- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Telekom mobilszolgáltatások
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Xiaomi Mi 9 SE - csúcsimitátor
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
eami
veterán
válasz razorka777 #30466 üzenetére
huh, az nem sok... függetlenül is ?
-
eami
veterán
gondolkozom hogy megválok a Ptől, szerintetek mennyiért lehet elpasszolni mostanság?
-
eami
veterán
mi manapság a favorit camera app amit esetleg alap system camera appnak is be lehet / érdemes tenni?
-
-
eami
veterán
válasz darvinya #23641 üzenetére
én ezeken már rég túl vagyok... hiába resetelek ez az egyetlen telefon amivel nem hajlandó működni. Van otthon még egy tablet illletve egy másik telefon is, azokkal gond nélkül össze tudom kapcsolni. Pvel nem hajlandó működni :\ Nem akarok hülyeséget mondani, de mintha az lenne a gond hogy a P nem támogatja az AVCRP-t ezért nem műxik az órával.
-
eami
veterán
válasz Stukker1987 #23578 üzenetére
ha nem ment elsőre, akkor esélyes hogy nem fog összejönni :S én is szívok a bluetoothal az MBW-150 órámat hiába ismeri fel nem hajlandó csatlakozni hozzá. Valami kimaradt a Pből BT téren :\
-
eami
veterán
Tudom furcsa kérdés a korábbi várakozások után hogy könnyen rootolhassuk a telefont, de most szükségem lenne valami megoldásra hogy eltávolíthassam a rootot úgy hogy ne kelljen újra raknom a telefont.van valakinek valami ötlete?edit: aah, hát ott van SuperSU settingsben
[ Szerkesztve ]
-
eami
veterán
nem voltam elég egyértelmű, nem szeretném teljesen követni a leírást. Ott tartok, hogy vagy egy rootolt 400as JB CWMel. Azaz, ha ráeresztem a 100as zipet + előtte a kernelt leírás szerint, akkor megmaradnak vajon az adataim?
Olyasféle updatere gondolok, mint ahogy a CM (az eredeti) is nyomja ki a frissítéseket és nem kell mindent legyalulni csak azért hogy feltegyem.
Tudom, hogy a tiszta a legjobb, de elég összetett cuccok vannak felrakva a telefonomra és inkább megkockáztatnék egy ilyen "upgrade" tesztet, mintsem órákat kelljen megint eltöltenem a konfiggal
-
eami
veterán
6.2.A.1.100 update mit hoz rootolhatatlansagon kívül? :-D
[ Szerkesztve ]
-
eami
veterán
érdekes tapasztalat tegnapról, gyári rootolt JB:
elkezdett pár google app random FCzni, hát gondoltam egy restart nem árt... csakhogy utána boot loopba került, sony logo után még bejött a JB anim, de amint a lockscreen következett volna nyomott egy restartot és kezdődött minden előlről. A korábbi sok sikeres reboot után nem tettem fel / módosított semmit ami ezt okozhatta volna.A megoldás az volt, hogy szerencsére CWMel csináltam egy backupot pár héttel korábban, amiből elég volt a systemet visszatölteni, így az adatok is megmaradtak. Mindenesetre soha sem tapasztaltam ilyen egy korábbi akár custom romos telefonommal sem....
-
eami
veterán
válasz freemanone #18758 üzenetére
úgy néz ki hogy valós
-
eami
veterán
saját magam updateje
szóval úgy néz ki hogy ha megpiszkálom a recovery fileokat annyira hogy a recovery ne induljon el, akkor után minden egyes hard restart után csak azért is recoveryt akarna tölteni, ami persze nem indul...megoldás:
telót fastbootba rakni
flashtoolban pedig flash / fastboot / reboot into system -
eami
veterán
na ez új... ma CWM fileok (sd-storage) között talált vmit a virus scan. Gondoltam törlöm... az előbb indítottam újra a telót, de meg akadt a sony logonal :| ennyitől összeszakadna? ha igen, vhogy újra tudom másolni anélkül hogy újra kellene pakolnom minden?
-
eami
veterán
válasz yodamester10 #18215 üzenetére
azért nyomodik el mert nem tokban hordod. a kapacitív tapi képernyő nem csak kozvetlen erintest érzékel, és mivel minden feszültséget vezető felületre reagál, ezért tok nélkül a nadrágodon simán érzékeli a bőröd. amúgy próbáld ki akar egy vékony szigetelt kábellel. nekem a füles kábelt is simán érzékeli :-D
-
eami
veterán
-
eami
veterán
"[xy] application is preventing STAMINA mode". Ha exception listán van az app akkor is ezt dobja, ha nincs akkor is. Valami ötlet?
-
eami
veterán
-
eami
veterán
válasz freemanone #17793 üzenetére
valóban igazából 14.9re jön ki:
csekk dísz -
eami
veterán
válasz gusthy #17785 üzenetére
stimm, de lehet elbeszéltünk egymás mellett eddig... én azt mondtam hogy a rendszer kap helyet abból a 16GBból, az operatív 1GB memória más tészta.
Amúgy hogy flash vagy nem flash azt nem tudom, mivel a hivatalos és részletes sony spec alapján nem derül ki. Valószínűleg amúgy az.
-
eami
veterán
válasz Pickle Rick #17782 üzenetére
sőt a ROM, read only memory, szóval tök értelmetlen ROM cserélgetésről beszélni...
-
eami
veterán
válasz gusthy #17779 üzenetére
mivel bizonyára hülyeséget írtam, remélem hogy akkor választ adsz arra, hogy pontosan milyen memóriák vannak a Pben, azok milyen osztásban, stb..
Amúgy csak zárójelben megjegyzem hogy a flash memóriák is (típustól függően) random access működnek, szóval thank you captain obvious
[ Szerkesztve ]
-
eami
veterán
válasz yodamester10 #17769 üzenetére
kicsit rásegítettünk :p
-
eami
veterán
válasz freemanone #17761 üzenetére
bizony
-
eami
veterán
Mivel totál ki vagyok akadva a mostani JB helyzetemre, meg tudnátok erősíteni hogy EZ a megoldás működőképes (jelenleg JB unrooted, locked BL)?
-
eami
veterán
rövidke megfigyelésem alapján azért lehet hogy nem egészen, függ attól milyen üzemmódban van a teló. Figyeld meg JB bootnál amikor a színes bizbazok mennek át a képernyőn, hogy amikor élénkebb színek jelennek meg, akkor erősebb a háttérvilágítás. Gondolom a power save módban van a háttérvilágítás akkor ez nem él, de azon kívül simán előfordulhat, hogy a világosabb/élénkebb színek miatt jobban fogyaszt a teló mintha csak fekete lenne a háttér.
-
eami
veterán
válasz darvinya #17609 üzenetére
bár nem OTA ment fel, hanem PCCvel, úgy érzem így egy nap használat után, hogy érdemes lesz teljesen 0ról újrarakni mindent. Sajnos sok apró bosszantó dolog van. Több lag mint korábban, gyormenü airplane módból nem jön vissza, csak ha settingsben veszem ki a pipát, net elmegy. Stamina látszólag semmit sem ér.
csalódott vagyok.. azt hiszem majd nekifeszülök egy gyalult ICS+root és arra JB telepítésnek, majd vissza minden app ami kell.
-
eami
veterán
Végül nem bírtam magammal és SI kód változtatással felraktam a JB-t. Sajnos OTA nem ment fel, folyamatosan hibát dobott, így egyelőre beáldoztam a Rootot, amig nincs kedvem újrarakni minden nulláról.
Fehér hátterek nagyon zavarnak, de ezzel nem mondtam semmi újat itt.
Ami viszont rendkívül csalódottá tesz az az hogy a bluetooth még mindig nem 100%os. Továbbra is ez az egyetlen telefon amely nem képest összekapcsolódni az SE MBW-150 órámmal. Hogy ez a régi kernel vagy a rosszul implementált bluetooth azt nem tudom, de eléggé elszomorít -
eami
veterán
válasz werszomjas #17481 üzenetére
mi az SI számod? én még mindig várok a 1261-7815 számmal (CE3).
-
eami
veterán
válasz #32137216 #17302 üzenetére
nyilván mint tartozékra gondoltam... olvastam pár esetet akik képesek voltak sok-sok ezer forintot beleölni a garanciális ügyintézésbe mert elromlott az gyári usb kábel. Egy olyan kábel amit 500 forintért lehet pótolni.
Nekem több kiesést generálna az hogy a telefont le kell adnom szervizbe 2 hétre, mint hogy egy könnyen pótolható külső tartozékot garancián kívül pótoljak.
-
eami
veterán
válasz TomWexX #17084 üzenetére
OTA frissítés előtt azért nem árt bebiztosítani magad OTA root keeperrel. A többi frissítési módnál úgy tudom tuti ugrik a root :|
-
eami
veterán
válasz TomWexX #17079 üzenetére
nekem továbbra is csak azzal van bajom, hogy más hw verzióra írt fw vajon egészséges e felrakni, vagy sem :| mintha pont a sonynál fordulna elő, hogy nem 100% azonos alkatrészekből építkezik.
-
eami
veterán
válasz Freezy #17069 üzenetére
én is türelmetlen vagyok már ezért utánanéztem mit lehetne tenni. Ezzel a módszerrel azonnal felajánlja a frissítést a teló.
Egyetlen gondom csak vele, hogy az SI szám alapján nekem CE3 firmware van, a korábban is linkelt CE1-el szemben.
Mivel az SI számok hw eltérést jeleznek, nem tudom jó ötlet e másikat felrakni mint amit szánnak.
Amúgy jó hír hogy OTA is jön az update, így OTA root keeperrel esélyes hogy meg lehet tartani a rootot.[ Szerkesztve ]
-
eami
veterán
válasz Freezy #17007 üzenetére
ez attól függ... ha nekifeszülsz manuálisan akkor
a) elfogadod, hogy nem direktben gyári romot kapsz ("jómunkásember lemenette vhol vhogy")
b) belefér hogy mindent töröl a telefonrólmég én is várok SUS/PCC updatere, mert nem szeretnék újra rakni mindent. Persze most hogy már 2. napja nem adja be, már én is kezdek kicsit türelmetlen lenni :\
[ Szerkesztve ]
-
eami
veterán
válasz k.daniel91 #16952 üzenetére
állítsd angol nyelvűre a telefont :-) ha magyar akkor bár megerti az angolt de cardokat nem dob.
[ Szerkesztve ]
-
eami
veterán
válasz eternity0086 #16865 üzenetére
átmeneti megoldásnak Dropbox?
-
eami
veterán
válasz Hegyirabló #16792 üzenetére
amúgy csak egy tipp... de ha valaki azt gondolja, hogy direkt bevizeték csak az indikátort, akkor az szerintem elég egyszerűen lehet bizonyítani, hogy nem nálad történt. Ha jól hiszem az indikátor olyan helyen van ami csak akkor kap vizet ha még sok minden más is. Azaz, ha nem ejtetted vízbe, áztattad meg esőben, de ennek ellenére visszadobja a szerviz hogy az víz indikátor elszíneződött, akkor egy független szakértővel simán bizonyítani lehet, hogy szándékos volt, a telefon többi részén nyoma nincs víznek.
[ Szerkesztve ]
-
eami
veterán
köszi, bár nekem még mindig nem ajánlotta fel, de valaki korábban írta hogy a repair is JB-t rakott fel úgy hogy neki sem adta be a frissítést. A repair viszont úgy néz ki töröl mindent ami nem storage van :| így nem marad más mint várok, semmi kedvem most újrarakni mindent (van egy két elég speciális cuccom).
itt nem tudtok semmi trükköt, hogy lehetne hamarabb rávenni a frissítésre (mint ahogy pl a nexusokat rá lehet).
[ Szerkesztve ]
-
eami
veterán
aki PCC/SUSal rakta fel, meg tudja erősíteni, hogy nem töröl semmit sem a frissítés?
-
eami
veterán
válasz #72172032 #16589 üzenetére
http://www.sonymobile.com/global-en/support/contact-us/country/hu_HU/
Local customer support operating times
Hétfő - Péntek : 08:30 - 17:00
To call us by phone please call:
+36 1 880 47 47
[ Szerkesztve ]
-
eami
veterán
válasz razorka777 #16044 üzenetére
köszi szépen, ezt kipróbálom mindenképp
-
eami
veterán
válasz dajkapeter #15879 üzenetére
szintén edigitalból vettem egy 10400mAh verziót. Hosszú hétvégén teszteltem kicsit, 5 egységből 3 ment le a töltőn 2,5-3 nap alatt úgy hogy gyakran töltögettem róla a telefont + egy nexus 7et
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás