Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Jaffa75 #20177 üzenetére
A timescape-et valóban használod? Már tavaly ősszel is, mint viszonylag sokat zabáló, alapban tiltandó gyári app-ként szerepelt ebben a topikban. A futó közül zárható, majd a mind fülön leállítás után tiltható. Előtte a gyorsítótárban is rá kell nézni.
Az Android Tuner Free is a gyanús listán van nálam... simán okozhat többletfogyasztást. Eljárást a fentihez hasonló, vagy uninstall.
Ezen a listán az utolsó a 38 órája futó Eszközök folyamat. A futóban zárni, gyorsítótárban ellenőrizni, majd a mind fülön leállítani. Egyenlőre nem tiltani. Reméljük, hogy ő sem indul el ezután.A gyorsítótárazott közül ha a Google Play-t hetinél ritkábban használod, akkor onnan simán kiszedhető. Nem fog kényelmetlenséget okozni, ha 0,5 sekundomot vársz majd 1-2 hét múlva rá, ha elindul. Ezután ugyanezt a 2 folyamatot a Mind fülön leállítani (nem tiltani!)
Hasonló logika alapján a Hangtárcsázó, ha szintén nem használod, csak 1x játszottál vele.
A legnagyobb talány nekem az Eseményfolyam-motor a 2-es képen. Nekem ilyen ICS alatt nincs. Talán a Timescape-hez tartozik? Nem tudom, a gyorsítótárban biztosan zárható kockázat mentesen és a mind fülön is valszeg leállítható. De nem tudom, hogy mi....Sajnos a Droid olyan, mint a T3-ban a Skynet, így a fentiek után is új életre kellhet. De egy ilyen, akár többszöri gyomlálás után, kevesebb gaz nő egy idő után vissza. Ez tapasztalat.
-
válasz
Jaffa75 #20137 üzenetére
Az utolsó 2 képernyőt mi írta ki? Ez sajnos nem infó! Ez nem valami nyomozgató' appnak a saját maga által gondolt elnevezései? Batterystat vagy valami hasonló. Na persze, a tudományosan kWorker, azaz kernelBlaBla nem infó.
Az segíthetne hozzászólni, amit írtam.
Tehát beállítások :: alkalmazások :: futó programok (képernyőkép(ek)), Ez lenne fontos. Előtte nézz rá, többször, hogy nálad mi a jellemző? Mi is fut?
Majd ugyanitt, lenn van olyan, hogy gyorsítótárazott, tulképpen ez is a Futó fülhöz tartozik és akkor onnan a képernyőképek.
Így látható, hogy mi fut és mi van gyorsítótárazva. Talán kibukik ott valami gyanús folyamat. Pl. minek van a térkép futóban, vagy cache-ben, ha már napok óta vagy mégrégebb' óta használtad?Nálam általában csak 3 dolog van a futóban: Vezetőnévjegyek/ Kapcsolatok / Xperia bill. De a tárolt/gyorsítótárazottban sincs sok.
Látom hogy JB-d van
Ott ez angolul itt van és lenn látható a cached processed.
http://media02.hongkiat.com/increase-android-performances/3-Running-Apps.jpg
ICS alatt is így merült ugyanúgy belakva? -
-
válasz
Jaffa75 #20112 üzenetére
A kworker semmit nem mond. Gugliz csak rá a szóra, hogy miket dob ki.
1., Kellene az alkalmazások menüpontból a futó programokról képernyőkép, de a gyorsítótárazottról sem ártana. Ez valszeg' több kép lenne, mert amíg nálam a futóban 4-5 dolog van, másoknak scrollozni kell.
2., Az beállítások - akkumulátorból kell a részletes kép (nagy grafikon, alatta a sávokkal)
3., Továbbá kell az áttekintő kép is.
Ezek kellenek az elinduláshoz. Enélkül meg sem tudjuk próbálni a segítést. -
Somansky
aktív tag
válasz
Jaffa75 #8532 üzenetére
Mivel a nagyobb kijelzőn jobban lehet prezentálni a képeket, slideshowkat, lehet az S lesz a nyerő...na meg a gyorsaság később jól jöhet. Alszom rá még egyet vagy kettőt és döntök
Sőt ha gyorsabb a gafikai feldolgozás lehet még jobb Instagammával.
Apropó ezen jó a kamerakép, mert Solan a fele nem látszódott a képnek...
-
Somansky
aktív tag
válasz
Jaffa75 #8532 üzenetére
Közepes kezem van, nem vagyok egy magas emberke.
Fotózni jó volna vele kicsit többet. Sokat instagammázom és emailozok. A sola sem volt rossz kütyü, csak lassu fókusz es gyatra kamera minőség na meg a kevés ram miatt sokszor belassult, megakadt....
A kamera tekintetében sok a különbség az S és P között? Gyorsaságban, Nem igen játszom, max Angry Birds -
wallace
tag
válasz
Jaffa75 #8327 üzenetére
Antutu 3.0.1 és ICS alatt futott le a teszt. Egyébként tisztában vagyok azzal, hogy a szintetikus tesztek nem adnak teljes képet arról, hogy egy telefon milyen sebességgel működik, de úgy tűnik hogy nyers számítási teljesítményben elég kicsi a különbség. Lefutattam egy Quadrant-ot is, ha valaki tudna dobni egy P-s pontszámot, azt megköszönném. Addig itt a Mini pontszámai: Quadrant Total: 1316 (CPU: 2003, Mem: 1421, I/O: 892, 2D: 847, 3D: 1417)
-
törölt tag
válasz
Jaffa75 #7861 üzenetére
Nem lehet megadni, hogy csak egy mappából szedje a zenéket, csak úgy, hogy rámegyek a mappára, és ott mondom, hogy ezt játsszad. Plusz adminisztráció, nehézkesebb, mint a Poweramp, akinek indításnál megadom, hogy innen vedd a zenéket, és csá.
Azért használom pár napig, meglátom. -
n000rbi
senior tag
válasz
Jaffa75 #7340 üzenetére
Pontosítok: ICS alatt, bekapcsolt bővített készenlétnél, gyári launcherrel/lockerrel csak aktív képernyőnél villog a led. Tehát lényegében olyan, mintha nem is lenne, mert ha az ember már hozzányúl a telefonhoz, akkor egyébként is látja, hogy jött valami. Kipróbáltam megint, beléptem a netbankomba, jött egy sms, lezárt inaktív képernyőnél semmi villogás.
-
m_laszlo
csendes tag
válasz
Jaffa75 #6982 üzenetére
ez a bővített készenléti mód sztem f@szság... mi értelme az "okos"telefonnak ha le kell tiltanod mindent ahhoz, hogy estig ne merüljön le? :/ Egyébként nincs vele bajom, meg ez a mostani dolog is valószínűleg szoftveres probléma (majd holnap t pontban a szervizessel frissíttetem (elvileg ha ők telepítik az vmi más szerverről, hipersebességgel megy át, hiba nélkül, engem legalábbis ezzel etettek múltkor
)), igazából attól tartok, h mi lesz mondjuk 1-1,5 év múlva az üzemidővel ha ez az 1-1,5 nap készenlét (átlag használat mellett) csodaszámba megy? Előzőleg egy 3as iphonom volt, nagyon szerettem, 3 évig nyúztam is, a vége felé már csökkent az üzemidő, de max este kellett töltőre raknom és az a baj h ez 3 hónaposan így bírja... :/
(tudom, a telefonok fejlődnek, de az akksik nem, a kijelzőnek nagy az energiaigénye, stb stb, de akkor is bosszantó) -
m_laszlo
csendes tag
válasz
Jaffa75 #6979 üzenetére
nem, szerintem valami hiba lehetett szoftverfrissítésnél, az aksiidőre nagyon odafigyelek: e-mail, időjárás óránként, nem élő háttér van, gps, wifi, bluetooth kikapcsolva, 3g kikapcsolva (ingadozik nálam a hálózat), beakadt programok elvileg nincsenek, a carat is pont ma készült el a jelentéssel: a vibert (minek az embernek okostelefon ha ezeket nem bírja) meg az xperia billenytyűzetet (ezt mondjuk nem igazán értem) jegelné az üzemidő javítása érdekében...
-
Zigi
senior tag
válasz
Jaffa75 #6823 üzenetére
Már régebbi mint 3 hetes...régóta szenvedek vele. Általában kibír egy napot, de ma kiakadtam és a végére akarok járni a dolognak. Nagyjából ezeket tiltogattam én is, most csináltam egy gyári visszaállítást és letiltottam mindent. Nem teszek fel semmit megnézem mit csinál, ha nincs eget verő változás akkor megpróbálok egy 544-es buildet, ha az se segít meghirdetem, mert ez az akku idő nekem kevés. Pont ahogy írta valaki itt a forumban egész nap attól rettegni hol tudom majd tölteni az nekem nem bejövős. Igaz használom és nem nézegetem, de nem extrém módon vagy ha ez a mai annak számított akkor elválunk, nekem ennél többre van szükségem. Egy napot bírjon ki nem valami nagy elvárás.
-
Zigi
senior tag
válasz
Jaffa75 #6814 üzenetére
Csak a viber fut a maps-ot mindig leállítom, ha ki volt kapcsolva a tel. A fényerő energiatakarékon autó-n, a bővített készenléti mód nincs bekapcsolva és a gsm mód sincs. (inkább eladom és veszek mást ha ez nem tud okostelefonként működni).
Pont ezt szeretném tudni mit tiltottatok/fagyasztottatok és mi az ami maradt a futók között. Minap kínomban már a joyn-szolgáltatást is letiltottam, de annyira nem volt jó ötlet, mert utána nem tudtam telefonálni és engem se tudtak hívniTehát még egyszer ha valaki venné a fáradtságot és megosztaná, hogy melyiket kell/lehet letiltani és hogy lehet megakadályozni hogy újra induljon azt megköszönném.
-
magicbox
senior tag
válasz
Jaffa75 #6612 üzenetére
Ez teljesen jogos lenne, ha nem ekkora, rögtön szembetűnő hibáról lenne szó. Hiszen ez a háttérkép alap, és ahogy írod, szimbólum. Sztem rengeteg user ezért kezdte el szídni az ICS frissítést, mert 90% ezt a hátteret használja/ta.
Én is majdnem beleugrottam a LG 2X-be... Áldom az eszemet, hogy vártam, és olvastam....
-
magicbox
senior tag
válasz
Jaffa75 #6586 üzenetére
Az azért nevetséges, hogy az összes modellnél összehozta ezt a hibát a Sony ICS frissítés esetén, hogy gyári live wallpaperes háttérrel laggolnak a készülékei. Ez van a U fórumán, dettó a P-n, és az S-en is volt. Ez vicc. Pláne, hogy mindenki ezt a hátteret szeretné használni.
-
Dany007
veterán
válasz
Jaffa75 #6586 üzenetére
"Ennyit a dupla magról, meg a HW-ről... nem azon múlik hidd el!
"
Persze, hogy nem!
Az iPhone 2G meg a 3G se laggolt egy percig se a gyári szoftverrel. Pedig azok alatt töredéke hardver sincs, mint az S vagy a P alatt.
Egyszerűen a gyártók ba...ák normálisan optimalizálni az Androidot a készülékeikhez. Adott egy alap google OS az Android. Ezt minden gyártónak külön-külön a saját termékére hardverspecifikusan kellene optimalizálni. Hasonlóan ahogy az Apple teszi. És akkor nem lenne semmi gond. De nyilván nem nagyon figyelnek az egészre... Persze ha az Apple is évi 15-20 telefontípust dobna piacra, biztos, hogy még neki se lenne akkora kapacitása, hogy mindegyik készülékhez személyre-szabott os-t készítsen. -
magicbox
senior tag
válasz
Jaffa75 #6581 üzenetére
Azért el kell ismerni, durva hardvert tettek az S alá. De ezt a képernyőmizériát nagyon benézte a Sony. Melegedéstől sárgul, és ahogy olvastam, majdnem mindenkinél
A display csere meg elég nagy nyűgség... Az android rendszer optimalizásása meg tényleg kihívásokkal küszködik
De legalább van vmi fajta javuló tendencia, de tény, hogy nagyon komoly hardver kell alá, hogy ne legyen lagg.
-
Dany007
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Azonnali játékos kérdések órája
- Battlefield 6
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Yettel topik
- Cyberpunk 2077
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Könyvajánló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest