Új hozzászólás Aktív témák
-
Pötyi
őstag
válasz
Zsivaagoo #31105 üzenetére
Nem Mőbius-szalag, hanem úgy tekerte meg nyolcas alakban, hogy középen, ahol keresztezik egymást, mindegyik merőleges mindegyikre. Ahogy kék tintával rajzolt a piros alapszínű szalagra, a kék tinta szegélyez egy piros csíkot, tehát kék tintával "rajzolt" meg egy piros csíkot. Aztán az átlátszó tixóval leragasztott kettőt, így lett "láthatatlan" tintával rajzolva kettő, a macska körvonalúról nem is beszélve...
-
quailstorm
félisten
válasz
Zsivaagoo #31035 üzenetére
Vagy Athlon XP-vel.
Mikor bejött 2014-ben végleg az SSE2 hiány probléma, kipróbáltam a Willamette mit tud. Végülis futott rajta az SSE2 kód, de ami nem az volt, az is negyed sebességgel. Borzalmasan pocsék...
Bukott is mint állat.Mondjuk iskolákban meg egészségügyi intézményekben most is van szép számmal.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Zsivaagoo #31011 üzenetére
Ez így ebben a formában nem igaz a terminal.hu-ra, a fórumot tekintve legalábbis
-
Pötyi
őstag
válasz
Zsivaagoo #30971 üzenetére
Egyszer poénból összeraktam a 386-os gépek Porschéját, talán még az 1998-as Almássy téri Rage/Scenest partyra.
- 386 DX 40 MHz AMD proci
- 387-es koproci
- az alaplapon 128 KB CACHE
- 8x4 MB 9 bites SIMM RAM (Összesen 32 MB!!!)
- 420 MB-os vinyó (Hogy még pont ne lépjük túl az 504 MB-os határt...)
- CD
- ISA Sound Blaster AWE 64 + 8 MB Memory Upgrade Kit
- ISA 3COM 515TX 10/100!!! hálókártya
- ISA Trident 1 MB VGAA kor csúcs-alkatrészei voltak belezsúfolva a cipősdobozból kialakított házba.
Elmondanám, hogy a Quake 1 elindult rajta, igaz, mindössze 3 sec/frame* sebességgel.
* Igen, ez szándékosan sec/frame, nem pedig frame/sec...
-
-=RelakS=-
veterán
-
válasz
Zsivaagoo #30875 üzenetére
Vadasz-vadasz...
Egy kis merenges/memoar:
Azon gondolkoztam, hogy mikor fizettek meg, ha egyaltaln volt ilyen, a harver/szoftver tudast. Marmint ezt a rendberakom, osszerakok egy gepet...
Ahogy en emlekszem volt egy idoszak, kb. a 90-es evek elejen, amikor futott az uzlet, sorra nyiltak a boltok. De valamikor 2000 korul talan atvaltott szenvedesbe es mara megtizedelodtek. A kis boltok nagy resze kihalt.
Mi a velemenyetek?
-
Speed®
titán
válasz
Zsivaagoo #30864 üzenetére
E2200+2GB+Chrome9IGP+200GB+LPmATX. Össze van rakva, direkt azért tartom, hogy legyen min megmutatni mi a minimum teendő ezekkel a régi ipari hulladékokkal, amik csak az ember idejét rabolják.És nem viszik el..viszont egyre kevesebb ilyennel találnak be, így megérte a beruházás.
-
törölt tag
válasz
Zsivaagoo #30864 üzenetére
Drága a ram, de 10 körül már megkapod, a tuningosokat 12-14.
Én 18-ért vettem a komplett pót C2D konfigomat, bár igaz Dual Core Pentium inkább E2160, de tök mindegy mert a mag akkor is Core 2, mindegy mi a neve. 2 Giga rammal, meg egy HD4830 is volt benne, még játszadozni is lehet vele egy P4-hez képest.
-
quailstorm
félisten
-
cbmfan
senior tag
válasz
Zsivaagoo #30801 üzenetére
kapsz érte egy tábla csokit
ilyen cuccom van rengeteg.
most tesztelek egy 650 MHz-es Slot 1-es Pentium III procit (piacon túrtam ötvenivel kupacból
). alap 6.5X100, gond nélkül megy nagyobb bordával és ventilátorral 133 MHz FSB-vel 866 MHz-en. akkoriban 4.5X133-as 600 MHz-es volt, jobban örültem volna ennek
nincs valakinek egy működő Abit BE6-II RAID fölösben? jobb lenne a jelenlegi QDI lapnál. és esélyes, hogy SlotKet !!! átalakítóban menne TuaCerka
hangkártyával én is így vagyok - Audigy 2 ZS van gépemben ezer éve.
-
válasz
Zsivaagoo #30763 üzenetére
Indiai? Na arrol tudnek meselni. Mindent megigernek, semmit nem teljesitenek. Amikor szamonkertem, hogy nem jon riasztas a doglott merevlemezrol, akkor megkerdeztek, hogy miert nem nezegetem a gepen a piros ledeket. Valasz: En nezegetnem, csak nem latok el 30 km-re
Mai tortenet:
Tobb szintu eszkalacio, mert nagy ugyfel nem tudja hasznalni az accountjat. Kb. par perc utan kisutottuk, hogy minden OK, csak valahogy a kollega, aki az ugyfellel beszelt valahogy nem jo connection stringet adott meg nekik. Mar a copy-paste sem a regi
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Zsivaagoo #30721 üzenetére
1.-es pontnál személyes példával élnék. A napi cigire van pénz, meg a meló utáni kis felesre, és Aranyfácánra. Napi 1k kb. 3 hónap alatt kijönne egy "jobb" félkonfig, fél év alatt egy használható gép. A többi ponttal egyetértek.
Persze nem vitatom, súlyos árak tudnak lennie, csak sajna nagyon sok a 3.-as pontban leírt ember is, akinek ha egy ezresbe fájna, akkor is sokallná (pedig tellene neki rá). Tipikusan az ilyen nem vesz semmit, inkább letölti, stb.
-
ViZion
félisten
válasz
Zsivaagoo #30710 üzenetére
A legjobb, mikor hozNÁK a gépet, h kellene új proci, gyorsíCCSunk. Mondom ez egy régi ALAP alaplap, ebbe használtan esetleg valamit, de inkább csere, mert ha a deszka kap nagyobb procit, meg a kodegány/akármi táp, meg a megbolygatás... és pár %-ot hozna csak -cserébe sok a rizikó.
Pedig csak egy jó (tetszőleges, mondjuk i5 proci megemlíti) kellene bele, mondta a szomszéd srác, aki infót tanul -és tutira színjeles
- már két éve!
OK, ha a ~8 éves deszkába beleteszi, működésre bírja, akkor kifizetem a procit és le is sz*pom a főtéren délben...
Ne hülyéskedj már, mindig viccelsz, megmondta a...
NEM, a sz-ás nem vicc. Csinálja meg ő, mert ezzel csak a sz-ás van (így vagy úgy).
Jah, kb. 20k-ból kellene lehetőleg mindenből újat, garisat gondolom (ha lehet monitorral), de ezt nem vártam meg. Mondjuk az elszántságot értékelni kell, a 12 éves legalább rápróbál. OK, lehet a Valhallába küldi az alkatrészeket, de ad neki egy esélyt. Ehhez én túl öreg és gyáva vagyok. Pedig volt itt is korábban mittomén sata-HDMI és hasonló felajánlásom
-
ViZion
félisten
válasz
Zsivaagoo #30701 üzenetére
Az ilyennel nem tudsz mit kezdeni. Megmagyarázza azt is, h a hóembernek jó a meleg kamillás borogatás
És a legtöbb ilyen szaki olvas/hall valamit, majd továbbgondolja agyban, a hiányos okosságai alapján. Pedig nem bonyolult egy memória tesztet összevetni egy SSD bench-el. Esetleg ramdiskre rakni a swapot és ámulni... eeegen,fanatikus videósok tudnának mesélni, h SSD vs. raid SSD vs ramdisk mit tud, de gondolom azok is csak hülyék, akik nem értik, h a tömörítős sandforce akkor is gyorsabb
Igen, a durva példa miatt írtam ezt a vezérlőt, mert röhejesen elvérzik a sebessége nem tömöríthető adatokkal.
-
ViZion
félisten
válasz
Zsivaagoo #30542 üzenetére
Nálunk bejön a zí-mél. Elosztom ki mit csináljon. Ezt felírom egy excelbe magamnak, látom melyik nap mi jött, kinek adtam. Srácok megkapják tőlem, vagy ha direktbe kapták, akkor én csak beírom, h az van nála.
El kell osztani a terheltséget, folyamatosan beszélünk, h rugalmas legyen a rendszer.
Ők megkapják, felviszik a közös excelbe. Innen lesz statisztika, etc... csak ugye néha elfelejtik, mindent visszanézni én sem tudok. Meg 4-4 főre van egy excel, ezért a kettő darab, tudják írni közösen.
Ha rendelés van, akkor átkerül a vállalatirányítási rendszerbe, az kezel mindent. Oda viszont csak AV-sok és vezetők írhatnak, de statisztika az ajánlatkérésekről is kell.Gondoltam már arra, h mindenki sajátot vezet, és egy excel behívja az ottani adatokat...
Tudja fene mi kellene, talán legjobb lenne kibővíteni a váll. ir. rendszert, de az pénzes, meg így is lassú... -
Gondwana
addikt
válasz
Zsivaagoo #27153 üzenetére
Dehogynem! Csak nem reklàmozzàk, hogy megvedd az ùjabbat, amihez màr lassù a géped, amiért megveszed az ùjabbat, amihez nincs driver, hogy vegyél rà egy... Szòval FileFormatConverter.exe, google a baràtod, microsoftos cìmről hùzd lehetőleg és nyithatod a docxeket meg xlsxeket!
-
wolfman
veterán
válasz
Zsivaagoo #26959 üzenetére
A pénzügyi rabbinál is lett volna ekkora felháborodás, nyugodj meg.
A zsidózás pedig a holokauszt miatt elítélendő, hogy még csírájában legyen elfojtva egy esetleges újabb ilyen eset. Még túl friss ez a világnak. Rézbőrűzni sem probléma ma már, de az a holokauszt több száz éve volt már, el is feledte a világ.
De be is fejeztem.
Legyünk ONok, ne konok! -
Mercutio_
félisten
válasz
Zsivaagoo #26881 üzenetére
Viszont lemennek az aluljáróba is
-
ViZion
félisten
válasz
Zsivaagoo #24325 üzenetére
Régi gépeket nem is vállalok, vigye máshova. Kifejezetten a Mercury-Kobian deszkásak kihalását vártam pár éve. Helyi bolt lelkesen árulta ezeket, hullottak is... És nem értik, h a régi gépet miért nem a helyszínen csinálom meg, hiszen csak a vírust kell lekapni, esetleg frissíteni, meg a farm nem tölt be, kicsit szaggat a videó, sípol és leáll játék alatt, meg mérnemfutabéefhárom, pediga ahavernáljóvoltakrekk...
Egyik ismerős megcsinálta, h mondta: kiszállás 3k, utána helyszínen óránként 2 k... azt mondta, h látta a szemükön, h bánják már, amikor a 3. órában is csak netezett, miközben még futott a vírusírtó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged