- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imike20
senior tag
-
Ranger^41
aktív tag
Közben este csináltam, tök szűz rendszer, minden kikapscolva, este 8 ór aalatt 20%ot merült, másoknál este pár százalékot esik, itt valami nem oké, Az android op rendzser ugyanúgy ébren tartotta este a telefont... Elvileg a service menuben is van valami hard reset féle ami mélyebbre megy, arról mit tudtok?
-
felic555
tag
-
sajo13
senior tag
Elméletben
Ha nem lenne memory-leak, így azonban lassan-lassan, apránként, komótosan(hol gyorsabban) elkezd fogyni az a RAM. Pl rosszul megírt appok gyakori futtatása esetén.
A jelenség 512Mb RAM-nál sokkal jobban megfigyelhető, hamarabb érzékelhető a rendszer lassulása.Mindenféle memory manager és task killer program helyett pedig érdemesebb néha újraindítani a telefont(pl hetente, kéthetente, ki hogy érzi).
-
Jaffa75
őstag
sorry...
egyébként alapos és elegendő 1-es hsz-ként!
legyen mentségemre, hogy kapásból az ICS-t dobtam rá... (vásárlás előtt az első 1000, és az utolsó 2000 postot elolvastam - onnan minden kiderült ami aktuális és kellett nekem!)
illetve a rootot, és most a cwm-et hegesztettem fel a leírtak alapján és hibátlan!
-off-
az S fórumán hasonló nyekergés a sárgulás miatt ment, de ott legalább 1 darabig jogos volt
- on-
-
s4tch
veterán
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1933231
Ezen minden megy. Feldobtam, kicsit akadozós (szokatlan is), és az órát át kell állítani 12 órás formátumra (csak a lock screenen van jelentősége). Mondjuk az akadás betudható annak, hogy nem volt wipe telepítés előtt - gondoltam, megnézzük, mit tud így. Mondjuk már eleve nagy öröm, hogy egyáltalán rá lehet tenni bármit a zárt bootloaderes telefonra.
Persze a CM9 lesz az igazi, azt várom én is; ez csak bohóckodás.
-
darvinya
titán
Miért is? Hmmm…
Elsősorban Bluetooth file küldés nincs, csak szifon a megjelenítési név.
WiFi-nél is ez a helyzet.
Csak egy fajta kinézet.
És így tovább.Ha evvel a megkötésekkel jönne ki az android akkor könnyebb lenne a dolguk, de a felhasználó el is pártolna tőle, mert akkor megkapnánk a iOS-t.
Arról nem is beszélve, hogy vannak bug-ok benne rendesen, csak nem veszi észre a felhasználó.
-
Wilika
aktív tag
Jah, épp azt csinálom
mindent nyomok ki pendrive-ra... ha addig le nem merül :/ mocskosul zabál. Hálsitennek a legtöbb dolog az online van, és a képeket is automatikusan lehúzza a munkahelyi gépem, és felnyomja dropboxba... de a Monsters Ate My Condo rekordomnak búcsút mondhatok.
)
-
sssz
őstag
Remélem én is. Lentebb már nem akarok menni. Ha valakinek megéri, hogy pár ezerrel olcsóbban inkább vesz egy függő készüléket megkockáztatva hogy letiltják, akkor megérdemli. Mindenki azt hiszi hogy ilyen vele nem történhet meg, aztán majd ha megtörténik néz nagyokat. Ez ellen még egy adásvételi sem véd.
Nem beszélve arról, hogy a frissítések egy részét vagy talán mindent el is felejtheti - mókolás nélkül - ha szolgáltatós telója van az embernek. Vagy jobb esetben pár hónappal később megkapja. -
Dany007
veterán
Na jó, de JB-n azért lesz 1-2 újdonság. Pl a project butter vagy a Google now (voice) és hasonlók.
Én meg pont úgy vagyok vele, hogy hagyom a gyári GB-t és majd meglátjuk mit dob a JB pluszba. -> De ezt a Sony már biztos kiadja a P-hez, úgyhogy innentől kezdve olyan rossz nem lehet nekünk. Max a T ba..szik ránk, de attól még a Sony-s JB jó lehet... -
s4tch
veterán
Tényleg csak egy apróság:
Képernyőfelvétel: "ICS alatt a bekapcsoló és a hangerő le gombot két másodpercig nyomva tartod." - Ezt kiegészíteném annyival, hogy a két gombot egyszerre kell lenyomni; ha bármelyiket korábban nyomod le a másiknál, nem készül el a képernyőfelvétel. Tehát helyesen:
"ICS alatt a bekapcsoló és a hangerő le gombot [B]egyszerre[/B] lenyomod, és két másodpercig nyomva tartod." -
Dany007
veterán
Részemről teljesen rendben van.
Annyi még maximum, hogy: " A Gingerbread szoftvert ugyanígy lehet felrakni azzal a különbséggel, hogy ott nem lehet az "Exclude TA" jelölőnégyzetbe pipát rakni."A "no final vertification" -részhez sem kell pipát rakni. Ezt az infót is darvinya kollegának köszönhetjük!
Szép lett - is volt - az első hsz! Köszönjük a karban tartását az újonnan idelátogatók nevében is!
Hátha estig még eszébe jut valakinek valami.
-
Dany007
veterán
Okés, köszönöm!
Akkor megpróbálom leírni, amikre én gondoltam. Aztán ha valaki úgy gondolja, nyugodtan javítson. Nyilván nem cél, hogy hülyeséget írjuk, de én is tévedhetek.
Az ICS felrakása flashtool-al részhez:
Flashtool letöltési link csere: [link] Mert már nem elérhető, ahová mutat.
Érdemes felrakás előtt egy gyári visszaállítást csinálni.
Az új Rom felrakása esetén a telefonmemóriáról minden adat elveszik (letöltött appok, telefonszámok stb) érdemes ezekről előtte egy biztonsági mentést csinálni. Viszont a belső memórián ("SD-kártya") minden adat megmarad.A 4. pont elé még beírnám, hogy a drivereket telepíteni kell a Flashtool / drivers mappából. Miután ez megvan, dugjuk rá a telefont a gépre és várjuk meg amíg a windows felismeri a telefont (Win7). Majd utána húzzuk le, kapcsoljuk ki. És mehet tovább, ahogy ott leírták.
Aztán valahova a GYIK közé kéne olyat beszúrni, hogy "ismert hibák és megoldásuk a telefonnal", vagy valami hasonló szöveget.
Ide fel lehet sorolni, hogy: a kijelző 2.3.7 alatt 72%-os fényerő fölött összemossa a sárga és zöld színeket. Valamint szintén csak 2.3.7 alatt a színátmeneteket bizonyos esetben sávosan - magyarul, jó csúnyán - jeleníti meg, de csak ha háttérképként alkalmazzuk. Sima galériában nézve rendben van.
Mindkét problémát az ICS-ben már javították.Az alsó átlátszó plexi csík buborékosodása. Egy nagyon kis százalékban jelentkező probléma. Pár hónap használat után megjelenhet egy apró átlátszó buborék az átlátszó sávban. Többnyire csak fény felé tartva látható. A készülékek igen kis százalékánál jelentkezik.
Alsó műanyag kupak lötyögése. Szintén kis százalékban előfordul, hogy az alsó műanyag kupak "lötyög". Inkább csak mozog. Ha valakinél tényleg nagyon lötyögne, akkor a legegyszerűbb megoldás, hogy a papírcsíkot tekersz a telefon alsó része köré, majd erre ráhúzod a kupakot. Ami így megfeszül és nem fog lötyögni. Pofonegyszerű megoldás egy kis százalékban jelenkető problémára nem rontja az esztétikumot és kompromisszum mentesen megoldja a problémát. Amúgy ez a kupak direkt levehető, tehát nem valami tervezési hibára utal a lötyögés.
Az akkumulátor a teljes kapacitását nagyjából 2-3 heti használat után éri el. Addig előfordulhatnak anomáliák. Az akkumulátort kisütni tilos! Normál esetben, átlagos használat mellett 1,5-2 napot bír.
______________________Most hirtelen ennyi jutott eszembe. Esetleg az akksiról még írhatna valaki valamit. Sok kérdés volt vele kapcsolatban is. Most az én kezdeti GPS-es problémámat nem írnám bele, mert ahogy látom ezzel és főleg a megoldással igencsak egyedül vagyok.
-
Dany007
veterán
Okés, de nem lesz nagy káosz ha mindenki random leírja amit akar? Plusz lehet, hogy neked "széppé" kéne fogalmazni, bár igyekszem. Esetleg valami ötlet a formára? Vagy kezdjem el darálni amit én annak tartok?
Meg mondjuk jó lenne olyan dolgokat írni amivel többen is egyetértünk.
Pl hogy a kupak lötyögés probléma számomra jelentéktelen, azt nem is nevezném lötyögésnek. Más meg kivan tőle. De lehet csak azért, mert neki jobban lötyög? :S Passz. -
g0n21
senior tag
Tök jó, hogy őt linkeled, wakaplaza-t, 09.13-án adta postár barátnőm SXP-jére ezt a tokot, és még nem jött meg, írtam neki 2 napja, hogy full refund-ot szeretnék, mert az mondta, ha 26 nap után nem jön meg, akkor van ilyen lehetőség, de nem válaszol... Angliai rendelések viszont rendre 5 munkanapon belül megjönnek, aláírom, az drágább...
-
neorow1
aktív tag
Szerintem ez a megoldás: mivel a Viber telefonálásra van (úgy tudom) ezért a közelségérzékelő állandóan működik amíg aktív az app és folyamatosan figyeli, nem-e teszed a fejedhez a telefont. A videón látszik, hogy mikor aktív a kijelző akkor villog a led, ezáltal csökken a fényereje, azért nem látható már szabad szemmel.
Ez logikusabb megoldás mint a hibás ledek, főleg, hogy a Viber frissítéssel együtt jelentkezett mindenkinél
-
sssz
őstag
besz@rás
akkor nem veszek rá fóliát, mert már van rajta ezek szerint
van aki ezzel használja? vagy mindenki leoperálta róla? kicsit próbálgattam megkezdeni, de ez eléggé atombiztosnak tűnik.
sys25: nekem mindenhol ilyen szépen illeszkedik.
Allure: akkor szerintem marad, bár én eddig mindig brando ultraclear protectort hazsnáltam minden telómra és nagyon bevált.
-
sys25
aktív tag
Nekem az összeszerelés minőségével és az illesztési hézagokkal sincs semmi bajom!
Engem 2 dolog idegesít!Az az android rendszer apró baromságai(minek adtam el a szifont én marha!),a másik hogy csórók az emberek és jóárasítva se nagyon kell senkinek!
Aki szereti az androidot annak nagyon jó választás,de immár a 3. androidos teló után azon vagyok hogy soha többet(telefon márkától és típustól függetlenül)!
-
kissecus
csendes tag
Nekem azt mondta a hölgy a T-mobilnál hogy 16 órát töltsem a telefont... de a szemébe vigyorogtam és megköszöntem a segítségét... Ugyanis az előző telefonomat (xperi x8) feltöltöttem maxra utána használtam simán és eleinte 2 napot bírt... most már csak egyet de egy éves telefon
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest