogy éppen otthon WoW-ozott, az anyja bejött a szobába femosni körülötte (nem, nem sz@rta össze magát mint Cartman, csak szimpla porszívó + felmosás kombó volt), aztán amikor a gépházat mosta körül, valamilyen úton módon sikerült rövidre zárja a rendszert a partvis + számítógépház + fűtés vízvezeték együttesével, aminek az lett az eredménye, hogy leégett a tápegység (azt hiszem Codegen 400W), a Logitech MX518 egere, klaviatúra és a monitor.
Mivel temperamentumos volt mindkét fél, egymást áldották a történtekért, hogy hogyan lehet valaki ennyire szerencsétlen, hogy rövidre zár egy gépet, a másik meg hogy miért kell több órát ott gubbasztani a gép előtt és miért nem tud ő maga kitakarítani. -
Hequila
őstag
válasz
Hequila #33540 üzenetére
Emberünk tegnap újabb billentyűzetet vitt.
Viszont nálam elfogyott az ezerkéccázas, s itt jöttek is a problémák. Merhogy mán csak ezerháromszázas van. Oszt mír csak az van? Meg mír drágább mán, az is ugyan úgy néz ki, mer fekete.
Kb. 5 perc alatt sikerült vele megértetni, hogy más típus, ezért az árkülönbség. Duzzogott, de végül azt is elvitte.Az ajtóból még azért megosztott velem egy történetet, nevesen, hogy az előzőnek nem is az lett a baja, hogy rácsapott, és fröcsköltek belőle a gombok, hanem az, hogy a - és most figyelj - kislyány(!) elrágta(!) a kábelét. Persze az anyja utána elverte a picsáját, de a periféria kondícióján ez már mit sem változtatott.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Hequila #33544 üzenetére
Egy centis kazánlemezt kivágatni vízsugarassal a billentyűzet alá, a billentyűzet csavarjait hosszabbra cserélve alulról összefogni az egészet. Ha netalán ezt is rápróbálja a térdére, meglepetten fogja tapasztalni, hogy ez egy f@sz@ billentyűzet.
A 4+1 akciót csináld meg vele, stílszerűen a +1-et elnyerheti pókeren. -
Pötyi
őstag
-
válasz
Hequila #33540 üzenetére
miért nem ajánlsz fel neki egy 4+1ajándék (használt) kombót.
mindkettőtök jól járna + a jövőhéten, meg átbeszélitek a 'holdem rejtélyeit. (újabb pakk mellett)
SZERK ----> OFF ugye ti is OFF-ba teszitek ami NEM story...
vizion: te meg font pordítva csinálod. az story, mégha nem is gyakori hardverelem a traktor.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Hequila #33335 üzenetére
Pedig fizettem volna kétezer forintot, ha egy órán belül megcsinálod.
- Oké.
Majd a tojásfőző órát beállítod 60 percre, ami létező csavar van benne, azt kitekered, az óra leteltével belehúzod a kupacot egy zacskóba, majd visszaadod a gépet azzal, hogy:
- Nagyon sajnálom, kárpótlásként ez most a cég ajándéka. -
törölt tag
válasz
Hequila #33005 üzenetére
Ez igaz, es megsem. Ez egy folyamat, amit el kellene kezdeni. Ma Magyarorszag informatikai szervizellatottsaga "az utca embere" esetben a gyenge buherator szintjen all. Ertem, muszaj neked is igy szolgaltatni, mert ha nem, akkor csokken az ugyfelkorod.
Vegyuk eszre, hogy ez hianygazdalkodas.
Ha elindulna egy folyamat, hogy megfelelo szolgaltatast megfelelo arert, akkor par even belul az utca embere szamara is ertek lenne a szervizszolgaltatas. Sot, kevesebb lenne a gyoker is (nem a rootra gondolok
), mert anyagi erdeke lenne, hogy ertsen hozza.
10-12 evvel ezelott rendszeresen indultak informatika kurzusok, es sokan elmentek ra. Ma mar ez ciki, hiszen mindenki ugy szuletik, hogy C# programozo, meg Domain Admin. Hogyne.Es inkabb hulye marad, mint hogy a haver azt mondja, hogy "mivan, nem tudod, hogykell a zikszpet telepiteni". Holott o sem tudja, csak ganyol.
Ezert lenne fontos, hogy a szervizesek kialljanak a minosegi munka erteke mellett. De ez klasszikusan olyan valtozas, ami csak alulrol johet. Evek kellenek hozza. De ha el sem kezdjuk, akkor marad az, hogy az utca embere szerint te lofaszt se csinalsz, csak jol lehuzod ot, bezzeg neki van szakmaja, vasutas! Amig ez nem valtozik, addig a munkatok minosegetol fuggetlenul a szomszed pistike oraberet szanjak nektek.
Az ugyfelednek pedig, mikor alaplapcsere utan visszahozza a gepet, annyit mondtam volna, hogy az alaplapot kicsereltuk, a windowshoz nem is nyultunk. Ha kivanja, szoftveresen is bevizsgaljuk a gepet, x FT. Ha erre hapog, akkor megkerdezem, hogy o szeret-e ingyen dolgozni. Fontos tudni: ez az ugyfel mar akkor tudta, hogy csak basztatni jon be, mikor belepett az ajton. Ha mar ugyis elegedetlenul tavozik, akkor ugy kuldom el a 3,14csaba, hogy varja, hogy indulhasson.
-
426os
őstag
-
-
tserrof77
őstag
válasz
Hequila #32323 üzenetére
Háát, kezd szétszakadni a géppark szerintem is. Nálunk is sok régi, sulinetes idejű gép jön be. Teleszórom rammal (már amennyire lehet), aztán ennyi. 512-eseket 1500Ft-ért adom, gigiást 3k-ért... De az is fura, hogy az 1500+ amd méé 800-on ketyeg. Emlékeim szerint annak kb 1200-n kéne mennie. El lehet briósba állítódva az FSB-je.... Nem mintha azon a 400MHz-en sok múlna. Ja, meg ha figyel benne egy 64MB-os mx400, neadjisten jó kis téentékettőemmhatvannégy
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kompakt vízhűtés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- SSD kibeszélő
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Notebook -Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- iPad Pro 11 hüvelykes( 3. Generációs,2021) wi-fi-cellular 128 Gb sérüléssel
- Google Pixel 9a 128gb - Makulátlan, iPon garancia, akár beszámítással
- Samsung PM9F1 1TB (980 PRO) Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- SK Hynix PC811 2TB NVMe Gen4 SSD! 7000-6500MB/s
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest