- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Realme GT 5G - versenyképes
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Nagyot fejlődhet a Galaxy Ultra periszkópos kamerája
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
werszomjas
addikt
Nekem gyári függetlenre, gyári rendszerre, semmi root, semmi egyéb buherálás ma dobott a SUS valami frissítést, a JB már fent volt, jelenleg nálam ez a legfrissebb:
Ez jó vagy van már ennél frissebb?
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Hohóóó. Végre
Nexteles, gyári garis, független, teljesen szűz készülékhez (semmi root, semmi buhera) most írja a SUS a JB-t
Jöhet a frissítés
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz kk831228 #18322 üzenetére
Azt biztos nem, túl nagy, papíron már az L is az, de az alakja miatt esetleg még beleférhet, majd megnézem élőben is, de a P-nél nem kell nagyobb telefon
Ráadásul sebességre is rendben van a P, és ahogy nézem az L kb ugyan azt tudja, szóval tényleg csak a kijelző a visszalépés, ami látszik, nameg a fém ház.
A kamera meg hogy most 720P vagy 1080P sztem mind1.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Xperia L-el találkozott már valaki?
Elgondolkodtam, hogy a P-t lecserélném egy L-re, tetszik a formája
üdv
-
werszomjas
addikt
Van itt olyan akinek nexteles független van?
Nálam a SUS még mindig nem dobja ki a frissítést.
üdv
-
werszomjas
addikt
Még egy pozitívum, nekem ez az első nyaram a telefonnal, de a kijelzője valami eszméletlen, verőfényes napsütésben, mikor telibe süti a nap a kijelzőt, nem kell a másik kezemmel takargatni, élesen látok mindent, volt már néhány telefonom, de ilyet egyik sem tudott
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz bencze #16431 üzenetére
Első lépés, ne is próbáld bekapcsolni, a legjobb lenne kivenni az akksit, de ez ugye a P-nél nehézkes.
Haj-szárítózni, radiátorra tenni nem ajánlott.
A legjobb amit tehetsz, hogy beleteszed a telefont 1-2 napra egy tál rizsbe, hogy teljesen ellepje Legalábbis azt olvastam az a tuti módszer, én magam még nem próbáltam.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Jodanovich #15806 üzenetére
Egy samsung galaxy s 3 mini tökéletes lesz neked ehelyett a trágya helyett
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz RootRulez #15729 üzenetére
Ha 4"-ig akarsz venni normális sebességű telefont (értem itt a minimum 1GB RAM-ot) akkor más választás nem is nagyon van.
Esetleg Samsung S3 Mini.
Én nem nagyon tudok negatívumot mondani a telefonra, mindenképpen ajánlott vétel.
Egy kézzel még éppen irányítható, bár ez ugye kézméret függvénye is.
De a MediMarkt-ban ki van állítva, ott meg tudod taperolni. Azt hiszem bent a MM-ban is ki van téve a telefon soron, meg a mozgólépcső mellett a külön Sony márkaboltban is. Bár a ráragasztott lopásgátló kábelek kicsit zavarhatják az összképet.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Olvasgatom itt ezeket a hsz-ket.
Valaki el tudja mondani, mi a gond a gyári rendszerrel?
Csak mert nekem még nem fordult meg a fejembe, hogy bármilyen rom-ot kéne rátennem.
Wifi stabilan megy, mobilnet stabilan megy, telefon eddig 1szer fagyott csak le, kamera jó, összességben stabilan működik.
Mivel vagytok előrébb ezekkel a romokkal
üdv
-
werszomjas
addikt
Most néztem gyári függetlent SUS-al még nincs JB
üdv
-
werszomjas
addikt
-
werszomjas
addikt
válasz sewerrat89 #14806 üzenetére
Ez valóban gáz.
új/használt?
Amennyiben új: Ez normális az elején kell az akksinak néhány hét és néhány feltöltés míg beáll.
Amennyiben használt: Vásárlás után gondolom azonnal nyomtál neki egy full resetet, hogy minden letörlődjön róla, lehet az előző tulaj valami beragadt programja szívja le.
De sokra azért számíts, 2 napnál tovább ha használod nem fog elmenni, ha sokat nyomkodod nap végén már mehet is a töltőre.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz kisspepe #14524 üzenetére
Szerintem nem igazán fog már lejjebb menni.
Én 2012 decemberében vettem függetlenül 2év garral 75k-ért, még mindig annyiba kerül.
Ott van pl a Ray, nagyon sokáig akartam venni egyet, vártam hogy menjen lejjebb az ára, de nem ment, megállt 50k körül, egyszerűen már nem kapható, kivonták a forgalomból, nem kezdték el 30-40ért árulni
Persze mindez a használt piacra nem vonatkozik, ott folyamatos a csökkenés, persze egy határ ott is van.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Rage47 #14408 üzenetére
Egy vékony papírdarabbal meg lehet oldani a kupak lötyögést.
Bár nekem nem lötyög, pedig már több hónapos a telefon, nem kell naponta levenni a kupakot.
Akksinak semmi baja, pontosan annyit bír, mint egy okostelefon, használattól függően merül.
Én 2 naponta töltöm, de olvastam már olyan rémhíreket is, hogy egyesek naponta töltik, érthetetlen, egész nap nyomkodják és lemerülüdv
-
werszomjas
addikt
válasz Tome08 #13991 üzenetére
Saját vélemény:
Ha elegendő a fény, nappal, világosban sztem hibátlan képeket csinál a P.
Néhány hete voltam pihenni, kirándulni, és a P-vel valamint egy Panasonic Lumix DMC-TZ8-al fotóztunk.
Visszanézve a képeket egy 42"-os tv-n nem igazán láttam sok különbséget
Videóban meg sztem a P szebb videót csinált.
Ha viszont kevés a fény, akkor már zajos a kép (megjegyzem, ott már a TZ8-is zajosabb képeket csinál), nameg ez mégis csak egy telefon
Arra, hogy megörökíts néhány fontos pillanatot, nyaraláskor, ünnepekkor fotózz vele, arra tökéletesen jó.
A kamera sztem ne tartson vissza.
A ray kameráját mondjuk nem ismerem, és nekem első használat óta ICS van a P-n, így GB-ről nem tudok nyilatkozni.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Elvileg az Xperia T a napokban megkapta a JB-t, már frissíthetőek, remélem a P is hamarosan következik
üdv
-
werszomjas
addikt
Ha elég a fény, nappal, kültéren, sztem nagyon jó képeket csinál, akkor kezd el zajosodni, ha sötét van, és nincs már elég fény, de még azok a képek is jók, a telefonok mezőnyében.
Itt van néhány kép és videó, amit a P-vel lőttem, automata beállítással.
Katt, ezt a szintet hozza a P. A képek nagy része most készült télen, tehát nem volt napsütés.
Bár eleinte nekem is gondjaim voltak a képekkel, nem tetszettek, főleg gépen visszanézve, de így utólag megnézve, nem is olyan rosszak
Szerezz egy P-t, nem fogod megbánni, nagyon jó telefon
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Az meg már lehet túl olcsó, hogy igaz legyen.
Most vagy nagyon jól tudja az eladó, hogy valami hibája van, csak nem mondja meg, vagy tényleg egy újratelepítés megoldaná, és akkor qva jól jártál
T-mobile?? Letiltástól nem félsz? Helyileg hol van?
Én mondjuk nem értem a hibát, a feloldáshoz nem kell az elforgatás, lehet a kijelző nem működik rendesen és azért nem tudja feloldani.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Rosszarcu01 #13095 üzenetére
Sokkal azért nem jobb, sőt.
Tudásra, sebességre sztem 1 szinten vannak.
A S3 Mini néhány hátránya (papíron):
- Gyengébb felbontás, kevesebb ppi
- "csak" 720p videó felvétel, P-nek 1080p
- 5mp kamera, P-nek 8mp
- leheletnyivel mintha gyengébb proci is lenne benne: NovaThor U8420, P-ben: U8500, bár ez nem tudom a valós használatban jelent-e valamit egy átlag felhasználónak, valszeg semmit.
- Picit drágább is, pedig hardver alapján minimum azonos áron kéne mennie a P-vel, vagy még olcsóbban is, mivel nem unibody fémházas, bár, benne van a nevében, hogy GALAXY SIIIA két telefon közül inkább sztem az döntsön, melyik jön be jobban külsőre, aki szereti azt a gusztustalan Samsung szappanformát, az vesz samsungot, aki meg egyedi, szép telefont szeretne az meg Sony-t
Én is nézegettem SIII minit, két dolog miatt nem kellett, az ára és a külseje miatt
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Nordschleife #12067 üzenetére
Ezt a tiltást nem értem.
Miután bekapcsolom, nekem is azt írja, hogy sim zárolva, csak segélyhívás, be kell írni a PIN kódot és megy, sztem ez a normális. Nem értem nálad mi nem jó
A sim-en meg lehet üzenet vannak és az telt meg, vagy telefonszámok és az telt meg.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Nordschleife #12028 üzenetére
Hangerő gombot lefele nyomod?
A telefon teljesen ki van kapcsolva, vagy csak a képernyő nem világít?
szerk: Akkor nem tudom, menni kéne, hangerő le nyomva tartva, bedugod az USB kábelt a telefonba (amit előtte bedugtál a gépbe) és kiírja, hogy engedje el a gombot, mert elkezdi felismerni a telefont.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Nordschleife #12021 üzenetére
Akkor most már röffentsd be
Végül is sehol nem írja, hogy zöldre kell váltania, csak hogy fél órát tölteni kell, a LED-ek jelentését tekintve később a zöld jelenti a teljes feltöltést.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
-
werszomjas
addikt
válasz Nordschleife #11949 üzenetére
Nézd meg minden benne van-e a dobozban:
Tok, HDMI kábel, Töltő, USB kábel, Headset, Telefon.
Meg én lecsekkoltam, hogy a dobozon lévő IMEI szám ugyan az-e mint a telefon IMEI száma (alsó kupak levesz, és ott az IMEI) majd megnéztem hogy a számlán is az az IMEI szerepel-e. Kb ennyit kell megnézned.
Illetve vigyázz a dobozzal, ez az új fajta doboz nincs külön külső dobozban, és mivel nincs leragasztva, könnyen nyílik a doboz, ki ne essen a telefon.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz S. Szabi #11933 üzenetére
Fémházas telefonokból nem sok van.
One V esetleg, de annak gyenge a hardvere.
A 4" is eléggé kizáró tényező manapság
Amiket esetleg a P helyett számításba vehetsz, szintén 1GB RAM-os, max 4"os készülékek:
iPhone 4, 5
Galaxy S III Mini
Nokia N9
Motorola Atrix 4GHa nem kell az 1GB ram, akkor kicsit nagyobb a választék. (512MB-tól)
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
-
werszomjas
addikt
válasz kengyel #11916 üzenetére
Te hol találtad meg a regisztrációt???Én akartam regelni a telefonom, de nem tudom hol kell, a Sony oldalán csak mindenféle más termékük regisztrálható.Nahát, most nézem, mára bekerültek a rendszerbe a telefonok
szerk: mégse, a telefonokat most sem találom, csak a tabletek kerültek bele a regisztrációnál a kategóriák közé
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Nordschleife #11809 üzenetére
Elvileg lehetséges.
Ha ilyesmi a kinézete és ki lehet törni a belső kisebb darabot, akkor nyert ügyed van.
(#11812) Damage401: kár hogy ilyen tepsi, 4" felett én nem is nézek meg telefont, remélem a gyártók észhez kapnak picit, és elkezdenek használható méretben (3,7" - 4,0") telefont gyártani, majd ha tepsit akarok, veszek tabletet.
Egyébként meg gyönyörű, bár nekem valahogy majd mindegyik idei Sony telefon tetszik[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Nordschleife #11802 üzenetére
1. Azt hogy milyen verziójú Androiddal kapom, azt hol tudom majd megnézni a telefonban?
Beállítások > A telefonról > és ott lesz: Android verziója: 4.0.4 a legújabb, illetve Buildszám: 6.1.1.B.1.54 a legfrissebb.
2. Ha az ICS van rajta, akkor gondolom ne is bántsam, mivel jelenleg az megfelelő rá. Gondolom majd a JB-t kell vmikor rátenni, ha kinn lesz.
Hiába van ICS rajta, a build nem biztos, hogy a legfrissebb. Töltsd le a SUS-t, kösd össze a telefont a PC-vel és SUS-al első dolgod legyen még a belakás előtt frissíteni.
3. MicroSIM-re van szüksége a telefonnak
Erről már nagyon sok szó esett, én személy szerint saját kezűleg kézzel biztos nem esnék neki.
Első körben menj be egy T-mobile-ba (pl a gambrinusz köznél lévő fő üzletbe) ott szaladj le a szervizbe, mondd meg, hogy a telefonod eldobálja a hálózatot, valszeg a sim kártya miatt, és akkor a szervizes (ha szerencséd van) ki fogja írni az ingyenes cserét, felmész, és az egyik ügyintézőtől megkapod az új sim kártyát.
Ha ez nem jön be, akkor a régi sim-et ki is tudod vágni, arra való eszközzel.Ehhez ajánlom z0d1AK-ot.
De a vágás a legvégső eset legyen, a sérült vagdosott sim kártyát ugyanis tuti, hogy nem fogják már neked ingyen cserélni, sehol. Ha egyik T-mobile üzletben nem jársz sikerrel akár megpróbálhatsz egy másikat is, pl a fórumban lévőt.
4. Az akksi témával kapcsolatban minden világos, h bármikor tölthetek rá, de
A telefont kibontás után elvileg 30 percig tölteni kell, addig nem szabad bekapcsolni, ezt követően viszont akkor töltöd és addig ameddig csak szeretnéd, bármikor rá lehet tölteni, akár 60, 70, 80%nál is, ezeket az akkukat már nem kell formázni. egyébként villámgyorsan tölt a telefon.
Egyre érdemes figyelni, nem szabad nagyon hagyni lemerülni, inkább ha este már 30% körül van, érdemes reggelre feltölteni.[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Nordschleife #11782 üzenetére
Én ICS-vel kaptam már, és többen is azzal kapták, gondolom nem frissítették a leírást.
Egyébként meg SUS-al kell feltenni, teljes format után, és akkor nincs gond, azok szenvedtek a GB-ről ICS-re váltás miatt, akik rátelepítették a régi rendszerre az újat.
szerk: nincsmit
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Nordschleife #11779 üzenetére
Többen vásároltuk meg ettől a bolttól, tudomásom szerint mindenki elégedett.
A csomagban van plusz HDMI kábel és gyári Sony bőrtok (ezek a t-mobile csomagban nincsenek benne) és gyárilag ICS-vel jön a telefon.Van pick-pack pont, személyesen is átveheted Debrecenben, vagy a futár olcsón kiszállítja.
2év hűséggel nagyon sok az a 72kÉn is hasonló időre vásároltam a telefont, az 1GB ram nálam alapfeltétel volt, illetve a max 4"-os méret, a P is már határeset, tepsit nem akartam, 4"nál nagyobb telefont sztem sose fogok venni.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Nordschleife #11777 üzenetére
2év rablánccal 72k-ért adja a T-mobile? , annyiért gyártói garanciás kártyafüggetlen példányt lehet kapni.
Én már 4.0 droiddal, ICS-vel vettem a telefont, azzal használtam csak, korábbi android verzióról nem tudok nyilatkozni, de elvileg az év első felében jön a JB
One V sokkal gyengébb készülék mint ez, bár olcsóbb, de az inkább ne legyen alternatíva, igaz én is nagyon szemeztem vele, külsőre bejön, de a hardver gyenge.
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Nordschleife #11774 üzenetére
Sztem nyugodtan megveheted, én egy pillanatig sem bántam meg hogy ezt vettem, nagyon tetszik, így több hét után is úgy nézek rá, hogy "wao, de jól néz ki", sebességre nincs panasz, villámgyors, nem akad, nem szaggat, talán ez a legfontosabb tulajdonsága számomra, nameg a fém ház, igényes darab nagyon.
Én a hangminőséggel is meg vagyok elégedve, a gps nálam okés, még menet közben is gyorsan talál jelet (bár van mobil netem az gondolom segít neki) a térerő jelzés viszont nálam is sűrűn ugrál, van hogy egy pálcika sincs néhány pillanatig, de mégis megy közben a net.
Én egyedül talán a kamerában csalódtam picit, sötétebb környezetben nagyon ramaty képeket csinál, de elvileg manuális beállításokkal ez javítható, nameg reméljük a JB is hoz kis javulást, auto modban is.
Ha mindarra szükséged van, amit a P ad, akkor nagyon sok alternatíva nincs is, miket néztél még mellette?
72k jó ár, persze kérdés mi a forrás, milyen garanciával.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Frozzy #11644 üzenetére
igen, közben rákerestem, nem semmik ezek az arckép gyárosok, jól sikerült
Hogy On is legyen.
Tegnap életében először sikeresen megfagyasztottam a P-t
Youtube programot indítottam el, rámentem a kedvenceimre, és megállt, fekete képernyő, csak a fenti állapot sáv látszott, power gomb + hangerő le restart segített. Bár csak kb fél percet vártam, lehet összeszedte volna magát, bár nem hiszem
Ja és ma olyat csinált, hogy hívtak, csörgött, fel is vettem, de teljesen néma volt, se a hangszóró, se a mikrofon nem üzemelt, lefagyni viszont nem fagyott le, tehát le tudtam tenni, restart megoldotta.
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz pdonut #11614 üzenetére
Lehet hogy van gond a hivatalos szervizzel is, de ahogyan te is írtad, kevesebb az esély, hogy pl. csődbe megy, és ha kekeckednek, még mindig fordulhatsz felsőbb szervek felé, panaszkönyv, fogyasztó védelem, míg egy gsm bolt esetén sokkal jobban meg van kötve a kezed.
A kettő rossz közül, akkor is a bolti garis készülék a rosszabb.
Sztem legalábbis.
És ez nem csak a Sony-nál van így, olvastam én már gondokat a Samsung háza tájáról is, hivatalos szervizzel kapcsolatban, sztem nincs olyan márka hivatalos szerviz, akivel ne lett volna soha semmi gond, és persze, hogy a csalódott felhasználók írják le a problémájukat, lehet hogy közben meg 10 másik embernek teljesen rendben lezajlik 1-1 garanciális ügyintézése a Sony szerviznél.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz VANESSZA1 #11611 üzenetére
Én mikor cseréltem, a T-mobile már úgy cserél simkártyát, hogy a régi telefonkártya, bakkártya méretű kártyában kapod meg a sim-et, és abból tudod kitörni a tetszés szerinti méretet.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Dave1984 #11593 üzenetére
Ez nem valami jó ár
75ezerért gyártói garisat kapsz, plusz ebben van hdmi kábel és tok is, nem tudom a b-tel-es bolti garosban van-e, én inkább rádobnám azt a plusz 4000ft-ot.
Én a helyedben visszamondanám a megrendelést (ha ma rendelted még nem hiszem, hogy postára adták), és megvenném nexteltől.
Futár viszi, a weben rendelted?? Ha igen, akkor jogod van bármiféle magyarázkodás nélkül visszaküldeni 8 napon belül, és visszaadják az árát, ez kötelességük.
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Allure #10970 üzenetére
+1, sztem egy igen jó társaság gyűlt itt össze, én se nagyon láttam olyat, hogy értelmes kérdésre valaki ne kapott volna választ.
És a gyártói garanciás telefonokkal, a Cordon foglalkozik, ezt a Sony Mobile Magyarország mondta nekem, mivel én a vásárlás előtt rákérdeztem, elküldhetem közvetlenül nekik, de leadhatom bármely MediaMarkt üzletben is, de ők is csak tovább küldik a Cordon-hoz.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
-
werszomjas
addikt
válasz darvinya #9446 üzenetére
Hongkong-nál sztem nincs vám.
Nekem múlt héten jött onnan egy laptop táska, vám nélkül.
Lassan én is bevásárolok
Amiket vennék:
- Autós tartó, nem univerzális, olyan ami kifejezetten P-hez való.
- Valami erős fix tok, tehát folyamatosan benne a telefon és úgy is használható,ha esetleg elmennék szórakozni, bírja az ütődéseket is (most a gyári bőrtokot használom, a hétköznapokban az tökéletes)
- Autós töltő
- Kijelző védő fóliaAki ezek közül vett már valamit, és meg van vele elégedve, mind minőség, mind ár terén és esetleg megvan még az ebay-es link szívesen veszem
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Mondjatok már játékokat, amik futnak a P-n és élvezetesek.
Jó grafika, jó játékélmény, nem baj ha "fizetős"
Sose játszottam még komolyabb játékokkal telefonon, kipróbálnám
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Pickle Rick #9027 üzenetére
Ja mármint a dokkolót, nemszóltam
Doboz leragasztás téma:
Egyébként a doboz sem egységes.
Én eddig két félét láttam.
Az egyik, ahol egy külső dobozból ki kell venni a belső fekete dobozt.
És a másik, ahol már maga a külső doboz nyitható.
Az enyém pl az utóbbi.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz bluemirage #9007 üzenetére
Megjött a Netxteltől.
?? hogy-hogy?
Nem úgy volt, hogy ragaszkodsz a T-mobile-hoz?
Mégis Nextel verzió lett?
A doboz leragasztásról:
Akiknek le volt ragasztva, ők honnan vették, gondolom szolgáltató.Én júniusban vettem egy P-t a T-mobile-tól, az a doboz nekem is le volt ragasztva.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Pickle Rick #8931 üzenetére
Nem. Nem szeretném hogy ott fogja a helyet, meg nem is akarom folyamatosan elérni ezeket a dolgokat, csak ha itthon vagyok.
Köszi mindenkinek, van fent ES File explorer megnézem, az tud-e ilyet, ha nem, sorra veszem az ajánlott programokat.
üdv
-
werszomjas
addikt
Olvastam itt korábban, hogy volt aki kábel nélkül, az otthoni wifi-n keresztül küld fogad fájlokat a telefon és a számítógép között.
Ezt hogyan lehet létrehozni?
Azt szeretném, hogy a telefonnal láthassam az asztali gépemen és az otthoni csoport-ban megosztott mappákat, és azokat pl megnyithassam, vagy akár a telefonra másolhassam.
Meglehet ezt valahogy csinálni? Hiába vagyok azonos Wifi--n, a telefon nem látja a win7 otthoni csoportot.
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz bluemirage #8805 üzenetére
Ebben mondjuk van valami, mindig elfelejtek az átlag felhasználók fejével gondolkodni
Ott van pl barátnőm, neki egy HTC-je van, néha ugye fent az állapotsoron írja a frissítést, legyen az valami program, play frissítés, vagy maga a rendszer, de ugye fogalma sincs mi az és miért írja, a kezembe nyomja, hogy kiírt valamit, csináljam meg.
Még a kisebb build frissítésekkel nem is lenne akkora gond, de én is sokat olvastam, hogy GB-ről ICS-re váltva nagyon sok volt a panasz, lassulás, akadozás, mivel ilyenkor tiszta telepítés kell, gyári visszaállítással.
Akik itt korábban is ódzkodtak az ICS ellen nem értem miért, nálam villámgyors, nincs semmi akadás.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz bluemirage #8795 üzenetére
Én 4.0.4 ICS-vel kaptam már a készüléket.
De az sztem gyári, nem hiszem, hogy be lett volna kapcsolva, mivel bekapcsolás után a beállítás varázsló fogadott, nyelv megadás, stb.
Nameg biztos nem frissítik az összes készüléket ICS-re, miért tennék?
Vagy nem arra gondoltál, hogy azért volt bontott, mert ők rakták rá az ICS-t?
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Pickle Rick #8774 üzenetére
Itt tudod megkérdezni:
Sony Mobile Hu
Tel: 06 1 880 47 47és köszi a választ, akkor igaz az, hogy a Sony nem zárja le a dobozokat.
(#8769) CB # Inkább a "túl szép, hogy igaz legyen" kategória Az a 75ezres ár nagyon jó sztem, azért is vagyok/voltam picit bizalmatlan, de nagyon úgy néz ki, hogy rendben van a nextel
(#8780) nintendojet # Igen én is azt gondoltam, hogy majd tágul a tok, már megvan 4 napja, mintha már szabadabban járna. Kivenni pedig én is úgy szoktam, lent kicsit megtolom
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Ha megkaptad majd írd már meg, hogy a Te dobozod le volt-e zárva valami hivatalos címkével, ragasztóval, vagy simán nyitható volt?
A biztonság kedvéért IMEI-t azért ellenőriztess a Sony-nál, hogy valóban gyártói garisat kaptál-e
(#8754) Pavti # Egész jó minőségű a tok, kívül bőr, belül ilyen bársony, az elején picit passzos, nehéz kivenni belőle a telefon, de idővel gondolom tágul majd picit, én mindenesetre használom.
Itt egy kép, bár nem a legjobb így éjszaka, a vaku miatt, a színe a valóságban szép fekete.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Miért vennél bolti garisat??
Itt van 2év gyártói garanciával:
A tok és a hdmi kábel is a dobozban van és jár a telefonhoz.
Én is innen vettem, első dolgom volt felhívni a Sony Mobile-t, ahol is bediktáltam az IMEI számot, leellenőrizték, és azt mondták rendben van, a készülék nem szürke import, és érvényes rá a 2év magyar gyártói garancia.
Kaptam hozzá egy számlát, mely tartalmazza a telefon pontos típusát, imei számot, vásárlás dátumát, plusz kaptam egy garancia papírt, melyen szintén rajta van a telefon típusa, az imei szám, és a bolt neve, pecsétje, ahonnan vettem a készüléket.
A garancia papír viszont nem sony-s garancia papír, hanem a Telemax GSM szerviz Kft. jótállási jegye, melynek végén ott van a Cordon Electronics neve, címe, elérhetősége, mivel ők a hivatalos garanciás szerviz.
Ja és a doboz nálam sem volt lezárva semmivel (tehát ilyen gyári sony matrica nem volt rajta, simán kinyitottam). Ezen én is meglepődtem, jobban örültem volna, ha én szakíthatom fel a gyári fóliát, dehát ez van, a telefon működik, a garancia rendben, és ez a lényeg. Nem mellesleg kb annyiért lehet most megvenni (75k) mint máshol a bolti garanciás telefonokat, amikből még a tokot és hdmi kábelt is kispórolják. És azok sem hiszem, hogy le vannak zárva.
Ha nem szimpi a nextel, a b-tel gsm is egész jó áron adja már [link]
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Imike20 #8476 üzenetére
De ez mióta van így?
Nekem juniusban már volt egyszer P-m, akkor még 3.7-es droiddal, a T-mobile-tól, de úgy emlékszem, akkor a teljes töltést pirossal jelezte
Lehet, hogy a későbbi típusokat szerelték már így, vagy ez a jelzés az ICS-vel jött?
Mindenkinek narancssárga a led, mikor tölt a telefon?
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Pikkolo^^ #8453 üzenetére
(#8451) DraXoN >> köszi
Felhívod őket (fentebb bemásoltam a tel. számot) bediktálod az IMEI számot és megmondják az alapján, hogy magyar gyártói garanciás-e.
A nextel-es xperia P úgy néz ki rendben.
Hozta a futár, a gyári sony bőrtok és a hdmi kábel is a csomagban volt, felhívtam a sony-t bediktáltam imei számot, azt mondták, rendben van a garancia.
Reméljük nem lesz vele gond, eddig működik, bár az akku érdekes, első bekapcsolás előtt töltőre raktam, több mint fél órára, zöld lett a led, bekapcsoltam, de 82%on volt csak az akksi.
Gyárilag 4.0.4-el érkezett a telefon, és a SUS azonnal felajánlotta a 6.1.1.B.1.54-et is, már fel is raktam.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Olyat szokott valakinek csinálni a P, hogy töltés közben először piros a visszajelző LED majd átvált narancssárgára? Ha igen az a narancssárga visszajelzés mit jelent?
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz jozs6200ax #8408 üzenetére
Erre a Sony tud válaszolni:
Ügyfélszolgálat
Sony Mobile Hu
Tel: 06 1 880 47 47
E-Mail: questions.HU@support.sonyericsson.com
Elérhetőség: MunkaidőbenHívd fel és kérdezd meg, megmondod hol laksz és megmondják azon belül hol adhatod le.
Vagy ha személyesen sehol, megmondják, milyen módon tudod eljuttatni a szervizbe a telefont.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz oszkarfincs #8394 üzenetére
Én rendeltem, elvileg ma hozza a futár.
Ha megjött első dolgom lesz csekkolni a Sony-nal imei alapján, hogy valóban gyártói garis-e.
Majd írok mi van.
(#8405) bluemirage>> postán is el lehet küldeni a szervizbe a telefont, az másnapra ott van, és max 1200ft
Szted ha T-mobile-ba beadod a telefont azt ott azonnal szervizelik??? Tovább küldik azt is, ott sem gyorsabb az ügyintézés.[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
-
werszomjas
addikt
válasz csacsi67 #8212 üzenetére
De nem mindenki szereti mókolni, vannak akik csak rápöttyintenek a telefonon arra, hogy frissítés és megkapták a legfrissebb rendszert.
Nekem végül is tökmind1, ha valaki szeretne fizetni 10ezerrel többet, egy több dologban korlátozott (függőség, zárt bootloader, hiányzó tok és hdmi kábel) telefonért, lelke rajta
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz bluemirage #8208 üzenetére
Ezt a vidéki dolgot továbbra sem értem.
Feladod postán ha meghibásodik a telefon, max 2000ft
10ezer ft sztem már elég nagy difi, nem beszélve arról, hogy a tmobile az függő, illetve kíváncsi leszek a JB-t ki fogja-e adni a P-re a T-mobile, ha igen, mikor.
Gyárilag megkapja ugyanis, de az ICS-ből kiindulva nem sok jót jósolok neki
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Nextelnél már csak 75.000ft 2év gyártói garanciával, minden tartozékkal (tok, hdmi) a P
Van szürke és fekete is, aki még nem vette meg, ez már-már kihagyhatatlan ajánlat
A t-mobile meg egy vicc, náluk előfizetéssel ennyi, domino kártyásan meg +10ezer
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz bluemirage #8153 üzenetére
Nem tudom hol laksz.
De pl az összes MediaMarkt is hivatalos Sony Mobile átvevő hely, elvileg ott is leadhatod (nekem legalábbis ezt mondták telefonban)
Kérdezd meg a Sony-t: Tel: 06 1 880 47 47
üdv
-
werszomjas
addikt
ilyet vagy ilyet nem próbált még senki??
5000ft-ért megvan ebay-ről
De vannak jóval olcsóbb megoldások is, amik ugye nem Sony márkák, de nagyobb kapacitásúak.
Kíváncsi vagyok, valóban feltölti-e a telefont rendesen
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz default. #7078 üzenetére
P-ben 1GB ram van, míg a Sola-ban, csak 512MB, talán ez a leglényegesebb különbség, főleg ha később JB-re is szeretnél frissíteni.
Illetve kamerában is sokkal erősebb a P.
P gyártói 2év garival: 93k
Sola gyártói 2év garival: 65kKérdés megér-e neked 30k-t ez a plusz.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Szépen esik a telefon ára
Gyártói 2év garival már csak 94ezer a b-telnél
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz bluemirage #6527 üzenetére
Lehet kapi ilyen mobil vészhelyzet töltőket. Nem tudom sajnos mi a pontos neve.
Otthon feltöltöd és elvileg 2-3szor fel tudja tölteni a telefonod.
De van ezekből napelemes is, elemes, akkus.
Csodát ne várj egyik készüléktől se, ha használod a többi is lemerül 1 nap alatt.
üdv
-
werszomjas
addikt
Azt azért ne felejtsétek el, hogy nincs pontosan két egyforma akksi, hiába ugyan az a telefon, ugyan az az akku elvileg, akkor sem fog hajszálpontosan egyformán merülni két készülék.
Én korábban fényképező géppel jártam így, beépített akkus, két gyári akkum van, nem egyformán merülnek, bevittem a Panasonichoz és a márkaszerviz fő embere mondta mindezt.
Az akksikra pedig a garancia akkor érvényes, ha az zárlatos, most az hogy neked egy 10perces videó 7-8%ot szívott le, másnak meg 4-5%ot, azért biztos nem cserélik
istika# sztem nálad szoftveres gond van, hard reset, full wipe mellett tegyél fel egy másik rom-ot és sztem helyre fog jönni.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Ferenczi Áko #6036 üzenetére
Jó neked, hogy telenoros vagy, tudtommal ők nem tiltják le a telefont, így én is bátran venném meg a néhány hetes használt garanciás telefont, jóval olcsóbban, mint bárhol máshol.
Itt most a T-mobile-ról volt szó, aki sajnos ha nem fizetik a részletet / előfizetést letiltják a telefont
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
De kérlek, ahelyett, hogy lehúzod a terméket, amit árulok, inkább kérdeztél volna meg privátban minderről.
Az első és legfontosabb, ez nem termék lehúzás, nem üzlet rontás, ez a telefon topikja, ahol bármiről lehet beszélni, egyébként is tilos a szakmai topikokban hirdetni, benne van az alapelvekben, ergo üzletrontás sincs, nem a hirdetésedhez írtam oda mindezt, egyszerűen írtad, hogy nem akarja senki megvenni, gondoltam leírom, hogy szerintem miért nem, ennyi.
gondolod hogy a gyártói garancia bármit is ér ha egy gsm boltból veszed?
Ha gyártói gari van rá, az nem lehet szürke importos, kérdeztem a Sony-t.
a telefonnak semmi baja és remélhetőleg nem is lesz semmi baja, így a garancai csak formaság.
Remélhetőleg nem lesz baja? Ezt te sem gondolod komolyan Azért mégse két forint egy ilyen készülék, nem árt az a kis garancia
De komolyan sok sikert az eladáshoz
De tényleg zárjuk már le ezt az egészet, mert már eléggé zavar, hogy offoljuk a forumot.
Ha nem megy, meg fogom kérni az admint, hogy az utolsó pár hozzászólást törölje, mert semmi köze a témához. - inkább ne tedd, mert te járod meg, első sorokban leírtam miért, vagy ennyi erővel a fél "milyen okostelefont vegyek" topikot is törölni lehetne, elég sűrűn feljön ez a bolti garancia téma.[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
válasz Dany007 #6018 üzenetére
Ez sajnos nem így van, ahogy írod (bolti gari) nekem személy szerint hálistennek még nem volt semmi gondom (mivel nem vettem még bolti garis telefont) de érdemes beolvasni a mobiltelefonos topikba, csupa rosszat írnak.
Eleve kérdés, hogy meglesz-e még az a sufni gsm, 1-2 év múlva, ahol most a telefont vetted, ha igen, mindenféle okot kitalálnak, miért is nem kötelesek szervizelni a telefont.
De ne menjünk bele, biztos van megbízható volt, de én szeretek nyugodtan aludni így hanyagolom az ilyesfajta kockázatokat.
Ja és nem mindegy, hogy 1 vagy 2 év gari későbbi eladás szempontjából sem.
Teszem azt másfél év után megunod és el akarod adni, azért nem mindegy, hogy már nincs rá garancia, vagy van még rá fél év gyári garancia.
Ha már kiadok 80-100 ezret egy telefonért, akkor nem sajnálom azt a plusz 20ezret, később lehet,hogy bőven visszajön az a plusz.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Az a baj, hiába független a tied, bolti garanciás, ráadásul ha jól rémlik a hirdetésből csak 1év (én is szemeztem vele ) de sajnos két fajta telefon nem ajánlott:
- a T-mobile függő, használt telefon (a letiltás miatt)
- és a bolti garanciás telefon, melyre tulajdonképpen nincs is garanciaGyártói 2év sony garival (tok+hdmi kábel is a csomagban) 100ezer a készülék, bolti garanciával 70ért már van gsm boltokban, a dokkoló meg lehet sok embernek nem kell, lehet ezért nem megy, de sok sikert az eladáshoz
Én jövő hónapban veszek ha minden jól megy egy P-t (akkor jön meg az ösztöndíj) de biztos, hogy gyártói garisat veszek.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
werszomjas
addikt
Én ha lány lennék egy fehér Sola-t vennék
Már nézegettem is de barátnőm azt mondta buzis, szóval nem vehetem megsssz# azt nem nézed, nem opció? gyártói 2év garival 65k, és csak 3,7"
Az az alsó led megvilágítás is tök jó szerintem, egyedül a kamerája vacak, ezért lesz nekem P
[ Szerkesztve ]
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Tomato firmware
- Vigneau interaktív lokálblogja
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Milyen egeret válasszak?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- iPhone 13 pro 128GB független Sierra Blue, makulátlan
- Honor X6b 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Oppo A57s 4/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Oppo Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 12T Pro 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!