- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- VoLTE/VoWiFi
- A OnePlus Nord 5 sem sokkal marad le akkuméretben
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Magisk
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
Ha csak egy tizedes pontossággal működik (ami sztem nem igaz, mert még ha ki is jelzi azt az egy tizedest, akkor is mindig nulla és sztem nálad is az), akkor arra sem lehet azt mondani, hogy működik, mert az is több száz km eltérést eredményhezhet. Tehát eddig még nincs egy ember sem, akinél jól működik a GeoTag. (Egyszerűen tényleg úgy tűnik, hogy egészre kerekített értéket tárol le, ami semmire sem jó. És ebben megint az a legidegesítőbb, hogy valami kis banális hiba lehet a program kódban valahol és mégis 100%-ig használhatlanná tesz egy funkciót.)
-
CoolBoy323
nagyúr
nem lassúbb attól... lehet nálam van vmi hw hiba, h lassú... pl a menüt ha csak megnyitom, az már laggol :S
a névjegyes bug tán nincs már meg... nem vettem észre még, az is lehet...
magyar természetesen van benne, és jól megy nálam is az a2sd, nekem 8 gigás "elvileg" kingstone-om van
-
ATM_automata
őstag
Nálam konkrétan ad neki GPS koordinátát, de egy olyan helyét, ahol életemben nem voltam még, úgyhogy nem is lehet a legutolsó eltárolt pozíció.....a GPs-t viszont használtam már többször iGo és GoogleMaps-el is és működött minden rendesen. A google maps kifejezetten teteszett, útvonalat is terveztem vele, amit mutatott is a telefon....határozottan tetszetős volt, tudom javasolni mindenkinek. Ami vicces, hogy a saját google térképre felévett helyeimre egyből ajánlott volna útvonalat
-
llaszlo
veterán
Ma már leírtam. Ennél többet én sem tudok. Jelenleg az FLB-t ajánlom. Igaz azt használtam a legkevesebbet és abból is az 1-es bétát most már a 3-as verzió van belőle. De máshol csak jókat írnak róla.
Az RMB az néha kikapcsolja a rezgést más gondom nincs vele (szerintem ezt tarminálban be lehet állítani). Vagy inkább amikor vissza kapcsol néma módról nem kapcsolja be. Én használok egy automata profilváltó (ProfileManager) appot este 10kor néma mód utána reggel 7kor meg automatán vissza teszi normálra és lehet, hogy ott állítottam be valamit rosszul. -
advocat
csendes tag
Ha szabad közbeszólnom, egy ilyen jellegű komment igazán nem lenne off, úgyhogy jöhetne nyugodtan a fórumba is.
Ezek szerint akkor jól értelmezem az írásaitokat, hogy a gyári programok helyére nem lehet mást rakni, így ha azok közül törlök, akkor nem is szabadul fel ténylegesen helyem? vagy ezek a dex file-ok, amiket a Dalvik-cashe-ből töröltök, mekkora méretűek? Mert én tényleg csak azért rootolnám a telcsit, hogy egy két fölös gyári programot (Roadsync, navigáció, MobileTV, stb) kiszedjek, hogy jussak egy kis plusz helyhez...
-
janez
aktív tag
/system alatt vannak a "gyári" dolgok, oda utólag nem tudunk telepíteni appokat. A /data ahova a felhasználók által telepített appok kerülnek. Tehát hiába törlünk a /system-bõl nem fogunk jobban állni. A /data-t kell kigyomlálni és/vagy átirányítani a dolgokat az ext2-re.
-
llaszlo
veterán
Még nem térképeztem fel ennyire a rendszert, de azt tuti, hogy a /data-n kell az üres hely a telepítéshez, oda pakol több cuccot (2-6 megás fájlok is) és azt veszi figyelembe. A /system/app-ból hiába törölsz attól még nem növekszik a telepítésre szánt hely, ezért kell az app-hoz tartozó /data/dalvik-cache-ben található .dex-eket is törölni. Normál törlésnél nyilván törlődik a dalvik is, de ha csak úgy "belenyúlsz" a system-be és törölsz, akkor külön-külön kell kigyomlálni mindent.
Az 1.5-nél még egy helyen volt a két fájl, de itt már külön vannak. -
llaszlo
veterán
Ami jelentős eltérést mutat az a /data mappa, mivel onnan átpakoltam a cache-t és egyéb cuccokat az SD-re.
Én töröltem az összes fölös touchpa apkl-t, ami nem Magyar. Meg töröltem még a browser-t és még pár appot. Azokra úgysincs szükség. Ez ugye itt van /system/app aztán pedig a /data/dalvik-cache-ből a hozzá tartozó .dex fájlt.
Mégegy kérdés. Te hol nézted a szabad helyet? A root explorerben /system vagy a beállításokban /data? Nálam ahogy a df kimenetén is látszik 19 mega a /system és 55 mega a /data. Szóval elég nagy eltérés van. Mivel mindkettő más területet mutat.
Neked az lenne a lényeg, hogy a /data-ban minél több szabad hely legyen. -
llaszlo
veterán
Nálam df kimenet:
Filesystem 1k blocks Used Available Use% Mounted on
tmpfs 54004 12 53992 0% /dev
tmpfs NEM LÉNYEGES
/dev/block/mtdblock1 112640 92928 19712 83% /system
...block2 .. ... ... ... /data
...block3 ... ... ... /cache
Aztán az EXT partíció, de ez nálad nyilván nincs.
És a FAT az SD-n. /sdcardHa lenne ssh rajta akkor könnyebb lenne beilleszteni a kimenetet.
Az előbb nem válaszoltál az su és ls /data kimenetére.A block1 2 3 lenne a lényeges.
-
llaszlo
veterán
Szerintem Read Onlyban nem is tudsz semmit sem törölni. Ha azt írja, hogy Mount R/O akkor nyilván RW módban van csatolva a partíció. Alap R/O-ra van állítva.
Viszont amit írsz az elég érdekes.Mit ír ki, terminálban?
$ su
# df
Itt lesz egy kimenet.
# du /data/dalvik-cache
Itt az utolsó sor érdekes csak.Rudi Eddig nem találkoztam ezzel itt a fórumon, pedig naponta olvasom.
-
Gloob
addikt
No akkor a BT-t problémához. Érdekes dolog ez. Az asszony KP502-ére simán elküldte a 10 megát zokszó nélkül. A fiam Samujára már nem tudta ugyanazt. Fogadni mindkét telefonról simán tudott. A sz.gépről fogadni tudott, küldeni rá nem. Akkor ez most egyértelmű Pulse hiba, vagy nem? Én nem tudom eldönteni.
Szerk.: nálam kis file-t a sz.gépre is elküldött. -
kukacka11
tag
Engem azért érdekelne, hogy mi lehet az a fórum ami llaszlo mentalításának nem felel meg.
Jöhet priviben is.
Én segítek, hogy ha tudok. Igaz sokmindennek utána is nézek.
Ma frankón ment a teló, pedig nyúztam rendesen. Nem tudom, hogy mitől volt a reboot de ma minden rendben.
-
bucsupeti
senior tag
Az általam már említett TaskPanel nevezetű taskkillerben be lehet állítani az ignore list mellett egy killer listet is ahol megadhatod hogy melyek azok a folyamatok amit egyből kilőjön, magyarul nem engedi indulni. Biztosan más killerek is tudják ezt.
Ezzel szerintem meg tudod oldani a problémádat.
[LL-vel meg ne törődj. Ő ilyen. Szereti ha az ember a szakmai/felhasználói fórumhoz fordul utoljára, ott is elsősorban a keresés funkciót használva. Kérdezni meg ne kérdezzen hülyeséget senki ha máshol úgyis ott a válasz.]
-
bucsupeti
senior tag
Köszi a válaszokat!
Én nem tettem fel alapból. Valóban nem volt mobilTV a menüben.
Most viszont feltettem ezt az update-t is.
Egy kis figyelmeztetés, ha valaki még nem tette ezt fel és fel akarja tenni (szerintem biztosan nem árt ha felteszitek). Szóval töröl mindent a telóról. Minden adatot, minden feltelepített alkalmazást, beállítást stb. Úgyhogy erre készüljetek fel!Egyébként én azt tapasztaltam miután feltettem hogy sokkal gyorsabban reagál. Lehet hogy valamiféle optimalizálás is van benne.... (???)
-
Gloob
addikt
bounty123
Megy a root explorer is. Akkor valószínű hogy én bénáztam el valamit vagy valamit nem értettem és nem jól csináltam. Ha jól emlékszem az idulásnál a kérdésre adott válaszom egyáltalán nem az volt amit Te írtál. (Allways akármi) Mindegy nem értek a linux-hoz. Ha ez most win alapokon nyugodna akkor lennék ilyen béna hozzá. Most már kezdem megismerni azért a dolgokat. -
bounty123
őstag
Na várj az a fekete képernyő éppenséggel jót is jelenthet
Ha ezt elindítod, csak a root joggal általad felruházott progikat listázza ki. Szóval alapból tényleg fekete, ezt nem is kell neked kézzel indítgatni. A better terminalt amúgy a marketről tudod leszedni, de a root explorernek is mennie kéne, mert a jelek szerint rootolt a romod. Ír valami hibaüzenetet?
-
bounty123
őstag
Pedig jól gondoltad, a modaco rom-ok eleve rootoltak, nem kell utólag semmi más beavatkozás. Nézd meg, a programok között ott a superuser permissions? Ha pl. better terminalban kiadod a su parancsot, megkapod a root promptot? (#) Rá kell kérdeznie, hogy engeded-e a root jog megadását, ahol célszerű always allow-t (vagy mit) választani. Ugyanígy minden root jogot igénylő programnál először rá fog kérdezni, hogy engeded/tiltod/mindig engeded.
-
ricsipontaz
csendes tag
Azok a decemberi frissítések a Modacosok szerint.
@Pocok256: Több országban is már azt mondják a T-Mobile-nál, hogy ehhez a modellhez nem lesz semmi frissítés és ahogy elnézem a kiadási dátum folyamatos csúszását, sajnos lehet valósak a hírek. Nekem a magyar T-nél mondták ezt? Mert szerintem ők nem tesztelik a ROM-ot.
-
Mattheo
tag
a vicc az h mondom, eddig mindíg kidobott, majd a kártya fat32re formázása után egy teljes fagyás-el sem indult-majd akksi ki-be és vígan hasított.. értem? nemértem..
szal sztem a kártya formázása kellett, bár lefuttattam rajta a tesztet, és se write, se read errort nem talált. szal titkok ezek..
-
Gloob
addikt
Sziasztok
A Phone Portal az addat.hu-ról letölthető. Ha esetleg valaki warez dolgot sejt bent, bár nincs bent semmi warez, a program free, akkor kérem törölje a linket.
Letöltés innen -
tomkabp
csendes tag
Nézd meg itt a 6965 és utána lévő pár hozzászólást, ott leírtam hogy mi is akar ez lenni, meg utána pár hsz-ben értekeztünk róla.
Hogy hogyan is kell csinálni, azt le tudom fordítani, ha komolyan gondolod, de hogy milyen rom kell hozzá, azt meg most akarom kisilabizálni, mert a leírásban ezt a konkrét romot írják, de pont azért akarom átnézni, hogy ez valami egyedi dolog, vagy "simán" alkalmazható bármelyik másikra is..
U.I.: köszi linket, már csorog is lefelé
-
tomkabp
csendes tag
én hiába másoltam, meg nyomtam a linkre, nekem csak a modaco kezdő oldal jön be, pedig regisztrált vagyok, és automatán be is léptet a rendszer... akkor lehet leszedték, vagy nem tom...
fel tudnád tenni valahova, ahol elérhetem? kíváncsi lennék a gyárihoz képest, mi benne a különbség...
amúgy nem mondanám hogy fontos dolgok vannak benne, ez csak egy újabb lehetőség amit megtehetsz az androidban, és más rendszerekben ilyen nincs..
Amúgy én nem hiszem, hogy használni fogom, ha még ha meg is értem a lényegét, mert ahogy korábban is írták már itt, a memkártyát erősen gyilkolja a dolog, és sejtésem szerint akkora nagy sebesség növekedést meg nem hozna magával.. (főleg, hogy nekem nincs is igazán gondom a sebességgel..) -
CoolBoy323
nagyúr
nem tudod elcseszni!!
de ha mégis, és sehogy sem indul, akkor a trének se fog
szal tedd fel!!!!!!!!!vállalom a felelősséget érte!
tőled biztosan sokkal bénábbak is rakták már fel a romot, a dark, v az én leírásom alapján...a decemberivel kapcsolataban anno mi is filóztuk, h mi lehet a különbség, de érdemire nem jöttünk rá...
-
syl5
őstag
Először is az újoncok, és a kérdezgetők védelmére:
Nyugodtan kérdezzen mindenki előzetes keresés nélkül is! Sehol nincs az leírva, hogy hozzászólás beküldése előtt keresőt kell használni! Ezt már korábban is kifejtettem. Ha valakit zavar ez, akkor nem kell a már többször feltett kérdésre válaszolni, és kész! Ilyen egyszerű! Nem kell itt bizonyos embereknek mindenhez hozzászólni! Én is minden nap többször is látogatom a topic-ot, mégsem szólok hozzá szinte mindenhez, pedig már nekem is megvan egy ideje a Pulse, én is hozzá tudnék szólni elég sok hozzászóláshoz!
Ez a gondolat már haladás lenne, de ez még mindig nem ér semmit, mert azért csak hozzászól, ráadásul le is jön "hozzászólás huszárkudás", mert az előző hozzászólása után egy perc telt el, simán benne volt még a szerk. időbe (és egyébként ez az ami a szabályokba ütközik...)! És mindezeket ugye még a hangnem is fokozni szokta...Kérdésre válaszolva:
Rootolás uán az eredeti rommal (decemberi frissítés) lehet-e telepíteni az SD kártyára?
Szerintem igen, mert te is feltelepítheted az app2sd-t. Azt nem tudom, hogy működik-e. Meg kell próbálni! Valószínű, hogy működik.Rootolás után lehet-e törölni az eredeti programokat, és ha igen akkor miket célszerű, illetve kihelyezhetők-e SD kártyára?
Nekem egy progit engedett törölni (Servosearch asszem). Kihelyezhetők az sd-re.Ha rootolt a teló onnantól kezdve a sima bekapcs után is rootolt lesz (magyarul állandóan az lesz) vagy van valami speciális elindítási mód rá?
Ha root-olod, akkor mindig root-olt állapotban lesz.Pc suite problémához nem tudok mit fűzni én se, az első kérdésre adott válasszal egyetértek az előző hozzászólással.
-
CoolBoy323
nagyúr
szia!
pedig a keresővel sok kérdésedre kapnál választ
a rootolással ugrik a gari igen... de mi értelme van rootolni, ha a gyári romot használod?
a gyári rommal nem lehet telepíteni az SDre, ahhoz rom is kell...minden módosításnak el lehet tűntetni a nyomát, és működik is, 100%ig, mert már én is vittem szervízbe a telóm úgy, h előtte MCR volt rajta
a gyári appok törlését meg szerintem alap romon is lehet pl quick uninstaller programmal, de ezt mi itt nem javasoljuk... fő a biztonság végett
a lényeg, h rootold a telót, rakj fel rá MCR-t, s akkor lesz app2sd-d
DE ha a modacon veszel prémium hozzáférést v miaszöszt, akkor ott a kitchen-ben a saját romodat testre tudod szabatni, h mik legyenek benne, milyen appok...a pc suitról nem tudok nyilatkozni, sorry, én még nem láttam a modacon ilyet, csak egy kínai verziót használtam, ami finoman szólva is x@r volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- LEGO klub
- EA Sports WRC '23
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- VR topik
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- Formula-1
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest