- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- CES 2025: A headset, ami megmentett egy házasságot
Aktív témák
-
wwolf68
csendes tag
válasz Lotusomega #23085 üzenetére
Igen, azzal menni fog.
SlyChocolate: Valóban, így már ki lehet küldeni HD képet is a wawe-ről, és pld. asus oplay-en DLNA-val is. Én a wave tv kimenetére értettem amit írtam. Mint ahogy Polllen rá is jött, hogy itt csak a 3,5 jack játszik tvout-ként. A microusb nem.
-
ABal
őstag
válasz AlesszaMusic #23090 üzenetére
Effektíve ennyi ideig tartott vagy csak ennyit írt ki az elején?
Mert nálam is időnként eszméletlen hosszúságra saccolja a másolást, aztán a következő percben néhány percre esik vissza és ennyi idő alatt be is szokta fejezni.
Bár, arra konkrétan nem emlékszem, hogy 1,5 gigát egyben másoltam volna.
[ Szerkesztve ]
"Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
-
Dapro
senior tag
NFS SHIFT ingyenes az első 500.000 letöltésig most!
-
AS
félisten
Valami nagyon nem stimmel....
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
Torry
addikt
Nézd meg, hogy konkrétan mennyivel másol.
-
Varszegig
veterán
az nagyon lassú. az usb 2.0 szabvány 60 M /s
(ugye 2.0-s portba dugtad, és a géped nem túl gyenge? az usb prociigényes) -
AlesszaMusic
tag
Sziasztok! Megvan a kicsike, egyenlőre csak ismerkedünk! Bada 1.0 és JF2 van rajta, T-s cucc. Majd még írok csak rohanásban vagyok!
Viszont rögtön egy kérdés: Mennyire normális az hogy bedugom az USB-t, csatlakozok háttértár módban és elkezdek memkarira filmet másolni és egy 1,5 gigás filmet 30 perc alatt rak fel a telefonra?! A kártya elvileg Class 6-os.. Leformáztam a telefonban és fat32 lett, a gépen nem is ajánl fel más formázási módot. Nem sima Fat kéne rá? Eléggé megijesztett hogy ennyire lassú, én vagyok béna vagy vihetem vissza a kártyát?
-
the radish
senior tag
Tök jó ez a gmail active sync, főleg ha oda vissza működne. A telefonon nem tudok berakni a fiókba kapcsolatot, egyszerűen nem találok rá lehetőséget, illetve csoportokat sem tudok létrehozni, azaz egységes csengőhang, stb...
Van valakinek ötlete?
Lehetőség a mobical, de egyelőre itt keresném a megoldást.
Köszönöm. -
Con Troll
senior tag
válasz szabob1996 #23056 üzenetére
Hol található ez az álhívás funkció? Tennék egy próbát a mai nagycsaládi bájolgáson...
-
Varszegig
veterán
válasz SlyChocolate #23084 üzenetére
egy popcorn hour is lejátsza all share-n át a hd tartalmat. és nem csak erre jó
zazumisi: firmed, és milyen activesyncről beszélünk? gmail?
[ Szerkesztve ]
-
-
Polllen
nagyúr
-
-
Vovi1
aktív tag
válasz BoC1ka #23057 üzenetére
Pontosítanám az előttem szólót.
A Wave II (nem 2, az egy másik telefon) lényegében csak a képernyőben különbözik elődjétől, 3,9 coll. 0,4-el nagyobb. Más a középső kezelőgomb, de egyéb nincs. Itt egy részletesebb leírás [link] Megjelent Németországban ( terv szerint nov végén?) és talán Angliában, úgy olvastam 430 Eu, kicsit drágább, mint az előd. Magyarul még nem tud.
Könnyebb kezelni a nagyobb képernyő méret miatt, gyönyörűek a színek is, Super Clear LCD. Jelenleg ez az 1.2-es Bada op rendszer legújabb hardvere.
-
zazumisi
tag
Na nekem kezd tele lenni a puttonyom...
A héten harmadjára kellett újra beállítanom az activesync-et, mert nem volt hajlandó működni a levelezés.
Komolyan mondom, próbálom szeretni ezt a telefont, de kezdem unni a hülyeségeit... pedig annyira jó is lehetne... -
Tomics
addikt
Na, megvan az első (user) hiba. Nem ébresztett De már olvasom az első hsz-t hogy kell beállítani.
PH! addikt since 2004
-
GeoJoe
senior tag
válasz BoC1ka #23062 üzenetére
Hali!
T-től rendeltem én is, hol és hogy tudod őket megkérni, hogy az új szoftra is figyeljenek?
Mellesleg az egész család újít, mindenki T-nél, engem felhívtak, hogy bescannelt személyit meg ilyesmit küldjek el nekik, anyámnak csak 1-2 számot kellett bediktálni de csak ő veheti át, apámat és öcsémet pedig meg sem keresték Mindet apum rendelte, azért furcsa, hogy ahány ügyintéző annyi szokás.. pedig telekomnál dolgozok én is. Mellesleg így rendeljen az ember ajándékot a családjának, másnap rögtön fel is hívják az illetőt
-
zack
nagyúr
válasz fkrinya #23066 üzenetére
Én nem bíznék benne. Ki tudja mennyire lesz sima az ügymenet ha ne adj isten cserélni kell gariban 1,5 év múlva.
A +2 hónapot a Samsung oldalán kell intézni egy egyszerű regisztrációval.[ Szerkesztve ]
Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
BoC1ka
senior tag
köszi az infót...gondoltam hogy humbuk ez a tft-s állítás...hát én 2éves hüséggel veszem semmi médiamánia izé ugy 70 ezer, 30at bekell fizetni aztán havi 3k nem egetrengető...szal kb ingyen elhozom ha eladom az arénám+hüségpontok. viszont olvastam hogy kérhetem a T seket hogy rakják rá nekem a legujabb nem t-s szoftvert. azt ugye érdemes megjátszani.,,,
YNWA
-
zack
nagyúr
válasz BoC1ka #23057 üzenetére
Attól függ milyen konstrukcióban akarod venni. Ha Media Mania "L" 2 éves hűséggel veszed így 15k. Mivel függetlenül 80k, így megéri, de ez szubjektív kinek mi éri meg.
Az S8500 Wave-et csak S AMOLED kiejlzővel gyártják.
Ami nem S AMOLED-es az az S8530 Wave 2, de ez még nem kapható. Se szolgáltatóknál, se GSM boltokban. A Wave 2-ben SLCD kijelző van, de szvsz. túl nagy különbség nem lesz a kettő között. Főleg nem úgy, hogy nem egymás mellé vannak rakva.Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
kuato
tag
-
BoC1ka
senior tag
sziasztok! nemsokára én is egy ilyen mobilba akarok beruházni a t-nél. hallottam valahol hogy az új wawe-k ben nem samoled kijelző van...ez igaz? meg igazábol megéri ilyen mobilt venni ilyen áron? csak mert ugye nem egy hónapja jelent meg a készülék...
YNWA
-
szabob1996
csendes tag
sziasztok
azt szeretném tőletek, megtudni hogy amikor telefonáltok és leteszitek a mobilt az asztalra, akkor tényleg kihangosítja magát?(giroszkóp segítségével)
a másik kérdésem is a giroszkóppal kapcsolatos: amikor képernyővel lefelé leteszitek a mobilt akkor néma üzemmódba kapcsol?
2+1 kérdés : ti használtátok már azt az ,,álhívás" funkciót? komolyan fel lehet venni s aztán az előre felvett hangfelvételt lejátssza?szabob1996
-
jozf
tag
Ha a legujabb kies beirta a számitógép nevét a telefon szoftver verziója elé, azzal mit lehet csinálni? Az megoldja ha visszarakok egy régebbi kiest vagy kell vmi reg buhera is?
-
fkrinya
tag
Hali!
A Photo Hall-os gariról mit lehet tudni? Ugyan olyan, mintha gsm bolti lenne?
Most vennék ilyen telót használtan, tulajtól. Mit nézzek meg rajta, amikor kézbe veszem? Nem a külső dolgokra gondolok, mert az egyértelmű
Köszi
-
janes1976
őstag
Ha frissítem a kiest a legújabbra akkor felajánlja a frissítést???
Vagy még mindig nem?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)
-
leslieke
Jómunkásember
Újra letölthető ingyen a Need For Speed™ Shift
A régebbi verziókhoz frissítésként is elérhető.
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
gyuzso
tag
Sziasztok!
Szerintem nekem nagyon gyenge a rezgése a telónak, szinte nem lehet érezni zsebemben.
(De a néma üzem modban lehet állitani az erősséget) hol tudom beállitani úgy a rezgés erősségét hogy csengés is megmaradjon, vagy kell hozzá valami program?
Előre is kösz a segítséget.
üdv -
SlyChocolate
senior tag
-
wwolf68
csendes tag
válasz Lotusomega #23042 üzenetére
Egy ilyennel tudod tv-re rákötni : 3.5jack-3rca
Sajna HD-t nem tud kinyomni.
Polllen: Furcsa lenne ha ez összejönne: microUSB-HDMI kábellel HD adás tv-re a wave-ről.
-
zack
nagyúr
válasz Tomics #23044 üzenetére
Remélem elégedett leszel vele hosszú távon is! Nálam az is közrejátszott az eladásban, hogy ritka ha 1 telefont fél évnél tovább megtartok.Talán a K800i volt ami kihúzott 1 évet, pedig lett volna lehetőségem cserélni, de valahogy megfogott, ahogy ezek szerint téged is.
Viszont nem cserélgetem félévente a sportmotoromat, és egyéb műszaki cikkjeimet. Pár éve még a PC is a cserélgetős hobbijaim közé tartozott, de már ebből is visszább vettem.
Úgy tervezem ha bejön az iPhone, akkor maradni fog huzamosabb ideig. De az is lehet hogy az Androidos Desire HD-ben fogom megtalálni a hosszú távú használatot. Majd kiderül.Honor Magic V3 5G 12/512GB <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Tomics
addikt
Zack kollégának köszönöm a telefont
És persze a vendéglátást is. Sajnos sietnem kellett, így is 10 percem maradt melós buszig mikor hazaértem. A macskák rohadt aranyosak voltak, pedig én nem kedvelem őket de ilyeneket még nem láttam, haláliak
Még csak most ismerkedek a telefonnal, de eddig nagyon tetszik
Én is sajnálom amúgy az előző telefonom (k800i), 3,5 év alatt nagyon a szivemhez nőtt De megmarad, néha használni is fogom ha olyan munka van vagy előreláthatólag KO buli[ Szerkesztve ]
PH! addikt since 2004
-
Polllen
nagyúr
válasz Lotusomega #23042 üzenetére
Sztem van microUSB to HDMI kábel... Talán itt a fórumon is beszélték korábban, hogy a sima nokiás kábel is tökéletesen működik!
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Lotusomega
senior tag
Egy kérdés, wavet hogy lehet rákötni lcd tvre, illetve hdban működik e a dolog?
-
Torry
addikt
Egyébként akik nem annyira szeretik a telefonjukat, mennyire szoktak szétnézni widget, theme ügyben a külföldi fórumokon?(badaforums.net,mysamsungwave.com, stb)
Ugyanis meglepően sok és hasznos appot,widgetet írtak már badara. -
vendingo
veterán
-
Kobe
veterán
válasz Polllen #23037 üzenetére
inkább használom, még ha elégedetlen is vagyok vele, mint hetente cserélgessem és bukjak vele 10ezrket/ neadjisten hitelre vegyem, stb....nem vagyok az a tipikus fogyasztói társadalom díszpintye, ha veszek valamit, az szolgáljon legalább addig, hogy anyagilag megérje nekem....nézőpont kérdése, hogy ki mit nem ért meg. mondjuk tény, hogy nem is úszok nyakig a cetelem hitelben, mint azok közül sokan akiknek mindig minden elsőre kell, és türelmetlenek
[ Szerkesztve ]
-
Dapro
senior tag
Aki a dungeon huntert felrakta (nem vette) és megy neki az írjon rám. Köszi.
-
Kobe
veterán
válasz Polllen #23005 üzenetére
szolgáltatós telefon, hűséggel - amit évente meghosszabbítok - de nyilván van az a fedezti pont ami alatt még nem érdemes eladni - akármennyire nem tetszik, 6 hónap alatt még nem "térült" meg (bónuszpontok, kedvezmények, stb, független telefont nem veszek aranyáron). Nomeg mire cserélem, ez addigra pont olyan "elavult" lesz hogy valakinek jó lesz a családban, így türelemmel 2 legyet ütök egy csapásra
-
bokrosolajos
őstag
sede7: a menet újat választva a nulláról kezded, sablonból választva pedig felülírod a képeket más módszer nincs, de ha végig gondolom, nemis lehetne. Jó ez így teljesen
mZolee: a KIES-ben van egy olyan,hogy driverek újra telepítse. Egy próbát megér
ates84:
1. nem mosódik el, időben exponál. Én akkor szívom meg,ha előtte makrózok,és elfelejtem vissza tenni autofókuszra, a kijelzőn nem látszik, hogy homályos lett3. .mkv-t játszik a legjobban
4. nekem kártyán vannak a hívás azonosításra használt képek (nem tudok róla, hogy telefonra másolta volna, Totalcommanderrel én nem találtam rá)
5. igen, mint minden valamire való helymeghatározónál, ennél is offline megy
Feci1975: a menü háttere fekete. De a Home screenre olyan hátteret raksz,amilyet csak szeretnél, akár animáltat is. Megfelelő Widgeteket használva utána a menüről szinte le is lehet szokni
Aki ilyen készüléken töri a fejét, annak bátran ajánlom
Két negatívumot tudok említeni, az egyik, hogy lehetne jobb a GPS lockolási ideje, a másik, hogy nem futnak rajta a régi bevált pocketpc-s programok -
ProdyG
őstag
vettem egy 8gigás karit a wave-emhez, de ha HD videót rögzítek, egy idő után kiírja, hogy "nem rögzíthető". arra gondoltam, hogy rosszul van megformázva a kari.
hogy kell? fat32 vagy exfat? ilyet látok csak, hogy exfat, sima fat nincs, nem láttam még ilyet... köszi -
gazfickó
tag
Valaki egy wave spoofer használatot nem tudna dobni privátba?
-
victorio79
tag
válasz komoramazsi #23012 üzenetére
Nekem is x64-es Win7 van és nem igazán vettem észre hosszabb megállást. Talán 1-2mp-re elgondolkodik ha tényleg nagy a fájl.
"Si vis pacem, para bellum."
-
Polllen
nagyúr
válasz leslieke #23023 üzenetére
Tiszta sor, nincs nekem ezzel különösebb gondom...
Mondjuk én alapból a félperces csengőhangjaim a teló memóriára másoltam, pont a saját logikám miatt... Így legalább megúsztam a duplázást!
omoramazsiÉn vistát használok, nálam ilyen gond nincs... Sztem a 64-bit lesz a ludas, mármint a 64bites driver...
[ Szerkesztve ]
-
komoramazsi
tag
válasz komoramazsi #23022 üzenetére
....még csak annyi, hogy ezelőtt Omnia HD-m volt szintén Win7 64-bit, és az Omniámnál nem volt ilyen gond, másolt egyből !!!
??????????
-
Varszegig
veterán
nem tudom, még nem másoltam fel nagy file-t. nekem is win7 64 bit van, de az i7-es procival elég gyorsan kiszámolja, amit kell Mostanában meg myexplorerrel másolgatok, az a királyság
-
JMC
tag
Hajjajaj, újra ne telepíts... Az előző kommentem teljes egészében poénnak szántam (meg némi kesergésnek afelett, hogy egy ennyire régi és kishíján használhatatlan fájlrendszer terjedt el a kisebb kapacitású flashalapú tárolók default rendszereként). Ez van sajnos, meg kell szokni.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Polllen #23020 üzenetére
Pont azért másolja fel a saját memóriába, hogy ha nincs bent a kártya, akkor is a beállított hang szóljon. Ugyanez igaz a háttérképre is. Ha a kártyáról választasz egy háttérképet, rögtön 2 lesz belőle.
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
JMC
tag
válasz komoramazsi #23017 üzenetére
Inkább csak vakargatja a fejét a vista is meg a 7 is, hogy ezzel a kőkorszakból visszamaradott fájlrendszerrel mit csináljon. Keresget egy kicsit a saját tudásbázisában, gondolkodik, próbál visszaemlékezni hogy a fenébe is volt, aztán félve nekikezd. Aztán a rozsdás mozdulatok összeállnak, beindul a dolog, de idő kell hozzá
-
Varszegig
veterán
válasz komoramazsi #23015 üzenetére
azt hiszem a windows 7 (a vista is) előbb kalkulál egy jót.
-
Varszegig
veterán
válasz Polllen #23005 üzenetére
csak xviddel volt egyeseknek problémája, épp mkv-val nem
csengőhangot, meg háttérképet amikor beállítod bemásolja a telefonmembe, mert mi van, ha kiveszed a kártyát? Logikus. Viszont a kijelöléskor felrakhatod, ahová akarod.komoramazsi: Vista, vagy win7? vagy xp?
[ Szerkesztve ]
-
mesa23
aktív tag
válasz #74266624 #23011 üzenetére
Én még nem találkoztam olyan témával, ami a menü alap fekete színét is megváltoztatta volna!
„az Androidok egész nap idegeneknek sms-eznek, a WP7 üresjáratban letölti az internetet, iPhone-nal meg nem lehet telefonálni és elkésel a munkából is miatta. mind fos, na.”by moonman
-
komoramazsi
tag
Sziasztok !!
Az lenne a kérdésem, hogy adatmásolásnál adatkábellel a memóriakártyára nagyobb fájl (pl. film) esetén van amikor hosszú idő után indul csak el a másolás !!! Előfordult ez már másnak is??
Válaszokat előre is köszönöm !![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok! Gondolkodom Wave vásárlásán. Azt hadd kérdezzem meg, hogy látom már sok helyről lehet témákat letölteni, de a menübe lépve mindegyik alapszíne fekete s csak az ikonok változnak?! köszi
-
leslieke
Jómunkásember
válasz ates84 #23003 üzenetére
2, albumokat rendesen jeleníti meg, ha ki van töltve az id3 tag.
5, igen, megy offline is, net nélkül is. használható az r66.
Valamint: ha 20.000 hsz-t nem is, de első hozzászólást olvasd el, ha eddig nem tetted. Érdemes!
[ Szerkesztve ]
-
2) Ha ki van töltve a track number, és az "Albumok" nézetet használod, akkor igen. Ha ezek nem teljesülnek, akkor nem.
3) Az Xvidekkel előfordulnak gondok, keress vissza. Egyébként a 4 gigás alatt a 4,00 GB-osakra gondolsz? Ennél nagyobbat nem tudsz neki adni memóriakártyán a FAT32 fájlrendszernek hála (mást nem támogat), a belső tárhely meg csak párszáz MB.
4) Emlékeim szerint igen.5) Megoldható a Route66-tal. Van róla logouton írás. Eszik, nem eszik, nem kap mást, úgyhogy biztosan jó ez is, nekem személyes tapasztalatom nincs vele.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
bakospe
tag
Hali!
Próbálok válaszolni a kérdésekre!
1: A záridő talán lehetne kicsit rövidebb, de lehet csak nekem remegős a kezem túlzottan. De elég sok mindent lehet állítgatni, és ilyen szoftveres lagg semmiképp sincs!!
2: Nem szoktam albumokat lejátszani, de szerintem igen, mert mindenképp ID3 tag alapján megy.
3: Én még 4 gigással nem próbálkoztam, de egy 40 perces 720p-s mkv-t simán visz! Avi-t is lejátszik, de vannak vele apróbb problémák.
4: Nem lehet, automatikusan rámásolja a telefonra.
5: Legelső neki futásra lassan talál jelet, de a későbbiekben offline használat esetén 1-2 perc alatt. De ez is változó, firmware függő például...
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Ha abszolút nem jó a wave, akkor az árából tudsz venni olyan telefont, ami jobban kielégíti az igényeid... Ha pedig nem akarod eladni, mert az árából nem jön ki jobb, akkor meg még se olyan rossz az a telefon... Vagy hogy is van ez
Eddig mindig úgy váltottam telefont, hogy egál volt vagy kerestem rajta...
ates841. Én gyorsnak mondanám... elmosódott képet eddig csak úgy sikerült, hogy nem vártam meg azt az 1-2 sec-t az autófókuszra...
2. A gyári lejátszó csak ID tag alapján sorolja a zenéket
3. Mkv-t mintha nem játszana le, illetve van olyan xvid-s film, aminél a többiek gondokat tapasztalak. Erre inkább keress rá, mert sokszor volt téma.
4. igen
5. R66... nem egy egetverő program, de nem tévedsz el vele és offline[ Szerkesztve ]
-
ates84
tag
Sziasztok!
Jövő héten tervezek egy Samsung S8500 Wave telót venni 70 lepedőért a djuice-nál, előtte azonban volna 1-2 technikai kérdésem a Wave tulajokhoz:
1.) FOTÓ: A fényképezés (fókuszálás, exponálás) gyors? Nem fordul olyan elő, hogy szoftveres lagg miatt elmosódott lesz a kép, mert már kattintottál, a kép rögzült - elvileg - tennéd le a telefont, de a kép meg homály lesz? (A mostani mobilom ilyen atomlassú sajna - nem akarok még egy ilyet.)
2.) ZENE: Egy adott albumban lévő számokat az album normális sorrendjében jeleníti meg az mp3 lejátszó? (A mostani Samsungom megtalálja az albumot, de a számokat abc sorrendbe teszi be, ID3 tag ide vagy oda.)
3.) VIDEÓ: A videólejátszó lejátszik rendes avi, mp4 és mkv formátumú filmeket is? Pl. egy 4 gigás 720p-s mkv-val megbirkózna?
4.) ALKALMAZÁS: Memóriakártyán tárolt fotót vagy mp3-at lehet-e alkalmazni (hívóképnek, háttérképnek, csengőhangnak) anélkül, hogy a telefonmemóriába másolom?
5.) GPS: Milyen a navi szoftver? (Route66?) Offline-ban, net nélkül megoldható a navigáció?
Előre is köszi a válaszokat!
És bocsi de több mint 20.000 hsz-t nem akartam visszaolvasniAMD Phenom II 720 BE | AC Freezer 64 Pro | ASUS M4A78 PRO | GEIL Ultra 4096mb | SAPPHIRE HD4850 Vapor-X 512mb | SAMSUNG SATA2 500gb | SAMSUNG SH-S223 | GIGABYTE SuberB 460w | GIGABYTE GZ-X1
-
s4tch
veterán
válasz lasarus1988 #23000 üzenetére
Dettó, csak T-s a telefon, registry trükkel, valamelyik régi Kiesszel ment a frissítés. Egyelőre minden OK.
-
senior tag
válasz lasarus1988 #23000 üzenetére
nekem nem engedi, 1.0ás bada ás XXJF1 van fent alapon de KIESbe rányomok hogy frissítés és kiírja hogy nem lehet