- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
bossm
csendes tag
válasz
sajo13 #18115 üzenetére
Szia sajo13! Amikor először engedtem rá a pcc frissitest majd újraindult a telo nálam is furcsa dolgok történtek. Beragadtak appok, lassult a rendszer. Aztán jött a tiszta telepítes. Mentettem majd töröltem mindent. Aztán a szűzrendszerre apránként visszapakoltam mindent és most nagyon pöpec:-) Főként, hogy a root is megvan ... :-D
-
sajo13
senior tag
válasz
sajo13 #18105 üzenetére
Külföldi fórumon nagy nehezen megtaláltam a hiba okát. Azt tippelik, hogy a fülhallgató valamilyen beragadása okozza a RILJ folyamatosan futását. Zenét utoljára pénteken hallgattam.
A "megoldás" a repülő üzemmódba rakás, teló újraindítása, repülőmód kikapcsolása volt. Mindenesetre érdekes, mert ICS alatt többször is hallgattam zenét, soha nem volt ilyen gond.
-
Zigi
senior tag
válasz
sajo13 #17468 üzenetére
Nem tudom miért de nekem jobban bírja az akksi! Én az akksi fikázók zászló vivője kijelentem hogy az akksi 2 napot bír
Sosem gondoltam volna , hogy ez lehetséges és tényleg. Sus-el feltett tiszta Jb (még az "SDkártyát" is letöröltem) , root nélkül, mindent újra letöltve, facebook, timescape f@szságok letiltva (térkép is és most nem indul újra mint az ICSben) és teljesen jó lett. Megszűnt a para végre, nem merül ha nem nyomkodom, sőt ugyan azon használat mellett estére marad minimum 40%. Vártam a stamina funkciót és most nem is kell használom. Mobilnet, mail szinkron, viber megy, kb. 60 perc telefonálás 10-20 perc netezgetés. Szóval nekem óriási pozitív csalódás akksi téren a JB.
-
nintendojet
tag
-
darvinya
titán
válasz
sajo13 #10331 üzenetére
Én mobilnet-nél nem javasoltam soha a fw gyalulást.
Más esetben meg a sima user soha nem fogja végig zongorázni a lehetőségeket, pláne a javasolt menetben.
Így végtelen user error elkerülés véget van a javaslat a gyalulásra.csacsi67
DRM kulcs csak egyszer írható.
Így az elveszik már nincs visszaút, ezt kimagyarázni nem lehet. -
darvinya
titán
válasz
sajo13 #10243 üzenetére
„ 10x15 papírkép aránya 3:2 = 1.5”
Rossz az arány 3:2-hőz az 15x10-es kép, mert nem lehet 10-es oldal 3, ha másik oldal 15 ami nálad 2.És ha már az arányokat fitogtatjuk.
10x15=2:3-as ami 0.66666
4:3 és így nem lehet arányba állítani, csak
3:4 ami 0.75
16:9 és így nem lehet arányba állítani, csak
9:16 ami 0.5625akkor így néz ki
16:9.....10x15....4:3
0.5625<0.6666<0.75
0.1041.............0.0834Melyik értékkel kapsz torzabb, azaz számértékben hosszú törtet?
-
Dany007
veterán
válasz
sajo13 #10243 üzenetére
Okés, én nem is azért írtam, csak nem értem mire jó a 4:3? illetve miért jobb, mint a 16:9?
Én mondjuk ha előhívatom akkor olyan méretet állíttatok be amit akarok. De nem nagyon hívatunk elő képet... Minden gépen van. És TV-n nézzük, ahogy a családból mindenki.
A fényképek minősége pedig nekem bőven megfelelő. Családi fotók miatt nem adnék ki plusz pénzt külön gépre. Persze ha munka vagy hobbi lenne a fotózás akkor más kérdés...No, csak meglepődtem, hogy a mai világban amikor már szinte minden kijelző 16:9-es van akinek a 4:3 kell. : )
-
darvinya
titán
Új avatár.
Én nem azt mondtam, hogy ne legyen negatív hsz.
Sőt kell mert abból jönnek elő a gyári hibák.Én arra akartam rámutatni, hogy a user error hiba esetén is a telo lesz a hiba, de persze ekkor a user nem érti meg sehogyan se és csak gyűlik több 100 hsz feleslegesen.
-
darvinya
titán
De te arról veszel le tanúságot ami eleve rosszul van kódolva.
Ez még gépen is sz…r.
A gépen van „frame rate ” csalás az nem azt jekenti, hogy jó a kódolás.
Az ilyen filmeknél lehet észrevenni a gép full ra terhelését.Ezekben az app-okban nincs „frame rate ” újra kódoló, azaz előképzet film kocka/fél film kocka leképzés.
-
darvinya
titán
Ez tényleg érdekes ahogy mondod.
1 maga filmnek rossz a kódolása.
2 MX Player nem a legjobb, mert többet próbáltam.
Míg ennél akadt a másiknál nem.
3 Avi -t HW-n le sem tud játszani, így ez az MX hibásÚgyhogy te tényleg csak fikázol és user error tömkelegével próbálod bizonygatni.
(#8760) Imike20
Addig természetes míg egy adott helyen fordul elő.
Mert lehet, hogy a torony hatótávjának a határán vagy.
A szél, nap ilyenkor befolyásolja a vételt.Vagy egyszerűen szerelik a tornyot.
-
neorow1
aktív tag
Neked valami baj van a telefonoddal, vagy csak zsigerből utálod, mert ahova eddig írtál ott mindig lehúztad és a topikban is folyamatosan szidod. Ha csak abból indulok ki, hogy a felvétel megy neki 29 FPS-el FullHD-ben akkor elég hülyén venné ki magát, ha csak 22-vel tudna lejátszani. Érdekes módon nálam tökéletesen folyamatos, pedig én kiszúrom az ilyeneket.
-
csárli74
csendes tag
-
stfx
aktív tag
Most raktam fel.
Idaig amit eszrevettem hogy a gps gyorsabban talal jelet, meg a wifinel ha jol emlekszem idaig nem volt auto setup(WPS). A regebbivel neha nem csatlakozott elsore a wifimre (autentication error), most meg mindig elsore (direkt kiprobaltam vagy 20x). Viszont sajnos rootolni nem lehet, egyelore. Probaltam az adb-s es a flashtoolos verziot is, de mar valoszinu kijavitottak ezt a lukat az androidban. A kernel maradt a 3.0.8+
-
Mr.C
őstag
Esetleges nagyobb karcolás esetén kisebb az esélye hogy megkarcolom magát a kijelzőt is
Igen tudom elég durva példa de én nagyon szeretem ezt a telót, meg ha már van akkor használjam is. (mondjuk 1x sikerült leejteni a burkoló lapra, nem sikerült betalálnom a zsebembe, és az alján a cserélhető kupak sarka deformálódott egy picit, más baja nem lett)MÁS : most történt, tapicskoltam a telefont akksi 31%-ra esett, abbahagytam, zsebre vágtam, majd miután újra feloldottam 49% lett
megörültem neki, bár lehet hogy egyik pillanatról a másikra le fog merülni
-
-
darvinya
titán
Haha…
Gtalk tökéletes.
Samu Galaxy -val van a gond, itt egyszer már kitárgyaltuk.
Viber önmagában 1%-ot fogyaszt, ha és egyszer már linkeltem mi van beállítva a helymeghatározás menünél.
Azt az üzenetet el se küldték vagy nem volt net-ed(de ezt jelzi) és ilyenkor 15 percig tartja meg az üznenetett. -
kola1234
tag
Nekem Tmobilos gépen volt nem T-és ICS. flashtoolal. ott volt ilyen. gondolt egyet, és elment minden. pár sec és újra volt.
Tegnap elött visszaraktam a GB-t. aztán ma meguntam, és ráraktam a gyári Tmobilos ICSt.
Az létezik,hogy ez sokkal másabb mint a nem szolgáltatói ICS?
Érzetre gyorsabban működik mint a nem témobilos. remélem akku idő is változik.SUSsal raktam fel 544es.
na meg legyalulta földig a mamóriát.A GB nek sok könyvtára volt, az ICS nek alig van. mármint a gyökérben
-
Dany007
veterán
Na jó, de nekem így sincs 480-490MB foglalt! Atyaég!
Hát mi fut ott nála folyamatosan ami ennyit foglal? Pedig időjárás / óra widget nekem is van. Élőháttérkép az is foglal egy 15MB-ot... Aztán nem tudom.. Még a galériát szoktam benthagyni, az is foglal vagy 40-50MB-ot.
De aztán ennyi.LG-nél se lett volna gond az 512MB rammal, hiszen úgy indul alapból, hogy 300MB szabad... De ott folyamatosan fogy... Hiába lövöm ki a taskokat akkoris fogy...
Ez a probléma igazából, a memóriakezelés, nem pedig a kis memóriaméret.
-
Dany007
veterán
Na, pont erről akartam írni. Miszerint ezen a telefonon én már nem érzékelem ezt a problémát amit írsz.
A régi LG P500-on rendszeres volt a jelenség. És tényleg hetente újra kellett indítani a telefont, de a P-t már nem.
Nekem jelenleg 636 órája megy a telefon. És semmi belassulás, se akadás nincsen. Ez körülbelül egy hónapot jelent. Egy hónapja nem lett újraindítva a telefon és azóta sincs semmi baja. Pedig volt fent jópár játék és program amiket össze-vissza telepítgettem és töröltem...
Az elképzelhető, hogy egy adott programot nem tud kipucolni rendesen. És abból bentmarad valami.
A felhasznált memória mennyiségét is direkt figyeltem ez idő alatt. A kezdeti 220-225MB foglalt ramról mára olyan 230-235 az ami az alap. Igazából ha ennyit növekedett 1 hónap alatt akkor ilyen tendencia mellett még fél évig biztos nem kellene újraindítani.De mint mondtam a jelenséget nagyon jól ismerem a régi LG telefonom kapcsán. Ott hiába használtam task-killert egy idő után egyszerűen elfogyott a memória. Itt ez a jelenség már nem létezik. Vagy ha mégis, akkor az olyan minimálisan jelentéktelen módon hogy észre se venni.
-
BaLee
addikt
Ez sajnos így van. Anno a HTC Diamond gyári kijelzőjén nagyon szép fehér volt a fehér. De volt annak a szériának egy típushibája (newton ring) amit garanciában orvosoltak a vége felé, felküldtem a telefont, kicserélték a kijelzőt és annyira szembetűnő volt, hogy az eddigi fehér helyett a fehér sárgás, hogy kapásból szemet szúrt úgy, hogy kb. 1 hétig nem láttam a telefonomat és nem volt mellette más sem.
Azóta az előző SE Xperia Neo-mon is ilyen sárgás volt a fehér, meg most a P-n is.Haverom Nexusán ami szintén nem amoled hanem valamu Sper LCD technológia, na ott szépen fehér volt a fehér...
-
DraXoN
addikt
Szerintem ez valami Samsungos gyökérség lesz, mert én ICS el simán hívtam egy android 2.2-es LG telefont [link].. (videóhívás nem volt, csak hang, azon nincs előlapi kamera).
Ezen kívül egy 2.3-mas androidú Xperia Mini Pro-val szoktam még rendszeresen íjmódon kommunikálni, azzal néha videóval is.Munkatársamnak szintén van egy Galaxy W-je... most néztük és tényleg nem tudom hívni hangon Gtalkon át, de ő se engem... Kíváncsi volnék más Samsung modellekre...
-
s4tch
veterán
Bocsi, de azóta nem volt töltőn, sem USB-n keresztül gépen, egy másodpercig sem. Előző éjjel feltöltöttem teljesen, majd tegnap délelőtt a munkahelyemen mobil HDD-re áthúztam a nandroidot, akkor újra feltöltött 100%-ra, és ez volt 23 órája. Azóta ennyit ment a kijelző:
...és hogy egész konkrét legyek, egyáltalán nem érdekel, megkérdőjelezi-e bárki, hogy ez igaz-e.
-
-
DraXoN
addikt
Nekem is van valamennyi androidos partneremnél. Igen jó dolog és szerintem jobb mint a viber abból a szempontból, hogy míg a viber megeszi az aksit ez valamivel takarékosabb (no de azért ez is fogyaszt, de jobban bánik az erőforrásokkal).
Igaz, a vibernél sávszélesség igénytelenebb programot még nem találtam (bár pár ismerősömmel méregettünk pár programot és talán a gtalk az ami a legjobban megközelíti).Egyébként ha már viberhez hasonló programot akarnék akkor a fring-et használnám (ajánlanám).. igen jó percdíjas tarifái vannak (eurófüggő de 18-19Ft ra jön ki egy perc vele magyar mobil hálózatba, a vezetékes úgy ~4Ft és persze az is tud fring fiókok közötti ingyenes hívást, üzenést.. akkuigény viszont viberhez hasonló).. a Skype csak a kapcsolatok száma miatt van nekem, de az csak kérésre indul el. Nem futtatom állandóan.
-
darvinya
titán
Mi van?
Gtalk-on nincs hang és video hívás.
Ekkora marhaságot rég hallottam.
Van rajta üzenet, hang hívás, video hívás, mindhármat használom.Sőt még annyival kiegészítem, hogy ez géppel is kommunikál.
És csak az tud elérni aki én engedek, nem úgy mint a Viber-nél(aki tudja a számom az máris elér).(#7155) kola1234
Ha neked nem nyújt többet az ICS, akkor neked inkább nyomógombos készülék való.
Az még egy hétig is el ketyeg.GB ugyanúgy kell mint az ICS, csak a „No final verification” nem kell bepipálni.
-
rbalint88
addikt
tényleg nem tudom mi bajotok van...
mobilnet és wifi mindig bekapcsolva, , szinkronizálás bekapcsolva, facebook bekapcsolva, van időjárás, naptár, youtube widget. kijelző auto fényesen. kiterjesztett készenlét van csak bekapcsolva.
így intenzív használattal kibír egy napot, este etetés.
normál használattal másfél-két napot kibírna, de inkább feltöltöm este.
hétvégén nem volt időm piszkálni, így elment 3 napot is.szóval igen, user error. vagy elfogadjátok, hogy ha folyamatosan nyomkodjátok, akkor naponta többször kell tölteni. nekem is volt már olyan, amikor naponta 3x töltöttem. a bad piggies már csak ilyen...
-
Allure
aktív tag
Azért, mert nem használok Viber-t, attól még bőven kihasználom a telefont. Az időjárás feloldáskor szinkronizál, az RSS olvasó, a Soundcloud és a twitter widget szintúgy, kétnaponta használok GPS trackert alkalmazást bluetoothos pulzusmérővel, 2-3 órányi zenehallgatás is mindig megvan, Skypeot és Opera Minit is szoktam használni és mégis megvan általában a két napos üzemidő. Ja és az appokat szinte soha nem szoktam kilőni.
-
darvinya
titán
Nem csak a FancyWidgets szívja az aksit, hanem az olyan típusú widgets.
Az csak példa volt semmi más.
Ez lehet Viber is, mert ugyanazt használja,
azaz android op. rendszer -t.
És ha ez van az akkumulátornál akkor bizony jó magasan tartja az CPU órajelét még lezárt képernyőn is.
Értsd úgy, hogy ha nincs használva képernyő és nem futtasz semmit akkor is 1GHz-en ketyeg.
Ekkora teljesítményt el kell látni energiával.
Lehetne „szigorú mód”-ot alkalmazni e kivédítésére, de elég rossz minden alkalommal újrarajzolást kivárni.
Alaphelyzetben lezárt képernyőn ilyenkor 250-400MHz-en megy. -
sub71
aktív tag
-
sub71
aktív tag
Ha szinkronizálva van a kapcsokatok a Facebookkal, akkor lehet normális minöségü képeket beállítani:
Kapcsolatok-kiválasztasz egyet-Fényképek/átvisz a facebook oldalára/- kiválasztassz egy képet,jobb oldali gomb, Set as. mint kapcsolat képe és már kész is!Ja és a híváskép is teljes méretű lesz!
-
stfx
aktív tag
Hat ez nem jott be, miota meg van a telo naponta toltom, de volt hogy mar 3x toltottem egy nap. Egyszer birtam ki hogy nem nyultam hozza. Gyorsan csinaltam is screenshotot, hogy a leendo tulajok lassak megse annyira szar az akksi mint ami a kapacitasabol (ami nem 1350, meg nem is 1305 hanem csak 1266mA- ezt lehetne is javitani az elso hozzaszolasba) adodik.
En samsung galaxy ace2/advance-t akartam venni, mert ahogy a tesztben meglattam hogy az xperia p 1305mA-es akksival van, mar le is huztam a listamrol. Akkor meg nem tudtam hogy a kijelzo ennyire energiatakarekos, meg a SOC is, ami az elozo screenshotombol latszik. a Kijelzoje is ilyen faszan birja:
Ez persze nem 3d game volt, mar nem tudom mi ment alatta, de ez volt a maximum amit 1 akksitoltessel kibirt a kijelzo. A lenyeg hogy nemcsak az akksikapacitas szamit, es szerintem sok embert elriasztott a mindehol a (tevesen) irt 1305mA-es akksi. Teszteket is lattam ahol videoval az xperia p 200 perc korul birt, a jobbak meg 300 perc korul, csak elolvasva a tesztet minden telo 100% fenyeron volt, az xperia meg 50% fenyeron olyan fenyes mint a tobbi, es ezt nem szamoltak bele. Szoval egy a lenyeg, en nagyon meg vagyok elegedve az akksival. A masik egybol kizaro ok a nem bovitheto memoria volt nalam, de evvel a 13GB-al siman elvagyok, szoval akit az akksi meg a hattertar tantoritott el az xperia p-tol, az nyugodt szivvel vegye meg. Es egy nagyon nagy plusz meg a telonak, hogy tuzo napsutesben is frankon lehet latni a kijelzot. -
rbalint88
addikt
Biztos az én hozzáállásommal van a hiba, de tegyük fel, hogy telefonvásárlás előtt állsz. Kinézel egy telefont, tetszik, kényelmes használni, stb. Megveszed. Az, akkor, adott pillanatban egy kész termék. tehát kijelenthetjük, hogy ha hibajavítás nem szükséges, akkor onnantól a gyártó leszarhatja a szoftverfrissítés kérdéskörét, mivel a telefon teljesíti a megvételkori elvárásokat.
Az okostelefonok előtti időben volt szoftverfrissítés? Nem, maximum garanciális javítás esetén.
ÉS most az okostelefonoknál is van egy max 10%-nyi felhasználói réteg, akinek sír a szája, hogy újabb szoftvert akarunk (meg írogat ilyen oldalakra), a maradék 90% meg használja a telefonját és elégedett vele (vagy nem és lecseréli), ha meg kap új szoftvert, akkor örül neki, hogy ez ilyet is tud.
Szóval user oldalról is kicsit túl van lihegve ez a szoftverfrissítés dolog, azért ezt lássuk be. Aki arra hegyezi, hogy mindig a legfrissebb android legyen a telefonján, vegyen Nexus-t és rögtön meg van oldva a problémája. -
rbalint88
addikt
Nexus S pont rossz példa, mivel az referenciatelefon, így amíg hardveresen elbírja, addig meg is fogja kapni.
amúgy meg azok a gyártók, akik egyáltalán elfogadták az adott megállapodást, a telefon megjelenésétől számítva 18 hónapig kötelesek kiadni frissítést a telefonhoz, így nem biztos, hogy érthető a sírás. és ugye ez visszamenőleg nem érvényes...
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- iPhone 16 Pro MAX 512 GB, Kártyafüggetlen - Makulátlan állapot! + AJÁNDÉK TOK - 3 ÉV GARANCIA
- Eladó egy Samsung a36 5g 8/256 GB samsung alle 2025/05/24 vásárlás
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest