- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
g0n21
senior tag
válasz
darvinya #6576 üzenetére
ÉRtem amit mondasz, meg tudom, hogy hol-mi van a telefonban, csak felmerülnek bennem kérdések:
- Miért csak egy idő után jön elő, miért tud rendesen működni egy darabig?
- Mi értelme az all-in-one okostelónak, ha minden ki van rajta kapcsolva?
- Miért van az, hogy a valósan gyenge akkuteljesítményű (nagyon max 4,5 óra kijelző idejű) HoX-szal nekem nincsenek ilyen rejtélyes fogyasztóim, pedig ott aztán tényleg megy minden (vatera app-ot két hete használtam utoljára, tegnap jelzett, hogy új üzenetem jött, nem lőtte ki magát)
- Miért nem látom a részletezett fogyasztást, csak annyit, h Android op.rendszer... -
g0n21
senior tag
válasz
rObika8802 #6572 üzenetére
Nem, még nemn csakrátnézek néha a fogyasztásra, és akkor csodálkozom nagyokat... Most kilőttem egy párat, ha nem segít, akkor ha már úgyis root-olt, kkor elkezdek szemezgetni...egyszer azt is meg kell tanulni....
Köszönöm az ötleteket, szívesen fogadom... -
g0n21
senior tag
Danny, nem downgrade-elnék.
A vicces, hogy aláírom, a HOX nagyon merül, de ott a kijelző 70%..
Gyakorlatilag ugyanazokat a progikat használjuk (én +10-et), ezért nem értem.
Az egyetlen különbség az app beállításaink között csak a fb, meg én nem foglalkozom az energiatakarékossággal, elfogadtam, h naponta töltöm.Kipróbáljuk akkor ezt az fb helymeghatározást, aztán megtaláltjuk. Köszönöm...
-
g0n21
senior tag
Sziasztok!
Ismét előjött barátnőm P-jén a kedvenc problémánk... GB-n is eljátszotta, utána ICS-n eljátszotta egyszer, akkor csináltunk egy hard resetet, akkor jó volt egy darabig, most ismét szar:
fogyasztás:
1) android operációs rendszer 31% (teljes idő 2ó13p/ébren tartva 1ó13p)
2) kijelző: 25% (52p)
bla (wifi)
bla (készenlét)
bla ( hálózat)
y)hívások 14p
x) Térkép 8% (Ahhoz képest, hogy egy pillanatra sem volt megnyitva a térkép, küldött/fogadott egy mega adatot, és futott 45percet)Így a telefon 37%-on van, 14 óra elteltével, 52p kijelzőidővel.
Miért jön elő ez, hogy valami rejtélyesen elkezdi szívni az akksit?
Lehet, hogy az lehet, hogy újra fel lett telepítve a whatsapp? (de ezt külön mutatnia kéne, és még meg sem lett nyitva a program 3napja)
Nem szívesen HardResetelnénk még egyszer.
Agyfasz.... -
g0n21
senior tag
Tök jó, hogy őt linkeled, wakaplaza-t, 09.13-án adta postár barátnőm SXP-jére ezt a tokot, és még nem jött meg, írtam neki 2 napja, hogy full refund-ot szeretnék, mert az mondta, ha 26 nap után nem jön meg, akkor van ilyen lehetőség, de nem válaszol... Angliai rendelések viszont rendre 5 munkanapon belül megjönnek, aláírom, az drágább...
-
g0n21
senior tag
HOX-osoknál is világít haloványan a távolságérzékelő, a legutóbbi Viber frissìtés óta...
Más: barátnőm SXP-jén ma reggelre megjelent egy frissítés értesítő, hogy update-elhető a 6.B.0.544 (lehet, h a b es a 0 fordíva).. 0,6 Mb.
A telefon t-s, még egy hónapja tettem rá flashtool-lal a 4.0-át, ès rootoltam (root-jogot azóta nem használta semmire). A telefonon most is ez a verziószám.
Mi lehet ez a 0,6Mb? T kiadta volna a frissítést, és update-elné bele a T-s menüpontokat? -
g0n21
senior tag
válasz
Bitpalace #4395 üzenetére
Hey,
Én HOX-on szívtam rengeteget a fóliával, ott a kerekített képernyő miatt, de megtanultam!
Leválasztod az első leválasztandó réteget a fóliáról, és a kijelzőhöz illeszted, de csak egy félcentis (se) sávon. Bankkártyát széltében (diákig.személyi, whatever) elkezded húzni rajta, úgy, hogy a fóliát védő fóliát gyakorlatilag ezzel húzod... tehát gyakorlatilag a bankkártyával húzod le róla, tehát egyből simítod is... nem lett karcos... Majd ha nagy leszek csinálok videót erről...s4tch!
6-7 óra kijelzőidő? minimum fényerőn? Barátnőmé zenehallgatás nélkül max. 4-et bír, zenével 1-et, mindenhová viszi a töltőt, ha fél napnál tovább lesz ott... Volt hardReset már...Android 4.0 -
-
g0n21
senior tag
válasz
rbalint88 #3271 üzenetére
Jaja, ebben igazad van, csak mozaik M-ben 58k volt az xperia p, mediamaniaban meg 80. Nem tudom miért. A két tarifa közötti különbség, amit írsz, az pont kiegyenlíti azt, hogy a mozaik 600ft-tal kisebb havidíjú, ès válaszhatsz hozzá egy szolgáltatást ingyen (hogy nagyjából ugyanott legyél, mint MM-mel.), a sodik extrát meg 350-èrt (ès akkor ugyanott vagy, mint mm-mel, 250ft-tal kisebb havidíjjal, 20k-val olcsóbb p-vel....
-
g0n21
senior tag
válasz
Bitpalace #3229 üzenetére
Bitpalace, a Médiamánia S és Mozaik S között tudsz váltani akkor is, ha még nem járt le a hűség, ugyanis azonos kategóriájú csomagok.
Barátnőmnek úgy vettük a P-t, hogy médiamánia M-ből Moziak M-be (nem telt még le a két év tarifahűsége, csak 18,5 hónap), és a MozaikM-hez pedig magát a telefont.Nekem a telenornál is engednék (ha kérném), hogy MobilKvartett1000-ből Okostarifa 600-ba váltsak... de hát nem őrültem még meg.
Szóval a kategóriák számítanak, azonos kategóriájú tarifacsomagra (főleg, hogy a médiamániát már nem forgalmazzák), vagy drágábbra tudsz váltani bármikor.
-
g0n21
senior tag
Nem nekem kéne válaszolni
de elméletileg (gyakorlatilag) nem rootoltad... szedj le marketből valamilyen rootcheck progit, az megmondja a biztosat.. Meg ha az egész folyamatot végigcsinálod, ami neorow1 blogjában van, akkor felrakja a SuperSU-t (superuser), és azt az appok között a menüben megtalálnád ezen a néven, az meg a root egy fontos része...
-
g0n21
senior tag
idézem darvinya commentjét ebben a témában:
"Önmagában a root jog megszerzése után megy az OTA, azaz felteszi a frissítést.
De ha már töröltél, változtattál a rendszerben akkor letölti az OTA frissítést, de telepítéskor hibával leáll és valamikor nehéz helyre pofozni.
De semmi vész, mert SUS, PCC, Flashtool-lal megy a frissítés.
Csak a root vesztés biztos." -
g0n21
senior tag
-
g0n21
senior tag
válasz
spawn21 #3081 üzenetére
Spawn, a lényegi rész lemaradt.
neorow1 módszere után a telefont lehet OTA-n, vagy PCC segítségével frissíteni, vagy csak flashtool-lal?
Valamint ha igen, lehet OTA-n, ezután is csak a T-s frissítések jelennek meg nálunk, vagy látni fogjuk a nem T-s updateket mondjuk a pcc-n? -
g0n21
senior tag
válasz
TomWexX #2929 üzenetére
Megtettem, köszi.
Most a step2.bat-ot hiába indítottam el éhes dugtam fel a telefont, nem történt semmi, úgyhogy windows kapott egy restart... Hogyha nem csinálom tovább, akkor mi baj lehet?
Elvégre ics fent van...Szerk: újraindítottam mindent, step2.bat rendszergazdaként indítom, a maga daemonját betölti, bedugom a telefont, és a büdöségvilágon semmi nem történik. Azt se jelzi a telefon, hogy milyen módban van feldugva, csak azt, hogy tölt...
-
g0n21
senior tag
neorow1 leírása alapján eljutottam a 7. pont végéig. nem wipeoltam ennél a résznél, csak a GB flashnél, ahogy írva vagyon. 214 android alkalmazást végigszámolta, és már vagy 10 perce az van kiírva, hogy:
android frissítése folyamatbanrendszerindítás befejezése
a rendszerindítás befejezése bal oldalán lévő töltést jelző kör már vagy 5 perce nem forog, hanem egy helyben áll.
Várjak még, vagy valami gond lépett fel?
Újraindítsam a telefont, vagy az nem ajánlott? kapcsoljam ki a telefont, flasheljem újra az ICS-t?
mindent a leírtak szerint csináltam -
g0n21
senior tag
válasz
darvinya #2914 üzenetére
Oh, egy picit másról beszélünk szerintem.
A zöld kis ikon a bal felsőben a whatsapp jele. A whatsapp egy IM app, azonalli üzenetküldő program, olyanokkal lehet rajta csetelni, akiknek szintén fent van.
Smst nem küldött senki, nem is írtam ilyet, azt írtam, hogy a screenshoton a zöld whatsapp ikon nem problèma, mert a screenshot kèszítèse előtt érkezett egy üzenet whatsappon, egy ismerőstől.
Barátnőmnek 2 ève van t-s előfizetése, egyszer sem volt túlszámlázás, rejtélyes üzenet, pedig a kezdetek òta fent volt a telefonján, zte blade-n, èn 3 éve vagyok pannonos, nekem sem volt ilyen problémám sem a dèzin, sem a HOX-on.
Tehát röviden:
- auto sync a gyári szinkronizacio (beállítások - fiókok, szinkronizacio)
- whatsapp nem küldött smst.
- azèrt talált meg, mert rendeltetés szerű működése képpen jelzett, hogy egy ismerős a programot használva adatforgalmat használó üzenetet küldött.
- nem jelentkezett túlszámlázás sem a program használatából adódóan, sem másért.
-az egyetlen (2) bajom a két screenshoton, a tegnapi hozzászólásomnál ott van. A gyári auto-sync ikonja nem tűnik el sehogy, ès valami eszi az akksit (ami egyszer wakelock kiiras mutatott, egyszer az android.process.acore).
A whatsapp állítólagos fogyasztása reális.Az idézett rèszt sajnos nem èrtem, mert az india neoV ICS.en-t, és a CE1-et sem tudom, hogy mit jelent.
Minden tisztelettel,
Gonzi
U.i..: felrakom inkább ma az ICS-t, csak tudjam meg, hogy gari marad-e, ès van-e esély a brick-re.
-
g0n21
senior tag
válasz
darvinya #2894 üzenetére
Nem a wacapp ikonja a baj, arra eppen jött üzenet, hanem a sync... Letöröltem a wacappot, sync ugyanúgy kint van. Syncet kikapcsoltam mindenre, újraindítottam, sync megjelent, nem tűnik el.
Neorow1: t-mobile gari nem vèsz el, ha kézileg rakom fel az ICS-t? Ennèl a műveletnél van esély arra, hogy brick lesz a telefonból?? Lehet, hogy du. nekiesem.
Mèg valami: ha kèzileg rakom az ICS-t, ha jön ismét frissítés, azt OTA-n fel tudom rakni (ha OTA-s frissítès)?
-
g0n21
senior tag
Bocsi a duplázásért, időbe tellett rájönni, hogy nem tudom, hogy mi ez:
ez 13 óra bekapcsolt léthez, 2h:24min képernyőidőhöz...
megjelenítés 46%
android.process.acore: 32 %
wifi 6%
hanghívás:5%
tel.készenlét 4%
Android op.rndsz:3%
tel.üresjárat: 2%neorow1 : ha a fiókoknál mindent kikapcsolok, akkor sem tűnik el a szink.jele...
-
g0n21
senior tag
-
g0n21
senior tag
válasz
darvinya #2874 üzenetére
darvinya, androidcentralon találtam:
"I can say that the Dialer App using the battery has nothing to do with other 3rd party apps because I have hard reset my phone 5 times, did not link it to Google, and formatted my SD card, and the Dialer problem does still exist."
any idea? -
g0n21
senior tag
válasz
darvinya #2871 üzenetére
Nem is kell értsd, nem azon van a hangsúly.
Egy telefonomon sem lépte túl soha ez a két alkalmazás külön-külön az 5%--ot, se ZTE Blade-n, sem HTC desire-en, sem SonyE Arc S-en, sem HOX-on.
Mi az a "wakelock" nevű valami, ami a fogyasztás 66%-ért felelős?
amikor beleléptem nem írta kisbetűkkel egyik programot sem, csak android processeket, de a fogyasztók listájában külön volt az android rendszer, 10% alatti eredménnyel. -
g0n21
senior tag
Sziasztok!
Egy kis help-re lenne szükségem, legalábbis tanácsra. Barátnőmnek vettem a napokban egy xperia P-t, nagyon jól el van vele, T-s, tehát ICS még nem jött ki.
Kíváncsi voltam az akkuhasználatára, hogy legalább egy kicsit összehasonlítsam a HOX-ommal (nem akartam "győztest hirdetni", csak kíváncsi voltam), és egy nagyon érdekes dolgot találtam. Sajnos screenshotot nem lőttem, de:8 óra alatt (töltés nélkül):
telefonhívás: 8p14mp
képernyő: 24p53mp
egyéb, külső alkalmazások: kb.10p (whatsapp, viber)és így, ezek után 53%-on volt az akksi.
a legérdekesebb, ami a fogyasztók első sorában volt:
Wakelock - 66%
cpu: 10p
cpu foreground: 10 óra 10p (ez a kettő lehet h fordítva, és magyarul)Na ez mi lehet??
nincs agyontelepítve sz-rokkal, van rajta két IM progi, ES file explorer, AVG mobilization (az anti theft miatt), és kb. ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Azonnali fotós kérdések órája
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- További aktív témák...
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest