- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- MIUI / HyperOS topik
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
n000rbi #26307 üzenetére
Ahogy razorka777 is írta, ha meg vagy vele elégedve, akkor nem biztos, hogy érdemes bolygatni.
- Ha felraknád, akkor SUS-on keresztül tedd meg, előtte csak az SMS-ek, névjegyek mentése (erre több módszer van), majd belső tároló törlése és úgy a SUS. Aztán a play-ből újratelepíteni ami kell. Az első hsz-ban szereplő Flashelés gyorsabb és jobb. Azt sem lehet elrontani, ha tartod a lépéseket és legalább nem szolgáltatói ROM kerül rá, hanem normális gyári Sony.
- Mit fogsz tapasztalni:
1., Az említett hívásbug ami ICS-nél is van, itt is előfordulhat, így globális probléma.
2., A 4:3-ban a vakus képek rosszak lehetnek, ahogyan ICS alatt is --> használd a fényképezőt 16:9-ben
3., A tárcsázó lassabb lehet, de meg lehet szokni
4., A JB-ből van olyan változat, amiben nincs SMS költségtakarékos mód, azaz ékezetes betűk miatt rövidebb az SMS, de a SUS-nak a normális CE változatot kell felraknia elvileg, tehát ez OK-s lesz elvileg.A kicsit lassabb tárcsázón kívül, én semmi lényegeset nem tapasztaltam, de ahogy írtam, az is megszokható.
Szerintem nem lesz gyorsabb és az akksi is elvileg ugyanolyan lesz, a GPS-re sincs hatással.
A JB mellett egyetlen tényszerű érv áll: A Play-en egyre több lesz az alkalmazás ami már JB-re lesz optimalizálva, vagy egyszerűen az kell hozzá.Ui: nekem a telefon ugyanolyan patent JB-vel, mint az utolsó ICS-el volt. Maga az Android ami szar... javítok utálom... de várom az első szép fém, max 4:3-as Lumia-t, amit egy kézzel lehet még kezelni.
-
s4tch
veterán
válasz
n000rbi #7895 üzenetére
A /system/app mappába be kell másolni a SemcPowerSaver.apk fájlt (saját feltöltés, nálam működik), megváltoztatni az engedélyeket (rw- r-- r--), restart, és ennyi. Az app drawerben meg fog jelenni a program ikonja, és lehet használni.
Nem elég feltelepíteni, mint egy sima apk-t! Ha csak lefuttatod, mint bármi mást, újraindítás után eltűnik.
Root + egy rendes fájlmenedzser (amivel el tudsz navigálni a /system/app mappáig; pl. ES File Explorer, Root Explorer, Total Commander) kell hozzá.
-
sajo13
senior tag
válasz
n000rbi #7895 üzenetére
Ez engem is érdekelne, mert éjjelre én is letiltanám az adatforgalmat(22-07-ig), de a bővített készenlét ICS alatt ilyet nem tud.
A Battery Defender-t próbáltam a Google Play-ről, de nem százas. Hiába állítottam be, hogy csak éjszakára tiltsa le az adatforgalmat, néha, véletszerűen napközben is eljátszotta, így törölve lett. -
somadog
tag
válasz
n000rbi #7361 üzenetére
Én még annyit tennék hozzá a "bővített készenlét" -hez, hogy én azért kapcsoltam ki mert ugye lekapcsolja 15perc után a hálózati kommunikációt, ez azt eredményezi hogy ha pl. viber-en küldenek valamit azt csak akkor kapom meg ha feloldom a bill.zárat. :-( és ez igaz a gmail-re vagy bármilyen szink. folyamatra.
-
Jaffa75
őstag
válasz
n000rbi #7350 üzenetére
Szia!
Csak megerősíteni tudom Allure fórumtárs állítását, sőt megfejelem azzal, hogy cseréltem lockscreent (JellyBean Free Lockscreen), és ezalatt is hibátlanul kéken villog! Akkor passz...
Viszont rögtön egy kérdés... aki Opera-t használ (nem minit), annak nem fagy be mostanában ha kilép? Arról van szó, hogy kilépek, majd lépnék vissza, de csak fekete képernyő van, csak a statusbaron látható az idő, meg a többi infó! Többszöri visszával kilépek, hosszan a középső gombot nyomom, kihúzom oldalra az Operát, ezután már rendesen indul! A rendszer hétvégén lett 0-ról fr-rel újrahúzva, úgyhogy majdnem szűz
, ráadásul a kollégám S-e ugyanezt produkálja...
! Feltettem reggel a chrome-ot, de hagyjuk... 5 belépésből 4x állt, full felejtő...
-
Allure
aktív tag
válasz
n000rbi #7345 üzenetére
Nekem villog bővített készenlétnél gyári locker-rel ha nem fogadott/olvasott hívásom, üzenetem, naptárbejegyzésem van.
felic555: Szerintem olyan egy hónap múlva már a bugok nagy része javítva lesz. Én amúgy nem is nagyon vágyok főzött romra, tökéletesen működik a gyári ICS-vel is.
-
s4tch
veterán
válasz
n000rbi #7104 üzenetére
Ez még egy jópofa program: autorun manager. A használatban lévő, de sokszor maguktól elinduló szoftvereket lehet kordában tartani.
-
BaLee
addikt
válasz
n000rbi #6964 üzenetére
Én is óvakodnék ha nem kerülne gyári garival 30%-al többe a telefon. Anno a Neot is megvettem bolti garival (75 ezer vs 105 ezer) ott spóroltam 30 ezret, most itt is spórolok egy 25öt a következőnél már egy teló ára lesz.
Ha valami gond van a telóval és kiderül 8 napon belül akkor még védve vagyok, egyébként max szívok vele...
De ez már nálam az a kategória, hogy ennyiért már kockáztatok.
Ha 5-10k lenne a külömbség, biztos nem gondolkondék rajt. -
BaLee
addikt
válasz
n000rbi #6960 üzenetére
Az érdekes az, hogy én még ezek után felhívtam őket és megkérdeztem, hogy fekete P modell kellene a rendes áron, mikorra tudnak küldeni. Kiderült hogy nem is tudnak, mert nincs raktáron a beszállítónál. Remek.
Rendeltem egy másik "sufni" oldalról ahol az 1 év garis pont elfogyott és csak 2 év garis volt (sajnos nem gyári, hanem bolti) így kb. 80ban lesz a teló de elvileg szerdán megérkezik. Várom...
-
darvinya
titán
válasz
n000rbi #6900 üzenetére
Meg van mi bökkenő.
Bár ez annyira nem izgat amikor saját magam mokolok.„ Konkrét modellek garanciájáról kérjük, vásárlás előtt mindig érdeklődjön! A GSM Takács Kft. által vállalt, nem gyári garanciás készülékek garanciális javítását a GSM Takács Kft. intézi, ezen készülékeknél minden ilyen jellegű problémát a GSM Takács Kft-nél kell jelezni, javításra nálunk kell leadni. Nem gyári garanciás készülékek esetében a WAP, MMS és Internet beállítások nem tartoznak a garanciális problémák körébe. Az Eladó az ilyen problémákért nem szavatol. A külföldről érkező, a külföldi viszonteladó által függetlenített készülékeken, esetenként az egyes szolgáltatók logója is feltüntetésre kerülhet. EU-ból és Ázsiából érkező készülék csomagok gyári tartozékai nem minden esetben egyeznek meg a magyarországi gyári tartozékokkal, ezeket átalakítókkal pótolják. A készülékek számos esetben harmadik félen keresztül jutnak a gsmtakacs.hu (GSM Takács Kft.) birtokába, ezzel növelve annak az esélyét, hogy nem a gyártó által forgalomba hozott készülék kerül eladásra. Az értékesítő azonban minden esetben teljes körű tájékoztatást ad a készülék származási helyéről! A külföldről származó készülékek gyárilag nem mindig rendelkeznek magyar nyelvű kezelő felülettel, ha lehetséges a készülék magyar nyelvű szoftverrel történő telepítése, akkor ezt az importőr elvégzi. Ilyen esetekben a készülék szoftveres frissítésekor a magyar kezelőfelület eltűnhet! Ezt az értékesítő a használatba vétel előtt köteles jelezni. Minden, a vásárló által egyénileg történt frissítés és beállítás szerviz munkát és annak munkadíját vonja maga után!”
De elég az off-ból
A 8 nap az van.
-
Dany007
veterán
válasz
n000rbi #6614 üzenetére
" Majd a JB megoldja...
"
Én is erre számít. Igazából nekem teljesen megfelel a GB-is. Így ha JB se lesz tökéletes nekem az se akkora probléma. Bár ott már van több olyan újdonság amire kíváncsi lennék, de ha nem hát akkor se megyek a falnak.
@Jaffa75:
No, hát az teljesen jó. Nálunk is 4-5% jött ki. Itt persze bőven lehetnek fél-fél % eltérések. Lehet, hogy nálam is 4,95% volt csak épp nem ugrott át 5-re...
Tényleg kéne egy hosszabb teszt, aminél jobban kijönnek a kisebb különbségek is. De még nem volt időm többet agyalni rajta. Meg kérdéses hogy a felhasználók itt lefuttatnának-e egy 30-40 perces videót is.
Úgy igazán tesztprogrammal meg nem akarom kínozni a telefont. -
-
istika
tag
válasz
n000rbi #6308 üzenetére
Igen lehet h igazatok van es valoban szivja a mobilnet DE 1 drb 3 soros sms 2 szazalek az aksibol, utana 8 perc telefonalas es meg 3% minuszba. Kb fel oraja vettem le a toltorol es mar elment csaknem 20%. Nem normális h par perc telefonalas is szivja az akkut. Persze meruljon, anelkul nincs, de nem ilyen utemben.
-
nintendojet
tag
válasz
n000rbi #6312 üzenetére
Én írtam a posztot a sonymobile-ra.
Összefoglalva:
- volt hogy iszonyat gyorsan merült és nem tudom miért, persze mióta találtam app-ot amivel lehetne nézni mitől, azóta nem jött elő. Számomra ez a megbízhatatlanság miatt rossz: nem nézek rá egy ideig a telómra, mert azt hiszem van elég akksi még és erre paff. Na ilyen ne legyen.
- töltésnél néha nem érzékeli az ikon és a led, hogy töltődik, ilyenkor csak restart segít. -
Dany007
veterán
válasz
n000rbi #6197 üzenetére
Nálam is van ilyen. Múltkor is most valamikor a 7 végén... Leveszem a töltőről, nézegetek képeket meg ilyesmi... erre látom már csak 97%. Na mondom an**ádat... Eltelik pár perc és látom, hogy visszaugrik 100%-ra a grafikon!
Na mondom így már mindjárt jobb...
Szal természetesen nem fullosak ezek a progik. Hozzávetőleges adatok csak. Úgy is kell kezelni.Jaja, zöldbe nekem se jött be.
@Allure: Köszönöm!
Mostmár 4%,4%,5%,7%(?)
szerk.: aki olvassa és nem értené mi ez, annak: [link]
@istika: Te is kipróbálhatnád mégegyszer 80% körüli akksiról indulva. Hátha...
-
Dany007
veterán
válasz
n000rbi #6174 üzenetére
No én most elindítottam. 87%-ról indultam igaz, mert itt a cégnél nem tudom feltölteni a telefont. De majd meglátjuk. Kijelző, hangerő fix 50%. Meglátjuk mennyit esik.
Ami most feltűnt, hogy az érintő billentyűk led világítását nem veszi le youtube lejátszásnál... Na mindegy.
GB alatt nekem külön app van rá, hogy a 3G-t kikapcsoljam. Amúgy meg egy mélyebb menüben asszem a vezeték nélküli hálózatok alatt van.
Én letakartam a hangszórót.
Hogy ne legyen olyan hangos. Sőt még a kijelzőt is eltakartam, nehogy már azt higgyék a kollegák, hogy itt szórakozok meló közben...
Amúgy ez a 13%-os esés se kevés nekem így reggel 7 óta... Igaz azóta jött mégegy skype hívás... meg szórakoztam kicsit a telefonnal is... Van hogy csak poénból is benyomom és megmozgatom a hátteret mert nagyon bejön az a kék füst...
szerk.: választhattam volna nekem jobban tetsző számot...
-
-
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
n000rbi #5552 üzenetére
Elég lassan tölti le a falshtoolt. Addig futtatok a telón egy Antutu-t egy Linpack-ot és egy Quadrant-ot. Majd frissítés után is. Kíváncsi leszek az eredményekre. Majd írok,hogy mi lett a vége! :-)
Dany007: Köszi a tanácsot! Az Eszközök widget az megmarad frissítés után? Mert elég pofás,hogy egy helyen ki és be lehet kapcsolni mindent!
-
Dany007
veterán
válasz
n000rbi #5533 üzenetére
Ja én se vágom még nagyon. Ezért jó itt a fórum. Eléggé pörgős ez a topik és mindenki segítőkész!
Én is csak, leginkább az app fagyastás meg kíváncsiság miatt tettem fel.
Tényleg csak pár perc volt az egész. Viszont az első hsz-t kiegészíteném, mert azért 1-2 dologra rá kell jönni magunktól is. : ) -
Dany007
veterán
válasz
n000rbi #5528 üzenetére
Baromarcú T-mobil... A helyedben linkelném nekik a Sony-s oldalt, ahol már hónapok óta megtalálható az ICS a gyári telókra...
Egyetértek az előttem szólóval. Pár perc alatt megvan Flashtoollal. És tényleg külön öröm látni, hogy nincs teleszemetelve a menü hülyeségekkel. Aztán ha mégse jön be visszalehet rakni egy 2.3.7-et.
Bár én kezdek megbékélni az ICS-sel.Főleg, hogy minden probléma kezd megoldódni szépen.
-
-
Dany007
veterán
válasz
n000rbi #5166 üzenetére
Szerintem don't stress!
Várj vele egy hetet amíg beáll az akksi.
Én csak hálózatról töltöttem eddig, de ott minden okés volt. 1-2 óra alatt fullra tölt.. Mostmár kibírna lassan két napot is. Az elején még naponta többször is kellett töltenem, mert annyit nyúztam... Most se sokkal kevesebbet, de kezd beállni az akksi.szerk.: esetleg azt megnézheted mennyit merül egy éjszaka alatt. Nekem wifi és 3G off esetében olyan 4-5%-ot esett este 10-től reggel 7-ig. És nem volt repülőmódban.
-
rbalint88
addikt
válasz
n000rbi #4941 üzenetére
én június óta használom hidegben melegben és nem csak dísznek, mégse buborékosodott fel. szerintem ez nem meleg kérdése, inkább a ragasztó/ragasztás nem volt tökéletes gyárilag.
amúgy hidegben még inkább elő tudna jönni ez a dolog.tulajoknak címzett kérdés: ha nagyon alacsony szintről vagy akár kikapcsolásig merülésből töltitek fel, nem melegszik nagyon a telefon? utóbbi pár alkalommal tapasztaltam csak ezt, lehet valami szoftveres probléma (valamelyik program megzavarja a lelkivilágát)
és a töltőre nem foghatom, mert a gyárival töltöm. ha előjön még egyszer, akkor besétálok a cirmába, úgyis régen jártam már náluk (de nem elég régen...) és akkor a kupakcserére is rákérdezek, lehet csak az enyémen rossz a festés és ezért kopik a sarka -
Dany007
veterán
válasz
n000rbi #4599 üzenetére
Lötyögni nekem se lötyög, de nem bírtam ki, hogy ne nyúljak hozzá és bizony érezni, hogy könnyen le lehetne szedni.
Szal kicsit megfogom a sarkát és már érezni, hogy egy tizedmillimétert mozdul. De ettől még lötyögősnek nem mondanám. Használat közben abszolút nem basztatom a kupakot, szóval nem probléma.
De aztán kitudja mi lesz hónapok múlva. Arra is gondoltam ha nagyon gázos lesz, akkor pöttyintek rá egy kevés pillanatragasztót.Azt akkor már tuti nem fog lötyögni... Az IMEI-t meg majd kiolvassák a telefonból vagy a szerződésből ha kell, ne kelljen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Apple iPhone 14 Plus 256GB, Akku: 86%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Akku: 87%, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest